Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Κλήθηκε για κατάθεση ο Πασχαλάκης!!

Τον παραγκωνισμό του Αλέξανδρου Πασχαλάκη, μετά τον αγώνα με τον Ολυμπιακό ερευνά η εισαγγελία Αθηνών, καλώντας τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού να καταθέσει ενόρκως.
Όπως αποκάλυψε η «Δίκη στον ΣΚΑΪ», η έρευνα της εισαγγελίας για τον αγώνα Ολυμπιακός – Πανθρακικός 5-1, που φέρεται ως ύποπτος για στοιχηματική χειραγώγηση από την UEFA, βρίσκεται σε εξέλιξη και στο πλαίσιο αυτής κλήθηκε να καταθέσει ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης. Ο τερματοφύλακας του Πανθρακικού παρά τα πέντε γκολ που δέχθηκε είχε πολύ καλή απόδοση και η εισαγγελία ερευνά, το λόγο για τον οποία δεν χρησιμοποιήθηκε στα επόμενα ματς της ομάδας του.
Πραγματογνομωσύνη για τον Μαλόν
Ακόμη, ο αθλητικός εισαγγελέας Θεσσαλονίκης Νίκος Κωνσταντίνου διέταξε πραγματογνωμοσύνη για την απόδοση του αμυντικού της Βέροιας Ιβάν Μαλόν Αραγονές στον αγώνα της Τούμπας με τον ΠΑΟΚ (4-1), ο οποίος κρίθηκε ύποπτος για στοιχηματική χειραγώγηση από την UEFA.
Είναι η πρώτη φορά που η ποινική δικαιοσύνη προχωράει σε πραγματογνωμοσύνη με τη βοήθεια στοιχηματικού αναλυτή και προπονητή ώστε να διαμορφώσει άποψη για την απόδοση ενός ποδοσφαιριστή. Ο Μαλόν έχει κληθεί να καταθέσει ανωμοτί στην εισαγγελία, δηλαδή ως ύποπτος για στοιχηματική απάτη.
Κλήθηκε για κατάθεση ο Κουρίδης
Στην ίδια εκπομπή αναφέρθηκε πως ο πρώην νομικός σύμβουλος της ΕΠΟ Θεόδωρος Κουρίδης καλείται από την αντεισαγγελέα εφετών Αθηνών Βιργινία Σακελλαροπούλου για να καταθέσει σε δυο διαφορετικές δικαστικές έρευνες.
Η πρώτη αφορά στο ενδεχόμενο ψευδορκίας της δίκης των στημένων αγώνων που έγινε το 2013 και η δεύτερη στην εισαγγελική έρευνα για τις χρυσές πιστωτικές κάρτες που χρησιμοποιούσαν σύμβουλοι και στελέχη της ΕΠΟ. Ήδη κατέθεσε ενόρκως ο πρώην αναπληρωτής πρόεδρος της ομοσπονδίας Γιάννης Παπακωνσταντίνου, ο οποίος πληροφορήθηκε την ύπαρξη integrity officer στην ΕΠΟ όταν συνταξίδεψε μαζί του στο Λονδίνο.
Ο κύριος Παπακωνσταντίνου αποκάλυψε ότι η ελληνική ομοσπονδία ουδέποτε συμφώνησε να συνεργαστεί με την εταιρία ανίχνευσης στοιχηματικής απάτης sportradar για οικονομικούς λόγους. Συμπληρωματική ένορκη μαρτυρική κατάθεση έδωσε και ο προϊστάμενος των οικονομικών υπηρεσιών της ΕΠΟ Γιάννης Θεοφίλου ο οποίος αποκάλυψε το όνομα στελέχους της ομοσπονδίας που χρησιμοποίησε την εταιρική χρυσή πιστωτική κάρτα εκτός σκοπού. Η εισαγγελέας ερευνά την ύπαρξη του αδικήματος της υπεξαίρεσης.
Τέλος, μια αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη του εισαγγελέα Αθηνών Χάρη Λακαφώση αναβίωσε στο πλημμελειοδικείο Αθηνών όπου ο πρόεδρος της Θύελλας Περιστερίου Θεόδωρος Αθανασόπουλος καταδικάστηκε πρωτοδίκως σε φυλάκιση 30 μηνών για πλαστογραφία. Ο συγκατηγορούμενος του αντιπρόεδρος της ΕΠΣ Αθηνών Δήμος Κασκαντίρης αθωώθηκε. Η υπόθεση αφορά καταγγελία για δωροδοκία σε εκλογές της ΕΠΣ Αθηνών και η αρχική εισαγγελική πρόταση ήταν απαλλακτική για τον πρόεδρο της Eνωσης και αντιπρόεδρο της ΕΠΟ Παναγιώτη Δημητρίου. Μετά την καταδικαστική απόφαση για πλαστογραφία, ενδέχεται να ζητηθεί η αναψηλάφηση της υπόθεσης δωροδοκίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: