Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ήταν όλοι… Σπανούλης!!

Ο Ολυμπιακός είχε απουσίες στην Πυλαία, με κύρια αυτή του Βασίλη Σπανούλη. Όμως, οι «ερυθρόλευκοι» κάλυψαν επάξια το κενό του και με πλουραλισμό στην επίθεση, νίκησαν πολύ εύκολα τον ΠΑΟΚ με 88-72!

Ήταν όλοι… Σπανούλης!
Είχε απουσίες ο Ολυμπιακός, αλλά έχει και… ποιότητα!

Μπορεί ο Βασίλης Σπανούλης και άλλοι τρεις να έμειναν στην Αθήνα, όμως οι υπόλοιποι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου έδωσαν… μαθήματα ομαδικότητας στην Πυλαία και καλύπτοντας άψογα το κενό του αρχηγού τους, επικράτησαν εύκολα του ΠΑΟΚ με 88-72 στην Πυλαία.

Τέσσερις παίκτες των «ερυθρόλευκων» τελείωσαν το ματς με διψήφιο αριθμό πόντων, με τον Λοτζέσκι να ήταν πρώτος σκόρερ με 15 και τους Λαφαγέτ και Πρίντεζη να προσθέτουν από 14. Από την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου ξεχώρισε ο Κέβιν Λάνγκφορντ με 19 πόντους και 8 ριμπάουντ.

Όμως, όπως φάνηκε η νίκη αυτή για τον Ολυμπιακό ήταν… πύρρειος, καθώς τραυματίστηκε λίγο πριν το τέλος της αναμέτρησης ο Όλιβερ Λαφαγέτ, ο οποίος στραβοπάτησε ύστερα από μία προσπάθεια έξω από τα 6,75μ.

Το ματς


Με διάθεση να παίξουν στο «5 εναντίον 5» και όχι να τρέξουν στο παρκέ, μπήκαν και οι δύο ομάδες. Με την καλή του άμυνα στη ρακέτα, ο Ολυμπιακός είχε «σπρώξει» τον ΠΑΟΚ στην περιφέρεια και αυτό στέφτηκε από απόλυτη επιτυχία, καθώς οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου ήταν άστοχοι. Όμως, στην άλλη πλευρά του παρκέ, οι Πειραιώτες έκαναν σχεδόν το… τέλειο παιχνίδι και με τους Πρίντεζη και Ντάρντεν να ήταν «ζεστοί», ξέφυγαν με 20-7! Οι γηπεδούχοι σκόραραν κυρίως με τις βολές και με τους παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου να κάνουν ό,τι θέλουν, το σκορ στο τέλος της πρώτης περιόδου ήταν στο 13-26.

Το ίδιο… ζεστά συνέχισε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο δεκάλεπτο. Με τους Χάντερ και Λαφαγέτ, η διαφορά εκτοξεύθηκε στο +17 (13-30). Όμως, η σκληρή άμυνα των φιλοξενούμενων τιμωρήθηκε από νωρίς, καθώς σε μόλις τρία λεπτά είχαν συμπληρώσει τα πέντε ομαδικά φάουλ. Έτσι, με τον ΠΑΟΚ να ήταν εύστοχος από τη γραμμή, η απόσταση μειώθηκε στους 12 (20-32), αλλά εκεί «μίλησε» ο Λοτζέσκι, ο οποίος με δικούς του πόντους πήγε ξανά τους Πειραιώτες στο +17 (20-37). Το… πάρτι των παικτών του Σφαιρόπουλου συνεχιζόταν, με τον Λαφαγέτ να στέλνει τη διαφορά ακόμα και στο +19 (24-43). Στο ίδιο μοτίβο συνεχίστηκε το ματς μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τους «ερυθρόλευκους» να πηγαίνουν στα αποδυτήρια προηγούμενοι 48-34.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο με σκοπό να τρέξει στο παρκέ, αλλά ο Ολυμπιακός με σωστές επιθέσεις, διατηρούσε την υπέρ του διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων (40-52). Όμως, αυτό στη συνέχεια δεν ευνόησε την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου, καθώς τις βιαστικές και άστοχες επιλογές τους, εκμεταλλεύτηκαν οι φιλοξενούμενοι ξεφεύγοντας με 19 (42-61). Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι παίκτες του Γιάννη Σφαιρόπουλου άνοιξαν το ρυθμό, πηγαίνοντας ακόμα και στο +21 (49-70), με τον Κάρτερ απλά να διαμορφώνει στο τέλος της τρίτης περιόδου το 53-70.

Όπως είναι φυσικό, λόγω της μεγάλης διαφοράς, το ματς έγινε πιο ελεύθερο στην τέταρτη περίοδο. Όμως, ούτε τώρα κατάφερε ο ΠΑΟΚ να «ροκανίσει» τη διαφορά, καθώς τα πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας του Ολυμπιακού έξω από τα 6,75μ., πήγαν τη διαφορά ξανά πάνω από τους 20 πόντους (59-80), περίπου στα μισά του δεκαλέπτου. Εκεί, οι γηπεδούχοι «έτρεξαν» ένα σερί 6-0, κάνοντας το 65-80, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» δεν ανησύχησαν και έτσι έφτασαν στο ροζ φύλλο με το τελικό 88-72.

Τα δεκάλεπτα: 13-26, 34-48, 53-70, 72-88

ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Λάνγκφορντ 19 (1), Λιάπης 2, Κάρτερ 15 (1), Τσόχλας, Δέδας 3 (1), Μαργαρίτης 6, Όντουμ 10, Βον 3, Σιναντίνοβιτς 2, Χαριτόπουλος 6, Σαλούστρος 6.

Ολυμπιακός (Σφαιρόπουλος): Χάντερ 5, Ντάνστον 6, Ντάρντεν 11 (1), Παπαπέτρου 3, Σλούκας 9 (1), Λαφαγέτ 14 (2), Λοτζέσκι 15 (2), Χριστοδούλου, Πρίντεζης 14 (2), Αγραβάνης, Μάντζαρης 7 (1), Καββαδάς 4. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: