Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Τριάρα με Σκόουλς. Νίκη για Τσέλσι, νέα γκέλα η Λίβερπουλ

O Πολ Σκόουλς στη επιστροφή του στην Premier League βοήθησε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να επιστρέψει στις νίκες σκοράροντας στο 3-0 επί της Μπόλτον. Η Τσέλσι νίκησε 1-0 τη Σάντερλαντ, ενώ η Λίβερπουλ ήρθε 0-0 στο Άνφιλντ με τη Στόουκ.

Τριάρα με Σκόουλς. Νίκη για Τσέλσι, νέα γκέλα η Λίβερπουλ
Η Γιουνάιτεντ ήταν κυρίαρχος του αγώνα από τα πρώτα λεπτά και μόλις στο 4' έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς ο Γουέλμπεκ βγήκε μόνος του απέναντι στον Μπογκντάν, ο οποίος όμως έδιωξε σε κόρνερ το πλασέ του άσου των «κόκκινων διαβολών». Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν και στο 22ο λεπτό έχασαν τεράστια ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Γουέλμπεκ κέρδισε πέναλτι από τον Νάιτ, αλλά ο Μπογκντάν απέκρουσε εντυπωσιακά την εκτέλεση του Ρούνεϊ.
Η Γιουνάιτεντ συνέχισε να ανεβαίνει και η πίεσή της έφερε καρπούς στο 45ο λεπτό. ο Ρούνεϊ βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έστρωσε για τον Σκόουλς, ο οποίος με κοντινό πλασέ πέτυχε το πρώτο του γκολ μετά από την επιστροφή του στα γήπεδα.
Oι γηπεδούζοι καθάρισαν το ματς στο 74ο λεπτό, με τον Γουέλμπεκ να κάνει το 2-0 μετά από ασίστ του Ρούνεϊ. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε ο Κάρικ στο 83ο λεπτό με πανέμορφο σουτ έξω από την περιοχή.
Στο 1-1 έμειναν Άστον Βίλα και Έβερτον και παρέμειναν στη μέση της βαθμολογίας. Η Βίλα κατάφερε να ανοίξει τελικά το σκορ στο 55ο λεπτό, με τον Ντάρεν Μπεντ να πλασάρει από κοντά τον Χάουαρντ, μετά από σέντρα του Άιρλαντ.
Η απάντηση της Έβερτον ήταν άμεση, καθώς στο 68' ο Ανικέμπε βρέθηκε απέναντι στον Γκίβεν και πλάσαρε εύστοχα. Από εκεί και πέρα οι δύο ομάδες δεν είχαν άλλες ευκαιρίες για γκολ και το σκορ έμεινε στο 1-1.
Μεγάλο διπλό πέτυχε Νόριτς μέσα στην έδρα της Γουέστ Μπρομ με 2-1 και παραμένει σταθερά μέσα στην πρώτη δεκάδα. Η Γουέστ Μπρομ ήταν καλύτερη στα πρώτα 20 λεπτά κι έχασε ορισμένες καλές φάσεις με τους Οντεμβίγκι και Κοξ, ωστόσο η Νόριτς ήταν εκείνη που κατάφερε να προηγηθεί.
Ο Χουλαχάν τράβηξε πάνω του την άμυνα της Μπρόμιτς, έστρωσε για τον Σούρμαν, ο οποίος βρήκε χώρο κι έκανε το 1-0 με ψύχραιμο πλασέ.
Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 68ο λεπτό κατάφεραν να φέρουν το μας στα ίσια. Ο Τόμας κέρδισε πέναλτι από τον Αγιάλα και ο Λονγκ από τα 11 μέτρα νίκησε τον Ρούντι. Η Νόριτς ωστόσο κατάφερε να πάρει τη νίκη με ένα γκολ του Μουλούμπου στο 79ο λεπτό, μετά από υποδειγματική αντεπίθεση.
Τη 2η σερί νίκη της πέτυχε η Τσέλσι, καθώς επικράτησε με 1-0 της Σάντερλαντ και παραμένει στην πρώτη τετράδα.
Η Σάντερλαντ έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία του αγώνα στο 4' με τον Σεσενιό, αλλά η Τσέλσι ήταν εκείνη που κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 13'. Η κεφαλιά του Τόρες σταμάτησε στο δοκάρι του Μινολέ, αλλά στη συνέχεια ο Λάμπαρντ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με ψύχραιμο σουτ.
Ο Τόρες έχασε απίστευτη ευκαιρία στο 50ο λεπτό, καθώς έστειλε άουτ τη μπάλα εξ επαφής, ενώ στη συνέχεια η Τσέλσι έχασε ένα τσουβάλι ευκαιρίες αλλά δεν κατάφερε να πετύχει άλλο γκολ.
Παλικαρίσια νίκη με 3-1 πέτυχε η Μπλάκμπερν επί της Φούλαμ και πήρε βαθιά βαθμολογική ανάσα.
Η Φούλαμ ήταν από το πρώτο λεπτό καλύτερη και στο 22' έχασε τεράστια ευκαιρία, καθώς ο Ζαμόρα έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα σταμάτησε στο δοκάρι του Ρόμπινσον.
Τα πράγματα έγιναν ακόμη πιο δύσκολα για την Μπλάκμπερν, καθώς στο 23' ο Αγιεγκμπένι αντίκρισε απ' ευθείας κόκκινη για χτύπημα στον Μέρφι. Η Φούλαμ έχανε τις ευκαιρίες με το τσουβάλι και το πλήρωσε, καθώς στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους, ο Μόρτεν Γκαμστ Πέντερσεν με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ, άνοιξε το σκορ για την Μπλάκμπερν.
Τα «ρόδα» αιφνιδίασαν με το καλημέρα τη Φούλαμ στην επανάληψη και στο 46ο λεπτό, διπλασίασαν τα τέρματά τους. Ο Νταν βρήκε χώρο και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους.
Η Φούλαμ κατάφερε να ξαναμπεί στο ματς στο 58ο λεπτό, καθώς ο Νταφ βρέθηκε σε καλή θέση και πλάσαρε ιδανικά τον Ρόμπινσον. Η Μπλάκμπερν ωστόσο κατάφερε να πετύχει και 3ο γκολ με τον Φορμίκα στο 80ο λεπτό.
Γκέλαρε η Τότεναμ, η οποία έμεινε στο 12-1 με τη Γουλβς και έμεινε 2 βαθμούς πίσω από την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.
Η Τότεναμ έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μόντριτς μόλις στο 4ο λεπτό, καθώς το σουτ που επιχείρησε από τα 30 μέτρα, πέρασε λίγο άουτ. Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν ήταν καλοί στη συνέχεα και στο 22' δέχτηκαν το γκολ από τη Γουλβς. Ο Φρίντελ απέκρουσε αρχικά την κεφαλιά του Τζόνσον μετά από κόρνερ, ωστόσο στη συνέχεια ο Φλέτσερ έσπρωξε από κοντά τη μπάλα στα δίχτυα.
Η Τότεναμ μπήκε αποφασισμένη στην επανάληψη και κατάφερε να ισοφαρίσει στο 51ο λεπτό. Σκόρερ ο Λούκα Μόντριτς με κεραυνό από το ύψος της περιοχής.
Για δεύτερο συνεχόμενο ματς έμεινε χωρίς νίκη η Λίβερπουλ, η οποία αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ με τη Στόουκ και πλέον η τετράδα μοιάζει άπιαστο όνειρο.
Πολύ κακό το πρώτο μέρος με τη Λίβερπουλ να προσπαθεί μεν να απειλήσει, αλλά να μη μπορεί να διασπάσει την άμυνα της Στόουκ. Οι»κόκκινοι» απειλούσαν κυρίως από στημένες φάσεις, αλλά και από εκεί δεν κατάφεραν να πετύχουν το γκολ στο πρώτο μέρος. Η Λίβερπουλ πίεσε ασφυκτικά στην επανάληψη κι έχασε πολλές ευκαιρίες, με σημαντικότερη αυτή του Κούιτ στο 77' που αστόχησε εξ επαφής. Παρόλα αυτά, οι «κόκκινοι» δεν κατάφεραν να σκοράρουν και έμεινα στο 0-0 με τη Στόουκ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: