Κυριακή 6 Ιουλίου 2014

Γιατί να (ξανα)εγκαταλείψει την Ιθάκη του ο Πρίντεζης;

Μπορεί ο Σπανούλης να αποτελεί το σημείο αναφοράς των Πειραιωτών, όμως «σημαία» είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Ένας παίκτης που προέρχεται από το εφηβικό τμήμα της ομάδας και την αγαπάει όσο λίγοι.

Γιατί να (ξανα)εγκαταλείψει την Ιθάκη του ο Πρίντεζης;
Γράφει ο Νίκος Βαγγέλης
 Τη στιγμή που οι περισσότεροι ασχολούνταν με τους Αμερικανούς που «χτυπάει» ο Ολυμπιακός, οι αδερφοί Αγγελόπουλοι εξέπληξαν ευχάριστα τον κόσμο τους, «κλειδώνοντας» τον Γιώργο Πρίντεζη για τρία ακόμη χρόνια στο λιμάνι. Εκαναν την κίνηση-ματ, που λύνει τα χέρια του Γιώργου Μπαρτζώκα και αναμένεται να… σπρώξει τις εξελίξεις σε άλλα θέματα.

Τι σημαίνει η τριετής επέκταση του συμβολαίου του Πρίντεζη; Έδειξε πως όταν οι διοικούντες θέλουν κάτι πραγματικά το πετυχαίνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Όπως είχε συμβεί πέρυσι με τον Βασίλη Σπανούλη, που βρισκόταν στο στόχαστρο όλης της Ευρώπης και το φινάλε του ραντεβού του με τους Αγγελόπουλους τον βρήκε να ρίχνει άγκυρα στον Πειραιά.

Δεν χρειάστηκαν παρά μερικά λεπτά για να πει το «ναι». Δεν τον άγγιξαν καν τα διαστημικά λεφτά των Τούρκων. Πριν από μερικά χρόνια είχε κάνει το λάθος να εγκαταλείψει την… Ιθάκη του για λογαριασμό της Ουνικάχα Μάλαγα και το πλήρωσε ακριβά, με την καριέρα του να πηγαίνει πολύ πίσω. Η επάνοδός του δεν ήταν βαρύγδουπη, όμως τη σεζόν 2011-2012 κυριολεκτικά… μεταμορφώθηκε και έβγαλε μάτια υπό την καθοδήγηση του Ντούσαν Ίβκοβιτς, βάζοντας την «σφραγίδα» του στην επιστροφή του Ολυμπιακού στην κορυφή της Ευρώπης μετά από 15 χρόνια.
Μπορεί ο Σπανούλης να αποτελεί το σημείο αναφοράς των Πειραιωτών, όμως «σημαία» είναι ο Γιώργος Πρίντεζης. Ένας παίκτης που προέρχεται από το εφηβικό τμήμα της ομάδας και την αγαπάει όσο λίγοι. Έζησε και στα «πέτρινα» χρόνια. Αδικήθηκε όσο λίγοι, όμως δε «λύγισε». Με υπομονή και επιμονή βελτιωνόταν σταδιακά, φτάνοντας στο σημείο να θεωρείται πλέον ένας από τους καλύτερους πάουερ φόργουορντ στην Ευρώπη. Είναι γεννημένος για να φοράει αυτή την φανέλα και πλέον η σύνταξή του αναμένεται να εκδοθεί από Πειραιά μεριά.
Οι ίντριγκες γύρω από πιθανή αποχώρησή του έλαβαν τέλος οριστικά και αμετάκλητα. Η λογική θα του έλεγε να δει πιο σοβαρά τα ποσά που του προσφέρονταν, όμως η καρδιά του είχε αποφασίσει πριν καν ξεκινήσει η συνάντηση. Πλέον, μένει να δούμε ποιος θα είναι ο παρτενέρ του στη θέση «4″. Οι πιθανότητες παραμονής του Μπρεντ Πέτγουεϊ είναι μοιρασμένες. Η αστάθειά του προβλημάτισε, αν και όταν είχε ρυθμό και καθαρό μυαλό έβγαζε αστείρευτη ενέργεια.
Ο Μπαρτζώκας, ωστόσο, έχει άλλες προτεραιότητες: να κλείσει Αμερικανούς στις θέσεις «1-2″ και «5″. Όταν οριστικοποιηθούν οι εξελίξεις, τότε θα αποφασιστεί οριστικά ποιος θα συμπληρώνει τον Πρίντεζη στο «4″. Μην αποκλείουμε τον Πέτγουεϊ, εκτός κι αν προκύψει κάτι ποιοτικότερο και πιο βατό…

Πηγή: superbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: