Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Ο πρόεδρος έφυγε, η Λαμία περιμένει!!

Γράφει ο Στράτος Παζούλης

O Παπαθανασάκης ενήργησε, όπως συνηθίζει. Ηλθε, είδε και απήλθε. Βέβαια δεν είδε μόνο, έτσι για να είμαι δίκαιος. Στο μικρό διάστημα της παραμονής του, όπως κατέθεσε στη συνέντευξη Τύπου, έτρεξε για θέματα που αφορούν την ΠΑΕ και μεταξύ αυτών είχε επαφές για την αδειοδότηση της ομάδας στο επόμενο Πρωτάθλημα, το οποίο κατά πως φαίνεται, θα είναι αυτό της SuperLeague, αλλά τσίγκλισε και τον ΣΥΡΙΖΑ για τη Μίκρα.

Όχι μόνο λόγια. Παρακολούθησα τα όσα είπε στη σύναξη των δημοσιογράφων και μετά χαράς διαπίστωσα πως πρόκειται για ένα πανέξυπνο άτομα και όχι ένας χαζοχαρούμενος , όσο και γραφικός ομογενής της πέραν του Ατλαντικού μεριάς της Υφηλίου, όπως τουλάχιστον εμείς οι κακομοίρηδες ιθαγενείς τους καταγράψαμε στο παρελθόν.

Πανέξυπνος, αποφασιστικός και πλήρως ενημερωμένος, δεν άφησε ερώτηση αναπάντητη, έστω κι αν έκανε πως δεν την καταλάβαινε, αφού ζήτησε να μιλάει στα αγγλικά, ενώ υποψιάζομαι πως τα ελληνικά τα παρλάρει καλύτερα από ένα μέσο συμπατριώτη μας. Επικοινωνιακός σίγουρα και μάλλον οραματιστής σε ότι αφορά, όχι μόνο τον Ηρακλή, αλλά τις μακροπρόθεσμες και μέσες επιδιώξεις του στη χώρα των προγόνων του. Γιατί πιστεύω πως πέραν του ενδιαφέροντος του για τον Ημίθεο έχει και άλλα. Τι; Ο χρόνος θα δείξει.

Επειδή όμως στη συνολική επικαιρότητα και καθημερινότητα των κυανόλευκων η έλευση του Παπαθανασάκη ήταν ένα ευχάριστο, κατά κάποιο τρόπο, διάλλειμα και η ζωή όπως λένε συνεχίζεται, ας μη ξεχνάμε ότι μεθαύριο ο Ηρακλής δίνει ένα από τα δυσκολότερα παιχνίδια του στη Λαμία. Πολλοί κυκλοφορόντας στην ιδεατότητα του κόσμου τους και θεωρώντας τον εαυτό τους ιδεαλιστή, ομιλούν περί παρενθέσεως Ζακύνθου, να το πω έτσι. Πιστεύω όμως ότι η μορφή της αξίας αυτής της ισοπαλίας δεν έχει σχέση με ιδέες, ωστόσο είναι μια πραγματική ιδεατότητα που επιβάλλεται από το περιεχόμενο της πραγματικότητας. Η Λαμία αυτή τη στιγμή συγκλονίζεται από εσωτερικές αντιπαραθέσεις.

Ο Πανουργιάς λένε πως προσπάθησε να ανεβάσει τη ψυχολογία των παικτών ενόψει Ηρακλή. Αρα τα πράγματα εκεί δεν θα είναι ως μια παρέα χαρτοπαικτών, όπου ο Ηρακλής θα «ρεφάρει» την ισοπαλία της Ζακύνθου. Η μόνη και πονηρή αντίδραση των κυανόλευκων έναντι του διαμορφωμένου κλίματος πρέπει να είναι μια και μοναδική. Λάου-λάου σα την γάτα με το ποντίκι, ώστε να παγιώσουν το πρόβλημα στον αντίπαλο και όχι να το φορτωθούν οι ίδιοι.
*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: