Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Ο Πόποβιτς που... ντύθηκε Βιεϊρίνια και ο «ΠΑΟΚ madeinGreece»

Ο Στέλιος Μοσχούλας γράφει για το συμβόλαιο που υπέγραψε ο Πόποβιτς και για την ελληνοποίηση του ΠΑΟΚ.

Ο Πόποβιτς που... ντύθηκε Βιεϊρίνια και ο «ΠΑΟΚ madeinGreece»
Είναι μεγάλο ταλέντο. Είναι «βαμμένο» ΠΑΟΚτσάκι. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που μπορεί η ομάδα να στηρίξει πολλά σε αυτόν. Το ερώτημα, όμως, που τίθεται στην περίπτωση του Δημήτρη Πόποβιτς (υπέγραψε την Πέμπτη τριετές συμβόλαιο και έγινε επαγγελματίας) είναι το παρακάτω: Μπορεί να επωμιστεί το... βάρος του τίτλου «νέος Βιεϊρίνια»;

Αν ο μικρός (δεν έχει κλείσει ακόμη τα 17 του χρόνια) καταφέρει - με τη βοήθεια των ανθρώπων του ΠΑΟΚ και του οικογενειακού του περιβάλλοντος - να διαχειριστεί αυτό το πολύ λεπτό ζήτημα, τότε θα αφήσει εποχή στον ΠΑΟΚ.

Η «ελληνοποίηση του ΠΑΟΚ» βρίσκεται σε πολύ σωστό δρόμο. Ο Γλύκος (τερματοφύλακας) ανανέωσε μέχρι το 2015, ο Μαλεζάς είναι μικρός ακόμα (δεν έχει κλείσει τα 27) και αντέχει (για να παίξει σε υψηλό επίπεδο) άλλα 7-8 χρόνια να είναι το «αφεντικό» της άμυνας του «Δικεφάλου», ο Κατσικάς αν έχει ανοιχτά τα αυτιά και τα μάτια του μπορεί να γίνει (μια και διαθέτει το ταλέντο) ξεφτέρι δίπλα στον Κατερινιώτη στόπερ, ο Σταφυλίδης είναι ήδη πιο ώριμος από την ηλικία του και μπορεί ανά πάσα στιγμή να αγωνιστεί στην αριστερή πλευρά, κάτι που συμβαίνει και με τον Αποστολόπουλο στα δεξιά. Επομένως η «ελληνική αμυντική τετράδα» είναι μια χαρά...

Στο κέντρο, με τον δάσκαλο Πάμπλο Γκαρσία να ανανεώνει (όπως διαφαίνεται) το συμβόλαιο που λήγει το προσεχές καλοκαίρι και τον Κοστίν Λάζαρ να είναι ικανός να μεταδώσει τις γνώσεις του, ο έμπειρος Μπαλάφας κι ο άπειρος Παναγιωτούδης προσφέρουν απλόχερα εγγυήσεις για το μέλλον. Στο υποθετικό σενάριο ότι ο Πέλκας θα γίνει άμεσα επαγγελματίας (παίζει ως επιτελικός μέσος) και ότι ο Γιώργος Φωτάκης θα φοράει για πολλά ακόμη χρόνια τη φανέλα του ΠΑΟΚ, τότε και το κέντρο του «Δικεφάλου» εμπνέει εμπιστοσύνη και σιγουριά.

Στην επίθεση, μετά την απόφαση της διοίκησης να βάλει... μπροστάρη για το μέλλον τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη και με τους Γεωργιάδη και Πόποβιτς (όλοι παίζουν αριστερά και δεξιά) στις πτέρυγες μαζί με τους Αθανασιάδη, Γιάννου και Παπάζογλου στην κορυφή της επίθεσης υπάρχει όραμα καταξίωσης.

Επομένως η ελπίδα του ελληνοποιημένου ΠΑΟΚ είναι ορατή και προσδίδει χαρά στους φιλάθλους της ομάδας, μια και το ονειρευόταν χρόνια. Ομως με την οικονομική κρίση να μαστίζει τον «Δικέφαλο», η παραπάνω διαδικασία επισπεύσθηκε. Αν βγει αυτό το πλάνο στη διοίκηση Ζαγοράκη - Βρύζα τότε ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβάται τίποτα αγωνιστικά για... πολλά χρόνια.
Πηγή: sday.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: