Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Σκόραρε και το... έριξε στη μπύρα ο Μακαρόνε!! (video)


Σκόραρε και το... έριξε στη μπύρα ο Μακαρόνε (video)

Στο παιχνίδι Μπολόνια-Έμπολι, που διεξάγεται αυτή την ώρα, ο Μάσιμο Μακαρόνε σκόραρε δύο γκολ και στο πρώτο εξ αυτών πήγε στην κερκίδα και ήπιε μπύρα από το ποτήρι ενός οπαδού.

Μπορεί τα χρόνια να έχουν περάσει (έχει πατήσει τα 36), ωστόσο ο Μάσιμο Μακαρόνε δεν έχει ξεχάσει την τέχνη του γκολ. Στο παιχνίδι Μπολόνια-Έμπολι που διεξάγεται αυτή την ώρα (3-2 υπέρ των φιλοξενούμενων), ο Μάσιμο Μακαρόνε σκόραρε δύο τέρματα και στο πρώτο εξ αυτών πήγε στην κερκίδα και ήπιε μπύρα από το ποτήρι ενός οπαδού.

Δείτε εδώ το σχετικό βίντεο




*Πηγή: sport-fm.gr*

Με φόρα από το Βίλνιους!

Με καλή άμυνα και φόρα από την πρόκριση στους "32" του Euro Cup, ο ΠΑΟΚ νίκησε άνετα με 78-62 το Λαύριο στα ανατολικά προάστια, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Basket League.

Με φόρα από το ΒίλνιουςΟ ΠΑΟΚ με σχετική άνεση νίκησε στο Λαύριο την τοπική ομάδα με 78-62, στο πλαίσιο της δέκατης αγωνιστικής της Basket League και έφτασε στο 4-6 το ρεκόρ του στη διοργάνωση και ανέβηκε στην πρώτη οκτάδα της βαθμολογίας.

Αντίθετα, οι γηπεδούχοι παρέμειναν στις χαμηλές θέσεις.

Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου απέκτησαν από την αρχή μια διψήφια διαφορά και τη διατήρησαν σταθερά χωρίς να απειληθούν ιδιαίτερα στη συνέχεια.

Κορυφαίοι των νικητών ήταν οι Μαργαρίτης με 20 και Χάτσερ με 15 πόντους, ενώ από τους γηπεδούχους διακρίθηκε ο Μπολντς με 14 πόντους.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε «φουριόζος» και προηγήθηκε με +3 και +6 στην αρχή της αναμέτρησης. Οι περιφερειακοί έφτασαν σε διψήφια επίπεδα τη διαφορά, χάρη στην καταπληκτική άμυνα των παικτών του «Δικεφάλου». Οι Χάτσερ και Βασιλειάδης διατηρούσαν το +12 με +13, όμως μια χαλάρωση στην άμυνα έφερε το 5-0 σερί των γηπεδούχων και το -8 στην ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, με πρωταγωνιστή τον Περράκη.

Στην αρχή της δεύτερης περιόδου, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ένα +8 με +12 με επιθετική πολυφωνία από περιφέρεια και ρακέτα. Ο Τέπιτς εκμεταλλεύτηκε τη διατήρηση της καλής άμυνας και τα ριμπάουντ που μάζευαν οι συμπαίκτες του και έφερε το +14. Στο 23-35, ο Τσόχλας πρωτοστάτησε σε ένα σερί 8-0 και ήρθε το +20 για τον «Δικέφαλο», όμως ένα 4-0 σερί των Αμερικανών έφερε το -16 στην ολοκλήρωση του ημιχρόνου.

Στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ένα +17 και +18 με πρωταγωνιστές τους Χάτσερ και Βασιλειάδη. Ο Χάτσερ έφερε το +19, εκμεταλλευόμενος την κακή περιφερειακή άμυνα των γηπεδούχων. Με ένα 4-0 σερί των γηπεδούχων ήρθε το -15, όμως τα δύο συνεχόμενα τρίποντα των περιφερειακών έφεραν το +21 για τους παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου, με το τριαντάλεπτο να ολοκληρώνεται στο +20 για τους «ασπρόμαυρους».

Στην αρχή της τέταρτης περιόδου, ο ΠΑΟΚ διατηρούσε ένα +17 με +19 , με τους Κρούμπαλι και Μπολντς να προσπαθούν για τους γηπεδούχους. Τα τρίποντα του Δέδα έφεραν το +21 και Μαργαρίτης έφερε το +22. Ένα σερί 5-0 των γηπεδούχων μείωσε στο -17με τους νεαρούς Έλληνες να βγαίνουν μπροστά σε αυτό το διάστημα. Το σερί 4-0 του ΠΑΟΚ επανέφερε την κατάσταση στα επίπεδα του +20, παρά το 4-0 σερί των γηπεδούχων που έφερε το τελικό +16.


Τα δεκάλεπτα: 12-20, 27-43, 44-64, 62-78

ΛΑΥΡΙΟ: Γιανγκ 13, Κρούμπαλι 4, Τσίρος 3, Γιαννακόπουλος 6, Μπολντς 14, Νικολακόπουλος 2, Περράκης 13, Καπώνης 5, Μπέμπης 2

ΠΑΟΚ: Τέπιτς 9, Βασιλειάδης 9, Μαργαρίτης 20, Σχορτσανίτης 5, Χάτσερ 15, Λιάπης 2, Τσόχλας 3, Δέδας 6, Κώττας 2, Ντούβνιακ 5, Μάρκοβιτς 2
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Βομβάρδισε» την Καβάλα ο Κολοσσός!!


«Βομβάρδισε» την Καβάλα ο Κολοσσός!

Χάρη σε ένα εξαιρετικό δεύτερο ημίχρονο και με «βομβαρισμό» έξω από τα 6,75μ., ο Κολοσσός Ρόδου πήρε μία εμφατική νίκη μέσα στην Καβάλα, επικρατώντας 85-72.

Ακόμα ευστοχεί σε τρίποντα ο Κολοσσός!

Η ομάδα της Ρόδου «βομβάρδιζε» χωρίς... έλεος έξω από τα 6,75μ. (με 15/33) την Καβάλα και έτσι έφτασε στη νίκη με 85-72!

Πρώτος σκόρερ για τους «θαλασσί» ήταν ο Ρέλεφορντ με 23 πόντους, με τους Λαρεντζάκη και Άχονεν να προσθέτουν άλλους 14. Από την ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου κορυφαίος ήταν ο Κοστόβ με 23 πόντους.

Αρκετά άστοχο ήταν το ξεκίνημα της αναμέτρησης και για τις δύο ομάδες, με το σκορ να ήταν στην ισοπαλία στα πρώτα τρία λεπτά (4-4). Στη συνέχεια, ο Κολοσσός έκανε ένα ξέσπασμα με πρωταγωνιστή τον Ρέλεφορντ, πηγαίνοντας στο +8 (8-16). Από την άλλη, η Καβάλα συνέχισε τις κακές επιθετικές επιλογές και έτσι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου, βρήκε τους Ροδίτες στο +7 (13-20).

Ο Κολοσσός διατηρούσε στα ίδια επίπεδα την υπέρ του διαφορά και στο δεύτερο δεκάλεπτο (17-25), ενώ χάρη στον «καυτό» έξω από τα 6,75μ. Άχονεν, η ομάδα της Ρόδου έφτασε ακόμη και στο +9 (19-28). Ωστόσο, αυτή τη φορά η Καβάλα αντέδρασε και με ένα σερί 6-0 μείωσε αρχικά στους τρεις (25-28), ενώ με το τρίποντο του Ταπούτου πήρε το προβάδισμα (34-33). Το ματς έγινε ντέρμπι μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον Ρέλεφορντ να συνεχίζει το καλό του παιχνίδι και να δίνει το προβάδισμα ξανά στους φιλοξενούμενους (39-40).

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν μία… άλλη Καβάλα. Η ομάδα του Στηβ Γιατζόγλου πήρε τα ηνία του ματς και έκανε ένα σερί 8-0 για να φτάσει ακόμη και στο +7 (47-40). Όμως, ο Κολοσσός όχι μόνο δεν άφησε… αναπάντητο το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων, αλλά μέσω της εξαιρετικής του άμυνας άφησε χωρίς καλάθι για πάνω από έξι λεπτά την Καβαλά και με ένα σερί 21-0(!) έκλεισε την περίοδο στο +14 (47-61)!

Με το τρίποντο του Λιούις ο Κολοσσός έφτασε με το «καλημέρα» του τέταρτου δεκαλέπτου στο +17 (47-64), ενώ ο Σαλούστρος εκτόξευσε στη συνέχεια τη διαφορά στο +18 (51-69). Όπως είναι φυσικό με την έκταση που είχε πάρει το σκορ, οι φιλοξενούμενοι χαλάρωσαν στη συνέχεια, δίνοντας την ευκαιρία στους γηπεδούχους να μειώσουν (59-69). Ωστόσο, η ομάδα του Άρη Λυκογιάννη δεν έδωσε άλλα… δικαιώματα μέχρι το τέλος και έτσι έφτασε στη νίκη με το τελικό 85-72.

Τα δεκάλεπτα: 13-20, 39-40, 47-61, 72-85

Καβάλα (Γιατζόγλου): Λέιζερ 11, Κεμπ 5, Βαν Ντερ Μαρς 7, Κοστόβ 23 (5), Ρόμπινσον 7 (1), Ταπούτος 16 (1), Σταμπουλής, Καλαϊτζιδής 2, Γιαννακίδης, Λίβας, Δεμερτζής, Τζόουνς 1.

Κολοσσός Ρόδου (Λυκογιάννης): Λαρεντζάκης 14 (2), Λίντεν, Ρέλεφορντ 23 (5), ΜακΓκί 8, Λιούις 13 (3), Μπιλλής, Οικονομόπουλος, Μανωλόπουλος, Ντέιβις 8, Γεωργαλλής 3 (1), Άχονεν 14 (4), Σαλούστρος 2.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κούπερ κερνούσε, Λουκάς έπινε!!

Ο Ντι Τζέι Κούπερ σέρβιρε αφειδώς ασίστ, ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης σκόραρε με κάθε τρόπο και η ΑΕΚ της μετα-Σάκοτα εποχής νίκησε εύκολα το Ρέθυμνο στο ΟΑΚΑ με 86-70.

Κούπερ κερνούσε, Λουκάς έπινεΕπιστροφή στις νίκες για την ΑΕΚ, που μετά τις ήττες από Άρη και Ολυμπιακό, αλλά και στον απόηχο της απομάκρυνσης του Ντράγκαν Σάκοτα (που ήταν στα επίσημα σε ρόλο τζένεραλ μάνατζερ πλέον) από τον πάγκο της, επικράτησε «σβηστά» του Ρεθύμνου με 86-70 για τη δέκατη αγωνιστική της Basket League.

Η «Ένωση» ξέφυγε νωρίς με 33-13 και δεν αντιμετώπισε πρόβλημα. Ο Ντι Τζέι Κούπερ είχε 11 ασίστ, μαζί με 6 ριμπάουντ και 4 πόντους, ενώ ο Λουκάς Μαυροκεφαλίδης και ο Δημήτρης Μαυροειδής έκαναν θραύση με 19 και 15 πόντους αντίστοιχα.

inner

Το ματς

Ο μυϊκός σπασμός του Χέρστον υποχρέωσε την ΑΕΚ σε κοντά σχήματα εξ αρχής, αλλά αυτό δεν επηρέασε την απόδοσή της. Με έμφαση στην άμυνα ξέφυγε νωρίς (12-3) και συνέχισε να απομακρύνεται όταν ο Μαυροειδής πρόσφερε σκορ από τον πάγκο (17-5). Το θερμό χειροκρότημα στον Ντούσαν Σάκοτα όταν πέρασε στο παρκέ στο φινάλε της πρώτης περιόδου ήταν το πλέον αξιοσημείωτο γεγονός μέχρι εκείνο το σημείο το παιχνίδι. Η «Ένωση» ήταν απολαυστική και με τρίποντο του Καλαμπόκη έφτασε και στο +20 (33-13), τη στιγμή που το Ρέθυμνο που είχε ανενεργό τον Σάφτενααρ έχασε τον Ματαλών με εξάρθρωση ώμου. Κάρτερ και Κλουφ εκμεταλλεύτηκαν την αμυντική χαλάρωση των γηπεδούχων και ψαλίδισαν τη διαφορά (40-29), μέχρι με προσωπικά καλάθια του Άρμστεντ να απομακρυνθεί και πάλι η ΑΕΚ στο φινάλε του ημιχρόνου (49-32).

inner

Ο Μαυροκεφαλίδης επέστρεψε «ζεστός» από τα αποδυτήρια, ο Κούπερ μοίραζε αφειδώς ασίστ και οι παίκτες του Μανωλόπουλου είχαν τον πλήρη έλεγχο (58-42). Στον αντίποδα ο κόουτς Σκουρτόπουλος τραβούσε τα μαλλιά του βλέποντας Τσακαλέρη και (προσωρινά) Κάρτερ να αποχωρούν λαβωμένοι, με τον Κλουφ να κρατά με προσωπικές ενέργειες τη διαφορά σε αξιοπρεπή επίπεδα (65-50). Μάλιστα τα διαδοχικά τρίποντα του Ολλανδού και του Στόουν υποχρέωσαν τον προπονητή της ΑΕΚ να καλέσει τάιμ άουτ για παν ενδεχόμενο (75-63). Ένα τρίποντο του Μιλόσεβιτς κι ένα ακόμη καλάθι του Μαυροκεφαλίδη απομάκρυναν κάθε αμφιβολία για τον τελικό νικητή (82-66) ένα τρίλεπτο πριν το τέλος.

Δεκάλεπτα: 23-11, 49-32, 69-52, 86-70.

ΑΕΚ (Μανωλόπουλος): Άρμστεντ 5, Κούπερ 4 (6 ριμπ., 11 ασίστ), Παπαντωνίου 5, Σάκοτα 2, Μιλόσεβιτς 10, Μαυροκεφαλίδης 19 (8 ριμπ., 4 ασίστ), Κάρτερ 10, Σαρικόπουλος 2, Κατσίβελης 3, Καλαμπόκης 11 (6 ριμπ.), Μαυροειδής 15.

Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Κλουφ 25, Σχίζας, Μάντεν 4, Γιαννόπουλος 3, Τσακαλέρης, Χάροου 17, Στόουν 10, Κάρτερ 11, Ματαλών.

Διαιτητές: Καρακατσούνης, Μάνος, Σκούτας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ασταμάτητο το «Άρης εξπρές»!


Ασταμάτητο το «Άρης εξπρές»

Την όγδοη νίκη του στη φετινή Basket League και τέταρτη συνεχόμενη πήρε ο Άρης, 82-50 με χαρακτηριστική ευκολία τον Απόλλωνα Πατρών στο «Nick Gallis Hall», για την 10η αγωνιστική.

Σε… τρένο που δεν κάνει στάση πουθενά έχει μετατραπεί ο Άρης. Οι «κίτρινοι» δεν δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, τον οποίο νίκησαν 82-50 στο για ένα ακόμα ματς κατάμεστο «Nick Gallis Hall». H ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, έφτασε έτσι στις τέσσερις σερί νίκες και οκτώ συνολικά σε δέκα παιχνίδια και συνεχίζει να συγκατοικεί με την ΑΕΚ στην τρίτη θέση.

Κορυφαίοι για τους νικητές (στο τέλος έδωσαν χρόνο συμμετοχής στους πιτσιρικάδες Δήμα, Δίπλαρο και Φλιώνη) οι Γουίαιτ και ΜακΛιν, τρομερή δουλειά από τον Γουότερ στη δημιουργία και από τον Χάγκινς στα ριμπάουντ. Για τον Απόλλωνα που επέστρεψε στις… αποτυχίες μετά από δύο σερί ροζ φύλλα, προσπάθησε μόνο ο Ντίλαρντ.

Το ματς:



Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε το παιχνίδι για τον Άρη, ο οποίος με… φόρα από τις πρόσφατες ευρωπαϊκές επιτυχίες, προηγήθηκε 19-11 στο δεκάλεπτο. ΜακΝιλ και Γουάιτ έβρισκαν πολλές λύσεις προς το καλάθι του Απόλλωνα, ο Γουότερς δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του και η διαφορά διατηρήθηκε κοντά στο +10 (35-26) στο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι, ήταν άστοχοι (2/12 τρίποντα στο 1ο μέρος) και με εξαίρεση το πρώτο τρίλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο, αφού απειλητικός εκτελεστικά και δημιουργικά ήταν μόνο ο Ντίλαρντ.

Οι «κίτρινοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Απόλλωνα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και με σερί 8-0, προηγήθηκαν 43-26 στο 22΄. Πρωταγωνιστές ήταν και πάλι οι Γουάιτ και ΜακΝιλ, ο Απόλλωνας εξακολουθούσε να μην βρίσκει λύσεις στην άμυνα (και ο Σάντλερ ήταν εκτός κλίματος) και έτσι πέντε λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά πήγε στο +19 (51-32). Το παιχνίδι είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς παρότι υπήρχε χρόνος, οι παίκτες του Μέξα δεν επέδειξαν την παραμικρή αντίδραση. Αντιθέτως, ο Άρης διεύρυνε συνεχώς το υπέρ του σκορ (στο +25, 67-42 στο 34΄) και «σφράγισε» τη νίκη με το τελικό 82-50 (το +32 πιο μεγάλη διαφορά).

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 35-26, 60-42, 82-50.

Άρης (Πρίφτης):
Πελεκάνος, Γουάιτ 22 (3), Γουότερς 9 (1) (6 ασίστ), Χάγκινς 8 (8 ριμπ.), ΜακΝίλ 14 (1), Δήμας 2, Φλιώνης 5 (1), Δίπλαρος 1, Ζάρας 6, Κοέν 10, Μούρτος 2, Σίμτσακ 3 (1).
Απόλλων Πατρών (Μέξας): Ντίλαρντ 22 (2), Κουζέλογλου 4, Μέιερ 4, Σάντλερ 1, Γουντς 6, Κάραμο 4, Αργυρόπουλος 5 (1), Βεργίνης, Μαστρογιαννόπουλος 4, Πάλμπλαντ, Πελεκούδας, Μπαζίνας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Πολλαπλό διατητικό σκάνδαλο στο Περιστέρι!!


Πολλαπλό διατητικό σκάνδαλο στο Περιστέρι

Σε ένα ακόμα ματς δεν εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί,καθώς στο Ατρόμητος-Πανιώνιος,παρά τις δύο φωτοβολίδες που έπεσαν και τη συνεχή ρίψη κροτίδων, ο διαιτητής Κιοτζένης δεν διέκοψε ως όφειλε το παιχνίδι

Στην Ελλάδα οι νόμοι και οι κανονισμοί υπάρχουν για να μην τηρούνται ή για να εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Προς ενίσχυση αυτής της άποψης έρχονται τα όσα συνέβησαν στο Περιστέρι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο.

Το σημαντικότερα περιστατικά σημειώθηκαν στο 7' και στο 88', όταν από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των γηπεδούχων εκτοξεύθηκαν φωτοβολίδες ευθείας βολής. Στην πρώτη φάση κι ενώ η μπάλα παιζόταν στην άμυνα του Ατρόμητου, πέρασε μια φωτοβολίδα κοντά από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Σωκράτη Διούδη, κάτι που δεν έγινε αντιληπτό από τον ρέφερι, αλλά το σημείωσε ο παρατηρητής ενώ το είδαν και ιθύνοντες των δύο ομάδων στους πάγκους.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στο 88', έφυγε ακόμα μία φωτοβολίδα αυτή τη φορά από την πλευρά της εστίας του Γκορμπούνοφ. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις φυσικά δεν σημειώθηκε κάποια διακοπή, αφού ο διαιτητής Κιοτζένης δεν είδε τα εν λόγω συμβάντα.

Επιπρόσθετα, λίγο πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο έπεσε μια φωτοβολίδα αλλά ο διαιτητής δεν διέκοψε, όπως όφειλε το ματς. Από εκεί και πέρα και σε τέσσερις-πέντε περιπτώσεις οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν κροτίδες και βαρελότα, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, στο 38' όταν άρχισαν οι πρώτες ρίψεις, ο διαιτητής Κιοτζένης πράγματι διέκοψε τον αγώνα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες -όπως ορίζει ο νόμος- συστάσεις.

Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου υπήρξε ένταση ανάμεσα στους υπευθύνους διεξαγωγής του αγώνα για τα όσα είχαν συμβεί.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του β' μέρους έπεσαν εκ νέου τα ίδια αντικείμενα άλλες τρεις-τέσσερις φορές, χωρίς όμως ο ρέφερι της αναμέτρησης να διακόψει το παιχνίδι, ενώ το αποκορύφωμα ήρθε στο 88ο λεπτό όταν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για το γκολ του Ατρόμητου έπεσε φωτοβολίδα ευθείας βολής. Το τελευταίο περιστατικό μάλιστα έχει σύμφωνα με πληροφορίες καταγραφεί στο φύλλο αγώνα από τον παρατηρητή.

Για ακόμα μία αγωνιστική, λοιπόν, γίνεται ξεκάθαρο ότι η εφαρμογή των αυστηρών ποινών που φέρει η νέα νομοθεσία περί βίας στα γήπεδα, γίνεται κατά το δοκούν από τους ρέφερι. Θυμίζουμε απλά ότι για τη ρίψη φωτοβολίδων δεν είχε ξεκινήσει το ντέρμπι της Λεωφόρου γεγονός που έφερε τη βαριά τιμωρία του Παναθηναϊκού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Τράγοι» ανατροπής, στο +8 η Μπάγερν!! (videos)


«Τράγοι» ανατροπής, στο +8 η Μπάγερν (videos)

Στους οκτώ πόντους πλέον η διαφορά της Μπάγερν με την Ντόρτμουντ. Οι Βαυαροί πέρασαν 1-0 από το Αννόβερο, ενώ η Μπορούσια παρά το γκολ του Σωκράτη, ηττήθηκε στο φινάλε 2-1 από την Κολωνία.

Με απώλειες μόλις δύο πόντων τερμάτισε τον πρώτο γύρο στην Μπουντεσλίγκα η Μπάγερν, αυξάνοντας μετά την σημερινή αγωνιστική την διαφορά της με την 2η Ντόρτμουντ στους οκτώ πόντους. Οι Βαυαροί με τέρμα του Τόμας Μίλερ με εκτέλεση πέναλτι στο 40ο λεπτό πήραν το ματς (το παραχώρησε ο Σουλτς όταν έκανε χέρι μέσα στην περιοχή) πήραν την 16η νίκη τους σε 17 ματς στο πρωτάθλημα και συνέχισαν την κούρσα τους προς τον τίτλο. Aπό ένα δοκάρι είχαν οι δύο ομάδες,στο 8' για τους γηπεδούχους με τον Αντρέασεν (βρήκε ελάχιστα και ο Νόιερ) και στο 30' ο Λεβαντόφσκι με αριστερό σουτ για τους Βαυαρούς.

Τα highligths από τον αγώνα ανάμεσα στο Αννόβερο και την Μπάγερν:



Η Ντόρτμουντ γνώρισε την 3η ήττα της στο πρωτάθλημα. Παρότι προηγήθηκε νωρίς με κεφαλιά του Σωκράτη Παπασταθόπουλου, οι «τράγοι» ισοφάρισαν με τον Ζόλερ. Σα να μην έφτανε αυτό, η Κολωνία γύρισε το παιχνίδι στο φινάλε όταν σε εκτέλεση κόρνερ, ο Σόρενσεν έπιασε την κεφαλιά και ο Μοντεστέ από κοντά έδωσε τη νίκη στους γηπεδούχους.

Tα γκολ του αγώνα της Κολωνίας με την Ντόρτμουντ:



Σπουδαίες εκτός έδρας νίκες σημείωσαν Λεβερκούζεν και Άουγκσμπουργκ. Η ομάδα της «ασπιρίνης» με τον Χαβιέ Ερνάντεζ να σημειώνει το 10ο γκολ του στα τελευταία οκτώ παιχνίδια πρωταθλήματος, πήρε τη νίκη στην έδρα της Ίγκολσταντ. Με αυτή τη νίκη η Λεβερκούζεν έπιασε τους 27 πόντους και την 4η θέση. Η Άουγσκμπουργκ με τέρμα του Μόραβεκ πέρασε νικηφόρα από το Αμβούργο με 1-0.

Τέλος η Άιντραχτ, παρά το γεγονός πως έμεινε πίσω στο σκορ, επικράτησε με τους Μάιερ και Άιγκνερ απέναντι στην Βέρντερ Βρέμης με σκορ 2-1.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της 17ης αγωνιστικής

Παρασκευή 18/12
Σάλκε-Χόφενχαϊμ 1-0
(28' Τσούπο Μότινγκ)

Σάββατο 19/12 (16.30)
Αμβούργο-Άουγκσμπουργκ 0-1
(76' Μόραβεκ)
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βέρντερ Βρέμης 2-1
(31' Μάιερ, 48' Άιγκνερ - 29' Πιζάρο)
Κολωνία-Ντόρτμουντ 2-1
(83' Ζόλερ, 90' Μοντεστέ - 18' Παπασταθόπουλος)
Ανόβερο-Μπάγερν 0-1
(40' πεν. Μίλερ)
Ίνγκολσταντ-Λεβερκούζεν 0-1
(73' Ερνάντεζ)
Στουτγκάρδη-Βόλφσμπουργκ (19:30)

Κυριακή 20/12
Χέρτα Βερολίνου-Μάιντς 16:30
Γκλάντμπαχ-Ντάρμσταντ 18:30

Η επόμενη αγωνιστική (18η)

Παρασκευή 22/1
Αμβούργο-Μπάγερν (21.30)

Σάββατο 23/1 (16.30)
Κολωνία-Στουτγκάρδη
Ανόβερο-Ντάρμσταντ
Χέρτα Βερολίνου-Άουγκσμπουργκ
Χόφενχαϊμ-Λεβερκούζεν
Ίνγκολσταντ-Μάιντς
Γκλάντμπαχ-Ντόρτμουντ (19:30)

Κυριακή 24/1
Άιντραχτ Φρανκφούρτης-Βόλφσμπουργκ 16:30
Σάλκε-Βέρντερ Βρέμης 18:30
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς Ναγιάρ με Τρίκαλα η ΑΕΛ!!


Χωρίς Ναγιάρ με Τρίκαλα η ΑΕΛ

Εκτός αποστολής για το αυριανό ντέρμπι κορυφής της ΑΕΛ με τα Τρίκαλα έμεινε ο Σεμπάστιαν Ναγιάρ.

Το ντέρμπι της ΑΕΛ με τα Τρίκαλα (20/12, 18.00) δεσπόζει στο πρόγραμμα της 13ης αγωνιστικής της Football League. Ο τεχνικός των Βυσσινί, Ράτκο Ντόστανιτς άφησε εκτός αποστολής τον Σεμπάστιαν Ναγιάρ και τους Πατσιογεώργο, Κοντοχρήστο, Καμπλιώνη, Κρητικό, Μανακούσιο, Καπό και Χοτζάλι.

Αντιθέτως, στην αποστολή συμπεριλήφθηκε ο Άγγελος Βέρτζος. Η αποστολή απαρτίζεται από τους εξής παίκτες: Καβουσάκης, Ξενοδόχοβ, Νικολακάκης, Βέρτζος, Γιοβάνοβιτς, Κομεσίδης, Σουλιώτης, Χάμος, Μασούρας, Μονιάκης, Αναστασόπουλος, Μπανούσης, Μπουντόπουλος, Λαμπρόπουλος, Ουρτάδο, Πάτο, Κουτσιανικούλης, Ροβίθης, Μπόγιοβιτς, Μαρουκάκης.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Είδε και… έπαθε η Γαλατά!!


Είδε και… έπαθε η Γαλατά!

Με πολύ ζόρι πήρε τη νίκη επί της Μπουγιουκτσεκμετσέ η Γαλατασαράι, καθώς χρειάστηκε την παράταση για να επικρατήσει 101-96.

Τα… χρειάστηκε και με το παραπάνω η Γαλατασαράι κόντρα στην Μπουγιουκτσεκμετσέ, την οποία νίκησε 101-96 στην παράταση!

Η ομάδα του Εργκίν Αταμάν είχε τον έλεγχο του ματς για τρία δεκάλεπτα, ωστόσο υπέστη ολική… κατάρρευση στο τέταρτο, καθώς επέτρεψε στους φιλοξενούμενους να στείλουν το ματς στο έξτρα πεντάλεπτο χάρη σε καλάθι του Ρολ που έκανε το 87-87.

Κορυφαίος για την «Τσιμπόμ» ήταν ο Τζόι Ντόρσεϊ με 18 πόντους και 16 ριμπάουντ, ενώ είχε άξιο συμπαραστάτη τον Βλάντιμιρ Μίτσοβ με επίσης 18 πόντους. Από τους ηττημένους ξεχώρισαν οι Ρολ και Ουόκερ με 22 και 20 πόντους αντίστοιχα.

Τα δεκάλεπτα: 21-19, 44-34, 69-54, 87-87 κ.α., 101-96
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επαφή της Ρόμα με Μουρίνιο!!


Επαφή της Ρόμα με Μουρίνιο

Οι άνθρωποι της Ρόμα είχαν επαφή με τον Ζοσέ Μουρίνιο για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία, αφού ο Ρούντι Γκαρσία μετά τα συνεχόμενα αρνητικά αποτελέσματα, είναι με το ενάμιση πόδι εκτός Ρώμης.

Το κόλπο γκρόσο προσπαθεί να κάνει η Ρόμα, φέρνοντας τον Ζοσέ Μουρίνιο στην ομάδα. Οι άνθρωποι των Τζιαλορόσι, όπως αναφέρουν τα ιταλικά Μέσα, είχαν επαφή με τον Ζοσέ Μουρίνιο ώστε να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας, από τη στιγμή που ο νυν τεχνικός, Ρούντι Γκαρσία, βρίσκεται υπ’ ατμών μετά τις συνεχόμενες κακές εμφανίσεις της Ρόμα αλλά και τα αρνητικά αποτελέσματα.

Ωστόσο, πέραν της επαφής που έχει γίνει δεν υπάρχει κάτι νεότερο, ούτε και κάποια απάντηση από τον Μουρίνιο. Η αλήθεια είναι, πάντως, πως το όλο σενάριο μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο να πραγματοποιηθεί, ωστόσο καλό είναι να κρατήσουμε μικρό καλάθι. *Πηγή: sport-fm.gr*

Βασιλόπουλος: «Να είμαστε κοντά στο σκορ με τον Παναθηναϊκό»


Βασιλόπουλος: «Να είμαστε κοντά στο σκορ με τον Παναθηναϊκό»

Να ευχαριστήσουν τον κόσμο που θα έρθει να δει την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό θέλουν οι παίκτες του Κοροίβου Αμαλιάδας, σύμφωνα με τον Παναγιώτη Βασιλόπουλο.

Σε μία ανταγωνιστική εμφάνιση του Κοροίβου κόντρα στον Παναθηναϊκό ελπίζει ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος. Ο έμπειρος φόργουορντ τόνισε πως οι εβδομάδες χωρίς αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι βαρετές, ενώ αναφέρθηκε και στη χαλαρότητα της ομάδας από την Αμαλιάδα στην ήττα από τον Κολοσσό Ρόδου.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Παναγιώτης Βασιλόπουλος στο blog του στον ΕΣΑΚΕ:

«Άντε να ξεκινήσουν οι αγώνες γιατί δεν υπάρχει τίποτα πιο βαρετό από το να κάνεις μόνο προπόνηση. Το καλό είναι ότι πήραμε μερικές μέρες άδεια, ξεκουραστήκαμε και είδαμε τους φίλους και τις οικογένειες μας. Το κακό είναι ότι η επιστροφή στις προπονήσεις ήταν τόσο σκληρή που η εβδομάδα έμοιαζε ατελείωτη. Ευτυχώς τελείωσε...

Καλά λέω εγώ καλύτερα να μην παίρνουμε πολλές μέρες ρεπό. Όχι τίποτα άλλο, αλλά δεν μπήκαμε ποτέ στο παιχνίδι με τον Κολοσσό γιατί λίγο πολύ όλοι είχαμε στο μυαλό μας το ρεπό. Ελπίζω να μην επαναληφθεί αυτή η εικόνα που δείξαμε στον αγώνα της Ρόδου.

Τώρα έχουμε ένα δύσκολο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό, το θέμα είναι να μπορέσουμε να είμαστε κοντά στο σκορ για 40 λεπτά και να είμαστε όσο πιο συγκεντρωμένοι γίνεται, γιατί οι ομάδες σαν τον Παναθηναϊκό αποσκοπούν στο ότι κάποια στιγμή θα λυγίσεις από την διαρκώς σκληρή άμυνά τους, θα κάνεις κάποια λάθη και θα κερδίσουν το παιχνίδι μέσα σε 2 λεπτά. Να παίξουμε καλά και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα έρθει να μας δει.

Μακάρι να αργήσουν να έρθουν τα κρύα και να παραμείνει όσο το δυνατόν περισσότερο καλός ο καιρός, βέβαια αυτό είναι κακό για τα χιονοδρομικά κέντρα… Άλλα για εμάς…

Ο νοών νοείτω...!!

Με εκτίμηση

Παναγιώτης Βασιλόπουλος
».

Πάβλοβιτς: «Έχουμε βαρύ πρόγραμμα»


Πάβλοβιτς: «Έχουμε βαρύ πρόγραμμα»

Το δικό του… Γολγοθά έχει να ανέβει ο Παναθηναϊκός μέχρι το τέλος του 2015, σύμφωνα με όσα έγραψε ο Σάσα Πάβλοβιτς ενόψει του ματς με τον Κόροιβο Αμαλιάδας.

Κάθε άλλο παρά εύκολο θα είναι για τον Παναθηναϊκό το ματς με τον Κόροιβο Αμαλιάδας, όπως είπε ο Σάσα Πάβλοβιτς.

Ο Σέρβος φόργουορντ αναφέρθηκε στο βαρύ πρόγραμμα των «πράσινων» μέχρι το τέλος του 2015, συμπεριλαμβανομένης και της πρεμιέρας του TOP 16 της Ευρωλίγκας με την Φενερμπαχτσέ.

Αναλυτικά όσα έγραψε ο Σάσα Πάβλοβιτς στο blog του στον ΕΣΑΚΕ:

«Χαιρετώ όλους τους φίλους του μπάσκετ

Το πρόγραμμα που ακολουθούμε δεν είναι εύκολο. Είχαμε έναν πολύ δύσκολο αγώνα με τον ΠΑΟΚ και καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη αν και όλα πήγαιναν στραβά. Είχα γράψει ότι ο ΠΑΟΚ είναι πολύ καλή ομάδα κι αποδείχθηκε. Δύο μέρες μετά την ήττα στο ΟΑΚΑ- με τον τρόπο που τους ήρθε- κατάφεραν να πάνε στη Λιθουανία και να πάρουν την πρόκριση. Είναι πολύ καλή ομάδα…

Εμείς ακολούθως νικήσαμε στο Κάουνας τη Ζαλγκίρις και φτάσαμε στις 4 συνεχόμενες νίκες στην Ευρωλίγκα με αποτέλεσμα να τερματίσουμε ισόβαθμοι στη δεύτερη θέση με τη Μπαρτσελόνα. Νομίζω ότι το φινάλε μας στην κανονική περίοδο ήταν εξαιρετικό και πλέον ετοιμαζόμαστε για το Top16.

Έχουμε μπροστά μας έναν πολύ δύσκολο αγώνα πρώτα να φέρουμε εις πέρας κι αναφέρομαι σ’ αυτόν με τον Κόροιβο στην Αμαλιάδα. Και το εννοώ ότι είναι δύσκολος δεν το αναφέρω για το… τυπικό της υπόθεσης. Τους έχουμε δει, παίζουν καλά, είναι καλοδουλεμένη ομάδα και πολύ επικίνδυνη. Θα πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και συγκεντρωμένοι.

Ακολούθως έχουμε την Καβάλα στο ΟΑΚΑ, σ’ έναν αγώνα που όπως έμαθα θα είναι “Ημέρα Φιλάθλου” για τον Παναθηναϊκό με προνομιακή τιμή εισιτηρίου και δώρα για όλο τον κόσμο. Μπράβο στην ΚΑΕ, είναι ωραία Χριστουγεννιάτικη προσφορά προς τον κόσμο και τα παιδιά και περιμένουμε ανάλογη ανταπόκριση.

Στις 27 του μήνα παίζουμε με τον Άρη στο ΟΑΚΑ με “έπαθλο” την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου και στις 30 αρχίζει το Top16 κόντρα στη Φενέρμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη. Όπως καταλαβαίνετε το πρόγραμμα είναι αρκετά “βαρύ” και με πολλές σημαντικές υποχρεώσεις μέχρι το τέλος του χρόνου έστω κι αν απομένουν λιγότερες από 12 ημέρες για να μας αποχαιρετήσει το 2015.

Επειδή είναι το τελευταίο blog πριν την Πρωτοχρονιά επιτρέψτε μου να εκφράσω τις πιο ειλικρινείς ευχές μου σε όλο τον κόσμο. Υγεία, ευτυχία και τύχη λοιπόν.

Θα τα ξαναπούμε

Σάσα
».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τεννές για... προπονητής της Τσέλσι!!


Τεννές για... προπονητής της Τσέλσι

Έπαιξε ένα ευρώ και θα έπαιρνε χίλια, σε περίπτωση που ο... Μπάμπης Τεννές αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι.

Ένα «τρελό» στοίχημα έπαιξε κάποιος στην Αγγλία, αναφορικά με τον διάδοχο του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τσέλσι.

Ο συγκεκριμένος άνθρωπος προφανώς και είναι Έλληνας και ήθελε να το ρίξει στο χαβαλέ. Έτσι, πόνταρε ένα ευρώ για να πάρει χίλια, σε περίπτωση που ο... Μπάμπης Τεννές αναλάβει την τεχνική ηγεσία της Τσέλσι.

inner

Ωστόσο, ο φίλος πήγε... κουβά, όπως ήταν λογικό, αφού οι Λονδρέζοι ανακοίνωσαν την έναρξη της συνεργασίας τους με τον Γκους Χίντινκ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Βενετίδης: «Πάρα πολύ σημαντικό το ματς με τον Παναθηναϊκό»


Βενετίδης: «Πάρα πολύ σημαντικό το ματς με τον Παναθηναϊκό»

Καθοριστικό χαρακτήρισε για τον Πανθρακικό το ματς με τον Παναθηναϊκό ο Στέλιος Βενετίδης. «Ψάχνεται μετά την αλλαγή προπονητή», σχολίασε για τους «πράσινους».

Ο Πανθρακικός δεν έχει περιθώρια να «ξεγράψει» κάποιο ματς, ακόμη και αν έχει να αντιμετωπίσει κάποια αρκετά ανώτερη ομάδα και με αυτή τη λογική πορεύεται για το ματς με τον Παναθηναϊκό (20/12, 19:30), όπως φάνηκε και από τα λεγόμενα του Στέλιου Βενετίδη. Ο βοηθός του Δημήτρη Ελευθερόπουλου μίλησε στη Nova και τόνισε ότι είναι καθοριστικός ο προσεχής αγώνας.

Αναλυτικά μίλησε για:

-την προετοιμασία του Πανθρακικού για τον Παναθηναϊκό: «Θα έλεγα ότι η προετοιμασία κυλάει ομαλά. Είναι πάρα πολύ σημαντικό παιχνίδι για εμάς, αν αναλογιστούμε ότι την εβδομάδα που πέρασε καταφέραμε να ξεκολλήσουμε για πρώτη φορά σ’ ολόκληρο τον πρώτο γύρο από την τελευταία θέση της βαθμολογίας».

-την αγωνιστική άνοδο του Πανθρακικού στα τελευταία παιχνίδια: «Έχει συνοδευτεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, όχι μόνο με αποτελέσματα, αλλά και με καλές εμφανίσεις. Απέναντι μας έχουμε έναν πολύ δύσκολο αντίπαλο. Θα πρέπει να πιάσουμε το μάξιμουμ της απόδοσης μας για να αποκομίσουμε κάτι θετικό».

-το πώς περιμένει τον Παναθηναϊκό: «Νομίζω ότι θα προσπαθήσει να κάνει παιχνίδι κατοχής. Ο Παναθηναϊκός μετά και την αλλαγή προπονητή θα έλεγα ότι ψάχνεται για να βρει τη φιλοσοφία του, το παιχνίδι, τη δομή του, τα χαρακτηριστικά του, η ομάδα. Περιμένουμε ότι ο Παναθηναϊκός θα κυνηγήσει από την αρχή τη νίκη».

-το αν αποτελούν οδηγό για τον Πανθρακικό για το ματς με τον Παναθηναϊκό τα τελευταία παιχνίδια του: «Ναι, σαφώς δείξαμε ότι στους μεγάλους αντιπάλους καταφέραμε και προβάλαμε αντίσταση, ενώ ήμασταν πολύ καλοί και στο επιθετικό κομμάτι, αλλά με στόχο αρχικά να είμαστε καλοί στο αμυντικό κομμάτι».

-το τι ρόλο παίζει η αισιοδοξία μετά τη βαθμολογική του άνοδο: «Πιστεύω ότι είναι μια λεπτή γραμμή ανάμεσα στον εφησυχασμό και την αισιοδοξία, που σε βοηθά να αντλείς περισσότερη δύναμη. Εμείς προετοιμαζόμαστε πάνω σ’ αυτό και εξάλλου δεν μπορούμε να πούμε ότι υπάρχει εφησυχασμός σε εμάς, είμαστε στην 14η θέση και για εμάς είναι κομβικό το παιχνίδι. Οπότε, όλη αυτή η αισιοδοξία πρέπει να λειτουργήσει ως όπλο για εμάς».

Ανακοίνωσε Χίντινκ η Τσέλσι!!


Ανακοίνωσε Χίντινκ η Τσέλσι

Ο Γκους Χίντινκ είναι και επίσημα ο διάδοχος του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τσέλσι. Ο Ολλανδός τεχνικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι το τέλος της σεζόν.

Οι αντιρρήσεις κάμφθηκαν και είναι πλέον επίσημο…

Ο Γκους Χίντινκ είναι μέχρι το τέλος της σεζόν ο αντικαταστάτης του Ζοσέ Μουρίνιο στην τεχνική ηγεσία της Τσέλσι.

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς έπεισε τον Ολλανδό τεχνικό, που επιστρέφει στο «Στάμφορντ Μπριτζ» μετά από 6,5 χρόνια. Στην πρώτη του θητεία το 2009, είχε αναλάβει την ομάδα από τον Φεβρουάριο μέχρι τον Μάιο και την οδήγησε στην κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας.

«Η Τσέλσι επιβεβαιώνει ότι ο Γκους Χίντινκ προσλαμβάνεται ως προπονητής της πρώτης ομάδας μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο κ. Αμπράμοβιτς και το Συμβούλιο πιστεύουν ότι θα πάρει το καλύτερο από το ποιοτικό ρόστερ που διαθέτει ο σύλλογος», αναφέρει η ανακοίνωση της ομάδας.

Από την πλευρά του, ο Ολλανδός τεχνικός, στις πρώτες του δηλώσεις, τόνισε: «Είμαι ενθουσιασμένος που επιστρέφω στο Στάμφορντ Μπριτζ. Η Τσέλσι είναι ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στον κόσμο αλλά δεν είναι εκεί που θα έπρεπε αυτή τη στιγμή. Όμως, είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να τα ανατρέψουμε όλα φέτος. Ανυπομονώ να δουλέψω με τους παίκτες και το υπόλοιπο επιτελείο σ’ αυτόν τον σπουδαίο σύλλογο και ειδικά να ανανεώσω την πανέμορφη σχέση μου με τους φίλους της Τσέλσι».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Έδωσε «Ελπίδα» η ΑΕΚ!! (pics)


Έδωσε «Ελπίδα» η ΑΕΚ (pics)

Ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων του νοσοκομείου «Ελπίδα» και έδωσαν χαρά και δώρα σε μικρούς φιλάθλους που δίνουν το δικό τους αγώνα για τη ζωή.

Για πολλοστή φορά τις τελευταίες ημέρες, η ΑΕΚ δείχνει το κοινωνικό της πρόσωπο. Ποδοσφαιριστές της ομάδας μετά την προπόνηση του Σαββάτου επισκέφτηκαν την Ογκολογική Μονάδα Παίδων του νοσοκομείου «Ελπίδα».

Οι «κιτρινόμαυροι» μοίρασαν δώρα στα παιδιά που δίνουν μάχη με την επάρατη νόσο και είδαν τα πρόσωπά τους να φωτίζονται από χαμόγελα, έστω και για λίγο.

inner

inner
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέσα ο Ρόβας!!


Μέσα ο Ρόβας

Στη διάθεση του Νίκου Αναστόπουλου για την αναμέτρηση του Άρη με τον Έβρο Σουφλίου τέθηκε εν τέλει ο Βασίλης Ρόβας, ο οποίος ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό.

Δεν αποδείχθηκε τελικά σοβαρός ο τραυματισμός που αποκόμισε ο Βασίλης Ρόβας από το ματς (20/12, 15:00) του Άρη με τη Δόξα στη Δράμα για την 17η αγωνιστική της Γ' Εθνικής. Ο έμπειρος μέσος αισθάνθηκε ενοχλήσεις στο κουντεμπιέ, αλλά φαίνεται πως πλέον είναι καλά και βρίσκεται στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Νίκος Αναστόπουλος, για το εντός έδρας ματς με τον Έβρο Σουφλίου. Πάντως, δεν αποκλείεται να τον προφυλάξει ο 57χρονος.

Εκτός είναι τραυματίας Ραούλ Μπράβο, ο Μπάμπης Παυλίδης που επίσης βρίσκεται σε περίοδο αποθεραπείας. Δεν θα αγωνιστεί ούτε ο Νίκος Γεωργιάδης, αλλά για προληπτικούς λόγους.

Η αποστολή: Τζινάρ, Σιδεράκης, Κόκε, Ν’ Λουντούλου, Πόι, Τάτος, Ρόβας, Σαμαράς, Τσουμάνης, Καπνίδης, Καζναφέρης, Καλογέρης, Κωνσταντινίδης, Ντούνης, Μελισσάς, Κυβελίδης, Ιντζίδης, Βουτσιάς, Ντόγος, Μαζουλουξής.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τέρι: «Δεν έκαναν κουμάντο οι παίκτες για Μουρίνιο»


Τέρι: «Δεν έκαναν κουμάντο οι παίκτες για Μουρίνιο»

Ο Τζον Τέρι διέψευσε μέσω του match programme του αγώνα με τη Σάντερλαντ τις φήμες πως οι παίκτες της Τσέλσι οδήγησαν τη διοίκηση στην απόφαση να απολύσει τον Ζοσέ Μουρίνιο.

Αρνήθηκε ο Τζον Τέρι τις φήμες πως οι παίκτες της Τσέλσι είχαν κηρύξει «πόλεμο» κατά του Ζοσέ Μουρίνιο και ουσιαστικά ήταν εκείνοι που οδήγησαν τον Ρόμαν Αμπράμοβιτς στην απόφαση να απολύσει τον Πορτογάλο προπονητή.

«Ξέρουμε πως υπήρξαν φήμες πως οι παίκτες είχαν τη δύναμη στην ομάδα, αλλά θέλω να καταστήσω σαφές πως δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Όλες οι αποφάσεις ανήκουν στον κ. Αμπράμοβιτς και τη διοίκηση. Εμείς οι παίκτες ξέρουμε τη δουλειά μας και είμαστε προσηλωμένοι στο να φέρνουμε αποτελέσματα στο γήπεδο», ανέφερε ο αρχηγός των «μπλε» στο match programme του αγώνα με τη Σάντερλαντ.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Χωρίς τέσσερις ο ΠΑΣ!!


Χωρίς τέσσερις ο ΠΑΣ

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού ο Φόνσι ένοιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο και έμεινε εκτός αποστολής για τον αγώνα με τη Skoda Ξάνθη, μαζί με τους Ίλιτς, Τσάβες και Ιωάννου.

Με ανεβασμένη ψυχολογία, μετά την πρώτη φετινή εκτός έδρας νίκη και με στόχο να δώσει συνέχεια στα νικηφόρα αποτελέσματα, θα παραταχθεί ο ΠΑΣ Γιάννινα στο αυριανό (20/12, 17:15) παιχνίδι με τη Skoda Ξάνθη στους «Ζωσιμάδες» για τη 15η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

Η προετοιμασία ολοκληρώθηκε το πρωί του Σαββάτου με ένα χαλάρωμα για τους ποδοσφαιριστές και στη συνέχεια ο Γιάννης Πετράκης ανακοίνωσε την αποστολή. Από αυτήν απουσιάζουν τα ονόματα των Ίλιτς, Τσάβες και Ιωάννου, που είναι τραυματίες, ενώ εκτός για προληπτικούς λόγους έμεινε και ο Φόνσι, που ένιωσε ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Αναλυτικά, η αποστολή αποτελείται από τους εξής ποδοσφαιριστές: Βελλίδης, Τζημόπουλος, Στρούνα, Κοζορώνης, Λίλα, Μιχαήλ, Τσουκαλάς, Φερφελής, Ακόστα, Γαρουφαλιάς, Γιάκος, Μανιάς, Μπέριος, Περιστερίδης, Καρανίκας, Σαπαλίδης, Σκόνδρας, Ηλιάδης και Μασούρας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πάρε να 'χεις από Παπασταθόπουλο!! (video)


Πάρε να 'χεις από Παπασταθόπουλο! (video)

Παπα-μιλάνε με Σωκράτη στη Ντόρτμουντ! Ο Έλληνας στόπερ έπιασε κεφαλιά-ρουκέτα και έστειλε την μπάλα συστημένη στα δίχτυα της Κολωνίας.










*Πηγή: sport-fm.gr*

Ένα καλό και τρία απρόοπτα στον Παναθηναϊκό!!


Ένα καλό και τρία απρόοπτα στον Παναθηναϊκό

Έγινε η έκπληξη και ο Πέτριτς τέθηκε στη διάθεση του Αντρέα Στραματσόνι για το ματς του Παναθηναϊκού με τον Πανθρακικό. Εκτός οι άρρωστοι Νίνης, Τριανταφυλλόπουλος. Όπως και ο τραυματίας Χουχούμης.

Τρεις απώλειες και ένα ευχάριστο νέο προέκυψαν στην τελευταία προπόνηση του Παναθηναϊκού πριν το ματς με τον Πανθρακικό (20/12, 19:30). Οι Νίνης έχει πυρετό, ο Τριανταφυλλόπουλος γαστρεντερίτιδα. Πρόβλημα στο γόνατο για τον Χουχούμη.

Αντιθέτως, είναι εντός ο Μλάντεν Πέτριτς, αν και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις δεν θα προλάβαινε την αναμέτρηση με την ομάδα της Κομοτηνής, καθώς θεωρείτο ανέτοιμος μετά το πρόβλημα που αντιμετώπισε στη γάμπα. Εκτός, πάντως ο Μάρκους Μπεργκ και το πιο πιθανό σενάριο είναι να αγωνιστούν οι Καρέλης, Κάλτσας και Κλωναρίδης στην επίθεση.

Ο 39χρονος προπονητής συμπεριέλαβε στην αποστολή τον Μεντί Αμπέντ, αν και «έπαιζε» να μείνει εκτός, καθώς δεν είναι καλός στα τελευταία παιχνίδια. Πάντως, αναμένεται να μην έχει κάποιους από τους παίκτες που πήρε μαζί του ο κόουτς του «τριφυλλιού», καθώς είναι 21.

Το πρόγραμμα Ιταλού τεχνικού περιλάμβανε τακτική μετά το αρχικό ζέσταμα το ζέσταμα.

Η αποστολή: Κοτσόλης, Στιλ, Γιαννακόπουλος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Σάντσεθ, Βέμερ, Μαρινάκης, Νάνο, Εσιέν, Λαγός, Αμπέντ, Ζέκα, Λουντ, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Καλτσάς, Κλωναρίδης, Καρέλης και Πέτριτς.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρομερός Καλάθης, εντυπωσιακή η Αστάνα!!


Τρομερός Καλάθης, εντυπωσιακή η Αστάνα

Με τον Πατ Καλάθη να κάνει «όργια», η Αστάνα έκανε φύλλο και… φτερό την Βίτα, καθώς τη συνέτριψε 118-61, για την VTB League.

Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε η Αστάνα την αναμέτρηση με την Βίτα, καθώς τη… διέλυσε 118-61 για την VTB League.

Καταπληκτική εμφάνιση και με άκρως γεμάτη στατιστική έκανε για την ομάδα του Καζακστάν ο Πατ Καλάθης, καθώς σε 29:46’’ είχε 23 πόντους, 10 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 7 κλεψίματα, με τον Πάβελ Ιλίν να προσθέτει άλλους 20 πόντους. Από τους Γεωργιανούς σχεδόν μόνος του πάλευε ο Μποκολισβίλι με 23 πόντους.

Τα δεκάλεπτα: 33-14, 61-36, 88-48, 118-61
*Πηγή: sport-fm.gr*

Τρέχει με... 300 ο Νόιερ!


Τρέχει με... 300 ο Νόιερ

Έφτασε τις 300 συμμετοχές στη Bundesliga ο Μάνουελ Νόιερ, στο εκτός έδρας παιχνίδι κόντρα στο Ανόβερο.

Τις τριακόσιες συμμετοχές στη Bundesliga «έπιασε» ο τερματοφύλακας της Μπάγερν Μονάχου, Μάνουελ Νόιερ, με την συμμετοχή του στην εκτός έδρας αναμέτρηση κόντρα στο Ανόβερο.

Ο φύλακας-άγγελος της εστίας των Βαυαρών έχει αγωνιστεί σε 144 ματς με τη φανέλα της Μπάγερν Μονάχου και άλλες 156 με αυτή της Σάλκε.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Πόλεμος» κόσμου και παικτών λόγω Μουρίνιο!! (pics)


«Πόλεμος» κόσμου και παικτών λόγω Μουρίνιο (pics)

«Εχθρικό» το κλίμα για τους παίκτες της Τσέλσι στο Στάμφορντ Μπριτζ! Ο κόσμος αποδοκίμασε Ντιέγκο Κόστα, Αζάρ, Φάμπρεγας και φώναξε το όνομα του απολυθέντα Ζοσέ Μουρίνιο! Πανό αγάπης στον Πορτογάλο.

Το κλίμα είναι... κάτι πολύ παραπάνω από περίεργο στο «Στάμφορντ Μπριτζ», στην αναμέτρηση της Τσέλσι με τη Σάντερλαντ μόλις δύο μέρες μετά την απόλυση του Ζοσέ Μουρίνιο από τον πάγκο των «μπλε».

Ο κόσμος με πανό, συνθήματα, μπλουζάκια και πλακάτ δείχνει τη στήριξή του στον Πορτογάλο και από το πρώτο λεπτό, ο κόσμος άρχισε να φωνάζει τ' όνομά του.

inner

Μάλιστα, υπάρχει πανό που καταλογίζει ευθύνες στους Ντιέγκο Κόστα, Φάμπρεγας και Αζάρ για την απομάκρυνση του «special one» από την τεχνική ηγεσία, ενώ, υπάρχει κι ένα πολύ μεγαλύτερο πανό, όπου αναγράφεται: «Απογοητεύσατε και τον Ζοσέ, απογοητεύσατε κι εμάς».

inner

Αξίζει επιπλέον να σημειωθεί ότι κατά την ανάκρουση των συνθέσεων, ο κόσμος αποδοκίμασε έντονα τους Φάμπρεγας και Ντιέγκο Κόστα, οι οποίοι φέρονται να έχουν ξεκινήσει την όλη... επανάσταση κατά του Μουρίνιο πριν έρθει η απόλυση...



Μάλιστα, μετά και το 2-0 στο 13ο λεπτό (με γκολ των Ιβάνοβιτς και Πέδρο), οι οπαδοί άρχισαν να φωνάζουν: «Πού ήσασταν τόσο καιρό που η ομάδα είναι σκ*^$»!

Κι όλα αυτά με το νέο προπονητή των Λονδρέζων, Γκους Χίντινκ στις εξέδρες.

inner

Πηγή: England365.gr

Λύτρωση με… σπρώξιμο!!


Λύτρωση με… σπρώξιμο

Νέο χτύπημα στο τέλος επεφύλαξε ο Ατρόμητος! Με γκολ του Λαζαρίδη στο 88’ στο οποίο υπήρχε οφσάιντ (κι ενώ νωρίτερα τους δόθηκε και ανύπαρκτο πέναλτι) οι Περιστεριώτες λύγισαν 1-0 τον Πανιώνιο.

Μοναδική μάχη στο Περιστέρι, με τον Ατρόμητο να λυγίζει στο 88’ τον Πανιώνιο, με γκολ του Λαζαρίδη στο 88’.

Όμως αυτό δεν ήταν το μόνο που δυσαρέστησε τους φιλοξενούμενουw, που έφυγαν με έντονα -και σωστά- παράπονα για πέναλτι που καταλογίστηκε στο πρώτο ημίχρονο (το απέκρουσε ο Διούδης) αλλά και για το γκολ, στο οποίοο Λε Ταλέκ ήταν εκτεθειμένος σε θέση οφσάιντ και επηρέαζε τη φάση.

Βαθμολογική ανάσα για τον Ατρόμητο που ανέβηκε στους 16 βαθμούς, ενώ ο Πανιώνιος μένει στην πεμπτη θέση με 23.

Το ματς:


Με δεδομένη την ανάγκη του για βαθμούς, αλλά και με φόρα απ’ το τελευταίο τρίποντο ο Ατρόμητος μπήκε πιο δυνατά στο ματς και με κύριο εκφραστή τον Ναπολεόνι προσπάθησε να βρει τους χώρους για το γκολ. Η αμυντική εικόνα του Πανιωνίου, όμως, για ακόμα μια φορά ήταν βράχος και δεν άφησε πολλά περιθώρια.

Στο δέκατο λεπτό ο Ναπολεόνι κατάφερε να βρει την «τρύπα» που έψαχνε, μετά από σουτ του Ούμπιδες που κόντραρε και έφτασε στα πόδια του, όμως το πλασέ που επιχείρησε πέρασε άουτ, στην πρώτη καλή ευκαιρία του ματς.

inner

Ο Πανιώνιος προσπάθησε να ισορροπήσει το παιχνίδι, φτάνοντας συχνότερα στα καρέ των γηπεδούχων, όμως και πάλι ο Ατρόμητος έφτασε στην μεγάλη φάση, με μια πανομοιότυπη ευκαιρία με αυτή του Ναπολεόνι. Ο Μπρίτο εκμεταλλεύτηκε λάθος γύρισμα του Μπουμάλ, πέρασε και τον Διούδη, όμως δεν κατάφερε να ευστοχήσει στο 24’.

Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τους κυανέρυθρους ήρθε στο 27’, όταν ο Φυτανίδης απομάκρυνε στη γραμμή το πλασέ του Ανσαριφάρντ.

inner

Ο ρυθμός του παιχνιδιού χάλασε μετά από «μανούρα» του Ούμπιντες με τον γυμναστή τερματοφυλάκων του Ατρόμητου, ενώ μόλις άρχισε να φτιάχνει ξανά έγινε η φάση του ματς. Ο διαιτητής καταλόγισε λανθασμένα πέναλτι για ανατροπή του Ναπολεόνι απ’ τον Χατζηισαΐα. Ο Ιταλός ανέλαβε την εκτέλεση, όμως ο Διούδης φώναξε «παρών». Με διπλή επέμβαση στην εκτέλεση του πέναλτι και σε σουτ στην επαναφορά ο γκολκίπερ του Πανιωνίου κράτησε το «0».

inner

Με δοκάρι ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον Πανιώνιο. Το σουτ του Μπακασέτα μετά από ωραία ατομική ενέργεια δεν κατέληξε στα δίχτυα, όμως έδωσε ώθηση στον Πανιώνιο για ένα πιο ανοικτό δεύτερο ημίχρονο.

Ο Ατρόμητος –που διατήρησε τον έλεγχο στο μεγαλύτερο μέρος του ματς- απάντησε με σουτ του Γκαρσία, ενώ στο 72’ ο Μπουμάλ βρέθηκε σε πολύ καλή θέση, όμως το πλασέ του πέρασε αρκετά πάνω απ’ τα δοκάρια.

inner

Οι γηπεδούχοι δεν σταμάτησαν να πιέζουν την εστία του Διούδη, ο οποίος μέτρησε αρκετές καλές αποκρούσεις μέχρι την στιγμή που «πάγωσε» τους φιλοξενούμενους στο 88’. Ο Ούμπιντες εκτέλεσε κόρνερ, με την μπάλα να φτάνει στον Λαζαρίδη μετά την απομάκρυνση του Βαλεντίνου Βλάχου. Το σουτ που επιχείρησε κατέληξε στα δίχτυα, όμως υπήρχε οφσάιντ στη φάση, αφού ο Λε Ταλέκ ήταν εκτεθειμένος και επηρέαζε.

inner

Ο Πανιώνιος πάντως, δεν τα παράτησε και προσπάθησε να φέρει ξανά το ματς στα ίσα, με δυνατό σουτ του Βιγιάλμπα που απέκρουσε ενστικτωδώς ο Γκορμπούνοφ.


Ατρόμητος (Δέλλας): Γκορμπούνοφ, Πίτου Γκαρσία, Μπιτόλο, Φυτανίδης (46’ Κοντοές), Γοδόι, Ούμπιδες, Μπρίτο, Μαρσελίνιο (76’ Κούρος), Ναπολεόνι, Ουσέρο (60’ Λε Ταλέκ), Λαζαρίδης

Στον πάγκο οι Μπάρκας, Μπάλλας, Στόιτσεφ, Λήμνιος

Πανιώνιος (Ουζουνίδης): Διούδης, Βαλ. Βλάχος, Μπακασέτας, Χατζηισαΐας, Σιώπης (90' Σιώπης), Ρισβάνης, Μητρόπουλος, Οικονόμου, Μασούρας, Ανσαριφάρντ (84'Χαλκιαδάκης), Μπουμάλ

Στον πάγκο οι Παπαδόπουλος, Καθάριος, Αργυρόπουλος, Ποζατζίδης, Πατσατζόγλου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Η Pirelli στη Φόρμουλα 1 το 2015 με αριθμούς!!


Η Pirelli στη Φόρμουλα 1 το 2015 με αριθμούς

Η φετινή χρονιά στη Φόρμουλα 1 ήδη έχει ολοκληρωθεί με πρωταθλητή τον Λιούις Χάμιλτον για 3η φορά και τη Mercedes 2η φορά παγκόσμια πρωταθλήτρια κατασκευαστών.

Η Pirelli έχει το δικό της ρόλο στο θεσμό, όντας αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών.

Ο συνολικός αριθμός ελαστικών που παρείχε ήταν: 35.964
Από αυτά τα 29.856 ήταν διαθέσιμα σε αγώνες και τα 6.108 σε δοκιμές εξέλιξης.
Από τα 35.964 ελαστικά τα 25.004 ήταν σλικ και τα 10.960 ήταν βρόχινα ή ενδιάμεσα ελαστικά
Ο συνολικός αριθμός ελαστικών που χρησιμοποιήθηκε στους αγώνες ήταν 17.580. Από αυτά τα 16.288 ήταν σλικ και τα 1292 ήταν βρόχινα ή ενδιάμεσα ελαστικά.
Συνολικός αριθμός ελαστικών που ανακυκλώθηκαν: Όλα
Μέγιστος αριθμός χιλιομέτρων με κάθε γόμα (χωρίς τα τεστ):
Σκληρή – Σάινθ (1.794χλμ.)
Μέση – Μάσα (5.244χλμ.)
Μαλακή – Ρόσμπεργκ (5.480χλμ.)
Πολύ μαλακή – Φερστάπεν (1.838χλμ.)
Ενδιάμεσα – Φέτελ (482χλμ.)
Βρόχινα – Ρόσμπεργκ (297χλμ.)...


 
PIT STOP

Συνολικός αριθμός pit stop: 706 (8 εκ των οποίων ήταν ποινές διέλευσης και ένα stop&go).

Έχουμε μέσο όρο 37.1 pit stop ανά αγώνα ή 1.88 pit stop ανά οδηγό.

Περισσότερα pit stop σε αγώνα: 60 στου Ουγγρικό GP.

Λιγότερα pit stop σε αγώνα: 17 στο GP Αυστραλίας.

 

ΠΡΟΣΠΕΡΑΣΜΑΤΑ

Συνολικός αριθμός προσπερασμάτων τη χρονιά: 509(*) μέσος όρος 26,8 σε κάθε αγώνα.

Μεγαλύτερος αριθμός προσπερασμάτων σε στεγνό αγώνα: 60 στο GP Μαλαισίας.

Μεγαλύτερος αριθμός προσπερασμάτων σε αγώνα υπό βροχή: 39 στο GP Αμερικής.

Μικρότερος αριθμός προσπερασμάτων σε στεγνό αγώνα: 11 στα GP Αυστραλίας και Σιγκαπούρης.

Ο οδηγός που έκανε τα περισσότερα προσπεράσματα: Μαξ Φερστάπεν (49).

O οδηγός που έκανε τα περισσότερα προσπεράσματα σ’ έναν αγώνα είναι ο Σεμπαστιάν Φέτελ στο Καναδικό GP (13).

Oι οδηγοί που δέχτηκαν τα λιγότερα προσπεράσματα: Χάμιλτον, Ρόσμπεργκ από 3 ο καθένας.

Ο οδηγός που κέρδισε τις περισσότερες θέσεις στον πρώτο γύρο: Φεράντο Αλόνσο συνολικά μέσα στη χρονιά κέρδισε 28 θέσεις στον πρώτο γύρο.

Η ομάδα που έκανε τα περισσότερα προσπεράσματα ήταν η Toro Rosso: 94 (Φερστάπεν 49, Σάινθ 45).

Η ομάδα που δέχτηκε τα λιγότερα προσπεράσματα: Mercedes, έξι φορές (Χάμιλτον 3, Ρόσμπεργκ 3).

(*) Πως μετράμε ένα προσπέρασμα: Προσπέρασμα θεωρείται όταν και οι δυο οδηγοί βρίσκονται σε πλήρη γρήγορο γύρο (εξαιρείται ο πρώτος γύρος) και το προβάδισμα διατηρείται μέχρι τη συμπλήρωση του γύρου. Αλλαγές θέσεων λόγω μηχανικών προβλημάτων ή ντουμπλαρισμάτων δεν μετριούνται.

 

ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΣ

Μεγαλύτερος αγώνας της σεζόν: Σιγκαπούρη, 2 ώρες, 1 λεπτό και 22,118 δευτ.

Μικρότερος αγώνας της σεζόν: Ιταλία, 1 ώρα, 18 λεπτά και 00,688 δευτ.

Ταχύτερος γύρος σε αγώνα: Ιταλία ο νικητής είχε μέση ωριαία ταχύτητα 235,903 χλμ./ώρα.

Υψηλότερη ταχύτητα που σημειώθηκε με ένα ελαστικό Pirelli P Zero σε GP: 366,4 χλμ./ώρα (Παστόρ Μαλδονάδο, GP Μεξικό).

Περισσότερους ταχύτερους γύρους: Λιούις Χάμιλτον 19 (8 σε αγώνα, 11 σε κατατακτήριες δοκιμές).

Περισσότερους γύρους επικεφαλής αγώνα: 587 (Λιούις Χάμιλτον).

 

ΟΜΑΔΑ PIRELLI ΚΑΙ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ

Τα μέλη της ομάδας Pirelli που ταξιδεύουν σε κάθε αγώνα: 60 (μέσος όρος)

Εθνικότητες μελών ομάδας Pirelli F1: 10

Διαφορετικές γλώσσες που μιλούν τα μέλη της ομάδας: 14

Σημειωματάρια Pirelli που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της σεζόν: 2.050

Καλεσμένοι: 5.000

Πωλήσεις αναμνηστικών καπέλων: 12.000

 

ΦΙΛΟΞΕΝΙΑ PIRELLI 2015

Γεύματα που σερβιρίστηκαν στο χώρο φιλοξενίας της Pirelli: 15.100

Λίτρα νερού που καταναλώθηκαν: 8600

Κιλά ζυμαρικών που μαγείρεψε ο σεφ της Pirelli: 800

Πίτσες που έφτιαξε ο σεφ της Pirelli: 420

Διαφορετικά είδη γλυκών που σερβιρίστηκαν: 55

Επιδόρπια που σερβιρίστηκαν: 7000

 

Η PIRELLI ΣΤΗ F1 ΑΠΟ ΤΟ 1950

Αγώνες: 299

Νίκες: 140

Pole position: 143

Βάθρα: 427

Ταχύτεροι γύροι: 147

Τίτλοι οδηγών: 10

Τίτλοι κατασκευαστών: 5

 

ΑΛΛΟΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΕΣ ΑΡΙΘΜΟΙ

Αριθμός οδηγών που από το 2010 έχουν οδηγήσει μονοθέσιο F1 με ελαστικά Pirelli: 98 (συμπεριλαμβάνονται δοκιμαστές και νέοι οδηγοί).

Διανυθέντα χιλιόμετρα με ελαστικά Pirelli: 308,797 χλμ. (εξαιρούνται τα πρωτότυπα). Ανά γόμα: Σκληρή 33.842 χλμ., Μέση 114.727 χλμ., Μαλακή 107.070 χλμ., Πολύ μαλακή 39.007 χλμ., Ενδιάμεσα 9.370 χλμ., Βρόχινα 4.781 χλμ.

Διανυθείσα απόσταση σε δοκιμές εξέλιξης το 2015: 62.557 χλμ.

Διανυθείσα απόσταση σε αγώνες το 2015: 99.416 χλμ.

Αριθμός ταχύτερων γύρων που πέτυχε ο πρωταθλητής: 19 (8 σε αγώνες, 11 σε δοκιμές)

Χαμηλότερη μέση ωριαία ταχύτητα για νικητή αγώνα: 142,874 χλμ./ώρα, Μονακό, Rosberg.

Χαμηλότερη θερμοκρασία ασφάλτου σε αγώνα (Κυριακή): 20 βαθμοί Κελσίου, Αμερική. Χαμηλότερη θερμοκρασία τριημέρου: 17 βαθμοί, Αμερική.

Υψηλότερη θερμοκρασία ασφάλτου σε αγώνα (Κυριακή): 58 βαθμοί Κελσίου, Μαλαισία. Υψηλότερη θερμοκρασία τριημέρου: 58 βαθμοί, Μαλαισία.

Χαμηλότερη θερμοκρασία περιβάλλοντος σε αγώνα (Κυριακή): 15 βαθμοί Κελσίου, Καναδάς. Χαμηλότερη θερμοκρασία περιβάλλοντος το τριήμερο: 15 βαθμοί, Καναδάς.

Υψηλότερη θερμοκρασία περιβάλλοντος σε αγώνα (Κυριακή): 37 βαθμοί Κελσίου, Μαλαισία. Υψηλότερη θερμοκρασία περιβάλλοντος το τριήμερο: 38 βαθμοί, Μπαχρέιν. 


Πηγή:www.driveandtravel.gr

Αποχαιρέτησαν… γερμανικά την Μπάγερν οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα!! (video)


Αποχαιρέτησαν… γερμανικά την Μπάγερν οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα (video)

Σε… άπταιστα γερμανικά, οι οπαδοί του Ερυθρού Αστέρα αποχαιρέτησαν την Μπάγερν μετά τη νίκη-πρόκριση απέναντί της φωνάζοντας ρυθμικά «auf wiedersehen» (μτφ: εις το επανιδείν).












*Πηγή: sport-fm.gr*

«Δεν πήρε… άδεια ο Μουρίνιο»!!


«Δεν πήρε… άδεια ο Μουρίνιο»!

Έτοιμος για την επόμενη πρόκληση της καριέρας του είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι του «Special One». «Δεν είναι κουρασμένος», τονίζουν μεταξύ άλλων.

Έτοιμος για την επόμενη πρόκληση της καριέρας του είναι ο Ζοσέ Μουρίνιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν οι εκπρόσωποι του «Special One».

«Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ζοσέ μερικές φορές αποφάσισε να φύγει από κάποια ομάδα, αλλά μόνο η Τσέλσι είναι εκείνη που επέλεξε να λύσουν τη συνεργασία τους», αναφέρει αρχικά και συνεχίζει: «Δεν πρόκειται να πάρει άδεια, δεν είναι κουρασμένος και δεν το χρειάζεται. Είναι σε καλή διάθεση και ήδη κοιτάει μπροστά».

«Κάθε φορά που κλείνει ένας κύκλος είναι η ευκαιρία να ανοίξει ένας άλλος. Ο Ζοσέ ελπίζει ότι το μέλλον του μετά την Τσέλσι θα είναι το ίδιο επιτυχημένο όπως το 2007 όταν έφυγε από την ομάδα», αναφέρει η ανακοίνωση των εκπροσώπων του Πορτογάλου τεχνικού και προσθέτουν:

«Ο Μουρίνιο είναι ευτυχής που επέστρεψε στην Τσέλσι, επειδή μπόρεσε έδωσε ακόμη έναν τίτλο στην ομάδα και τους οπαδούς της, που δεν είχαν κερδίσει εδώ και χρόνια. Είναι πάρα πολύ υπερήφανος για τους οχτώ τίτλους που έχει κατακτήσει στην Τσέλσι και ευχαριστεί τους οπαδούς για τη στήριξή τους στο διάστημα που ήταν προπονητή της ομάδας».

Καταλήγοντας, η ανακοίνωση τονίζει: «Επειδή είναι λάτρης του ποδοσφαίρου, να είστε σίγουρο ότι ο Ζοσέ θα επιστρέψει στους αγωνιστικούς χώρους για να στηρίξει φίλους του. Για αυτό τον λόγο θα αποφύγει αγώνες υψηλού ενδιαφέροντος, για να μην υπάρξουν φήμες για το μέλλον του. Ο Ζοσέ θα συνεχίσει να παίξει στο Λονδίνο και ελπίζει ότι θα επιτρέψουν στον ίδιο και την οικογένεια να ζήσουν τη ζωή τους. Ο Ζοσέ δεν πρόκειται να μιλήσει αυτή τη στιγμή για όσα συνέβησαν, αλλά θα το κάνει στο μέλλον». *Πηγή: sport-fm.gr*

Καρέ επιστροφών στον Παναιτωλικό!!


Καρέ επιστροφών στον Παναιτωλικό

Ενισχυμένος με τον Παπάζογλου, που αποθεραπεύτηκε και τους Μαρκόβσκι, Κάπελ και Κυριακίδη, που εξέτισαν την τιμωρία τους, θα παραταχθεί ο Παναιτωλικός κόντρα στον Ηρακλή.

Η επιστροφή στις νίκες μετά από τέσσερις αγωνιστικές, προκειμένου να ξεφύγει από τις τελευταίες θέσεις, είναι ο στόχος του Παναιτωλικού στην αυριανή (20/12, 17:15) αναμέτρηση με τον Ηρακλή στο Αγρίνιο, στο πλαίσιο της 15ης και τελευταίας αγωνιστικής του πρώτου γύρου της Σούπερ Λίγκας.

Η προετοιμασία της ομάδας ολοκληρώθηκε και με μια πρωινή προπόνηση το Σάββατο. Μετά το πέρας του προγράμματος, ο Γιάννης Ματζουράκης ανακοίνωσε την αποστολή, στην οποία επιστρέφουν ο Παπάζογλου, που αποθεραπεύτηκε, συν τους Μαρκόβσκι, Κάπελ και Κυριακίδη, που εξέτισαν την τιμωρία τους. Αντίθετα, εκτός πλάνων είναι οι Ντιέγκο Μπεχαράνο, Παπουτσογιαννόπουλος, Κόρσιενς και Βασιλείου.

Αναλυτικά, η 20μελής αποστολή αποτελείται από τους εξής 20 ποδοσφαιριστές: Ντάνι Μπεχαράνο, Χαντάκιας, Κάπελ, Κέβιν, Κυριακίδης, Κωνσταντινόπουλος, Κούσας, Κουτρομάνος, Παπάζογλου, Μύγας, Ρουμπουλάκου, Ρουσκουγιέδα, Στεφανάκος, Βιγιαφάνες, Καμαρά, Ρομέρο, Μαρκόβσκι, Ουάρντα, Μάρκος Πάουλο, Μάκος.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Κόστα: «Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για τον ΠΑΟΚ»


Κόστα: «Κρίσιμοι οι επόμενοι μήνες για τον ΠΑΟΚ»

Υπομονή ζήτησε για τον ΠΑΟΚ ο Ρικάρντο Κόστα, που πρόσθεσε πως το προσεχές διάστημα θα υπάρχει περισσότερος χρόνος για προπονήσεις. Τι είπε για την επιστροφή του από τον τραυματισμό του.

Ο Ρικάρντο Κόστα ανυπομονεί να επιστρέψει στη δράση μετά τον-όπως τον χαρακτήρισε-πιο σοβαρό τραυματισμό της καριέρας του. Ο Πορτογάλος αμυντικός μιλώντας στη Nova ζήτησε υπομονή για τον ΠΑΟΚ και πρόσθεσε πως παιχνίδια σαν αυτό της Κυριακής με τον Πλατανιά δεν χωρούν συζήτηση πως η ομάδα του πρέπει να τα κερδίζει.

Αναλυτικά, ο Ρικάρντο Κόστα μίλησε για:

-την πορεία της αποκατάστασής του: «Νιώθω καλύτερα. Θέλω μια εβδομάδα ακόμη και μετά θα αρχίσω να προπονούμαι για να επιστρέψω. Είναι θέμα του σώματός μου να φανεί πότε θα είμαι σε θέση να αγωνιστώ ξανά. Πιστεύω πως τον Ιανουάριο θα είμαι έτοιμος. Ψυχολογικά είμαι καλά και ξέρω τι πρέπει να κάνω για να γίνω καλά. Χρειάζεται να περιμένω, δεν είναι κάτι άλλο που μπορώ να κάνω. Πρέπει πρώτα να δέσει το κόκκαλο. Ήταν ο πιο σοβαρός τραυματισμός που είχα στην καριέρα μου. Μέχρι τώρα είχα μόνο κάποιους μυϊκούς τραυματισμούς. Όταν είσαι εκτός ομάδας νιώθεις άσχημα και βαριέσαι, αλλά είναι κάτι που συμβαίνει στην καριέρα ενός ποδοσφαιριστή».

-την πορεία του ΠΑΟΚ στο διάστημα της απουσίας του: «Είναι δύσκολο όταν δεν κερδίζεις όλα τα ματς, ειδικά όταν έχεις να δώσεις επτά ματς σε έναν μήνα. Η ομάδα δουλεύει σκληρά, αλλά όταν θες να χτίσεις μια νέα ομάδα χρειάζεσαι χρόνο. Σίγουρα ο ΠΑΟΚ θέλει να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά δεν είναι εύκολο όταν προσπαθείς να χτίσεις κάτι. Θέλει υπομονή για να προσαρμοστούν οι νέοι παίκτες και να κατανοήσουν το σύστημα. Οι προσεχείς μήνες θα είναι κρίσιμοι για μας, γιατί θα έχουμε περισσότερες προπονήσεις για να βελτιωθούμε».

-τον αγώνα με τον Πλατανιά: «Το θέμα δεν είναι ο αντίπαλος, αλλά ο ΠΑΟΚ, με όλο το σεβασμό στον Πλατανιά. Όταν παίζεις στην έδρα σου πρέπει να κερδίζεις αυτά τα ματς. Θέλουμε τη νίκη αυτή πριν της γιορτές. Θα πρέπει να παίξουμε με καρδιά. Είμαστε καλύτερη ομάδα κι έχουμε καλύτερους παίκτες. Όταν θες να διεκδικείς τίτλους πρέπει να παίρνεις αυτά τα ματς».
*Πηγή: sport-fm.gr*

Εκτός και ο Χαντί!!


Εκτός και ο Χαντί

Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής στον Ηρακλή, καθώς έμεινε εκτός αποστολής και ο Άγγελος Χαντί για την αναμέτρηση τον Παναιτωλικό.

Τα πέντε έφθασαν τα προβλήματα στον Ηρακλή, μια ημέρα πριν το ματς (20/12, 17:15) κόντρα στον Παναιτωλικό για την 15η αγωνιστική της Super League.

Ο Άγγελος Χαντί ένιωσε ενοχλήσεις στη μέση, δεν προπονήθηκε το Σάββατο και δεν βρίσκεται στην αποστολή που ανακοίνωσε ο Νίκος Παπαδόπουλος. Υπενθυμίζεται ότι δεν υπολογίζεται ο τιμωρημένος Μπουκαβάλας, όπως και οι Ρομάνο, Σαραμαντάς και ο ανέτοιμος Λαζάρ.

Το πρόγραμμα του Έλληνα τεχνικού περιελάμβανε ταχύτητες και ασκήσεις τακτικής και μετά το τέλος της ανακοινώθηκε η 20άδα.

Η αποστολή: Χουάντερσον, Περνίς, Γιαννίκογλου, Κάσσος, Καρλίτος, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πουρτουλίδης, Μπουλούτ, Πασάς, Βέλλιος, Περόνε, Λουκίνας, Τσιλιανίδης, Ζαμπάζης, Μακρής, Στάμου.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Παίζει με Ρέθυμνο ο Σάκοτα!!


Παίζει με Ρέθυμνο ο Σάκοτα

Ο Ντούσαν Σάκοτα είναι κανονικά στη δωδεκάδα της ΑΕΚ για τον αγώνα με το Ρέθυμνο, από τη στιγμή που χθες μεταπείστηκε και παραμένει στην ομάδα.

Αν και… άγρυπνος, αφού ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση τις τελευταίες μέρες, ο Ντούσαν Σάκοτα θα παίξει στον αγώνα της ΑΕΚ με το Ρέθυμνο (17:00).

Ο αρχηγός της «Ένωσης» είχε αποφασίσει να φύγει από την ομάδα μετά τη φραστική επίθεση που δέχτηκε από μερίδα οπαδών στον αγώνα με τη Νεπτούνας. Όμως μετά από επίσκεψη που δέχτηκε από ορισμένους παλαιμάχους και έπειτα από επαφή με τον Μάκη Αγγελόπουλο, πείστηκε να συνεχίσει στην ομάδα και να μη λυθεί το συμβόλαιό του.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Μια επιστροφή, αρκετοί εκτός στον ΠΑΟΚ!!


Μια επιστροφή, αρκετοί εκτός στον ΠΑΟΚ

Στη διάθεση του Ιγκόρ Τούντορ για το ματς του ΠΑΟΚ με τον Πλατανιά βρίσκεται ο Εγιάλ Γκολάσα. Όχι όμως και ο Μιγκέλ Βίτορ. Αρκετές οι απουσίες και πάλι για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Επιστροφή του Εγιάλ Γκολάσα σε αποστολή του ΠΑΟΚ και έχει τη δυνατότητα ο Ιγκόρ Τούντορ να τον χρησιμοποιήσει στο εντός έδρας ματς (20/12, 15:00) με τον Πλατανιά. Ο Ισραηλινός χαφ πήρε μέρος στο κανονικό πρόγραμμα προπόνησης για τρίτη σερί ημέρα χωρίς να αισθανθεί ενοχλήσεις και έδειξε ότι έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του.

Ο Μιγκέλ Βίτορ γυμνάστηκε και αυτός κανονικά, αλλά το τεχνικό τιμ δεν πήρε το ρίσκο να τον συμπεριλάβει στην 19αδα, ώστε να είναι 100% έτοιμος στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου της Super League.

Ειδικό πρόγραμμα αποθεραπείας κι αποκατάστασης ακολούθησαν οι Χαρίσης, Κίτσιου, Κόστα, Ζάιρο, όπως κι ο Κ.Σαββίδης που έχει ενοχλήσεις στους προσαγωγούς. Όλοι έμειναν εκτός αποστολής, συν τους επίσης τραυματίες Γλύκο και Γκάρι Ροντρίγκες.

Το βάρος στην τακτική έριξε ο Κροάτης τεχνικός, που ανέλυσε στους παίκτες του πως θέλει να κινηθούν στην αναμέτρηση με τους Χανιώτες.

Η αποστολή: Όλσεν, Μελίσσας, Σκόνδρας, Λέοβατς, Μαλεζάς, Τζαβέλλας, Κωνσταντινίδης, Τζιόλης, Τσίμιροτ, Κάτσε, Πέλκας, Σάμπο, Μακ, Μυστακίδης, Αθανασιάδης, Μπερμπάτοφ, Γκολάσα, Κοροβέσης, Αντόνις.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Στο κλίμα των ημερών η σύντροφος του Φαν Ντερ Βίλ!! (video)


Στο κλίμα των ημερών η σύντροφος του Φαν Ντερ Βίλ (video)

Αντίστροφα για τα Χριστούγεννα φαίνεται πως μετράει η Ρόουζ Μπέρτραμ, η οποία είναι σύντροφος του Γκρέγκορι Φαν Ντερ Βιλ της Παρί Σεν Ζερμέν. Δείτε το εορταστικό βίντεο. 















*Πηγή: sport-fm.gr*

Λόουερι: «Ανυπομονούμε για Ολυμπιακό» (video)

Ο Ρομπ Λόουερι ξέρει καλά πόσο δύσκολο είναι για την Κηφισιά το ματς της Δευτέρας με τον Ολυμπιακό, αλλά δεν χάνει την πίστη του.

Λόουερι: «Ανυπομονούμε για Ολυμπιακό» (video)
«Είμαστε προετοιμασμένοι για το παιχνίδι. Ανυπομονούμε να αντιμετωπίσουμε τον Ολυμπιακό. Γνωρίζουμε τη σημασία του αγώνα για το βιογραφικό του καθενός. Είμαστε συγκεντρωμένοι. Γνωρίζουμε ότι είναι μία από τις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη. Εμείς θέλουμε να παίξουμε όσο πιο καλά μπορούμε. Ξέρουμε ότι έχουμε μειονέκτημα, προφανώς, αφού αντιμετωπίζουμε μία από τις καλύτερες ομάδες. Αλλά θα παίξουμε όσο πιο δυνατά μπορούμε, θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε και θα δώσουμε στους φιλάθλους αυτό που θέλουν να δουν. Θα δώσουμε ένταση, ενθουσιασμό και θα παίξουμε σκληρά», δήλωσε ο γκαρντ της Κηφισιάς.
 
 
 
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανέλαβε την Καντού ο Μπαζάρεβιτς!


Ανέλαβε την Καντού ο Μπαζάρεβιτς

Ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς είναι ο νέος προπονητής της Καντού, αλλάζοντας ομάδα αλλά όχι… εργοδότη.

Τα ηνία της Καντού ανέλαβε ο Σεργκέι Μπαζάρεβιτς. Ο Ρώσος προπονητής αποχώρησε από την Κράσνι και προσλήφθηκε από την ιταλική ομάδα, που έχει ίδιο ιδιοκτήτη, τον Ντμίτρι Γκερασιμένκο.

Ο 50χρονος προπονητής, που ως παίκτης είχε περάσει και από τον ΠΑΟΚ, έχει δουλέψει σε Σαμάρα, Ντιναμό Μόσχας, Κρίλια και Λοκομοτίβ Κουμπάν, αλλά για πρώτη φορά θα δουλέψει εκτός συνόρων.
*Πηγή: sport-fm.gr*

«Φρενάρει» τη μεταγραφολογία ο Παναθηναϊκός!!


«Φρενάρει» τη μεταγραφολογία ο Παναθηναϊκός

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας χαρακτηρίζουν στον Παναθηναϊκό τα περί μεταγραφικής λίστας του Στραματσόνι. «Όσοι προτρέχουν θα εκτεθούν», αναφέρει η θέση της ΠΑΕ.

Να βάλουν τέλος στη μεταγραφολογία των τελευταίων ημερών και τα δημοσιεύματα περί λίστας που έχει δώσει ο Αντρέα Στραματσόνι με τους στόχους του για συγκεκριμένες θέσεις έσπευσε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

Οι «πράσινοι» κάνουν λόγο για σενάρια επιστημονικής φαντασίας και ξεκαθαρίζουν πως κάθε συζήτηση περί μεταγραφών θα γίνει μετά το ματς της Κυριακής με τον Πανθρακικό στην Κομοτηνή. «Όσοι προτρέχουν, θα εκτεθούν», καταλήγει το μήνυμα της ΠΑΕ προς πάσα κατεύθυνση.
*Πηγή: sport-fm.gr*