Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Home, sweet home!!

Ιδανικά εξελίχθηκε το Grand Prix του Σίλβερστοουν για τον Λιούις Χάμιλτον, που κατέκτησε τη νίκη μπροστά στο κοινό του και μείωσε τη διαφορά από τον Νίκο Ρόσμπεργκ που εγκατέλειψε.

Home, sweet home
Την πιο γλυκιά από τις συνολικά πέντε-πλέον-νίκες του στο φετινό πρωτάθλημα της Formula 1 πανηγύρισε ο Λιούις Χάμιλτον στο Σίλβερστοουν. Δεν είναι μόνο ότι αναδείχθηκε νικητής για δεύτερη φορά στην καριέρα του και πρώτη μετά το 2008 μπροστά στο κοινό του, αλλά ο Βρετανός πιλότος της Mercedes εκμεταλλευόμενος την εγκατάλειψη του ομόσταβλού του, Νίκο Ρόσμπεργκ, μείωσε στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά που τον χωρίζει από τον πρωτοπόρο στη βαθμολογία των οδηγών.

Ο Νίκο Ρόσμπεργκ οδηγούσε την κούρσα μέχρι τον 28ο γύρο, όταν άρχισε να αντιμετωπίζει πρόβλημα με το κιβώτιο ταχυτήτων με αποτέλεσμα να υποχρεωθεί δύο γύρους μετά να εγκαταλείψει, για πρώτη φορά τη φετινή σεζόν. Εκεί ο Χάμιλτον βρήκε την ευκαιρία να περάσει μπροστά, εν μέσω αποθέωσης, και δεν απειλήθηκε καθόλου στη συνέχεια φτάνοντας στην 27η νίκη της καριέρας του.

Ο Βαλτέρι Μπότας με Williams τερμάτισε δεύτερος (αν κι εκκίνησε 14ος) ανεβαίνοντας στο πόντιουμ για δεύτερο συνεχή αγώνα, ενώ τρίτος ήταν ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull και τέταρτος ο Τζένσον Μπάτον με McLaren. Μετά από μεγάλη μάχη, πέμπτος πλασαρίστηκε ο Σεμπάστιαν Φέτελ με Red Bull και έκτος ο Φερνάντο Αλόνσο με Ferrari, ενώ Μάγκνουσεν, Χούλκενμπεργκ, Κβίατ και Βερνιέ συμπλήρωσαν τη βαθμολογούμενη δεκάδα.

Ο αγώνας άρχισε με το χειρότερο δυνατό τρόπο, όταν ο Κίμι Ραϊκόνεν έχασε σε στροφή τον έλεγχο του μονοθεσίου του με αποτέλεσμα η Ferrari να πέσει με πολύ μεγάλη ταχύτητα στις μπαριέρες και μετά να… τσουλήσει μέσα στην πίστα κι ανάμεσα στα άλλα μονοθέσια. Ο Φελίπε Μάσα έκανε ελιγμό για να την αποφύγει, τα κατάφερε, αλλά η Williams υπέστη αρκετή ζημιά για να θέσει μετά το Φινλανδό και τον Βραζιλιάνο εκτός αγώνα. Χρειάστηκε να περάσει μια ώρα με καθεστώς κόκκινης σημαίας προκειμένου να αποκατασταθεί η ζημιά στις μπαριέρες για να αρχίσει ξανά ο αγώνας, με μοναδική παρηγοριά ότι από ένα τόσο «άσχημο» ατύχημα δεν προέκυψε σοβαρός τραυματισμός (ο Ραϊκόνεν είχε απλώς μώλωπες σε γόνατα και αστράγαλο).



Στον ενδέκατο γύρο ο Εστέμπαν Γκουτιέρες επιχείρησε μια επικίνδυνη προσπέραση στον Παστόρ Μαλδονάδο με αποτέλεσμα να υπάρξει επαφή και να σηκώσει τη Lotus στον αέρα. Ο πιλότος της Sauber έπαθε ζημιά με αποτέλεσμα να εγκαταλείψει, όπως έκανε και ο Μάρκους Έρικσον με Caterham λόγω προβλήματος στην ανάρτησή του.



Ο επόμενος αγώνας θα γίνει στη Γερμανία στις 20 Ιουλίου.

Η κατάταξη:

1.Χάμιλτον, Mercedes
2. Μπότας, Williams +30.1
3. Ρικιάρντο, Red Bull +46.4
4. Μπάτον, McLaren +47.3
5. Φέτελ, Red Bull +53.8
6. Αλόνσο, Ferrari +59.9
7. Μάγκνουσεν, McLaren +62.5
8. Χούλκενμπεργκ, Force India +88.6
9. Κβίατ, Toro Rosso +89.3
10. Βερνιέ, Toro Rosso +1 γύρος
11. Πέρες, Force India +1 γύρος
12. Γκροσάν, Lotus +1 γύρος
13. Σούτιλ, Sauber +1 γύρος
14. Μπιανκί, Marussia +1 γύρος
15. Κομπαγιάσι, Caterham +2 γύροι
16. Τσίλτον, Marussia +2 γύροι
17. Μαλδονάδο, Lotus +3 γύροι
Εγκατέλειψαν:
1. Ρόσμπεργκ, Mercedes
2. Έρικσον, Caterham
3. Μάσα, Williams
4. Ραϊκόνεν, Ferrari
5. Γκουτιέρες, Sauber Πηγή: sport-fm.gr

Έρχεται σήμερα ο Ντοσεβί!!

Στην Αθήνα για τα τυπικά της απόκτησής του από τον Ολυμπιακό αναμένεται σήμερα ο Ματιέ Ντοσεβί.

Έρχεται σήμερα ο Ντοσεβί
Στην τελική ευθεία είναι η απόκτηση του Ματιέ Ντοσεβί από τον Ολυμπιακό. Σύμφωνα με πληροφορίες, αλλά και σχετικά δημοσιεύματα από την Γαλλία ο 26χρονος άσος αναμένεται σήμερα στην Αθήνα.

Πρόκειται να βρίσκεται το απόγευμα της Κυριακής στη χώρα μας έτσι ώστε τις επόμενες ημέρες να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια να υπογράψει το νέο συμβόλαιο με τους ερυθρόλευκους.

Ο Ντοσεβί πρόκειται να αποτελέσει την δεύτερη μεταγραφή του Ολυμπιακού μέσα σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Θυμίζουμε ότι χθες οι ερυθρόλευκοι ανακοίνωσαν την απόκτηση του Αμπιντάλ ενώ τα λεπτομέρειες απομένουν για την απόκτηση του Μαζουάκου.Πηγή: sport-fm.gr

Επισκέφθηκε τον Ντι Στέφανο ο Πέρεθ!

Με την ελπίδα ότι όλοι θα πάνε καλά ο Φλορεντίνο Πέρεθ επισκέφθηκε τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο στο νοσοκομείο. Διαβάστε τις δηλώσεις του...

Επισκέφθηκε τον Ντι Στέφανο ο Πέρεθ
«Είμαστε ανήσυχοι αλλά και γεμάτοι ελπίδα»…

Αυτή ήταν η σύντομη δήλωση του Φλορεντίνο Πέρεθ κατά την αποχώρηση του από το νοσοκομείο στο οποίο παρευρέθηκε για να δει τον Αλφρέντο Ντι Στέφανο και να ενημερωθεί για την κατάσταση της υγείας του από… πρώτο χέρι.

«Η οικογένειά του είναι ήσυχη. Όλοι περιμένουν την εξέλιξη με την ελπίδα ότι όλα θα πάνε καλά», επεσήμανε ο πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης.
Πηγή: sport-fm.gr

Ξεκούραση με τις ευλογίες του Αναστασιάδη!!

Έπεσαν οι ρυθμοί της προετοιμασίας του ΠΑΟΚ την Κυριακή. Τη διεξαγωγή μίας (αντί τριών) προπόνησης αποφάσισε ο Άγγελος Αναστασιάδης. Εκκλησιασμός το πρωί για όσους παίκτες ήθελαν.

Ξεκούραση με τις ευλογίες του Αναστασιάδη
Την πρώτη τους χαλαρή μέρα από τη στιγμή που μετέβησαν στο Ελατοχώρι -για το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας- πέρασαν οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ.

Οι ρυθμοί έπεσαν κι αντί για τρεις προπονήσεις που γίνονταν τις προηγούμενες μέρες, το πρόγραμμα της Κυριακής περιλαμβάνει μόνο μία το απόγευμα (18:30).

Ο Άγγελος Αναστασιάδης έδωσε την ευκαιρία στους παίκτες του να ξεκουραστούν, ενώ σκέφτεται να τους δώσει και δύο μέρες ρεπό, πριν η αποστολή των «ασπρόμαυρων» αναχωρήσει για την Ολλανδία όπου θα διεξαχθεί το βασικό στάδιο προετοιμασίας από τις 10-27 Ιουλίου.

Εξάλλου, σήμερα το πρωί όσοι ήθελαν πήγαν να εκκλησιαστούν στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου & Ελένης στο Ελατοχώρι. Πηγή: sport-fm.gr

Τρόμος με Ραϊκόνεν!! (video)

Σοβαρό ατύχημα, ευτυχώς χωρίς συνέπειες, έγινε στον πρώτο γύρο του Grand Prix του Σίλβερστοουν, με πρωταγωνιστή τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Τρόμος με Ραϊκόνεν! (video)
Πριν καλά-καλά αρχίσει σταμάτησε το Grand Prix του Σίλβερστοουν λόγωενός σοβαρού ατυχήματος με πρωταγωνιστή τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο Φινλανδός πιλότος επέστρεψε στην πίστα μετά από έξοδο που είχε κι αφού είχε χάσει τον έλεγχο της Ferrari του κατέληξε με ταχύτητα πάνω στις μπαριέρες.

Βγαίνοντας από το μονοθέσιο κούτσαινε και μεταφέρθηκε στο ιατρικό κέντρο της πίστας, όπου διαπιστώθηκε πως είχε απλώς κάποιους μώλωπες σε γόνατα και αστραγάλους και τίποτα σοβαρό.

Ο Φελίπε Μάσα, ευτυχώς, κατάφερε να τον αποφύγει, αλλά η Williams του καταστράφηκε και αποσύρθηκε επίσης από τον αγώνα. Μάλιστα ο Ραϊκόνεν το πρώτο πράγμα που ρώτησε μέσω του team radio ήταν αν ο Βραζιλιάνος πιλότος ήταν καλά. Οι αγωνοδίκες ύψωσαν κόκκινη σημαία και ο αγώνας διακόπηκε μέχρι να επιδιορθωθεί η ζημιά στις μπαριέρες και να καθαρίσει η πίστα.




Πηγή: sport-fm.gr

Δύσκολες ώρες για Ντι Στέφανο!

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση εξακολουθεί να νοσηλεύεται ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο μετά το έμφραγμα που υπέστη το Σάββατο. Σε τεχνητό κώμα ο θρύλος της Ρεάλ.

Δύσκολες ώρες για Ντι Στέφανο
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Ο 88χρονος θρύλος της Ρεάλ Μαδρίτης νοσηλεύεται από χθες το απόγευμα σε κλινική της Μαδρίτης μετά από έμφραγμα που υπέστη σε δρόμο της ισπανικής πρωτεύουσας.

Η «βασίλισσα» κοινοποίησε το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, σύμφωνα με το οποίο η κατάστασή του είναι κρίσιμη, αλλά σταθερή.

Οι γιατροί τον έβαλαν σε κατάσταση τεχνητού κώματος και οι επόμενες ώρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Πέτριτς σκοράρει ξανά!! (video)

Σέντρα από τα δεξιά, κίνηση στην περιοχή, άψογο τελείωμα με τη μια από τον Μλάντεν Πέτριτς και η μπάλα στα δίχτυα. Δείτε το!

Ο Πέτριτς σκοράρει ξανά (video)
Με φρέσκια «μεταγραφή» του Παναθηναϊκού μοιάζει ο Μλάντεν Πέτριτς στις πρώτες μέρες της προετοιμασίας της ομάδας στο Γκνιεβίνο.


Ο Κροάτης φορ βρίσκει τα πατήματά του και παρουσιάζει κάποια δείγματα της αναμφισβήτητης ποιότητάς του.





Πηγή: sport-fm.gr

Ποιός θα χαμογελάσει στο τέλος;

Το όγδοο Wimbledon της καριέρας του διεκδικεί ο Ρότζερ Φέντερερ κόντρα στον Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος με κατάκτηση ανεβαίνει ξανά στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης.

Ποιός θα χαμογελάσει στο τέλος;
Άλλο ένα σπουδαίο τελικό Grand Slam υπόσχονται στους φίλους του τένις Ρότζερ Φέντερερ και Νόβακ Τζόκοβιτς!

Ο 32χρονος Ελβετός Νο 4 στον κόσμο, διεκδικεί το 8ο Wimbledon και παράλληλα το 18ο Grand Slam της καριέρας του. Ο Σέρβος κυνηγάει τον 7ο Grand Slam τίτλο και την κορυφή στην παγκόσμια κατάταξη (ATP) ξεπερνώντας τον Ράφαελ Ναδάλ.

«Ξέρω ότι δεν έχω 10 χρόνια μπροστά μου, έτσι θα προσπαθήσω να το απολαύσω όσο μπορώ», δήλωσε ο Φέντερερ.

«Είναι μια καλή ευκαιρία να τον κερδίσω στην αγαπημένη του επιφάνεια (γρασίδι), στο αγαπημένο του γήπεδο», ανέφερε από τη μεριά του ο Τζόκοβιτς.

Info: Ο Φέντερερ έχει 18 νίκες έναντι 16 του Τζόκοβιτς στις μεταξύ τους αναμετρήσεις.

Ο τελικός θα μεταδοθεί από το Novasports 1 στις 16:00. Πηγή: sport-fm.gr

Πετρόπουλος: «Κάτι είχα αφήσει στη μέση…»

Τους λόγους για τους οποίους επέλεξε να επιστρέψει στον ΟΦΗ εξήγησε ο Αντώνης Πετρόπουλος στη SportDay. «Πρόκειται για ομάδα που δίνει ευκαιρία σε κάθε παίκτη να αναδειχθεί», τόνισε ο έμπειρος φορ.

Πετρόπουλος: «Κάτι είχα αφήσει στη μέση…»
Στη δουλειά που κάνει τα τελευταία χρόνια στον ΟΦΗ ο Μάνθος Πουλινάκης στάθηκε ο Αντώνης Πετρόπουλος, δίνοντας μία πρώτη εξήγηση για τους λόγους για τους οποίους αποφάσισε να απαντήσει θετικά στην πρόταση της κρητικής ΠΑΕ.

Επίσης, ο έμπειρος επιθετικός τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια που πήγαινε στο «Γεντί Κουλέ» ως αντίπαλος πάντα οι φίλαθλοι της ομάδας τον υποδεχόντουσαν σα φίλο και αυτό του έμεινε ως ανάμνηση.

Ωστόσο, κάτι είχε αφήσει στη μέση με την αποχώρησή του από τους Ηρακλειώτες και τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου για να το ολοκληρώσει.

Αποσπάσματα των όσων δήλωσε ο 28χρονος παίκτης στη SportDay

Αντώνη, γιατί επέλεξες τον ΟΦΗ;

«Εχω πολύ καλές αναμνήσεις από το παρελθόν. Είναι μία ιστορική και μεγάλη ομάδα. Εχω πολλούς φίλους εδώ. Τα τελευταία δύο χρόνια, με τον κύριο Πουλινάκη γίνεται μια πολύ καλή προσπάθεια. Αγωνίζεται για τον ΟΦΗ. Οπως και ο κόσμος του. Ερχόμουν σαν αντίπαλος και με υποδέχονταν όλοι φιλικά. Ακόμη ένας λόγος ήταν η παρουσία του κυρίου Γκατούζο στον πάγκο. Πρόκειται για μία προσωπικότητα παγκόσμιας κλάσης, που μπορούμε να πάρουμε πολλά από αυτόν».

Νιώθεις πως κάτι άφησες στη μέση;

«Ναι, κάπως έτσι. Εύχομαι να έχουμε υγεία όλα τα παιδιά και να πάμε ακόμη καλύτερα.

Τι θυμάσαι από το παλαιότερο πέρασμά σου από την ομάδα;

«Τη φιλοξενία. Σε όλους τους τομείς. Και τον κόσμο. Πραγματικά βοηθάει πάρα πολύ. Ο ΟΦΗ είναι μία ομάδα που δίνει την ευκαιρία σε κάθε παίκτη να αναδειχθεί. Δημιουργεί καριέρες. Είναι μεγάλη εμπειρία και τιμή να παίζεις στον ΟΦΗ. Εχω τεράστια εκτίμηση τόσο στους ανθρώπους του όσο και στους φιλάθλους του».

Ενα μήνυμα που θες να στείλεις στον κόσμο;

«Να είναι κοντά στην ομάδα. Στο "Γεντί Κουλέ" δημιουργούν μία εκπληκτική ατμόσφαιρα. Και εμείς θα δίνουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο σημερινό (06/07) φύλλο της SportDay…

Ο Πιστόριους αναπαριστά τη δολοφονία! (pics)

Πλάνα με τον Όσκαρ Πιστόριους να αναπαριστά τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ, θα προβάλει απόψε εκπομπή στην Αυστραλία. Αντιδρά η υπεράσπιση του παραολυμπιονίκη.

Ο Πιστόριους αναπαριστά τη δολοφονία (pics)
Την ώρα που η δίκη του Όσκαρ Πιστόριους συνεχίζεται, τηλεοπτική εκπομπή στην Αυστραλία θα προβάλει απόψε πλάνα με τον Νοτιοαφρικανό παραολυμπιονίκη να αναπαριστά τα θλιβερά γεγονότα της 14ης Φεβρουαρίου του 2013.

Σε αυτά παρουσιάζεται ο αθλητής, χωρίς τα πρόσθετα μέλη του, να περπατά και να υψώνει το δεξί του χέρι σαν να πυροβολεί, όπως συνέβη όταν δολοφόνησε τη Ρίβα Στίνκαμπ, ενώ ακολούθως εμφανίζεται να σέρνει ένα γυναικείο σώμα όπως έκανε στο άψυχο κορμί της συντρόφου του εκείνη τη βραδιά.

Είναι άγνωστο πώς τα πλάνα, που δεν χρησιμοποιήθηκαν ποτέ στη διάρκεια της δίκης, έφτασαν στην κατοχή του συγκεκριμένου καναλιού και γι’ αυτό έχει προκύψει αντίδραση από την πλευρά της υπεράσπισης.

Υπενθυμίζεται πως ο 27χρονος Πιστόριους ισχυρίζεται πως η δολοφονία ήταν ένα τραγικό δυστύχημα, καθώς θεώρησε ότι υπήρχε διαρρήκτης στο σπίτι τους, ενώ οι κατήγοροι προσπαθούν να αποδείξουν πως επρόκειτο για ένα έγκλημα πάθους.

inner

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Ανακοινώνει στόπερ και φουλ για Ρόσι!!

Μέχρι αύριο αναμένεται να έχει φέρει στην Αθήνα και να ανακοινώσει την απόκτηση στόπερ ο Παναθηναϊκός. Ο Φάουστο Ρόσι πρώτη επιλογή για τη θέση του χαφ.

Ανακοινώνει στόπερ και φουλ για Ρόσι
Θέμα ωρών είναι η απόκτηση στόπερ για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» δεν έχουν περιθώριο να περιμένουν άλλο τη Ντιναμό Μόσχας για τον Γκόρντον Σίλντενφελντ και βρίσκονται μια ανάσα από την πρώτη τους μεταγραφή.

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι επαφές του Νίκου Νταμπίζα με τον εκλεκτό του είναι στο τελικό στάδιο και μέχρι τη Δευτέρα αναμένεται να έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει, εφόσον δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο. Το ποιος είναι κρατείται μυστικό, αλλά σίγουρα πρόκειται για έμπειρο ποδοσφαιριστή με καλό βιογραφικό.

Όσον αφορά στον «Σίφο», θεωρητικά είναι στα υπόψη όσο δεν ανακοινώνεται άλλος στόπερ, ωστόσο πλέον οι πιθανότητες παραμονής του είναι ελάχιστες, μιας και η ομάδα του δεν δείχνει να αλλάζει στάση. Η περίπτωση του Γκάρι Κάλντγουελ της Γουίγκαν είναι εναλλακτική για το κέντρο της άμυνας.

Αναφορικά με τον μέσο, ο Φάουστο Ρόσι είναι ο πρώτος στόχος. Ο 23χρονος Ιταλός ανήκει στη Γιουβέντους και οι «πράσινοι» προσπαθούν να τον πάρουν δανεικό, πράγμα όχι εύκολο γιατί υπάρχει ανταγωνισμός από πολλές ομάδες ανάμεσα στις οποίες φέρονται να βρίσκονται Σεβίλλη και Κάλιαρι.

*Ημέρα μισού ρεπό είναι η σημερινή για τους παίκτες του Παναθηναϊκού στο Γκνιεβίνο, αφού το πρόγραμμα περιλαμβάνει μόνο τακτική στη θεωρία (κι όχι στο γήπεδο) από τον Στιβ Ρούτερ.Πηγή: sport-fm.gr

Αυτούς θέλει η ΑΕΚ για αριστερά!

Ο μουντιαλικός με το Ιράν Μασούντ και ο Σλοβένος Κιρμ είναι οι δύο παίκτες που εξετάζει η ΑΕΚ για τη θέση του αριστερού χαφ (video). Τρίτη επιλογή ο Κάλβο. Τι γίνεται με Τζεμπούρ.

Αυτούς θέλει η ΑΕΚ για αριστερά
Δύο νέα ονόματα ήρθαν στην επιφάνεια για την ΑΕΚ και τη θέση του αριστερού χαφ, όπου αναζητεί ενίσχυση. Πρόκειται για τον Σοζέι Μασούντ και τον Άντραζ Κιρμ, που όπως αναφέρει η «Ώρα των Σπορ» συζητήθηκαν στη χθεσινή σύσκεψη Δέλλα-Μπάγεβιτς-Μιλοβάνοβιτς και ξεχώρισαν ως βασικές επιλογές. Αμφότεροι χρησιμοποιούν και τα δύο πόδια και μπορούν να παίξουν και στα δύο άκρα.

Ο πρώτος είναι 30 ετών, Ιρανός, με συμμετοχή και στα τρία παιχνίδια της ομάδας του στο Μουντιάλ, ενώ συνολικά μετρά 53 συμμετοχές και 5 γκολ με το εθνόσημο. Ανήκει στη Λας Πάλμας (πρώην ομάδα του Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς), με την οποία έχει συμβόλαιο μέχρι το 2015, ενώ την προηγούμενη πενταετία έπαιζε στην Οσασούνα. Προέρχεται από εξαιρετική σεζόν με 31 συμμετοχές, 6 γκολ και 10 ασίστ.



Ο δεύτερος είναι επίσης 30 ετών, Σλοβένος (62 εμφανίσεις, 6 γκολ) και έμεινε ελεύθερος από την ολλανδική Χρόνινχεν. Φέτος είχε μαζί της 28 συμμετοχές, 3 γκολ και 1 ασίστ. Στο παρελθόν είχε αγωνιστεί στην πατρίδα του και για μια τριετία στη Βίσλα Κρακοβίας.



Σε ό,τι αφορά στην επίθεση, ο Ράφικ Τζεμπούρ παραμένει ένα ανοικτό «κεφάλαιο», ωστόσο θα πρέπει πρώτα να ξεμπλέξει από τη Νότιγχαμ. Η αγγλική ομάδα τον αφήνει μεν ελεύθερο, αλλά μόνο αν παραιτηθεί από κάποιες χρήματα που του οφείλονται. Ειδάλλως θα διεκδικήσει χρήματα από όποια ομάδα επιδιώξει να αποκτήσει τον Αλγερινό φορ.
Πηγή: sport-fm.gr

Φαν Χάαλ: «Ήταν προσχεδιασμένο…»

Την αποκάλυψη πως αν το ματς της Ολλανδίας με την Κόστα Ρίκα πήγαινε στα πέναλτι είχε σχεδιαστεί εξ αρχής να καθίσει στο τέρμα ο Τιμ Κρουλ έκανε ο Λουίς Φαν Χάαλ.Τι δήλωσε το κρυφό χαρτί των «οράνιε».

Φαν Χάαλ: «Ήταν προσχεδιασμένο…»
Δεν ήταν απόφαση της στιγμής να αντικατασταθεί στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο τερματοφύλακας της Ολλανδίας, με τον Κρουλ να αντικαθιστά τον Σίλεσεν. Όπως αποκάλυψε ο Λουίς Φαν Χάαλ, επρόκειτο για ένα σχέδιο που υπήρχε εξ αρχής και τελικά απέφερε αποτέλεσμα, αφού οι «οράνιε» επικράτησαν 4-3 της Κόστα Ρίκα στα πέναλτι κι έφτασαν στα προημιτελικά.

«Είχαμε εξετάσει αυτή την πιθανότητα. Κάθε παίκτης στην ομάδα έχει κάποιες ξεχωριστές ικανότητες. Ο Κρουλ πιστεύαμε πως ήταν ο καταλληλότερος για τη διαδικασία των πέναλτι και είχαμε αποφασίσει να χρησιμοποιηθεί εφόσον φτάναμε εκεί. Είναι πολύ ψηλός, έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών και δυσκολεύει τον αντίπαλο. Όπως είδατε, έπεσε σωστά σε όλα τα πέναλτι. Δεν είχαμε πει τίποτα στον Σίλεσεν πριν το παιχνίδι, το αντιλήφθηκε όταν έγινε η αλλαγή. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και ευτυχώς η επιλογή ήταν σωστή, γιατί διαφορετικά θα ήταν λάθος δικό μου», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Ήμασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και είχαμε τρία δοκάρια, ενώ ο Νάβας έκανε πολλές μεγάλες αποκρούσεις. Όμως οι παίκτες μου ποτέ δεν τα παράτησαν, προσπάθησαν μέχρι το τέλος και δικαιωθήκαμε, έστω και στα πέναλτι», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Τιμ Κρουλ ανέφερε: «Όλοι είναι χρήσιμοι για την ομάδα. Και οι 23 παίκτες της. Ήταν προσχεδιασμένο εφόσον το παιχνίδι πήγαινε στα πέναλτι να μπω εγώ σαν αλλαγή. Είναι φανταστικό αυτό που καταφέραμε, ένα όνειρο. Χαίρομαι πολύ που βοήθησα να γίνει πραγματικότητα». Πηγή: sport-fm.gr

Τους περιμένει ο Αναστασιάδης!!

Την απόκτηση των τριών ποδοσφαιριστών που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της εβδομάδας περιμένει ο Άγγελος Αναστασιάδης, λίγες μέρες πριν η αποστολή του ΠΑΟΚ αναχωρήσει για την Ολλανδία.

Τους περιμένει ο Αναστασιάδης
Ανησυχητική θεωρείται για αρκετούς η καθυστέρηση που παρατηρείται από πλευράς ΠΑΟΚ στην ολοκλήρωση των μεταγραφών του για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Μάλιστα, ο Άγγελος Αναστασιάδης φέρεται να έχει μιλήσει με τους ιθύνοντες του συλλόγου, ζητώντας να τελειώνουν άμεσα οι όποιες κινήσεις, ώστε να τους έχει στη διάθεσή του κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας στην Ολλανδία (στις 10 Ιουλίου είναι προγραμματισμένη η αναχώρηση).

Ωστόσο, το μήνυμα του Ιβάν Σαββίδη είναι το εξής: «Να ενισχυθεί η ομάδα με παίκτες που θα κάνουν τη διαφορά και θα έχουν όρεξη για επιτυχίες».

Από εκεί και πέρα, οι Θεσσαλονικείς παρουσιάζονται να είναι κοντά στην ολοκλήρωση τριών μεταγραφών: ενός στόπερ και δύο μεσοεπιθετικών, ενώ σύντομα θα σημειωθούν εξελίξεις και στο θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του Στέφανου Αθανασιάδη.

Κάτι ανάλογο αναμένεται να συμβεί και στην αντίστοιχη υπόθεση του νεαρού Κουλούρη. Τα νέα δεν είναι, όμως, ευχάριστα για τον Χουάν Ινσαουράλδε, αφού ο Αργεντινός στόπερ αγωνίστηκε ξανά (για 33 λεπτά) σε φιλικό της Σπαρτάκ Μόσχας με τη Λουκέρνη και φαίνεται ότι δυσκολεύει η μεταγραφή του στον «Δικέφαλο του Βορρά».
Πηγή: sport-fm.gr

Τελικά δεν είχε… παράταση ο γάμος!!

Την ώρα που θα μπορούσε να προετοιμάζεται μαζί με τους άλλους διεθνείς για τον αγώνα με την Ολλανδία, ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος παντρεύτηκε την σύντροφό του, Ξανθή Σταμουλάκη.

Τελικά δεν είχε… παράταση ο γάμος
Πολύς λόγος έγινε για τον γάμο του Σωκράτη Παπασταθόπουλου με την Ξανθή Σταμουλάκη, αφού θα μπορούσε να είχε πάρει… παράταση, αν η Εθνική Ελλάδας είχε αποκλείσει την Κόστα Ρίκα και είχε προκριθεί εκείνη στην προημιτελική φάση του Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Λίγο μετά τις οχτώ το βράδυ ο διεθνής στόπερ της Ντόρτμουντ ανέβηκε τα σκαλιά της εκκλησίας μαζί με την σύντροφό του και μητέρα του ενός παιδιού που έχουν αποκτήσει.

Ανάμεσα στους καλεσμένους ήταν οι συμπαίκτες του στη «γαλανόλευκη», πρώην συνάδελφοί του και προπονητές από την ΑΕΚ, αλλά και ο Χρήστος Χολίδης, κουμπάρος του Γιάννη Μανιάτη.

Το ζευγάρι, το οποίο είναι μαζί από το 2006 και έχουν μία κόρη 4 μηνών, πάντρεψε ο Αβραάμ Παπαδόπουλος, ο οποίος ετοιμάζεται και εκείνος να «κρεμαστεί» στις 12 Ιουλίου!

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner

inner


Πηγή: sport-fm.gr

Περήφανος για Κόστα Ρίκα, γκρίνια για διαιτησία!!

Ο προπονητής της Κόστα Ρίκα, Χόρχε Λουίς Πίντο, δήλωσε περήφανος για την ομάδα του μετά τον αποκλεισμό από την Ολλανδία, ενώ γκρίνιαξε και για τη διαιτησία.

Περήφανος για Κόστα Ρίκα, γκρίνια για διαιτησία
Ο Χόρχε Λουίς Πίντο μόνο καλά λόγια είχε να πει για την ομάδα του μετά την ήττα από την Ολλανδία στα πέναλτι. Ο προπονητής της Κόστα Ρίκα κρατά το… ταξίδι που έκαναν οι «τίκος» σε αυτό το Μουντιάλ ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.

«Είναι άσχημο να αποκλείεσαι με αυτόν τον τρόπο, αλλά μπορούμε να είμαστε περήφανοι για όσα πετύχαμε σε αυτό το Μουντιάλ. Κάναμε υπέροχα πράγματα. Πολλοί δεν μας πίστεψαν, αλλά αντιμετωπίσαμε μεγάλες ομάδες και δεν χάσαμε από κανέναν. Ευχαριστώ τους παίκτες μου γιατί κοίταξαν στα μάτια όλους τους αντιπάλους και δεν φοβηθήκαμε ποτέ καμία μεγάλη δύναμη. Τελειώσαμε το Μουντιάλ με την καλύτερη άμυνα και την αναγνώριση του κόσμου. Ο Νάβας ήταν ο κορυφαίος τερματοφύλακας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, αλλά τα πέναλτι είναι θέμα τύχης», τόνισε.

Ο Κολομβιανός τεχνικός, πάντως, εξέφρασε και το παράπονό του για την αντιμετώπιση που είχε η Κόστα Ρίκα από τη διαιτησία. «Η διαιτησία δεν ήταν και η καλύτερη απέναντί μας. Δεν μας δόθηκε ένα καθαρό πέναλτι με την Ιταλία κι ένα με την Ελλάδα, ενώ και σήμερα θα μπορούσε να μας δοθεί ένα πέναλτι. Γενικά έγιναν πολλά λάθη στο Μουντιάλ και η FIFA πρέπει να το εξετάσει».
Πηγή: sport-fm.gr

Έρχονται οι επόμενοι!!

Μετά την απόκτηση του Ερίκ Αμπιντάλ, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να ανακοινώσει τις μεταγραφές του Αρτούρ Μαζουάκου και του Ματιέ Ντοσεβί. «Κολλάει» του Κασάμι και οι Πειραιώτες κοιτάζουν για άλλους χαφ.

Έρχονται οι επόμενοι
Το γύρο του κόσμου έκανε η είδηση της μεταγραφής του Ερίκ Αμπιντάλ στον Ολυμπιακό.

Ο Γάλλος υπέγραψε για τα επόμενα δύο χρόνια στους Πειραιώτες, οι οποίοι πλέον κινούνται για την περαιτέρω ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ τους εν όψει της νέας σεζόν.

Εκτός από τον σπουδαίο αμυντικό, στην Ελλάδα βρίσκεται από χθες και ο Αρτούρ Μαζουάκου για να υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια πήγε στα γραφεία της ΠΑΕ για να συζητήσει τις λεπτομέρειες του συμβολαίου του.

Ο 20χρονος αριστερός μπακ-χαφ προορίζεται για αντικαταστάτης του Γκαετάνγκ Μπονγκ, εφόσον ο Καμερουνέζος βρει ομάδα για να συνεχίσει την καριέρα του. Ο Γάλλος άσος αναμένεται να υπογράψει για πέντε (3+2) χρόνια.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε νέα εμπλοκή στην υπόθεση του Παϊτίμ Κασάμι, με τους πρωταθλητές Ελλάδας να εξετάζουν και άλλες λύσεις για να ενισχύσουν τη μεσαία τους γραμμή.

Στο προσκήνιο επανέρχονται ο Σάσα Κλίεσταν (της Άντερλεχτ) που αρέσει στον Μίτσελ, αλλά είναι περισσότερο αμυντικός μέσος, όπως και ο Βαντίς Οτζίτζα-Οφόε, που είναι πιο πίσω ως επιλογή.

Εκτός από τον Μαζουάκου, ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται να αποκτήσει και άλλον ποδοσφαιριστή από τη Βαλενσιέν. Ο λόγος για τον Ματιέ Ντοσεβί, ο οποίος είναι 26 ετών και αγωνίζεται ως δεξί εξτρέμ.

Τη φετινή σεζόν έπαιξε σε 31 αγώνες του Σαμπιονά με τέσσερα γκολ και πέντε ασίστ και αποχωρεί από τον γαλλικό σύλλογο, αφού η τελευταία οδεύει λόγω χρεών στην ερασιτεχνική κατηγορία.

Εν τω μεταξύ, από χθες έχει αναπτυχθεί έντονη φημολογία ότι οι «ερυθρόλευκοι» κινούνται για παίκτη από την Αρσεναλ! Η υπόθεση Κάμπελ είναι δύσκολη και στο προσκήνιο είναι δύο περιπτώσεις.

Του 22χρονου Ιάπωνα Μιγιαΐτσι που είναι ακραίος και πέρυσι αγωνίστηκε δανεικός στη Γουίγκαν και του έμπειρου μέσου Κάλστρομ, που είχε παίξει πέρυσι δανεικός στους Λονδρέζους και ανήκει στη Σπαρτάκ Μόσχας.

Την υπόθεση είναι αρκετά πιθανό να αναλάβει ο Κριστιάν Καρεμπέ, λόγω των πολύ καλών σχέσεων που διατηρεί με τον Αρσέν Βενγκέρ.

Τέλος, σύντομα αναμένεται και η ανακοίνωση της μεταγραφής του Ντελβίν Εντινγκά, που χάνει όμως την προετοιμασία, αφού έχει προκριματικούς Κόπα Αφρικα με το Κονγκό στις 20 Ιουλίου και αρχές Αυγούστου με αντίπαλο τη Ρουάντα Πηγή: sport-fm.gr

Διεκόπη η «πρώτη» της Ανόρθωσης!

Δεν ολοκληρώθηκε ποτέ η «πρώτη» της Ανόρθωσης, ενόψει της έναρξης της νέας αγωνιστικής περιόδου, καθώς οι οπαδοί που βρίσκονταν στο γήπεδο εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο.

Διεκόπη η «πρώτη» της Ανόρθωσης
Οι φίλοι της «Κυρίας» επιτέθηκαν στα παρόντα μέλη της διοίκησης και αρχικά τους έριξαν φωτοβολίδες.

Όταν, μάλιστα, ο πρόεδρος του συλλόγου, Χρίστος Πουλλαϊδης, πήρε το μικρόφωνο δέχτηκε την επίθεση από 200 άτομα και, έτσι, αποφασίστηκε να μη συνεχιστεί η προπόνηση. Πηγή: sport-fm.gr

Η γκολάρα του Μπέργκαμπ που «ξέρανε» τους Αργεντινούς!! (video)

Ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων, από τον χαρισματικό Ντένις Μπέργκαμπ, πρόσφερε η τελευταία συνάντηση της Ολλανδίας με την Αργεντινή!

Η γκολάρα του Μπέργκαμπ που «ξέρανε» τους Αργεντινούς!  (video)
Η Αργεντινή πιο εύκολα, και η Ολλανδία πιο δύσκολα χάρη στις επεμβάσεις του Κρουλ στην διαδικασία των πέναλτι, τσέκαραν το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Δύο ομάδες που συναντήθηκαν τελευταία φορά σε αυτό επίπεδο το 1998, στα προημιτελικά. Η ιστορία γράφτηκε στο φινάλε της αναμέτρησης με ένα γκολ ποίημα από τον Ντένις Μπέργκαμπ που έστειλε τους "οράνιε" στην επόμενη φάση!

Ο Φρανκ Ντε Μπουρ με μια βαθιά 40άρα μπαλιά σημάδεψε τον Μπέργκαμπ. Η μπάλα κόλλησε στο δεξί πόδι του Ολλανδού, αυτός την έσπασε με τη μία στ' αριστερά και με υποδειγματικό τελείωμα με το εξωτερικό στο απέναντι παράθυρο σημείωσε ένα από τα ομορφότερα γκολ στην ιστορία της διοργάνωσης και "ξέρανε" τους Αργεντινούς!

Θαυμάστε το υπέροχο γκολ του Μπέργκαμπ: 




 
Πηγή: sport-fm.gr

Οι όμορφες ιστορίες, όμορφα γράφονται!!

Ο Μιχάλης Τσαμπάς γράφει για την νύχτα που ο Φαν Χάαλ μας (ξανα)μάγεψε και ο Τιμ Κρουλ βρήκε απάντηση στο μελλοντικό ερώτημα «τι έκανες στην καριέρα σου μπαμπά;»! 
Η Ολλανδία είχε 3 δοκάρια και άλλες 4-5 απίστευτες ευκαιρίες που είτε τις... ξόδεψαν οι παίκτες της, είτε ο εκπληκτικός Νάβας όρθωσε ξανά τείχος! Έστω σε μια από τις παραπάνω φάσεις αν η μπάλα πήγαινε στα δίχτυα της Κόστα Ρίκα, σε αυτό το εκπληκτικό Μουντιάλ δεν θα έχει γραφτεί μια εκπληκτική ιστορία!
Ο Τιμ Κρούλ απλά με την λήξη του αγώνα φορώντας την πορτοκαλί «σαλιάρα» της ΦΙΦΑ θα έμπαινε στον αγωνιστικό χώρο και θα πανηγύριζε με τους άλλους συμπαίκτες του την πρόκριση στους 4 του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν ήταν τυχερός ίσως σε κάποια από τα πολλά καρέ της μετάδοσης ο σκηνοθέτης να τον είχε μέσα στο πλάνο έτσι ώστε στα... ποδοσφαιρικά γεράματα να διηγείται στα παιδιά του ότι ήταν κι αυτός στην αποστολή των Ολλανδών για το Μουντιάλ της Βραζιλίας...
Αν το αρχικό πλάνο του Φαν Χάαλ πήγαινε όπως το είχε σχεδιάσει για το ματς με την Κόστα Ρίκα, ο Κρουλ πιθανότατα δεν θα είχε ούτε δευτερόλεπτο συμμετοχής σε όλη την διοργάνωση! Λένε πως όταν ο άνθρωπος κάνει πλάνα, ο Θεός γελάει! Όταν όμως το plan B του Ολλανδού προπονητή έλεγε αλλαγή τερματοφύλακα στο 120' πως να γελάσει ο Θεός; Μάλλον... ψάρωσε ακόμη κι αυτός!
Όπως ψάρωσαν οι Κοσταρικανοί με την κορυφαία κίνηση που έχει γίνει ως τώρα στα Βραζιλιάνικα γήπεδα. Τα στατιστικά του ήρωα της βραδιάς έγραφαν πριν το ματς ότι έχει πιάσει 2 πέναλτι στα τελευταία 20 που του χτύπησαν. Δεν είναι δηλαδή και κάποιο ποσοστό που προκαλεί φόβο και τρόμο. Ο οποιοσδήποτε πορτιέρο θα μπορούσε να το έχει.
Όμως η... ρουλέτα των πέναλτι είναι και ρουλέτα ψυχολογίας. Κι εκεί ο Φαν Χάαλ δεν πήρε άριστα 20, αλλά... 30! Εκείνη την στιγμή κανένας «αντίπαλος», προπονητής, βοηθός ή ότι άλλο θέλετε δεν ξέρει ή δεν έχει στο μυαλό του στατιστικά. Αυτομάτως όταν γίνεται αλλαγή τερματοφύλακα στο 120' με σκοπό να είναι παρών στα πέναλτι «ψαρώνεις». Τα χάνεις... Λες τι γίνεται, τι είναι αυτός που μπήκε.
Σε μια διαδικασία που χρειάζεται καθαρό μυαλό και ψυχρό αίμα, όλοι στην Κόστα Ρίκα προφανώς και θα ασχολήθηκαν με το ποιος είναι αυτός ο τύπος που έρχεται από το πουθενά. Αλλάζοντας μάλιστα τον Σίλεσεν που κι αυτός είχε... ηρωική διάθεση με την επέμβαση στο 116'! Όλα τα άλλα από εκεί και πέρα είναι ιστορία. 2 πέναλτι έπιασε ο Κρουλ που σε όλα έπεσε σωστά κι έδωσε στην Ολλανδία αυτό που άξιζε.
Το εισιτήριο για την 4άδα και το ραντεβού με την Αργεντινή. Η λογική (αν υπάρχει στην μπάλα λογική μετά από τέτοιες βραδιές) λέει ότι ο κίπερ της Νιούκασλ αφού γευτεί το νέκταρ της στιγμής θα γυρίσει και πάλι στον πάγκο. Ίσως και στα 2 ματς που έχουν να δώσουν ακόμα οι Οράνιε (ημιτελικό και τελικό, μικρό ή μεγάλο) να μην ξαναπαίξει.
Ό,τι κι αν γίνει από εδώ και πέρα η ιστορία έγραψε. Όπου κι αν φτάσει ως το φινάλε του Μουντιάλ η Ολλανδία, μια ακόμη όμορφη και μοναδική ιστορία που ξέρει να γράφει το ποδόσφαιρο την έγραψε. Παραμονές του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Ρωσίας του 2018, του Κατάρ το 2022, ακόμη κι αυτού που θα γίνει ... το 2050, οι αφιερωματικές εκπομπές θα βρουν χώρο για να προβάλλουν όσα είδαν τα μάτια μας στο Σαλβαδόρ!
Θα κάνουν αναφορά στον ήρωα της μιας βραδιάς (ή λέτε να έχει κι άλλες:) και φυσικά στον τεράστιο Λουίς Φαν Χάαλ! Ο προπονητής που μπήκε στο... κάδρο πριν από περίπου 20 χρόνια με τον μεγάλο Άγιαξ δεν περίμενε αυτή την νύχτα, αυτή την αλλαγή για την παγκόσμια αναγνώριση. Την είχε και την έχει. Απλά ήταν η στιγμή που τον πέρασε στο Μουντιαλικό πάνθεον. Τον μεγάλωσε ακόμη περισσότερο...
Πηγή: gazzetta.gr

MLS: «Ρουκέτα» από Φερνάντεζ για Ουάιτκαπς!! (videos)

Χάρη σε τρομερό γκολ του Σεμπαστιάν Φερνάντεζ, οι Βανκούβερ Ουάιτκαπς κέρδισαν με 1-0 τους πρωτοπόρους του MLS, Σιάτλ Σάουντερς.
Ο 24χρονος στράικερ βρήκε δίχτυα στο 12ο λεπτό με μακρινό και ωραίο σουτ, το οποίο ξεσήκωσε τους 22,500 θεατές στο «B.C. Place Stadium» και αποδείχθηκε αρκετό για το «τρίποντο». Σε άλλα σημερινά ματς του MLS, η Ντι Σι Γιουνάιτεντ ανέβηκε στην κορυφή της ανατολικής περιφέρειας της βορειοαμερικανικής λίγκας περνώντας με 2-1 από την έδρα του Τορόντο, ενώ η Σίβας ΗΠΑ κατέβαλε τους Μόντρεαλ Ίμπακτ με 1-0 χάρη σε ωραίο τέρμα του Έρικ Τόρες στο 94ο λεπτό.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Τορόντο-Ντι Σι Γιουνάιτεντ 1-2
Βανκούβερ Ουάιτκαπς-Σιάτλ Σάουντερς 1-0
Σίβας ΗΠΑ-Μόντρεαλ Ίμπακτ 1-0
Και οι βαθμολογίες:
ΑΝΑΤΟΛΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Ντι Σι Γιουνάιτεντ
17
28
Σπόρτινγκ Κάνσας Σίτι
16
25
Νιου Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον
16
23
Τορόντο
14
21
Νιου Γιορκ Ρεντ Μπουλς
17
20
Κολόμπους Κρου
17
20
Χιούστον Ντάιναμο
18
18
Φιλαδέλφεια Γιούνιον
18
18
Σικάγο Φάιρ
15
15
Μόντρεαλ Ίμπακτ
16
14
ΔΥΣΗ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Σιάτλ Σάουντερς
17
35
Ρέαλ Σολτ Λέικ
17
28
Κολοράντο Ράπιντς
17
26
Ντάλας
19
26
Βανκούβερ Ουάιτκαπς
16
25
Λος Άντζελες Γκάλαξι
14
21
Πόρτλαντ Τίμπερς
18
21
Σίβας ΗΠΑ
17
20
Σαν Χοσέ Έρθκουεϊκς
15
16
-Οι πρώτες πέντε ομάδες από κάθε περιφέρεια προκρίνονται στα playoffs.





Πηγή: onsports.gr

Κρουλ όπως... Χρηστίδης!!

Ο Γιώργος Μαζιάς θυμάται τον αγώνα της ΑΕΚ με την ΚΠΡ, τον ήρωα Χρηστίδη, την έμπνευση του Φάντροκ και την πρόκριση της "Ενωσης". Οτι ακριβώς έκανε και ο Φαν Χάαλ με τον Κρουλ στα πέναλτι!

Κρουλ όπως... Χρηστίδης!
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ ένας τερματοφύλακας μπαίνει στον αγώνα στα 120’ ώστε να παίξει στη διαδικασία των πέναλτι.

Εμπνευση του Φαν Χάαλ που έβαλε τον Κρουλ στηριζόμενος στην ικανότητά του να αποκρούει πέναλτι. Δικαιώθηκε και η Ολλανδία πέρασε στα ημιτελικά.

Ηταν μια κίνηση που μας θύμισε τον Νίκο Χρηστίδη σε μια ίδια στιγμή. Ο Ελληνας πορτιέρο, το 1977 ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης πορείας της ΑΕΚ ως τους ημιτελικούς του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Πέρασε ως αλλαγή του Λάκη Στεργιούδα, στον επαναληπτικό προημιτελικό με την αγγλική Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς (3-0, 0-3), στο 117ο λεπτό της παράτασης. Εκεί έπιασε δυο πέναλτι των Αγγλων και χάρισε την πρόκριση στην «Ένωση» στα ημιτελικά!

Σημείωση: Προπονητής τότε της ΑΕΚ ήταν ένας… Ολλανδός: Ο Φράντισεκ Φάντροκ. Όπως τώρα ο Φαν Χάαλ είχε δει ότι το ματς πάει στα πέναλτι. Ηξερε την ικανότητα του Χρηστίδη στα πέναλτι, τον έβαλε λίγο πριν τη «ρώσικη ρουλέτα» και δικαιώθηκε.

Δυο πέναλτι ο Χρηστίδης, δυο ο Κρουλ και πρόκριση για τις ομάδες τους στα… ημιτελικά. Του ΟΥΕΦΑ η ΑΕΚ, του Μουντιάλ η Ολλανδία. Συμπτώσεις με διαφορά 37 ετών...




Πηγή: sport-fm.gr

Άσος απ’το μανίκι!!

Ο Νάβας έστειλε και πάλι με τις επεμβάσεις την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι, αλλά ο Φαν Χάαλ έριξε στο ματς τον Κρουλ, που έγινε ήρωας για την Ολλανδία, οδηγώντας την στους «4» με τις δύο αποκρούσεις του.

Άσος απ’το μανίκι!
Ήταν και πάλι συγκλονιστικός, αλλά του έκλεψε τη δόξα ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
Ο Κέιλορ Νάβας «κατέβασε» και πάλι ρολά στην εστία της Κόστα Ρίκα και με τη βοήθεια της τύχης και του οριζόντιου δοκαριού στο οποίο σταμάτησε η μπάλα σε μια εκτέλεση φάουλ και σε ένα σουτ του του Σνάιντερ και κράτησε ανέπαφη (0-0) την εστία του στην κανονική διάρκεια, αλλά και στην παράταση της αναμέτρησης, με την Ολλανδία, στέλνοντας την στα πέναλτι.

Αυτή τη φορά όμως MVP του ματς αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας των αντιπάλων, ο Τιμ Κρουλ, τον οποίον πέρασε στο ματς ο Λουίς Φαν Χάαλ, δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης, χωρίς να έχει πρόβλημα ο Γιάσπερ Σίλεσεν, που έπαιξε σε όλα τα ματς των «οράνιε» και αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή. Μοιραίοι για τους ηττημένους οι Ρουίς και Ουμάνια που αστόχησαν στα πέναλτι.

Οι Ολλανδοί θα βρουν μπροστά τους στα ημιτελικά την Αργεντινή, που απέκλεισε το Βέλγιο, την Τετάρτη (9/7, 23:00)

Ολλανδία-Κόστα Ρίκα 4-3 στα πέναλτι (0-0)

0-1, Μπόρχες
1-1, Φαν Πέρσι
1-1, άστοχος ο Ρουίς
2-1, Ρόμπεν
2-2, Γκονζάλες
3-2, Σνάιντερ
3-3, Μπολάνιος
4-3, Κάουτ,
4-3, άστοχος ο Ουμάνια

Το ματς



Οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν στο πρώτο μέρος, αλλά αυτό δεν αποτυπώνει ακριβώς την εικόνα του ματς, καθώς θα μπορούσαν να είχαν πετύχει γκολ και οι δύο ομάδες, αν και η Κόστα Ρίκα μόλις μια καλή ευκαιρία. Η Ολλανδία ήταν αισθητά καλύτερη και είχε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, έφτασε μέχρι το (63%-37%), αλλά άρχισε να απειλεί από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά. Σε εκείνο το σημείο έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο 1-0 οι «οράνιε», όταν ο Ντεπάι πήρε την μπάλα από τον Κάουτ και έβγαλε τον Φαν Πέρσι φάτσα με τον Νάβας, αλλά ο 27χρονος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά. Τρία λεπτά μετά οι παίκτες Φαν Χάαλ βγήκαν μπροστά με καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Φαν Πέρσι υποδείχθηκε σε θέση off-side μετά την πάσα του Κάουτ, ενώ ήταν απέναντι από το τέρμα και δεν μπόρεσε πάντως, να κοντρολάρει, τη στιγμή που ακολουθούσαν οι αμαρκάριστοι Ντεπάι και Σνάιντερ.

Στο 29’ Ο Φαν Πέρσι μοίρασε στον Ντεπάι, που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια, αλλά νικήθηκε και αυτός από τον Νάβας. Τον ίδιο συνέβη και στο 42’, όταν ο Σνάιντερ εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο πορτιέρο της Λεβάντε απέκρουσε σε κόρνερ. Η μοναδική στιγμή που έφτασε κοντά στο γκολ η Κόστα Ρίκα ήταν στο 34’ όταν ο Ρουίς τροφοδότησε τον Μπόρχες, που έκανε το γυριστό, αλλά έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος η άμυνα της Ολλανδίας.

Στο δεύτερο μέρος η Ολλανδία ήταν και πάλι ανώτερη, αλλά βρήκε μπροστά της και πάλι το γνωστό… εμπόδιο, τον Κέιλορ Νάβας. Εξαιρώντας το σουτ του Σνάιντερ στην αρχή και την κεφαλιά του Φλάαρ στο 75’, όπου χρειάστηκε να επέμβει ο πορτιέρο της Κόστα Ρίκα ήταν άψογος. Μόνο στο 82’ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, διότι η μπάλα σταμάτησε στο δεξί του δοκάρι ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ. Όπως στο 84’, όταν ο Φαν Πέρσι δεν μπόρεσε να νικήσει και πάλι τον Νάβας από απόσταση αναπνοής. Θα μπορούσαν να πάρουν το ματς οι «οράνιε» στο 90+3’, αλλά ο Φαν Πέρσι δεν βρήκε δίχτυα και πάλι, όταν ο Μπλιντ γύρισε από τα αριστερά και ύστερα από κόντρες και αδράνεια αμυνόμενων και επιτιθέμενων, ή μπάλα έφθασε στον Φαν Πέρσι, όμως το σουτ βρήκε αρχικά στον Τεχέντα και στη συνέχεια στο δοκάρι.

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης είχε μόλις μια καλή φάση. Στο 94’ ο Νάβας έκανε κάτι που δεν συνηθίζει… δηλαδή λάθος, ύστερα από κόρνερ του Σνάιντερ και «τζούφια» κεφαλιά του Κάουτ, με την έξοδο του να ανησυχεί τους συμπαίκτες, αλλά ο κίνδυνος πέρασε.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο καλό, με τους δύο «μονομάχους» να χάνουν καλές ευκαιρίες, με την Κόστα Ρίκα να δημιουργεί στο τελευταίο πεντάλεπτο, όσες φάσεις δεν είχε στο υπόλοιπο ματς. Ο Μπόλανιος «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα στο 113’ και στο 115’, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, όπως και δύο λεπτά αργότερα ο Ουρένα, που βγήκε απέναντι από τον Σίλεσεν, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ωστόσο, η φάση της παράτασης άνηκε στην Ολλανδία, αλλά ο Σνάιντερ, ήταν και πάλι άτυχος, σημαδεύοντας για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση το οριζόντιο δοκάρι, του άλλου τέρματος αυτή τη φορά. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Φαν Χάαλ έκανε τη κίνηση-ματ, περνώντας εκτός ματς τον Γιάσπερ Σίλεσεν που δεν είχε χάσει λεπτό στη διοργάνωση, ενώ δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Τιμ Κρουλ πέρασε στη θέση του και έβαλε στοπ σε Ρουίς και Ουμάνια, στέλνοντας την ομάδα στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.


Οι συνθέσεις

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν (120’ Κρουλ), Μάρτινς-Ίντι (105’ Χούντελαρ), Φλάαρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Κάουτ, Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ντιπέι (76’ Λενς), Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Στον πάγκο για τους «οράνιε» έμειναν οι : Ντε Γιόνγκ, Γιανμάατ, Ντε Γκουζμάν, Φερχάεχ, Φέλτμαν, Κονγκολό, Κλάσι, Φερ, Φορμ.

Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Ουμάνια, Γκονζάλες, Ακόστα, Γκαμπόα (79’ Μίριε), Ντίας, Μπόρχες, Τεχέντα (97’ Κουμπέρο), Ρουίς, Μπολάνος, Κάμπελ (66’ Ουρένια).

Στον πάγκο για την ομάδα του Πίντο έμεινα οι:, Μπαράντες, Φράνσις, Γκρανέιντος, Μπρένες, Πεμπερτον, Κάλβο, Καμπρόνερο.

Απών για την Κόστα Ρίκα ο Όσκαρ Ντουάρτε, ο οποίος αποβλήθηκε κόντρα στην Εθνική Ελλάδος. Πηγή: sport-fm.gr

Money...talks!!

Ο Χρύσανθος Τσαλτίδης γράφει στο blog του στο gazzetta.gr για το τι μπορεί να αλλάξει την κατάσταση στον ΑΡΗ, ενώ θυμίζει τις... επαναστατικές ψηφοφορίες και αναρωτιέται για την μαμά Ρωσία!
Τα πράγματα είναι απλά. Όχι μόνο στο ποδόσφαιρο, συνολικά στην κοινωνία. Όχι μόνο στην Ελλάδα, παντού στον κόσμο. Εδώ και περίπου 3 μήνες γράφουμε και λέμε για την επόμενη μέρα. Και τι δεν έχουμε ακούσει και τι δεν έχει ειπωθεί. Ξεκινήσαμε με δικαστήρια για το ποιος θα είναι διοίκηση στην Λίγκα, πήγαμε στα δικαστήρια για το ποιος θα είναι στην Β΄, ψηφίσαμε για το αν θέλουμε Β ή Γ΄, “φουσκώσαμε” στην Γενική Συνέλευση των μετόχων της ΠΑΕ και πλέον εδώ και λίγες μέρες έχουμε διοίκηση που θα παίξει στην Β΄.
Μα θα σημειώσει κάποιος και πριν που γίνονταν όλα αυτά διοίκηση είχαμε. Ναι αλλά με μια βασική διαφορά που αν δεν είναι πυροτέχνημα μπορεί πραγματικά να δώσει ελπίδα στον κόσμο. Ποια είναι η διαφορά; Αυτό που μου είπε ένας φίλος εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών. Τι άλλαξε την Παρασκευή και υπέγραψε ο Ψυχογιός που δεν θα υπέγραφε και ανανέωσε ο ελεύθερος Σταυρόπουλος, μαζί με τον Γιαννίτση που δεν έφυγε για άλλη ομάδα, παρέα με τον..φευγάτο Σουνά που κάποιοι τον είχαν βάλει να κάνει και προσφυγή, αλλά την Δευτέρα υπογράφει νέο συμβόλαιο; Money talks κύριοι... Από τις υποσχέσεις και τα λόγια οι παίκτες είδαν στους λογαριασμούς τους χρήματα. Και όχι από τα 500 και τα 1000 ευρώ που είχαν συνηθίσει. Είδαν χρήματα ικανά να τους πείσουν ότι κάτι πάει να αλλάξει, κάτι πάει να γίνει.
Αν την Δευτέρα συμβεί το ίδιο με τον Μανιά και τον Κύργια τότε θα δούμε και άλλες...τούμπες μετά από αυτές με τον Σταυρόπουλο και τον Σουνά που είχαν χαθεί για τον Άρη, αλλά τελικά βρέθηκαν! Αν απλά και μόνο ήταν ένα πυροτέχνημα και δεν υπάρξει συνέχεια τότε δεν χρειάζεται να πούμε τίποτα άλλο. Αν όμως το χρήμα πραγματικά μιλήσει και την Δευτέρα και αυτό συνεχιστεί προφανώς ο Στεφανίδης θα έχει βρει τα χρήματα που υποσχέθηκε ότι έχει συμφωνήσει προφορικά και επομένως εκτός από το φετινό ρόστερ μπορεί να λύσει και το πρόβλημα με τους πρώην.
Όλα θα εξαρτηθούν από τον κυρίαρχο παράγοντα. Το ρευστό, το χρήμα, το μπακίρι, τα παπέλια, όπως θέλετε πείτε το. Αν η διοίκηση Στεφανίδη το έχει να...μιλάει όλοι οι υπόλοιποι θα...σωπάσουν και ο ΑΡΗΣ θα μπορέσει να αφοσιωθεί στην υπόθεση της ανόδου. Αλλιώς θα γυρίσουμε στα ίδια και τα ίδια...
ΥΓ1 Ενδιαφέρουσες οι δηλώσεις του Κώστα Ορφανού ότι πληρώθηκε με μαύρα η Ξάνθη για τον Βρύζα. Όπως είπε μπορούμε να το πούμε τώρα γιατί το αδίκημα παραγράφηκε, Την άλλη μέρα βέβαια τα γύρισε και είπε ότι όλα ήταν νόμιμα και ο ίδιος δεν ήξερε. Η δήλωση βέβαια της πρώτης μέρας δεν μπορεί να παραγραφεί...
ΥΓ2 Όταν πριν το ματς του κυπέλλου του συμπολίτη με τον ΟΣΦΠ σας έγραφα ότι ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΨΗΦΟΦΟΡΙΕΣ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ έχει ψηφίσει ο συμπολίτης τον Ολυμπιακό σκούζατε. Για μία ακόμα φορά βέβαια και παρά τις... επαναστάσεις προ διμήνου τήρησαν την παράδοση. Ψήφο στον Γενικό διευθυντή του Ολυμπιακού και πρώην στενότατο συνεργάτη του Γιάννη Ιωαννίδη! Καλή και η δικαιολογία. Επαναστατική. Αφού τον ψήφισαν και όλοι οι άλλοι, το κάναμε και εμείς... Εγώ λέω έχουν δίκιο. Χρόνια και χρόνια τώρα κάνουν ότι ακριβώς κάνει ο Λεβαδειακός, ο Πλατανιάς, ο Πανιώνιος, η Κέρκυρα και οι λοιπές ομάδες. Ή μήπως όχι;
ΥΓ3 Τι γίνετε ρε παιδιά με τα χρέη; Για πόσο ακόμα θα μείνουν παγωμένα τα χρέη εκατομμυρίων; Τι έγινε με τα δικαστήρια του... Φλεβάρη; Δε με λες (σαλονικιώτικα), έχουμε θέμα τώρα που η μαμά Ρωσία έκλεισε την κάνουλα και έκοψε τις... έκτακτες επιδοτήσεις λόγω Ουκρανίας;
Πηγή: gazzetta.gr

«Κινέζος» ο Ντιόγκου!!

Στο κινεζικό πρωτάθλημα μπάσκετ θα συνεχίσει την καριέρα του ο Ικε Ντιόγκου την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

«Κινέζος» ο Ντιόγκου
Ο Νιγηριανός διεθνής φόργουορντ υπέγραψε στην Ντονγκ Γουάν γα τον επόμενο χρόνο, όπως γνωστοποίησε ο σύλλογος της χώρας της Νοτιοανατολικής Ασίας.

Μάλιστα, στο συμβόλαιο του 31χρονου, πρώην NBAer, μπήκε οψιόν να επιστρέψει στον «μαγικό κόσμο», εφόσον προκύψει πρόταση μέχρι τις 15 Αυγούστου. Πηγή: sport-fm.gr

Στον Ολυμπιακό ο Ντοσεβί!!

Ο Ματιέ Ντοσεβί ανακοινώνεται άμεσα από τους πρωταθλητές Ελλάδας. Ελεύθερος από τη Βαλανσιέν έρχεται ο Γάλλος περιφερειακός άσος. Το προφίλ του 26χρονου εξτρέμ που φοράει κι αυτός τα "ερυθρόλευκα".

Στον Ολυμπιακό ο Ντοσεβί
Ετοιμος να ανακοινώσει και τον Ματιέ Ντοσεβί είναι ο Ολυμπιακός.

Ο 26χρονος Γάλλος (με καταγωγή από το Τόγκο) έπαιζε τα τρία τελευταία χρόνια στη Βαλανσιέν. Ο Ντοσεβί που παίζει ως περιφερειακός αγωνίσθηκε 31 φορές φέτος στο γαλλικό πρωτάθλημα σκοράροντας 4 φορές.

Η κλασσική του θέση είναι δεξί εξτρέμ, αλλά παίζει και πίσω από τον σέντερ φορ.

Είναι γρήγορος και με καλή πάσα. Με πολύ καλή τεχνική ξεκίνησε στα τμήματα υποδομής της Τουρ (1998-2005) και στη συνέχεια μετακινήθηκε στη Λε Μαν (2005-2010). Στη συνέχεια συνέχισε στη Βαλανσιέν από την οποία τώρα έρχεται στον Ολυμπιακό.

Η μεταγραφή του είναι κλεισμένη και αναμένεται άμεσα να φορέσει κι αυτός τα «ερυθρόλευκα» των πρωταθλητών Ελλάδας.




Πηγή: sport-fm.gr

«Έκοψε» Φακοπουλίδη και Σπυρόπουλο ο Μίσσας!

Ο Κώστας Μίσσας επέλεξε την τελική δωδεκάδα με την οποία θα λάβει μέρος η Εθνική Νέων Ανδρών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης.

«Έκοψε» Φακοπουλίδη και Σπυρόπουλο ο Μίσσας
Οι Κώστας Φακοπουλίδης και Νίκος Σπυρόπουλος είναι οι δύο τελευταίοι παίκτες που «κόπηκαν» από τον Κώστα Μίσσα, προκειμένου να προκύψει η τελική δωδεκάδα με την οποία η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Κρήτης (8-20 Ιουλίου).

Αναλυτικά η ελληνική δωδεκάδα:

Γιώργος Διαμαντάκος 14.01.1995 2.16μ. Παναθηναϊκός
Πάρης Μαραγκός 19.01.1994 2.05μ. American Univ.
Μιχαήλ Λιάπης 11.03.1995 1.90μ. ΠΑΟΚ
Αλέξανδρος Σπυριδωνίδης 03.02.1995 1.89μ. ΚΑΟΔ
Δημήτρης Σιολογκας 28.04.1994 2.02μ. Ηρακλής
Ιωάννης Κουζελογλου 01.04.1995 2.04μ. Μαντουλίδης
Μιχάλης Καμπερίδης 24.04.1994 2.00μ. Φιλαθλητικός
Στέλιος Πουλιανίτης 03.04.1995 1.90μ. Άρης
Λευτέρης Μποχωρίδης 18.04.1994 1.94μ. Άρης
Ιωάννης Παπαπέτρου 30.03.1994 2.03μ. Ολυμπιακός
Δημήτρης Αγραβάνης 20.12.1994 2.08μ. Ολυμπιακός
Ανδρέας Χριστοδούλου 22.02.1995 1.93μ. Ολυμπιακός Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινοί γλέντησαν με τον τραυματισμό του Νεϊμάρ!! (video)

Την ώρα που ο Νεϊμάρ χάνει το υπόλοιπο του Μουντιάλ και υπάρχει προβληματισμός στην Βραζιλία, οι Αργεντινοί φίλαθλοι το πανηγύρισαν κρατώντας μια σπονδυλική στήλη σκελετού!

Αργεντινοί γλέντησαν με τον τραυματισμό του Νεϊμάρ (video)
Στην Βραζιλία κλαίνε, στην Αργεντινή γελάνε. Την ώρα που ο τραυματισμός του Νεϊμάρ έθεσε νοκ-άουτ απ’ το υπόλοιπο του Μουντιάλ τον άσο της Μπαρτσελόνα, οι φίλαθλοι της «μπιανκοσελέστε» χαίρονται.

Και το έδειξαν όταν μια μερίδα εξ’ αυτών άρχισαν τους πανηγυρισμούς κρατώντας στα χέρια μια σπονδυλική στήλη ενός σκελετού, αναφερόμενοι στο μέρος όπου χτύπησε ο σταρ της «σελεσάο» (έσπασε σπόνδυλος στην σπονδυλική στήλη).



Πηγή: sport-fm.gr

Ο χαβαλές του Μουντιάλ σε μια εικόνα!!

Αν ανακατέψεις άσχετα υλικά μεταξύ τους, το φαγητό δύσκολα θα είναι καλό. Αν ανακατέψεις όμως χαβαλετζίδικα στιγμιότυπα του Μουντιάλ, το αποτέλεσμα μπορεί και να 'χει πλακίτσα…

Ο χαβαλές του Μουντιάλ σε μια εικόνα!
Υπάρχουν πολλοί λόγοι να θυμόμαστε το φετινό Μουντιάλ. Ματσάρες, γκολάρες, ανατροπές. Εκτός από θέαμα όμως, είχε και άφθονες αφορμές για χαβαλέ.

Πρώτα λοιπόν ήταν η επίθεση του Χούντελααρ στο σημαιάκι του κόρνερ. Μετά ήταν ο υπεράνθρωπος Χάουαρντ που έπιανε τα πάντα με το Βέλγιο. Και σήμερα ήταν η παραλίγο κατάρρευση του Σαμπέγια στο δοκάρι του Ιγκουαΐν.

Ε, αν τα… ανακατέψεις όλα, τι σερβίρεις; Τη φωτογραφία που σημαδεύει τη φετινή διοργάνωση: Με τον Χούντελααρ να ξηγιέται fatality στον Σαμπέγια και τον Χάουαρντ έτοιμο να τον… αποκρούσει κι εκείνον, άμα χρειαστεί!

inner
Πηγή: sport-fm.gr

Και η Μπάγερν για Μανωλά!!

Οι «μνηστήρες» δεν σταματούν για τον Κώστα Μανωλά! Μετά το ενδιαφέρον της Άρσεναλ που αποκάλυψαν οι Άγγλοι για τον αμυντικό του Ολυμπιακού, η «Corriere dello Sport» μπλέκει και την Μπάγερν Μονάχου!

Και η Μπάγερν για Μανωλά!
Άλλος ένας μεγάλος σύλλογος έχει στο μεταγραφικό του στόχαστρο τον Κώστα Μανωλά! Αναμφίβολα, ο διεθνής αμυντικός του Ολυμπιακού πραγματοποίησε πολύ καλές εμφανίσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας και σύμφωνα με την «Corriere dello Sport» έχει αναγκάσει ακόμα και την Μπάγερν Μονάχου να ασχοληθεί με την περίπτωσή του!

Στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, γίνεται λόγος για τη «γεμάτη» και καλή χρονιά που είχε ο 23χρονος αμυντικός με τη φανέλα του Ολυμπιακού, σε Σούπερ Λίγκα και Champions League, αλλά και στις καλές εμφανίσεις του με την Εθνική ομάδα στα γήπεδα της Βραζιλίας.

Επίσης, αναφέρεται πως έχει συμβόλαιο ακόμα μέχρι το 2016 και πως το μέλλον του είναι πολύ πιθανό να είναι είτε στην Bundesliga, είστε στην Πρέμιερ Λιγκ.
Πηγή: sport-fm.gr

Εξετάζει (και) Μπάικς ο Ολυμπιακός!!

Μπορεί ο Κάρλον Μπράουν να φιγουράρει ψηλά στη λίστα του Ολυμπιακού για να κλείσει τη θέση των γκαρντ, ωστόσο οι «ερυθρόλευκοι» έχουν και «Plan B», το οποίο ακούει στο όνομα Ντουάιτ Μπάικς.

Εξετάζει (και) Μπάικς ο Ολυμπιακός
Έτοιμοι για το παν… ενδεχόμενο με τον Κάρλον Μπράουν είναι στον Ολυμπιακό. Το πρώτο όνομα στη λίστα του Γιώργου Μπαρτζώκα είναι αυτό του γκαρντ της Χάποελ Τελ Αβίβ, ωστόσο στους «ερυθρόλευκους» έχει προταθεί και ο Ντουάιτ Μπάικς, του οποίου η περίπτωση εξετάζεται.

Ο 25χρονος Αμερικανός, ο οποίος στο παρελθόν είχε αγωνιστεί σε Οστάνδη και Γκραβελίν, ανήκει από το 2013 στους Ράπτορς. Τη χρονιά που πέρασε, είχε κατά μέσο όρο 3,1 πόντους, 1,6 ριμπάουντ και 0,7 ασίστ με την ομάδα του Τορόντο, ενώ αγωνίστηκε και στην αναπτυξιακή λίγκα του NBA με τους Bakersfield Jam. Πηγή: sport-fm.gr

Κρατάει τον… ήρωά της!!

Στην ΚΠΡ θα αγωνίζεται και του χρόνου ο Μπόμπι Ζαμόρα, ο άνθρωπος που της χάρισε την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ.

Κρατάει τον… ήρωά της
Σε συμφωνία με τον Μπόμπι Ζαμόρα για την επέκταση της συνεργασίας της μαζί του ήρθε η ΚΠΡ. Οι Λονδρέζοι πρότειναν νέο μονοετές συμβόλαιο στον 33χρονο επιθετικό, κάτι που ο ίδιος έκανε αποδεκτό και φαίνεται πως απομένουν τα τυπικά για να ολοκληρωθεί το deal.

O Άγγλος φορ σημείωσε πέρσι 4 γκολ στην Τσάμπιονσιπ, σε 19 αγώνες, αλλά το ένα εξ’ αυτών ήταν στις καθυστερήσεις του τελικού των πλέι οφ ανόδου με την Ντέρμπι, όπου χάρισε στην ομάδα του την άνοδο στην Πρέμιερ Λιγκ και περίπου 135 εκατ. λίρες!

Από 'κει και πέρα η υπόθεση απόκτησης του Ρίο Φέρντιναντ αν και έδειχνε τελειωμένη, φαίνεται πως... ναυάγησε οριστικά, ενώ ο Χάρι Ρέντναπ θέλει να φέρει στην ΚΠΡ τον Λιούις Χόλτμπι, που το τελευταίο εξάμηνο πέρσι αγωνίστηκε στη Φούλαμ.Πηγή: sport-fm.gr

Αμπιντάλ: «Κι άλλους τίτλους»

Ως μια νέα πρόκληση στην καριέρα του βλέπει την μεταγραφή του στον Ολυμπιακό ο Ερίκ Αμπιντάλ. «Να κατακτήσουμε κι άλλους σημαντικούς τίτλους», ο στόχος που έθεσε ο Γάλλος άσος.

Αμπιντάλ: «Κι άλλους τίτλους»
Τη δική του υπογραφή σε νέες επιτυχίες του Ολυμπιακού, θέλει να βάλει ο Ερίκ Αμπιντάλ.

Ο σπουδαίος Γάλλος μπακ ανακοινώθηκε σήμερα (5/7) από τους Πειραιώτες και στις πρώτες του δηλώσεις εξέφρασε τη φιλοδοξία του να κατακτήσει κι άλλους τίτλους, αυτή την φορά με την φανέλα των «ερυθρολεύκων».

Αναλυτικά, όσα είπε ο Ερίκ Αμπιντάλ στην κάμερα της ΠΑΕ Ολυμπιακός:

Ποιες είναι οι σκέψεις σου τώρα που βρίσκεσαι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού;

«Θεωρώ πως το ελληνικό Πρωτάθλημα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον! Έχω την ευκαιρία να αγωνιστώ σε αυτό πλέον. Ξέρω ότι έρχομαι σε μία ομάδα που έχει πάντα τη δυνατότητα να διεκδικεί τρόπαια και κυνηγάει διαρκώς τον τίτλο του πρωταθλητή. Εγώ οφείλω να φέρω στην ομάδα την εμπειρία που αποκόμισα από τη θητεία μου στο εξωτερικό και να τη βοηθήσω να κερδίσει κι άλλους σημαντικούς τίτλους».

Η Ελλάδα και ο Ολυμπιακός είναι μία νέα πρόκληση στην καριέρα σου;

«Για μένα ήταν στόχος μου να μπορέσω να παίξω στο Champions League. Είναι κάτι διαφορετικό το Ελληνικό Πρωτάθλημα, σίγουρα. Ξέρω ότι ο Ολυμπιακός είναι ένας μεγάλος σύλλογος, ένας σύλλογος με φιλοδοξίες που θέλει να κερδίζει τίτλους κι εγώ σίγουρα θα προσφέρω την εμπειρία μου και φυσικά θα τη βοηθήσω με όποιον τρόπο μπορώ καλύτερα να πάρει τρόπαια».

Λένε ότι οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι λίγο… τρελοί! Θέλεις να τους στείλεις κάποιο μήνυμα;

«Λατρεύω την τρέλα τους, αν είναι τρέλα με την καλή έννοια που δίνει ώθηση στην ομάδα! Είναι σημαντικό να έχουμε δίπλα μας τους φιλάθλους μας σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, μας κάνει πιο δυνατούς στο γήπεδο και είναι σαν να παίζουμε με 12 παίκτες, γιατί οι οπαδοί είναι σημαντικοί και μας βοηθούν να κερδίζουμε τα δύσκολα ματς».

Αυτό το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός θα κάνει ένα σπουδαίο ταξίδι στις ΗΠΑ και τον Καναδά για να παίξει απέναντι σε μεγάλες ομάδες, όπως η Λίβερπουλ, η Μάντσεστερ Σίτι και η Μίλαν. Πώς νιώθεις γι’ αυτό το ταξίδι;

«Θα είναι κλειδί για την προετοιμασία, η οποία είναι πολύ σημαντική για όλη τη σεζόν. Η ευκαιρία να αναμετρηθείς με τόσο μεγάλες ομάδες δεν δίνεται στον καθένα και ο Ολυμπιακός την έχει μέσω του ICC! Βέβαια, πρόκειται για φιλικές αναμετρήσεις που θα βοηθήσουν την ομάδα να βρει τους αυτοματισμούς της και να ξεκινήσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο εγχώριο πρωτάθλημα».



Το who is who του Αμπιντάλ:

Ο Ερίκ Αμπιντάλ γεννήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου του 1979 στη Λιόν της Γαλλίας. Ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το ποδόσφαιρο από την ερασιτεχνική AS Λιόν Ντουσέρ και το 2000 έκανε την αγαπημένη του ενασχόληση επάγγελμα, υπογράφοντας στη Μονακό. Το ντεμπούτο του στη Ligue 1 το έκανε στις 16 Σεπτεμβρίου του 2000 στην εντός έδρας νίκη με 3-0 επί της Τουλούζ.

Έπειτα από δύο χρόνια, πήρε μεταγραφή στη Λιλ, αλλά το 2004 φόρεσε τη φανέλα της ομάδας της γενέτειράς του, της Λιόν. Στέφθηκε τρεις συνεχόμενες φορές πρωταθλητής Γαλλίας με τους «Λιονέ» και κατέκτησε 3 Σούπερ Καπ Γαλλίας, σκοράροντας στις 10 Νοεμβρίου του 2004 και το πρώτο του γκολ!

Στις 29 Ιουνίου του 2007, ο Αμπιντάλ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με την Μπαρτσελόνα, με τη φανέλα της οποίας πρωταγωνίστησε κι εμπλούτισε την… προσωπική του τροπαιοθήκη, με 2 Champions League, 4 πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Copa del Rey, 3 Σούπερ Καπ Ισπανίας, 2 Ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ και 2 Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων.

Πρόκειται για έναν «μαχητή», τόσο στα γήπεδα, όσο και στη ζωή, περνώντας (και ξεπερνώντας) με επιτυχία την περιπέτεια της υγείας του η οποία τον ταλαιπώρησε για ένα διάστημα. Επέστρεψε πιο δυνατός και τρομερά ορεξάτος για μπάλα. Πέρυσι είχε μία πλήρη χρονιά με τη Μονακό και πλέον είναι έτοιμος για τη νέα πρόκληση της καριέρας του, τον Ολυμπιακό! Πηγή: sport-fm.gr

Νεϊμάρ: «Το όνειρό μου δεν τελείωσε…»

Εμφανώς συγκινημένος και βουρκωμένος, ο Νεϊμάρ έστειλε μήνυμα προς τον κόσμο και τους συμπαίκτες του. «Είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρουν», είπε για τη «σελεσάο» κι ευχαρίστησε τους πάντες.

Νεϊμάρ: «Το όνειρό μου δεν τελείωσε…»
Δεν είναι εύκολο να τραυματίζεσαι και να χάνεις το υπόλοιπο του Μουντιάλ.

Θέλει πολλή δύναμη για να το ξεπεράσεις. Κι από ότι φαίνεται ο Νεϊμάρ έχει μπόλικη για να βάλει πίσω την πικρία του απ’ τον τραυματισμό του και να βοηθήσει -νοητικά- τους συμπαίκτες του να φτάσουν στην κορυφή του κόσμου.

Σε λιγότερο από ένα 24ώρο μετά το σοκ που υπέστη -κι αφού δεσμεύτηκε πως θα επιστρέψει δριμύτερος-, ο συγκινημένος Βραζιλιάνος σταρ έστειλε μήνυμα προς τους άλλους άσους της «σελεσάο», εκφράζοντας τη βεβαιότητά του πως στο τέλος του… δρόμου θα καταφέρουν να σηκώσουν στα ουράνια την κούπα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Έστω κι αν αυτός δεν παίξει σε ενδεχόμενο τελικό-που ήταν το όνειρό του. Άλλωστε το μεγαλύτερό του είναι να στεφθεί πρωταθλητής και αυτό είναι πέρα για πέρα εφικτό.

«Είναι πολύ δύσκολη ώρα και δεν βρίσκω πολλά λόγια για να περιγράψω το τι γίνεται στο μυαλό και την καρδιά μου. Θέλω μόνο να σας πω ότι θα επιστρέψω όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Θέλω να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο για τα μηνύματα και την υποστήριξη και να σας πω ότι το όνειρό μου δεν τέλειωσε ακόμα. Διεκόπη, αλλά συνεχίζεται και είμαι σίγουρος πως οι συμπαίκτες μου θα κάνουν τα πάντα για να στεφθούμε πρωταθλητές. Είχα όνειρο να αγωνιστώ σε τελικό Μουντιάλ, αλλά δεν ήταν γραφτό να γίνει αυτή την φορά. Ξαναλέω, όμως, είμαι βέβαιος πως μπορούμε να πάρουμε το τρόπαιο. Εγώ και εσείς όλοι μαζί θα είμαστε μαζί με τους παίκτες της Βραζιλίας για να πανηγυρίσουμε. Σας ευχαριστώ όλους και καλή τύχη», ήταν τα λόγια του συγκινημένου Νεϊμάρ. Πηγή: sport-fm.gr

Άσχημα τα πράγματα για Ντι Μαρία!!

Ο Άνχελ Ντι Μαρία φαίνεται πως θα χάσει το υπόλοιπο του Παγκοσμίου Κυπέλλου μετά τον τραυματισμό του στον προημιτελικό της Αργεντινής με το Βέλγιο.

Άσχημα τα πράγματα για Ντι Μαρία
Ακριβό είναι το τίμημα της πρόκρισης στα ημιτελικά του Μουντιάλ για την Αργεντινή. Ο Άνχελ Ντι Μαρία αποχώρησε στο ημίωρο του προημιτελικό με το Βέλγιο (1-0) με μυϊκό τραυματισμό στο μηρό και οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως έχει υποστεί θλάση.

Βέβαια ο μεσοεπιθετικός της Ρεάλ θα υποβληθεί σε εξετάσεις για ασφαλέστερα συμπεράσματα, ωστόσο το πιθανότερο είναι πως κάπου εδώ η συμμετοχή στο Παγκόσμιο Κύπελλο φτάνει στο τέλος της για τον ίδιο. Αυτό μαρτυρούσαν και τα δάκρυά του μετά το τέλος του αγώνα.

Ο προπονητής της Αργεντινής, Αλεχάνδρο Σαμπέγια, ρωτήθηκε για τον τραυματισμό του Ντι Μαρία μετά τον αγώνα και αρκέστηκε να πει: «Οι τραυματισμοί στοιχίζουν πλέον ακριβά. Αυτό ισχύει για κάθε παίκτη, πόσω μάλλον για έναν τόσο σημαντικό όπως ο Ντι Μαρία. Θα περιμένουμε να δούμε».
Πηγή: sport-fm.gr

Έχει πέσει σε κώμα ο Ντι Στέφανο!!

Επιδείνωση παρουσίασε η κατάσταση της υγείας του Αλφρέντο Ντι Στέφανο. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Ισπανία, ο επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ Μαδρίτης έχει πέσει κώμα!

Έχει πέσει σε κώμα ο Ντι Στέφανο!
Ακόμη πιο σοβαρή έγινε η κατάσταση της υγείας του Αλφρέντο Ντι Στέφανο…

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες από την Ισπανία, ο επίτιμος πρόεδρος της Ρεάλ, έχει πέσει σε κώμα, ύστερα από την καρδιακή προσβολή που υπέστη στους δρόμους της Μαδρίτης το απόγευμα του Σαββάτου (5/7).

Μία μέρα μετά τη συμπλήρωση του 88ου έτους της ηλικίας του, ο Αλφρέντο Ντι Στέφανο περπατούσε σε δρόμο της Μαδρίτης, όταν υπέστη καρδιακή προσβολή. Αμέσως, του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και ύστερα από περίπου 18 λεπτά διακομίσθηκε στα Επείγοντα Περιαστικά νοσοκομείου της ισπανικής πρωτεύουσας, όπου και διασωληνώθηκε.Πηγή: sport-fm.gr

«Αναθερμαίνεται» του Ντε Βινσέντι, επιμένει για Τζεμπούρ!!

Ο Τ. Ντε Βινσέντι θέλει να παραμείνει στον ΑΠΟΕΛ και ύστερα από δική του κίνηση το θέμα της ενδεχόμενης απόκτησης του από κυπριακό σύλλογο επιστρέψει στην επικαιρότητα. Δεν τα παρατάνε για Τζεμπούρ.

«Αναθερμαίνεται» του Ντε Βινσέντι, επιμένει για Τζεμπούρ
Είχε φανεί εδώ και λίγες ημέρες ότι ο Τόμας Ντε Βινσέντι ήταν στενοχωρημένος με την αρνητική τροπή που πήραν οι συζητήσεις για μεταγραφή του στον ΑΠΟΕΛ.

Οι πρωταθλητές Κύπρου δεν τα βρήκαν με τον Ολυμπιακό, στον οποίον ανήκει ο 25χρονος μεσοεπιθετικός, καθώς θεωρήθηκε υπερβολικό πόσο οι 500.000 ευρώ που ζήτησε ο σύλλογος του Πειραιά. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη έφτασε μέχρι τις 300.000 συν μπόνους σε περίπτωση συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ, καθώς θα παίξει στον τρίτο προκριματικό.

Η πλευρά του Αργεντινού είχε επικοινωνία με τους ανθρώπους του ΑΠΟΕΛ και τους ανέφερε πως είναι διατεθειμένος να ρίξει τις οικονομικές του απαιτήσεις και να φτάσει κοντά στα χρήματα που του προσφέρουν, σύμφωνα με τον ΣΠΟΡ FM Κύπρου.
Το θέμα χειρίζεται ο μάνατζερ του παίκτη, στον οποίο τόνισε ο κυπριακός σύλλογος ότι το θέμα πρέπει να κλείσει -θετικά ή αρνητικά- σύντομα, διότι πλησιάζουν και τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ.

Ωστόσο, πρέπει να υπάρξει συμφωνία και με τους «ερυθρόλευκους», διότι το μεγαλύτερο… εμπόδιο από την αρχή ήταν η διαφορά στο οικονομικό που υπήρξε μαζί τους. Εναλλακτική, εφόσον δεν προχωρήσει του Ντε Βινσέντι είναι ο Φουρχ.

Επιπλέον, δεν εγκαταλείπεται και η περίπτωση του Ράφικ Τζεμπούρ. Είχε δοθεί διορία μέχρι την Πέμπτη στον Αλγερινό επιθετικό, ώστε να βρει τη λύση και να μείνει ελεύθερος από την Νότιγχαμ Φόρεστ, αλλά θα γίνει υπομονή για λίγο ακόμη, λόγω επιμονής του Γιώργου Δώνη, που θέλει πολύ τον παίκτη, ενώ έχει συνεργαστεί μαζί του για λίγους μήνες στην ΑΕΚ τη σεζόν 2008-09. Πηγή: sport-fm.gr

«Κράξιμο» σε Αργεντινή και διαιτησία από Βίλμοτς!!

Κάθε άλλο παρά ψύχραιμα αντιμετώπισε την ήττα του Βελγίου από την Αργεντινή στα προημιτελικά του Μουντιάλ ο Μαρκ Βίλμοτς, που τα έβαλε με τους αντιπάλους και το διαιτητή.

«Κράξιμο» σε Αργεντινή και διαιτησία από Βίλμοτς
Μόνο δεκτικός στην ήττα του Βελγίου από την Αργεντινή δεν ήταν ο Μαρκ Βίλμοτς, καθώς τα έβαλε τόσο με τους αντιπάλους, όσο και με το διαιτητή.

«Ήμασταν καλύτεροι, αλλά αυτοί έχουν τον καλύτερο παίκτη στον κόσμο. Πάντως δεν με εντυπωσίασε η Αργεντινή. Είναι μια συνηθισμένη ομάδα. Πόσες ευκαιρίες έκαναν; Αν εμείς παίζαμε έτσι, ο βελγικός Τύπος θα με είχε κρεμάσει. Έσπαγαν διαρκώς το ρυθμό. Έκαναν 30 δευτερόλεπτα να εκτελέσουν ένα πλάγιο και τους επιτρεπόταν να το κάνουν», δήλωσε ο Βέλγος τεχνικός και στη συνέχεια περιέλαβε τη διαιτησία του Νικόλα Ριτσόλι.

«Οι διαιτητές ποτέ δεν σφυρίζουν τίποτα σε βάρος του Μέσι. Δεν θέλω να κλαίγομαι, αλλά κάθε φορά που υπήρχε η παραμικρή αμφιβολία ή η παραμικρή επαφή, πάντα δινόταν φάουλ υπέρ της Αργεντινής. Είμαι περήφανος για την ομάδα μου, δείξαμε την αξία μας, αλλά δεν μας άφησαν να παίξουμε μπάλα», τόνισε.Πηγή: sport-fm.gr

Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Κάλντγουελ!!

Ακόμα έναν αμυντικό φέρνουν στο προσκήνιο για τον Παναθηναϊκό οι Άγγλοι. Αυτή την φορά το όνομα που... παίζει είναι του Γκάρι Κάλντγουελ που έχει γεμάτες χρονιές. Ποιο το προφίλ του.

Στη λίστα του Παναθηναϊκού ο Κάλντγουελ
Στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού βρίσκεται ο Γκάρι Κάλντγουελ σύμφωνα με τους Άγγλους. Πρόκειται για τον 32χρονο στόπερ που έχει πλούσια εμπειρία στα βρετανικά γήπεδα και μάλιστα -όπως αναφέρουν στο Νησί- οι συζητήσεις είναι σε προχωρημένο επίπεδο, προκειμένου να ντυθεί στα πράσινα, δίχως για την ώρα να επιβεβαιώνεται κάτι από πλευράς τριφυλλιού.

Ο Σκωτσέζος αμυντικός ξεκίνησε την καριέρα του στη Νιούκαστλ (2001-2004), δίχως όμως να πιάσει εκεί κι ενώ την ίδια περίοδο άνηκε στις «καρακάξες» ο Νίκος Νταμπίζας. Πριν μια δεκαετία ξεκίνησε να παίρνει τα πάνω του. Η αρχή έγινε στην Χιμπέρνιαν, απ' το 2006 μέχρι το 2010 αγωνίστηκε με επιτυχία στη Σέλτικ (και στην Ευρώπη) όπου είχε γεμάτες σεζόν, ενώ την τελευταία τετραετία άνηκε στο δυναμικό της Γουίγκαν (σε επίπεδο Πρέμιερ Λιγκ και Τσάμπιονσιπ).

Για την ώρα όλα αυτά είναι σε φιλολογικό επίπεδο και δεν υπάρχει καμία επιβεβαίωση απ' τον Παναθηναϊκό για το κατά πόσο όντως ενδιαφέρει ο εν λόγω παίκτης, με την αναζήτηση για τον αντί-Σίλντενφελντ να συνεχίζεται.
Πηγή: sport-fm.gr