Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Την έκπληξη ο brazilian style!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta άλλη μία μεταγραφή του Ολυμπιακού από τη Γαλλία.  
ΑΠΟ όσα μπόρεσα να δω (δεν πρόλαβα τόσα πολλά όσα θα ήθελα, είναι αλήθεια), αλλά και να μάθω, έχω αρχίσει να πιστεύω ότι αυτός ο Μαζουακό μπορεί να είναι ευχάριστη έκπληξη για τον Ολυμπιακό της νέας σεζόν-εφόσον, βέβαια, ολοκληρωθεί η μεταγραφή του, γιατί αν δεν υπάρξει ανακοίνωση δεν υπάρχει και μεταγραφή.
Ο πιτσιρικάς Γάλλος με τις καταβολές από το Κονγκό είναι ένας μοντέρνος μπακ, brazilian style. Αρέσκεται, δηλαδή, πολύ στο να φεύγει μπροστά και να βοηθάει επιθετικά την ομάδα του. Τόσο που βλέποντάς τον μέσα στο γήπεδο, σου δίνει την αίσθηση ότι δεν είναι αριστερός μπακ, αλλά αριστερός χαφ-εξτρέμ! Εξ ου και έχει παίξει περισσότερο χαφ-εξτρέμ, παρά μπακ στην φετινή πρώτη χρονιά του στο Σαμπιονά.
Δεν είμαι σε θέση αυτή την στιγμή να τον κρίνω αμυντικά, γιατί πρέπει να τον παρακολουθήσω περισσότερο-μου μοιάζει λίγο απείθαρχος. Αλλά όταν φεύγει μπροστά ο Μαζουακού, έχει σπιρτάδα, τεχνική, ντρίμπλα, σέντρα που ξυρίζει κι αρκετά καλό σουτ! Δεν είναι κανένα παικτάκι κι ας είναι άγνωστος σε εμάς. Και θα με θυμηθείτε.
Το πιο σημαντικό για εμένα είναι να προσαρμοστεί γρήγορα στην Ελλάδα και στον Ολυμπιακό. Γιατί είναι πολύ μικρός (ούτε 21 ετών), βγαίνει πρώτη φορά από τη Γαλλία, έπαιζε σε μία μικρομεσαία ομάδα που μάλιστα δεν πήγε καθόλου καλά φέτος και είναι το κλασικό στιλάκι του Γαλλοαφρικάνου από πλευράς ντυσίματος, κουρέματος κλπ, που μας παραπέμπει από πλευράς χαρακτήρα σε παιδιά που «ψάχνονται».
Με γρήγορη προσαρμογή και πειθαρχία (αμυντικά) στην ομάδα, αυτός ο παίκτης μου δίνει την εντύπωση ότι μπορεί να κάνει πολλά πράγματα για τον Ολυμπιακό από αριστερά.

Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: