Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Γι' αυτό κάνει Ν-τόρο!!

Όταν το Γενάρη του 2007 ο Βασίλης Τοροσίδης έπαιρνε το δρόμο από την Ξάνθη στον Πειραιά, ο Ολυμπιακός έκανε μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις των τελευταίων ετών. 4,5 χρόνια αργότερα, τα όνομά του βουίζει στο εξωτερικό.
Γι' αυτό κάνει Ν-τόρο!
Εκτός από την πρόσφατη εμφάνιση του ενδιαφέροντος της Νιουκάστλ, για τον Τοροσίη έχουν ενδιαφερθεί και άλλα σπουδαία κλαμπ στην Ευρώπη. Γιουβέντους, Μπάγερν, Λίβερπουλ, Μονακό, Ατλέτικο Μαδρίτης, Μαρσέιγ, Σάλκε και Άστον Βίλα, έχουν σημειώσει κατά καιρούς το όνομα του «Τόρο» στο μπλοκάκι τους. Ξέρουν όμως, ότι για να τον αποκτήσουν θα πρέπει να ικανοποιήσουν τον Ολυμπιακό, ο οποίος όχι μόνο δεν «πέφτει» από τα 7 εκατομμύρια ευρώ που προβλέπει η ρήτρα του, αλλά επιθυμεί να τα αυξήσει, «δένοντας» παράλληλα τον παίκτη στο λιμάνι με πολυετές συμβόλαιο.
1. Προσαρμοστικότητα
Όλοι έχουν συνειδητοποιήσει ότι ο Τοροσίδης είναι ο ορισμός του πολυσύνθετου ποδοσφαιριστή. Μόνο τυχαίο δεν είναι άλλωστε ότι στην καριέρα του έχει αγωνιστεί σε επτά (!) διαφορετικές θέσεις. Θέλετε να τις θυμηθούμε; Εκτός από δεξιός μπακ, ο «Τόρο» στον Ολυμπιακό έχει χρησιμοποιηθεί ως κεντρικός χαφ, ως δεξιός χαφ, ως… αριστερό χαφ και ως στόπερ σε μία-δύο περιπτώσεις. Στην εθνική ομάδα, ειδικά επί Ρεχάγκελ αγωνίστηκε ως αριστερός μπακ, ενώ στην Ξάνθη ο Λεμονής τον είχε φέρει ακόμη και σε ρόλο σέντερ φορ!
Αναμφίβολα, το γεγονός ότι η αγωνιστική προσαρμοστικότητα του Τοροσίδη θυμίζει αυτή ελβετικού σουγιά, είναι ένα από τα μεγαλύτερα ατού του, που τον κάνουν έναν πέρα για πέρα ελκυστικό στόχο για τις ομάδες του εξωτερικού, που αναζητούν ποδοσφαιριστές, που μπορούν να τους δώσουν λύσεις σε παραπάνω από μία θέση.
Διαβάστε ολόκληρο το θέμα στο katimagiko.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: