Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Μεγάλες προσδοκίες από την Dream Team 6!!

Στις 18 Ιανουαρίου, την ερχόμενη Τετάρτη δηλαδή, η ομοσπονδία μπάσκετ των Ηνωμένων Πολιτειών θα ανακοινώσει από τα γραφεία της στη Νέα Υόρκη τους 18 Αμερικανούς παίκτες που θα ξεκινήσουν την προετοιμασία τους εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Μεγάλες προσδοκίες από την Dream Team 6
Γράφει ο Τάσος Παπαχρήστου...
Και επειδή το λοκ άουτ στο ΝΒΑ, που θα μας οδηγούσε αναγκαστικά στη συμμετοχή μιας μέτριας ομάδας των ΗΠΑ με παίκτες που παίζουν στην Ευρώπη, όπως συνέβη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Αθήνας το 1998, έλαβε τέλος στις 8 Δεκεμβρίου, το ενδιαφέρον και μάλιστα το διεθνές ενδιαφέρον έχει στραφεί αποκλειστικά στα ονόματα των αθλητών.
Και για να είμαστε πιο σωστοί, όλοι ενδιαφέρονται να μάθουν ποια αστέρια του ΝΒΑ έχουν απαντήσει θετικά στην πρόσκληση για συμμετοχή στην υπ' αριθμόν έξι Ντριμ Τιμ σε διοργανώσεις Ολυμπιακών Αγώνων από το 1992 μέχρι σήμερα.
Λέγεται λοιπόν ότι στο Λονδίνο θα βρεθούν σίγουρα ο ΛεΜπρόν Τζέιμς των Μαϊάμι Χιτ και ο Κόμπι Μπράιαντ των Λέικερς.
Και οι δύο φέρεται ότι απάντησαν θετικά, χωρίς τερτίπια.
Και οι δύο τους ετοιμάζονται για τη δεύτερη σερί συμμετοχή τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το χρυσό μετάλλιο στο Πεκίνο.
Οι φίλοι του μπάσκετ αναμένουν μια εντυπωσιακή ομάδα των ΗΠΑ από πλευράς ονομάτων.
Στη 18άδα θα βρίσκονται ακόμα, αν οι πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει στον Τύπο είναι αληθινές, και οι Κέβιν Ντουράντ (Οκλαχόμα), Ντέρικ Ρόουζ (Σικάγο Μπουλς), πολυτιμότερος παίκτης του πρωταθλήματος ΝΒΑ πέρυσι, Ντουέιν Ουέιντ (Μαϊάμι Χιτ), Κρις Μπος (Μαϊάμι Χιτ) και ο καλύτερος ρούκι του 2011, ο Μπλέικ Γκρίφιν (Κλίπερς).
Η αρχική ιδέα της ομοσπονδίας μπάσκετ των ΗΠΑ ήταν η νέα ολυμπιακή ομάδα να αποτελεί μία μίξη παικτών που αγωνίστηκαν στους προηγούμενους Ολυμπιακούς Αγώνες και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2010.
Η ανακοίνωση των ονομάτων αναμένεται, όπως είναι φυσικό, να επηρεάσει άμεσα και τις πωλήσεις των εισιτηρίων του αθλήματος.
Βλέπετε, παρά τη συμμετοχή της εθνικής ομάδας της Μ. Βρετανίας, η χώρα και το φίλαθλο κοινό της δεν τρέφουν ιδιαίτερη λατρεία στο μπάσκετ.
Στο Σίδνεϊ οι ΗΠΑ κέρδισαν στον τελικό τη Γαλλία, στην Αθήνα έχασαν στον ημιτελικό από την Αργεντινή και πήραν το χάλκινο μετάλλιο από τη Λιθουανία και στο Πεκίνο πήραν το χρυσό μετάλλιο σε βάρος της Ισπανίας.
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: