Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Απαντάει με μήνυση στον Μπέο ο Κούγιας

Με μήνυση προς τον πρόεδρο του Ολυμπιακού Βόλου θα απαντήσει ο «ισχυρός» άνδρας της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος θα ζητήσει από τις δικαστικές αρχές την σύλληψη του Αχ. Μπέου αλλά και των υπολοίπων μελών της διοίκησης της ομάδας του Βόλου. Τον εισαγγελέα και τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου επισκέφθηκε σήμερα ο γνωστός ποινικολόγος.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«1)Σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή επισκέφτηκε τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου (προϊστάμενος του αντιεισαγγελέα κ. Κανελλόπουλου) κ. Ιωάννη Τέντε και τον ενημέρωσε με λεπτομέρειες για το τι ακριβώς διαπράττει η συμμορία των ιδιοκτητών ποδοσφαιρικών ανώνυμων εταιριών που στήνουν τα παιχνίδια των ελληνικών πρωταθλημάτων και το πώς σε συνεργασία με επιόρκους υπαλλήλους της ΕΠΟ μεθοδεύτηκε, με παραπλάνηση του αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλου, η επιλεκτική έρευνα συγκεκριμένων μόνο ΠΑΕ για τις ασφαλιστικές και τις φορολογικές ενημερότητες.

2)Ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή ακολούθως συναντήθηκε με τον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Αναστάσιου Κανελλόπουλο από τον οποίο πληροφορήθηκε ότι δεν ολοκληρώθηκε καμία προκαταρκτική εξέταση που να αφορά είτε φυσικά πρόσωπα είτε ποδοσφαιρικές ανώνυμες εταιρίες στο θέμα των πλαστών φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων και ότι η έρευνα αυτή δεν διενεργήθηκε από κανένα έγγραφο το οποίο κατέθεσε η ΕΠΟ αλλά μόνο από δημοσιεύματα εφημερίδων.

Ο κ.Αναστάσιος Κανελλόπουλος διαβεβαίωσε τον κ. Κούγια ότι δεν έχει ασκηθεί καμία ποινική δίωξη για πλαστογραφία και χρήση πλαστού όπως ανακοίνωσε εχθές η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου και ο Αχιλλέας Μπέος κατά της ΠΑΕ Παναχαϊκή και του παρέδωσε μάλιστα και το σχετικό έγγραφο από το οποίο αποδεικνύεται αυτό το γεγονός.

Ο κ. Αναστάσιος Κανελλόπουλος έκανε γνωστό στον κ. Κούγια ότι ο ίδιος αγνοούσε μέχρι σήμερα ότι για το πλαστό πιστοποιητικό της ΠΑΕ Παναχαϊκή έχει ήδη ολοκληρωθεί η ανάκριση και ότι έχει ήδη ασκηθεί ποινική δίωξη κατά των δραστών και ότι υπάρχει ξεχωριστή δικογραφία σε τακτικό ανακριτή του πρωτοδικείου Αθηνών όπου η ΠΑΕ Παναχαϊκή είναι το θύμα της πλαστογραφίας και πολιτικός ενάγουσα στην υπόθεση οπότε αποκλείεται κάθε εμπλοκή της ΠΑΕ και του συλλόγου ώστε να έχει την οποιαδήποτε πειθαρχική δίωξη.

Ο κ.Αναστάσιος Κανελλόπουλος εξέφρασε την έκπληξη του γιατί η ΕΠΟ ενώ έχει στα χέρια της με κοινοποίηση, από δικαστικό επιμελητή, τα σχετικά έγγραφα δεν του τα κατέθεσε.

3)Σήμερα το βράδυ ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκή μεταβαίνει στον Βόλο για να καταθέσει μήνυση κατά του Αχιλλέα Μπέου και των μελών της διοικήσεως του Ολυμπιακού Βόλου για την χθεσινή τους ανακοίνωση που διέδωσαν το ψευδές γεγονός ότι δήθεν κατά του κ. Κούγια έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για χρήση πλαστού εγγράφου.

Ο κ. Αλέξιος Κούγιας θα ζητήσει από την ασφάλεια του Βόλου να συλληφθούν σήμερα στα όρια του αυτοφώρου ο Αχιλλέας Μπέος και τα μέλη της διοικήσεως του Βόλου αφού το 48ωρο του αυτοφώρου εκπνέει αύριο το βράδυ στις 12.

4)Αύριο το πρωί δικηγόρος του γραφείου του κ. Κούγια θα καταθέσει καταγγελία κατά του Αχιλλέα Μπέου και των μελών της διοικήσεως του Ολυμπιακού Βόλου ώστε να ασκηθεί από τους εισαγγελείς της ΕΠΟ κύριους Φακο και Αντωνακάκη πειθαρχική δίωξη εις βάρος τους .

5)Συνάντηση με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδος κ. Κατσιφάρα με τους αντιπεριφερειάρχες , με τον δήμαρχο Πατρέων κ. Γιάννη Δημαρα και τους αντιδημάρχους αλλά και με τους επικεφαλείς των δημοτικών παρατάξεων στον Δήμο Πατρέων θα έχει ο κ. Κούγιας αύριο για να τους ενημερώσει για το θέμα που έχει δημιουργηθεί και να ζητήσει την συμπαράσταση τους.

6)Για όλα τα παραπάνω ο κ. Κούγιας επισκέφτηκε την ΕΠΟ και ενημέρωσε τον γενικό διευθυντή κ. Παυσανία Παπανικολάου και τον νομικό σύμβουλο κ. Θεόδωρο Κουριδη.

Τέλος όλοι να καταλάβουν η ΠΑΕ Παναχαϊκή που δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ πουθενά είναι αδύνατον να τιμωρηθεί από τον οποιονδήποτε αφού ήδη έχει δικαιωθεί από την ελληνική δικαιοσύνη».

Δεν υπάρχουν σχόλια: