Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Η "βόμβα" στις Σέρρες και το πέναλτι της Καλλονής!!

Ο Θρασύβουλος έκανε το «μπαμ», πετυχαίνοντας την πρώτη του νίκη στην Football League 2-1 στις Σέρρες επί του Πανσερραϊκού. Πρώτη νίκη στην Μυτιλήνη για Καλλονή 1-0 την ΑΕΛ.

Η "βόμβα" στις Σέρρες και το πέναλτι της Καλλονής!
Επιτέλους νίκη στην Μυτιλήνη!
Η Καλλονή υποδέχθηκε την ΑΕΛ για την 11η αγωνιστική της Football League και έφτασε δίκαια στη νίκη 1-0 στο ντεμπούτο του Νίκου Κωτσοβού στον πάγκο των Θεσσαλών. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο ξεκίνημα και έχασαν μεγάλη ευκαιρία μόλις στο 2', όταν ο Σωτηρίου δεν απομάκρυνε σωστά, ο Λεοζίνιο έβαλε την κόντρα και η μπάλα κατέληξε μόλις άουτ! Μανούσος και Νεμπεγλέρας απείλησαν στη συνέχεια με σουτ, με τους παίκτες του Λουτσιάνο να είναι καλύτεροι και να φτάνουν δίκαια στο γκολ στο 33'. Ο Ψωμάς έκανε απρόσεκτα το τάκλιν στον Μανουσάκη, η φάση δεν είναι ξεκάθαρη, όμως ο διαιτητής ήταν κοντά και έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Λεοζίνιο δεν αστόχησε και έκανε το 1-0. Στο 39' οι νησιώτες έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία με την άμυνα της ΑΕΛ να πελαγοδρομεί. Ο Μανουσάκης έβγαλε την σέντρα, ο Ταραχούλσκι έκανε το γυριστό από την μικρή περιοχή, όμως η μπάλα κατέληξε άουτ.
Στο δεύτερο ημίχρονο οι φιλοξενούμενοι έδειξαν ικανοί για την ισοφάριση και κέρδισαν πέναλτι στο 53', όταν ο Τραορέ ανέτρεψε τον Χασομέρη, με τον παίκτη της Καλλονής να δέχεται και την κόκκινη κάρτα! Ο Τσιμπάμπα ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Σουλογάνης τον νίκησε για να κρατήσει το 1-0. Οι Θεσσαλοί ανέλαβαν την πρωτοβουλία των κινήσεων, όμως δεν μπορούσαν με τίποτα να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για το γκολ της ισοφάρισης. Μεγαλύτερη ευκαιρία ένα σουτ του Αραμπατζή στο τέλος, που έβγαλε δύσκολα ο Σουλογάνης και... τίποτα. Έτσι, η ΑΕΛ μετά από τρεις σερί νίκες γνώρισε την ήττα, ενώ η Καλλονή πήρε το πρώτο της τρίποντο στην Μυτιλήνη!
Έκπληξη μεγατόνων σημειώθηκε στις Σέρρες, όπου η ομώνυμη ομάδα ηττήθηκε με 2-1 από τον -μέχρι πρότινος- ουραγό της βαθμολογίας, Θρασύβουλο.
Η ομάδα της Φυλής άνοιξε το σκορ στο 16ο λεπτό με πλασέ του Σταμπολζίεφ, έπειτα από μπαλιά του Ντακόλ, σε φάση που οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για οφ σάιντ.
Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Βλάχος ανατράπηκε εντός περιοχής από τον Γουμάγια και ο Ντακόλ ευστόχησε για να κάνει το 2-0.
Ο Πανσερραϊκός αντέδρασε με τη συμπλήρωση μιας ώρας παιχνιδιού, έπειτα από σέντρα του Ανάκογλου και κεφαλιά του Μπανγκουρά, ωστόσο η ισοφάριση δεν ήρθε ποτέ.
Τα αποτελέσματα και το πρόγραμμα της 11ης αγωνιστικής:
Καλλονή - ΑΕΛ 1-0
(33' πεν. Λεοζίνιο)
Πανσερραϊκός - Θρασύβουλος 1-2
(60' Μπανγκουρά / 16' Σταμπολζίεφ, 48' πεν. Ντακόλ)
Κυριακή 15 Ιανουαρίου
Πλατανιάς - Πιερικός (14:00)
Αναγέννηση Γιαννιτσών - Αναγέννηση Επανομής (15:00)
Διαγόρας - Εθνικός Αστέρας (15:00)
Ηρακλής Ψαχνών - Αγροτικός Αστέρας (15:00)
Παναχαϊκή - Φωκικός (15:00)
Βύζας Μεγάρων - Καλλιθέα (15:00)
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου
Βέροια - Πανθρακικός (19:00)

Δεν υπάρχουν σχόλια: