Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Το καλό στο τέλος…!!

Το καλό στο τέλος…
Μετά από περίπου έναν μήνα επιστρέφουν στην πραγματικότητα του Σαμπιονά οι γαλλικές ομάδες, για την διεξαγωγή της 20ης αγωνιστικής και 1ης στον 2ο γύρο. Η πρεμιέρα για το 2012 φέρνει σε θέση ισχύος την Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία βρίσκεται στο +3 και έχει θεωρητικά το ευκολότερο έργο αυτό το Σαββατοκύριακο. Συγκεκριμένα, η ομάδα του Κάρλο Αντσελότι φιλοξενεί την Τουλούζ, την ώρα που οι υπόλοιποι διεκδικητές του τίτλου δίνουν ντέρμπι μεταξύ τους.

Η έκπληξη του πρώτου μισού του πρωταθλήματος, Μονπελιέ βρίσκεται στο -3 από την κορυφή και φιλοξενεί την Λιόν, η οποία με την σειρά της θέλει νίκη για να προσπεράσει την αντίπαλο της. Σύμμαχος για τους «λιονέ» είναι η παράδοση, αφού έχουν φύγει με το τρίποντο στις δύο πιο πρόσφατες επισκέψεις στην έδρα της Μονπελιέ. Ωστόσο το μεγάλο ντέρμπι διεξάγεται στο Βελοντρόμ το βράδυ της Κυριακής και ολοκληρώνει την αγωνιστική, εκεί η Μαρσέιγ φιλοξενεί τη Λιλ.

Οι Μασσαλοί θέλουν να δώσουν συνέχεια στην πορεία τους από τον Νοέμβριο και έπειτα, χρονικό διάστημα που σημείωσαν έξι νίκες, μια ισοπαλία και μία ήττα. Άλλωστε, για να παραμείνει στο κόλπο του τίτλου η ομάδα του Ντεσάμπ θέλει οπωσδήποτε νίκη αφού είναι ήδη στο -9 από την κορυφή. Από την άλλη οι πρωταθλητές Γαλλίας θέλουν τους βαθμούς για να σκαρφαλώσουν στη 2η θέση.

Ντεμπούτο στο Σαμπιονά, αναμένεται να κάνει το απόγευμα του Σάββατου και ο «δικός» μας Μπερνάρ Κουμορτζί, που αναμένεται να αγωνιστεί με την Ντιζόν, στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Εβιάν.

Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής

Σάββατο 14/1 (22.00)

Αζαξιό-Οσέρ
Μπορντό-Βαλενσιέν
Καέν-Ρεν
Ντιζόν-Εβιάν
Μονπελιέ-Λιόν
Νανσί-Λοριάν
Παρί Σ.Ζ.-Τουλούζ
Σεντ Ετιέν-Σοσό
Μπρεστ-Νις

Κυριακή 15/1 (22.00)

Μαρσέιγ-Λιλ

Η επόμενη (21η) αγωνιστική

Οσέρ-Νανσί
Λοριάν-Σοσό
Λιόν-Ντιζόν
Νις-Μονπελιέ
Μπρεστ-Παρι Σ.Ζ.
Τουλούζ-Καέν
Λιλ-Σεντ Ετιέν
Εβιάν-Μπορντό
Βαλενσιέν-Αζαξιό
Ρεν-Μαρσέιγ

πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: