Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Ασταμάτητο το «Άρης εξπρές»!


Ασταμάτητο το «Άρης εξπρές»

Την όγδοη νίκη του στη φετινή Basket League και τέταρτη συνεχόμενη πήρε ο Άρης, 82-50 με χαρακτηριστική ευκολία τον Απόλλωνα Πατρών στο «Nick Gallis Hall», για την 10η αγωνιστική.

Σε… τρένο που δεν κάνει στάση πουθενά έχει μετατραπεί ο Άρης. Οι «κίτρινοι» δεν δυσκολεύτηκαν σε κανένα σημείο του παιχνιδιού κόντρα στον Απόλλωνα Πατρών, τον οποίο νίκησαν 82-50 στο για ένα ακόμα ματς κατάμεστο «Nick Gallis Hall». H ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη, έφτασε έτσι στις τέσσερις σερί νίκες και οκτώ συνολικά σε δέκα παιχνίδια και συνεχίζει να συγκατοικεί με την ΑΕΚ στην τρίτη θέση.

Κορυφαίοι για τους νικητές (στο τέλος έδωσαν χρόνο συμμετοχής στους πιτσιρικάδες Δήμα, Δίπλαρο και Φλιώνη) οι Γουίαιτ και ΜακΛιν, τρομερή δουλειά από τον Γουότερ στη δημιουργία και από τον Χάγκινς στα ριμπάουντ. Για τον Απόλλωνα που επέστρεψε στις… αποτυχίες μετά από δύο σερί ροζ φύλλα, προσπάθησε μόνο ο Ντίλαρντ.

Το ματς:



Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο άρχισε το παιχνίδι για τον Άρη, ο οποίος με… φόρα από τις πρόσφατες ευρωπαϊκές επιτυχίες, προηγήθηκε 19-11 στο δεκάλεπτο. ΜακΝιλ και Γουάιτ έβρισκαν πολλές λύσεις προς το καλάθι του Απόλλωνα, ο Γουότερς δημιουργούσε για τους συμπαίκτες του και η διαφορά διατηρήθηκε κοντά στο +10 (35-26) στο ημίχρονο. Οι φιλοξενούμενοι, ήταν άστοχοι (2/12 τρίποντα στο 1ο μέρος) και με εξαίρεση το πρώτο τρίλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου, δεν είχαν να επιδείξουν κάτι ιδιαίτερο, αφού απειλητικός εκτελεστικά και δημιουργικά ήταν μόνο ο Ντίλαρντ.

Οι «κίτρινοι» δεν άφησαν κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Απόλλωνα στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου και με σερί 8-0, προηγήθηκαν 43-26 στο 22΄. Πρωταγωνιστές ήταν και πάλι οι Γουάιτ και ΜακΝιλ, ο Απόλλωνας εξακολουθούσε να μην βρίσκει λύσεις στην άμυνα (και ο Σάντλερ ήταν εκτός κλίματος) και έτσι πέντε λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου η διαφορά πήγε στο +19 (51-32). Το παιχνίδι είχε πλέον διαδικαστικό χαρακτήρα, καθώς παρότι υπήρχε χρόνος, οι παίκτες του Μέξα δεν επέδειξαν την παραμικρή αντίδραση. Αντιθέτως, ο Άρης διεύρυνε συνεχώς το υπέρ του σκορ (στο +25, 67-42 στο 34΄) και «σφράγισε» τη νίκη με το τελικό 82-50 (το +32 πιο μεγάλη διαφορά).

Τα δεκάλεπτα: 19-11, 35-26, 60-42, 82-50.

Άρης (Πρίφτης):
Πελεκάνος, Γουάιτ 22 (3), Γουότερς 9 (1) (6 ασίστ), Χάγκινς 8 (8 ριμπ.), ΜακΝίλ 14 (1), Δήμας 2, Φλιώνης 5 (1), Δίπλαρος 1, Ζάρας 6, Κοέν 10, Μούρτος 2, Σίμτσακ 3 (1).
Απόλλων Πατρών (Μέξας): Ντίλαρντ 22 (2), Κουζέλογλου 4, Μέιερ 4, Σάντλερ 1, Γουντς 6, Κάραμο 4, Αργυρόπουλος 5 (1), Βεργίνης, Μαστρογιαννόπουλος 4, Πάλμπλαντ, Πελεκούδας, Μπαζίνας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: