Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Η «ευκαιρία» από το λοκ άουτ!!

Λέτε να υπάρξουν νέες περιπτώσεις Μπράντον Τζένινγκς; Δεν είναι και τόσο μακρινό το σενάριο, ειδικά από τη στιγμή κατά την οποία το λοκ άουτ στο ΝΒΑ βρίσκεται προ των πυλών.
Η «ευκαιρία» από το λοκ άουτ
Γράφει ο Νίκος Μπουρλάκης...
Την ερχόμενη Παρασκευή θα έχουμε και τη διαδικασία του ντραφτ κι έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση δεν αποκλείεται να υπάρξουν ευκαιρίες για τις ευρωπαϊκές ομάδες.
Τι θέλουμε να σας πούμε; Αν μια ευρωπαϊκή ομάδα, μετά το λοκ άουτ, επιλέξει έναν παίκτη με συμβόλαιο στο ΝΒΑ δεν θα αισθάνεται και τόση ασφάλεια. Δεν αποκλείεται να λήξει το λοκ άουτ μετά από έναν ή δύο μήνες, να έχουμε μια κουτσουρεμένη κανονική περίοδο 50 αγώνων (όπως είχε συμβεί και τη σεζόν που πήραν το πρώτο πρωτάθλημα της ιστορίας τους οι Σπερς) και να επιστρέψουν οι παίκτες στο ΝΒΑ.
Το είχαμε δει αυτό και στο πρώτο λοκ άουτ με τον Ολοβοκάντι (είχε αγωνιστεί στη Βίρτους Μπολόνια), με τον Ντίβατς (στον Ερυθρό Αστέρα) και με τον Ντελ Νέγκρο (στη Φορτιτούντο Μπολόνια). Βεβαίως οι παίκτες αυτοί δεν είχαν συμβόλαιο τότε κι απλώς στη συμφωνία τους με τις ευρωπαϊκές ομάδες είχαν ξεκαθαρίσει πως θα αποχωρούσαν όταν έληγε το λοκ άουτ στο ΝΒΑ.
Οι rookies, οι παίκτες δηλαδή που θα επιλεγούν στο ντραφτ, δεν έχουν αντίστοιχη δέσμευση. Μπορούν ούτως ή άλλως να επιλέξουν ν' αρχίσουν την επαγγελματική τους καριέρα από την Ευρώπη (όπως είχε κάνει ο Τζένινγκς με τη Ρόμα) και να επιστρέψουν στο ΝΒΑ όποτε θέλουν χωρίς να έχει διαταραχθεί το μισθολογικό τους καθεστώς. Επίσης υπάρχουν και πολλοί free agent των οποίων η μοναδική επαγγελματική διέξοδος -σε περίπτωση λοκ άουτ- θα είναι φυσικά η Ευρώπη.
Βεβαίως υπάρχουν και κάποιοι που μπορούν να περιμένουν και να εξαντλήσουν τα περιθώρια. Αλλά η ουσία είναι ότι το διαφαινόμενο λοκ άουτ είναι αρκετά πιθανό να δημιουργήσει καλές ευκαιρίες για τις ευρωπαϊκές ομάδες από το... πουθενά!
Πηγή: Goal

Δεν υπάρχουν σχόλια: