Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

«Στην Σκεπαστή δεν είχαμε καρέκλες…»

Την απόφασή του να μην κατεβεί στις προσεχείς εκλογές της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ αιτιολόγησε ο Δημήτρης Χατζηχρήστος, ο οποίος έδωσε και ένα παράδειγμα παίρνοντας αφορμή από το παλιό γήπεδο της Ένωσης στη Νέα Φιλαδέλφεια.
«Στην Σκεπαστή δεν είχαμε καρέκλες…»
Ο πρόεδρος της… Μάνας ΑΕΚ παραχώρησε δηλώσεις στο AEK-live.gr, όπου υποστήριξε εμμέσως πλην σαφώς ότι ποτέ του δεν ενδιαφέρθηκε για την καρέκλα την προεδρική.
"Τον δρόμο έδειξα και τίποτα περισσότερο. Το είχα πει από την πρώτη στιγμή. Σε περίπτωση που εμφανιζόταν ένας ενδιαφερόμενος για την προεδρία της ΑΕΚ θα γινόμουν Λούης...
Άλλωστε στο πέταλο παλιότερα και πιο πρόσφατα στην Σκεπαστή δεν είχαμε καρέκλες...
Ο σκοπός μου ήταν να δείξουμε το δρόμο με την φιλοσοφία της παρέας που αγαπάει την ΑΕΚ και όχι τον εαυτό της…", δήλωσε ο ηγέτης της Original21 στο «κιτρινόμαυρο» site.
 

"Ελάτε να μας συλλάβετε, στην Πλατεία Ελευθερίας πίνουμε καφέ"!

Ο Αχιλλέας Μπέος, παρά το γεγονός πως ο Αλέξης Κούγιας με ανακοίνωση του γνωστοποίοησε πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου και το ΔΣ της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου καταζητείται με τη διαδικασία του αυτόφωρου, έκανε παρέμβαση στην εκπομπή "Δίκη"!
"Ελάτε να μας συλλάβετε, στην Πλατεία Ελευθερίας πίνουμε καφέ"!
"Εγώ και όλο το ΔΣ της ΠΑΕ είμαστε στην Πλατεία Ελευθερίας στον Βόλο και πίνουμε καφέ. Ας έρθουν να μας συλλάβουν"!

Όνειρο ήταν και πάει…

Δε θα συνεχίσει στη 12άδα του Ευρωμπάσκετ των γυναικών της Πολωνίας η Εθνική ομάδα. Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα έχασε με 64-55 από την παγκόσμια πρωταθλήτρια Γαλλία, στο πλαίσιο της τρίτης και τελευταίας αγωνιστικής του τέταρτου ομίλου της πρώτης φάσης της διοργάνωσης κα έμεινε τέταρτη στο γκρουπ, αφού ισοβάθμησε με την Κροατία, με την οποία υστερούσε. Οι παίκτριες του Κώστα Μίσσα ξεκίνησαν καλά, όμως, στη συνέχεια, η αστοχία από την περιφέρεια και το άναρχο μπάσκετ έδωσαν την ευκαιρία στις Γαλλίδες να ολοκληρώσουν το πρώτο ημίχρονο στο +12 και, στη συνέχεια, εκτός του τελευταίου δίλεπτου, να κρατούν τα «ηνία» της αναμέτρησης. Κορυφαίες των νικητριών ήταν οι Γκρουντά με 19 και Γκομίς με δέκα πόντους, ενώ από την ελληνική ομάδα ξεχώρισε η Εβίνα Μάλτση με 16 πόντους, όμως με αστοχία στη μεγαλύτερη διάρκεια της αναμέτρησης.

«Καταζητείται ο Μπέος»

Αστυνομική επιχείρηση προκειμένου να συλληφθεί ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βόλου, Αχιλλές Μπέος αλλά και όλα τα μέλη της διοίκησης της θεσσαλικής ΠΑΕ έχει ξεκινήσει η αστυνομική διεύθυνση Βόλου, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της Παναχαϊκής. Νωρίτερα, ο πρόεδρος των Πατρινών, Αλέξης Κούγιας, είχε υποβάλει μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος των μελών της διοίκησης και του κ. Μπέου, ενώ τονίζεται πως ο επικεφαλής της αστυνομικής διεύθυνσης Βόλου, κ. Κάτσικας υποσχέθηκε πως θα γίνουν όλες οι ενέργειες για να συλληφθούν οι δράστες στα όρια του αυτοφώρου.
Η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ ανακοινώνει ότι σήμερα 20-6-2011 και ώρα 19:00 ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Αλέξιος Κούγιας υπέβαλλε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση εις βάρος του Αχιλλέα Μπέου και των μελών της διοίκησης του Ολυμπιακού Βόλου, όπως τα ονόματα τους αναφέρονται στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου.
Αμέσως κατά του Αχιλλέα Μπέου και των μελών της διοικήσεως του Ολυμπιακού Βόλου άρχισε αστυνομική επιχείρηση για τη σύλληψη τους και αυτή τη στιγμή καταζητούνται από την αστυνομική διεύθυνση Βόλου.
Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ Αλέξιος Κούγιας είχε προσωπική επαφή με τον επικεφαλής της αστυνομικής διευθύνσεως Βόλου κύριο Κάτσικα ο οποίος του υποσχέθηκε ότι η αστυνομική διεύθυνση Βόλου, θα κάνει όλες τις ενέργειες για να συλληφθούν οι δράστες στα όρια του αυτοφώρου το οποίο εκπνέει αύριο βράδυ τα μεσάνυχτα»

Κι επίσημα στους «τζιαλορόσι» ο Λουίς Ενρίκε

Οριστικοποιήθηκε και επίσημα η συμφωνία μεταξύ Λουίς Ενρίκε και Ρόμα «όπως ανακοίνωσαν στην ιστοσελίδα τους οι Ρωμαίοι».

Ο Ισπανός θα κάτσει στον πάγκο των πρωτευουσιάνων για τα επόμενα δύο χρόνια, με τις απολαβές του να είναι 3εκ.€ ετησίως, ενώ θα υπάρξουν και μπόνους σε περίπτωση κατάκτησης τίτλων.

Μετά από μία διετία του Κλαούντιο Ρανιέρι, η διοίκηση των «τζιαλορόσι» αποφάσισε να αλλάξει πλάνα και να πάει σε ένα πιο σύγχρονο μοντέλο ποδοσφαίρου που θεωρείται ότι πρεσβεύει ο Λουίς Ενρίκε.

Ο παλιός άσσος της Μπαρτσελόνα αλλά και μέχρι πρότινος προπονητής της δεύτερης ομάδας της Καταλονίας, θα πάρει μαζί του για βοηθό τον Ιβάν Ντε Λα Πένια, ενώ Ισπανοί θα είναι και οι υπόλοιποι άνθρωποι του τεχνικού τιμ της Ρόμα.

Το μότο της προέδρου των «Ρωμαίων», Ροζέλα Σένσι, είναι πως πρέπει η ομάδα να γίνει πιο σύγχρονη, να κατακτήσει ένα τίτλο αφού έχει να πάρει από το 2008 που είχε πάρει το Κύπελλο Ιταλίας και οπωσδήποτε να βγει στην πρώτη τριάδα που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο Λουίς Ενρίκε δέχτηκε την πρόκληση και θα δοκιμάσει την τύχη του για πρώτη φορά σε τόσο μεγάλο στόχο και τόσο μεγάλη ομάδα.

Η Βραζιλία... φέρνει τα παιδιά της

Ο Αλέξης Σπυρόπουλος γράφει για την επιστροφή των Βραζιλιάνων στην πατρίδα
Η Βραζιλία... φέρνει τα παιδιά της
Για χώρα με τους περισσότερους ξενιτεμένους ανά τον κόσμο ποδοσφαιριστές, αν δεν το έχουμε συνειδητοποιήσει η Βραζιλία ραγδαία μεταλλάσσεται σε χώρα με τους πιο πολλούς, πλέον, επαναπατριζόμενους ποδοσφαιριστές. Αλλες εποχές, ένας 27χρόνος Μαρσέλο Μάτος θα έκλαιγε να έλθει στην Ελλάδα. Τώρα κλαίει μη τυχόν φύγει, από εκεί που είναι, για την Ελλάδα. Αλλες εποχές, ένας 28χρόνος Ντουντού θα ψαχνόταν κάπου αλλού στην Ευρώπη, δεν θα επέστρεφε για την Ατλέτικο Μινέιρο. Ακόμη κι ο Ζιλμπέρτο Σίλβα στην ηλικία του, εδώ θα έμενε άλλον ένα χρόνο εάν μπορούσε. Οσο και να του κούρευε τις αποδοχές ο Παναθηναϊκός. Προτίμησε τη Γκρέμιο, όπου ξανάσμιξε μ' ένα άλλο παλαιό πράσινο, τον Γκαμπριέλ.
Οι εποχές άλλαξαν. Η Βραζιλία, η χώρα του Μουντιάλ 2014 και των Ολυμπιακών Αγώνων 2016, ζει το δικό της οικονομικό πάρτι σε καιρό παγκόσμιας ύφεσης. Η αναπτυξιακή προοπτική φαίνεται, και στη "βαριά βιομηχανία" της που είναι το ποδόσφαιρο. Η γενιά του Ζιλμπέρτο Σίλβα είναι, σχεδόν όλοι πιά, πίσω. Ο Ριβάλντο που "ακολουθεί το χρήμα" και εννοεί να συνεχίζει, ο Ντέκο, ο Ζουνίνιο, ο Μπελέτι, ο Λέο που έπαιζε αριστερός μπακ στη Μπενφίκα, ο Λιέντσον, ο Κλέμπερσον. Αλλά, κοντά σ' αυτούς, πίσω είναι και οι νεότεροι που φυσιολογικά θα έπρεπε να γυρίσουν, όχι "από τώρα", μόνο σε τέσσερα με πέντε χρόνια. Ο Ελάνο, ο Λούις Φαμπιάνο, ο Μπραντάο, ο Φρεντ, ο Λίνκολν, ο Εντου Ντρασένα, ο Ραφαέλ Σόμπις, ο Ιλσίνιο, ο Φάμπιο Ρόσεμπακ, ο Ζιλμπέρτο της Χέρτα (και της Τότεναμ), ο Μαϊκοσουέλ της Χόφενχαϊμ.
Γιατί όχι; Εάν τα λεφτά είναι εξίσου καλά με των Τούρκων, με των Ουκρανών, με της Δύσης, τότε τη διαφορά την κάνει (και την παρτίδα την κερδίζει) το σπίτι. Ο Ροναλντίνιο στη Φλαμένγκο βγάζει πιο πολλά απ' τον Κακά στη Ρεάλ. Το βραζιλιάνικο κλαμπ ανέκτησε αίγλη. Μπορεί να προσελκύσει τους μεγάλους απ' την Ευρώπη, μπορεί να κρατήσει λίγο περισσότερο τους μικρούς προτού φύγουν για την Ευρώπη. Αλλες εποχές ο Νεϊμάρ κι ο Γκάνσο, το δίδυμο της Σάντος, ή ο Λούκας της Σάο Πάουλο, ή ακόμη ο τερματοφύλακας της Γκρέμιο Βίκτορ, ήδη δεν θα ήταν της Σάντος, της Σάο Πάουλο, της Γκρέμιο. Τα φυτώρια είχαν καταντήσει εργοστάσια. Μαζική παραγωγή, άμεση εξαγωγή. Ξανάγιναν φυτώρια. Οπου οι νέοι έχουν χρόνο να εξελιχθούν και να πατήσουν καλύτερα στα πόδια. Να εφοδιαστούν, πριν ξενιτευθούν.
Ο σημαιοφόρος της νέας τάσης υπήρξε, ποιός άλλος, και σ' αυτό ο απαράμιλλος Ρονάλντο. Η ένταξή του στην Κορίνθιανς, τέλη '08 με αρχές '09, ήταν το ορόσημο. Τον έκαναν συνεταίρο στα έσοδα από τους χορηγούς, έχει σταματήσει να παίζει αλλ' ακόμη (οι συμφωνίες τρέχουν, οπότε) πληρώνεται, ήταν η κίνηση που τόνωσε το ηθικό κι απέδειξε τη φιλοδοξία της καινούργιας εποχής. Στο έθνος των 190 εκατομμυρίων, μία μεσαία τάξη που υπολογίζεται ότι αριθμεί κάπου 30 εκατομμύρια ανθρώπους ζει στην καθημερινότητά της τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου. Τη διαφυγή απ' τον εφιάλτη της φτώχειας. Εχουν χρήματα στην τσέπη, να ξοδέψουν. Διατελώντας φτωχοί, δεν είχαν πρόσβαση στην παιδεία. Εμειναν αμόρφωτοι. Φυσιολογικά συνεπώς, τα λεφτά τώρα δεν θα τα ξοδέψουν στα βιβλιοπωλεία. Είναι πιο πιθανό ότι θα τα ξοδέψουν στο ποδόσφαιρο. Πάει κύκλος. Η τηλεόραση υπερδιπλασιάζει ό,τι προσφέρει σε κλαμπ που πριν τρία-τέσσερα χρόνια βίωναν το χείλος του αφανισμού. Και το πρωτάθλημα, ως τηλεοπτικό προϊόν, επεκτείνεται στην Απω Ασία. Να βλέπουν (εφόσον οι Ευρωπαίοι έσφιξαν...) οι Κορεάτες, οι Ιάπωνες, οι Κινέζοι και να ψωνίζουν. Τα καλά, ακριβά.
Η Βραζιλία που μεγαλώνοντας μάθαμε, ως και την εποχή Πελέ, δεν είχε ξενιτεμένους. Ολοι, εκεί κάτω έπαιζαν. Κι όσους ήλθαν στην Ευρώπη, οι Βραζιλιάνοι τους θεωρούσαν δευτεράντζες. Ο Αλταφίνι ήταν πριμαντόνα στην Ιταλία, αλλά στην Εθνική δεν βρήκε αντίστοιχο στάτους, για την ακρίβεια ούτε θέση βασικού στην ενδεκάδα, ποτέ. Η Βραζιλία που τα παιδιά μας μεγαλώνοντας μαθαίνουν, είναι το ακριβώς ανάποδο. Οι 20-22 τοπ ξενιτεμένοι στην Ευρώπη. Ενας ή κανένας, σε ολόκληρη αποστολή, έρχεται από κει κάτω. Κι αντί για το Ρίο, η πιο συχνή έδρα (για τους προφανείς λειτουργικούς λόγους) έχει γίνει...το Λονδίνο. Η νέα τάση φαίνεται να οδηγεί, συν τω χρόνω, σε μια γοητευτική επιστροφή στα παλιά. Τώρα, οι "Ευρωπαίοι" της Βραζιλίας θα πρέπει να σκιστούν για ν' αποδείξουν πως είναι καλύτεροι, όχι από άλλους "Ευρωπαίους" Βραζιλιάνους, αλλ' απ' τους σταρ του βραζιλιάνικου πρωταθλήματος. Θα 'χουν να σκιστούν δε, και κόντρα στην προκατάληψη που, στο μεταξύ, απλώθηκε στη Βραζιλία. Οτι οι κονομημένοι "Ευρωπαίοι" δεν πεθαίνουν για τη φανέλλα, όσο οι ντόπιοι.
Πηγή: contra.gr

Σίλβα: «Εμείς και η Αργεντινή τα φαβορί»

Τα φαβορί για την κατάκτηση του Κόπα Αμέρικα κατονόμασε ο Τιάγκο Σίλβα, τα οποία κατά την άποψη του δεν είναι άλλα από τη Βραζιλία και την Αργεντινή.

Ο αμυντικός της Μίλαν θα είναι ο στυλοβάτης της άμυνας στην προσεχή διοργάνωση. Κατά τη γνώμη του, Σελεσάο και Αλμπισελέστε έχουν 50-50% πιθανότητες...

«Δίνω 50% στην Αργεντινή και %0% σε εμάς. Η Αργεντινή είναι φαβορί και γιατί είναι οικοδέσποινα, αλλά εμείς έχουμε κερδίσει τις τελευταίες δύο διοργανώσεις.

Έχουν πολύ καλή ποιότητα και το είδαμε και στο Μουντιάλ, αλλά έπεσαν πάνω σε μια πολύ δυνατή Γερμανία. Εμείς πιστεύουμε στην κατάκτηση του τροπαίου. Αναφορικά με τον όμιλο μας, η Παραγουάη είναι η πιο δύσκολη αντίπαλος και μπορεί να κάνει τη ζημιά», δήλωσε.
The Player

"Κανένα προσύμφωνο με τον Ρέμο"

"Η μόνη συμφωνία που έχω κάνει στη Θεσσαλονίκη είναι με τον πρόεδρο του Μακεδονικού Παύλο Ανδρώνη", δήλωσε στη "Δίκη" ο Μάκης Ψωμιάδης, διαψεύδοντας το προσύμφωνο μεταβίβασης των μετοχών της ΠΑΕ Ηρακλής με τον Αντώνη Ρέμο.
"Κανένα προσύμφωνο με τον Ρέμο"
Ο κ.Ψωμιάδης επέμενε ότι δεν κρύβεται επιχειρηματικός όμιλος που έχει σχέση με τον ίδιο, στο προσύμφωνο Ρέμου.
"Δεν έκανα καμιά επαφή με τον κ.Ρέμο", δήλωσε το αφεντικό της Καβάλας και πρόσθεσε:
"Iσως κάποιοι παρεξήγησαν τη δραστηριότητά μου στη Θεσσαλονίκη. Το μόνο που συμφώνησα είναι να παίζει η Καβάλα στο γήπεδο του Μακεδονικού, γιατί ο δήμαρχος της πόλης προτιμάει τις συναυλίες..."
Πηγή: dikisports.blogspot.com

Όσοι ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ, προσέλθετε...

Ανακοίνωση μέσω της οποίας καλεί όσους ενδιαφέρονται για την ΠΑΕ Ηρακλής να το δείξουν εμπράκτως και με εγγυήσεις εξέδωσε ο Ερασιτέχνης.
Όσοι ενδιαφερόμενοι για την ΠΑΕ, προσέλθετε...
Συγκεκριμένα, το Διοικητικό Συμβούλιο του Ερασιτέχνη θα αναμένει μέχρι την Δευτέρα 27/6 στις 12.00 τις προτάσεις όσων ενδιαφέρονται να αναλάβουν τις τύχες της ποδοσφαιρικής ομάδας.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Το Δ.Σ. του Γ.Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ καλεί κάθε ενδιαφερόμενο για την ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ να εκδηλώσει εγγράφως το ενδιαφέρον του με τις χρηματικές εγγυήσεις που διαθέτει μέχρι την Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 και ώρα 12.00 στα γραφεία του Συλλόγου (Αγίου Δημητρίου 159β)».
Ο ΓΣ εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση, αναφορικά με την κρίσιμη Γενική Συνέλευση της επόμενης Δευτέρας.
Αναλυτικά: «Το Διοικητικό Συμβούλιο του Γ. Σ. ΗΡΑΚΛΗΣ στη συνεδρίαση του της 20/6/2011 αποφάσισε η Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Συλλόγου να διεξαχθεί τη Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011 στο Ιβανώφειο γυμναστήριο με ώρα έναρξης 18.00 ώστε να είναι ανοιχτή σε όλους τους Ηρακλειδείς φιλάθλους. Στα ήδη υπάρχοντα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, εντάσσεται και προτάσσεται το θέμα της ΠΑΕ ΗΡΑΚΛΗΣ».

Υπάρχει θέμα Μπάνε στην ΠΑΕ;

Πριν λίγους μήνες ο Θόδωρος Ζαγοράκης κάλεσε τον Μπάνε Πρέλεβιτς στην διοίκηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Υπάρχει θέμα Μπάνε στην ΠΑΕ;
Γι’ αυτή την επιλογή μίλησε και δημόσια στην τελευταία συνέντευξη Τύπου: «Οταν του έκανα την πρόταση ήταν ανενεργός από τα κοινά του ΠΑΟΚ. Θεώρησα σκόπιμο να εκμεταλλευτούμε τις γνώσεις του στον αθλητισμό. Ξέρουμε από που προέρχεται. Μιλάμε για τον Πρέλεβιτς όχι για κανένα παιδάκι. Μιλάμε για έναν άνθρωπο που έχει προσφέρει τόσα στο σύλλογο…».

Τώρα, ο Πρέλεβιτς εμπλέκεται και επίσημα στην ΚΑΕ και πρέπει να ξεκαθαρίσει την στάση του όσον αφορά την ΠΑΕ. Ο ίδιος ο Πρέλεβιτς δεν θέλει να απεγκλωβιστεί από το ποδόσφαιρο (ίσως και να αισθάνεται άσχημα απέναντι στον Ζαγοράκη) ενώ και τυπικά βάσει νόμου, οι πρώτες εκτιμήσεις που γίνονται αναφέρουν ότι δεν υπάρχει ασυμβίβαστο.

Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα συζητηθεί σε λίγες ημέρες μεταξύ Ζαγοράκη – Πρέλεβιτς, εκεί όπου θα ξεκαθαρίσει και το μέλλον αυτής της συνεργασίας.
Πηγή: paok24.gr

Έχει πάτο αυτό το βαρέλι;

Σε λίγες μέρες μπαίνει ο Ιούλιος, όμως το δράμα του ελληνικού αθλητισμού δεν έχει τελειωμό. Σήμερα είχαμε τους τσαμπουκάδες στο μπάσκετ για την απόφαση που είχε να κάνει με την ΑΕΚ. Χθες ήταν το ποδόσφαιρο. Αύριο θα είναι κάτι άλλο.
Έχει πάτο αυτό το βαρέλι;
Πού θα πάει αυτή η ιστορία; Έχει πάτο το βαρέλι του ελληνικού αθλητισμού;
Είναι εικόνα αυτή να βλέπει κάποιος τον πρόεδρο της ΚΑΕ ΑΕΚ Καραμανλή να πιάνεται στα χέρια με τον πρόεδρο του ΕΣΑΚΕ Οικονομίδη; Ή να κάνουν ντου οριτζιναλίστες;
Αυτά τα έχουμε δει φέτος απ’ όλες τις μεγάλες ομάδες σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ. Αν τα έκαναν μόνο οπαδοί ή παράγοντες ενός συλλόγου, τότε θα μιλούσαμε για μεμονωμένα φαινόμενα. Δυστυχώς το φαινόμενο είναι γενικευμένο. Και η κατηφόρα συνεχίζεται. Είναι δυνατόν, για παράδειγμα, να βγαίνουν αποφάσεις έναν και δυο μήνες μετά τη λήξη της σεζόν για το αν μια ομάδα υποβιβάζεται ή μένει στην κατηγορία; Σε ποια άλλη χώρα γίνονται αυτά;
Από την άλλη στο ποδόσφαιρο έχουμε, μέσα σ’ όλα, τις πλαστές ενημερότητες, όπου κάθε μέρα βγαίνουν και καινούργιες ομάδες στο προσκήνιο. Κατά τα άλλα υπήρξε εξυγίανση τις δυο εβδομάδες που είχε βάλει λουκέτο η ΕΠΟ.
Ο κόσμος κουράστηκε. Αγανάκτησε, όπως λέγαμε και χθες. Μπούχτισε. Δεν του φτάνει η μιζέρια απ’ όλα τα άλλα που έχουν να κάνουν με την καθημερινότητά του, έχει να βλέπει κάθε μέρα και το θέατρο του παραλόγου από τον αθλητισμό με κομπάρσους, πρωταγωνιστές και βαρετά σίριαλ που δεν βγάζουν πουθενά. Νισάφι.
Ξυπνήστε όσοι κάθεστε στις καρέκλες του αθλητισμού και της κυβέρνησης, γιατί στο τέλος θα σας εγκαταλείψει ο κόσμος όλους μαζί με αυτά τα όργια που γίνονται.
Βαρεθήκαμε φέτος να βλέπουμε σκηνικά απ’ όλες, επαναλαμβάνουμε, τις μεγάλες ομάδες σε τόσα διαφορετικά επίπεδα. Κι αναρωτιόμαστε πόσο πιο κάτω θα πάει η κατάσταση. Και τι έχουν να δούνε τα μάτια μας από Σεπτέμβριο…sportdog gr

«Τέλος» του Καπέλο στην Ίντερ

Πριν καν προλάβει να αρχίσει, έφτασε στο τέλος του σύμφωνα με τη «Gazzetta dello Sport» το σενάριο που ήθελε την Ίντερ να προσλαμβάνει τον Φάμπιο Καπέλο στην τεχνική της ηγεσία.

Ο Μάσιμο Μοράτι κατέληξε στον Ιταλό τεχνικό όμως οι διαπραγματεύσεις που ξεκίνησε τόσο μαζί του όσο και με την αγγλική ποδοσφαιρική ομοσπονδία έφτασαν γρήγορα σε αδιέξοδο. Η FA ούτε που θέλησε να συζητήσει το ενδεχόμενο να μοιραστεί με σύλλογο τον ομοσπονδιακό προπονητή της, και πόσο μάλλον να τον παραχωρήσει εντελώς. Αυτό θα γίνει όπως έχει ανακοινωθεί και επίσημα, μετά το τέλος του Euro 2012.

Οι «νερατζούρι» σύμφωνα με το δημοσίευμα συνειδητοποίησαν πως δεν υπάρχει λόγος να επιμείνουν στον Καπέλο, αφού τα «τρία λιοντάρια» ήταν αδιάλλακτα και έτσι προχωρούν στις επόμενες λύσεις με τους Γκους Χίντινκ και Λουτσιάνο Σπαλέτι να βρίσκονται στη γραμμή εκκίνησης.

Απαντάει με μήνυση στον Μπέο ο Κούγιας

Με μήνυση προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου θα απαντήσει ο «ισχυρός» άνδρας της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος θα ζητήσει από τις δικαστικές αρχές την σύλληψη του Αχ. Μπέου αλλά και των υπολοίπων μελών της διοίκησης της ομάδας του Βόλου. Τον εισαγγελέα και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε σήμερα ο γνωστός ποινικολόγος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«1)Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (προϊστάμενος του αντιεισαγγελέα κ. Κανελλόπουλου) κ. Ιωάννη Τέντε και τον ενημέρωσε με λεπτομέρειες για το τι ακριβώς διαπράττει η συμμορία των ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών που στήνουν τα παιχνίδια των ελληνικών πρωταθλημάτων και το πώς σε συνεργασία με επιόρκους υπαλλήλους της ΕΠΟ μεθοδεύτηκε, με παραπλάνηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου, η επιλεκτική έρευνα συγκεκριμένων μόνο ΠΑΕ για τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές ενημερότητες.

2)Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή ακολούθως συναντήθηκε με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλο από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι δεν ολοκληρώθηκε καμία προκαταρκτική εξέταση που να αφορά είτε φυσικά πρόσωπα είτε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες στο θέμα των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων και ότι η έρευνα αυτή δεν διενεργήθηκε από κανένα έγγραφο το οποίο κατέθεσε η ΕΠΟ αλλά μόνο από δημοσιεύματα εφημερίδων.

Ο κ.Αναστάσιος Κανελλόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Κούγια ότι δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη για πλαστογραφία και χρήση πλαστού όπως ανακοίνωσε εχθές η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ο Αχιλλέας Μπέος κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή και του παρέδωσε μάλιστα και το σχετικό έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται αυτό το γεγονός.

Ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος έκανε γνωστό στον κ. Κούγια ότι ο ίδιος αγνοούσε μέχρι σήμερα ότι για το πλαστό πιστοποιητικό της ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανάκριση και ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των δραστών και ότι υπάρχει ξεχωριστή δικογραφία σε τακτικό ανακριτή του πρωτοδικείου Αθηνών όπου η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι το θύμα της πλαστογραφίας και πολιτικός ενάγουσα στην υπόθεση οπότε αποκλείεται κάθε εμπλοκή της ΠΑΕ και του συλλόγου ώστε να έχει την οποιαδήποτε πειθαρχική δίωξη.

Ο κ.Αναστάσιος Κανελλόπουλος εξέφρασε την έκπληξη του γιατί η ΕΠΟ ενώ έχει στα χέρια της με κοινοποίηση, από δικαστικό επιμελητή, τα σχετικά έγγραφα δεν του τα κατέθεσε.

3)Σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή μεταβαίνει στον Βόλο για να καταθέσει μήνυση κατά του Αχιλλέα Μπέου και των μελών της διοικήσεως του Ολυμπιακού Βόλου για την χθεσινή τους ανακοίνωση που διέδωσαν το ψευδές γεγονός ότι δήθεν κατά του κ. Κούγια έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για χρήση πλαστού εγγράφου.

Ο κ. Αλέξιος Κούγιας θα ζητήσει από την ασφάλεια του Βόλου να συλληφθούν σήμερα στα όρια του αυτοφώρου ο Αχιλλέας Μπέος και τα μέλη της διοικήσεως του Βόλου αφού το 48ωρο του αυτοφώρου εκπνέει αύριο το βράδυ στις 12.

4)Αύριο το πρωί δικηγόρος του γραφείου του κ. Κούγια θα καταθέσει καταγγελία κατά του Αχιλλέα Μπέου και των μελών της διοικήσεως του Ολυμπιακού Βόλου ώστε να ασκηθεί από τους εισαγγελείς της ΕΠΟ κύριους Φακο και Αντωνακάκη πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους .

5)Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρα με τους αντιπεριφερειάρχες , με τον δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρα και τους αντιδημάρχους αλλά και με τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων στον Δήμο Πατρέων θα έχει ο κ. Κούγιας αύριο για να τους ενημερώσει για το θέμα που έχει δημιουργηθεί και να ζητήσει την συμπαράσταση τους.

6)Για όλα τα παραπάνω ο κ. Κούγιας επισκέφτηκε την ΕΠΟ και ενημέρωσε τον γενικό διευθυντή κ. Παυσανία Παπανικολάου και τον νομικό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Κουριδη.

Τέλος όλοι να καταλάβουν η ΠΑΕ Παναχαϊκή που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ πουθενά είναι αδύνατον να τιμωρηθεί από τον οποιονδήποτε αφού ήδη έχει δικαιωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη».

Θα ζητήσει κανένας τους συγνώμη;

Φυσικά και δεν περιμένω από κανένα να… συνεχίσει να… απαιτεί να χυθεί φως στην περιβόητη ιστορία του στοιχηματισμού στο ΞΑΝΘΗ-Παναθηναϊκός το 2008. Προφανώς απαιτούμε να… βγουν όλα στην φόρα, όταν νομίζουμε ότι αυτά τα «όλα» και αυτή η «φόρα» είναι όπως βολεύει και όπως θα θέλαμε. Κι όταν αυτό δεν μας προκύπτει τότε ακολουθούμε την γνωστή τακτική του… στρίβειν δια του αρραβώνος.

Αφού όμως πρώτα εξαπολύσαμε οχετούς λάσπης, αφού πρώτα ξευτιλίσαμε πρόσωπα και πράγματα, αφού πρώτα κάναμε το άσπρο μαύρο και ονομάσαμε ενόχους επί εσχάτης προδοσίας όποιους δεν γουστάραμε.The Player

Στη «Γαλατά» ο Ντρογκμπά!

Το… φυτίλι άναψε και η βόμβα είναι έτοιμη να εκραγεί! Όπως αποκαλύπτει η ηλεκτρονική έκδοση της τουρκικής εφημερίδας «hurriyet», η Γαλατασαράι ήρθε σε πλήρη συμφωνία με τον Ντιντιέ Ντρογκμπά!
Βάσει του εν λόγω ρεπορτάζ, οι διοικούντες την τουρκική ομάδα ήρθαν σε πλήρη συμφωνία με τον Ιβοριανό επιθετικό και παρουσιάζουν τη μεταγραφή «τελειωμένη», εκτιμώντας ότι άμεσα θα εκδοθούν και οι επίσημες ανακοινώσεις!
Βέβαια, πουθενά στο κείμενο δεν αναφέρεται η Τσέλσι, ούτε γίνεται λόγος για συμφωνία στο οικονομικό με τους Λονδρέζους.

Εργοτέλης θέλει δανεικό Κουτσιανικούλη, θετικός ο ΠΑΟΚ

«Ο Εργοτέλης προσέγγισε τον ΠΑΟΚ για να αποκτήσει τον Βασίλη Κουτσιανικούλη με την μορφή δανεισμού και υπάρχουν ελπίδες για αίσια έκβαση στο θέμα». Η πληροφορία αυτή που προέρχεται από το ρεπορτάζ του Εργοτέλη δίνει μια νέα διάσταση στην υπόθεση του νεαρού ποδοσφαιριστή.

Μάλιστα, όπως λένε στην Κρήτη ο ΠΑΟΚ δείχνει θετικός να παραχωρήσει τον Λαρισαίο μεσοεπιθετικό και αν κάτι τέτοιο γίνει τελικά τότε ο Εργοτέλης θα στραφεί προς τον παίκτη έχοντας πολλές πιθανότητες να τον πείσει λόγω της παλαιότερης παρουσίας του στο Ηράκλειο με την φανέλα της ομάδας.The Player

"Μου έκανε πρόταση κι ο Άρης, αλλά η καρδιά μου είναι ΠΑΟΚ"!

Με το καλημέρα μπήκε στο πετσί του ΠΑΟΚτσή ο Ρομπέρ, ανοίγοντας μέτωπο με τους οπαδούς του Άρη. "Μου έκανε πρόταση κι ο Άρης, αλλά η καρδιά μου είναι ΠΑΟΚ"!
"Ποιος Άρης; ΠΑΟΚ ρε!"
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό "Sport 103" το νέο μεταγραφικό απόκτημα του ΠΑΟΚ:
"Είμαι πολύ χαρούμενος που υπέγραψα, ελπίζω όλα να πάνε καλά, έχω ακούσει για τους οπαδούς του ΠΑΟΚ, υπάρχουν όλες οι προϋποθέσεις για να κάνω καριέρα. Είχα και άλλες προτάσεις και μια από αυτές ήταν από τον Αρη, η καρδιά μου, όμως, ήταν υπέρ του ΠΑΟΚ και είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η συμφωνία μας", υποστήριξε αρχικά.
Για το αν έπαιξε ρόλο στην μεταγραφή του ότι ο Μπόλονι θα κάθεται στον πάγκο του "Δικεφάλου" σχολίασε: "Όταν έμαθα ότι ο Μπόλονι θα είναι ο νέος προπονητής χάρηκα πολύ, έχει σημαντικές εμπειρίες, μέχρι τώρα ήμασταν αντιπάλοι, από εδώ και πέρα θα είμαστε στην ίδια ομάδα. Έχω ακούσει ότι δουλεύει πολύ, οπότε αυτός ήταν ένας εξτρα λόγος για να έρθω στην ομάδα".
Για τον ΠΑΟΚ της επόμενης περιόδου: "Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες και καλό προπονητή, υπάρχει καλό πρότζεκτ. Μπορούμε να πετύχουμε σην Ευρώπη. Θα έρθουν σίγουρα και άλλοι παίκτες οπότε δεν βλέπω γιατί δεν μπορούμε να τα καταφέρουμε σε δύο μέτωπα, σε Ελλάδα και Ευρώπη".
Για την θέση που αγωνίζεται: "Η θέση που προτιμάω είναι αριστερός μέσος, δεν έχω αντίρρηση να παίξω και στην επίθεση αν μου ζητηθεί, αλλά θεωρώ ότι μπορώ να αποδώσω καλύτερα αριστερά στο κέντρο".
Για τον Ζοέλ Σαμί που ενδιαφέρει τον ΠΑΟΚ: "Είχαμε παίξει αντίπαλοι όταν ήταν στην Αμιάν, είναι πολύ καλός, αθλητικός, δυνατός και ψηλός αμυντικός. Βέβαια, δεν έχω το τηλέφωνό του για να τον πάρω, αλλά ενδεχομένως να το βρω για να τον πω το καλωσόρισες".

Ινιέστα: «Ξεχωριστή η περασμένη σεζόν»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την κατάληξη που είχε την περυσινή σεζόν η καριέρα του είναι ο άσος της Μπαρτσελόνα, Αντρές Ινιέστα.

Ο 27χρονος μέσος κατάφερε να κατακτήσει σε συλλογικό επίπεδο το πρωτάθλημα Ισπανίας και το τσάμπιονς λιγκ, ενώ με την εθνική Ισπανίας στέφθηκε πρωταθλητής κόσμου στη Νότιο Αφρική.

Μάλιστα, ο Ινιέστα ήταν αυτός που πέτυχε το «χρυσό» γκολ στον τελικό με την Ολλανδία και βοήθησε τους «φούριας ρόχας» να κατακτήσουν το τρόπαιο στο Παγκόσμιο Κύπελλο για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

«Ήταν μια πολύ καλή χρονιά, πολύ όμορφη και ιδιαίτερη, στην οποία κατακτήσαμε πολλούς τίτλους. Εγώ όμως κατέκτησα τον μεγαλύτερο τίτλο, έγινα πατέρας ενός μικρού κοριτσιού. Θα είναι δύσκολο να το πετύχουμε και του χρόνου, αλλά θα προσπαθήσουμε» είπε αρχικά ο Ινιέστα και στη συνέχεια μίλησε για τον πρόεδρο των «μπλαουγκράνα», Σάντρο Ροσέλ: «Ο κάθε ένας από εμάς πρέπει να προσέχει τον εαυτό του, ο πρόεδρός μας θέλει τα καλύτερα για εμάς, για την ομάδα για τους φιλάθλους, γι’ αυτό απαιτεί σεβασμό, όπως και μας αξίζει».

Τελειωμένη η μεταγραφή του Βίλας Μποας

Τελειωμένη θεωρούν την μεταγραφή του Βίλας Μπόας από την Πόρτο στην Τσέλσι τα πορτογαλικά μέσα ενημέρωσης. Παρά τη διάψευση των «δράκων», νέα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας της ομάδας του Λονδίνου από τον Πορτογάλο τεχνικό απέχει μόνο 15 εκατομμύρια, δηλαδή, όσα χρήματα ορίζει η ρήτρα αποδέσμευσή του.

«Είναι όλα τακτοποιημένα. Ο Βίλας Μπόας είναι ο νέος προπονητής της Τσέλσι. Το μόνο που απομένει είναι η ομάδα του Λονδίνου να δώσει τα χρήματα της ρήτρας αποδέσμευσης (15 εκατομμύρια)», αναφέρει η ιστοσελίδα της “A BOLA” στο πρώτο της θέμα.

Μάλιστα, το δημοσίευμα αναφέρει ότι παρά τα όσα υποστηρίζει η Πόρτο, υπάρχουν λίγες πιθανότητες για να χαλάσει η μεταγραφή του Βίλας Μπόας η οποία θα είναι η ακριβότερη μεταγραφή προπονητή ποδοσφαίρου στον κόσμο. Ο Πορτογάλος τεχνικός έχει συμφωνήσει για συμβόλαιο με αποδοχές πέντε εκατομμύρια ευρώ ετησίως.

Μεγάλη Εβδομάδα για ΑΕΛ!!

Η τρέχουσα εβδομάδα αναμένεται να είναι κρίσιμη όσον αφορά τον σχεδιασμό της νέας χρονιάς για την Λάρισα.

Αρχικά θα ξεκαθαρίσει το θέμα της παραμονής ή όχι των Μετίν, Νταμπίζα, Κατσιαρό και Βενετίδη, με τις πιθανότητες να συνεχίσουν να φορούν την «βυσσινί» φανέλα και οι τέσσερις να είναι πολλές.

Αναμένεται επίσης η ανακοίνωση για την παραμονή του Ζοέλ Τσιμπάμπα , ο οποίος ικανοποίησε με τις εμφανίσεις του στο δεύτερο μισό της σεζόν.

Πέρα από τους υπάρχοντες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και κινήσεις όσον αφορά νέα πρόσωπα με επίκεντρο την κάλυψη των θέσεων του τερματοφύλακα, του δεξιού και αριστερού μπακ, δεξιού και αριστερού χαφ-εξτρέμ αλλά και ενός επιθετικού.

Από εκεί και πέρα παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει ο Γιαν Μπλάζεκ, καθώς φαίνεται πως θα προτιμήσει την Λίμπερετς.

Συμπλήρωσαν... 11άδα

Εντεκα ομάδες, τέσσερις από Football League και επτά Football League 2, κλήθηκαν ενώπιον της Επιτροπής Ιδιότητας Μετεγγραφών της ΕΠΟ για διαφορετικούς λόγους (μη έγκυρη ασφαλιστική ή φορολογική ενημερότητα, μη κατάθεση ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας, πραγματοποίηση μεταγραφών πριν την έναρξη ή μετά τη λήξη ασφαλιστικής ή φορολογικής ενημερότητας).
Συμπλήρωσαν... 11άδα
Οι ομάδες που κλήθηκαν είναι οι εξής: Ηλιούπολη, Πιερικός, Δόξα Δράμας, Βέροια (Β΄ Εθνική), Εθνικός Φιλιππιάδας, ΠΑΟ Ρουφ, Καλλονή, Φωκικός, Πόντιοι Κατερίνης, Αναγέννηση Επανωμής, Παναχαϊκή (Γ΄ Εθνική).
Υπενθυμίζεται ότι η ίδια επιτροπή πρόκειται να εκδώσει αποφάσεις για αντίστοιχες υποθέσεις που έχουν ήδη συζητηθεί (Αναγέννηση Καρδίτσας, Αίας Σαλαμίνας, Πανηλειακός, Ασπρόπυργος, Παναιγιάλειος).

Φιορεντίνα: «Δικός μας ο Μιχαΐλοβιτς!»

Η Φιορεντίνα... προειδοποίησε την Ίντερ να βγάλει από τη λίστα των πιθανών υποψηφίων για τον πάγκο της τον Σίνισα Μιχαΐλοβιτς, ξεκαθαρίζοντας ότι ο προπονητής θα παραμείνει στο Αρτέμιο Φράνκι.

«Ο προπονητής Σίνισα Μιχαΐλοβιτς και η ομάδα θα ήθελαν να υπογραμμίσουν για ακόμη μία φορά ότι η επαγγελματική τους σχέση δεν είναι υπό διαπραγμάτευση, όπως ξεκαθάρισε και ο προπονητής τις προηγούμενες ημέρες», αναφέρει η ανακοίνωση του συλλόγου.

Ο Μιχαΐλοβιτς υπέγραψε το 2010 διετές συμβόλαιο με τους «βιόλα», διατηρώντας οψιόν ανανέωσης για άλλον ένα.

Οργή Οικονομίδη για την αστυνομία

Oργισμένος με την απάθεια με την οποία αντιμετώπισε η αστυνομία του «ντου» των οπαδών της ΑΕΚ στη ΓΣ του ΕΣΑΚΕ παρουσιάστηκε με δηλώσεις του ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Βασίλης Οικονομίδης.
Οργή Οικονομίδη για την αστυνομία
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου δήλωσε αρχικά:
"Συγχαρητήρια στην αστυνομία για τη στάση της. Ως ΕΣΑΚΕ θα κάνουμε καταγγελία στο υπουργείο προστασίας του πολίτη. Μεγάλη μάζα οπαδών μπήκε στην αίθουσα υπό το βλέμμα της αστυνομίας και τρομοκράτησε τα μέλη του ΔΣ. Αυτό έχει πολλά χρόνια γίνει" και συνέχισε:

"Τα νεαρά παιδιά που ήρθαν εδώ πονάνε την ομάδα. Η ευθύνη βαραίνει εκείνους που τους φυτιλιάζουν. Δεν καταλαβαίνω τι σχέση έχει ο ΕΣΚΑΕ με την υπόθεση. Κρατήσαμε ουδέτερη στάση. Δεν καταλαβαίνω γιατί όλοι κατευθύνθηκαν στον ΕΣΑΚΕ".

Για τον Μπάμπη Καραμανλή είπε: "Είναι ιδιαίτερα λαλίστατος. Δεν άκουσα όμως ποτέ να πει που έφταιξε ο ίδιος. Δεν έχει κάνει ποτέ αυτοκριτική και ψάχνει για θύματα. Ας αναλάβει πρώτα τις δικές του ευθύνες".

Οσο για την επικύρωση της βαθμολογίας, σχολίασε: "Η βαθμολογία επικυρώθηκε. Δεν μπορούσαμε να περιμένουμε. Μακάρι να κερδίσει η ΑΕΚ στο ΑΣΕΑΔ".

Νέο ρεκόρ (402) στα διαρκείας του ΠΑΟΚ!!

Μετά το... διάλειμμα της Κυριακής, ο κόσμος του ΠΑΟΚ επέστρεψε... δριμύτερος και η διάθεση των διαρκείας της ΠΑΕ σημείωσε νέο ρεκόρ. Με βάση την επίσημη ενημέρωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σήμερα Δευτέρα διατέθηκαν 402 εισιτήρια. Πρόκειται για τα περισσότερα εισιτήρια που διατέθηκαν από την αρχή της φετινής περιόδου.

Μετά και από τα σημερινά, τα διαρκείας του ΠΑΟΚ έχουν φθάσει στα 4475 και όλα δείχνουν ότι το φράγμα των πέντε χιλιάδων θα σπάσει πολύ - πολύ σύντομα.

Στην ΠΑΕ ΠΑΟΚ δηλώνουν απόλυτα ικανοποιημένοι από την συγκεκριμένη κίνηση, ενώ όλα δείχνουν ότι μέχρι τα τέλη Ιουνίου τα ημερήσια νούμερα θα είναι ακόμη μεγαλύτερα.

Ξεκινάει η προετοιμασία του Ατρόμητου!!

Η αντίστροφη μέτρηση για την (άτυπη) έναρξη της περιόδου 2011-12 ξεκίνησε για τον Ατρόμητο, καθώς την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η προετοιμασία.

Συγκεκριμένα οι παίκτες θα υποβληθούν σε ιατρικό και εργομετρικό έλεγχο σε τρία γκρουπ: 27 – 28 και 29(πρωί) Ιουνίου.

Ο αγιασμός και η πρώτη προπόνηση θα πραγματοποιηθούν στις 29 Ιουνίου και ώρα 19.00 στο αθλητικό κέντρο της ομάδας.

Ψάχνει βοηθό στην Ισπανία!!

Μετά το πρόβλημα που προέκυψε με τον Χεσούς Κασάς, ο νέος τεχνικός του Αστέρα Τρίπολης, Όσκαρ Φερνάντεθ βρίσκεται σε αναζήτηση βοηθού.

Ο Κασάς ενημέρωσε του Αρκάδες ότι δεν μπορεί να έρθει λόγω οικογενειακών προβλημάτων και έτσι παρά το γεγονός ότι η αρχική συμφωνία προέβλεπε ότι θα έρθουν μαζί στην Τρίπολη, ο Φερνάντεθ αναζητά τον άνθρωπο που θα σταθεί στο πλευρό του στον πάγκο του Αστέρα.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι βρίσκεται ανάμεσα σε δυο Ισπανούς και σύντομα θα ανημερώσει την διοίκηση για τον εκλεκτό.

Από εκεί και πέρα όσον αφορά τα μεταγραφικά οι ιθύνοντες του Αστέρα ετοιμάζονται να καταθέσουν πρόταση ανανέωσης στον Μπρούνο Ουριμπάρι. Αντίθετα, λιγοστεύουν οι πιθανότητες να ανανεώσει ο Αντριαν Μπαστία.

Διαψεύδει για τη φυγή Βίγιας-Μπόας η Πόρτο!!

Μπορεί τις τελευταίες ώρες τα σενάρια περί πρόσληψης του Αντρέ Βίγιας-Μπόας από την Τσέλσι να έχουν φουντώσει, όμως η Πόρτο έσπευσε να βάλει τα πράγματα στη θέση τους...

Ο 33χρονος που εντυπωσίασε τους πάντες πέρυσι εξετάζεται σοβαρά από τους «μπλε» του Λονδίνου, οι οποίοι φέρονται να είναι έτοιμοι να καταθέσουν τα 15 εκατομμύρια ευρώ που απαιτεί η ρήτρα του.

Οι «δράκοι», όμως, τονίζουν πως δεν έχουν δεχθεί καμία πρόταση:

«Η Πόρτο επιθυμεί να ενημερώσει πως ουδεμία πρόταση έχει έρθει για τον Αντρέ Βίγιας-Μπόας. Τόσο ο προπονητής, όσο και κάποιοι παίκτες μας έχουν ρήτρα αποδέσμευσης. Αν κάποια ομάδα δεν δώσει τα χρήματα που απαιτούνται, τότε δεν μπορεί να αποκτήσει κανέναν».

Παραιτήθηκε και τη... γλίτωσε ο Γουόρνερ!!

Την παραίτησή του από τη θέση του αντιπροέδρου της FIFA υπέβαλε ο Τζακ Γουόρνερ, ο οποίος φερόταν ως εμπλεκόμενος στο σκάνδαλο διαφθοράς που ξέσπασε τους τελευταίους μήνες.

Το όνομα του Γουόρνερ είχε εμπλακεί και στις δύο καταγγελίες περί δωροδοκίας, τόσο αναφορικά με την ανάθεση του Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ, όσο και με τις αρχαιρεσίες της διεθνούς ομοσπονδίας και την καταγγελόμενη απόπειρα δωροδοκίας εκλεκτόρων από τον Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε και η FIFA, δεν πρόκειται να του αποδοθούν κατηγορίες: «Η FIFA αποδέχεται την παραίτηση του κύριου Γουόρνερ και λυπάται για την έκβαση των γεγονότων.

Ο κύριος Γουόρνερ αφήνει τη FIFA με τη θέλησή του έπειτα από σχεδόν 30 χρόνια στη νυπηρεσία της. Ως συνέπεια της εθελούσιας παράιτησης του κυρίου Γουόρνερ, η επιτροπή δεοντολογίας βάζει τέλος στην έρευνα που είχε ξεκινήσει για εκείνον και διατηρεί το τεκμήριο της αθωότητας».

Παράλληλα, ο Γουόρνερ παραιτήθηκε και από πρόεδρος της CONCACAF. 
Πηγή: theplayer.gr

Παρουσίασε τα διαρκείας της η ΑΕΛ!!

Ενα από τα πιο σύγχρονα γήπεδα της Ελλάδας, θα έχει τα πιο φτηνά εισιτήρια διαρκείας!Οι συνθήκες ανάγκασαν την ΑΕΛ να ρίξει κατακόρυφα τις τιμές των καρτών διαρκείας για την αγωνιστική περίοδο 2011-2012 προς τέρψιν των ποδοσφαιρόφιλων που έχουν την ευκαιρία να γεμίσουν στο AEL FC Arena και να συμπαρασταθούν στην προσπάθεια των "βυσσινί" για επιστροφή στην Σούπερ Λίγκα.

 "ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΘΑ 'ΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ" είναι το σύνθημα της φετινής καμπάνιας της Λάρισας, με τιμές μειωμένες έως και 36% σε σύγκριση με τις περσινές. Συγκεκριμένα τα εισιτήρια ανά θύρα κοστίζουν 160, 220, 270, 360 και 560 ευρώ (εξαιρείται η θύρα VVIP 18), ενώ οι αντίστοιχες περσινές τιμές κυμαίνονταν από 195 έως 700. Οι τιμές αφορούν το βασικό εισιτήριο, ενώ από εκεί και πέρα υπάρχουν αρκετές εκπτώσεις:

    -Γυναικείο (έκπτωση 10% επί της τιμής του βασικού)

    -Παιδικό (για παιδιά ηλικίας 6-12 ετών, έκπτωση 50% επί της τιμής του βασικού)

    -Μαθητικό (παιδιά ηλικίας 13 έως 17 ετών, έκπτωση 25% επί της τιμής του βασικού)

    -Άνω των 60 ετών (έκπτωση 10% επί της τιμής του βασικού)

    

    Οσον αφορά τώρα τους φιλάθλους που είχαν αποκτήσει από πέρσι εισιτήρια τριετούς διάρκειας, απαλάσσονται από την υποχρέωση εξόφλησης της 2ης χρονιάς της τριετίας. Η υποχρέωση μεταφέρεται τη σεζόν 2012-13, υπό την προϋπόθεση επιστροφής της ομάδας στη Σούπερ Λίγκα. 

    Τέλος, ανακοινώθηκαν και οι τιμές των μεμονωμένων εισιτηρίων για τους αγώνες πρωταθλήματος της σεζόν 2011-12:

    Θύρες / Τιμή

    11-12Α-23 / 10 ευρώ

    3-4 & 9-10 / 15 ευρώ

    5-6-7-8 / 20 ευρώ

    14-15 & 21-22 / 25 ευρώ

    16-17 & 19-20 VIP / 40 ευρώ

    18 VVIP / 70 ευρώ

    

Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας ξεκινά από την Τετάρτη 22 Ιουνίου και προτεραιότητα ανανέωσης έχουν οι κάτοχοι της τριετίας 2010-13. Από τις 18 Ιουλίου συνεχίζεται η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας στο σύνολο των ελεύθερων θέσεων. 

Απεργίες στην Θεσσαλονίκη!!

Σε προκήρυξη απεργιακών κινητοποιήσεων προχώρησε πριν από λίγο το Δ. Σ. της ΕΣΗΕΜΘ. 

Πρόκειται για 24ωρη απεργία που θα γίνει την Πέμπτη στο Ράδιο Θεσσαλονίκη, σαν αντίδραση για την απόλυση της συναδέλφου Μερσίνης Αφεντούλη και την Παρασκευή στο TVS στις Σέρρες, επίσης για απόλυση δημοσιογράφου.

«Όλα πιθανά για Μίλαν και Χάμσικ»

Ανατροπή δεδομένων έφεραν στην υπόθεση Μάρεκ Χάμσικ τα λόγια του αθλητικού διευθυντή της Μίλαν, Αριέντο Μπράιντα, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά πως «όλα είναι πιθανά».

Τους τελευταίους μήνες οι «ροσονέρι» φέρονταν να φλερτάρουν πολύ με τον Σλοβάκο της Νάπολι, αλλά προ ημερών, τόσο ο ίδιος, όσο και οι «παρτενοπέι» τόνισαν πως δεν τίθεται θέμα μεταγραφής.

Όμως ο Μπράιντα, επανέφερε την υπόθεση...

«Αναφορικά με τον Χάμσικ στη Μίλαν, όλα είναι πιθανά και τίποτα απίθανο. Πολλές ομάδες θέλουν να κάνουν τους οπαδούς τους να ονειρεύονται. Εμείς θέλουμε μια ομάδα που να πρωταγωνιστεί και αυτός είναι ο αντικειμενικός στόχος», δήλωσε.
πηγή: theplayer.gr

Εφυγε από τη ζωή η Δόμνα Λανίτου!!

Το 1936 έγινε η πρώτη ελληνίδα που συμμετείχε σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Η αγωνιστική της διαδρομή σημάδεψε για χρόνια τον ελλήνικό αθλητισμό. Οπως και η προσωπικότητα της.
Η γυναίκα θρύλος για τον ελληνικό κλασικό αθλητισμό, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 97 ετών. Ήταν γεννημένη το 1914 στη Λεμεσό και υπήρξε μία από τις κορυφαίες μορφές του ελληνικού αθλητισμού.
Διετέλεσε πρωταθλήτρια Ελλάδος για πολλά χρόνια στα 60μ, 100μ, 80μ εμπ., μήκος και ύψος με φορά και άνευ φοράς.
Η κηδεία της θα γίνει στο Α' Νεκροταφείο της Αθήνας την Τετάρτη (22/6) στις 14.00.

Κι επίσημα στη Γαλατασαράι ο Ουιφαλούσι!!

Παίκτης της Γαλατασαράι είναι και επίσημα ο Τόμας Ουιφαλούσι, με τον μάνατζέρ του, Ντάλιμπορ Λατσίνα, να ανακοινώνει τη Δευτέρα ότι υπέγραψε διετές συμβόλαιο με την ομάδα.

«Η μεταγραφή ολοκληρώθηκε σήμερα (Δευτέρα) με την υπογραφή του συμβολαίου», εξήγησε ο Λατσίνα.

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι στο συμβόλαιο υπάρχει οψιόν ανανέωσης για άλλη μία σεζόν.
 

Λοτίτο: «Ο Σισέ δεν είναι ο μόνος που θέλουμε»

Μπορεί τα ιταλικά Μέσα να αναφέρουν πως Τζιμπρίλ Σισέ και Λάτσιο τα έχουν βρει και η μεταγραφή οδεύει προς την ολοκλήρωση της, ο πρόεδρος του συλλόγου, Κλαούντιο Λοτίτο.

Ο ισχυρός άντρας των «λατσιάλι» μίλησε σε ιταλικό ραδιόφωνο και τόνισε πως ναι μεν ο αρχηγός του Παναθηναϊκού εξετάζεται σοβαρά, αλλά το τεχνικό επιτελείο έχει κάνει κι άλλες εισηγήσεις.

«Ο Σισέ μας ενδιαφέρει αλλά δεν είναι ο μόνος. Υπάρχουν και άλλοι επιθετικοί που μας έχουν υποδείξει ο προπονητής μας και ο τεχνικός διευθυντής μας και τους παρακολουθούμε», ήταν τα λόγια του.

Επιβεβαίωσε για Λάτσιο ο Πιόλα

Στο ρυθμό της... Σισεάδας κινείται και ο ατζέντης του Γάλλου επιθετικού, Φιλίπ Πιολά, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστηκά:

«Ο Τζιμπρίλ ψάχνει για μια νέα και πολύ δυνατή πρόκληση στην καριέρα του και το ιταλικό πρωτάθλημα είναι κάτι που τον ενθουσιάζει. Εξάλλου η Λάτσιο είναι σπουδαίος σύλλογος».

Άγνοια Τόχα για την πρόταση μείωσης 50%!!

Οι μέρες περνούν και η στασιμότητα στα θέματα των συμβολαίων με τους Οριόλ, Τσεσνάουσκις και Τόχα παραμένει. Σε ότι αφορά τον Οριόλ Λοθάνο υπάρχει η αίσθηση ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο η αναζήτηση ποδοσφαιρικής στέγης στην Ισπανία (Σανταντέρ). 

Στην περίπτωση του Ντεϊβίντας Τσεσνάουσκις, ο Λιθουανός είναι θετικός να βρεθεί μια λύση που θα ικανοποιεί και τις δυο πλευρές, αλλά αποτελεί πρωταρχικής σημασίας για τον ίδιο να βρει τον επόμενο ποδοσφαιρικό του σταθμό. Το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Εργοτέλη δεν έχει μπει, πάντως, σε ουσιαστική βάση.

Σε ότι αφορά το θέμα του Κάρλος Τόχα, το περιβάλλον του ποδοσφαιριστή δηλώνει... άγνοια για πρόταση μείωσης των αποδοχών του κατά 50% από τον Άρη, ενώ επιβεβαιώνεται ότι υπάρχει η προοπτική να βρεθεί ομάδα στο MLS που θα ικανοποιεί τις απαιτήσεις του. Σε κάθε περίπτωση, το θέμα του Τόχα, αναμένεται να ξεκαθαρίσει με την επιστροφή του στην Θεσσαλονίκη ενόψει της έναρξης της προετοιμασίας.  
Πηγή: theplayer.gr

Αναζητά ταλέντα!!

Την Δευτέρα ξεκίνησε στο Μαρτινένγκο, το καλοκαιρινό καμπ δοκιμών, που διοργανώνει ο Εργοτέλης και οι ιθύνοντες βρίσκονται εκεί προκειμένου να ανακαλύψουν νεαρά ταλέντα

Σε αυτό λαμβάνουν μέρος παιδιά από την Κρήτη, αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.

Πιο συγκεκριμένα, δοκιμάζονται στις ποδοσφαιρικές τους ικανότητες, παρουσία του τεχνικού επιτελείου των ακαδημιών της κρητικής ομάδας, αλλά και του γενικού αρχηγού, Σταύρου Λαμπράκη.

Το καμπ θα διαρκέσει δυο ημέρες και το επόμενο θα διοργανωθεί τα Χριστούγεννα.

Ένταση στον ΕΣΑΚΕ από οπαδούς της ΑΕΚ!!

Περίπου 30-35 οπαδοί της ΑΕΚ βρέθηκαν την Δευτέρα το απόγευμα κάτω από τα γραφεία του ΕΣΑΚΕ όπου συνεδρίαζε το διοικητικό συμβούλιο με σκοπό να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση του ΑΣΕΑΔ που «στέλνει» την Ένωση στην Α2 κατηγορία.

Οι οπαδοί της «κιτρινόμαυρης» ΚΑΕ επιχείρησαν να εισβάλλουν στον χώρο της συνεδρίασης και με αυτό τον τρόπο θέλησαν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους για τις τελευταίες εξελίξεις που δικαιώνουν τον Ηλυσιακό. Αρχικά υπήρξε ένταση χωρίς όμως όλο αυτό το γεγονός να πάρει διαστάσεις και η κατάσταση σύντομα εκτονώθηκε.

Παρελθόν από τη Λιντς ο Σμάιχελ!!

Κατήφορο χωρίς... τελειωμό έχει πάρει η καριέρα του Κάσπερ Σμάιχελ, ο οποίος θα αγωνίζεται πλέον στη Νοτς Κάουντι.

Ο γιος του θρυλικού γκολκίπερ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεκίνησε την καριέρα του από τη Σίτι, ενώ τα τελευταία χρόνια φορούσε τη φανέλα της Λιντς. Όμως, ούτε κι εκεί στέριωσε, με αποτέλεσμα η ομάδα του Έλαντ Ρόουντ να κάνει αποδεκτή την προσφορά της Κάουντι, η οποία δεν έγινε γνωστή.

Συνάντηση Γόντικα-Σαμαρά!!

Την πρώτη τους συνάντηση με τη νέα ιδιότητα του Γιάννη Σαμαρά, είχαμε το μεσημέρι της Δευτέρας στα γραφεία της ΠΑΕ. Ο Δημήτρης Γόντικας συζήτησε με το νέο τεχνικό σύμβουλο της ομάδας, διάφορα μεταγραφικά θέματα, ζητήματα που αφορούν την προετοιμασία και φυσικά το πλαίσιο της συνεργασίας τους. 

Οι δύο συνεργάτες ανέλυσαν τις παραμέτρους στην επικείμενη μεταγραφή του Σισέ, εξέτασαν κάποιους παίκτες που έχουν προταθεί στον Παναθηναϊκό και φυσικά συμφωνούν και οι δύο, πως αν δεν προχωρήσουν οι πωλήσεις, δεν μπορεί να γίνει καμία κίνηση αγοράς. Γόντικας και Σαμαράς θα τα λένε τακτικά και ειδικά την επόμενη εβδομάδα που ξεκινάει η προετοιμασία, σχεδόν επί καθημερινής βάσεως.

Αναλαμβάνει τη Τβέντε ο Κο Αντριάνσε!!

Ο Κο Αντριάνσε θα είναι ο αντικαταστάτης του Μισέλ Πρεντόμ στον πάγκο της Τβέντε, όπως ανακοίνωσε η ίδια η ομάδα.

«Δεν μπορούμε να πούμε κάτι παραπάνω γι` αυτό τώρα. Έχουμε συμφωνήσει να συνεργαστούμε. Την επόμενη εβδομάδα θα έχουμε συνάντηση, ώστε η συνεργασία να λάβει και επίσημο χαρακτήρα.

Ο Κο είναι ο κατάλληλος άνθρωπος για τη συγκεκριμένη θέση, αφού μας ταιριάζει απόλυτα το στιλ παιχνιδιού του», δήλωσε ο πρόεδρος του ολλανδικού συλλόγου, Γιουπ Μούνστερμαν.

Ο έμπειρος προπονητής, που τώρα προπονεί την Ολιμπίκ Κατάρ, αντικαθιστά τον Πρεντόμ που παραιτήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα. 
πηγή: theplayer.gr

Αποσύρεται η Κολωνία από τον Μπουμσόνγκ!!

Τελικά η περίπτωση να πάρει μεταγραφή στην Κολωνία ο Ζαν Αλέν Μπουμσόνγκ, φαίνεται πως ναυαγεί οριστικά. Ο αθλητικός διευθυντής της γερμανικής ομάδας, Βόλκερ Φρίνκε, μίλησε στην εφημερίδα Express και ξεκαθάρισε πως δεν διαθέτει ο σύλλογο το απαιτούμενο μπάζετ για να κάνει δικό του έναν διεθνή Γάλλο αμυντικό.

«Αν είχαμε χρήματα σίγουρα θα είχαμε πάρει παίκτες», ενώ αναφορικά με την περίπτωση του 32χρονου αμυντικού είπε: «Δεν μπορούμε να πληρώσουμε έναν διεθνή Γάλλο ποδοσφαιριστή».

Ότι και αν γίνει, καλό είναι να θυμόμαστε πως δεν πρέπει να θεωρούμε τίποτα κλεισμένο, αν δεν πέσουν πρώτα οι υπογραφές.   
πηγή: theplayer.gr
 

Παίρνει Κουρτουά η Τσέλσι;

Για τον τερματoφύλακα της Γκενκ, Τιμπόρ Κουρτουά φαίνεται πως ενδιαφέρεται η Τσέλσι, σύμφωνα με... δηλώσεις του ίδιου του ποδοσφαιριστή.

Ο 19χρονος γκολκίπερ μίλησε σε Μεσα της πατρίδας του και δήλωσε πως είναι πολύ χαρούμενος που οι «μπλε» τον προορίζουν ως αντικαταστάτη του Πέτερ Τσεχ.

«Είναι υπέροχο που μια τόσο μεγάλη ομάδα έχει εμπιστοσύνη σε μένα και με προορίζει ως τον διάδοχο του Τσεχ. Η Τσέλσι έχει μεγάλη ποιότητα, δουλεύει σε υψηλά στάνταρ και όσοι πάνε εκεί βελτιώνονται. Θα πρέπει να περιμένω αρκετά χρόνια για να μπω στην πρώτη ομάδα. Πάντως, ό,τι και να συμβεί θα συνεχίσω στη Γκενκ και τη νέα χρονιά...», δήλωσε στο FM Brussel.

«Κανονικά στην προετοιμασία της Παρτιζάν ο Φέισα»

Ο Λιούμπομιρ Φέισα βρίσκεται μια… ανάσα από την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό, αλλά σύμφωνα με όσα δήλωσε ο τεχνικός διευθυντής της Παρτιζάν, Μλάντεν Κρστάζιτ, ο 22 χρονος μέσος θα βρίσκεται μαζί με την υπόλοιπη αποστολή του Σέρβικου συλλόγου στην Σλοβενία.

«O Φέισα θα είναι στο αεροπλάνο της Παρτίζαν για το δέυτερο σκέλος της προετοιμασίας των Σέρβων στη Σλοβενία, στην οποία η ομάδα θα δώσει 4 φιλικά μέχρι την 3η Ιουλίου, ημέρα επιστροφής στο Βελιγράδι», είπε ο Κρστάζιτ, μιλώντας στην ιστοσελίδα mondo.rs.

Κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε στο Ξάνθη-Παναθηναϊκός!!

Ουδείς μάρτυρας κατονόμασε τελικά ενώπιον των εισαγγελέων του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος τον γιο μεγαλοπάραγοντα ποδοσφαίρου που φέρεται να κέρδισε ποσό-μαμούθ ύψους 13,5 εκατ. ευρώ σε στοίχημα υπέρ της ήττας της ομάδας του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι καταγγέλλοντες δημοσιογράφοι και διαιτητές εξεταζόμενοι στο πλαίσιο της αυτοτελούς εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται δεν έδωσαν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, γεγονός που συνεπάγεται την με μαθηματική ακρίβεια αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, σε αυτό συνηγορεί ακόμη ένα βασικό στοιχείο, ότι με την Μαλαισία, όπου φέρεται να παίχτηκε το παράνομο στοίχημα, η χώρα μας δεν έχει συνάψει συμφωνία ώστε να μπορεί μέσω δικαστικής συνδρομής να ζητήσει την αποστολή σχετικών στοιχείων. Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιοι εισαγγελείς αναζητούν ως «έσχατη λύση» ειδική φόρμουλα βάσει του άρθρου 28 του Συντάγματος περί «αμοιβαιότητας συνεργασίας των κρατών». Ουσιαστικά δηλαδή, επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των Αρχών της Μαλαισίας εάν θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες καταγγελίες διατυπώθηκαν στην εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας», του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη, από τον επίσης δημοσιογράφο Χαράλαμπο Κατσούλη και τον τέως διαιτητή Σ. Βοργιά. Και οι δυο δήλωσαν ότι δύο αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων πρέπει να θεωρούνται ως ύποπτοι προσυνεννόησης, με σκοπό τον παράνομο στοιχηματισμό σε εταιρεία της Μαλαισίας.

Μάλιστα, ο Σ. Βοργιάς κατήγγειλε, χωρίς να κατονομάσει, γιο μεγαλοπαράγοντα του αθλητισμού ο οποίος φέρεται να τζόγαρε 1,6 εκατ. ευρώ εναντίον της ομάδας του σε αγώνα πρωταθλήματος που τελικά έχασε με σκορ 3-2 και να κέρδισε 13, 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες πρόκειται για τον αγώνα Ξάνθη-Παναθηναϊκός του 2008 και το ματς της ίδιας αγωνιστικής περιόδου ΠΑΣ Γιάννενα - Καστοριάς (1-2), όπου Έλληνας παράγοντας είχε στοιχηματίσει 1 εκατ. ευρώ βάζοντας στην τσέπη 10 εκατ. ευρώ. Σημειωτέων ότι τα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια δεν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 40 υπόπτων που βρίσκονται στη λίστα της ΟΥΕΦΑ. Κι αυτό διότι εκείνη την περίοδο δεν είχε τεθεί ακόμα σε εφαρμογή το σύστημα διερεύνησης προσυννενοημένων αγώνων.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, κατόπιν σχετικής μηνυτήριας αναφοράς του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξή στην οποία αναφερόταν σε όσα ακούστηκαν για ύποπτα παιχνίδια και παράνομο στοιχηματισμό σε εταιρεία της Μαλαισίας.

πηγή: newsbomb.gr

Ανακοινώθηκαν οι ομάδες της Ευρωλίγκα του 2011-2012!!

Η Ευρωλίγκα ανακοίνωσε και επίσημα τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στην διοργάνωση την σεζόν 2011-2012. Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός εννοείται που βρίσκονται στην θέση τους ανάμεσα στις «δυνατές» της διοργάνωσης. Την θέση του όμως στα προκριματικά πήρε και ο ΠΑΟΚ ο οποίος τερμάτισε τρίτος στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά οι ομάδες της κανονικής περιόδου:

- Κάχα Λαμποράλ
- ΤΣΣΚΑ Μόσχας
- Εφές Πίλσεν
- Φενέρμπαχτσε
- Μακάμπι Τελ Αβίβ
- Σιένα
- Ολυμπιακός
- Παναθηναϊκός
- Ρεάλ Μαδρίτης
- Μπαρτσελόνα
- Ουνικάχα Μάλαγα
- Ζαλγκίρις
- Νανσί
- Παρτιζάν
- Ζάγκρεμπ
- Ολύμπια Λουμπλιάνα
- Μπόουσε Μπάσκετς
- Πρόκομ
- Μπιλμπάο
- Καντού

Ομάδες των προκριματικών

- Άσβελ
- Κίμκι
-  Γκράβελιν
- Μπάνβιτ
- Μπουντιβέλνικ
- Νίμπουρκ
- Χόλετ Μπάσκετ
- Γαλατασαράι
- Μπουντουκνόστ
- Κρκα Νόβο Μέστο
- Λιέτουβος Ρίτας
- ΠΑΟΚ
- Σαρλερουά
- Ρίγα

Σάμπα: «Θέλω Άρσεναλ αλλά...»

Την επιθυμία του να φορέσει τη φανέλα της Άρσεναλ εξέφρασε για ακόμα μία φορά ο Κρίστοφερ Σάμπα, όμως αποκάλυψε πως η Μπλάκμπερν δεν τον αφήνει να φύγει.

Ο 27χρονος αμυντικός είναι ο διακαής πόθος του Αρσέν Βενγκέρ, καθώς μπορεί να καλύψει όλες τις θέσεις της άμυνας, όμως δεσμεύεται με συμβόλαιο έως το 2015 και δύσκολα θα φύγει από τα «ρόδα».

«Θέλω να πάω στην Άρσεναλ και να ανέβω ακόμα ένα σκαλοπάτι, αλλά προς το παρόν δεν είναι εφικτό. έχω συμβόλαιο και δύσκολα θα δεθεί κάποια πρόταση η διοίκηση», δήλωσε ο ίδιος.

Άξιο αναφοράς είναι πως η τιμή του ανέρχεται στα 12 εκατομμύρια λίρες, αλλά όποια ομάδα θέλει να τον αποκτήσει θα πρέπει να κάνει... raise.

Λάζαρος και Μαρκόπουλος στο καμπ του ΠΑΟΚ!!

Ξεκίνησε την Δευτέρα το «PAOK Summer Basketball Camp» στο οποίο μάλιστα έδωσαν το παρών οι Λάζαρος Παπαδόπουλος και Σούλης Μαρκόπουλος. Η ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΚΑΕ αναφέρει τα εξής:

«Το PAOK Sports Arena άνοιξε από το πρωί της Δευτέρας τις πύλες του για να υποδεχθεί νεαρούς αθλητές και αθλήτριες για το PAOK Summer Basketball Camp. Το καλοκαιρινό καμπ του ΠΑΟΚ λειτουργεί και φέτος με την καθοδήγηση και εποπτεία του τεχνικού διευθυντή της ΚΑΕ ΠΑΟΚ Νίκου Σταυρόπουλου, αλλά και την συμμετοχή όλων των προπονητών της ομάδας μπάσκετ του ΠΑΟΚ.

Στην πρώτη ημέρα του καμπ, ο προπονητής της πρώτης ομάδας του ΠΑΟΚ Σούλης Μαρκόπουλος απηύθυνε έναν χαιρετισμό προς τους νεαρούς αθλητές του καμπ, δίνοντας μερικές οδηγίες στα νέα παιδιά και λέγοντας χαρακτηριστικά. «εσείς είστε η μελλοντική γενιά του μπάσκετ και από εσάς μπορούν να προκύψουν τα νέα αστέρια του μπάσκετ. Χρειάζεται όμως δουλειά. Καλή επιτυχία σε όλους».

Ο κ. Μαρκόπουλος που θα είναι κεντρικός ομιλητής σε μία από τις επόμενες ημέρες του PAOK Summer Basketball Camp στη διάρκεια της εβδομάδας, μετά τον χαιρετισμό του έδωσε την θέση του στον Λάζαρο Παπαδόπουλο, που ήταν ο επίσημος καλεσμένος στην πρώτη μέρα του καμπ. Ο «Λάζος» ενθουσίασε με την παρουσία του τους αθλητές του καμπ, μεταξύ άλλων ανέφερε ότι. «αυτές οι στιγμές που περνάτε τώρα στο καμπ είναι από τις καλύτερες που μπορείτε να ζήτησε σε προπόνηση. Με την προπόνηση μπορείτε να γίνεται καλύτεροι και σαν αθλητές, αλλά και σαν άνθρωποι, αλλά και να κάνετε φίλους. Εγώ για παράδειγμα τους περισσότερους από τους φίλους μου τους έχω από το μπάσκετ», απάντησε σε αρκετές ερωτήσεις, μεταξύ των οποίων ήταν και η περιέργεια των νεαρών αθλητών για το πρόσφατο περιστατικό με τον Sokolov της CSKA στους τελικούς του Ρωσικού πρωταθλήματος, ενώ έπαιξε και μονό με τον Γιώργο Βαλαβανίδη.
Το καμπ θα διεξαχθεί σε δύο περιόδους...

1η περίοδος: 20-25 Ιουνίου 2011
2η περίοδος: 27 Ιουνίου - 2 Ιουλίου 2011

Δικαίωμα συμμετοχής έχουν αγόρια και κορίτσια από 6 μέχρι και 18 ετών...
Πληροφορίες-εγγραφές...

Βασίλης Μιγκούλης (6942-065831 και email: bilmig4@gmail.com)
Κωνσταντίνος Μπελούλης (6944-421408 και email: beloulis.k@gmail.com) ».

«Η Γαλατασαράι θα κάνει πρόταση για Μέλμπεργκ»

Νούμερο ένα στόχο της Γαλατασαράι αποτελεί ο Όλοφ Μέλμπεργκ, σύμφωνα με τα Τούρκικα ΜΜΕ. Μάλιστα, οι «γείτονες» μας, εκφράζουν τη σιγουριά τους ότι η «Γαλατά» θα καταθέσει πρόταση στον Ολυμπιακό για την απόκτηση του έμπειρου αμυντικού, τον οποίο θέλει ο Φατίχ Τερίμ.

Συγκεκριμένα, τουρκικά ΜΜΕ γράφουν: «Μέσα στις επόμενες μέρες θα γίνουν οι τελικές προτάσεις για τον Μέλμπεργκ και τον Κάλστρομ. Ο Φατίχ Τερίμ μαζί με τον τεχνικό διευθυντή έχει συνεχή επικοινωνία και με τους δύο παίκτες και απομένει η πρόταση των δύο ομάδων. Οι προτάσεις θα αυξηθούν. Για τον Κάλστρομ από τα 5 εκατ. ευρώ στα 5,5 εκατ. Για τον Μέλμπεργκ αναμένεται να φτάσει η πρόταση στα 3 εκατ. ευρώ».

Παρουσίασε τη νέα του φανέλα ο Άγιαξ (pics)

Με ελάχιστες διαφοροποιήσεις, αλλά πάντα με κομψή γραμμή, η Adidas δημιούργησε τη νέα εμφάνιση του Άγιαξ, η οποία θα χρησιμοποιηθεί την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η εντός έδρας φανέλα δεν έχει αλλάξει σχεδόν καθόλου. Είναι κυρίως λευκή, με τη χαρακτηριστική χοντρή ρίγα στη μέση, ενώ στους ώμους διακρίνονται τρεις κόκκινες ρίγες, που... προδίδουν την εταιρεία. Μια μικρή διαφοροποίηση είναι πως το μανίκι τελειώνει σε κόκκινο χρώμα, ενώ θα χρησιμοποιούνται μόνο άσπρες κάλτσες σε σχέση με πέρυσι που υπήρχε και η κόκκινη επιλογή.

Αναφορικά με την εκτός έδρας εμφάνιση, το γαλάζιο είναι το κυρίαρχο χρώμα, ενώ πέρυσι ήταν μπλε.

Η εντός έδρας



Η εκτός έδρας