Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Στάσου...(Α)μύγδαλα!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για διαιτησίες και εσωτερικές ευθύνες.
Ανάμεικτα ήταν τα συναισθήματα το Σαββατοκύριακο. Το Σάββατο στο παιχνίδι με τον Κολοσσό η διαιτησία διαμόρφωσε τον τελικό νικητή. Σίγουρα αν ο ΑΡΗΣ ήταν πιο προσεκτικός θα μπορούσε έστω και με αυτή την τραγική διαιτησία να πάρει τη νίκη, αλλά δε νομίζω να υπάρχει κανένας κανονισμός που να λέει ότι αν δώσεις αγωνιστικά δικαιώματα οι διαιτητές μπορούν με λανθασμένες αποφάσεις του να χαρίσουν τη νίκη σε μία από τις δυο ομάδες.
Στο 68-70 της κανονικής διάρκειας διπλό φάουλ στον Πάσαλιτς βαφτίστηκε μεταφορά της μπάλας και ο Κολοσσός ισοφάρισε σε 70-70. Στην τελευταία επίθεση του ΑΡΗ τρία (!!!) φάουλ-επαφές πάνω στον Αντεκμπόγιε και οι ρέφερι έκλεισαν τα μάτια για να πάει το ματς στην παράταση. Εκεί στο τελευταίο λεπτό με τον ΑΡΗ μπροστά με 5 πόντους πέφτει το ξύλο της αρκούδας και δεν σφυρίζεται τίποτα και την ίδια στιγμή στο τελευταίο δευτερόλεπτο (!) μία πεντακάθαρη τάπα του Νέιμικ σφυρίζεται φάουλ και με την μία βολή ο Κολοσσός παίρνει τη νίκη.
Φυσικά ο Κολοσσός δεν έγινε ξαφνικά η...παράγκα του μπάσκετ. Άλλοι είναι αυτοί που κινούν τα νήματα και δείχνουν ξεκάθαρα ότι εκτός από καλούς παίκτες και μεταγραφές, όταν αυτό δεν είναι αρκετό γιατί κυνηγάς ομάδες που έχουν ξεφύγει- χρειάζονται και άλλα πράγματα. Ο ΑΡΗΣ είναι εμφανέστατο ότι σε αυτό το επίπεδο δεν μπορεί να παίξει...μπάσκετ.
Δυστυχώς δεν μπορεί να παίξει και...μπάλα ως τώρα. Δεν έχει καμία απολύτως πρόσβαση στα Κέντρα Εξουσίας Διαιτησίας, την ίδια στιγμή που ξεκάθαρα τα... Αμύγδαλα πέφτουν βροχή στο πρωτάθλημα της Γ εθνικής. Διαιτησίες 80-20 και 90-10 κάθε αγωνιστική πλέον δίνουν τον αέρα  του φαβορί και δυσκολεύουν αφάνταστα το έργο του Καλαιτζίδη που έπρεπε να γνωρίζει ότι σε αυτή την κατηγορία δεν παίζεις...ποδόσφαιρο, αλλά...μπάλα!
Ο ΑΡΗΣ έχει 8 παιχνίδια μπροστά του που είναι αυτονόητο ότι πρέπει να τα πάρει με εμφανίσεις ανάλογες αυτής στα Γιαννιτσά έστω απέναντι σε ένα αδύναμο αντίπαλο. Πλέον όπως φαίνεται από την στιγμή που δε...νιώθεις από Αμύγδαλα και ποτέ δεν ένιωσες, τρία παιχνίδια θα κρίνουν την κατηγορία. ΑΡΗΣ-Πανσερραικός, Καβάλα-Πανσερραικός και ΑΡΗΣ-Καβάλα. Εύχομαι στο τελευταίο χρονικά παιχνίδι να εξαρτάται από το  ΑΡΗ ποιος θα ανέβει...πρώτος.
Γιατί ο πρώτος και σίγουρος θα μπορέσει να καταστρώσει τα πλάνα του όπως πρέπει.  Πιστεύω ότι τελικά θα υπάρξει και δεύτερη ομάδα που θα ανέβει λόγω των όσων θα δηλώσουν Γ εθνική ή θα πάνε στην λύση του ΑΦΜ. Αυτό όμως μπορεί να γίνει και τον Αύγουστο και ο ΑΡΗΣ δεν έχει τέτοιες...αντοχές, ούτε την υπομονή.
Για το μπάσκετ με το μπάτζετ των 300.000 ευρώ ακόμα και η 5η θέση θα είναι επιτυχία, αλλά την ίδια στιγμή υπάρχει το...γαμώτο ότι ο ΑΡΗΣ μπορεί ακόμα και την 3η θέση. Έξι ματς έχει μπροστά και οφείλει να παίξει κόντρα σε όλους για το καλύτερο.
Για το ποδόσφαιρο δεν υπάρχει δικαιολογία. Είτε ευνοούνται οι αντίπαλοι είτε αδικείται ο ΑΡΗΣ η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική του. Αν δεν έχεις τη δύναμη να είσαι ο πιο ισχυρός στην Γ εθνική σε όλα τα επίπεδα τότε δεν πρέπει να είσαι στον ΑΡΗ. Ο ΑΡΗΣ στο τέλος του πρωταθλήματος ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΕΤΥΧΕΙ ΤΗΝ ΑΝΟΔΟ. Όλοι βλέπουμε τι γίνεται, αλλά η διοίκηση οφείλει να το λύσει και να προστατέψει την ομάδα και την επένδυσή της σε όλα τα επίπεδα, ακόμα και αν πρέπει να...τρέχει για να σφυρίζουν 50-50 τον Πανσερραικό και στα δικά του ματς. Από την στιγμή που έδωσε δικαιώματα στην Δράμα και είναι στο -4 αν δεν ανέβει δεν θα φταίνε τα...Αμύγδαλα που είχαν οι άλλοι. Θα φταίει ότι απέτυχες ως ΑΡΗΣ να διαφυλάξεις την άνοδό σου. Με κάθε τρόπο...
ΥΓ1 Ο καθένας κάνει τις επιλογές του σε αυτή την ζωή. Ο ένας λέει ναι έστω και με καμουφλάζ στα...χρυσά ελληνικά δολάρια και ο άλλος λέει όχι. Η ηθική πάει...περίπατο όταν έρχονται οι διακρίσεις και την ίδια στιγμή αυτοί που την υπερασπίστηκαν μάχονται για την επιβίωση. Αθάνατος ελληνικός και ακόμα περισσότερο θεσσαλονικιώτικος αθλητισμός!
ΥΓ2 Παίζεις με την φωτιά με τον Πόι. Έχει 6 κάρτες και στο...ρε που θα πει στον ρέφερι θα πάρει την έβδομη για να μην παίξει με Πανσερραικό. Βέβαια υπάρχει και ο δρόμος της κόκκινης με Κοκκινόχωμα (δυο κίτρινες) , αλλά πάλι θα χρωστάει άλλες δυο μετά.
ΥΓ3 Αν αληθεύει ότι ρέφερι το βράδυ του Σαββάτου τα έπιναν με παράγοντα ομάδας που ευνόησαν νωρίτερα σκανδαλωδώς θα πρέπει να επέμβει και δραστικά η ΚΕΔ. Γιατί αν δεν επέμβει...
ΥΓ4 Την συμπάθειά μου για τον ΓΧ την ξέρετε. Έχει προκύψει μετά την...καρατιά στον Καράμπελα και κυρίως τον τρόπο που λειτούργησε αμέσως μετά. Χαίρομαι όμως που ο συμπολίτης για 3η φορά επιστρατεύει ως προπονητή τον άνθρωπο που έφυγε με τον τρόπο που έφυγε και στην συνέχεια δήλωσε ότι ήταν όνειρό του να φορέσει την ερυθρόλευκη φανέλα του Ολυμπιακού!
YΓ5 Στην φωτογραφία βλέπεται ένα κομμάτι του κόσμου που πήγε σε εκτός έδρας παιχνίδι στην Γ εθνική. Προφανώς και η εικόνα που θέλουν οι επιφανείς της ΕΠΟ, της Λίγκας και της Πολιτείας είναι αυτή των κερκίδων στην Σούπερλιγκ στις δυο τελευταίες αγωνιστικές.
ΥΓ6 Πραγματικά πέφτω από τα σύννεφα με τις δηλώσεις του κ. Γωγάκου πρώην προέδρου του Ηρακλή. Τι δήλωσε; Ότι ο ΠΑΟΚ ήταν ο μοναδικός σύλλογος που δεν ελέγχθηκε από το ΣΔΟΕ γιατί λειτούργησε ως προστατευόμενος μάρτυρας, ενώ κανονικά έγινε έλεγχος σε Ηρακλή, ΑΡΗ, Μακεδονικό, Μ. Αλέξανδρο, Φοίνικα Πολίχνης (μόνο τον Σμυρναικό Βαθυλάκου δεν είπε). Απίστευτα πράγματα και βέβαια προφανώς από την Παρασκευή που έγινε η δήλωση υπήρξαν διαψεύσεις, καταγγελίες και δηλώσεις ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει; Τι δεν έγινε τίποτα πέρα από ανώνυμες προθέσεις να εξετάσουν νομικά τις...δηλώσεις; Οι Ιταλοί ξέρετε πώς έλεγαν τον προστατευόμενο μάρτυρα, έτσι?

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: