Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Πίκρα με... Ζαχαριάδη!!

Σε ένα ματς που πρωταγωνιστής ήταν ο Ζαχαριάδης, λόγω των αποφάσεών του, η ΑΕΚ ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ξάνθη και πίκρανε τον κόσμο της στο ΟΑΚΑ. Λάθη απ' τον ρέφερι που δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στην Ένωση (24') και την αποζημίωσε με ένα ανύπαρκτο, ενώ δεν μέτρησε και γκολ του Λεονάρντο...

Πίκρα με... Ζαχαριάδη!
Ισόπαλη 1-1 αναδείχτηκε η ΑΕΚ κόντρα στην Ξάνθη, σε ένα παιχνίδι με καλό ρυθμό και πολλές φάσεις, το οποίο έμελλε να στιγματιστεί από τις διαιτητικές αποφάσεις του ρέφερι Ζαχαριάδη! Ο άρχοντας της αναμέτρησης δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στην ΑΕΚ σε ανατροπή του Κλωναρίδη στο 24΄, της έδωσε όμως ένα που δεν ήταν στο 45' από το οποίο προήλθε ισοφάριση. Οι ακρίτες προηγήθηκαν στο 29' με τον Μαρκόβσκι, ενώ οι “κιτρινόμαυροι” ισοφάρισαν στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων (του πρώτου μέρους) με την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Λεονάρντο.
Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα είχε κατά διαστήματα καλό ρυθμό, με τις δύο ομάδες να προσπαθούν να πετύχουν γκολ! Η ΑΕΚ είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τις περισσότερες ευκαιρίες, η Ξάνθη όμως ήταν απειλητική και δεν έπαιζε το λεγόμενο... αντιποδόσφαιρο, καταστρέφοντας το παιχνίδι του αντιπάλου της. Οι φιλοξενούμενοι μάλιστα είχαν την πρώτη ευκαιρία στο ματς με τον Αραμπατζή να αποκρούσει σε κόρνερ το σουτ Ντάνι. Από το 5λεπτό μέχρι το 26' οι “κιτρινόμαυροι” ανέλαβαν τον έλεγχο του αγώνα, πιέζοντας ασφυκτικά την εστία του Βιβιανί, με κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Λεονάρντο! Στο 24' μάλιστα οι παίκτες του Κωστένογλου διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε καθαρή ανατροπή του Κλωναρίδη μέσα στην περιοχή, αλλά ο Ζαχαριάδης δεν είδε ποτέ την παράβαση!
Η ΑΕΚ βρέθηκε περισσότερες φορές κοντά στο γκολ, οι ακρίτες όμως ήταν αυτοί που βρήκαν πρώτοι δίχτυα. Στο 29' ο Εντιμάρ έπιασε σουτ εκτός περιοχής, ο Αραμπατζής απέκρουσε στα πλάγια, η άμυνα της Ένωσης κοιμήθηκε για τα καλά με τον Μαρκόβσκι να παίρνει το ριμπάουντ και να ανοίγει το σκορ (0-1).
Από εκείνο το σημείο, η Ξάνθη δεν βγήκε ποτέ ξανά στην επίθεση, με τους ποδοσφαιριστές του Κωστένογλου να ρίχνονται στη μάχη για την ισοφάριση, η οποία τελικά ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων! Και μάλιστα από αμφιλεγόμενο πέναλτι που έδωσε ο Ζαχαριάδης σε ανατροπή του Κομεσίδη στον Καφέ! Ο Λεονάρντο ευστόχησε από τα 11 βήματα και έτσι οι δύο ομάδες πήγαν ισόπαλες 1-1 στα αποδυτήρια.
Στο δεύτερο μέρος, το ματς απέκτησε άγριο ρυθμό με την ΑΕΚ να κυνηγάει συνέχεια το γκολ, σφυροκοπώντας με πολλές επιθέσεις την εστία του Βιβιανί (47', 52', 62') ! Μάλιστα οι ακρίτες μέχρι το 69' και την τρομερή απόκρουση του Αραμπατζή σε σουτ του Πόι, δεν απείλησαν ούτε μία φορά τους “κιτρινόμαυρους” μέχρι το τέλος του παιχνιδιού! Η Ένωση παρά τις ευκαιρίες που πραγματοποίησε δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση των ακριτών και έτσι το παιχνίδι έληξε ισόπαλο 1-1!
Λήξη αγώνα
92' Κίτρινη κάρτα στον Γεωργέα.
91' -Κλείνει τις αλλαγές της η Ξάνθη: Ο Σταθάκης στη θέση του σκόρερ Μαρκόβσκι.
90' Τέσσερα λεπτά καθυστερήσεις.
89' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Κάρλος από καλή θέση η μπάλα ψηλα άουτ.
83' Ευκαιρία για την ΑΕΚ, με τον Γεωργέα να ανεβαίνει από δεξιά και να δίνει στον Μπερνς, που κατέβασε την μπάλα και έκανε το πλασέ, αστοχώντας.
79' -Κλεινει τις αλλαγές της η ΑΕΚ. Ο Μπερνς στη θέση του Μπέλεκ.
73' Σέντρα του Κάρλος, ο Μπελεκ έπιασε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει άουτ.
72' Δεύτερη αλλαγή για την ΑΕΚ. Ο Αργυρίου παίρνει τη θέση του Καράμπελα που τραυματίστηκε...
70' Κίτρινη κάρτα στον Λυμπερόπουλο.
69' Φοβερή απόκρουση του Αραμπατζή σε σουτ του Πόι από πολύ καλή θέση.
62' Σουτ του Καράμπελα στην κίνηση, αποκρούει ο Βιβιάνι στην εξέλιξη της φάσης ο Λεονάρντο έβγαλε σέντρα από αριστερά, με τους παίκτες της ΑΕΚ να προσπαθούν να πετύχουν γκολ, το οποίο δεν ήρθε ποτέ ύστερα από φάση πολιορκίας...
58' Πρώτη αλλαγή για την Ξάνθη. Ο Μάνταλος στη θέση του Βλαχοδήμου.
52' Σουτ του Μπέλεκ, η μπάλα στα... περιστέρια.
48' Κίτρινη στον Κάλα.
47' Σέντρα από τον Κοντοέ, κεφαλιά του Λυμπερόπουλου και η μπάλα άουτ.
46' Σέντρα στο δεύτερο μέρος.
-Αλλαγή για την ΑΕΚ ο Λυμπερόπουλος αντί του Κλωναρίδη
45'+2' Λήξη ημιχρόνου
45' +1' Γκολ για την ΑΕΚ: Ο Λεονάρντο ευστοχεί από τα 11 βήματα. 1-1
45' Ο Καφές κερδίζει πέναλτι από τον Κομεσίδη. Το ριπλέι δείχνει ότι είναι υπερβολική η απόφαση του Ζαχαριάδη...
42' Ο Λεονάρντο εκτελεί απευθείας το φάουλ με την μπάλα να καταλήγει άουτ.
41' Ο Λεονάρντο σκοράρει με ωραίο τρόπο, αλλά το γκολ δεν μετράει αδού ο Ζαχαριάδης δεν σφύριξε για να εκτελεστεί το φάουλ που είχε κερδίσει προηγουμένως ο Μανωλάς.
40' Καλό σουτ του Λεονάρντο εκτός περιοχής, ο Βιβιανί είχε καλή τοποθέτηση και μπλόκαρε την μπάλα.
32' Κίτρινη κάρτα στον Λεονάρντο.
29' Γκολ για την Ξάνθη: Ο Μαρκόβσκι εκμεταλλεύεται την κακή απόκρουση του Αραμπατζή στο σουτ του Εντιμάρ και άνοιξε το σκορ. 0-1. Να σημειωθεί ότι οι παίκτες της Ένωσης διαμαρτυρήθηκαν για οφσάιντ του σκόρερ.
28' Κίτρινη κάρτα στον Ντάνι.
27' Κίτρινη κάρτα στον Χοσε Κάρλος
26' Σουτ του Λεονάρντο στην κίνηση άουτ
25' Αδύναμο σουτ του Κάρλος ο οποίος βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, μπλόκαρε ο Βιβιάνι.
24' Οι "κιτρινόμαυροι" διαμαρτύρονται για πέναλτι σε ανατροπή του Κλωναρίδη εντός περιοχής! Το ριπλέι έδειξε ότι υπάρχει παράβαση. Ο διαιτητής Ζαχαριάδης άκουσε τα σχολιανά από την εξέδρα καθώς δεν είδε το καθαρό πέναλτι..
15' Σούτ του Μαρσελίνιο, η μπάλα πέρασε λίγο πιο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αραμπατζή
13' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Λεονάρντο από αριστερά, ο Βιβιανί πέφτει και απομακρύνει την μπάλα πάνω στην γραμμή. Δύσκολη απόκρουση..
10΄Κεφαλιά του Μανωλά, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Μανωλά η μπάλα άουτ.
5' Ευκαιρία για την ΑΕΚ. Σε εκτέλεση φάουλ από πλάγια ο Λεονάρντο έκανε την κομπίνα στρώνοντας για τον Κάρλος που βγήκε στο σημείο του πέναλτι αμαρκάριστος αλλά το σουτ έφυγε άουτ.
3' Ο Αραμπατζής αποκρούει σε κόρνερ στο καλό σουτ του Ντάνι!
1' Έναρξη αγώνα
Λίγο πριν τη σέντρα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του θρύλου του τούρκικου ποδοσφαίρου και βετεράνου παίκτη της ΑΕΚ, Λευτέρη Αντωνιάδη (Λεφτέρ).
ΑΕΚ (Κωστένογλου): Αραμπατζής, Κοντοές, Καράμπελας, Μανωλάς, Κάλα, Καφές, Γεωργέας, Κάρλος, Λεονάρντο, Κλωνατίδης, Μπέλεκ
Ξάνθη (Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Πόι, Μαρκόβσκι, Μαρσελίνιο, Βλαχοδήμος, Φλίσκας, Κομεσίδης, Βάλλας, Ντάνι

Δεν υπάρχουν σχόλια: