Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΠΑΟΚ: Τα εισιτήρια με Εργοτέλη!!

Την δυνατότητα να προμηθευτούν από σήμερα τα εισιτήρια του αγώνα με τον Εργοτέλη που θα γίνει στην Τούμπα αύριο Τετάρτη, έχουν οι φίλοι του ΠΑΟΚ, με τις τιμές να κυμαίνονται από 10 ως 70 ευρώ, όπως ανακοινώθηκε από την ΠΑΕ.
Η ανακοίνωση:
«H ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει ότι σήμερα Τρίτη 17 Μαρτίου 2015 θα ξεκινήσει η διάθεση των εισιτηρίων για τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ της εξ’ αναβολής 26ης αγωνιστικής του Πρωταθλήματος SUPER LEAGUEΟΠΑΠ 2014-15, που θα διεξαχθεί την Τετάρτη, 18 Μαρτίου 2015 και ώρα 17:15.
Τα κανάλια πώλησης των εισιτηρίων είναι τα εξής:
Α. Εκδοτήρια Γηπέδου της Τούμπας
Τα εκδοτήρια της Τούμπας θα λειτουργούν την Τρίτη 17.03.2015 από τις 09:00 μέχρι τις 17:00 και την Τετάρτη 18.03.2015 από τις 09:00 μέχρι και την έναρξη του αγώνα. Για την αγορά του εισιτηρίου είναι απαραίτητη η επίδειξη της ταυτότητας του φιλάθλου.
Β. Επίσημη ιστοσελίδα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ http://www.paokfc.gr
Όσοι φίλαθλοι έχουν προμηθευτεί εισιτήριο μέσω internet και έχουν επιλέξει την παραλαβή από τα εκδοτήρια, θα μπορούν να παραλάβουν τα εισιτήριά τους τις ώρες και μέρες λειτουργίας των εκδοτηρίων της Τούμπας με την επίδειξη της ταυτότητας τους και του αριθμού κράτησης των εισιτηρίων. Σε περίπτωση που κάποιος κάτοχος εισιτηρίου δε μπορεί να προσέλθει στα εκδοτήρια της ΠΑΕ ΠΑΟΚ θα μπορεί να παραλάβει το εισιτήριο του μέσω εξουσιοδοτημένου αντιπροσώπου ο οποίος θα πρέπει να προσκομίσει την ταυτότητα του κατόχου, εκτυπωμένο τον αριθμό κίνησης της ηλεκτρονικής αγοράς και την εξουσιοδότηση.
Γ. Καταστήματα Γερμανός
Αναλυτικά, οι τιμές των εισιτηρίων είναι οι εξής:
Θύρα – Τιμή
1 – €30
2, 3 – €25
5, 6 – €15
4, 4α – €10
7, 7α – €10
VIP 3ου: – €70
VIP 4ου: – €70
Στον αγώνα θα λειτουργήσει και οικογενειακή κερκίδα. Με κόστος του ενός εισιτηρίου στη θύρα 1 αξίας 30 ευρώ μπορούν να εισέλθουν ταυτόχρονα στο γήπεδο της Τούμπας η μητέρα, ο πατέρας με τα παιδιά τους (ως 12 ετών) για να παρακολουθήσουν τις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις του ΠΑΟΚ.Η προμήθεια των εισιτηρίων της οικογενειακής κερκίδας θα γίνεται αποκλειστικά από το εκδοτήριο το οποίο βρίσκεται μπροστά στην μπουτίκ, ενώ ο αριθμός των θέσεων είναι περιορισμένος. Οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ που έρχονται να παρακολουθήσουν από κοντά την ομάδα μας θα πρέπει να γνωρίζουν ότι: Είναι απαραίτητο κατά την προσέλευσή τους στο γήπεδο να έχουν μαζί τους την αστυνομική τους ταυτότητα (ή στρατιωτική ταυτότητα, ή διαβατήριο, ή δίπλωμα οδήγησης».

Στηρίζει... Άρσεναλ ο Αζάρ!!

Για το καλό του αγγλικού ποδοσφαίρου, ο Εντέν Αζάρ θα στηρίξει απόψε την Άρσεναλ και θα ελπίζει μαζί με τους οπαδούς της ομάδας στο... θαύμα στο Μονακό.  
Οι «κανονιέρηδες» καλούνται να κάνουν υπερπροσπάθεια ώστε να ανατρέψουν το εις βάρος τους 3-1 του πρώτου αγώνα με τους Μονεγάσκους, προκειμένου να καταφέρουν να συνεχίσουν στο φετινό Τσάμπιονς Λιγκ και να περάσουν στην προημιτελική φάση.
Παρά το γεγονός πως έχει καλό φίλο στη Μονακό, ο Εντέν Αζάρ δεν θα στηρίξει τον γαλλικό σύλλογο, αλλά την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ! Όπως εξήγησε:
«Ο Φερέιρα Καράσκο είναι καλός μου φίλος και του εύχομαι καλή επιτυχία... Παρ' όλα αυτά θέλω να δω την Άρσεναλ να καταφέρνει κάτι. Για το καλό του αγγλικού ποδοσφαίρου μακάρι να γίνει κάτι καλό». 
*Πηγή: England365.gr*

Έφεση στην αποβολή του Κολοτσίνι!!

Η Νιούκαστλ επιδιώκει την αναίρεση ή την μείωση της ποινής στον Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι μετά την αποβολή του στην ήττα (3-0) από την Έβερτον, την περασμένη Κυριακή.  
Ο Αργεντινός αμυντικός έπεσε άτσαλα πάνω στον Άαρον Λένον στο 59ο λεπτό και αντίκρισε απευθείας την κόκκινη κάρτα του ρέφερι.
Αυτό, τον έθεσε αυτομάτως εκτός για τα επόμενα τρία ματς της ομάδας του, απέναντι στις Άρσεναλ, Σάντερλαντ και Λίβερπουλ, όμως, η Νιούκαστλ άσκησε έφεση και περιμένει την ακρόαση εντός της ημέρας.
*Πηγή: England365.gr*

Ο άνθρωπος που μεταμόρφωσε έναν σύλλογο!!

Ήταν 17 Μαρτίου του 1961, όταν ο Ντον Ρέβι αναλάμβανε τις τύχες της Λίντς Γιουνάιτεντ, την οποία  θα μετέτρεπε από μια μικρή επαρχιακή ομάδα σε μιας από τις μεγαλύτερες ποδοσφαιρικές δυνάμεις της Ευρώπης μέχρι τα μέσα της επόμενης δεκαετίας.
Γεννημένος στις 10 Ιουλίου του 1927 σ ένα προάστιο του Μίντλεσμπρο, ο Ντόναλντ Τζόρτζ Ρεβι όπως ήταν το πλήρες όνομα του, μεγάλωσε σ ένα πολύ φτωχό περιβάλλον με τον πατέρα του, αφού η μητέρα του Μάργκαρετ πέθανε όταν ο ίδιος ήταν 12 ετών.
Το ποδόσφαιρο το έμαθε στην μικρή αυλή του σπιτιού του, μαζεύοντας κουρέλια στα οποία έδινε σχήμα μπάλας, κάτι που τον βοήθησε στην μετέπειτα προπονητική καριέρα του, αφού επέμενε ότι οι παίκτες πρέπει να μάθουν να χειρίζονται μπάλες μικρού μεγέθους σε περιορισμένο χώρο.
Η ποδοσφαιρική καριέρα του άρχισε στην Λέστερ  το 1944 και η θέση που αγωνιζόταν ήταν στην επίθεση, κάτι που άλλαξε το 1955, όταν όντας παίκτης της Μάντσεστερ Σίτι, έπαιζε έναν ιδιαίτερο ρόλο χαφ "έξω δεξιά". Μια θέση που πατέρας της θεωρείται ο τότε αστέρας της μεγάλης Ουγγαρίας, Νάντορ Χιντεγκούτι.
Ενδιάμεσα είχε αγωνιστεί και στη Χαλ, ενώ το 1956 μεταγράφηκε στις "μαύρες γάτες" της Σάντερλαντ, μένοντας εκεί για δύο χρόνια. Το 1958 θα πάει στη Λίντς Γιουνάιτεντ και τον Μάρτιο 1961, ζητώντας απ τη διοίκηση των «παγονιών»  μια συστατική επιστολή για να προσληφθεί ως τεχνικός στη Μπόρνμουθ, ο Χάρι Ρέινολντς  θα του γίνει προσφέρει τη θέση του προπονητή, μετά την παραίτηση του Τζακ Τέηλορ. Κάπου εκεί άλλαξε κι όλη η ιστορία του συλλόγου.
Η Λιντς ήταν μια ομάδα που παρέπαιε, είχε ένα πολύ παλιό γήπεδο, καθόλου καλές προπονητικές εγκαταστάσεις, κι αρκετοί ποδοσφαιριστές της είχαν την λογική του τουρίστα, χωρίς ενδιαφέρον και ζήλο για το σύλλογο. Ο Ρέβι τα άλλαξε όλα. Φρόντισε να αναπτύξει σχέσεις πατρικής στοργής με τα "παιδιά" του, νοιαζόταν για οτιδήποτε είχε σχέση μ αυτούς, το ντύσιμο τους, την κοινωνική παρουσία τους, τη στέγη τους, τους έμαθε να χειρίζονται με σύνεση τα χρήματα τους, ακόμα και τρόπους συμπεριφοράς στο τραπέζι και το κρεβάτι τους!
Στην ομάδα έφερε νέα ήθη κι έθιμα, όπως την παρακολούθηση του αντιπάλου πριν τον αγώνα. Οι οδηγίες του, σε μια εποχή που οι τακτικές και οι αναλύσεις φυτοζωούσαν, αυτός έκανε την επανάσταση, δίνοντας μεγάλη βάση στην τακτική, αλλά και στον εκάστοτε "άρχοντα" της αναμέτρησης, τον διαιτητή. Το μότο του που υπήρχε στ αποδυτήρια, πάνω απ τα κεφάλια των ποδοσφαιριστών του ήταν το "Keep Fighting".
Η αρχή ήταν δύσκολη. Τη σεζόν 1961-62 κατάφερε να σώσει την ομάδα στον τελευταίο αγώνα με τη Νιούκαστλ. Η δυσπιστία για το αν θα καταφέρει να αλλάξει την ξεπεσμένη ομάδα με τους λιγοστούς οπαδούς ήταν διάχυτη. Το 1963, με το φάσμα της χρεοκοπίας να είναι ορατό, ο Σαμ Μπόλτον, πρόεδρος των "παγωνιών" του διαμήνυσε ότι πρέπει να βελτιωθεί αν θέλει να συνεχίσει να υπάρχει ποδόσφαιρο στο Λιντς. Έπρεπε να υπάρξει ανανέωση.
Τη σεζόν 1963-64, η Λιντς με τη φρεσκάδα ανανέωσης να είναι διάχυτη, άρχισε να δείχνει δείγματα γραφής. Μπίλι Μπρέμνερ, Μπόμπι Κόλινς, Τζόνι Τζάιλς, Άλαν Πίκοκ, Τζάκι Τσάρλτον, Πολ Ρίνει, Πίτερ Λόριμερ, Νόρμαν Χάντερ, Έντι Γκρέι, Μικ Τζόουνς, Πολ Μέιντλι και πολλά άλλα παιδιά, βοήθησαν στήριξαν την προσπάθεια της ανερχόμενης δύναμης του αγγλικού ποδοσφαίρου κι έδωσαν ελπίδα στο "Έλαντ Ρόουντ".
Το 1965, η επαρχιακή ομάδα σπάει το κατεστημένο, μπαίνει σφήνα στους μεγάλους του "νησιού" και χάνει στη διαφορά τερμάτων το πρωτάθλημα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Μπάσμπι και στην παράταση το κύπελλο από τη Λίβερπουλ του Σάνκλι .
Μέχρι το 1968 τερματίζει δύο φορές δεύτερη στο πρωτάθλημα, ενώ δίνει το παρών στον χαμένο τελικό του Κυπέλλου Εκθέσεων με αντίπαλο τη Ντιναμό Ζάγκρεμπ το 1967 (0-2 και 0-0).
Το 1968, το εκπληκτικό ποδόσφαιρο που αποδίδει η ομάδα του Ρέβι, δεν πιάνει τόπο, καθώς παρά το αήττητο των 26 αγώνων το πρωτάθλημα καταλήγει στη Μάντσεστερ Σίτι . Σημείο αναφοράς εκείνης της σεζόν ήταν το φανταστικό 7-0 επί της Τσέλσι.  Παρ’ όλα αυτά η χρονιά σώθηκε όχι μόνο με την κατάκτηση του Λιγκ Καπ απέναντι στην Άρσεναλ με 1-0 (σκόρερ ο Τέρι Κούπερ) αλλά και με έναν ευρωπαϊκό τίτλο, με τη Λιντς να κερδίζει την περίφημη Φερεντσβάρος του Φλόριαν Άλμπερτ  και να αναδεικνύεται νικήτρια του Κυπέλλου Εκθέσεων για το 1968.
Το πρώτο πρωτάθλημα ήρθε το 1968-69 για τη "Dirty Leeds", προσωνύμιο που δόθηκε στην ομάδα χάριν στο σκληρό τρόπο παιχνιδιού και στους "βρώμικους" ποδοσφαιριστές που την απάρτιζαν. Με μόλις δύο ήττες σε 42 αγωνιστικές και συγκομιδή 67 βαθμών, την μεγαλύτερη μέχρι  το 1979, τα γεμάτα θράσος και τόλμη παιδιά του Ρέβι ήταν πλέον οι νέοι πρωταθλητές Αγγλίας.
Η κατάκτηση του Τσάριτι Σίλντ στις αρχές της σεζόν 1969-70, με πρωταγωνιστή τον νέο της αστέρα, τον Άλαν Κλαρκ που είχε μεταγραφεί από τη Λεστερ, ήταν γεγονός. Μια χρονιά που έληξε άδοξα, αφού η Λιντς τερμάτισε δεύτερη στο πρωτάθλημα πίσω από την Έβερτον κι έχασε το κύπελλο απ την Τσέλσι σε δύο πολύ σκληρά παιχνίδια.
Το 1971, με τη Λίντς να διαμαρτύρεται για τα συνεχόμενα παιχνίδια και κάποιες αρνητικές αποφάσεις της ομοσπονδίας, ο σύλλογος του Γιόρκασαιρ κερδίζει το δεύτερο ευρωπαϊκό της τρόπαιο, αφού η ισοπαλία με 2-2 στην έδρα της Γιουβέντους και το 1-1 στην ρεβάνς,  της χάρισε το δεύτερο Κύπελλο Εκθέσεων. Την επόμενη σεζόν η νίκη επί της Άρσεναλ με 1-0 (Άλαν Κλαρκ) στον τελικό του Κυπέλλου, της απάλυνε τον πόνο του χαμένου πρωταθλήματος, αφού η απρόσμενη ήττα με 2-1 απ τη Γουλβς, σ ένα ματς που βόλευε κι η ισοπαλία, έδωσε τον τίτλο στη Ντέρμπι Κάουντι του μετέπειτα προπονητή της , Μπάιαν Κλαφ.
Και φτάσαμε στο 1973. Η Λιντς χάνει πρωτάθλημα (3η θέση) και κύπελλο (απο τη Σάντερλαντ) κι ο τελικός του Κυπέλλου Κυπελλούχων στη Θεσσαλονίκη με αντίπαλο τη Μίλαν φαντάζει ως ο ιδανικός τρόπους για να κλείσει η χρονιά με χαμόγελα. Η εξαιρετικά δυσμενής διαιτησία του Χρίστου Μίχα της στερεί το τρόπαιο, με τον Έλληνα διαιτητή να αποβάλει τον Χάντερ και να αρνείται τρία πέναλτι. Το γκολ του Κιαρούτζι  έκρινε  τον τελικό ενώ ο Μίχας δεν σφύριξε  ξανά ευρωπαϊκό ματς, με τις συνωμοσίες δωροδοκίας να δίνουν και να παίρνουν για το παιχνίδι στο Καυταντζόγλειο.
Στις αρχές τις σεζόν 1973-74 άλλαξαν αρκετά πράγματα. Ο 37χρονος Τζάκι Τσάρλτον κρεμάει τα παπούτσια του μετά από 21 χρόνια παρουσίας στο σύλλογο κι ο γκολκίπερ Γκάρι Σπρέικ μεταγράφεται στη Μπέρμιγχαμ. Τα «παιδιά» του Ρέβι πλέον έχουν μεγαλώσει κι ο ίδιος δέχεται πολλές φορές κριτική για τις επιλογές του. Όμως μια τρομερή φόρμα της Λιντς, με 29 σερί αγώνες αήττητη και εκπληκτικό ποδόσφαιρο, την στέφει για δεύτερη φορά πρωταθλήτρια.
Το τέλος ήρθε το καλοκαίρι του 74. Χρονιά που ο Μπίλι Σάνκλι αποχώρησε  από τη Λίβερπουλ κι η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ υποβιβάστηκε, ο Ντον Ρέβι άφησε ένα δυσαναπλήρωτο κενό που ποτέ τελικά δεν καλύφθηκε με επιτυχία. Ο Ρέβι δέχθηκε  αναλάβει την Εθνική ομάδα της Αγγλίας, μετά την αποτυχία του Σερ Αλφ Ράμσει να οδηγήσει τα «λιοντάρια» στο Μουντιάλ της Γερμανίας.  Απέτυχε κι ο ίδιος να φτιάξει ένα ανταγωνιστικό συγκρότημα και μετά από τρία χρόνια πήγε στη Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, απόφαση που εξόργισε της ομοσπονδία της χώρας. Θεωρήθηκε από πολλούς προδότης. Κανείς όμως δεν μπορεί να του αφαιρέσει ότι μετάλλαξε μια φτωχή, μίζερη επαρχιακή ομάδα, σε μια λευκή σταχτοπούτα που δεν γεύτηκε την υπέρτατη κορυφή της Ευρώπης. Ποιός ξέρει, αν έμενε και μετά το 1974;
*Πηγή: England365.gr*

«Δεν θέλω ούτε δευτερόλεπτο ησυχίας»

Ο Ντιέγκο Σιμεόνε ζήτησε την υποστήριξη του κόσμου, προκειμένου η Ατλέτικο Μαδρίτης να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0 στη ρεβάνς με τη Μπάγερ Λεβερκούζεν.
Ο Αργεντινός τεχνικός των «ροχιμπλάνκος» ζήτησε από τους ποδοσφαιριστές του ψυχραιμία και εξέφρασε την πεποίθησή του πως με τη σωστή τακτική θα έρθει η πρόκριση.
«Ο Κόκε είναι ένα από τους καλύτερους μέσους που υπάρχουν στο διάβασμα του παιχνιδιού. Όταν είναι στα καλύτερά του μας δίνει τη δυνατότητα να παίξουμε πιο δυναμικά λόγω της γρήγορης σκέψης του», είπε αρχικά ο Σιμεόνε.
Για να προσθέσει: «Η Μπάγερ είναι μία κάθετη ομάδα. Παίζει κάθετο ποδόσφαιρο. Έχουν μεγάλη ταχύτητα στην επιθετική τους γραμμή και πρέπει να αποφύγουμε καταστάσεις που δεν αποφύγαμε στο πρώτο παιχνίδι. Ο στόχος μας είναι η νίκη. πρέπει αν είμαστε γρήγοροι στο transition όταν χάνουν τη μπάλα».
Τέλος, έστειλε και το μήνυμά του στους οπαδούς της ομάδας: «Θέλω ένα θορυβώδες »Καλντερόν» που θα μας σπρώχνει να κάνουμε τα πράγματα να συμβούν. Δεν θέλω ούτε δευτερόλεπτο ησυχίας. Ο καλύτερος τρόπος να κερδίσουμε είναι να παίξουμε ποδόσφαιρο. Στη ζωή και στο ποδόσφαιρο υπάρχουν στιγμές που τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά. Πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε και να πιστεύουμε. Πρέπει να είμαστε ψύχραιμοι».
*Πηγή: arenafm.gr*

Η θεαματική πάσα του Ουέιντ!! (video)

Τα δύσκολα καλάθια και τα εντυπωσιακά καρφώματα είναι αυτά που συνήθως κλέβουν την παράσταση σε έναν αγώνα μπάσκετ. Είναι κάποιες φορές όμως που μία πάσα κάνει την διαφορά!
Αυτό ακριβώς συνέβη στην περίπτωση του Ντουέιν Ουέιντ, που όχι απλά έδωσε μια απίθανη πάσα πίσω από την πλάτη στον Ντράγκιτς, αλλά ταυτόχρονα «έσωσε» την μπάλα από το να βγει εκτός γραμμής…
Απολαύστε τον!




*Πηγή: superbasket.gr*

To TOP 10 της βραδιάς!!(video)

Γεμάτο καρφώματα είναι το TOP 10 της βραδιάς, ωστόσο η κορυφή ανήκει στην εντυπωσιακή τάπα του JR Σμιθ από την αναμέτρηση ανάμεσα στους Καβαλίερς και τους Χιτ!
Απολαύστε το TOP 10:







*Πηγή: superbasket.gr*

Σχορτσιανίτης ή Ντάνστον!

Μια άτυπη μάχη με ελληνικό χρώμα εξελίσσεται αυτή την εβδομάδα στην ιστοσελίδα της Ευρωλίγκας ανάμεσα στον Μπράιαντ Ντάνστον του Ολυμπιακού και στον Σοφοκλή Σχορτσιανίτη της Μακάμπι.

Σχορτσιανίτης ή Ντάνστον
Το καλύτερο κάρφωμα της αγωνιστικής που μας πέρασε, καλεί η Ευρωλίγκα τους φίλους της να ψηφίσουν, μέσω του site της.

Το ενδιαφέρον όμως στην όλη αυτή ιστορία είναι ότι οι δυο διεκδικητές για το καλύτερο καρφώμα της εβδομάδας είναι οι «δικοί μας», ο Έλληνας σέντερ της Μακάμπι Τελ Αβίβ, Σοφοκλής Σχορτσιανίτης και ο Μπράιντ Ντάνστον του Ολυμπιακού.

Η ψηφοφορία συνεχίζεται στο: http://marketing.euroleague.net/ash/vspublic2/app/3 *Πηγή: sport-fm.gr*

Μάχη… κατηγοριών!!


Ο Ολυμπιακός θα αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα και η SKODA Ξάνθη τον Ηρακλή στα ημιτελικά του Κυπέλλου σε δύο… μάχες ανάμεσα σε ομάδες της Σούπερ Λίγκας και της Football League.

Μάχη… κατηγοριών!
Μια άτυπη μονομαχία ανάμεσα στη Σούπερ Λίγκα και τη Football League προέκυψε από την κλήρωση για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου που έγινε σήμερα στα γραφεία της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας.

Ο Ολυμπιακός καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Απόλλωνα Σμύρνης για να δώσει το «παρών» στον μεγάλο τελικό του θεσμού. Το άλλο εισιτήριο θα το διεκδικήσουν οι SKODA Ξάνθη και ο Ηρακλής.

Τα πρώτα παιχνίδια θα διεξαχθούν στις έδρες των ομάδων της Football League και οι επαναληπτικοί τους σε αυτές των ομάδων της Σούπερ Λίγκας.

Τα πρώτα ματς θα πραγματοποιηθούν στις 8-9 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 29-30 του ίδιου μήνα.

Η ημερομηνία διεξαγωγής του τελικού του Κυπέλλου δεν έχει οριστεί ακόμη μετά από αίτημα της διοίκησης του ΟΑΚΑ να αλλάξει ημερομηνία. Πάντως αυτό που αποφασίστηκε σήμερα είναι πως στον τελικό τυπικά γηπεδούχος θα είναι η ομάδα που θα πάρει την πρόκριση από το ζευγάρι του Ολυμπιακού με τον Απόλλωνα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Νέα σενάρια για Κονσεϊσάο και ΠΑΟΚ!

Στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι και πάλι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Νέα σενάρια για Κονσεϊσάο και ΠΑΟΚ
Στο μυαλό των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας είναι και πάλι ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο.

Όπως έχει γίνει και στις άλλες στιγμές που ο «Δικέφαλος του Βορρά» αναζητούσε προπονητή έτσι και σήμερα ο πορτογάλος τεχνικός συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες.

Αυτό τουλάχιστον αναφέρει ιστοσελίδα της χώρας της ιβηρικής χερσονήσου η οποία όμως επισημαίνει ότι η αναζήτηση που κάνει η ομάδα της Θεσσαλονίκης για τεχνικό αφορά τη νέα αγωνιστική σεζόν.

Στο δημοσίευμα ο συντάκτης υπογραμμίζει τις καλές σχέσεις που έχει ο Κονσεϊσάο με την ελληνική ομάδα και τους οπαδούς της..

Το μεγάλο πρόβλημα είναι το γεγονός ότι ο Κονσεϊσάο έχει υπογράψει συμβόλαιο με την Μπράγκα μέχρι και το τέλος της νέας σεζόν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πρόκριση για Κοκκινάκη!

Την πρόκριση στον τέταρτο γύρο του «BNP Paribas Open», εξασφάλισε ο Ελληνοαυστραλός τενίστας, Θανάσης Κοκκινάκης, επικρατώντας 2-1 του Χουάν Μονακό.

Πρόκριση για Κοκκινάκη
Μετά από ένα αγώνα δύο ωρών και 46 λεπτών ο ελληνικής καταγωγής, Θανάσης Κοκκινάκης, κατάφερε να προκριθεί στον επόμενο γύρο του «BNP Paribas Open», νικώντας με 6-2, 5-7, 7-6 (5), τον Αργεντινό, Χουάν Μονακό.

Στον επόμενο γύρο της διοργάνωσης, ο Κοκκινάκης θα αντιμετωπίσει τον συμπατριώτη του Μπέρναρντ Τόμιτς, νούμερο 32 στην κατάταξη.

inner

*Πηγή: sport-fm.gr*

Εγινε η πρόταση σε «Σίφο»

Ο Παναθηναϊκός έκανε την πρόταση του στον Γκόρντον Σίλντενφελντ, ώστε να συνεχίσει να φοράει την πράσινη φανέλα και μετά το τέλος της σεζόν, όταν και λήγει ο δανεισμός του από την Ντιναμό Μόσχας.

Εγινε η πρόταση σε «Σίφο»
Έκανε την κίνηση του και περιμένει… Ο Παναθηναϊκός, όπως αναμενόταν, πρότεινε στον Γκόρντον Σίλντενφελντ νέο συμβόλαιο συνεργασίας διάρκειας τριών ετών και αναμένει την απάντηση του Κροάτη αμυντικού.

Ο Κροάτης στόπερ αγωνίζεται στο «τριφύλλι» με τη μορφή δανεισμού από την Ντιναμό Μόσχας και το καλοκαίρι μένει ελεύθερος.

Ο παίκτης βρέθηκε τις δύο προηγούμενες ημέρες στην πατρίδα του (του είχε δοθεί άδεια), λόγω οικογενειακού θέματος και σήμερα έγινε επαφή του Παναθηναϊκού με την πλευρά του και του προτάθηκε να ανανεωθεί η συνεργασία τους. Πάντως, από το πρώτο ραντεβού που είχαν, φάνηκε ότι και ο παίκτης θέλει να παραμείνει στον Παναθηναϊκό.

Στη φετινή σεζόν έχει 21 συμμετοχές στη Super League, επτά στο Europa League, δύο στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ και άλλες τόσες στο Κύπελλο. Πέρυσι έκανε 23 στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, συν άλλες πέντε στα play-off και πέντε στο Κύπελλο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η κατάθεση του Κούγια!!

Διαβάστε ποια φέρεται να ήταν η κατάθεση του Αλέξη Κούγια σύμφωνα με την εκπομπή του ΣΚΑΪ «Δίκη» για την εγκληματική οργάνωση στο ποδόσφαιρο.

Η κατάθεση του Κούγια
Την κατάθεση του Αλέξη Κούγια που φέρεται να έχει δώσει στον εισαγγελέα Αθηνών, Χάρη Λακαφώση για την εγκληματική οργάνωση στο ελληνικό ποδόσφαιρο αποκάλυψε η εκπομπή του ΣΚΑΪ «Δίκη».

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν χθες στην εκπομπή, ο πρόεδρος της Παναχαϊκής φέρεται να έχει αναφέρει ενώπιον του εισαγγελέα…

«…τον εκάστοτε πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον επιλέγουν οι Υφαντής, Παπανικολάου και Κουρίδης. Μαζί με τους Σταθόπουλο, Προύντζο και τώρα πλέον τον Παπακωνσταντίνου και μια σειρά παλιών προέδρων ΕΠΣ ελέγχουν απόλυτα την ΕΠΟ. Αυτή η ομάδα αναζητεί τον καταλληλότερο ισχυρό ιδιοκτήτη των κορυφαίων ΠΑΕ στην Ελλάδα.. Επί σειρά ετών αυτός ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως απεδείχθη από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσίευσε ο Τριανταφυλλόπουλος το 2002.

Ο Κόκκαλης δεν είχε διαστάσει να αναγορεύσει σε άμεσο συνεργάτη του τον κατά την κρίση μου εμπνευστή της εγκληματικής οργάνωσης του 2002 Θωμά Μητρόπουλο που τώρα κατά την κρίση μου έχει ως ηγέτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γεγονός που έχει αποδειχθεί από τις νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία απεκαλύφθη από την έρευνα που διεξήγαγε κατ΄εντολήν της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κ.Ράϊκου, η κ.Πόπη Παπανδρέου».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ακόμη δύο για τα προημιτελικά!

Η Άρσεναλ έχει να ανέβει… βουνό στο Πριγκιπάτο κόντρα στη Μονακό, ενώ αρκετά δύσκολο και το έργο της Ατλέτικο Μαδρίτης που υποδέχεται τη Λεβερκούζεν στις σημερινές ρεβάνς για τους «16» του Τσ. Λιγκ.

Ακόμη δύο για τα προημιτελικά
Ξέρουμε τους τέσσερις (Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερνο Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο), θα μάθουμε δύο σήμερα και τις άλλες δύο αύριο. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται οι δύο σημερινές αναμετρήσεις για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μονακό-Άρσεναλ (3-1)

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Αρσέν Βενγκέρ, που θα βρεθεί σήμερα στο Πριγκιπάτο για να αντιμετωπίσει στο «Λουί Ντε» την ομάδα που υπηρέτησε από το 1987 έως το 1994 ως προπονητής, τη Μονακό. Το έργο του Αλσατού τεχνικού, αλλά και γενικότερα των Λονδρέζων είναι δύσκολο κόντρα σε αυτήν του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που έχει… αγγίξει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 3-1 στο «Emirates».

Στη φάση των ομίλων η γαλλική ομάδα τερμάτισε πρώτη με 11 βαθμούς, μπροστά από τη Λεβερκούζεν (10 β.), Ζενίτ (7 β.), Μπενφίκα (5 β.), ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοβάθμησαν (13 β.) με Ντόρτμουντ, που βγήκε πρώτη. Τρίτη η Άντερλεχτ (6 β.) και τέταρτη η Γαλατασαράι (1 β.) στον τέταρτο όμιλο.

Νοκ-άουτ οι Μπακαγιόκο, Τραορέ, Ρατζί και αμφίβολοι οι Καράσκο, Κοντόγκμπια, Τουλαλάν για τους γηπεδούδους.

Εκτός ο σκόρερ των Άγγλων στο πρώτο ματς, Τσάμπερλεϊν, όπως και οι Αρτέτα, Ντεμπισί, Ντιαμπί, Ροζίσκι, ενώ δεν είναι σίγουρο αν θα μπορούν να παίξουν οι Γουίλσιρ, Γκάμπριελ.

Πιθανές ενδεκάδες

Μονακό (Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κουρζαουα, Μουτίνιο, Φαμπίνιο, Τουλαλάν, Κοντόγκμπια, Ντιράρ, Μπερμπάτοφ

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπελέριν, Μερτεσάκερ, Κοσιενλί, Μονρεάλ, Καθόρλα, Κοκλέν, Οζίλ, Σάντσες, Γουόλκοτ, Ζιρού

Διαιτητής: Σβέιν Οντβάρ Μοέν (Νορβηγία)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβερκούζεν (0-1)

Το σκορ του πρώτου αγώνα χάρη στο γκολ του Τσαλχάνογλου κάνει αρκετά δύσκολο το έργο της περυσινής φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά σίγουρα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς στη «μάχη» των «ροχιμπλάνκος» με τη Λεβερκούζεν στην Ισπανία. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει δείξει αυτά τα χρόνια ότι είναι γεννημένη για τα δύσκολα. Ωστόσο, στα πέντε τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει μόλις μια νίκη (κόντρα στην Αλμερία), μια ήττα και τρεις ισοπαλίες. Αντιθέτως, η σημερινή της αντίπαλος έχει «5χ5».

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έφθασε ως εδώ βγαίνοντας πρώτη (13 β.) στον όμιλο της, πάνω από Γιουβέντους (10 β.), Ολυμπιακό (9 β.), Μάλμε (3 β.) Οι Γερμανοί άφησαν πίσω Ζενίτ (7 β.), Μπενφίκα (5 β.) και ήρθαν δεύτεροι.

Δεν παίζουν οι τιμωρημένοι Γκοντίν, Τιάγκο και οι τραυματίες, Σικέιρα, Σολ Νίγκεθ. Εκτός για τους φιλοξενούμενους οι Γεντβάι, Κρούσε και αμφίβολος ο Σπάχιτς.
Πιθανές ενδεκάδες:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Μόγια, Χουανφράν, Χιμένες, Μιράντα, Χεσούς Γκάμες, Σουάρες, Γκάμπι, Κόκε, Άρντα, Γκριεζμάν, Μάντζούκιτς

Λεβερκούζεν (Σμιντ): Λενό, Χίμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Γουέντελ, Κάστρο, Μπέντερ, Μπελαραμπί, Τσαλχάνογλου, Σον, Ντριμιτς

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έκαψαν το αυτοκίνητο διαιτητή!

Το αυτοκίνητο του διεθνούς κύπριου διαιτητή, Λεόντιου Τράττου έκαψαν άγνωστοι αργά τη νύχτα.

Έκαψαν το αυτοκίνητο διαιτητή
Το αυτοκίνητο του διεθνούς κύπριου διαιτητή, Λεόντιου Τράττου έκαψαν άγνωστοι αργά τη νύχτα.

Το επαγγελματικό αυτοκίνητο του διεθνούς ρέφερι κάηκε ολοσχερώς στις 2.10 τα ξημερώματα όταν ξέσπασε φωτιά από εμπρηστική ύλη στο χώρο που ήταν σταθμευμένο στη οικία του στο Δάλι.

Η Αστυνομία βρέθηκε από την πρώτη στιγμή στο σημείο και συνεχίζει τις έρευνες της.

Όλα είναι ανοικτά όσο αφορά πιθανές αντιδράσεις του συνδέσμου διαιτητών, μέλη του οποίου γίνονται στόχος εγκληματικών ενεργειών για μία ακόμη φορά.

Πηγή: ΣΠΟΡ FM Κύπρου
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κατατίθεται το νομοσχέδιο κατά της βίας!!

Μέχρι το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας αναμένεται κατατεθεί στη Βουλή το νέο νομοσχέδιο για τη βία από τον υφυπουργό αθλητισμού, Σταύρο Κοντονή.

Κατατίθεται το νομοσχέδιο κατά της βίας

Μάλιστα είναι αρκετά πιθανό να πάει εκεί με τον χαρακτήρα του κατεπείγοντος και να μη χρειαστεί να περάσει από δημόσια διαβούλευση.

Χθες ο υφυπουργός είχε σειρά επαφών με τους συνεργάτες του και πλέον το νομοσχέδιο θα δοθεί στον υπουργό Δικαιοσύνης, Νίκο Παρασκευόπουλο, για να το δει κι αυτός προτού πάει στη Βουλή, καθώς υπάρχουν σε αυτό και ορισμένα άρθρα που σχετίζονται με τις δικές του δικαιοδοσίες και αρμοδιότητες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εργασίες στο... πολυσυζητημένο γήπεδο του Πανθρακικού!

Ξεκίνησαν έργα για τη βελτίωση του χλοοτάπητα του ΔΑΚ Κομοτηνής για τον οποίο έγινε πολύς λόγος μετά και την αναβολή της αναμέτρησης Πανθρακικός-Ολυμπιακός. Οριακά έτοιμο για το ματς με τον ΠΑΟΚ.

Εργασίες στο... πολυσυζητημένο γήπεδο του Πανθρακικού
Έργα για τη βελτίωση του αγωνιστικού χώρου και αλλαγή μέρους του χλοοτάπητα του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Κομοτηνής πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες.

Το συγκεκριμένο γήπεδο είναι σε πολύ κακή κατάσταση εδώ και αρκετό καιρό, ενώ έγινε πολύ συζήτηση γύρω απ’ αυτό λόγω της αναβολής της αναμέτρησης, Πανθρακικός-Ολυμπιακός, καθώς μετά από έντονη βροχόπτωση μετετράπη σε… λίμνη.

inner

Για το Σάββατο (21/3, 19:30) είναι προγραμματισμένο το ματς της ομάδας της Κομοτηνής με τον ΠΑΟΚ, στο πλαίσιο της 29ης αγωνιστικής της Super League και εκτιμάται, ότι θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι εκείνη την ημέρα.

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο Γουέιντ τους… έκαψε!!

Ο Ντούειν Γουέιντ ήταν… on fire απέναντι στους Καβαλίερς του ΛεΜπρον Τζέιμς. Τον νίκησε στη μεταξύ τους μονομαχία και έδωσε στο Μαϊάμι τον λόγο να πανηγυρίζει στο τέλος με την επικράτησή του 106-92.

Ο Γουέιντ τους… έκαψε!
Ο Ντούειν Γουέιντ ήταν… on fire απέναντι στους Καβαλίερς του ΛεΜπρον Τζέιμς. Τον νίκησε στη μεταξύ τους μονομαχία και έδωσε στο Μαϊάμι τον λόγο να πανηγυρίζει στο τέλος με την επικράτησή του 106-92.

Η παρέα του Τζέιμς από το Κλίβελαντ πήγε στο Μαϊάμι με στόχο να διευρύνει το σερί των επιτυχημένων αποτελεσμάτων που είχε αλλά δεν τα κατάφερε να πάρει και πέμπτη νίκη.


Ο Γουέιντ με 32 πόντους και πέντε κλεψίματα ήταν ο καλύτερος των Χιτ και ο παίκτης ο οποίος βοήθησε αρκετά την ομάδα του να πάρει μια διαφορά 18 πόντων την οποία και διατήρησε μέχρι και το τέλος.

Οι Καβαλίερς αντέδρασαν καθυστερημένα με τον Τζέιμς να… ξυπνά στην τελευταία περίοδο και να πετυχαίνει τους 16 από τους συνολικά 26 πόντους.

inner

Την ίδια στιγμή οι Μάβερικς πήραν μεγάλη νίκη 119-115 απέναντι στην Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ παρά το γεγονός ότι είχαν βρεθεί πίσω στο σκορ με 15 πόντους διαφορά. Η τριάδα: Πάρσονς (31π), Νοβίτσκι (22π) και Έλις (24π) σημείωσαν συνολικά 77 πόντους και έδωσαν την ώθηση που χρειαζόταν η ομάδα τους να πάρουν τη νίκη.

Δύσκολη νίκη 92-81 για τους Γκρίζλις απέναντι στους Νάγκετς με τον Νικ Καλάθη να πραγματοποιεί μια καλή εμφάνιση. Ο πρώην άσος του Παναθηναϊκού πέτυχε 12 πόντους, ενώ είχε 5 ριμπάουντ 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Ο Κουφός προσέφερε άλλους 4 πόντους και πέντε ριμπάουντ. Κορυφαίος όλων ο Ράντολφ ο οποίος σημείωσε 21 πόντους και κατέβασε 16 ριμπάουντ.

Άλλη μια καλή εμφάνιση έκαναν οι Ράπτορς οι οποίοι επικράτησαν 117-98 τους Πέισερς με τον Κάιλ Λόουρι να κάνει triple-double με 20 πόντοι, 11 ριμπάουντ, 10 ασίστ και 3 κλεψίματα.

Τα αποτελέσματα των αγώνων του ΝΒΑ

Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς – Λος Άντζελες Λέικερς 108–105
(Τόμσον 26, Κάρι 19, Γκριν 16 – Έλινγκτον 17, Κλάρκσον 17, Τζόνσον 16)

Σακραμέντο Κινγκς – Ατλάντα Χοκς 103 -110
(Κάζινς 20, Τόμσον 18, Μίλερ 16 – Τιγκ 23, Μιλσαπ 19, Κάρολ 16)

Γιούτα Τζαζ – Σαρλοτ Χόρνετς 94-66
(Χουντ 24, Χέιγουορντ 18, Εξουμ 11 – Στέφενσον 17, Τζέφερσον 10)

Ντάλας Μάβερικς – Οκλαχόμα Θάντερ 119 – 115
(Πάρσον 31, Έλις 24, Νοβίτσκι 22 – Γουέστμπρουκ 24, Κάντερ 19, Άνταμς 15)

Μέμφις Γκρίζλις – Ντένβερ Νάγκετς 92-81
(Ράντολφ 21, Γκασόλ 14, Άλεν 14 – Νέλσον 24, Φογιέ 16, Τσάντλερ 13)

Μαϊάμι Χιτ – Κλίβελαντ Καβαλίερς 106 – 92
(Γουέιντ 32, Ντράγκιτς 20, Τσάλμερς 16 – Τζέιμς 26, Ιρβινγκ 21, Μοζγκοφ 10)

Μινεσότα Τίμπεργουλβς– Μπρούκλιν Νετς 106 – 122 (Μάρτιν 23, ΛαΒιν 20, Χάμιλτον 15 – Τζόνσον 22, Μπογκντάνοβιτς 21, Γιανγκ 19)

Μπόστον Σέλτικς – Φιλαδέλφεια 76ερς 108 – 89
(Ζέλερ 26, Μπράντλεϊ 20, Μπας 12 – Νόελ 18, Σμιθ 16, Τόμσον 13)

Ιντιάνα Πέισερς – Τορόντο Ράπτορς 98 – 117
(Χιλ 23, Στάκεϊ 20, Χίμπερτ 17 – Γουίλιαμς 24, ΝτεΡοζάν 22, Λόουρι 20, )

Ουάσιγκτον Ουίζαρντς – Πόρτλαντ ΤρέιλΜπλέιζερς 105-97
(Μπιλ 23, Γουόλ 21, Πιρς 16, Γκορτατ 16 – Όλντριτζ 24, Αφλαλο 15, Λιλαρντ 14) *Πηγή: sport-fm.gr*

«Ψηστήρι» σε Μαρτίνες!

«Αναθερμάνθηκε» το ενδιαφέρον της ΑΕΚ για τον Μαρτίνες μετά και τον τραυματισμό του Μάνταλου. Πιθανόν να υπάρξουν άμεσα εξελίξεις για τον Αργεντινό που κάνει εξαιρετική σεζόν.

«Ψηστήρι» σε Μαρτίνες
Επιστρέφει στην επικαιρότητα της ΑΕΚ ο Νίκο Μαρτίνες, ο οποίος βρίσκεται στη λίστα των ανθρώπων της Ένωσης εδώ και καιρό. Ο μεσοεπιθετικός του Παναιτωλικού κάνει πολύ καλή σεζόν, φορώντας τη φανέλα του Παναιτωλικού και πολλές φορές έχει πάρει από το χέρι την ομάδα του. Πρόκειται για τον παίκτη με τις περισσότερες ασίστ τη φετινή αγωνιστική περίοδο στη Super League, έχοντας 10 σε 26 συμμετοχές.

Ο 27χρονος ποδοσφαιριστής, ο οποίος αποκτήθηκε από την ομάδα του Αγρινίου στην περυσινή χειμερινή μεταγραφική περίοδο αρέσει στους «κιτρινόμαυρους» και μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου, που «τρέχει» για να προλάβει την καλοκαιρινή προετοιμασία της ομάδας του, επανήλθε η περίπτωση του στην επιφάνεια.

Όπως αναφέρεται στη «SportDay» έχουν αρχίσει ήδη οι επαφές με την πλευρά του παίκτη και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, ενώ είναι αρκετά πιθανόν να σημειωθούν εντός των επόμενων 48 ωρών.

Φυσικά, για να τον κάνει δικό της η ΑΕΚ θα πρέπει να δώσει χρήματα και στον Παναιτωλικό, καθώς δεν λήγει ακόμη το συμβόλαιο του, αλλά φαίνεται πως δεν εμφανίζονται οι άνθρωποι της αρνητικοί σε αυτό το ενδεχόμενο, στο να δώσουν λεφτά για τον Μαρτίνες.

Στα συν της συγκεκριμένης περίπτωσης είναι το ότι ο Αργεντινός εκτός από τη θέση του Μάνταλου (πίσω από τον επιθετικό) μπορεί να αγωνιστεί εξίσου καλά και στα πλάγια. Όταν επιστρέψει δηλαδή στη δράση ο ηγέτης της ΑΕΚ, θα υπάρχει η δυνατότητα να συνυπάρξει μαζί του στον αγωνιστικό χώρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αργεντινή: Τρελό 3-3 για Ρίβερ Πλέιτ!! (videos)

Σε ματς γεμάτο θεαματικά γκολ, η Ρίβερ Πλέιτ απέσπασε 3-3 στην έδρα της Άρσεναλ, που προηγήθηκε με 3-1 στο τέλος του 45λεπτου.
Νωρίτερα, η Ροζάριο Σεντράλ αγωνίστηκε με δέκα παίκτες στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά κέρδισε με 1-0 την Τεμπέρλι και πέτυχε πέμπτη νίκη σε ισάριθμους αγώνες της νέας σεζόν της Αργεντινής. Επίσης με 1-0, η Αλδοσίβι «έκλεψε» νίκη στην έδρα της Μπελγκράνο, που έμεινε με δέκα παίκτες από το 55ο λεπτό εξαιτίας αποβολής του Σεμπαστιάν Πρέντιγκερ.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα:
Ροζάριο Σεντράλ – Τεμπέρλι 1-0
Μπελγκράνο – Αλδοσίβι 0-1
Άρσεναλ Σαραντί – Ρίβερ Πλέιτ 3-3
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ροζάριο Σεντράλ
5
15
Μπόκα Τζούνιορς
5
13
Σαν Λορένζο
5
12
Νιούελς Ολντ Μπόις
5
10
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
5
10
Λανούς
5
9
Ρίβερ Πλέιτ
5
9
Αρχεντίνος Τζούνιορς
5
9
Ρασίνγκ Κλουμπ
5
8
Βελέζ Σάρσφιλντ
5
8
Ιντεπεντιέντε
5
8
Τίγκρε
5
8
Μπάνφιλντ
5
7
Ουνιόν
5
7
Μπελγκράνο
5
7
Γοδόι Κρουζ
5
7
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
5
6
Ντεφένσα Χουστίσια
5
6
Κίλμες
5
5
Αλδοσίβι
5
5
Ουρακάν
5
4
Τεμπέρλι
5
4
Άρσεναλ Σαραντί
5
3
Σαρμιέντο
5
3
Κολόν Σάντα Φε
5
3
Χιμνάσια Λα Πλάτα
4
2
Νουέβα Σικάγο
4
2
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
5
2
Ολίμπο
5
2
Ατλέτικο Ραφαέλα
5
1
-Οι δύο πρώτοι προκρίνονται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την τρίτη μέχρι την έκτη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2016.
-Οι ομάδες από την έβδομη μέχρι τη δέκατη όγδοη θέση θα πάρουν μέρος σε τουρνουά για θέση στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2016.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1,800
Ιντεπεντιέντε
1,708
Λανούς
1,700
Ρίβερ Πλέιτ
1,700
Νιούελς Ολντ Μπόις
1,650
Μπόκα Τζούνιορς
1,560
Σαν Λορένζο
1,560
Βελέζ Σάρσφιλντ
1,550
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1,480
Ροζάριο Σεντράλ
1,451
Ρασίνγκ Κλουμπ
1,440
Μπελγκράνο
1,400
Ουνιόν
1,400
Άρσεναλ Σαραντί
1,370
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1,360
Γοδόι Κρουζ
1,330
Σαν Μαρτίν Σαν Χουάν
1,200
Ατλέτικο Ραφαέλα
1,180
Τίγκρε
1,170
Ολίμπο
1,145
Μπάνφιλντ
1,125
Κίλμες
1,120
Ντεφένσα Χουστίσια
1,083
Αλδοσίβι
1,000
Ουρακάν
0,800
Τεμπέρλι
0,800
Κολόν Σάντα Φε
0,600
Σαρμιέντο
0,600
Νουέβα Σικάγο
0,500
Κρουσέρο Ντελ Νόρτε
0,400
-Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία.








*Πηγή: onsports.gr*

Προχωράει σε πρόταση ο Παναθηναϊκός!!

Εντός της ημέρας θα καταθέσει κατά πάσα πιθανότητα ο Παναθηναϊκός την πρόταση του στον Γκόρντον Σίλντενφελντ για νέο συμβόλαιο. Σημείο «κλειδί» η χρονική διάρκεια.

Προχωράει σε πρόταση ο Παναθηναϊκός
Εξελίξεις αναμένονται άμεσα και όπως φαίνεται εντός της ημέρας στο θέμα Σίλντενφελντ στον Παναθηναϊκό. Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Παρασκευή οι Τάκης Φύσσας, Λεωνίδας Βόκολος είχαν επαφή με τον μάνατζερ του Κροάτη στόπερ, του οποίου ο δανεισμός από την Ντιναμό Μόσχας λήγει το ερχόμενο καλοκαίρι και ταυτόχρονα η συνεργασία του με τον ρώσικο σύλλογο.

Οι «πράσινοι» θέλουν να τον διατηρήσουν στο δυναμικό τους και εξέφρασαν την επιθυμία τους στην πλευρά του παίκτη στο πρόσφατο ραντεβού και γενικότερα η συνάντηση έγινε σε καλό κλίμα.

Σήμερα θα γίνει όπως φαίνεται το επόμενο βήμα και το πλέον καθοριστικό. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής επιστρέφει από την πατρίδα του, καθώς είχε πάρει διήμερη άδεια για οικογενειακούς λόγους και αναμένεται να τα πει με τον Λεωνίδα Βόκολο. Επιπλέον, θα υπάρξει επαφή και με τον μάνατζερ του.

Αμφότερες οι πλευρές δείχνουν ότι θέλουν να συνεχιστεί η συνεργασία τους και μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν και το σημείο «κλειδί» είναι η χρονική διάρκεια του συμβολαίου και το «τριφύλλι» θα προτείνει τριετές σύμφωνα με πληροφορίες. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Θέλω Ολυμπιακό στον τελικό»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Ηρακλή, Δημήτρης Αδάμου και μίλησε για τον αντίπαλο που προτιμάει στη κλήρωση του κυπέλλου αλλά και για την αναμέτρηση με τη Λαμία.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Ο Ηρακλής βρίσκεται στις καλύτερες στιγμές τα τελευταία χρόνια. Φέτος, είναι ότι καλύτερο έχει γίνει τον τελευταίο καιρό, έχουμε καλούς παίκτες, καλό προπονητή, έναν μεγαλομέτοχο που μας έχει βγάλει από δύσκολες καταστάσεις και καλές επιλογές ξένων και μεγάλων. Υπάρχουν δύο στόχοι, το πρωτάθλημα και το κύπελλο και ελπίζω να τα καταφέρουμε».
Για τον αντίπαλο που προτιμάει στην κλήρωση του κυπέλλου:
«Θα παίζει μεγάλη σημασία η κατάσταση της ομάδας όταν γίνει το πρωτάθλημα αλλά και οι υποχρεώσεις που έχει η κάθε ομάδα. Το πιο εύκολο για εμένα είναι να αντιμετωπίσουμε τον Απόλλων Σμύρνης. Θέλω να πάω στον τελικό με τον Ολυμπιακό και να δει το παιχνίδι ολόκληρη η Ελλάδα. Αυτή την στιγμή βέβαια δεν μπορούμε να προδικάζουμε τίποτα. Όλες οι ομάδες είναι βατές, ο Ολυμπιακός και η Ξάνθη είναι ομάδες Σούπερ Λιγκ αλλά δεν μπορούμε να προβλέψουμε τίποτα».
Για το παιχνίδι με την Λαμία:
«Δεν είναι αυτή η ομάδα που ξεκίνησε από την αρχή. Έχει μείνει αρκετά πίσω και θα παίξει καλά για να βρεθεί κοντά μας. Εμείς σε όλα τα παιχνίδια εκτός είμαστε δυνατοί και πιστεύω πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Είναι καλή ομάδα η Λαμία αλλά ο Ηρακλής είναι πολύ καλύτερος».
Για την ομάδα ράγκμπι του Ηρακλή:
«Θέλω να δώσω τα συγχαρητήρια στην ομάδα ράγκμπι του Ηρακλή που για τρίτη χρονιά πήρε το πρωτάθλημα. Ο Ηρακλής είναι ενιαίος και είμαστε ένα σε όλα τα αθλήματα».
*Πηγή: arenafm.gr*

Καταθέτει το υπόμνημα o Παναθηναϊκός!

Σήμερα θα καταθέσει ο Παναθηναϊκός υπόμνημα, συμπληρώνοντας την έφεση κατά της απόφασης, σύμφωνα με την οποία του αφαιρούνται 3 βαθμοί, θα δώσει 2 ματς κεκλεισμένων και θα πληρώσει 100 χιλ ευρώ.

Καταθέτει το υπόμνημα o Παναθηναϊκός
Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα καταθέσει σήμερα το υπόμνημα, συμπληρώνοντας την έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης της πειθαρχικής επιτροπής της Super League για την τιμωρία του -3 και τις δύο αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών, αλλά και το πρόστιμο (100.000 ευρώ).

Οι «πράσινοι» θα καταθέσουν όλα τα έγγραφα που αποδεικνύουν ότι η ΠΑΕ δεν έχει αντικειμενική ευθύνη για την παραβίαση των μέτρων ασφαλείας από την πλευρά του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και ότι υπήρξαν προκλήσεις και από τον πρόεδρο και τον προπονητή του Ολυμπιακού.

Στο μεταξύ θα ζητήσουν και από το υπουργείο και από την Σούπερ Λίγκα εξηγήσεις για τη χθεσινή απόφαση, για επέκταση της τιμωρίας του Παναθηναϊκού, επειδή όλα τα ματς στις δύο προηγούμενες αγωνιστικές έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και θα τονίσουν ότι κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. *Πηγή: sport-fm.gr*

Αναλαμβάνει δράση o Ιβάν!

Χθες έφυγε ο Αναστασιάδης, σήμερα έρχεται ο Σαββίδης. Εντός της ημέρας αναμένεται στην Ελλάδα ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ και θα έχει επαφές με τους άμεσους συνεργάτες του.

Αναλαμβάνει δράση o Ιβάν
Τελικά οι εξελίξεις στο θέμα προπονητή στον ΠΑΟΚ σημειώθηκαν πριν την επιστροφή του Ιβάν Σαββίδη στην Ελλάδα. Ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ είχε προγραμματίσει αρχικά να βρεθεί στη Θεσσαλονίκη το Σάββατο για να παρακολουθήσει και το ματς με τον Αστέρα, αλλά το ανέβαλε, μεταθέτοντας το ταξίδι του για τις αρχές αυτής της εβδομάδας. Τελικά, θα έρθει σήμερα. Δηλαδή την επομένη του «διαζυγίου» με τον Άγγελο Αναστασιάδη και την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας από τον Γιώργο Γεωργιάδη.

Με την άφιξη του, όπως συμβαίνει άλλωστε κάθε φορά, θα δρομολογηθούν εξελίξεις σε διάφορα θέματα. Φυσικά, στο να προχωρήσει σε αλλαγή προπονητή ο Ιάκωβος Αγγελίδης μίλησε πρώτα και με τον Ιβάν Σαββίδη, ενώ ο δεύτερος είχε στηρίξει τον 62χρονο τεχνικό μετά την παραίτηση του, ύστερα από την ήττα με 3-1 από τον ΟΦΗ.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, που «τρέχει» σχεδόν όλες τις υποθέσεις, μετά την παραίτηση του Ζήση Βρύζα, έχει κάνει μια σημαντική προεργασία για την επόμενη σεζόν. Δηλαδή, μια λίστα με υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους και γενικότερα έχει στο μυαλό του κάποιες αλλαγές, ενώ έχει δουλέψει και στο θέμα του νέου τεχνικού διευθυντή. Θα κάνει τις εισηγήσεις του, περιμένοντας το «ΟΚ» του Σαββίδη και το τι θα του πει για το μπάτζετ της αγωνιστικής περιόδου 2015-16.

Επιπλέον, είναι πολύ πιθανόν να γίνει συνάντηση του κ Σαββίδη με τον Ζήση Βρύζα, εξετάζοντας το ενδεχόμενο να συνεχιστεί η συνεργασία τους, με τον δεύτερο να αναλαμβάνει άλλο πόστο από αυτό που είχε μέχρι πρόσφατα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Οι υποχρεώσεις του Γ.Χ.!!

O Άγγελος έφυγε, ο ΓΧ ήρθε... όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή! Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του για τα νέα δεδομένα στον ΠΑΟΚ με την αλλαγή του προπονητή! 
Στο τελευταίο μας blog ήμασταν ξεκάθαροι: Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει μία βελτίωση στην τακτική του συμπεριφορά, έστω κι’ αν αυτό δεν συνδυάζεται με αποτέλεσμα. Αυτό πιστεύουμε εμείς. Αυτό βλέπουμε…
Υπ’ αυτή την έννοια, δεν πιστεύαμε ότι μετά από αυτή την προσπάθεια, θα αποφασίζονταν η αντικατάσταση του Αναστασιάδη, ο οποίος άργησε, αλλά μετά από τρεις μήνες ακατανόητων αποφάσεων και τραγικής αγωνιστικής συμπεριφοράς, επιχείρησε να κάνει προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το τεράστιο μεσοαμυντικό πρόβλημα.  
 
Η διοίκηση της ΠΑΕ όμως και πιο συγκεκριμένα ο Αγγελίδης που έχουμε αναφέρει ότι είναι ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης περιόδου, άλλα κριτήρια έχουν. Αυτοί κρίνουν, αυτοί αποφασίζουν και αυτοί θα κριθούν. Γι’ αυτό ο καθένας… κάνει την δουλειά του. Εμείς ΜΟΝΟ κρίνουμε, αυτοί και κρίνουν και αποφασίζουν.
 
Στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να απομακρύνουν τον Αναστασιάδη (είναι φανερό ότι δεν ήθελαν να γίνει αυτό κατά την περίοδο όπου το ζητούσε όλος ο κόσμος, ίσως και ο Τύπος) και να εμπιστευτούν τον Γιώργο Γεωργιάδη. Ήταν ένα από τα σενάρια (http://www.gazzetta.gr/football/article/713598/mpros-gkremos-kai-piso-rema)  που περιγράφαμε πριν λίγες μέρες.
 
Ένα σενάριο που βοηθάει -κάπως- την ΠΑΕ, να κερδίσει χρόνο, αφού ο Αγγελίδης συνεχίζει την αναζήτηση τεχνικού διευθυντή, ο οποίος αργότερα θα αποφασίσει για προπονητή και την στελέχωση της ομάδας.
Μέσα σε όλα αυτά ο Γ.Χ. τι κάνει; Πώς δέχεται τον τίτλο του αναπληρωματικού προπονητή;
Ο Γεωργιάδης είναι μία τεράστια προσωπικότητα για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Και μόνο το ότι συνδύασε το όνομά του με τα δύο τελευταία κύπελλα, «λέει» πολλά. Σπουδαίος παίκτης, αλλά και ικανός προπονητής. Όσοι ξεχνούν ότι τα τελευταία δύο χρόνια ανέλαβε και πάλι το βάρος αυτής της ίδιας ευθύνης με την τεχνική ηγεσία στο τέλος της περιόδου και κατάφερε να κερδίσει τα πλέι οφ (πρόπερσι κανονικά και πέρυσι βαθμολογικά αφού του «έκλεψαν» τρεις βαθμούς) είναι άδικοι. Και τώρα θα εμφανιστούν πολλοί άδικοι για τον Γ.Χ.  μια και όπως ΟΛΟΙ στον ΠΑΟΚ, έτσι κι’ αυτός τείνει να καεί…
 
Από την στιγμή όμως που ο Γεωργιάδης δεν αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ, όταν ξαφνικά έμαθε πώς αναλαμβάνει ο Αναστασιάδης (το ίδιο έπρεπε να κάνει και ο Βρύζας) τώρα ήταν  υποχρεωμένος να αποδεχθεί την πρόταση της ΠΑΕ.
Και όχι μόνο αυτό..
Είναι υποχρεωμένος να δουλέψει σκληρά, για να βελτιώσει τον ΠΑΟΚ, όπως 100% έκανε και πέρυσι στο τέλος της σεζόν.
 
Πρέπει οπωσδήποτε (αυτός και οι συνεργάτες του) να βελτιώσουν την φυσική κατάσταση της ομάδας.  
Είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ από αυτό που «έπνιγε» κάθε αντίπαλο στο φετινό ξεκίνημα και να το συνδυάσει με την σκληροτράχηλη και συμπαγή ομάδα που όσο καλά θα επιτίθεται θα ξέρει και να αμύνεται, ώστε να κερδίζει σε οποιοδήποτε γήπεδο, οποιοδήποτε αντίπαλο.  
 
Είναι υποχρεωμένος να φέρει σύμπνοια στα αποδυτήρια. Πρέπει (μαζί με τους συνεργάτες) να αναλύει καλύτερα τους αντιπάλους της ομάδας του, ώστε αυτοί να μην είναι πιο έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουν. 
Είναι υποχρεωμένος να εμπνεύσει τους παίκτες του και να πάρει από όλους το κάτι παραπάνω. Πρέπει να τονώσει το ηθικό όλων στον ΠΑΟΚ.
 
Είναι υποχρεωμένος ο Γ.Χ. να μειώνει την διαφορά από τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πρέπει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρωτιά στα πλέι οφ. Είναι υποχρεωμένος να επικοινωνήσει σωστά με το κοινό, το οποίο είναι απόλυτα μπερδεμένο.
Σε κάθε περίπτωση ο Γ.Χ. παίζει ένα μεγάλο χαρτί, ώστε να συνεχίσει κάτω από πολύ καλές συνθήκες (στον ΠΑΟΚ ή αλλού) την προπονητική καριέρα που θέλει να ακολουθήσει…
 
* Στο μπάσκετ έναν απλό αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού (δεν παίζονταν οι ερυθρόλευκοι έστω και με τόσα προβλήματα) σφύριξαν Χριστοδούλου-Γκόντας. Πώς είναι δυνατόν το πιο μεγάλο ματς (ημιτελικό κυπέλλου) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός να σφυρίζει μόνο ο έμπειρος Γκόντας και δύο ακόμη άπειροι για να μην τους χαρακτηρίσουμε αλλιώς… Η ΚΑΕ Παναθηναϊκος και η ΠΑΕ Ολυμπιακός μπορούν άραγε να διαγωνιστούν ή να ανταγωνιστούν σε αυτό τον τομέα;  
 
* Στο βόλλεϊ ο ΠΑΟΚ έκανε την αρχή. Πήρε το πρώτο. Ακολουθεί και συνέχεια. Για έναν σύλλογο γενικά που έχει πολύ λίγους τίτλους και πρέπει να κάνει τα πάντα για να τους αυξήσει… Μήπως να κάνει ότι όλοι οι άλλοι;  
*Πηγή: gazzetta.gr*

Διαμαντίδης και στη Δράμα!!

Ο Αρης Λαούδης συνδέει την περίφημη διαφήμιση του Σαράφη τη δεκαετία του '80 με την εμφάνιση του Διαμαντίδη στη Δράμα, τα θετικά στοιχεία που κρατάει ο Ιβάνοβιτς από το ματς και τον προβληματισμό για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Λαουάλ.
Μια παλιά διαφήμιση καταστήματος που παιζόταν στην τηλεόραση την δεκαετία του '80 και ήταν σλόγκαν επί χρόνια έλεγε «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι, τώρα Σαράφης και στη Λάρισα» και με την ίδια ακριβώς λογική ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει ένα αντίστοιχο σλόγκαν που θα κατέληγε με το «Διαμαντίδης και στη Δράμα» και θα το άλλαζε σε κάθε επόμενο παιχνίδι της ομάδας, ανάλογα με την πόλη.
Ακόμη και σ' αυτό το ματς, δηλαδή παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να χρησιμοποιεί τον αρχηγό του για 10-15 λεπτά και να «καθαρίζει» με τους υπόλοιπους, ο Διαμαντίδης έκανε την ουσιαστική διαφορά και ήταν ο άνθρωπος που καθοδήγησε την ομάδα του για να φτάσει τελικά στην επικράτηση επί του ΚΑΟΔ.
Χρειάστηκε να αγωνιστεί 31:44, περισσότερο από κάθε άλλον, έβγαλε τα πρώτα 25-26 λεπτά χωρίς να αντικατασταθεί και ο Ιβάνοβιτς αναγκάστηκε να τον επαναφέρει στο παρκέ, μόλις είδε τη διαφορά των 14 πόντων να μειώνεται στους 6.
Ο Διαμαντίδης είχε 10 ασίστ, 14 πόντους, αλλά περισσότερο απ' όλο είχε αυτή την ηρεμία που προσδίδει στους συμπαίκτες του, όταν βρίσκεται στο παρκέ και «κουβαλάει» την μπάλα για να οργανώσει την επίθεση του Παναθηναϊκού. Το ερώτημα «μέχρι πότε;» τίθεται κάθε φορά που ο Διαμαντίδης κάνει ένα καλό παιχνίδι και... ξελασπώνει τον Παναθηναϊκό, ειδικά σε αναμετρήσεις που θα έπρεπε οι «πράσινοι» να τις καθαρίζουν πιο εύκολα.
Πέραν  του Διαμαντίδη, ο Ιβάνοβιτς κρατάει το... καλό φεγγάρι του Σλότερ και τη θετική εμφάνιση του Μπατίστα στο επιθετικό κομμάτι, εκεί που τελείωσε όλες τις φάσεις και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο στην αντιμετώπιση του Μισέλ, ο Λαουάλ που ταίριαζε καλύτερα βάσει σωματοδομής μπήκε αρκετά καθυστερημένα στο γήπεδο, ενώ θετικότατατος ήταν πάλι ο Νίκος Παππάς που είναι ο πιο σταθερός παίκτης των «πράσινων» το τελευταίο μήνα.
Ανάμεσα στους προβληματισμούς που μπορεί να έχει κάποιος είναι ο μικρός χρόνος συμμετοχής του Λαουάλ, ο οποίος αγωνίστηκε λιγότερο από πέντε λεπτά σε παιχνίδι που θεωρητικά προσφέρεται για προσαρμογή, αλλά και η ευκαιρία που δεν άρπαξε ο Μποχωρίδης στα 11 λεπτά που αγωνίστηκε.
Πλέον, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει να προετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι με τη Ρεάλ, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλό του έχει περισσότερο τα δύο επόμενα με τη Γαλατασαράι και κυρίως με την Αλμπα. Ο τελικός για τους «πράσινους» είναι με τους Γερμανούς κι αυτό ανεξάρτητα από το τι θα κάνει κόντρα στους Ισπανούς. Στην ουσία αυτό το παιχνίδι θα κρίνει και την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Καταγγελίες Κούγια για Μαρινάκη!!

Ένορκη μαρτυρική κατάθεση του Αλέξη Κούγια στον εισαγγελέα Αθηνών Χάρη Λακαφώση, παρουσίασε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», σύμφωνα με την οποία ο ιδιοκτήτης της Παναχαϊκής χαρακτηρίζει «ηγέτη της εγκληματικής οργάνωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου» τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η εν λόγω εκπομπή, η κατάθεση δόθηκε στον εισαγγελέα Αθηνών στις 4 Απριλίου του 2014, πέντε μήνες νωρίτερα από το πόρισμα Κορέα με τις 16 κακουργηματικές ποινικές διώξεις.
«Τον εκάστοτε πρόεδρο της Ομοσπονδίας τον επιλέγουν οι Υφαντής, Παπανικολάου και Κουρίδης. Μαζί με τους Σταθόπουλο, Προύντζο και τώρα πλέον τον Παπακωνσταντίνου και μια σειρά παλιών προέδρων ΕΠΣ ελέγχουν απόλυτα την ΕΠΟ. Αυτή η ομάδα αναζητεί τον καταλληλότερο ισχυρό ιδιοκτήτη των κορυφαίων ΠΑΕ στην Ελλάδα.. Επί σειρά ετών αυτός ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης, όπως απεδείχθη από τις υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες που δημοσίευσε ο Τριανταφυλλόπουλος το 2002. Ο Κόκκαλης δεν είχε διαστάσει να αναγορεύσει σε άμεσο συνεργάτη του τον κατά την κρίση μου εμπνευστή της εγκληματικής οργάνωσης του 2002 Θωμά Μητρόπουλο που τώρα κατά την κρίση μου έχει ως ηγέτη τον Βαγγέλη Μαρινάκη, γεγονός που έχει αποδειχθεί από τις νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές συνομιλίες του Βαγγέλη Μαρινάκη με τα ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία απεκαλύφθη από την έρευνα που διεξήγαγε κατ' εντολήν της Προϊσταμένης της Εισαγγελίας Αθηνών κ.Ράϊκου, η κ.Πόπη Παπανδρέου» αναφέρει η κατάθεση του κ. Κούγια, που την προηγούμενη εβδομάδα κατέθεσε και στον ανακριτή διαφθοράς Γιώργο Ανδρεάδη, αναφερόμενος στις πλαστές ενημερότητες.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Το «ερυθρόλευκο» πρέσινγκ για Γούτα και το εξωτερικό!!

Η Ξάνθη επιβεβαιώνει τις συνεχείς επαφές με τον Ολυμπιακό για τον Δημήτρη Γούτα με... ορίζοντα το καλοκαίρι και ενώ υπάρχει προς τον παίκτη και πρέσινγκ από το εξωτερικό.
O Ολυμπιακός εμφανίζεται ως η ομάδα που από την εγχώρια αγορά έχει το πάνω χέρι για την υπόθεση της απόκτησης του νεαρού υψηλόσωμου κεντρικού αμυντικού. Ο 20χρονος Δημήτρης Γούτας που αγωνίζεται από το 2012 στην Ξάνθη και έχει ύψος 1.89 μέτρα έχει μπει εδώ και αρκετό καιρό στην λίστα των Πειραιωτών για το καλοκαίρι. Οι πρωταθλητές τον έχουν τσεκάρει για περισσότερες από δύο φορές και έχουν μπει στην διαδικασία επαφών με την Ξάνθη. Παίζει τον ρόλο του πως τον έχει δει και ο Βίτορ Περέιρα, που βέβαια είχε παρακολουθήσει και τον Μπανανά.
Την ίδια στιγμή οι Ακρίτες επιβεβαιώνουν τα περί συζητήσεων για τον παίκτη αλλά όχι τα περί οριστικού deal. Αντιθέτως για τον ΠΑΟΚ γίνεται λόγος για φημολογίες και όχι ουσιώδες ενδιαφέρον. Στα γραφεία της Ξάνθης πάντως έχουν φτάσει αρκετές προσφορές και από Ελλάδα και από εξωτερικό. Για τον ποδοσφαιριστή έχουν κινηθεί και σύλλογοι από Γερμανία, Ιταλία, Γαλλία και Ρωσία, με τους Ρώσους μάλιστα να φέρονται να είναι διατεθειμένοι να προσφέρουν ένα αρκετά μεγάλο ποσό.
Οι συζητήσεις για το μέλλον του Γούτα έχουν αρχίσει ουσιαστικά από τα τέλη Φεβρουαρίου και μετά. Ανάμεσα στην πλευρά του παίκτη, την Ξάνθη και τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους. O Ολυμπιακός έχει δείξει πολλές φορές πως εφόσον θέλει πολύ έναν παίκτη από την ελληνική αγορά, τον αποκτά. Φαίνεται πάντως πως η υπόθεση έχει μπει σε καλό δρόμο, αν και ο νεαρός σέντερ μπακ έχει στο μυαλό του και την προοπτική του εξωτερικού.
Όπως προκύπτει μέσα στις προσεχείς δύο εβδομάδες θα αποσαφηνιστούν περισσότερα για το μέλλον του ποδοσφαιριστή, που έχει ξεχωρίσει και φέτος με την φανέλα της ακριτικής ομάδας. Η Ξάνθη ξεκινάει τις απαιτήσεις της για τον παίκτη από τις 600.000 με 700.000 ευρώ συν το ποσοστό μεταπώλησης. Μπορεί δηλαδή η όλη συμφωνία να φτάσει στο 1 εκατ. ευρώ.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Αναστασιάδης: «Μετά τον Ολυμπιακό εσείς κάνατε κουμάντο»

Ο Άγγελος στον επίλογο του στον ΠΑΟΚ μίλησε στους παίκτες και τους επανέλαβε τα πιστεύω του, ένα από τα οποία είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Δεν απέφυγε και τα καρφιά γα το ποιος έκανε κουμάντο στο τέλος.
Ο πρώην τεχνικός του «δικεφάλου» στον αποχαιρετισμό του προς τους παίκτες είπε τα εξής: «Πίστευα ότι μπορούσαμε να πάρουμε τον τίτλο, δυστυχώς, όμως δεν τα καταφέραμε. Θα είμαι δίπλα και θα προσεύχομαι για σας. Μπορείτε να βγείτε πρώτοι στα πλέι οφ και εύχομαι να τα καταφέρετε. Κάθε χρόνο έτσι συμβαίνει και τελικά αναλαμβάνει συνέχεια ο ίδιος άνθρωπος. Αποφασίστε εσείς. Άλλωστε εγώ έκανα κουμάντο μέχρι τον Ολυμπιακό, μετά κάνατε εσείς».  

*Πηγή: gazzetta.gr*

Στάσου...(Α)μύγδαλα!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για διαιτησίες και εσωτερικές ευθύνες.
Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο στο παιχνίδι με τον Κολοσσό η διαιτησία διαμόρφωσε τον τελικό νικητή. Σίγουρα αν ο ΑΡΗΣ ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε έστω και με αυτή την τραγική διαιτησία να πάρει τη νίκη, αλλά δε νομίζω να υπάρχει κανένας κανονισμός που να λέει ότι αν δώσεις αγωνιστικά δικαιώματα οι διαιτητές μπορούν με λανθασμένες αποφάσεις του να χαρίσουν τη νίκη σε μία από τις δυο ομάδες.
Στο 68-70 της κανονικής διάρκειας διπλό φάουλ στον Πάσαλιτς βαφτίστηκε μεταφορά της μπάλας και ο Κολοσσός ισοφάρισε σε 70-70. Στην τελευταία επίθεση του ΑΡΗ τρία (!!!) φάουλ-επαφές πάνω στον Αντεκμπόγιε και οι ρέφερι έκλεισαν τα μάτια για να πάει το ματς στην παράταση. Εκεί στο τελευταίο λεπτό με τον ΑΡΗ μπροστά με 5 πόντους πέφτει το ξύλο της αρκούδας και δεν σφυρίζεται τίποτα και την ίδια στιγμή στο τελευταίο δευτερόλεπτο (!) μία πεντακάθαρη τάπα του Νέιμικ σφυρίζεται φάουλ και με την μία βολή ο Κολοσσός παίρνει τη νίκη.
Φυσικά ο Κολοσσός δεν έγινε ξαφνικά η...παράγκα του μπάσκετ. Άλλοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα και δείχνουν ξεκάθαρα ότι εκτός από καλούς παίκτες και μεταγραφές, όταν αυτό δεν είναι αρκετό γιατί κυνηγάς ομάδες που έχουν ξεφύγει- χρειάζονται και άλλα πράγματα. Ο ΑΡΗΣ είναι εμφανέστατο ότι σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να παίξει...μπάσκετ.
Δυστυχώς δεν μπορεί να παίξει και...μπάλα ως τώρα. Δεν έχει καμία απολύτως πρόσβαση στα Κέντρα Εξουσίας Διαιτησίας, την ίδια στιγμή που ξεκάθαρα τα... Αμύγδαλα πέφτουν βροχή στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής. Διαιτησίες 80-20 και 90-10 κάθε αγωνιστική πλέον δίνουν τον αέρα  του φαβορί και δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο του Καλαιτζίδη που έπρεπε να γνωρίζει ότι σε αυτή την κατηγορία δεν παίζεις...ποδόσφαιρο, αλλά...μπάλα!
Ο ΑΡΗΣ έχει 8 παιχνίδια μπροστά του που είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τα πάρει με εμφανίσεις ανάλογες αυτής στα Γιαννιτσά έστω απέναντι σε ένα αδύναμο αντίπαλο. Πλέον όπως φαίνεται από την στιγμή που δε...νιώθεις από Αμύγδαλα και ποτέ δεν ένιωσες, τρία παιχνίδια θα κρίνουν την κατηγορία. ΑΡΗΣ-Πανσερραικός, Καβάλα-Πανσερραικός και ΑΡΗΣ-Καβάλα. Εύχομαι στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι να εξαρτάται από το  ΑΡΗ ποιος θα ανέβει...πρώτος.
Γιατί ο πρώτος και σίγουρος θα μπορέσει να καταστρώσει τα πλάνα του όπως πρέπει.  Πιστεύω ότι τελικά θα υπάρξει και δεύτερη ομάδα που θα ανέβει λόγω των όσων θα δηλώσουν Γ εθνική ή θα πάνε στην λύση του ΑΦΜ. Αυτό όμως μπορεί να γίνει και τον Αύγουστο και ο ΑΡΗΣ δεν έχει τέτοιες...αντοχές, ούτε την υπομονή.
Για το μπάσκετ με το μπάτζετ των 300.000 ευρώ ακόμα και η 5η θέση θα είναι επιτυχία, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει το...γαμώτο ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί ακόμα και την 3η θέση. Έξι ματς έχει μπροστά και οφείλει να παίξει κόντρα σε όλους για το καλύτερο.
Για το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιολογία. Είτε ευνοούνται οι αντίπαλοι είτε αδικείται ο ΑΡΗΣ η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του. Αν δεν έχεις τη δύναμη να είσαι ο πιο ισχυρός στην Γ εθνική σε όλα τα επίπεδα τότε δεν πρέπει να είσαι στον ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ στο τέλος του πρωταθλήματος ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ. Όλοι βλέπουμε τι γίνεται, αλλά η διοίκηση οφείλει να το λύσει και να προστατέψει την ομάδα και την επένδυσή της σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και αν πρέπει να...τρέχει για να σφυρίζουν 50-50 τον Πανσερραικό και στα δικά του ματς. Από την στιγμή που έδωσε δικαιώματα στην Δράμα και είναι στο -4 αν δεν ανέβει δεν θα φταίνε τα...Αμύγδαλα που είχαν οι άλλοι. Θα φταίει ότι απέτυχες ως ΑΡΗΣ να διαφυλάξεις την άνοδό σου. Με κάθε τρόπο...
ΥΓ1 Ο καθένας κάνει τις επιλογές του σε αυτή την ζωή. Ο ένας λέει ναι έστω και με καμουφλάζ στα...χρυσά ελληνικά δολάρια και ο άλλος λέει όχι. Η ηθική πάει...περίπατο όταν έρχονται οι διακρίσεις και την ίδια στιγμή αυτοί που την υπερασπίστηκαν μάχονται για την επιβίωση. Αθάνατος ελληνικός και ακόμα περισσότερο θεσσαλονικιώτικος αθλητισμός!
ΥΓ2 Παίζεις με την φωτιά με τον Πόι. Έχει 6 κάρτες και στο...ρε που θα πει στον ρέφερι θα πάρει την έβδομη για να μην παίξει με Πανσερραικό. Βέβαια υπάρχει και ο δρόμος της κόκκινης με Κοκκινόχωμα (δυο κίτρινες) , αλλά πάλι θα χρωστάει άλλες δυο μετά.
ΥΓ3 Αν αληθεύει ότι ρέφερι το βράδυ του Σαββάτου τα έπιναν με παράγοντα ομάδας που ευνόησαν νωρίτερα σκανδαλωδώς θα πρέπει να επέμβει και δραστικά η ΚΕΔ. Γιατί αν δεν επέμβει...
ΥΓ4 Την συμπάθειά μου για τον ΓΧ την ξέρετε. Έχει προκύψει μετά την...καρατιά στον Καράμπελα και κυρίως τον τρόπο που λειτούργησε αμέσως μετά. Χαίρομαι όμως που ο συμπολίτης για 3η φορά επιστρατεύει ως προπονητή τον άνθρωπο που έφυγε με τον τρόπο που έφυγε και στην συνέχεια δήλωσε ότι ήταν όνειρό του να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού!
YΓ5 Στην φωτογραφία βλέπεται ένα κομμάτι του κόσμου που πήγε σε εκτός έδρας παιχνίδι στην Γ εθνική. Προφανώς και η εικόνα που θέλουν οι επιφανείς της ΕΠΟ, της Λίγκας και της Πολιτείας είναι αυτή των κερκίδων στην Σούπερλιγκ στις δυο τελευταίες αγωνιστικές.
ΥΓ6 Πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα με τις δηλώσεις του κ. Γωγάκου πρώην προέδρου του Ηρακλή. Τι δήλωσε; Ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ο μοναδικός σύλλογος που δεν ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ γιατί λειτούργησε ως προστατευόμενος μάρτυρας, ενώ κανονικά έγινε έλεγχος σε Ηρακλή, ΑΡΗ, Μακεδονικό, Μ. Αλέξανδρο, Φοίνικα Πολίχνης (μόνο τον Σμυρναικό Βαθυλάκου δεν είπε). Απίστευτα πράγματα και βέβαια προφανώς από την Παρασκευή που έγινε η δήλωση υπήρξαν διαψεύσεις, καταγγελίες και δηλώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει; Τι δεν έγινε τίποτα πέρα από ανώνυμες προθέσεις να εξετάσουν νομικά τις...δηλώσεις; Οι Ιταλοί ξέρετε πώς έλεγαν τον προστατευόμενο μάρτυρα, έτσι?

*Πηγή: gazzetta.gr*

Ο Νεϊμάρ... εκνεύρισε τη Μπάρτσα!!

Ο Νεϊμάρ έγινε αλλαγή στο ματς με την Εϊμπάρ και δεν έμεινε ευχαριστημένος φέρνοντας... μουρμούρα στα αποδυτήρια λίγες ημέρες πριν το ντέρμπι με τη Ρεάλ!
Με την ψυχολογία στα ύψη η Μπαρτσελόνα στο ντέρμπι με τη Ρεάλ Μαδρίτης την Κυριακή, αφού κατάφερε να την προσπεράσει στη βαθμολογία. Ωστόσο, τα πράγματα θα μπορούσαν να ήταν λίγο... καλύτερα για τους Καταλανούς αν δεν τους αναστάτωνε ο Νεϊμάρ. Οπως αναφέρει η elconfidencial, ο Βραζιλιάνος δεν πήρε με καλό μάτι την αντικατάστασή του στο 70' από τον Πέδρο στο ματς με την Εϊμπάρ και η αντίδραση του στα αποδυτήρια προκάλεσε έντονο εκνευρισμό στις τάξεις του συλλόγου. Οι φήμες πάντως περί μεταγραφής του στην Παρί το καλοκαίρι έχουν φουντώσει τον τελευταίο καιρό... 

*Πηγή: gazzetta.gr*

Απέναντι σε Μπλάτερ ο Πλατινί!!

Ο Μισέλ Πλατινί πάει... κόντρα στον Μπλάτερ και θέλει νέες ιδέες για τη FIFA. Τι λέει ο ο ισχυρός άνδρας της UEFA για την δική του... υποψηφιότητα! 
Ο Σεπ Μπλάτερ αισθάνεται σίγουρος για την επανεκλογή του στην προεδρία της FIFA, ωστόσο... λογαριάζει χωρίς τον Μισέλ Πλατινί. Ο ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου τόνισε πως ήρθε η ώρα για... νέο αίμα «Πιστεύω πως η FIFA χρειάζεται νέες ιδέες και ένα νέο πρόγραμμα. Έχουμε να δούμε το πρόγραμμα των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά η Ομοσπονδία πρέπει να πάρει έναν διαφορετικό δρόμο» και πρόσθεσε για το αν είναι έτοιμος για το επόμενο βήμα: «Είμαι πολύ χαρούμενος και ικανοποιημένος αυτή τη στιγμή. Δεν είμαι έτοιμος για τη FIFA, θα δούμε αν θα κάνω το επόμενο βήμα...».

*Πηγή: gazzetta.gr*

«Μπουκάλι, ποτήρι και επτάλεπτη διακοπή…»


Στα μέσα της τρίτης περιόδου το παιχνίδι διακόπηκε, με αφορμή κάποια αντικείμενα που πετάχτηκαν στον αγωνιστικό χώρο…
 
Ο λόγος ήταν οι διαμαρτυρίες μετά από ένα φάουλ του Πρίντεζη σε λέι απ του Οντουμ, φάουλ που δε δόθηκε από τον Χριστοδούλου που ήταν μπροστά στη φάση. Κάποιοι, πέταξαν εντός αγωνιστικού χώρου, ένα πλαστικό μπουκάλι και ένα πλαστικό ποτήρι, όπως έγραψαν οι διαιτητές στο φύλλο αγώνα, ενώ έγραψαν και για τη διακοπή του αγώνα, για επτά λεπτά για να καθαριστεί το παρκέ…
 

Αναφορά στο φύλλο αγώνα γίνεται και για τα υβριστικά συνθήματα που ακούστηκαν και η ΚΑΕ ΠΑΟΚ αναμένεται να τιμωρηθεί και πάλι με χρηματικό πρόστιμο…
*Πηγή: metrosport.gr*

«Όχι» από Οικονομίδη!

Ο Γιώργος Οικονομίδης δέχθηκε πρόταση από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ να παραμείνει στην ομάδα και να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του. Η απάντηση του ήταν αρνητική για συγκεκριμένους λόγους.

Θεώρησε τιμητικό ότι στην ΠΑΕ αναγνωρίζουν το έργο του αλλά από την άλλη έχει ηθική υποχρέωση στον Άγγελο Αναστασιάδη. Από την στιγμή που λειτούργησαν ως ομάδα, θεωρεί ότι δεν μπορεί να παραμείνει μόνο αυτός τη στιγμή που οι υπόλοιποι αποχώρησαν. Η μοναδική περίπτωση όπου ο Οικονομίδης είχε παραμείνει στο πόστο του μετά από αποχώρηση Αναστασιάδη ήταν στην Εθνική Ομάδα της Κύπρου κατόπιν πίεσης και του ίδιου του Αναστασιάδη. Έτσι ο ΠΑΟΚ ψάχνει και για γιατρό και μένει να φανεί αν υπάρχει ενδεχόμενο επιστροφής του Γιάννη Ράλλη.
*Πηγή: metrosport.gr*

Ο πρόεδρος έφυγε, η Λαμία περιμένει!!

Γράφει ο Στράτος Παζούλης

O Παπαθανασάκης ενήργησε, όπως συνηθίζει. Ηλθε, είδε και απήλθε. Βέβαια δεν είδε μόνο, έτσι για να είμαι δίκαιος. Στο μικρό διάστημα της παραμονής του, όπως κατέθεσε στη συνέντευξη Τύπου, έτρεξε για θέματα που αφορούν την ΠΑΕ και μεταξύ αυτών είχε επαφές για την αδειοδότηση της ομάδας στο επόμενο Πρωτάθλημα, το οποίο κατά πως φαίνεται, θα είναι αυτό της SuperLeague, αλλά τσίγκλισε και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Μίκρα.

Όχι μόνο λόγια. Παρακολούθησα τα όσα είπε στη σύναξη των δημοσιογράφων και μετά χαράς διαπίστωσα πως πρόκειται για ένα πανέξυπνο άτομα και όχι ένας χαζοχαρούμενος , όσο και γραφικός ομογενής της πέραν του Ατλαντικού μεριάς της Υφηλίου, όπως τουλάχιστον εμείς οι κακομοίρηδες ιθαγενείς τους καταγράψαμε στο παρελθόν.

Πανέξυπνος, αποφασιστικός και πλήρως ενημερωμένος, δεν άφησε ερώτηση αναπάντητη, έστω κι αν έκανε πως δεν την καταλάβαινε, αφού ζήτησε να μιλάει στα αγγλικά, ενώ υποψιάζομαι πως τα ελληνικά τα παρλάρει καλύτερα από ένα μέσο συμπατριώτη μας. Επικοινωνιακός σίγουρα και μάλλον οραματιστής σε ότι αφορά, όχι μόνο τον Ηρακλή, αλλά τις μακροπρόθεσμες και μέσες επιδιώξεις του στη χώρα των προγόνων του. Γιατί πιστεύω πως πέραν του ενδιαφέροντος του για τον Ημίθεο έχει και άλλα. Τι; Ο χρόνος θα δείξει.

Επειδή όμως στη συνολική επικαιρότητα και καθημερινότητα των κυανόλευκων η έλευση του Παπαθανασάκη ήταν ένα ευχάριστο, κατά κάποιο τρόπο, διάλλειμα και η ζωή όπως λένε συνεχίζεται, ας μη ξεχνάμε ότι μεθαύριο ο Ηρακλής δίνει ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια του στη Λαμία. Πολλοί κυκλοφορόντας στην ιδεατότητα του κόσμου τους και θεωρώντας τον εαυτό τους ιδεαλιστή, ομιλούν περί παρενθέσεως Ζακύνθου, να το πω έτσι. Πιστεύω όμως ότι η μορφή της αξίας αυτής της ισοπαλίας δεν έχει σχέση με ιδέες, ωστόσο είναι μια πραγματική ιδεατότητα που επιβάλλεται από το περιεχόμενο της πραγματικότητας. Η Λαμία αυτή τη στιγμή συγκλονίζεται από εσωτερικές αντιπαραθέσεις.

Ο Πανουργιάς λένε πως προσπάθησε να ανεβάσει τη ψυχολογία των παικτών ενόψει Ηρακλή. Αρα τα πράγματα εκεί δεν θα είναι ως μια παρέα χαρτοπαικτών, όπου ο Ηρακλής θα «ρεφάρει» την ισοπαλία της Ζακύνθου. Η μόνη και πονηρή αντίδραση των κυανόλευκων έναντι του διαμορφωμένου κλίματος πρέπει να είναι μια και μοναδική. Λάου-λάου σα την γάτα με το ποντίκι, ώστε να παγιώσουν το πρόβλημα στον αντίπαλο και όχι να το φορτωθούν οι ίδιοι.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν είναι ακριβώς απόλυση αλλά… αποκαθήλωση!!

Γράφει ο Κυριάκος Κύρτσος
Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε, που μέσω μίας τηλεοπτικής εκπομπής ουσιαστικά, έπεφτε η ιδέα στον Κώστα Ορφανό να προσλάβει τον τότε προπονητή του Εδεσσαϊκού, Άγγελο Αναστασιάδη. Φιλόδοξος, ΠΑΟΚτσής, με καλά στοιχεία στις ομάδες που είχε δουλέψει και με μεγάλη διάθεση για δουλειά. Από τότε και μετά είχε ξεκινήσει η εποχή του Άγγελου.

Του Άγγελου που πήγαινε «τρένο» με Φραντζέσκο, Ζαγοράκη, Τουρσουνίδη και λοιπούς, του Άγγελου που έκανε επιτυχίες στην Ευρώπη, του Άγγελου που έβλεπε την ομάδα να καταρρέει και να στεναχωριέται, του Άγγελου που έβγαζε τον ΠΑΟΚ προκριματικά Τσάμπιονς Λιγκ, του Άγγελου που δεν έκανε μεταγραφές εκείνο το καλοκαίρι, του Άγγελου που μπορεί ή… δεν μπορεί να συνεργάζεται με σπουδαίες προσωπικότητες, του Άγγελου που όποτε ήταν στον ΠΑΟΚ έμοιαζε να δημιουργεί έριδες και όποτε δεν εργαζόταν στον δικέφαλο, μία δεκαετία δηλαδή περίπου, υπενθύμιζαν πολλοί υποστηρικτές του πως «αν ήταν αυτός, όλα θα ήταν καλύτερα».

Είναι κομμάτι της ιστορίας του ΠΑΟΚ με τα καλά και τα στραβά του. Πέρυσι τέτοια εποχή είχε βγει με περίσσια σιγουριά και είπε: «εμένα δεν με θέλουν στον ΠΑΟΚ». Δύο μήνες μετά, ο Ιβάν Σαββίδης του έδινε την ευκαιρία που ζητούσε. Να δουλέψει σε έναν ΠΑΟΚ που όλα είναι λυμένα και υπάρχουν προοπτικές για κάτι καλύτερο. Δεν του αρνήθηκε κανείς τίποτα. Έφερε το δικό του τιμ, εμπιστεύτηκε τους παίκτες που ο ίδιος ήθελε, έκανε μεταγραφές που χρειαζόταν, έκρινε ότι σε κάποιες θέσεις (π.χ. κεντρικοί αμυντικοί) είναι πλήρης και έμοιαζε να έχει την πλήρη στήριξη του μεγαλομετόχου.

Το ξεκίνημα έδειχνε εντυπωσιακό. Ο ΠΑΟΚ είχε πολύ από ΠΑΟΚ… Άγγελου. Ήταν ορμητικός, έβλεπε σαν κουνούπια τους περισσότερους αντιπάλους στην Τούμπα, οι παίκτες ήταν έτοιμοι να πέσουν στην φωτιά, ο λαός έβγαζε τρέλα και άρχισε να κάνει όνειρα. Πρώτος αυτός ανέβασε τον πήχη. «Το θέμα είναι να είμαστε πρώτοι τον Μάη» λέει μετά το επιβλητικό 4-1 επί του ΟΦΗ. Πιθανώς και πρώτο λάθος. Αν όντως όπως είπε τον Μάρτη «φτιάχνουμε ομάδα για του χρόνου», θα έπρεπε λογικά να το πει τότε. Να το πει μετά το «διπλό» στην Λιβαδειά, να το πει μετά τον θρίαμβο στο Φάληρο.

Ο Άγγελος στην πραγματικότητα ουδέποτε καθόρισε τους στόχους, παρότι έμοιαζε να έχει το ελεύθερο από τον Ιβάν Σαββίδη. Έχτισε έναν ΠΑΟΚ με πήλινα πόδια, καθώς αυτό προκύπτει από την πορεία του. Ο ΠΑΟΚ δεν είχε planb, έδειχνε να κλατάρει από ένα σημείο και μετά, έμοιαζε να χάνει την αυτοπεποίθηση του, του έλειπε το σχέδιο, έφθασε σε σημείο να αλλάζει σύστημα τρεις – τέσσερις φορές σε ένα ενενηντάλεπτο, με αποτέλεσμα να χάνουν και οι παίκτες τα αυγά και τα πασχάλια. Ο Άγγελος δεν έμπαινε στην διαδικασία να εξηγήσει, να ερμηνεύσει. Η Παναγιά για τον ΠΑΟΚ του 1997 θα μπορούσε να λειτουργεί ως εξήγηση, όμως για τον ΠΑΟΚ του 2015 και την επένδυση εκατομμυρίων Ευρώ, δεν αρκεί. Είτε για τα καλά, είτε για τα άσχημα. Ο κόσμος ήθελε εξηγήσεις και για την κατάρρευση και για τους παίκτες που παραδόξως εξέτιαν ποινές στα επόμενα ματς, όποια και αν ήταν αυτά, για την κακή εικόνα της ομάδας και για τις παράξενες επιλογές σε ότι αφορά την κατάρτιση της ενδεκάδας.

Ο ΠΑΟΚ εν κατακλείδι ήταν πρωταγωνιστής μέχρι ένα σημείο, όμως και πάλι φαινόταν πως αυτό το οικοδόμημα δεν ήταν στέρεο. Το χειρότερο για τον κόουτς είναι ότι στο φινάλε έχασε ακόμη και αυτούς που… ήταν μαζί του, αν θέλουμε να διακρίνουμε ντε και καλά φίλους και εχθρούς. Το ακόμη χειρότερο ίσως για τον Άγγελο, είναι πως αυτή η απόλυση, δεν σημάνει απλά το τέλος ενός δικού του κύκλου στον ΠΑΟΚ. Σημάνει εκτός απρόοπτου και την οριστική του αποκαθήλωση, για να μιλήσουμε και με την θρησκευτική γλώσσα, αφού η ευκαιρία του χάθηκε, αφήνοντας μάλιστα πίσω σοβαρά μηνύματα ελλιπής γνώσης για ένα ποδόσφαιρο που εξελίσσεται διαρκώς…

*Πηγή: metrosport.gr*