Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Πολλαπλό διατητικό σκάνδαλο στο Περιστέρι!!


Πολλαπλό διατητικό σκάνδαλο στο Περιστέρι

Σε ένα ακόμα ματς δεν εφαρμόστηκαν οι κανονισμοί,καθώς στο Ατρόμητος-Πανιώνιος,παρά τις δύο φωτοβολίδες που έπεσαν και τη συνεχή ρίψη κροτίδων, ο διαιτητής Κιοτζένης δεν διέκοψε ως όφειλε το παιχνίδι

Στην Ελλάδα οι νόμοι και οι κανονισμοί υπάρχουν για να μην τηρούνται ή για να εφαρμόζονται κατά το δοκούν. Προς ενίσχυση αυτής της άποψης έρχονται τα όσα συνέβησαν στο Περιστέρι κατά τη διάρκεια της αναμέτρησης ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον Πανιώνιο.

Το σημαντικότερα περιστατικά σημειώθηκαν στο 7' και στο 88', όταν από την εξέδρα των οργανωμένων οπαδών των γηπεδούχων εκτοξεύθηκαν φωτοβολίδες ευθείας βολής. Στην πρώτη φάση κι ενώ η μπάλα παιζόταν στην άμυνα του Ατρόμητου, πέρασε μια φωτοβολίδα κοντά από τον τερματοφύλακα του Πανιωνίου, Σωκράτη Διούδη, κάτι που δεν έγινε αντιληπτό από τον ρέφερι, αλλά το σημείωσε ο παρατηρητής ενώ το είδαν και ιθύνοντες των δύο ομάδων στους πάγκους.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών στο 88', έφυγε ακόμα μία φωτοβολίδα αυτή τη φορά από την πλευρά της εστίας του Γκορμπούνοφ. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις φυσικά δεν σημειώθηκε κάποια διακοπή, αφού ο διαιτητής Κιοτζένης δεν είδε τα εν λόγω συμβάντα.

Επιπρόσθετα, λίγο πριν συμπληρωθεί το δεκάλεπτο έπεσε μια φωτοβολίδα αλλά ο διαιτητής δεν διέκοψε, όπως όφειλε το ματς. Από εκεί και πέρα και σε τέσσερις-πέντε περιπτώσεις οι οπαδοί των γηπεδούχων πέταξαν κροτίδες και βαρελότα, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο. Μάλιστα, στο 38' όταν άρχισαν οι πρώτες ρίψεις, ο διαιτητής Κιοτζένης πράγματι διέκοψε τον αγώνα προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες -όπως ορίζει ο νόμος- συστάσεις.

Κατά την διάρκεια του ημιχρόνου υπήρξε ένταση ανάμεσα στους υπευθύνους διεξαγωγής του αγώνα για τα όσα είχαν συμβεί.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του β' μέρους έπεσαν εκ νέου τα ίδια αντικείμενα άλλες τρεις-τέσσερις φορές, χωρίς όμως ο ρέφερι της αναμέτρησης να διακόψει το παιχνίδι, ενώ το αποκορύφωμα ήρθε στο 88ο λεπτό όταν κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών για το γκολ του Ατρόμητου έπεσε φωτοβολίδα ευθείας βολής. Το τελευταίο περιστατικό μάλιστα έχει σύμφωνα με πληροφορίες καταγραφεί στο φύλλο αγώνα από τον παρατηρητή.

Για ακόμα μία αγωνιστική, λοιπόν, γίνεται ξεκάθαρο ότι η εφαρμογή των αυστηρών ποινών που φέρει η νέα νομοθεσία περί βίας στα γήπεδα, γίνεται κατά το δοκούν από τους ρέφερι. Θυμίζουμε απλά ότι για τη ρίψη φωτοβολίδων δεν είχε ξεκινήσει το ντέρμπι της Λεωφόρου γεγονός που έφερε τη βαριά τιμωρία του Παναθηναϊκού.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: