Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πρέμιερ ανασύνταξη!!

Πρέμιερ ανασύνταξη!
Μετά από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις σε Κύπελλο και Κάρλινγκ Καπ, οι ομάδες στην Αγγλία επιστρέφουν σε ρυθμούς Πρέμιερ Λιγκ. Χωρίς το μεγάλο ντέρμπι η 21η αγωνιστική του πρωταθλήματος με τις ομάδες του Μάντσεστερ και την Τότεναμ να συνεχίζουν την κούρσα πρωταθλήματος, μακριά από τους υπόλοιπους.

Αναλυτικά το preview της αγωνιστικής στο www.sport-fm.gr

Γουίγκαν-Μαν Σίτι

Οι γηπεδούχοι στα έξι τελευταία τους ματς δεν έχουν γευτεί τη χαρά της νίκης. Η παρένθεση με τις δύο ισοπαλίες κόντρα σε Τσέλσι και Λίβερπουλ έκλεισε για τα καλά και η Γουίγκαν συνεχίζει σταθερά να βρίσκεται στην επικίνδυνη ζώνη της βαθμολογίας ενώ κατάφερε να ηττηθεί στο Κύπελλο από την Σουίντον και να αποκλειστεί.

Κάτι δεν πάει καλά στη Σίτι. Για την ακρίβεια κάτι δεν πάει καθόλου καλά και στα πέντε τελευταία τους ματς σε όλες τις διοργανώσεις μετρά μόλις μία νίκη! Κατάφερε μάλιστα μέσα σε τέσσερις ημέρες να ηττηθεί εντός έδρας τόσο από τη Γιουνάιτεντ και να αποκλειστεί στο Κύπελλο όσο και από τη Λίβερπουλ και να κινδυνεύει να αποκλειστεί και στο Κάρλινγκ Καπ. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι στα τέσσερα τελευταία εκτός έδρας ματς πρωταθλήματος δεν έχει νίκη! Άμεση ανασύνταξη θέλει ο Μαντσίνι

Στα αγωνιστικά τώρα ο Ιταλός τεχνικός έχει ήδη ξεχάσει τους αδερφούς Τουρέ που είναι στο Κόπα Άφρικα. Από εκεί και πέρα ο Κομπανί εκτίει την ποινή του για την αποβολή κόντρα στη Γιουνάιτεντ, ενώ αμφίβολοι είναι οι Μπαλοτέλι και Σίλβα. Από την άλλη πλευρά ελάχιστα τα προβλήματα για τον Ρομπέρτο Μαρτίνεζ που δεν υπολογίζει μόνο τους τραυματίες Μαλόνεϊ και Κίρκλαντ.


Μαν.Γιουνάιτεντ-Μπόλτον

Συγκάτοικο έχει αποκτήσει η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με την Τότεναμ να προσθέτει ένα ακόμη βάρος στους πρωταθλητές Αγγλίας. Εύκολο έργο αναμένεται να έχει η ομάδα του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, η οποία υποδέχεται την Μπόλτον, με τους «τρότερς» να χάνουν τον Γκάρι Κέιχιλ, την τελευταία στιγμή. Ο Άγγλος αμυντικός βρίσκεται στο Λονδίνο για να διαπραγματευτεί τους όρους της μεταγραφής του στην Τσέλσι και έτσι ο Όουεν Κόιλ δεν θα μπορεί να τον υπολογίζει, αν και αρχικά τον είχε συμπεριλάβει στην αποστολή της ομάδας.

Το έργο της Μπόλτον γίνεται ακόμη πιο δύσκολο, αφού, αν η παράδοση …έπαιζε μπάλα το αποτέλεσμα θα ήταν υπέρ της Γιουνάιτεντ, η οποία έχει κερδίσει τα 12 από τα τελευταία 14 της παιχνίδια κόντρα στους Γουόντερερς. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν θέλει να σκέφτεται καν το ενδεχόμενο ενός δύσκολου απογεύματος, με την ψυχολογία της ομάδας να αρχίζει να ανεβαίνει και πάλι, μετά τη νίκη-πρόκριση επί της συμπολίτισσας Σίτι, για το Κύπελλο Αγγλίας.

Στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να βρεθεί ο Ρίο Φέρντιναντ, ο οποίος ξεπέρασε την ίωση που τον ταλαιπωρούσε και τέθηκε στη διάθεση του προπονητή του. Όσον αφορά στον Φιλ Τζόουνς, ο Άγγλος αμυντικός έχει ένα μικροτραυματισμό στο πόδι, αλλά λογικά θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα. Σε ένα αρχικό σχήμα, στο οποίο ο Κρις Σμόλινγκ θα μάθει την τελευταία στιγμή εάν θα βρίσκεται, αφού έχει χάσει αρκετές προπονήσεις, λόγω τραυματισμού. Από την πλευρά της Μπόλτον, ο Ζαν Νάιτ θα είναι ο παρτενέρ του Ντέιβιντ Γουέδερ, από την στιγμή που ο Γκάρι Κέιχιλ αποτελεί παρελθόν,. Επιστρέφει ο Γιούσι Γιασκελάινεν, κάτω από τα δοκάρια.


Τότεναμ-Γουλβς

«Τα όνειρα των εραστών ποτέ δεν σβήνουν» και η Τότεναμ …ερωτοτροπεί συνεχώς με την κορυφή της βαθμολογίας. Οι Λονδρέζοι υποδέχονται τη Γουλβς, θέλουν να μείνουν στη δεύτερη θέση και σε απόσταση αναπνοής από την πρώτη και ελπίζουν σε συνέχιση της …ονειρεμένης παράδοσης υπέρ τους, στα παιχνίδια με τους «λύκους». Το 1-0 της Γουλβς, στο Λονδίνο το 2009, ήταν η μόνη της νίκη στα τελευταία 39 παιχνίδια στο «σπίτι» των «πετεινών» και ο Χάρι Ρέντναπ θέλει να προσθέσει ακόμη μια νίκη στο ενεργητικό του.

Η Τότεναμ διανύει εξαιρετική περίοδο και θέλει να σκοράρει για 20ο συνεχόμενο παιχνίδι και να φτάσει στη νίκη που θα τη φέρει στην κορυφή –τουλάχιστον έως τη Δευτέρα που αγωνίζεται η Μάντσεστερ Σίτι. Από την πλευρά της, η Γουλβς έκανε την κοιλιά της το Νοέμβριο και το Δεκέμβριο, αλλά έκτοτε δεν έχει πιάσει και πάλι ρυθμό, έχοντας –μόλις- 3 βαθμούς στα τελευταία 6 παιχνίδια.

Το απαραίτητο γρανάζι που ακούει στο όνομα Σκοτ Πάρκερ ελπίζει ότι θα μπορεί να προσθέσει στη μηχανή του κέντρου ο Χάρι Ρέντναπ. Ο Άγγλος μέσος έχει χάσει τα τελευταία 3 παιχνίδια της ομάδας του, λόγω του τραυματισμού του στο γόνατο, αλλά η απουσία του δεν στοίχισε στους Λονδρέζους. Παραμένουν εκτός οι Σάντρο, Γουιλιάμ Γκαλάς και Λέντλεϊ Κινγκ. Όσον αφορά στους φιλοξενούμενους, οι τραυματισμοί των Στίβεν Φλέτσερ και Ρότζερ Τζόνσον δεν εμπνέουν ανησυχία, ενώ έτοιμος θα είναι και ο Ντέιβ Έντουαρτς.


Τσέλσι-Σάντερλαντ

Την ανεβασμένη ψυχολογικά και αγωνιστικά Σάντερλαντ υποδέχεται η Τσέλσι, με τους Λονδρέζους να ψάχνουν τη νίκη που θα τους επιτρέψει να κρατήσουν την τέταρτη θέση. Προβλήματα για τους γηπεδούχους, κόντρα στην παράδοση θα προσπαθήσουν για την έκπληξη οι «μαυρόγατες». Από τη στιγμή που ο Μάρτιν Ο' Νιλ ανέλαβε την ομάδα τα αποτελέσματα έρχονται .δεξιά στη Σάντερλαντ, με την ομάδα της Β. Αγγλίας να είναι η δεύτερη πιο φορμαρισμένη στην Πρέμιερ Λιγκ.

Ωστόσο, τα πράγματα για τις «μαυρόγατες» δεν είναι καλά κόντρα στην Τσέλσι, αφού έχουν χάσει 13 από τα 14 τελευταία παιχνίδια. Ο Αντρέ Βίλας-Μπόας θέλει να δει την ομάδα του να βελτιώνει την παρουσία της στα εντός έδρας ματς, όπου έχουν κρατήσει ανέπαφη την εστία της -μόλις- σε ένα από τα τελευταία 12 ματς.

Ο Πορτογάλος τεχνικός είναι στην ευχάριστη θέση να βλέπει τους Τζον Τέρι και Ντάνιελ Στάριτζ να είναι έτοιμοι να αγωνιστούν και έτσι να καλύπτονται -έστω και όχι ολοκληρωτικά- οι απουσίες των Ντιντιέ Ντρογκμπά και Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς. Ο Μίκαελ Εσιέν έχει επιστρέψει στις προπονήσεις, αλλά δεν είναι ακόμη έτοιμος να αγωνιστεί, κάτι που αναμένεται να συμβεί στην επόμενη αγωνιστική, κόντρα στη Νόριτς. Όσον αφορά στη Σάντερλαντ, ο Νίκλας Μπέντνερ είναι έτοιμος να αγωνιστεί και πάλι, όπως και οι Φιλ Μπάρντσλεϊ και Κόνορ Γουίκαμ. Εκτός παραμένουν οι Γουές Μπράουν, Τζακ Κόλμπακ και Τάιτους Μπράμπλ.


Σουόνσι-Άρσεναλ

Μέσα σε μία περίοδο με πολλά αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα στα σκορ η Άρσεναλ είχε να ανταπεξέλθει και από την απώλεια των Σαμάκ και Ζερβίνιο για τον Κόπα Άφρικα. Μία ισοπαλία, μία ήττα και μία νίκη στα τελευταία ματς στο πρωτάθλημα δεν είναι και ότι καλύτερο, αλλά το κλίμα είναι ανεβασμένο σχετικά και υπάρχει λόγος. Όχι τόσο η νίκη πρόκριση επί της Λιντς στο Κύπελλο Αγγλίας με σκορ 1-0 στο «Έμιρεϊτς», αλλά ότι το γκολ προήλθε από τον Τιερί Ανρί που επέστρεψε στα παλιά λημέρια.

Τέσσερα ματς χωρίς ήττα μετρά η Σουόνσι και παίρνει σημαντικές ανάσες βαθμολογικά. Μετά από δύο εντός έδρας ισοπαλίες με ΚΠΡ και Τότεναμ πήρε και μία δύσκολη εκτός έδρας νίκη στην έδρα της Άστον Βίλα ενώ στο τελευταίο ματς επικράτησε της Μπάρνσλεϊ για το Κύπελλο και πέρασε στη φάση των «32».

Στα αγωνιστικά τα προβλήματα για τους γηπεδούχους είναι μόνο δύο. Οι Τεϊτ και Μπόντε. Από την άλλη πλευρά η λίστα του Αρσέν Βενγκέρ έχει φτάσει στα όριά της. Εκτός δράσης συνεχίζουν να παραμένουν οι Βερμάελεν, Γκιμπς, Κοκελέν, Ντιαμπί, Τζένκινσον, Σανιά, Γουίλσιρ, Σάντος, απόντες σε άλλη ήπειρο οι Ζερβίνιο και Σαμάκ και αμφίβολοι οι Φαμπιάννσκι, Μερτεζάκερ, Ροσίτσκι.


Λίβερπουλ-Στόουκ

Με την ψυχολογία στα ύψη μετά τη νίκη της επί της Μάντσεστερ Σίτι, η Λίβερπουλ υποδέχεται την Στόουκ και θέλει να επιστρέψει στις νίκες για να μπει στην πρώτη τετράδα. Μοναδικό πρόβλημα ο Τζέι Σπίαρινγκ για τους γηπεδούχους, πολλά τα ερωτηματικά για τους «πότερς». Η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς άφησε πίσω της την ήττα από τη Σίτι για το πρωτάθλημα (3-0) και κέρδισε τους «πολίτες» στην έδρα τους, αποκτώντας προβάδισμα για την πρόκριση στον τελικό του Λιγκ Καπ.

Οι «κόκκινοι» υποδέχονται την Στόουκ και θέλουν να δώσουν συνέχεια στην παράδοση που τους θέλει να μετρούν 39 νίκες, 9 ισοπαλίες και καμία ήττα στις τελευταίες 48 αναμετρήσεις, στο «Άνφιλντ»! Ωστόσο, η ομάδα του Τόνι Πιούλις δεν πρόκειται να καταθέσει εύκολα τα όπλα, αφού χτυπά όλα τα παιχνίδια, αν και μακριά από την έδρα της δεν παρουσιάζει καλό πρόσωπο. Μάλιστα, οι «πότερς» είναι ιδιαίτερα φορμαρισμένοι, έχοντας χάσει μόλις μια φορά στα τελευταία 8 παιχνίδια πρωταθλήματος.

Ο αγώνας των «κόκκινων» με τη Μάντσεστερ Σίτι έδωσε την ευκαιρία για ξεκούραση Τσάρλι Άνταμ και Χοσέ Ενρίκε, οι οποίοι αγωνίστηκαν ως αλλαγές, αλλά έφερε και τον τραυματισμό του Τζέι Σπίαρινγκ, ο οποίος δεν θα μπορέσει να αγωνιστεί κόντρα στην Στόουκ. Αντίθετα, στην αρχική ενδεκάδα θα βρεθούν οι Άνταμ και Ενρίκε, ενώ υπολογίζεται κανονικά ο Στίβεν Τζέραρντ. Ο αρχηγός του συλλόγου έχει ανεβασμένη ψυχολογία, αφού και σκόραρε στο «Ίτιχαντ» και ανανέωσε το συμβόλαιό του με τους «κόκκινους». Αντίθετα, ο Τόνι Πιούλις δεν μπορεί να γνωρίζει αν θα είναι έτοιμοι οι Τζόναθαν Γούντγκεϊτ, Μαρκ Γουίλσον και Ράιαν Σότον, οι οποίοι δεν είναι απόλυτα έτοιμοι από πλευράς φυσικής κατάστασης, αν και ο πρώτος δύσκολα θα χάσει την αναμέτρηση. Στο μεταξύ, ο Άντι Γουΐλκινσον θα βρίσκεται στην αποστολή της ομάδας, αφού ξεπέρασε τον τραυματισμό του στο γόνατο.


Νιούκαστλ-ΚΠΡ

Οι «καρακάξες» πετούν ψηλά! Με εξαίρεση μία ήττα στην έδρα της Λίβερπουλ η απόδοσή τους είναι ιδιαίτερα καλή. Τόσο στην εκτός έδρας νίκη επί της Μπόλτον όσο και κυρίως εντός έδρας κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που επιβλήθηκε με ένα ανέλπιστο σκορ 3-0! Με τη φόρα της νίκης επικράτησε και στο Κύπελλο της Μπλάκμπερν με 2-1 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Η ΚΠΡ με τον Μαρκ Χιουζ στο τιμόνι ψάχνει άμεσα να φέρει τα πάνω κάτω αφού δεν έχει επικρατήσει στα τελευταία της δέκα παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις! Έφτασε έτσι να βλέπει την επικίνδυνη ζώνη από διαφορά μόλις ενός βαθμού. Μετά από δύο ήττες στο πρωτάθλημα, έμεινε στην ισοπαλία στην έδρα της ΜΚ Ντονς για το Κύπελλο Αγγλίας και πήγε το παιχνίδι σε δεύτερο ματς.

Στα αγωνιστικά κυριαρχεί η απουσία του Ντεμπά Μπα λόγω Κόπα Άφρικα για τον Άλαν Πάρντιου. Από εκεί και πέρα αμφίβολος είναι ο Λόβενγκρατς, ενώ τραυματίες παραμένουν οι Μαρβό, Σάμι Αμεόμπι και Σ.Τέιλορ. Από την άλλη πλευρά δεν υπολογίζονται για το ματς οι τραυματίες Ντάιερ, Φαουρλίν, Χουλς, ενώ τιμωρημένος είναι ο Μπάρτον.


Άστον Βίλα-Έβερτον

Η Άστον Βίλα μετά τη μεγάλη νίκη στο «Στάμφορντ Μπριτζ» επί της Τσέλσι υπέστη μία αναπάντεχη ήττα από τη Σουόνσι. Τα σύννεφα πάντως αραίωσαν αρκετά στο Βίλα Παρκ μετά τη νίκη πρόκριση στο Κύπελλο Αγγλίας εκτός έδρας κόντρα στην Μπρίστολ Σίτι.

Από την άλλη η Έβερτον τα πηγαίνει μία μία. Νίκη κόντρα στη Γουέστ Μπρομ εκτός έδρας και αμέσως μετά ήττα από την Μπόλτον στο «Γκούντισον Παρκ». Η νίκη στο Κύπελλο Αγγλίας επί της Τάμγουορθ ανέβασε τη ψυχολογία ξανά που δεν έπεσε ιδιαίτερα με την σχετικά αναμενόμενη εκτός έδρας ήττα από την Τότεναμ για το εξ’ αναβολής παιχνίδι της πρώτης αγωνιστικής.

Στα αγωνιστικά για τους γηπεδούχους αμφίβολοι είναι οι Κόλινς και Γκίβεν, ενώ εκτός δράσης παραμένουν οι τραυματίες Χερντ, Λιτσαϊ, Χέσκεϊ, Κουεγιαρ. Ντεμπούτο για τον Κιν. Από την άλλη πλευρά ο Ντέιβιντ Μόγιες δεν μπορεί να υπολογίζει στους Ρόντγουελ, Μπάρκλεϊ, Κόουλμαν, Χίμπερτ, Τζιαγκέλκα και Ντιστέν.


Γουέστ Μπρομ-Νόριτς

Τέλος στο σερί των τριών νικών χωρίς νίκη για τη Γουέστ Μπρομ που επικράτησε της Κάρντιφ στο Κύπελλο εντός έδρας και πέρασε στην επόμενη φάση. Στο πρωτάθλημα πάντως το αρνητικό σερί συνεχίζεται και μετά από μία ισοπαλία και δύο συνεχόμενες ήττες θέλει απαραιτήτως βαθμούς για να πάρει ανάσα.

Τέσσερις αγώνες πρωταθλήματος χωρίς νίκη μετρούσε η Νόριτς αλλά τα δύο τελευταία αποτελέσματα την οδήγησαν ξανά σε υψηλές πτήσεις. Τόσο στο πρωτάθλημα όπου πήρε σπουδαίο διπλό από την ΚΠΡ, όσο και στο Κύπελλο όπου επικράτησε με το εμφατικό 4-1 εντός έδρας κόντρα στην Μπέρνλεϊ και έφτασε στη φάση των «32».

Στα αγωνιστικά τώρα ο Ρόι Χότζον δεν μπορεί να υπολογίζει στους τραυματίες Ρέιντ, Μπράντ, Γκέρα, ενώ αμφίβολοι είναι οι Λονγκ, ΜακΌλεϊ, Μουλούμπου, Όλσον, Σάρνερ και Τομάς. Από την άλλη πλευρά τραυματίες είναι οι Βον και Γουάρντ και αμφίβολοι οι Αγιάλα, Ντε Λαέτ και Τιέρνεϊ.


Μπλάκμπερν-Φούλαμ

Από τη μια η Μπλάκμπερν με τα τόσα προβλήματα και την γκρίνια να περισσεύει και από την άλλη η Φούλαμ, η οποία –μετά από καιρό- δεν έχει να ανησυχεί για τίποτα. Τα «ρόδα» υποδέχονται τους «cottagers» σε έναν αγώνα που η νίκη θα δώσει στους γηπεδούχους το …φιλί της ζωής. Και αυτό γιατί η ομάδα του Στιβ Κιν βρίσκεται στον πάτο του βαθμολογικού πίνακα, μετρώντας μόνο 2 νίκες μπροστά στο κοινό τους.

Ωστόσο, η παράδοση θέλει τους Ρόβερς να μη χάνουν στις τελευταίες 6 επισκέψεις των Λονδρέζων στο «Ίγουντ Παρκ». Ο Μάρτιν Γιολ, από την άλλη, δεν έχει ανησυχεί για τη θέση του και τη δουλειά του, όπως ο τεχνικός της Μπλάκμπερν, αφού η κατάσταση στη Φούλαμ έχει γίνει πολύ καλύτερη. Οι «κότατζερς» προέρχονται από τη νίκη κόντρα στην Άρσεναλ, στο πρωτάθλημα, και με νίκη μπορούν να ανέβουν στο πρώτο μισό της βαθμολογίας.

Έτοιμος αναμένεται να είναι ο Κρις Σαμπά, ο οποίος ξεπέρασε τους μυϊκούς τραυματισμούς και η παρουσία του στο κέντρο της άμυνας αναμένεται να δώσει λύσεις στον Στιβ Κιν, ο οποίος είναι στην ευχάριστη θέση να μπορεί να υπολογίζει στους Πολ Ρόμπινσον, Τζούνιορ Χόιλετ και Ντέιβιντ Νταν. Μοναδικός απόντας ο Σκοτ Νταν, ο οποίος έχει επιστρέψει στις προπονήσεις. Από την πλευρά του, ο Μάρτιν Γιολ βλέπει τους Άντριου Τζόνσον και Σάιμον Ντέιβις να αποθεραπεύονται, ενώ αμφίβολος είναι ο Ντίκσον Ετούχου. Παραμένει εκτός δράσης ο Μαρκ Σβάρτσερ.


Το πρόγραμμα της 21ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14/1 (17:00)

Άστον Βίλα-Έβερτον
Μπλάκμπερν-Φούλαμ
Τσέλσι-Σάντερλαντ
Λίβερπουλ-Στόουκ
Μαν.Γιουνάιτεντ-Μπόλτον
Τότεναμ-Γουλβς
Γουέστ Μπρομ-Νόριτς

Κυριακή 15/1

Νιούκαστλ-ΚΠΡ (15:30)
Σουόνσι-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα 16/1 (22:00)

Γουίγκαν-Μαν Σίτι


Το πρόγραμμα της επόμενης (22ης) αγωνιστικής:

Σάββατο 21/1 (17:00)

Νόριτς-Τσέλσι (14:45)
Έβερτον-Μπλάκμπερν
Φούλαμ-Νιούκαστλ
ΚΠΡ-Γουίγκαν
Στόουκ-Γουέστ Μπρομ
Σάντερλαντ-Σουόνσι
Γουλβς-Άστον Βίλα
Μπόλτον-Λίβερπουλ (19:30)

Κυριακή 22/1

Μαν.Σίτι-Τότεναμ (15:30)
Άρσεναλ-Μαν.Γιουνάιτεντ (18:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: