Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Άσος απ’το μανίκι!!

Ο Νάβας έστειλε και πάλι με τις επεμβάσεις την Κόστα Ρίκα στα πέναλτι, αλλά ο Φαν Χάαλ έριξε στο ματς τον Κρουλ, που έγινε ήρωας για την Ολλανδία, οδηγώντας την στους «4» με τις δύο αποκρούσεις του.

Άσος απ’το μανίκι!
Ήταν και πάλι συγκλονιστικός, αλλά του έκλεψε τη δόξα ο αντίπαλος τερματοφύλακας.
Ο Κέιλορ Νάβας «κατέβασε» και πάλι ρολά στην εστία της Κόστα Ρίκα και με τη βοήθεια της τύχης και του οριζόντιου δοκαριού στο οποίο σταμάτησε η μπάλα σε μια εκτέλεση φάουλ και σε ένα σουτ του του Σνάιντερ και κράτησε ανέπαφη (0-0) την εστία του στην κανονική διάρκεια, αλλά και στην παράταση της αναμέτρησης, με την Ολλανδία, στέλνοντας την στα πέναλτι.

Αυτή τη φορά όμως MVP του ματς αναδείχθηκε ο τερματοφύλακας των αντιπάλων, ο Τιμ Κρουλ, τον οποίον πέρασε στο ματς ο Λουίς Φαν Χάαλ, δευτερόλεπτα πριν το τέλος της παράτασης, χωρίς να έχει πρόβλημα ο Γιάσπερ Σίλεσεν, που έπαιξε σε όλα τα ματς των «οράνιε» και αποδείχθηκε «χρυσή» αλλαγή. Μοιραίοι για τους ηττημένους οι Ρουίς και Ουμάνια που αστόχησαν στα πέναλτι.

Οι Ολλανδοί θα βρουν μπροστά τους στα ημιτελικά την Αργεντινή, που απέκλεισε το Βέλγιο, την Τετάρτη (9/7, 23:00)

Ολλανδία-Κόστα Ρίκα 4-3 στα πέναλτι (0-0)

0-1, Μπόρχες
1-1, Φαν Πέρσι
1-1, άστοχος ο Ρουίς
2-1, Ρόμπεν
2-2, Γκονζάλες
3-2, Σνάιντερ
3-3, Μπολάνιος
4-3, Κάουτ,
4-3, άστοχος ο Ουμάνια

Το ματς



Οι δύο ομάδες έμειναν στο μηδέν στο πρώτο μέρος, αλλά αυτό δεν αποτυπώνει ακριβώς την εικόνα του ματς, καθώς θα μπορούσαν να είχαν πετύχει γκολ και οι δύο ομάδες, αν και η Κόστα Ρίκα μόλις μια καλή ευκαιρία. Η Ολλανδία ήταν αισθητά καλύτερη και είχε από την αρχή την κατοχή της μπάλας, έφτασε μέχρι το (63%-37%), αλλά άρχισε να απειλεί από τα μέσα του πρώτου μέρους και μετά. Σε εκείνο το σημείο έφτασαν πιο κοντά από ποτέ στο 1-0 οι «οράνιε», όταν ο Ντεπάι πήρε την μπάλα από τον Κάουτ και έβγαλε τον Φαν Πέρσι φάτσα με τον Νάβας, αλλά ο 27χρονος τερματοφύλακας αντέδρασε σωστά. Τρία λεπτά μετά οι παίκτες Φαν Χάαλ βγήκαν μπροστά με καλές προϋποθέσεις, αλλά ο Φαν Πέρσι υποδείχθηκε σε θέση off-side μετά την πάσα του Κάουτ, ενώ ήταν απέναντι από το τέρμα και δεν μπόρεσε πάντως, να κοντρολάρει, τη στιγμή που ακολουθούσαν οι αμαρκάριστοι Ντεπάι και Σνάιντερ.

Στο 29’ Ο Φαν Πέρσι μοίρασε στον Ντεπάι, που βρέθηκε μέσα στην περιοχή και λίγο πλάγια, αλλά νικήθηκε και αυτός από τον Νάβας. Τον ίδιο συνέβη και στο 42’, όταν ο Σνάιντερ εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και ο πορτιέρο της Λεβάντε απέκρουσε σε κόρνερ. Η μοναδική στιγμή που έφτασε κοντά στο γκολ η Κόστα Ρίκα ήταν στο 34’ όταν ο Ρουίς τροφοδότησε τον Μπόρχες, που έκανε το γυριστό, αλλά έδιωξε λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος η άμυνα της Ολλανδίας.

Στο δεύτερο μέρος η Ολλανδία ήταν και πάλι ανώτερη, αλλά βρήκε μπροστά της και πάλι το γνωστό… εμπόδιο, τον Κέιλορ Νάβας. Εξαιρώντας το σουτ του Σνάιντερ στην αρχή και την κεφαλιά του Φλάαρ στο 75’, όπου χρειάστηκε να επέμβει ο πορτιέρο της Κόστα Ρίκα ήταν άψογος. Μόνο στο 82’ δεν μπόρεσε να κάνει κάτι, διότι η μπάλα σταμάτησε στο δεξί του δοκάρι ύστερα από την εκτέλεση φάουλ του Σνάιντερ. Όπως στο 84’, όταν ο Φαν Πέρσι δεν μπόρεσε να νικήσει και πάλι τον Νάβας από απόσταση αναπνοής. Θα μπορούσαν να πάρουν το ματς οι «οράνιε» στο 90+3’, αλλά ο Φαν Πέρσι δεν βρήκε δίχτυα και πάλι, όταν ο Μπλιντ γύρισε από τα αριστερά και ύστερα από κόντρες και αδράνεια αμυνόμενων και επιτιθέμενων, ή μπάλα έφθασε στον Φαν Πέρσι, όμως το σουτ βρήκε αρχικά στον Τεχέντα και στη συνέχεια στο δοκάρι.

Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης είχε μόλις μια καλή φάση. Στο 94’ ο Νάβας έκανε κάτι που δεν συνηθίζει… δηλαδή λάθος, ύστερα από κόρνερ του Σνάιντερ και «τζούφια» κεφαλιά του Κάουτ, με την έξοδο του να ανησυχεί τους συμπαίκτες, αλλά ο κίνδυνος πέρασε.

Το δεύτερο μέρος ήταν πιο καλό, με τους δύο «μονομάχους» να χάνουν καλές ευκαιρίες, με την Κόστα Ρίκα να δημιουργεί στο τελευταίο πεντάλεπτο, όσες φάσεις δεν είχε στο υπόλοιπο ματς. Ο Μπόλανιος «χόρεψε» την αντίπαλη άμυνα στο 113’ και στο 115’, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει, όπως και δύο λεπτά αργότερα ο Ουρένα, που βγήκε απέναντι από τον Σίλεσεν, αλλά δεν τα κατάφερε.

Ωστόσο, η φάση της παράτασης άνηκε στην Ολλανδία, αλλά ο Σνάιντερ, ήταν και πάλι άτυχος, σημαδεύοντας για δεύτερη φορά στην αναμέτρηση το οριζόντιο δοκάρι, του άλλου τέρματος αυτή τη φορά. Δευτερόλεπτα αργότερα ο Φαν Χάαλ έκανε τη κίνηση-ματ, περνώντας εκτός ματς τον Γιάσπερ Σίλεσεν που δεν είχε χάσει λεπτό στη διοργάνωση, ενώ δεν αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα τραυματισμού.

Ο Τιμ Κρουλ πέρασε στη θέση του και έβαλε στοπ σε Ρουίς και Ουμάνια, στέλνοντας την ομάδα στους «4» του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας.


Οι συνθέσεις

Ολλανδία (Φαν Χάαλ): Σίλεσεν (120’ Κρουλ), Μάρτινς-Ίντι (105’ Χούντελαρ), Φλάαρ, Ντε Φράι, Μπλιντ, Κάουτ, Βαϊνάλντουμ, Σνάιντερ, Ντιπέι (76’ Λενς), Ρόμπεν, Φαν Πέρσι.

Στον πάγκο για τους «οράνιε» έμειναν οι : Ντε Γιόνγκ, Γιανμάατ, Ντε Γκουζμάν, Φερχάεχ, Φέλτμαν, Κονγκολό, Κλάσι, Φερ, Φορμ.

Κόστα Ρίκα (Πίντο): Νάβας, Ουμάνια, Γκονζάλες, Ακόστα, Γκαμπόα (79’ Μίριε), Ντίας, Μπόρχες, Τεχέντα (97’ Κουμπέρο), Ρουίς, Μπολάνος, Κάμπελ (66’ Ουρένια).

Στον πάγκο για την ομάδα του Πίντο έμεινα οι:, Μπαράντες, Φράνσις, Γκρανέιντος, Μπρένες, Πεμπερτον, Κάλβο, Καμπρόνερο.

Απών για την Κόστα Ρίκα ο Όσκαρ Ντουάρτε, ο οποίος αποβλήθηκε κόντρα στην Εθνική Ελλάδος. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: