Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

Γιατί δεν μπορεί να πωληθεί

Ο ΒιεΪρίνια είναι ένας πολύ σπουδαίος παίχτης. Ο Σάντος, πριν από τρία χρόνια, έκανε απίστευτο δώρο στον ΠΑΟΚ αποσπώντας τον από την Πόρτο, σε ηλικία μόλις 22 ετών. Γράφει ο Στράτος Σεφτελής.
Γιατί δεν μπορεί να πωληθεί
Συνεπώς, ο ΠΑΟΚ πρέπει να τον ευγνωμονεί, όχι μόνο για τη στρωμένη ομάδα που άφησε πίσω του, αλλά και τον παιχταρά συμπατριώτη του. Μέχρι εδώ όλα ωραία και καλά. Ο Βιερίνια αντρώθηκε για τα καλά ποδοσφαιρικά. Ταυτόχρονα εκτινάχθηκε η αξία του, που είναι πολύ μεγαλύτερη από τις 300.000 που χάλασε ο ΠΑΟΚ για να τον κάνει δικό του.
Από εδώ και πέρα αρχίζουν τα ερωτηματικά. Μέσα στην απεγνωσμένη προσπάθεια που γίνεται στην Τούμπα, όπως σε όλες τις ελληνικές ΠΑΕ άλλωστε, να ισοσκελιστούν δαπάνες με έσοδα και να πορευτούν υγιή τα οικονομικά τους, έχουν στρέψει το βλέμμα προς την πώληση Βιεϊρίνια. Και φυσικά ονειρεύονται τιμές πολύ υψηλότερες από αυτή που μπορεί να αντέξει η διεθνής αγορά, που κι αυτή είναι στα χειρότερά της. Για πώληση του Βιεϊρίνια στην Ελλάδα, δεν συζητάμε. Τα χρήματα που αξιώνει ο Θ. Ζαγοράκης (κοντά στα 10 εκατομμύρια), δεν υπάρχουν ούτε στα όνειρά του.
Ο ΠΑΟΚ μπορεί να πάρει πολύ λιγότερα χρήματα, με βάση την εικόνα που υπάρχει διεθνώς. Ισως κοντά 2,5 εκατ., θα ήταν μια πολύ καλή τιμή πώλησης. Ομως άμεσα θα χάσει το ένα τρίτο των χρημάτων, αφού η Πόρτο τα δικαιούται με βάση το συμβόλαιο πώλησης. Χώρια τη μουρμούρα από τον κόσμο του. Αρα, δεν συμφέρει τον ΠΑΟΚ να τον πωλήσει. Πρέπει άμεσα να πάψει να τον βλέπει σαν περιουσιακό στοιχείο και να τον αντιμετωπίζει απλά σαν παίχτη του. Σαν παιχταρά του!
Πηγή: Εθνοσπόρ

Δεν υπάρχουν σχόλια: