Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Οι… “διπλές ζαριές” με Μασάδο!!

Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι η χρονιά θα εξελισσόταν έτσι για τον Άρη. Πρώτη φορά πέφτουμε τόσο έξω στις εκτιμήσεις μας για την ομάδα και πρέπει να το ομολογήσουμε. Γράφει ο Παντελής Ζουμπούλης.

Οι… “διπλές ζαριές” με Μασάδο
Κάναμε λάθος… Αποδεικνύεται ότι υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητες του ρόστερ και κάποια πράγματα… Δεν φανταζόμασταν ποτέ ότι η χρονιά θα εξελισσόταν έτσι για τον ΑΡΗ. Πρώτη φορά πέφτουμε τόσο έξω στις εκτιμήσεις μας για την ομάδα και πρέπει να το ομολογήσουμε. Κάναμε λάθος…
Αποδεικνύεται ότι υπερεκτιμήσαμε τις δυνατότητες του ρόστερ και κάποια πράγματα το περασμένο καλοκαίρι τα «διαβάσαμε» λάθος. Ξεγελαστήκαμε. Πρόθεση να… κρύψουμε πράγματα ή να … συγκαλύψουμε πράγματα, όπως κάποιοι μπορεί να πιστεύουν (είμαστε σίγουροι ότι υπάρχουν και τέτοιοι…) δεν είχαμε. Να είστε βέβαιοι γι΄αυτό. Θα γίνουμε σοφότεροι μετά τα όσα ζούμε φέτος και να είστε σίγουροι ότι δεν θα κάνουμε ξανά το ίδιο λάθος στο μέλλον. Πρώτιστα για τους εαυτούς μας.
Τα αίτια έχουν ειπωθεί, πια. Αποδεικνύεται ότι έγινε κακός σχεδιασμός από τη διοίκηση και τον Τσιώλη. Επειτα, η ομάδα δεν «δουλεύτηκε» καθόλου από τον Τσιώλη επί τέσσερις μήνες στην προετοιμασία. Το ‘χουμε ξαναπεί. Κι εδώ ξεγελαστήκαμε, όπως όλοι, από το περσινό « 5 στα 5» με τον Τσιώλη. Ο Πρόμπιερζ ήταν ένα στοίχημα που δεν βγήκε στη διοίκηση. Εστριψε το κέρμα στον αέρα, αλλά δεν τις «κάθισε». Το είπε και ο Πολωνός ότι «αν δεν υπήρχε η κρίση στην Ελλάδα δεν θα με επέλεγε ο ΑΡΗΣ, θα έπαιρνε κάποιον Ισπανό με περισσότερα χρήματα».
Κοντά έπεσε. Πορτογάλος ήρθε στη θέση του, αλλά πριν πάμε σ’ αυτόν, οφείλουμε να πούμε ότι ένας ακόμη λόγος που φτάσανε ως εδώ τα πράγματα είναι και το οικονομικό. Δίκιο έχουν οι παίκτες να γκρινιάζουν επειδή έχουν λαμβάνειν χρήματα. Η άποψή μας δεν αλλάζει, όμως: Εστω κι έτσι όφειλαν να δείξουν μεγαλύτερο σεβασμό απέναντι στον ΑΡΗ, γιατί καθυστερήσεις υπάρχουν σε όλες τις ομάδες. Και στις ομάδες που είναι πάνω από τον ΑΡΗ στη βαθμολογία, χωρίς να διαθέτουν καλύτερο ρόστερ. Θα το επαναλάβουμε: Δεν είναι για πρωταθλητισμό αυτό το ρόστερ που έχει ο ΑΡΗΣ, δεν μπορούμε να δεχτούμε όμως ότι άξιζε μόνο 17 βαθμούς ως τώρα.
Πριν το ματς με τον Ατρόμητο ήμασταν οι περισσότεροι από επιφυλακτικοί έως και… απαισιόδοξοι, γιατί δεν μας έπειθε η ομάδα. Αυτή είναι η αλήθεια. Η εικόνα που έβγαλε, όμως, στο Περιστέρι, μας έκανε να πιστέψουμε ότι θα περνούσε. Ποιος να το φανταζόταν, όμως, ότι στα τελευταία δέκα λεπτά θα έκανε «δώρο» τα 2 γκολ στον αντίπαλο; Με τον καλύτερο φετινό Καστίγιο, μάλιστα. Λες και μας μουντζώσανε…
Πάμε τώρα στον Μανουέλ Μασάδο. Το βιογραφικό του και το έργο του στην Πορτογαλία δεν είναι καθόλου άσχημα. Απεναντίας, κρίνοντας από όσα πέτυχε στην πατρίδα του, θα λέγαμε ότι είναι κοντά σ’ αυτό που θέλει ο ΑΡΗΣ για τον πάγκο του. Ο Μασάδο φτιάχνει ομάδες και δεν τις παίρνει έτοιμες. Πρόκειται για έναν προπονητή που διαθέτει συγκεκριμένη φιλοσοφία η οποία απέδωσε στις περισσότερες ομάδες του.
Ο ΑΡΗΣ, βέβαια, είναι μια άλλη… ιστορία. Για τον ΑΡΗ, ο Μασάδο είναι η… τελευταία ζαριά προκειμένου να σώσει την παρτίδα φέτος. Δεν ξέρουμε αν θα τα καταφέρει. Θα φανεί στο χειροκρότημα. Χρόνος υπάρχει, αλλά δεν αρκεί αυτό. Για τον Μασάδο η αποστολή που ανέλαβε δεν είναι μόνο η πιο δύσκολη της καριέρας του, αλλά και επικίνδυνη. Αυτό κάνει μεγαλύτερη την πρόκληση για τον ίδιο.
Παράλληλα, όμως, ο Μασάδο θα πρέπει από τώρα να ετοιμάσει τον ΑΡΗ της επόμενης περιόδου. Να κάνει το ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ. Αυτό προϋποθέτει να τον στηρίξει η διοίκηση, ανεξάρτητα με την κατάληξη που θα έχει η φετινή σεζόν. Και θαρρούμε ότι θα το κάνει γιατί αυτό (θα πρέπει να) είναι το σκεπτικό της με τον Πορτογάλο.
Υ.Γ 1: Η αλήθεια είναι πως δεν ήμουν ιδιαίτερα θερμός με την επιστροφή του Κόκε. Εχω πειστεί, όμως, πια, ότι οι παίκτες δεν μπορούν να το «αλλάξουν» χωρίς βοήθειες, για τους λόγους που εξηγώ παραπάνω. Γι’ αυτό νομίζω ότι χωράει σ’ αυτόν τον ΑΡΗ ο Κόκε. Χρειάζεται. Νομίζω ότι συμφωνούν οι περισσότεροι μ’ αυτήν την διαπίστωση και ελπίζω όσα έγραφε τελευταία ο Κόκε στο twitter να τα αποδείξει στο χορτάρι…
Πηγή: allaboutaris.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: