Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Η αποθέωση της δημιουργίας!!

Γράφει ο Δημήτρης Μπασμπαρέλας



Δεν είχα την τύχη να παρακολουθήσω απευθείας το παιχνίδι της Άρσεναλ με τη Γουέστ Χαμ. Είδα όμως τις φάσεις. Όποιος είδε έστω τις καλύτερες στιγμές από την επιβλητική νίκη των «κανονιέρηδων», θα καταλάβει, γιατί ακριβώς ξεκινάω έτσι την αναφορά στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Οι τρεις φάσεις της Άρσεναλ στα γκολ, που σημείωσε, ήταν βγαλμένες από playstation. Η αποθέωση της δημιουργίας, της ομαδικότητας και των αυτοματισμών.

Κατά γενική ομολογία, η Άρσεναλ είναι μία από τις πλέον φορμαρισμένες ομάδες στην Ευρώπη. Από τότε, που μπήκε το 2015 η ομάδα του Βενγκέρ μετράει 12 νίκες σε 14 αναμετρήσεις! Συν τοις άλλοις, η ομάδα του Βενγκέρ μετράει πλέον πέντε νίκες σερί, μεταξύ αυτών και το ματς, στο οποίο απέκλεισαν την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πρόσφατα για τον θεσμό του Κυπέλλου.

Ένα εντυπωσιακό αν μη τι άλλο νούμερο, αφού μετράει μόλις δυο ήττες αυτό το διάστημα. Έχασε από τη Σίτι στο «Etihad» με 2-0, αλλά και από τη Μονακό στο ChampionsLeague(1-3).

Μου κάνει ομολογουμένως εντύπωση ότι μία τόσο φορμαρισμένη ομάδα, όπως είναι η Άρσεναλ, να χάσει ίσως στο πιο σημαντικό παιχνίδι των τελευταίων ετών, αφού είχε απέναντι της μία ομάδα στα… μέτρα της, όπως είναι η Μονακό. Μοιάζει σαν ειρωνεία, θα έλεγα…

Ο Ζιρού είναι ανεβασμένος, ειδικά μετά από το παιχνίδι με τη Μονακό, όπου έχασε σημαντικές και συνάμα κλασικές ευκαιρίες για γκολ. Ο Εζίλ ανεβαίνει, ο Γουόλκοτ ξεκινάει πλέον βασικός μετά τον τραυματισμό του σε ορισμένα παιχνίδια, ο Αλέξις Σάντσες είναι «εγγύηση», ο Ράμσεϊ δίνει λύσεις και ο Καθόρλα είναι από τους παίκτες «κλειδιά» της Άρσεναλ.

Δεν ξέρω, αν μπορεί φυσικά να κάνει ένα… μικρό θαύμα και να πάρει την πρόκριση στους «8» του ChampionsLeague, έτσι όπως τα έκανε στο πρώτο ματς, αλλά μπορεί τουλάχιστον να κατακτήσει τη δεύτερη θέση στην PremierLeague, όντας πλέον ένα βαθμό πίσω από τη Σίτι. Οι επτά βαθμοί για την πρώτη θέση και το Πρωτάθλημα είναι λίγο μακρινό, όχι απίθανο, αλλά δεν είναι εύκολη υπόθεση…

*Πηγή: metrosport.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: