Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Φαν Χάαλ: «Ήταν προσχεδιασμένο…»

Την αποκάλυψη πως αν το ματς της Ολλανδίας με την Κόστα Ρίκα πήγαινε στα πέναλτι είχε σχεδιαστεί εξ αρχής να καθίσει στο τέρμα ο Τιμ Κρουλ έκανε ο Λουίς Φαν Χάαλ.Τι δήλωσε το κρυφό χαρτί των «οράνιε».

Φαν Χάαλ: «Ήταν προσχεδιασμένο…»
Δεν ήταν απόφαση της στιγμής να αντικατασταθεί στο τελευταίο λεπτό της παράτασης ο τερματοφύλακας της Ολλανδίας, με τον Κρουλ να αντικαθιστά τον Σίλεσεν. Όπως αποκάλυψε ο Λουίς Φαν Χάαλ, επρόκειτο για ένα σχέδιο που υπήρχε εξ αρχής και τελικά απέφερε αποτέλεσμα, αφού οι «οράνιε» επικράτησαν 4-3 της Κόστα Ρίκα στα πέναλτι κι έφτασαν στα προημιτελικά.

«Είχαμε εξετάσει αυτή την πιθανότητα. Κάθε παίκτης στην ομάδα έχει κάποιες ξεχωριστές ικανότητες. Ο Κρουλ πιστεύαμε πως ήταν ο καταλληλότερος για τη διαδικασία των πέναλτι και είχαμε αποφασίσει να χρησιμοποιηθεί εφόσον φτάναμε εκεί. Είναι πολύ ψηλός, έχει μεγάλο άνοιγμα χεριών και δυσκολεύει τον αντίπαλο. Όπως είδατε, έπεσε σωστά σε όλα τα πέναλτι. Δεν είχαμε πει τίποτα στον Σίλεσεν πριν το παιχνίδι, το αντιλήφθηκε όταν έγινε η αλλαγή. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει και ευτυχώς η επιλογή ήταν σωστή, γιατί διαφορετικά θα ήταν λάθος δικό μου», δήλωσε ο ομοσπονδιακός τεχνικός.

«Ήμασταν καλύτεροι, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες και είχαμε τρία δοκάρια, ενώ ο Νάβας έκανε πολλές μεγάλες αποκρούσεις. Όμως οι παίκτες μου ποτέ δεν τα παράτησαν, προσπάθησαν μέχρι το τέλος και δικαιωθήκαμε, έστω και στα πέναλτι», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του, ο Τιμ Κρουλ ανέφερε: «Όλοι είναι χρήσιμοι για την ομάδα. Και οι 23 παίκτες της. Ήταν προσχεδιασμένο εφόσον το παιχνίδι πήγαινε στα πέναλτι να μπω εγώ σαν αλλαγή. Είναι φανταστικό αυτό που καταφέραμε, ένα όνειρο. Χαίρομαι πολύ που βοήθησα να γίνει πραγματικότητα». Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: