Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!!

Υπόθεση Ξενιάδη; Τέλος! Αραβες; Αγνωστο αν υφίστανται... Ιωάννης Βλάχος; Αγνοείται. Μελισσανίδης; Αντε πάλι. Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει στο blog του για όλα αυτά που έρχονται...


Φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Οι γιορτές πέρασαν... Το πρωτοχρονιάτικο τζακ ποτ δεν έκατσε στην ΠΑΕ ΑΕΚ και ο Αγιος Βασίλης δεν πέταξε από πάνω του την τραγική (και άσχημη για μένα) ερυθρόλευκη φορεσιά του για να ντυθεί στα... κιτρινόμαυρα και να φέρει ως δώρο σ' όλους τους Ενωσίτες τη σωτηρία του Συλλόγου.
Θα με ρωτήσετε και με το δίκιο σας: «Καλά ρε man εσύ το τζακ ποτ περίμενες για να σωθεί η ΑΕΚ, ή τον Αγιο Βασίλη;». Πώς να αρνηθώ ότι έχετε δίκιο... Ωστόσο δεν περίμενα και τη σωτηρία της αγαπημένης μας ομάδας από τους Βασίλη Ξενιάδη, τους Αραβες, τους Κινέζους, τον Γάλλους, τους Αμερικάνους, ή από τον Ιωάννη Βλάχο και τον διαχρονικό σωτήρα της Ενωσης Δημήτρη Μελισσανίδη. Ούτε βέβαια κι από τους νυν, ή πρώην μετόχους της «κιτρινόμαυρης» ΠΑΕ.
Υπόθεση Ξενιάδη; Τέλος! Αραβες; Αγνωστο αν υφίστανται... Ιωάννης Βλάχος; Αγνοείται (Amber Alert) η τύχη του και μαζί και του υποψήφιου επενδυτή που υποτίθεται πως εκπροσωπούσε. Μελισσανίδης; Μια από τα ίδια και ξανά, και ξανά, και ξανά...
Πάμε τώρα στην ωμή πραγματικότητα; ΠΡΟΣΟΧΗ: Οσοι δεν επιθυμούν να την δουν... κατάματα και επίσης όσοι ελπίζουν να διαβάσουν κάτι όμορφο, θετικό και ευχάριστο, παρακαλώ να προσπεράσουν, να μη μπουν καν στη διαδικασία ανάγνωσης του συγκεκριμένου κειμένου.
Η ΑΕΚ εκπέμπει S.O.S!!! Ναι το καταλαβαίνω πως δεν ανακάλυψα την Αμερική, μα συγχωρέστε αλλά με όσα διαβάζω χάνω την... μπάλα και θαρρώ πως σιγά, σιγά σκόπιμα κάποιοι επιχειρούν να μην παρουσιάζουν την κατάσταση ως έχει.
Ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή: Με τα συγκεκριμένα οικονομικά δεδομένα η ΑΕΚ δεν θα μπορεί να συμμετάσχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Δεν υπάρχει ούτε μία περίπτωση στο εκατομμύριο να συμβεί αυτό. Το ξαναγράφω για να το εμπεδώσουμε διότι καταλαβαίνω ότι κάποιοι δεν έχουν συνειδητοποιήσει τι ακριβώς σημαίνει αυτό: ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΔΕΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ. Κάτι που σημαίνει πως η παρουσία της ομάδας μας στο ελληνικό πρωτάθλημα αυτή τη στιγμή που... μιλάμε, είναι για τη χαρά της συμμετοχής και μόνο (στο περίπου τουλάχιστον)! Δεν πα να κατακτήσουμε το νταμπλ, μόνο οι κούπες (τεράστια σημασία βέβαια) θα μας μείνουν και έπειτα η ξεφτίλα του αποκλεισμού από το Τσάμπιονς Λιγκ.
Εννοείται δε πως με τα δεδομένα που ισχύουν και τις προϋποθέσεις – υποχρεώσεις στις οποίες οφείλει να ανταποκρίνεται η κάθε ομάδα για την εξασφάλιση άδειας συμμετοχής στο ελληνικό πρωτάθλημα (στη Σούπερ Λίγκα ντε...) η ΠΑΕ ΑΕΚ δεν δύναται να εξασφαλίσει την αδειοδότησή της και για τις εντός συνόρων διοργανώσεις! Νομίζετε πως τυχαία πήγε στην διοργανώτρια αρχή ο Σταύρος Αδαμίδης και είπε πως θα πρέπει να αλλάξουν οι κυρώσεις για την αδειοδότηση; Ο 37χρονος νομικός πήγε στη Σούπερ Λίγκα και ζήτησε (ούτε λίγο ούτε πολύ) να μην υποβιβάζονται οι ομάδες που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις αδειοδότησης αλλά εκτός από τον αποκλεισμό από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις απλά να μην τους επιτρέπεται να κάνουν μεταγραφές και να του δίνεται το δικαίωμα μόνο να πουλάνε ποδοσφαιριστές και να συμμετέχουν κανονικά στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας... Ναι, αυτά είπε ο πρόεδρος της ΑΕΚ και όμως είναι ακόμη στη θέση του (αλλά αυτό είναι άλλο θέμα κουβέντας).
Την άλλη εβδομάδα, μετά και το ματς με τον ΠΑΟΚ πιθανότατα, αν η εταιρεία δεν ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις της προς νυν ποδοσφαιριστές θα αντιμετωπίσει ένα τεράστιο... κύμα αντιδράσεων. Το 1 εκατ. ευρώ από την UEFA δεν φτάνει ούτε για... ζήτω!
Προσοχή: δεν αναφέρομαι τυχαία στις υποχρεώσεις της ΠΑΕ στους νυν ποδοσφαιριστές, αυτοί θα αντιδράσουν άμεσα, διότι υπάρχουν και οι πιστωτές που δεν υπάρχουν καν πια στη ζωή της ΑΕΚ όπως είναι ο Μπλάνκο, ο Χουανφράν, ο Κόλα και ας μη συνεχίσω με πρώην διότι είναι μεγάλη η λίστα των οφειλών...
Μπορούμε αν θέλετε να εξακολουθήσουμε να γράφουμε για τα... φαντάσματα που θα έρθουν να σώσουν την ΑΕΚ. Επιπρόσθετα μπορούμε κάθε χρόνο, Χριστούγεννα, Πάσχα και ενδιάμεσα να αναφέρουμε το όνομα του Δημήτρη Μελισσανίδη. Ακόμη μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα συγκινηθούν ξανά νυν και πρώην μέτοχοι και θα δώσουν χρήματα προκειμένου να ξεπεράσουμε για μία ακόμη χρονιά το... κανόνι και έτσι να εθελοτυφλούμε! Μπορούμε επίσης να γράφουμε σε λίγες μέρες και για παικταράδες που θα πάρουμε αν το θέλετε.
Ομως ότι και να κάνουμε δεν θα αλλάξουμε την υπάρχουσα τραγική κατάσταση και την αλήθεια η οποία είναι πάντα μία: η ΑΕΚ εκπέμπει S.O.S. και κανείς δεν υπάρχει τώρα που τα... λέμε να μπορεί να την βγάλει από το αδιέξοδο.
Και είναι κρίμα να μην το καταλαβαίνουν όλοι όσοι έχουν τη δύναμη να τη βοηθήσουν. Η ΑΕΚ μας φωνάζει την κατάστασή της, φωνάζει ότι παίζουν με την επιβίωσή της, φωνάζει ότι έχει ανάγκη την καρδιά της (δηλαδή τον κόσμο της) για να συνεχίζει να υπάρχει και όμως τελικά: φωνή βοώντος εν τη ερήμω!
Υγ: Δεν με απασχολεί να αμφισβητούν δηλώσεις και τοποθετήσεις που αποτελούν αποτέλεσμα ρεπορτάζ (άγνωστη λέξη τους είναι άλλωστε επί σειρά ετών) και να γράφουν (κι ας μην ξέρουν όπως έχει αποδειχτεί ούτε απλά, καλά ελληνικά) ότι θέλουν από το... στομάχι τους. Το έκαναν πάντα αυτό οι ίδιοι που το κάνουν και τώρα. Με ενοχλεί όμως να διαστρεβλώνουν την αλήθεια για να κάνουν πιστευτό το ψέμα τους. Ο Νικολαΐδης όπως γράψαμε στο gazzetta.gr μας διέψευσε ότι ήταν ενήμερος από τον Οικονομόπουλο για την πρόταση χρηματοδότησης της ΠΑΕ από τους πρώην και νυν μετόχους και να πάρουν πίσω τα χρήματά τους όταν η ΑΕΚ θα πάρει τα λεφτά από τον Ψωμιάδη (κάτι που θα μπορούσαν να επιβεβαιώσουν με ένα τηλεφώνημα στον Χάρη Οικονομόπουλο) όπως και ότι είχε οποιαδήποτε κρούση για την ΠΑΕ ο ίδιος, ή με τον Μελισσανίδη. Τώρα πού κολλάει να γράφουν ότι δεν διέψευσε ότι ψάχνει ο ίδιος για λύση μόνο εκείνοι που το γράφουν το καταλαβαίνουν μια και τα ελληνικά τους μόνο αυτοί μπορούν να τα καταλάβουν! Δεν ξέρω αν ψάχνεται, ή όχι ο Νικολαΐδης να βρει... σωτήρα για την ΠΑΕ και δεν με απασχολεί γιατί έχω μάθει να καταγράφω ότι γίνεται και όχι όσα μπορεί και να γίνονται και υπάρχουν στο κεφάλι μου!
Υγ2: Δύσκολο ματς έχουμε με την Ξάνθη την ώρα που ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει ήδη τον Λεβαδειακό μια και υπενθυμίζω ότι στην Λιβαδειά που σφάχτηκαν για να κερδίσουν την ΑΕΚ έχουν επιλέξει να χάνουν από τον Ολυμπιακό όπως αποκάλυψε άλλωστε ο Δημήτρης Ιωάννου μετά το ματς για τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος.

πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: