Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

102 χρονών, 30 ώρες ταξίδι, μία αγάπη!!

Το gazzetta.gr παρουσιάζει την απίστευτη ιστορία του Ότο Φίσερ, ο οποίος είναι ο γηραιότερος οπαδός της Σπάρτακ Μόσχας και χθες ταξίδεψε 2.000 χιλιόμετρα για να δει από κοντά, ίσως για τελευταία φορά, την αγαπημένη του ομάδα κόντρα στη Δυναμό
Αποτελεί μια ακόμα ιστορία που δείχνει πως το ποδόσφαιρο είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα απλό παιχνίδι για πολλούς από εμάς. Αποτελεί ακόμα μία απόδειξη πως η αγάπη για την ομάδα μπορεί να σε κάνει να ξεπεράσεις οποιοδήποτε εμπόδιο για να βρεθείς δίπλα της. Ιδιαίτερα αν την υποστηρίζεις φανατικά για περισσότερο από έναν. αιώνα.
Ο ήρωας της ιστορίας ονομάζεται, Οτο Φίσερ και είναι γεννημένος το 1913. Φέτος κλείνει τα 102 του χρόνια. 102 χρόνια υποστήριξης στην μεγάλη του αγάπη, την Σπάρτακ Μόσχας. Αποτελεί σίγουρα τον γηραιότερο φίλαθλο της ομάδας, για την οποία έκανε χθες 2.000 χιλιόμετρα προκειμένου να την δει - ίσως για τελευταία φορά από κοντά - να αγωνίζεται στο μεγάλο ντέρμπι του ρωσικού πρωταθλήματος με αντίπαλο την Δυναμό Μόσχας.
Οι οργανωμένοι φίλοι της Σπάρτακ έμαθαν πως ο γηραιότερος φίλαθλος ζεις πολύ μακριά και δεν έχει τη δυνατότητα να βλέπει την ομάδα του κι έτσι του έστειλαν πρόσκληση δύο μέρες πριν το παιχνίδι, με την οποία τον ενημέρωναν ότι τον περιμένουν την Κυριακή να δει από κοντά το ντέρμπι της Μόσχας και όχι μόνο. Ο Φίσερ ζει στην πόλη Τσελιάμπινσκ, η οποία απέχει 2.000 χιλιόμετρα από την Μόσχα, αλλά παρ' όλα αυτά δέχτηκε με μεγάλη χαρά την πρόσκληση, έστω κι αν χρειάστηκε να κάνει ένα ταξίδι 30 ωρών προκειμένου να παρακολουθήσει από κοντά το ντέρμπι.
Η πρόσκληση των φιλάθλων προς τον Φίσερ δεν περιελάμβανε μόνο την παρακολούθηση του αγώνα της Σπάρτακ με την Δυναμό. Σε συνεννόηση με την διοίκηση ο Φίσερ περιηγήθηκε στους χώρους του νέου γηπέδου της Σπάρτακ, έφαγε μαζί με τους ποδοσφαιριστές της ομάδας και είδε το ματς από την θύρα των επισήμων. Ένα δώρο που δεν θα ξεχάσει ποτέ και που σίγουρα αποτελεί μία από τις τελευταίες επιθυμίες που είχε.
Ο ίδιος ο Φίσερ , ενθουσιασμένος από την «μεγαλύτερη μέρα της ζωής του», όπως την αποκάλεσε, μίλησε για την αγάπη του για την Σπάρτακ. «Ζούσα στη Μόσχα πριν τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο. Ζούσα σε ένα σπίτι ακριβώς δίπλα στο γήπεδο. Πηγαίναμε με τους φίλους μου σε όλα τα ματς της αγαπημένης μας ομάδας, που τότε λεγόταν Πιστσεβίκι, η οποία στη συνέχεια μετονομάστηκε σε Σπαρτάκ».
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: