Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

Οι υποχρεώσεις του Γ.Χ.!!

O Άγγελος έφυγε, ο ΓΧ ήρθε... όπως κάθε χρόνο τέτοια εποχή! Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του για τα νέα δεδομένα στον ΠΑΟΚ με την αλλαγή του προπονητή! 
Στο τελευταίο μας blog ήμασταν ξεκάθαροι: Ο ΠΑΟΚ παρουσιάζει μία βελτίωση στην τακτική του συμπεριφορά, έστω κι’ αν αυτό δεν συνδυάζεται με αποτέλεσμα. Αυτό πιστεύουμε εμείς. Αυτό βλέπουμε…
Υπ’ αυτή την έννοια, δεν πιστεύαμε ότι μετά από αυτή την προσπάθεια, θα αποφασίζονταν η αντικατάσταση του Αναστασιάδη, ο οποίος άργησε, αλλά μετά από τρεις μήνες ακατανόητων αποφάσεων και τραγικής αγωνιστικής συμπεριφοράς, επιχείρησε να κάνει προσπάθεια για να αντιμετωπίσει το τεράστιο μεσοαμυντικό πρόβλημα.  
 
Η διοίκηση της ΠΑΕ όμως και πιο συγκεκριμένα ο Αγγελίδης που έχουμε αναφέρει ότι είναι ο πρωταγωνιστής της συγκεκριμένης περιόδου, άλλα κριτήρια έχουν. Αυτοί κρίνουν, αυτοί αποφασίζουν και αυτοί θα κριθούν. Γι’ αυτό ο καθένας… κάνει την δουλειά του. Εμείς ΜΟΝΟ κρίνουμε, αυτοί και κρίνουν και αποφασίζουν.
 
Στον ΠΑΟΚ αποφάσισαν να απομακρύνουν τον Αναστασιάδη (είναι φανερό ότι δεν ήθελαν να γίνει αυτό κατά την περίοδο όπου το ζητούσε όλος ο κόσμος, ίσως και ο Τύπος) και να εμπιστευτούν τον Γιώργο Γεωργιάδη. Ήταν ένα από τα σενάρια (http://www.gazzetta.gr/football/article/713598/mpros-gkremos-kai-piso-rema)  που περιγράφαμε πριν λίγες μέρες.
 
Ένα σενάριο που βοηθάει -κάπως- την ΠΑΕ, να κερδίσει χρόνο, αφού ο Αγγελίδης συνεχίζει την αναζήτηση τεχνικού διευθυντή, ο οποίος αργότερα θα αποφασίσει για προπονητή και την στελέχωση της ομάδας.
Μέσα σε όλα αυτά ο Γ.Χ. τι κάνει; Πώς δέχεται τον τίτλο του αναπληρωματικού προπονητή;
Ο Γεωργιάδης είναι μία τεράστια προσωπικότητα για τον ποδοσφαιρικό ΠΑΟΚ. Και μόνο το ότι συνδύασε το όνομά του με τα δύο τελευταία κύπελλα, «λέει» πολλά. Σπουδαίος παίκτης, αλλά και ικανός προπονητής. Όσοι ξεχνούν ότι τα τελευταία δύο χρόνια ανέλαβε και πάλι το βάρος αυτής της ίδιας ευθύνης με την τεχνική ηγεσία στο τέλος της περιόδου και κατάφερε να κερδίσει τα πλέι οφ (πρόπερσι κανονικά και πέρυσι βαθμολογικά αφού του «έκλεψαν» τρεις βαθμούς) είναι άδικοι. Και τώρα θα εμφανιστούν πολλοί άδικοι για τον Γ.Χ.  μια και όπως ΟΛΟΙ στον ΠΑΟΚ, έτσι κι’ αυτός τείνει να καεί…
 
Από την στιγμή όμως που ο Γεωργιάδης δεν αποχώρησε το περασμένο καλοκαίρι από τον ΠΑΟΚ, όταν ξαφνικά έμαθε πώς αναλαμβάνει ο Αναστασιάδης (το ίδιο έπρεπε να κάνει και ο Βρύζας) τώρα ήταν  υποχρεωμένος να αποδεχθεί την πρόταση της ΠΑΕ.
Και όχι μόνο αυτό..
Είναι υποχρεωμένος να δουλέψει σκληρά, για να βελτιώσει τον ΠΑΟΚ, όπως 100% έκανε και πέρυσι στο τέλος της σεζόν.
 
Πρέπει οπωσδήποτε (αυτός και οι συνεργάτες του) να βελτιώσουν την φυσική κατάσταση της ομάδας.  
Είναι υποχρεωμένος να παρουσιάσει ένα κομμάτι του ΠΑΟΚ από αυτό που «έπνιγε» κάθε αντίπαλο στο φετινό ξεκίνημα και να το συνδυάσει με την σκληροτράχηλη και συμπαγή ομάδα που όσο καλά θα επιτίθεται θα ξέρει και να αμύνεται, ώστε να κερδίζει σε οποιοδήποτε γήπεδο, οποιοδήποτε αντίπαλο.  
 
Είναι υποχρεωμένος να φέρει σύμπνοια στα αποδυτήρια. Πρέπει (μαζί με τους συνεργάτες) να αναλύει καλύτερα τους αντιπάλους της ομάδας του, ώστε αυτοί να μην είναι πιο έτοιμοι να τον αντιμετωπίσουν. 
Είναι υποχρεωμένος να εμπνεύσει τους παίκτες του και να πάρει από όλους το κάτι παραπάνω. Πρέπει να τονώσει το ηθικό όλων στον ΠΑΟΚ.
 
Είναι υποχρεωμένος ο Γ.Χ. να μειώνει την διαφορά από τον Παναθηναϊκό στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος. Πρέπει να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρωτιά στα πλέι οφ. Είναι υποχρεωμένος να επικοινωνήσει σωστά με το κοινό, το οποίο είναι απόλυτα μπερδεμένο.
Σε κάθε περίπτωση ο Γ.Χ. παίζει ένα μεγάλο χαρτί, ώστε να συνεχίσει κάτω από πολύ καλές συνθήκες (στον ΠΑΟΚ ή αλλού) την προπονητική καριέρα που θέλει να ακολουθήσει…
 
* Στο μπάσκετ έναν απλό αγώνα πρωταθλήματος ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού (δεν παίζονταν οι ερυθρόλευκοι έστω και με τόσα προβλήματα) σφύριξαν Χριστοδούλου-Γκόντας. Πώς είναι δυνατόν το πιο μεγάλο ματς (ημιτελικό κυπέλλου) ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός να σφυρίζει μόνο ο έμπειρος Γκόντας και δύο ακόμη άπειροι για να μην τους χαρακτηρίσουμε αλλιώς… Η ΚΑΕ Παναθηναϊκος και η ΠΑΕ Ολυμπιακός μπορούν άραγε να διαγωνιστούν ή να ανταγωνιστούν σε αυτό τον τομέα;  
 
* Στο βόλλεϊ ο ΠΑΟΚ έκανε την αρχή. Πήρε το πρώτο. Ακολουθεί και συνέχεια. Για έναν σύλλογο γενικά που έχει πολύ λίγους τίτλους και πρέπει να κάνει τα πάντα για να τους αυξήσει… Μήπως να κάνει ότι όλοι οι άλλοι;  
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: