Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Πάει για δική της Ευρωλίγκα η FIBA;

Ορατό το ενδεχόμενο σχίσματος στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η FIBA εξετάζει το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης των διασυλλογικών διοργανώσεων με «όχημα» την κόντρα με την Ευρωλίγκα για το καλεντάρι.

Πάει για δική της Ευρωλίγκα η FIBA;
Κίνδυνο νέου σχίσματος, μετά από εκείνου στις αρχές του 21ου αιώνα, αντιμετωπίζει το ευρωπαϊκό μπάσκετ. Η FIBA ανακοίνωσε πως στη συνεδρίασή της «… κατατέθηκε μια έκθεση προόδου για την αναδιάρθρωση των ευρωπαϊκών διασυλλογικών διοργανώσεων και πήρε το πράσινο φως για να συνεχίσει την εργασία πάνω στο συγκεκριμένο σχέδιο, αλλά και αν κριθεί αναγκαίο να επενδύσει σημαντικά ποσά μαζί με τη FIBA Europe».

Η απόφαση της FIBA να ορίσει προκριματικούς αγώνες για τα πρωταθλήματα Ηπείρων (π.χ. Ευρωμπάσκετ) και το Παγκόσμιο Κύπελλο από τη σεζόν 2017/18, έχει βρει κάθετα αντίθετη την Ευρωλίγκα, η οποία δεν επιθυμεί για κανένα λόγο τη διακοπή της αγωνιστικής της δράσης. Η παγκόσμια ομοσπονδία με τις κατά τόπους συνομοσπονδίες της παρουσίασε 16,5 εκατ. ευρώ κέρδη μόνο από το Μουντομπάσκετ και τα οικονομικά της ανθούν πολύ περισσότερο από αυτά της Ευρωλίγκας, η οποία είναι κοινώς αποδεκτό πως δεν αποφέρει στις συμμετέχουσες ομάδες τα έσοδα που θα ήθελαν.

Φαίνεται, λοιπόν, πως η FIBA Europe (με τη βοήθεια της FIBA) σχεδιάζει να το εκμεταλλευτεί αυτό δημιουργώντας μια ή και περισσότερες νέες διοργανώσεις που θα επιτρέπουν τη διεξαγωγή αγώνων των εθνικών ομάδων μεσούσης της περιόδου και θα υπόσχονται περισσότερα έσοδα στις ομάδες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: