Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Κανένα στοιχείο δεν βρέθηκε στο Ξάνθη-Παναθηναϊκός!!

Ουδείς μάρτυρας κατονόμασε τελικά ενώπιον των εισαγγελέων του Τμήματος Οικονομικού Εγκλήματος τον γιο μεγαλοπάραγοντα ποδοσφαίρου που φέρεται να κέρδισε ποσό-μαμούθ ύψους 13,5 εκατ. ευρώ σε στοίχημα υπέρ της ήττας της ομάδας του.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, οι καταγγέλλοντες δημοσιογράφοι και διαιτητές εξεταζόμενοι στο πλαίσιο της αυτοτελούς εισαγγελικής έρευνας που διενεργείται δεν έδωσαν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο, γεγονός που συνεπάγεται την με μαθηματική ακρίβεια αρχειοθέτηση της υπόθεσης.

Κατά τις ίδιες πηγές, σε αυτό συνηγορεί ακόμη ένα βασικό στοιχείο, ότι με την Μαλαισία, όπου φέρεται να παίχτηκε το παράνομο στοίχημα, η χώρα μας δεν έχει συνάψει συμφωνία ώστε να μπορεί μέσω δικαστικής συνδρομής να ζητήσει την αποστολή σχετικών στοιχείων. Για το λόγο αυτό, οι αρμόδιοι εισαγγελείς αναζητούν ως «έσχατη λύση» ειδική φόρμουλα βάσει του άρθρου 28 του Συντάγματος περί «αμοιβαιότητας συνεργασίας των κρατών». Ουσιαστικά δηλαδή, επαφίεται στη διακριτική ευχέρεια των Αρχών της Μαλαισίας εάν θα βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Υπενθυμίζεται ότι οι επίμαχες καταγγελίες διατυπώθηκαν στην εκπομπή «Δίκη της Δευτέρας», του δημοσιογράφου Κυριάκου Θωμαϊδη, από τον επίσης δημοσιογράφο Χαράλαμπο Κατσούλη και τον τέως διαιτητή Σ. Βοργιά. Και οι δυο δήλωσαν ότι δύο αγώνες των ελληνικών πρωταθλημάτων πρέπει να θεωρούνται ως ύποπτοι προσυνεννόησης, με σκοπό τον παράνομο στοιχηματισμό σε εταιρεία της Μαλαισίας.

Μάλιστα, ο Σ. Βοργιάς κατήγγειλε, χωρίς να κατονομάσει, γιο μεγαλοπαράγοντα του αθλητισμού ο οποίος φέρεται να τζόγαρε 1,6 εκατ. ευρώ εναντίον της ομάδας του σε αγώνα πρωταθλήματος που τελικά έχασε με σκορ 3-2 και να κέρδισε 13, 5 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες πρόκειται για τον αγώνα Ξάνθη-Παναθηναϊκός του 2008 και το ματς της ίδιας αγωνιστικής περιόδου ΠΑΣ Γιάννενα - Καστοριάς (1-2), όπου Έλληνας παράγοντας είχε στοιχηματίσει 1 εκατ. ευρώ βάζοντας στην τσέπη 10 εκατ. ευρώ. Σημειωτέων ότι τα δύο προαναφερθέντα παιχνίδια δεν συμπεριλαμβάνονται μεταξύ των 40 υπόπτων που βρίσκονται στη λίστα της ΟΥΕΦΑ. Κι αυτό διότι εκείνη την περίοδο δεν είχε τεθεί ακόμα σε εφαρμογή το σύστημα διερεύνησης προσυννενοημένων αγώνων.

Η υπόθεση οδηγήθηκε στη Δικαιοσύνη, κατόπιν σχετικής μηνυτήριας αναφοράς του γενικού γραμματέα Αθλητισμού, Π. Μπιτσαξή στην οποία αναφερόταν σε όσα ακούστηκαν για ύποπτα παιχνίδια και παράνομο στοιχηματισμό σε εταιρεία της Μαλαισίας.

πηγή: newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: