Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Διαμαντίδης και στη Δράμα!!

Ο Αρης Λαούδης συνδέει την περίφημη διαφήμιση του Σαράφη τη δεκαετία του '80 με την εμφάνιση του Διαμαντίδη στη Δράμα, τα θετικά στοιχεία που κρατάει ο Ιβάνοβιτς από το ματς και τον προβληματισμό για τον μικρό χρόνο συμμετοχής του Λαουάλ.
Μια παλιά διαφήμιση καταστήματος που παιζόταν στην τηλεόραση την δεκαετία του '80 και ήταν σλόγκαν επί χρόνια έλεγε «Σαράφης στα Τρίκαλα, Σαράφης στην Αθήνα, Σαράφης στο Παρίσι, τώρα Σαράφης και στη Λάρισα» και με την ίδια ακριβώς λογική ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κάνει ένα αντίστοιχο σλόγκαν που θα κατέληγε με το «Διαμαντίδης και στη Δράμα» και θα το άλλαζε σε κάθε επόμενο παιχνίδι της ομάδας, ανάλογα με την πόλη.
Ακόμη και σ' αυτό το ματς, δηλαδή παιχνίδι στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα ήθελε να χρησιμοποιεί τον αρχηγό του για 10-15 λεπτά και να «καθαρίζει» με τους υπόλοιπους, ο Διαμαντίδης έκανε την ουσιαστική διαφορά και ήταν ο άνθρωπος που καθοδήγησε την ομάδα του για να φτάσει τελικά στην επικράτηση επί του ΚΑΟΔ.
Χρειάστηκε να αγωνιστεί 31:44, περισσότερο από κάθε άλλον, έβγαλε τα πρώτα 25-26 λεπτά χωρίς να αντικατασταθεί και ο Ιβάνοβιτς αναγκάστηκε να τον επαναφέρει στο παρκέ, μόλις είδε τη διαφορά των 14 πόντων να μειώνεται στους 6.
Ο Διαμαντίδης είχε 10 ασίστ, 14 πόντους, αλλά περισσότερο απ' όλο είχε αυτή την ηρεμία που προσδίδει στους συμπαίκτες του, όταν βρίσκεται στο παρκέ και «κουβαλάει» την μπάλα για να οργανώσει την επίθεση του Παναθηναϊκού. Το ερώτημα «μέχρι πότε;» τίθεται κάθε φορά που ο Διαμαντίδης κάνει ένα καλό παιχνίδι και... ξελασπώνει τον Παναθηναϊκό, ειδικά σε αναμετρήσεις που θα έπρεπε οι «πράσινοι» να τις καθαρίζουν πιο εύκολα.
Πέραν  του Διαμαντίδη, ο Ιβάνοβιτς κρατάει το... καλό φεγγάρι του Σλότερ και τη θετική εμφάνιση του Μπατίστα στο επιθετικό κομμάτι, εκεί που τελείωσε όλες τις φάσεις και ολοκλήρωσε τον αγώνα με 20 πόντους. Από την άλλη, ο Παναθηναϊκός είχε πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο στην αντιμετώπιση του Μισέλ, ο Λαουάλ που ταίριαζε καλύτερα βάσει σωματοδομής μπήκε αρκετά καθυστερημένα στο γήπεδο, ενώ θετικότατατος ήταν πάλι ο Νίκος Παππάς που είναι ο πιο σταθερός παίκτης των «πράσινων» το τελευταίο μήνα.
Ανάμεσα στους προβληματισμούς που μπορεί να έχει κάποιος είναι ο μικρός χρόνος συμμετοχής του Λαουάλ, ο οποίος αγωνίστηκε λιγότερο από πέντε λεπτά σε παιχνίδι που θεωρητικά προσφέρεται για προσαρμογή, αλλά και η ευκαιρία που δεν άρπαξε ο Μποχωρίδης στα 11 λεπτά που αγωνίστηκε.
Πλέον, ο Παναθηναϊκός ξεκινάει να προετοιμάζεται για το μεγάλο παιχνίδι με τη Ρεάλ, αλλά στο πίσω μέρος του μυαλό του έχει περισσότερο τα δύο επόμενα με τη Γαλατασαράι και κυρίως με την Αλμπα. Ο τελικός για τους «πράσινους» είναι με τους Γερμανούς κι αυτό ανεξάρτητα από το τι θα κάνει κόντρα στους Ισπανούς. Στην ουσία αυτό το παιχνίδι θα κρίνει και την πρόκριση στην επόμενη φάση της Ευρωλίγκας.

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: