Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ακόμη δύο για τα προημιτελικά!

Η Άρσεναλ έχει να ανέβει… βουνό στο Πριγκιπάτο κόντρα στη Μονακό, ενώ αρκετά δύσκολο και το έργο της Ατλέτικο Μαδρίτης που υποδέχεται τη Λεβερκούζεν στις σημερινές ρεβάνς για τους «16» του Τσ. Λιγκ.

Ακόμη δύο για τα προημιτελικά
Ξέρουμε τους τέσσερις (Παρί Σεν Ζερμέν, Μπάγερνο Μονάχου, Ρεάλ Μαδρίτης, Πόρτο), θα μάθουμε δύο σήμερα και τις άλλες δύο αύριο. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται οι δύο σημερινές αναμετρήσεις για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Μονακό-Άρσεναλ (3-1)

Επιστροφή σε γνώριμα λημέρια για τον Αρσέν Βενγκέρ, που θα βρεθεί σήμερα στο Πριγκιπάτο για να αντιμετωπίσει στο «Λουί Ντε» την ομάδα που υπηρέτησε από το 1987 έως το 1994 ως προπονητής, τη Μονακό. Το έργο του Αλσατού τεχνικού, αλλά και γενικότερα των Λονδρέζων είναι δύσκολο κόντρα σε αυτήν του Λεονάρντο Ζαρντίμ, που έχει… αγγίξει την πρόκριση στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ μετά το 3-1 στο «Emirates».

Στη φάση των ομίλων η γαλλική ομάδα τερμάτισε πρώτη με 11 βαθμούς, μπροστά από τη Λεβερκούζεν (10 β.), Ζενίτ (7 β.), Μπενφίκα (5 β.), ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοβάθμησαν (13 β.) με Ντόρτμουντ, που βγήκε πρώτη. Τρίτη η Άντερλεχτ (6 β.) και τέταρτη η Γαλατασαράι (1 β.) στον τέταρτο όμιλο.

Νοκ-άουτ οι Μπακαγιόκο, Τραορέ, Ρατζί και αμφίβολοι οι Καράσκο, Κοντόγκμπια, Τουλαλάν για τους γηπεδούδους.

Εκτός ο σκόρερ των Άγγλων στο πρώτο ματς, Τσάμπερλεϊν, όπως και οι Αρτέτα, Ντεμπισί, Ντιαμπί, Ροζίσκι, ενώ δεν είναι σίγουρο αν θα μπορούν να παίξουν οι Γουίλσιρ, Γκάμπριελ.

Πιθανές ενδεκάδες

Μονακό (Ζαρντίμ): Σούμπασιτς, Τουρέ, Καρβάλιο, Αμπντενούρ, Κουρζαουα, Μουτίνιο, Φαμπίνιο, Τουλαλάν, Κοντόγκμπια, Ντιράρ, Μπερμπάτοφ

Άρσεναλ (Βενγκέρ): Οσπίνα, Μπελέριν, Μερτεσάκερ, Κοσιενλί, Μονρεάλ, Καθόρλα, Κοκλέν, Οζίλ, Σάντσες, Γουόλκοτ, Ζιρού

Διαιτητής: Σβέιν Οντβάρ Μοέν (Νορβηγία)

Ατλέτικο Μαδρίτης-Λεβερκούζεν (0-1)

Το σκορ του πρώτου αγώνα χάρη στο γκολ του Τσαλχάνογλου κάνει αρκετά δύσκολο το έργο της περυσινής φιναλίστ του Τσάμπιονς Λιγκ, Ατλέτικο Μαδρίτης, αλλά σίγουρα αφήνει ανοιχτούς λογαριασμούς στη «μάχη» των «ροχιμπλάνκος» με τη Λεβερκούζεν στην Ισπανία. Η ομάδα του Ντιέγκο Σιμεόνε έχει δείξει αυτά τα χρόνια ότι είναι γεννημένη για τα δύσκολα. Ωστόσο, στα πέντε τελευταία της παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει μόλις μια νίκη (κόντρα στην Αλμερία), μια ήττα και τρεις ισοπαλίες. Αντιθέτως, η σημερινή της αντίπαλος έχει «5χ5».

Η Ατλέτικο Μαδρίτης έφθασε ως εδώ βγαίνοντας πρώτη (13 β.) στον όμιλο της, πάνω από Γιουβέντους (10 β.), Ολυμπιακό (9 β.), Μάλμε (3 β.) Οι Γερμανοί άφησαν πίσω Ζενίτ (7 β.), Μπενφίκα (5 β.) και ήρθαν δεύτεροι.

Δεν παίζουν οι τιμωρημένοι Γκοντίν, Τιάγκο και οι τραυματίες, Σικέιρα, Σολ Νίγκεθ. Εκτός για τους φιλοξενούμενους οι Γεντβάι, Κρούσε και αμφίβολος ο Σπάχιτς.
Πιθανές ενδεκάδες:

Ατλέτικο Μαδρίτης (Σιμεόνε): Μόγια, Χουανφράν, Χιμένες, Μιράντα, Χεσούς Γκάμες, Σουάρες, Γκάμπι, Κόκε, Άρντα, Γκριεζμάν, Μάντζούκιτς

Λεβερκούζεν (Σμιντ): Λενό, Χίμπερτ, Τοπράκ, Σπάχιτς, Γουέντελ, Κάστρο, Μπέντερ, Μπελαραμπί, Τσαλχάνογλου, Σον, Ντριμιτς

Διαιτητής: Νίκολα Ριτσόλι (Ιταλία)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: