Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Κρουλ όπως... Χρηστίδης!!

Ο Γιώργος Μαζιάς θυμάται τον αγώνα της ΑΕΚ με την ΚΠΡ, τον ήρωα Χρηστίδη, την έμπνευση του Φάντροκ και την πρόκριση της "Ενωσης". Οτι ακριβώς έκανε και ο Φαν Χάαλ με τον Κρουλ στα πέναλτι!

Κρουλ όπως... Χρηστίδης!
Για πρώτη φορά στην ιστορία των Μουντιάλ ένας τερματοφύλακας μπαίνει στον αγώνα στα 120’ ώστε να παίξει στη διαδικασία των πέναλτι.

Εμπνευση του Φαν Χάαλ που έβαλε τον Κρουλ στηριζόμενος στην ικανότητά του να αποκρούει πέναλτι. Δικαιώθηκε και η Ολλανδία πέρασε στα ημιτελικά.

Ηταν μια κίνηση που μας θύμισε τον Νίκο Χρηστίδη σε μια ίδια στιγμή. Ο Ελληνας πορτιέρο, το 1977 ήταν από τους πρωταγωνιστές της μεγάλης πορείας της ΑΕΚ ως τους ημιτελικούς του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.

Πέρασε ως αλλαγή του Λάκη Στεργιούδα, στον επαναληπτικό προημιτελικό με την αγγλική Κουίνς Παρκ Ρέιντζερς (3-0, 0-3), στο 117ο λεπτό της παράτασης. Εκεί έπιασε δυο πέναλτι των Αγγλων και χάρισε την πρόκριση στην «Ένωση» στα ημιτελικά!

Σημείωση: Προπονητής τότε της ΑΕΚ ήταν ένας… Ολλανδός: Ο Φράντισεκ Φάντροκ. Όπως τώρα ο Φαν Χάαλ είχε δει ότι το ματς πάει στα πέναλτι. Ηξερε την ικανότητα του Χρηστίδη στα πέναλτι, τον έβαλε λίγο πριν τη «ρώσικη ρουλέτα» και δικαιώθηκε.

Δυο πέναλτι ο Χρηστίδης, δυο ο Κρουλ και πρόκριση για τις ομάδες τους στα… ημιτελικά. Του ΟΥΕΦΑ η ΑΕΚ, του Μουντιάλ η Ολλανδία. Συμπτώσεις με διαφορά 37 ετών...




Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: