Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Συμφωνούν με Παπαδόπουλο!!

papadopoulos_papathanasakis
Στην Μίκρα βρέθηκε ο Σπύρος Παπαθανασάκης. Ο επιχειρηματίας συναντήθηκε το μεσημέρι με τον προπονητή της ομάδας Νίκο Παπαδόπουλο και συζήτησαν μαζί για διάφορα θέματα των “κυανόλευκων” σχετικά με το αγωνιστικό κομμάτι.Με τον έλληνα τεχνιό υπάρχει ταυτιση απόψεων και έτσι άναψε το πράσινο φως προκειμενου να παραμείνει στον πάγκο της ομάδας και στην νεα σεζόν
Η συνάντηση του Παπαθανασάκη με τον Θόδωρο Παπαδόπουλο αναμένεται να γίνει το απόγευμα.
Πηγή: arenafm.gr

«Περήφανος για την ομάδα μου»

KL
Μπορεί η ομάδα των ΗΠΑ να μην τα κατάφερε κόντρα στο Βέλγιο, ωστόσο ο τεχνικός της Αμερικής, Γιούργκεν Κλίνσμαν, τόνισε πως είναι υπερήφανος για αυτά που κατάφεραν οι παίκτες του.
«Πρέπει να συγχαρούμε το Βέλγιο για την πρόκριση. Ήταν ένα παιχνίδι που κέρδισε τους πάντες. Είμαι υπερήφανος για την ομάδα μου και παρά το γεγονός πως είναι κρίμα που μείναμε εκτός συνέχειας πρέπει να συνεχίσουμε να κοιτάμε μπροστά» σχολίασε ο Γερμανός τεχνικός των ΗΠΑ.
Πηγή: arenafm.gr

Ο «Νόλε» δεν φοβάται!!

Αν και βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ, ο Νόβακ Τζόκοβιτς «καθάρισε» εύκολα στα δύο επόμενα τον Μαρίν Τσίλιτς κι έκλεισε θέση στα ημιτελικά του Γουίμπλεντον.

Ο «Νόλε» δεν φοβάται
Ο Ναδάλ την πάτησε, ο Μάρεϊ επίσης, αλλά όχι και ο Νόβακ Τζόκοβιτς. Παρότι βρέθηκε να χάνει με 2-1 σετ, 6-1, 3-6 και 6-7, από τον Μαρίν Τσίλιτς (Κροατία, Νο 29) στα προημιτελικά του Γουίμπλεντον, ο Σέρβος τενίστας, νούμερο δύο στον κόσμο, κατάφερε να πάρει τη νίκη κερδίζοντας τα δύο τελευταία σετ εύκολα με 6-2. Έτσι έφτασε για 23η φορά στην καριέρα του σε ημιτελικό Grand Slam.

Αντίπαλος του «Νόλε» στα ημιτελικά θα είναι ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Βουλγαρία, Νο 13), που έκανε την έκπληξη απέναντι στον Άντι Μάρεϊ (Σκωτία, Νο 5).

Το άλλο ζευγάρι των ημιτελικών θα προκύψει από τους αγώνες Ρότζερ Φέντερερ (Ελβετία, Νο 4)-Στάνισλαβ Βαβρίνκα (Ελβετία, Νο 3) και Νικ Κύργιος (Αυστραλία, Νο 144)-Μίλος Ράονιτς (Καναδάς, Νο 9).Πηγή: sport-fm.gr

Κλείνουν θέση στην Τούμπα!!

Περίπου 1,500 εισιτήρια διαρκείας έχει διαθέσει ως τώρα η ΠΑΕ ΠΑΟΚ εν όψει της νέας σεζόν. Πότε ολοκληρώνεται (η πρώτη φάση) της ανανέωσης των παλιών κατόχων.

Κλείνουν θέση στην Τούμπα
Η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας του ΠΑΟΚ για τη σεζόν 2014-2015 ξεκίνησε στις 16 Ιουνίου. Μέχρι σήμερα (2/7) υπολογίζεται πως έχουν διατεθεί περίπου 1,500 κάρτες.

Εξάλλου είναι νωρίς ακόμα, ενώ και οι «ασπρόμαυροι» δεν έχουν κινηθεί ακόμα ζεστά στην μεταγραφική περίοδο.

Πέρυσι διατέθηκαν 12,800 εισιτήρια διαρκείας και όσοι επιθυμούν να ανανεώνουν τη θέση τους στην Τούμπα έχουν περιθώριο μέχρι τις 18 Ιουλίου.

Υπενθυμίζεται ότι τη φετινή περίοδο το εισιτήριο διαρκείας ισχύει για τις εντός έδρας αναμετρήσεις τόσο στις εγχώριες διοργανώσεις, όσο και στην Ευρώπη.Πηγή: sport-fm.gr

«Κίνδυνος να αυτοκτονήσει ο Πιστόριους»

Τον κίνδυνο να αυτοκτονήσει ο Όσκαρ Πιστόριους λόγω της κάκιστης ψυχολογικής του κατάστασης μετά τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ επισημαίνει έκθεση που κατέθεσε ψυχολόγος στη διάρκεια της δίκης του.

«Κίνδυνος να αυτοκτονήσει ο Πιστόριους»
Από μετατραυματική διαταραχή άγχους πάσχει ο Όσκαρ Πιστόριους και υπάρχει ο κίνδυνος να βάλει τέλος στη ζωή του, όπως αναφέρει η έκθεση που κατέθεσε ψυχολόγος που τον εξέτασε στη δίκη για τη δολοφονία της συντρόφου του, Ρίβα Στίνκαμπ. Πρόκειται για το πόρισμα που έγινε μετά από εξέταση του δράστη για περίοδο σχεδόν ενός μήνα και που καταλήγει στο συμπέρασμα πως χρειάζεται ψυχιατρική φροντίδα.

Ο συνήγορος του Νοτιοαφρικανού παραολυμπιονίκη διάβασε την έκθεση του ψυχολόγου στο δικαστήριο τονίζοντας τους κινδύνους για την ψυχική και σωματική υγεία του πελάτη του, αν δεν συνεχίσει να δέχεται επιστημονική βοήθεια. Η πλευρά του αθλητή ισχυρίζεται πως πρόκειται για ένα τραγικό δυστύχημα και πως ο Πιστόριους πυροβόλησε τη σύντροφό του νομίζοντας πως επρόκειτο για διαρρήκτη, ενώ οι κατήγοροι προσπαθούν να αποδείξουν πως ήταν ένα έγκλημα πάθους και ο δράστης είχε πλήρη συνείδηση των πράξεών του. Πηγή: sport-fm.gr

Δεν είναι... Baby Fed πλέον!!

Καλές οι συγκρίσεις του Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ με τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ, αλλά ο Βούλγαρος χαράσει τη δική του πορεία. Και αποκλείωντας τον κάτοχο του Wimbledon, Άντι Μάρεϊ, το δείχνει εμπράκτως!

Δεν είναι... Baby Fed πλέον!
Καλά τα παρατσούκλια και σίγουρα είναι εγκωμιαστικό να σε χαρακτηρίζουν «μικρό Φέντερερ», αλλά μέχρι ενός σημείου. Και με την πορεία που κάνει ο Γκριγκόρ Ντιμιτρόφ (Νο13) δείχνει σε όλους ποιος ακριβώς είναι και πως δεν χρειάζεται συγκρίσεις!

Ο Βούλγαρος προκρίθηκε στα ημιτελικά του Wimbledon, πετώντας εκτός συνέχειας τον κάτοχο του τίτλου, Άντι Μάρεϊ (Νο5), ο οποίος δεν μπόρεσε να προβάλλει μεγάλη αντίσταση και είπε αντίο μπροστά στους Βρετανούς που περίμεναν να ζήσουν στιγμές όπως οι περσινές!

Ο σύντροφος της Μαρίας Σαράποβα έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και για πρώτη φορά στην καριέρα του θα αγωνιστεί σε τετράδα ενός major τουρνουά, μετά το υπέρ του 3-0 σετ (6-1, 7-6, 6-2) και ύστερα από 2 ώρες και 4 λεπτά αγώνα. Στην τετράδα, λοιπόν θα αντιμετωπίσει το νικητή του ζευγαριού Τζόκοβιτς-Τσίλιτς (σε εξέλιξη αυτή την ώρα), ελπίζοντας να γράψει το δικό του άθλο!

Με αυτή τη νίκη του, ο Ντιμιτρόφ εξασφάλισε την είσοδό του στο top-10, ενώ απ' την άλλη, ο Σκωτσέζος θα βρεθεί δέκατος, αφού ήταν υποχρεωμένος να καλύψει πολλούς βαθμούς -κάτι που δεν κατάφερε- μετά τον περσινό του θρίαμβο, ύστερα από περίπου έξι χρόνια που ήταν μόνιμα σε... μονοψήφιο αριθμό. Πηγή: sport-fm.gr

Τριαντάρης ο «μικρός στρατηγός»

Τα 30 του χρόνια κλείνει σήμερα ο Μάαρτεν Μάρτενς. Ο «μικρός στρατηγός» όπως αποκαλούν τον Βέλγο οι συμπατριώτες του. Διαβάστε το πλούσιο αφιέρωμα του paokfc.gr για την καριέρα του.

Τριαντάρης ο «μικρός στρατηγός»
Από το επίσημο site του ΠΑΟΚ
Ο Μάαρτεν Μάρτενς ήταν μία από τις μεταγραφικές προσθήκες του Ιανουαρίου στο ρόστερ του ΠΑΟΚ.

Οι Θεσσαλονικείς περιμένουν περισσότερα πράγματα από αυτόν την ερχόμενη σεζόν. Το ίδιο και ο Βέλγος μεσοεπιθετικός από τον εαυτό του.

Σήμερα κλείνει τα 30 και οι «ασπρόμαυροι» του εύχονται με τον δικό τους τρόπο, χρόνια πολλά. Με ένα εκτενές αφιέρωμα στην καριέρα του.

Το who is who:

Υπάρχουν δύο κατηγορίες ανθρώπων. Αυτοί σε όλη τους τη ζωή βασανίζονται επειδή δεν μπορούν να κατασταλάξουν στο τι θέλουν να κάνουν κι εκείνοι που το ξέρουν πριν καλά καλά μάθουν τον ίδιο τους τον εαυτό. Ο Μάαρτεν Μάρτενς ανήκει στην δεύτερη κατηγορία.

Ηταν μόλις έξι ετών όταν άρχισε η ερωτική σχέση του με τη μπάλα. Οι ειδικοί λένε πως σε αυτή την ηλικία τα παιδιά που πραγματικά έχουν ταλέντο τα καταλαβαίνεις με την πρώτη ματιά. Κάπως έτσι, ο πιτσιρικάς Μααρτεν άρχισε να ξεχωρίζει στις ακαδημίες των τοπικών Διαβόλων του Μπασεβέλντε. Η Λόκερεν είδε πως ο μικρός έχει μέλλον, μα δεν μπόρεσε να τον κάνει δικό της. Μόλις στη μέση μπήκε η παράμετρος Αντερλεχτ, η οικογένεια Μάρτενς δεν είχε αμφιβολίες. Ο γιος τους θα πήγαινε στους αγαπημένους του Μοβ.

Η υπομονή για την Αντερλεχτ

Επειδή, όμως, η ανατροφή και το σχολείο ήταν πιο σημαντικά, ο Μάρτενς έπρεπε να περιμένει άλλα δύο χρόνια πριν πάρει την μεταγραφή του. Οι γονείς του έκριναν πως είναι μικρός για να κάνει κάθε μέρα 200 χιλιόμετρα πήγαινε – έλα από το σπίτι, στις Βρυξέλλες και αποφάσισαν να κάνουν υπομονή, θεωρώντας πως αν η Αντερλεχτ θέλει τον «κανακάρη» τους θα μπορούσε να περιμένει.

Ετσι κι έγινε. Μόλις ο Μάαρτεν συμπλήρωσε τα οκτώ του χρόνια η ομάδα της πρωτεύουσας τον κάλεσε σε δοκιμαστικό. Ένα από τα πιο σύντομα δοκιμαστικά στην ιστορία του συλλόγου. Μόλις δέκα λεπτά αρκούσαν στους υπεύθυνους των τμημάτων υποδομής, τον Ιπολίτ Βαν ντεν Μπος και τον Μαρσέλ Ντεκόρτ για να εισηγηθούν την απόκτησή του με κλειστά τα μάτια.

Προπόνηση με μπαλάκι του τένις

Με την εκμάθηση τακτικής να «απαγορεύεται» ρητά σε τέτοιες ηλικίες, οι προπονητές του επικεντρώθηκαν στην βελτίωση της – έτσι κι αλλιώς υψηλής – τεχνικής του κατάρτισης. Ένα από τα τρικ που εφάρμοσε ο Ντεκόρτ με τον Μάρτενς ήταν η προπόνηση με μπαλάκι του τένις. Ο οκτάχρονος Βέλγος ακολούθησε τη συμβουλή του κι έγινε εξπέρ στο χειρισμό της μπάλας. Εφτασε στο σημείο ν’ αρχίζει τα frestyle κόλπα και να… ξεχνά να σταματήσει.

Η ανέλιξή του στα τμήματα υποδομής ήταν ραγδαία. Βασικό δεκάρι των τμημάτων υποδομής της Αντερλεχτ και διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες του Βελγίου στα 18 του ο Μάρτενς μετέχει με τους Μοβ σε ένα τουρνουά Ακαδημιών στο Γκρόνιγκεν. Ένα τουρνουά που έμελλε να του αλλάξει τη ζωή.

Ο ντελικάτος, εγκεφαλικός, ώριμος 18χρονος γίνεται το βασικό θέμα συζήτησης ανάμεσα στους σκάουτερ που παρακολουθούν τη διοργάνωση περισσότερο για να δουν από κοντά τους μικρούς Αργεντίνους σταρ της Μπόκα Τζούνιορς. Στην Αντερλεχτ δεν εντυπωσιάζονται εξίσου. Αδυνατούν – συμβαίνει συχνά στο ποδόσφαιρο – ν’ αξιολογήσουν το ταλέντο που έχουν στην ομάδα τους. Αρνούνται την πρόταση της Ρόντα λίγο μετά το τουρνουά, τον προβιβάζουν στην πρώτη ομάδα το 2003, αλλά δεν του δίνουν την ευκαιρία να παίξει.

Ανάδειξη μέσω Ολλανδίας

Οι Ολλανδοί, όμως, δεν τον έχουν ξεχάσει. Το 2004 ο Μάρτενς καταλήγει στην άσημη Βάαλβαϊκ ως δανεικός. Κίνηση που θα μπορούσε να θεωρηθεί πισωγύρισμα, αλλά αποδείχτηκε σωστή. Στην Eredivisie ο 20χρονος Βέλγος βρίσκει χώρο για να δείξει το ταλέντο του. Και πάλι, όμως, η Αντερλεχτ κοιτάζει από την άλλη κατεύθυνση. Τον πουλά στους Ολλανδούς για 100.000 ευρώ!

Ο Λουίς Φαν Γκάαλ δείχνει σαφώς καλύτερη ποδοσφαιρική κρίση. Βλέπει τον μικρό να… κεντάει με την Βάαλβαϊκ και σπεύδει να τον αγοράσει, παρέα με έναν άλλο Βέλγο, τον Ντεμπελέ της Βίλεμ. Οι δυο τους γίνονται τα… κλειδιά της μεγάλης Αλκμααρ που «χτίζει» ο Φαν Γκάαλ. Επιβράβευση είναι η κλήση στην Εθνική Ελπίδων και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, του μπροστάρη της ιδιαίτερα ταλαντούχας γενιάς των Φελαϊνί, Βερμάελεν, Κομπανί, Βερντόκεν που ετοιμάζεται για τη Βραζιλία.

Εκεί μαζί τους φιλοδοξεί να είναι και ο Μάαρτεν Μάρτενς. Επειτα από την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του Κυπέλλου και του Σούπερ Καπ Ολλανδίας με την Αλκμααρ έρχεται στον ΠΑΟΚ για να κερδίσει κι άλλους τίτλους και φυσικά τη θέση του στην εθνική Βελγίου.

Οι ατυχίες των τραυματισμών

Ο Μάρτενς, άλλωστε, ανήκει μέσα στην ελίτ του βελγικού ποδοσφαίρου. Αν η μοίρα ήταν πιο ευγενική μαζί του, η καριέρα του θα ήταν τελείως διαφορετική, αφού το ταλέντο του είναι αδιαμφισβήτητο. Το πρώτο ραντεβού με την ατυχία για τον Βέλγο ποδοσφαιριστή ήταν τον Οκτώβριο του 2007. Ρήξη χιαστών. Επιστρέφει τον Απρίλιο του 2008. Ανεπηρέαστος. Οι επόμενες τρεις σεζόν του είναι εντυπωσιακές.

Το 2008-09 οδηγεί την Αλκμααρ στον τίτλο με επτά γκολ και δέκα ασίστ σε 32 συμμετοχές και συνεχίζει με μίνιμουμ έξι γκολ κι επτά ασίστ στα επόμενα δύο πρωταθλήματα.

Το 2011 μένει εκτός τέσσερις μήνες με τραυματισμό στο γόνατο. Επιστρέφει και πάλι ανεπηρέαστος, κάνει 17 συμμετοχές (τέσσερα γκολ, επτά ασίστ) ωστόσο στο φινάλε της σεζόν του παρουσιάζεται πρόβλημα στον αστράγαλο. Ακολουθεί ειδική θεραπεία, αλλά με το ξεκίνημα του νέου πρωταθλήματος χτυπά ξανά στο γόνατο και χάνει σχεδόν όλη τη χρονιά.

Εκμεταλλεύεται το διάστημα της απουσίας του και κάνει επέμβαση και στον αστράγαλο προκειμένου να απαλλαγεί μια και καλή από τις ενοχλήσεις στον αχίλλειο τένοντα. Για να επισπεύσει τη διαδικασία της επιστροφής του κάνει θεραπείες σε θάλαμο αντιβαρύτητας. Το γνωστό AGT που χρησιμοποιεί η NASA για να βοηθά την προσαρμογή σε κανονικές σε συνθήκες των αστροναυτών που έχουν μείνει αρκετό καιρό στο διάστημα και πρέπει να δυναμώσουν τα κάτω άκρα τους.

Πιο δυνατός από ποτέ

Επιστρέφει – όπως πάντα – πιο δυνατός από ποτέ. Βασικός και αρχηγός της Αλκμααρ. Το ίδιο δημιουργικός και κομβικός για το παιχνίδι της ολλανδικής ομάδας ακόμα κι αν ο Γκέρτζαν Βέρμπεεκ επιμένει να τον χρησιμοποιεί στο αριστερό άκρο κι όχι στον άξονα. Κάτι που διορθώνεται με την έλευση του Ντικ Αντβοκαατ που τον θεωρεί βασικό εργαλείο της ΑΖ. Λογικό, αφού από τα πόδια του ξεκινούν δέκα γκολ από τα 29 γκολ της Αλκμααρ.

Ο ίδιος, όμως, έχει επιλέξει να συνεχίσει την καριέρα του στον ΠΑΟΚ. Μια αλλαγή που έψαχνε εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο διότι ήθελε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του εκτός Ολλανδίας, αλλά πάντα σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

Infos

# Το παρατσούκλι του στην Ολλανδία είναι «μικρός στρατηγός» λόγω της μαεστρίας με την οποία κατευθύνει την ομάδα του μέσα στο γήπεδο.

# Ως ένα ευχαριστώ για την τοπική ομάδα του Μπασεβέλντε όπου ξεκίνησε τν καριέρα του, ο Μάρτενς βοηθά σημαντικά στην διεξαγωγή ενός εκ των καλύτερων τουρνουά τμημάτων υποδομής στην Ευρώπη. Τη διοργάνωση την έχει αναλάβει εδώ και χρόνια ο πατέρας του, ενώ ένα από τα γήπεδα των εγκαταστάσεων έχει κατασκευαστεί με δικά του χρήματα κι έχει πάρει το όνομά του.

# Στην περιοχή του Μπασεβέλντε εδρεύει και το δικό του fan club. Ο Μάρτενς όποτε μπορεί επισκέπτεται την περιοχή και βρίσκεται κοντά στους θαυμαστές του.

#Είναι παντρεμένος κι έχει μια μικρή κόρη. Στον ελεύθερό του χρόνο ασχολείται με το μπιλιάρδο (κυρίως σνούκερ) και το γκολφ.

Γκέκας: «Έσβησαν όλα μπροστά μου»

Τα συναισθήματά του μετά το χαμένο πέναλτι περιέγραψε ο Φάνης Γκέκας σε συνέντευξή του. «Δεν κοιμόμουν» είπε ο διεθνής επιθετικός, που μίλησε και για την στήριξη που είχε απ’ τους συμπαίκτες του.

Γκέκας: «Έσβησαν όλα μπροστά μου»
Ως την χειρότερη στιγμή της καριέρας του χαρακτήρισε το χαμένο πέναλτι στο ματς με την Κόστα Ρίκα ο Φάνης Γκέκας σε συνέντευξή του στον Arena fm.

Ο διεθνείς επιθετικός σχολίασε τη συμπαράσταση του κόσμου, των συμπαικτών και της οικογένειάς του μετά τον αποκλεισμό της Εθνικής απ’ τη συνέχεια του Μουντιάλ, ενώ αναφέρθηκε και στην επόμενη μέρα της ομάδας.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Φάνης Γκέκας:

Για την εμπειρία του Παγκοσμίου Κυπέλλου:
«Οπωσδήποτε ήταν μια μεγάλη εμπειρία αυτό που ζήσαμε. Εγώ έχω ένα να παραπάνω λόγο να είμαι χάλια βέβαια».

Για την υποδοχή των φιλάθλων κατά την επιστροφή της Εθνικής, όταν όλοι φώναζαν το όνομα του:
«Αιφνιδιάστηκα από το σύνθημα, ήταν ένας ευχάριστος αιφνιδιασμός. Ο κόσμος έδειξε την αγάπη του για εμένα και αυτό λέει πάρα πολλά».

Για το αν θα προκρινόταν η Εθνική εφόσον ευστοχούσε στο πέναλτι:
«Δεν φτάσαμε μέχρι το επόμενο πέναλτι για να το ξέρω αυτό. Θα είχαμε ένα παραπάνω πέναλτι για να διεκδικήσουμε την πρόκριση. Από εκεί και πέρα ήταν μια ρώσικη ρουλέτα, δεν ήταν κακό το πέναλτι που εκτέλεσα. Ο τερματοφύλακας, όμως, ήταν από τους καλύτερους του Μουντιάλ. Όταν πήρα την μπάλα για να το εκτελέσω ξεκαθάρισα στον διαιτητή πως βγαίνει από την γραμμή. Το έκανε και στα προηγούμενα πέναλτι, απλά επειδή μπήκαν μέσα, δεν έδωσε κανείς σημασία».

Για την ψυχολογία του τις τελευταίες μέρες:
«Δεν κοιμήθηκα το βράδυ ούτε, χθες, ούτε τα βράδια που μεσολάβησαν από την ημέρα του αγώνα με την Κόστα Ρίκα. Δεν μπορούσα να κοιμηθώ. Όταν κλείνω τα ματιά μου βλέπω συνέχεια την φάση του πέναλτι, είναι συνέχεια μέσα στο μυαλό μου».

Για το πώς ένιωθε στην Βραζιλία:
«Είναι το Μουντιάλ στην Βραζιλία στην χώρα του ποδοσφαίρου. Οι άνθρωποι το αγαπάνε το ποδόσφαιρο και ζουν γι’ αυτό. Είναι μια μεγάλη εμπειρία για όλους τους ποδοσφαιριστές που φτάσαμε στους “16?. Ατυχήσαμε λίγο και δεν φτάσαμε στους “8? αλλά ήταν μια τεράστια εμπειρία για όλους».

Για το τι αισθάνθηκε όταν έχασε το πέναλτι:
«Με το που χάνω το πέναλτι έσβησαν όλα μπροστά μου. Έβλεπα μόνο σκοτάδι. Σαν να γύρισε η γη ανάποδα. Ήρθαν οι συμπαίκτες και μου είπαν κάποια πράγματα και τους ευχαριστώ πάρα πολύ γιατί τους χρειαζόμουν, αλλά εκείνη την στιγμή έχασα τον κόσμο από μπροστά μου. Αισθανόμουν πάρα πολύ σίγουρος πως θα το βάλω. Αν δεν ήμουν σίγουρος δεν θα πήγαινα να το εκτελέσω. Αισθανόμουν πάρα πολύ καλά πριν από την εκτέλεση του πέναλτι. Μετά γύρισαν όλα ανάποδα στο μυαλό μου».

Για το τι του είπαν οι συμπαίκτες του μετά το χαμένο πέναλτι:
«Ήρθαν τα παιδιά και μου είπαν πως δεν πειράζει και πως χάσαμε όλοι μαζί. Εκείνη η στιγμή, όμως, ήταν η χειρότερη στιγμή της καριέρας μου».

Για την πικρία που έμεινε:
«Έχουμε μείνει μ’ αυτή την πικρία, όλοι οι ποδοσφαιριστές και ήταν άδικο που αποκλειστήκαμε. Μείναμε με την πικρία γιατί αξίζαμε την πρόκριση ακόμα και όταν χάναμε με 1-0. Μετά δεν κοιμήθηκα σχεδόν καθόλου, εκτός από 4-5 ώρες μέσα στο αεροπλάνο».

Για την ξεκούραση που χρειάζεται:
«Χρειάζεται κάποια στιγμή να ξεκουραστώ με την οικογένεια μου. Κλείνω τα μάτια μου και βλέπω την φάση του πέναλτι. Η γυναίκα μου με πήρε τηλέφωνο αμέσως μετά το ματς, γιατί με είδε πολύ χάλια στη τηλεόραση όταν έχασα το πέναλτι».

Για το αν τον συγκίνησε η υποδοχή στην Ελλάδα:
«Με συγκίνησε η υποδοχή πάρα πολύ. Μου έδωσε μεγάλη χαρά το ότι ήταν και μικρά παιδιά εκεί. Αυτό ήταν πολύ σημαντικό, με συγκίνησε και μου έδωσε ελπίδες για την συνέχεια».

Για το κλίμα που υπήρχε στην ομάδα:
«Από την πρώτη μέρα που μαζευτήκαμε δημιουργήθηκε από τους δημοσιογράφους η εντύπωση πως η Εθνική δεν είναι στα καλά της. Αυτό γινόταν και πριν από το πρώτο παιχνίδι αλλά και μετά, όπου μετρούσε πια μόνο το σκορ με την Κολομβία. Από εκεί και πέρα χρειάστηκαν τεράστια αποθέματα για να προκριθούμε και δείξαμε ότι η ομάδα έχει προσωπικότητες και χαρακτήρες. Είναι ένα κομμάτι που κρατάει την Εθνική. Το πρώτο παιχνίδι ήταν εις βάρος μας σε όλα τα επίπεδα και ανατρέψαμε την κατάσταση 1000%. Σε κάθε διοργάνωση υπάρχουν κάποια θέματα που όμως δεν επηρεάζουν τη νομάδα. Αυτά φεύγουν αμέσως και είναι περαστικά. Είναι πάρα πολλές οι μέρες που είμαστε μαζί στο ξενοδοχείο και τα αποδυτήρια. Μόνο και μόνο που ζεις το Μουντιάλ τα ξεχνάς όλα. Ξέρεις πως πάς για έναν συγκεκριμένο σκοπό και όλα σβήνονται. Αυτό φάνηκε με την Ακτή αλλά και την Ιαπωνία που ήμασταν 10 παίκτες και καταφέραμε να κρατήσουμε το μηδέν».

Για τις συζητήσεις που έγιναν στην ομάδα μετά την ήττα στο πρώτο παιχνίδι:
«Κάναμε μια συζήτηση με τον προπονητή αλλά και μεταξύ μας και αλλάξαμε την κατάσταση. Η συζήτηση με τον προπονητή αλλά και αυτή που είχαμε όλοι μαζί μας βοήθησε πολύ».

Για την δυσκολία στο γκολ που είχε η Εθνική:
«Κάποιοι που γνωρίζουν το ποδόσφαιρο καταλαβαίνουν ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να μπει ένα γκολ. Δεν χρειάζεται μόνο ο επιθετικός να είναι καλά, αλλά όλη η ομάδα. Βέβαια δεν θα πω πως δεν φταίμε οι επιθετικοί. Δημιουργήθηκαν κάποιες ευκαιρίες. Και με την Κολομβία το δοκάρι που είχα Από εκεί και πέρα υπήρξε μεγάλη ατυχία. Με την Ακτή μπορεί να μην σκόραραν οι επιθετικοί, αλλά τα γκολ μπήκαν».

Για τις σκέψεις των παικτών όταν έμεινε με 10 παίκτες η Κόστα Ρίκα:
«Πρέπει να έχεις υπομονή σε αυτά τα παιχνίδια. Η αντίπαλη ομάδα κλείνεται και δεν έχεις χώρους. Πρέπει να εκμεταλλευτείς τις λίγες ευκαιρίες. Προσπαθήσαμε να κυριαρχήσουμε για να μην φάμε γκολ και να σκοράρουμε. Δυστυχώς όμως δεν τα καταφέραμε».

Για την απότομη αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος:
«Στα αποδυτήρια ήρθε κανονικά και μας χαιρέτησε αλλά δεν μας εξήγησε τον λόγο της αποχώρησης. Μας είπε πως φεύγει από την Εθνική. Περάσαμε πάρα πολύ καλά χρόνια με τον προπονητή. Εμείς κρατάμε τα πολλά θετικά που πήραμε. Ήταν πετυχημένος προπονητής αυτά τα χρόνια καθώς περάσαμε στους “8? του Euro αλλά και στους “16? του Μουντιάλ».

Για το αν πίστευαν οι διεθνείς στην νίκη όταν το παιχνίδι πήγε στα πέναλτι:
«Είχαμε την αυτοπεποίθηση ότι μπορούσαμε να περάσουμε ακόμα και στα πέναλτι. Το πρώτο πέναλτι των αντιπάλων βρήκε και λίγο στο δοκάρι και θα μπορούσε να πάει έξω».

Για το αν μπορεί να συνεχίσει η Εθνική:
«Αυτή η Εθνική έχει την ποιότητα και τους ποδοσφαιριστές να συνεχίσει. Μόνο που πέρασε ως τέταρτη-πέμπτη ευρωπαϊκή ομάδα στο Μουντιάλ μετράει πολύ. Είναι μια παγκόσμια δύναμη, πλέον, η Εθνική».

Για το θέμα με το προπονητικό κέντρο:
«Η Εθνική θα μείνει χωρίς προπονητικό κέντρο; Αυτό δεν συμβαίνει πουθενά. Μας δίνουν κάποιες διαβεβαιώσεις πως θα γίνει κάτι και ελπίζω να γίνει γιατί είναι κρίμα να διαλυθούν τα όνειρα που χτίσαμε όλα αυτά τα χρόνια».

Για τον Ρανιέρι:
«Είναι ένας σοβαρός προπονητής, πετυχημένος και νομίζω ότι με την ομάδα που έχει μπορεί να καταφέρει να συνεχίσει το επιτυχημένο έργο».

Για την συνέχεια της καριέρας του στην Εθνική:
«Αυτή την στιγμή πρέπει να βρω ομάδα να σταθώ σε ένα υψηλό επίπεδο και από εκεί και πέρα είναι θέμα του προπονητή για το αν θα συνεχίσω στην Εθνική. Εγώ δεν είπα ότι σταματάω».

Για αν θα δεχτεί πρόταση από την Ελλάδα:
«Στο εξωτερικό μόνο θα πάω, στην Ελλάδα πολύ δύσκολα. Δεν θα μου κάνει πρόταση ελληνική ομάδα. Είμαι σίγουρος. Πιστεύω ότι δεν είναι διατεθειμένοι να πληρώσουν έναν Έλληνα ποδοσφαιριστή σε σύγκριση με όσα δίνουν στην Ευρώπη».

Απίθανη λατρεία για Νικ Κύργιο!!

Το πιο «καυτό» όνομα έχει γίνει στον χώρο του τένις ο Νικ Κύργιος με τα επιτεύγματά του στο Wimbledon! Οι followers του στο Τwitter έχουν τριπλασιαστεί (και βάλε) μέσα σε δέκα ημέρες.

Απίθανη λατρεία για Νικ Κύργιο!
Πάταγο κάνει ανά τον κόσμο ο Νικ Κύργιος και οι άθλοι του κάθε μέρα στα κορτ του Wimbledon. Κι αυτό δεν αποτυπώνεται μόνο στις επιτυχίες απέναντι σε Ρισάρ Γκασκέ και Ραφά Ναδάλ (κυρίως) που τον έχουν φέρει στα προημιτελικά του λονδρέζικου grand slam.

Φαίνεται και απ’ τους διαδικτυακούς φίλους που έχει πλέον στο Twitter!

Στις 21 Ιουνίου είχε 18.000 ακόλουθους και αφού τους είχε ευχαριστήσει για τη στήριξη, είχε βάλει ως στόχο να φτάσει τους 25.000 κατά τη διάρκεια του Wimbledon. Ούτε ο ίδιος δεν θα φανταζόταν την εξέλιξη...

Nicholas Kyrgios         @NickKyrgios
18,000 followers!! Wow!! Thanks to each and everyone one of you! I love it! I wanna hit 25,000 during @Wimbledon tough ask but doable!!



Γιατί η «ευχή» του μοιάζει ελάχιστη μπροστά στην πραγματικότητα! Διότι τώρα πια, στις 2 Ιουλίου μετράει... 62.000 φίλους, έχοντας τριπλασιάσει... και βάλε τον αριθμό που είχε πριν ξεκινήσει την κούρσα του στη διοργάνωση.

inner Πηγή: sport-fm.gr

Οι τέσσερις κορυφαίες του Wimbledon!!

Οι δύο είχαν βγει από χθες, σήμερα ολοκληρώθηκε το παζλ της τετράδας στο γυναικείο ταμπλό του Wimbledon!

Οι τέσσερις κορυφαίες του Wimbledon
Την Τρίτη Πέτρα Κβίτοβα (Νο 6, το είχε σηκώσει το 2011) και Λούτσιε Σαφάροβα (Νο 23) είχαν κλείσει θέση στα ημιτελικά του Wimbledon, έχοντας ρίξει στο... καναβάτσο τις Ζαχλάβοβα και Μακάροβα αντίστοιχα, φτιάχνοντας παράλληλα τσέχικο ντέρμπι για μια θέση στον τελικό!

Σήμερα μάθαμε τις άλλες δύο που συμπληρώνουν το... καρέ! Η Σιμόνα Χάλεπ (Νο 3) ήταν... συγκλονιστική και παίρνοντας 11 σερί(!) γκέιμ απέναντι στην περσινή φιναλίστ, Σαμπίνε Λισίτσκι (Νο 19), επικράτησε 2-0 σετ (6-4, 6-0) και δείχνει αποφασισμένη να το σηκώσει!

Αντίπαλός της στην τετράδα θα είναι το κορίτσι-θαύμα, η Τζίνι Μπουσάρ (Νο 13)! Η 19χρονη Καναδή βρήκε «σκουριασμένη» την Ανζελίκ Κέρμπερ (μετά την υπερπροσπάθεια κόντρα στην Μαρία Σαράποβα) και με 2-0 σετ (6-3, 6-4) πέρασε στα ημιτελικά του λονδρέζικου major! Πηγή: sport-fm.gr

Σαρρής: «Δεν υπήρχε λόγος να γίνει θέμα με τον Σάντος»

Διευκρινίσεις για την αποχώρηση του Φερνάντο Σάντος δύο ώρες μετά το τέλος του αγώνα της Εθνικής με την Κόστα Ρίκα έδωσε ο Γιώργος Σαρρής, μιλώντας στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο.

Σαρρής: «Δεν υπήρχε λόγος να γίνει θέμα με τον Σάντος»
Κουβέντα χωρίς λόγο έγινε, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Γιώργος Σαρρής στον NovaΣΠΟΡ FM 94.6, για την επιλογή του Φερνάντο Σάντος να ταξιδέψει απευθείας για την Πορτογαλία αντί να έρθει στην Ελλάδα.

«Δεν πιστεύω ότι έκανε το μέγα σφάλμα. Επίσης, ο Χολέμπας και ο Μήτρογλου έμειναν στη Γερμανία, ο Μανιάτης έμεινε στη Βραζιλία, προσκεκλημένος του Σαλίνο. Δεν έχει γίνει κάτι φοβερό», τόνισε ο πρόεδρος της ΕΠΟ.

Μάλιστα, ο κ. Σαρρής ευχαρίστησε δημοσίως για ακόμη μία φορά τον Πορτογάλο προπονητή για την προσφορά του στη «γαλανόλευκη», αφού εκτός από την Ανδρών, ήταν από τους βασικούς συντελεστές για την ανάπτυξη των τμημάτων υποδομής.

Τι είπε για την επόμενη μέρα και τον Κλαούντιο Ρανιέρι, ο οποίος αναλαμβάνει επίσημα στις 25 Ιουλίου.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γιώργος Σαρρής στην εκπομπή «Στιγμές Μουντιάλ» με τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο

Για το τι ακριβώς έχει γίνει με τον Φερνάντο Σάντος και την ιστορία με τα εισιτήρια:

«Υπήρξε μεγάλη κουβέντα και δεν υπήρχε λόγος. Πάντα οι συνεργάτες του κ. Σάντος συνήθιζαν να κανονίζουν σε συνεργασία με την ταξιδιωτική εταιρεία τα εισιτήρια και του προπονητή. Έτσι είχαν κανονίσει να βγουν εισιτήρια μετά τον αγώνα με την Ακτή να γυρίσει ο κ. Σάντος με τους δύο συνεργάτες του στην Πορτογαλία. Ευτυχώς, νικήσαμε την Ακτή και τα εισιτήρια ακυρώθηκαν. Ο κ. Ρικάρντο έκανε το ίδιο και για το επόμενο ματς. Αυτό από ό,τι έμαθα εγώ, ο κ. Σάντος το έμαθε δύο ώρες πριν τον αγώνα και δεν είπε τίποτα σε κανέναν και επειδή έγιναν διάφορα κατά τη διάρκεια του αγώνα. Εγώ και ο κ. Φύσσας του είπαμε να μείνουν και να έρθουν μαζί μας στην Ελλάδα, αλλά εκείνος δεν ήθελε. Δεν πιστεύω ότι έκανε το μέγα σφάλμα. Επίσης, ο Χολέμπας και ο Μήτρογλου έμειναν στη Γερμανία, ο Μανιάτης έμεινε στη Βραζιλία, προσκεκλημένος του Σαλίνο. Δεν έχει γίνει κάτι φοβερό».

Για την επόμενη μέρα με τον Κλαούντιο Ρανιέρι και τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίστηκε

«Έχουμε υπογράψει ένα προσύμφωνο και τα οριστικά συμβόλαια θα υπογραφούν στις 25 Ιουλίου και θα έρθει για μόνιμη εγκατάσταση. Μιλήσαμε με αρκετούς προπονητές, πάνω από δέκα. Όταν πληροφορήθηκα ότι φεύγει από τη Μονακό, επικοινώνησα μέσω ενός φίλου ο ίδιος μαζί του. Πήγα στην Ιταλία και ενθουσιάστηκε που μίλησα στη μητρική του γλώσσα για περίπου δύο ώρες. Μετά από μερικές ημέρες ανταλλάξαμε κάποια mail και υπογράψαμε ένα προσύμφωνο και μας απάντησε ότι θα υπογράψουμε μετά τις 25 Ιουλίου, κάτι που είναι τελείως τυπικό. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μην ισχύσουν τα όσσα έχουμε συμφωνήσει. Η τελευταία μας επικοινωνία ήταν μετά το ματς με την Ακτή Ελεφαντοστού».

Για τα μπόνους που αυξάνουν τις αποδοχές του:

«Του κάναμε την ίδια ακριβώς πρόταση με τον κ. Σάντος, όπως και τα πριμ που δίναμε σε εκείνον. Μου έστειλε mail με τις απαιτήσεις του, ακόμα και αν περάσουμε αήττητοι στον όμιλό μας».

Για το αν ο κ. Σάντος να μετάνιωσε για την απόφασή του:

«Δεν υπήρξε καμία τέτοια στιγμή. Περιμέναμε ένα χρόνο τον κ. Σάντος και περισσότερο. Από εκεί και πέρα, έπρεπε να είμαστε έτοιμοι στην περίπτωση που απαντήσει αρνητικά. Περιμέναμε μέχρι τον Απρίλιο και αν συζητούσαμε τώρα, δεν θα ήταν σωστό. Τον έχουμε ευχαριστήσει για το έργο που έχει κάνει όχι μόνο στην Ανδρών, αλλά και στις υποδομές της Ομοσπονδίας».

Τα νέα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΚ!!

Η ΑΕΚ παρουσίασε τα νέα της εισιτήρια διαρκείας για την αγωνιστική σεζόν 2014-15 η οποία τη βρίσκει στη Football League. Για την ανέγερση του γηπέδου θα διατεθεί το 80% των εισπράξεων.

Τα νέα εισιτήρια διαρκείας της ΑΕΚ
Τα νέα της εισιτήρια διαρκείας παρουσίασε η ΑΕΚ για την αγωνιστική σεζόν 2014-15 στην οποία θα αγωνιστεί στη Football League.

Με το σύνθημα «πλησιάζουμε… στη θέση μας» η Ένωση προσκάλεσε τους οπαδούς της να σταθούν για άλλη μια χρονιά δίπλα της στην προσπάθεια που γίνεται για την επιστροφή της στην Σούπερ Λίγκα, με το 80% των εισπράξεων από τις κάρτες διαρκείας να δίδεται για την ανέγερση της Αγιάς-Σοφιάς.

Οι τιμές τους κυμαίνονται από 150 ευρώ για τις θύρες 1 και 35 μέχρι 4.000 ευρώ για την κατηγορία των MEMBERS.

Πρέπει να επισημανθεί ότι υπάρχει μείωση για τους οπαδούς της ομάδας οι οποίοι είναι άνω των 65 ετών και θα θέλουν να κατοχυρώσουν μια θέση στο ΟΑΚΑ για τη νέας σεζόν σε κάποιες κατηγορίες των καρτών διαρκείας.

Επίσης, δίδεται η δυνατότητα για τα οικογενειακά εισιτήρια διαρκείας οι τιμές των οποίων κυμαίνονται από 150 ευρώ έως 2000.

Από την Παρασκευή 4 Ιουλίου μέχρι και τη Δευτέρα 21 Ιουλίου θα έχουν δικαίωμα ανανέωσης οι περσινοί κάτοχοι των εισιτηρίων. Από την Παρασκευή 25 Ιουλίου μέχρι και την Παρασκευή 22 Αυγούστου θα συνεχιστεί η διάθεση τους για τις ελεύθερες θέσεις.


inner

inner

inner

Στη Μύκονο ο Κριστιάνο Ρονάλντο!! (video)

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό της Πορτογαλίας από το Μουντιάλ και προτού πέσει ξανά στα… βαθιά για τη νέα σεζόν με τη φανέλα της Ρεάλ Μαδρίτης ο Κριστιάνο Ρονάλντο επέλεξε να ξεκουραστεί στη Μύκονο.

Στη Μύκονο ο Κριστιάνο Ρονάλντο (video)

Έτσι μετά την Πάρο και την Κρήτη, ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός βρίσκεται στη Μύκονο και ξεκουράζεται μετά τον αποκλεισμό της εθνικής του ομάδα από το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία.

Ο διεθνής άσος της Ρεάλ Μαδρίτης γεμίζει τις μπαταρίες του εν όψει της νέας σεζόν και στο νησί των ανέμων είναι χωρίς τη σύντροφό του, η οποία συνεχίζει να βγάζει… το μεροκάματο με τις αποκαλυπτικές φωτογραφίσεις της.

Σύμφωνα με το «Mykonos Live» ο 29χρονος ποδοσφαιριστής μένει σε βίλα της Γιάννας Αγγελοπούλου στον Άγιο Λάζαρο και δεν χάνει την ευκαιρία να απολαύσει τις ελληνικές παραλίες παρέα με καλούς του φίλους.

Δείτε το σχετικό βίντεο




Πηγή: sport-fm.gr

Πολύ δύσκολο για Βαλμπουενά!!

Γαλλικά δημοσιεύματα έφερναν τον Ολυμπιακό να ενδιαφέρεται για τον Βαλμπουενά… Γιατί η περίπτωσή του διεθνούς άσου της Μαρσέιγ είναι εξαιρετικά δύσκολη.

Πολύ δύσκολο για Βαλμπουενά
Γαλλικά δημοσιεύματα αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός ενδιαφέρεται για την απόκτηση του Ματιέ Βαλμπουενά.

Ωστόσο, ένα τέτοιο σενάριο είναι πολύ δύσκολο να γίνει και πραγματικότητα εάν λάβουμε υπόψη μας τα δεδομένα της υπόθεσης.

Ο Βαλμπουενά πραγματοποιεί με την εθνική ομάδα της Γαλλίας ένα εξαιρετικό Μουντιάλ στη Βραζιλία.

Κάτι τέτοιο έχει ανεβάσει στα ύψη τις «μετοχές» του και πολλές ομάδες φέρονται να θέλουν να τον εντάξουν στο δυναμικό τους.

Κάποιες από αυτές προέρχονται από ένα πρωτάθλημα σαφώς ανώτερο αυτού της Σούπερ Λίγκας με τον Γάλλο άσο να έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι εφόσον αποχωρήσει από τη Μαρσέιγ θα ήθελε να αγωνιστεί σε ένα μεγάλο πρωτάθλημα.

Πρώτη επιλογή το Ισπανικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια το αγγλικό και το ιταλικό.

Σύμφωνα με τα γαλλικά δημοσιεύματα ο Ολυμπιακός φέρεται να κοιτάζει και να έχει κάποιες επαφές με την Μαρσέιγ για τον Βαλμπουενά.

Ωστόσο εύκολα γίνεται αντιληπτό ότι η περίπτωση του διεθνούς γάλλου άσου πολύ δύσκολα θα μπορέσει να στεφθεί με επιτυχία. Πηγή: sport-fm.gr

Σκέψεις για Κλάους στην Εσπανιόλ!!

Για την απόκτηση του Κλάους Αθανασιάδη σκέφτεται να κινηθεί η Εσπανιόλ όπως αναφέρει η στήλη «Τρελός του Χωριού» στο σημερινό φύλλο της Sportday.

Σκέψεις για Κλάους στην Εσπανιόλ
Στη μεταγραφική λίστα της Εσπανιόλ βρίσκεται ο Κλάους Αθανασιάδης όπως αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η Sportday στη στήλη «Τρελός του Χωριού».

Η ισπανική ομάδα τσεκάρει τον διεθνή επιθετικό του ΠΑΟΚ όπως και άλλες δύο περιπτώσεις επιθετικών παικτών.

Μόνο που το απόγευμα της Κυριακής συνέβη ένα περιστατικό που ίσως να «παγώσει» -μέχρι νεωτέρας- το ενδιαφέρον των Καταλανών.

Ο βασικός αριστερός στόπερ, Εκτορ Μορένο, έπαθε κάταγμα κνήμης στο Ολλανδία-Μεξικό. Κι όχι μόνο θα λείψει για 5-6 μήνες, αλλά χάθηκε και η ευκαιρία για την Εσπανιόλ να τον πουλήσει με 8 εκατομμύρια στην Μαρσέιγ.

Οι Ισπανοί περίμεναν πώς και πώς αυτά τα χρήματα για να κινήσουν τις μεταγραφικές διαδικασίες.

Πλέον είναι αναγκασμένοι να περιμένουν…

Την ίδια στιγμή στον ΠΑΟΚ οι προσπάθειες για να ανανεώσουν τη συνεργασία τους με τον Αθανασιάδη συνεχίζονται… Υπάρχει μια διάσταση απόψεων σε κάποιους όρους του συμβολαίου αλλά δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Ιβάν Σαββίδης με παρέμβασή του να ξεκαθαρίσει τα πράγματα.Πηγή: sport-fm.gr

Το βλέμμα στα… άκρα!!

Ούτε διαψεύδει ούτε επιβεβαιώνει η πλευρά του Τζόναθαν Βιέρα το φημολογούμενο ενδιαφέρον του ΠΑΟΚ. «Αστεία» χαρακτηρίζει η Φενερμπαχτσέ τα 2 εκατ. ευρώ που δίνουν οι Θεσσαλονικείς για τον Στοχ.

Το βλέμμα στα… άκρα
Εξαιρετική θεωρείται η περίπτωση του Τζόναθαν Βιέρα για τον ΠΑΟΚ.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός δεσμεύεται με δύο χρόνια συμβόλαιο με τη Βαλένθια, έχοντας αγωνιστεί με τη μορφή δανεισμού στη Ράγιο Βαγεκάνο (27 συμμετοχές / 5 γκολ, 8 ασίστ).

Ο 24χρονος άσος κοστολογείται στα 2 εκατ. ευρώ, λόγω της πολύ καλής χρονιάς που έκανε την περσινή σεζόν.

Σύμφωνα με τη «Live Sport», ο μάνατζερ του Βιέρα υποστηρίζει ότι ο παίκτης έχει προτάσεις από αρκετές ομάδες που εξετάζει, αν και προτεραιότητά του.

Όσον αφορά τώρα τον «Δικέφαλο του Βορρά», ούτε επιβεβαίωσε ούτε διέψευσε, κάτι που αποδεικνύει ότι ενδεχομένως να έχει ψαχθεί για τον συγκεκριμένο παίκτη.

Όσον αφορά τώρα τον Βέθρα, η ιστοσελίδα «avozdealmeria.es» αναφέρει ότι δεν θέλει να μείνει στην Αλμερία, διότι έχει μια πολύ μεγάλη πρόταση από τον ΠΑΟΚ, με ετήσιες απολαβές κοντά στα 2 εκατ. ευρώ!

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία η Φενερμπαχτσέ φέρεται να χαρακτηρίζει «αστεία» τα 2 εκατ. ευρώ που προσφέρει ο ΠΑΟΚ για την απόκτηση του Μίροσλαβ Στοχ για τον οποίο φέρεται να έχει ενδιαφερθεί και ένας σύλλογος από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Οι «ασπρόμαυροι» τηρούν στάση αναμονής, παρατηρώντας διακριτικά τις όποιες εξελίξεις στην υπόθεση του Σλοβάκου άσου.
Πηγή: sport-fm.gr

Τζεμπούρ, Ντεσπότοβιτς και… βλέπουμε!!

Στην τελική ευθεία μπαίνει η υπόθεση του Τζεμπούρ για την ΑΕΚ, η οποία έχει μιλήσει ήδη και με τον Σέρβο φορ της Λόκερεν. Πάντα στα υπ’ όψιν ο Κάλβο.

Τζεμπούρ, Ντεσπότοβιτς και… βλέπουμε
Αντίστροφα μετρούν πλέον στην ΑΕΚ για την επιστροφή του Ραφίκ Τζεμπούρ, αφού ο Στίουαρτ Πιρς τόνισε ότι δεν υπολογίζει τον Γαλλοαλγερινό φορ και εκείνο που απομένει είναι να πάρει το έγγραφο που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει ρήτρα ανάμεσα στην Νότιγχαμ Φόρεστ και τον Ολυμπιακό – εκτός από την επισημοποίηση ότι μένει ελεύθερος.

Εφόσον δεν υπάρχει κάποιο «κόλλημα», ο Δημήτρης Μελισσανίδης θα έρθει ο ίδιος σε επαφή με τον «τρομοκράτη» για να ενεργοποιήσουν την προφορική συμφωνία που έχει επιτευχθεί προ καιρού.

Για παν ενδεχόμενο, όμως, στην «Ένωση» και συγκεκριμένα ο Μπράνκο Μιλοβάνοβιτς υπάρχουν και άλλες περιπτώσεις επιθετικών στη σχετική λίστα.

Την ίδια ώρα, ο νέος τεχνικός διευθυντής του συλλόγου και ο Ντούσαν Μπάγεβιτς φέρονται να έχουν ξεχωρίσει την περίπτωση του Τζόρτζε Ντεσπότοβιτς, ο οποίος μένει ελεύθερος από την Λόκερεν.

Στον «Δικέφαλο» αναζητούν τους λόγους για τους οποίους δεν… έπιασε στον βελγικό σύλλογο, αφού όλοι στη Σερβία εκφράζονται με τα καλύτερα λόγια για την αξία του 22χρονου φορ.

Από εκεί και πέρα, οι δύο παράγοντες της ΑΕΚ είναι σε ανοιχτή γραμμή με τον νεαρό άσο και θεωρείται απίθανο να προχωρήσει το φημολογούμενο ενδιαφέρον του Ερυθρού Αστέρα.

Εν τω μεταξύ, σύντομα ο Κάρλος Κάλβο θα αποφασίσει για το μέλλον του, αφού ο αναμένεται να υπάρξει συνάντηση του μάνατζερ του Ισπανού εξτρέμ με τον Μιλοβάνοβιτς, αφού πρόθεση του παίκτη είναι να αγωνιστεί στην «Ένωση». Πηγή: sport-fm.gr

«Ενδιαφερόμαστε για Ζινιάκ»

Το ενδιαφέρον του Ολυμπιακού για την απόκτηση του Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ επιβεβαίωσε ο Πιέρ Ισά, με τους Πειραιώτες να έχουν επαφές και με άλλον επιθετικό.

«Ενδιαφερόμαστε για Ζινιάκ»
Την ώρα που ο Αλφρεντ Φινμπόγκασον ετοιμάζει τις βαλίτσες του για το Σαν Σεμπαστιάν για να αγωνιστεί στη Σοσιεδάδ, ο Ολυμπιακός «ανεβάζει» στην πρώτη θέση για την απόκτηση επιθετικού τον Αντρέ-Πιέρ Ζινιάκ.

Παρότι πρόκειται για επίσης δύσκολη υπόθεση, οι Πειραιώτες καταβάλουν προσπάθεια να τον αποκτήσουν, αφού ο Γάλλος είναι ένας παίκτης που μπορεί να κάνει τη διαφορά.

Μάλιστα, ο Πιέρ Ισά επιβεβαίωσε για πρώτη φορά το ενδιαφέρον των πρωταθλητών Ελλάδας για τον ποδοσφαιριστή της Μαρσέιγ, λέγοντας: «Μας απασχολεί ο Ζινιάκ. Είναι μία περίπτωση που μας ενδιαφέρει».

Ήδη ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ έχει μιλήσει με τους Μασσαλούς και με τον 29χρονο άσο, όπως και ο Κριστιάν Καρεμπέ. Εκτός από τους «ερυθρόλευκους», τον παίκτη θέλει και η Τραμπζονσπόρ που έχει κάνει μία δελεαστική πρόταση, αλλά δεν φάνηκε να τον συγκινεί, και υπάρχει ενδιαφέρον και από την Premier League.


Τέλος, για πρώτη φορά ο Αλαν Πουλίδο παραδέχθηκε ότι είναι σε συζητήσεις με τον Ολυμπιακό:

«Ναι, όντως μιλάμε με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει μία προσφορά για μένα, όπως έχουν υπάρξει και άλλες προτάσεις από ομάδες αυτές τις μέρες. Η ευχή μου και η μεγάλη μου επιθυμία είναι να κλείσω σε ομάδα στην Ευρώπη. Αυτές τις ημέρες θα έχω μία συνάντηση με την Τίγκρες για το μέλλον μου και θα ξεκαθαριστούν τα πάντα», τόνισε ο Μεξικανός φορ και δεν θα πρέπει να θεωρείται τυχαίο το γεγονός ότι αναφέρθηκε σε αυτό το θέμα μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεών του με την εθνική ομάδα της πατρίδας του στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Πηγή: sport-fm.gr

Εξελίξεις με «Κάρα»

Εξελίξεις αναμένεται να υπάρξουν άμεσα για την επιστροφή του Καραγκούνη στον Παναθηναϊκό. Αισιοδοξία για Αμπέντ.

Εξελίξεις με «Κάρα»
Ιδιαίτερα σημαντική θεωρείται η σημερινή ημέρα στον Παναθηναϊκό, αφού αναμένεται να υπάρξει η συνάντηση του Νίκου Νταμπίζα με τον Γιώργο Καραγκούνη για να επιστρέψει στον σύλλογο της καρδιάς του.

Η αποστολή της Εθνικής βρίσκεται από χθες στην Ελλάδα, κάτι που σηματοδοτεί εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών.

Ο «τυπάρας» έχει ραντεβού με τον τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ για να ρυθμίσουν τις τελευταίες λεπτομέρειες και να ολοκληρωθεί η επιστροφή του στο «τριφύλλι».

Πρόθεση του 37χρονου άσου είναι να επιστρέψει στους «πράσινους» και να κλείσει σε αυτούς την καριέρα του, με τον Γιάννη Αναστασίου να θέλει και εκείνος για διάφορους λόγους την επιστροφή του αρχηγού της «γαλανόλευκης» στην ομάδα. Αυτή τη στιγμή θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να μην τα βρουν οι δύο πλευρές.

Την ίδια ώρα, η Νιούκαστλ έχει πάρει… παράταση για να αποφασίσει τι θα κάνει με το θέμα του Μεχντί Αμπέντ, με τα δεδομένα να είναι συγκεκριμένα: ο Παναθηναϊκός θέλει τον παίκτη εκ νέου δανεικό ή να τον αποκτήσει και ο βρετανικός σύλλογος να έχει ένα μεγάλο ποσοστό μεταπώλησης.

Οι ιθύνοντες του συλλόγου παρουσιάζονται αποφασισμένοι να κάνουν υπομονή, εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι ο παίκτης θα γίνει τελικά δικός τους. Πηγή: sport-fm.gr

Όταν το ποδόσφαιρο ΕΙΝΑΙ ζήτημα ζωής ή θανάτου…!!

Διαβάστε πώς και πότε ένα βαρετό μέχρι… θανάτου κλισέ βρήκε τραγική εφαρμογή όταν 12 σφαίρες έκοψαν το νήμα της ζωής ενός ποδοσφαιριστή που απλά –για μια στιγμή- δεν έκανε σωστά τη δουλειά του.

Όταν το ποδόσφαιρο ΕΙΝΑΙ ζήτημα ζωής ή θανάτου…
Σαν σήμερα 20 χρόνια νωρίτερα στην πόλη Μεντεγίν της Κολομβίας, ο αμυντικός Αντρές Εσκομπάρ πλήρωνε με τη ζωή του το αυτογκόλ που σημείωσε στο παιχνίδι κόντρα στις ΗΠΑ για το Παγκόσμιο Κύπελλο και το οποίο σηματοδοτούσε τον αποκλεισμό της εθνικής ομάδας της χώρας του από τη συνέχεια της διοργάνωσης.





Οι 12 σφαίρες με τις οποίες τρεις άγνωστοι γάζωσαν τον άτυχο ποδοσφαιριστή δεν ήταν παρά το… δίκαιο αντίτιμο, τουλάχιστον σύμφωνα με τον κώδικα αξιών των καρτέλ, για την απώλεια τεράστιων χρηματικών ποσών που είχαν παιχτεί υπέρ της πρόκρισης της Κολομβίας.

Δεκαέξι χρόνια μετά τη δολοφονία του Εσκομπάρ, στην άλλη άκρη της γης, αποδεικνυόταν πως η συμμετοχή, και μόνο, σε ένα Μουντιάλ δε γίνεται ακριβώς αντιληπτή ως… γιορτή από όλους.

Στις 2 Ιουλίου 2010 η εθνική ομάδα της Βορείου Κορέας υποβαλλόταν σε δημόσια διαπόμπευση σε κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας Πιονγκ-Γιανγκ, για τις τρεις ήττες που υπέστη στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής. Το καθεστώς του δικτάτορα Κιμ Γιονγκ Ιλ προφανώς περίμενε κάτι παραπάνω από το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας απέναντι στις… Βραζιλία, Πορτογαλία και Ακτή Ελεφαντοστού.

Η παρουσία στη σημαντικότερη ποδοσφαιρική διοργάνωση για πρώτη φορά μετά το 1966 δεν ήταν αρκετή για να προσφέρει ασυλία στους παίκτες του πιο απομονωμένου κράτους στον πλανήτη. Ειδικά η συντριβή με 7-0 από τους Ίβηρες αντιμετωπίστηκε ως εθνική προδοσία για την οποία έπρεπε να επέλθει η ανάλογη τιμωρία.



Το δημόσιο ξεγύμνωμα, βέβαια, είναι μάλλον μια ήπια πρακτική, σε σχέση με την αποστολή σε τάγματα εργασίας που υπέστησαν οι παίκτες που συμμετείχαν στο Μουντιάλ του 1966, μετά την ήττα τους με 5-3 και πάλι από την Πορτογαλία …



και παρότι νωρίτερα είχαν νικήσει την Ιταλία με 1-0.



Αντίστοιχα περιστατικά έχουν καταγραφεί και σε άλλα καταπιεστικά καθεστώτα, όπως στο Ιρακ ή στο Ιράν και δικαιώνουν, αν μη τι άλλο, όσους υποστηρίζουν πως το ποδόσφαιρο είναι ένας από τους πιο διαυγείς καθρέφτες μιας κοινωνίας…
Πηγή: sport-fm.gr

Mundial 2014: Στην κορυφαία ενδεκάδα ο Παπασταθόπουλος!!

Ολοκληρώθηκε και η φάση των «16» στο Παγκόσμιο Κύπελλο και ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος συμπεριελήφθηκε στην καλύτερη ενδεκάδα της φάσης.  Ο Ελληνας αμυντικός ξεχώρισε με την παρουσία του στα γήπεδα  της Βραζιλίας ενώ εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε και στο νοκ άουτ ματς με την Κόστα Ρίκα, με αποτέλεσμα να συμπεριληφθεί στην καλύτερη 11άδα της φάσης των «16» από την εταιρεία στατιστικών Opta!
Πηγή: gazzetta.gr

Μια μαύρη μέρα…!

"Σκυλίσια Μέρα" με τη δολοφονία Κολομβιανού παίκτη που σόκαρε τον κόσμο του ποδοσφαίρου
Ήταν 2 Ιουλίου 1994 όταν ο 27χρονος Κολομβιανός αμυντικός Αντρέ Εσκομπάρ έχανε τη ζωή του. Δολοφονήθηκε στο Μεντεγίν της Κολομβίας προκαλώντας σοκ σε όλο τον κόσμο του ποδοσφαίρου.
Αφορμή στάθηκε το αυτογκόλ που πέτυχε στην διάρκεια του Μουντιάλ εκείνης της χρονιάς στον αγώνα ΗΠΑ – Κολομβία 2-1, στην προημιτελική φάση.
Ο Εσκομπάρ αγωνίστηκε στην Ατλέτικο Νασιονάλ για 222 ματς, ενώ φόρεσε τη φανέλα της εθνικής 51 φορές. 
Πηγή: sportdog.gr

Γιατί τα χάλασες όλα στο τέλος Φερνάντο Σάντος;

Ο Δήμος Μπουλούκος γράφει για τον Πορτογάλο που με την παράξενη στάση του, χάλασε σε μία μέρα τις άριστες εντυπώσεις που είχε δημιουργήσει.
Για τις προπονητικές ικανότητες του Φερνάντο Σάντος δεν έχω να πω κουβέντα. Του βγάζω το καπέλο και τον έχω αποθεώσει για την προσφορά του στην Εθνική, βάζοντας τον μάλιστα πιο ψηλά και από τον Οτο Ρεχάγκελ. Ωστόσο ο Φερνάντο Σάντος της περασμένης Κυριακής, στο πιο κρίσιμο ματς της Εθνικής, ήταν ένας άλλος άνθρωπος. Σαν κάποιος να έβγαλε τον Πορτογάλο από το σώμα του και να τοποθέτησε ένα διαφορετικό άτομο.
Από την πρώτη στιγμή του ματς με την Κόστα Ρίκα φαινόταν εκνευρισμένος. Ο τηλεοπτικός φακός έδειχνε ασυνήθιστες εικόνες απ' ότι έχουμε συνηθίσει, με τον Σάντος φανερά εκνευρισμένο και αγχωμένο.
Ισως αυτός να ήταν ο λόγος που δεν μπόρεσε να δει καθαρά το παιχνίδι και στην πρώτη αλλαγή αντί να ενισχύσει τη μεσαία γραμμή με Φετφατζίδη ή Κατσουράνη, επέλεξε να βάλει τον Γκέκα στη θέση του Σάμαρα, κόβοντας την ομάδα στα δύο.
Και το κερασάκι στην τούρτα ήταν η αποβολή του, μια αποβολή που δεν είχε λόγο να συμβεί τη στιγμή μάλιστα που το ματς πήγαινε σε τόσο κομβικό σημείο. Ολα αυτά βέβαια έχουν μικρή σημασία για έναν αγώνα που κρίθηκε κυριολεκτικά στις λεπτομέρειες και στην ρωσική ρουλέτα των πέναλτι.
Ωστόσο όλα αυτά δεν με ενόχλησαν. Δεν μπορώ να ζητήσω από έναν προπονητή να είναι ψύχραιμος στο πιο κρίσιμο ματς της καριέρας, όταν παίζεται η πρόκριση στους «οκτώ» του Μουντιάλ!
Αυτό, όμως, που θα ήθελα και θα ζητούσα από τον Σάντος, είναι να μην φύγει σαν κλέφτης από τη Βραζιλία! Δεν αρμόζει σε έναν προπονητή που έχει δεθεί με την Εθνική ομάδα τέσσερα χρόνια, που έχει προσφέρει πολλά, έχει αγαπηθεί από τους Ελληνες κι έχει κερδίσει την εκτίμηση όλων των ποδοσφαιριστών.
Δεν μπορεί να αναχωρεί χωρίς ένα αντίο, μία ομιλία, μία αγκαλιά. Ο Σάντος επέλεξε να τους πει ορισμένα πράγματα στα αποδυτήρια, τα οποία κανείς παίκτης δεν άκουσε λόγω της συναισθηματικής φόρτισης από τον αποκλεισμό και μετά να μπει στο πρώτο αεροπλάνο για την Πορτογαλία. Ούτε στο ξενοδοχείο κάθισε, ούτε στο τελευταίο δείπνο για να μιλήσει με τον Καραγκούνη, τον Κατσουράνη και τους υπόλοιπους παίκτες...
Και δεν αποτελεί δικαιολογία ότι θα έχανε την πτήση για την Πορτογαλία, γιατί όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν πολλές καθημερινές πτήσεις μεταξύ των δύο χωρών.
Αλλά και να μην υπήρχαν, θα ήταν μεγάλο πρόβλημα να περάσει ένα τελευταίο βράδυ με τους ποδοσφαιριστές του, να πουν ιστορίες, να θυμηθούν περιστατικά των τελευταίων τεσσάρων ετών και να αποχαιρετιστούν σαν φίλοι που πέρασαν πολλά μαζί; Ο Φερνάντο Σάντος δεν είναι ο πιο εύκολος άνθρωπος του κόσμου, ούτε ανοίγεται εύκολα. Ωστόσο η στάση του την τελευταία μέρα στην Βραζιλία δεν ήταν αυτή που περιμέναμε και δεν τον τιμά. Και το σκηνικό ολοκληρώθηκε με τη συνέντευξη που έδωσε στην πατρίδα του αφήνοντας αιχμές κατά ορισμένων παικτών για τον αποκλεισμό της Εθνικής.
Αυτή η συμπεριφορά δεν αξίζει σε κανέναν και πολύ περισσότερο, δεν τιμά τον ίδιο! Κρίμα...
Πηγή: gazzetta.gr

Πουλίδο: «Είμαι κοντά στον Ολυμπιακό» (pics)

Ο Άλαν Πουλίδο κατά την άφιξή του στο Μεξικό υπογράμμισε πως μιλάει με Ολυμπιακό και είναι κοντά στο να έρθει στην Ελλάδα. 
Ο Μεξικανός διεθνής άσος «πολιορκήθηκε» από τους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του στην χώρα μετά το πέρας των υποχρεώσεων της Εθνικής στο Μουντιάλ. Του έγιναν αρκετές ερωτήσεις για το που θα παίζει την επόμενη χρονιά. «Ναι όντως μιλάμε με τον Ολυμπιακό. Υπάρχει μία προσφορά για μένα, όπως έχουν υπάρξει και άλλες προτάσεις από ομάδες αυτές τις μέρες», τόνισε αρχικά ο Άλαν Πουλίδο. «Η ευχή μου και η μεγάλη μου επιθυμία είναι να κλείσω σε ομάδα στην Ευρώπη. Αυτήν την στιγμή είμαι κοντά στον Ολυμπιακό», πρόσθεσε.
Αυτές τις ημέρες θα έχω μία συνάντηση με την Τίγκρες για το μέλλον μου και θα ξεκαθαριστούν τα πάντα», επισήμανε στην συνέχεια. Επιπλέον ο νεαρός επιθετικός ισχυρίστηκε: «Όταν σου παρουσιάζονται ευκαιρίες είτε έχουν να κάνουν με την Εθνική είτε σε συλλογικό επίπεδο θα πρέπει να τις αξιοποιείς. Έχω ενημερωθεί πως η Τίγκρες έχει πάρει παίκτη στην θέση μου. Είναι το καλύτερο δυνατό διότι γίνεται συζήτηση για να φύγω». Τυπικά πάντως ο Πουλίδο είναι από χθες ελεύθερος.
Πηγή: gazzetta.gr

Η μεγάλη ατυχία μας στα Μουντιάλ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta ποιά είναι η γκίνια που έχει η Ελλάδα σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
ΕΑΝ θέλουμε να είμαστε δίκαιοι σε μία συνολική αποτίμηση της γενικότερης παρουσίας της εθνικής στα Παγκόσμια Κύπελλα, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας μία πολύ σημαντική παράμετρο.
Η Ελλάδα είχε την ατυχία τις τρεις φορές που προκρίθηκε σε τελική φάση Μουντιάλ, να είναι σε διοργάνωση, που δεν παίχτηκε στην Ευρώπη. Τη μία φορά ήταν στη Βόρεια Ευρώπη, τη δεύτερη στη Νότια Αφρική και τώρα στη Νότια Αμερική.
Για μία ευρωπαϊκή ομάδα δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα από το να παίζει μήνα Ιούνιο μακριά από την Ευρώπη. Να σας θυμίσω απλά ότι σε αμερικανικό, αλλά και ασιατικό έδαφος, ομάδα της Ευρώπης δεν έχει σηκώσει ποτέ το τρόπαιο. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.
Βλέπουμε και σε αυτό το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ότι έμειναν έξω από τη φάση των ομίλων Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία και Ρωσία!
Να σκεφθούμε ότι στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στην Ευρώπη, το 2006, από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών, μόνο η Βραζιλία κι η Αργεντινή ήταν εκτός Ευρώπης. Κι αυτές αποκλείστηκαν στα προημιτελικά, με συνέπεια τα ημιτελικά να ήταν από τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες. Τώρα στα προημιτελικά οι μισές ομάδες, λογικά, θα είναι από την Αμερική…
Η Ελλάδα ειδικά της τελευταίας 10ετίας αν έπαιζε σε τελική φάση Μουντιάλ στην Ευρώπη, τουλάχιστον θεωρητικά θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες διάκρισης. Μην ξεχνάμε ότι το 2004 κατέκτησε το ΓΙΟΥΡΟ και το 2012 έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Ίσως στο παγκόσμιο κύπελλο του 2018 στη Ρωσία να μας περιμένει το καλύτερο τουρνουά της Ελλάδας σε Μουντιάλ…
Πηγή: gazzetta.gr

Η Αμερική κατακτά τον κόσμο!!

Mε τις ομάδες από τη Βόρεια και την Κεντρική Αμερική να τα πηγαίνουν καλύτερα από ό,τι αναμενόταν στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2014, ο Ρίτσαρντ Έντουαρντς αναζητά τους λόγους της βελτίωσης...
«Γενικά, οι εγκαταστάσεις στις χώρες της CONCACAF (Ποδοσφαιρική Συνομοσπονδία Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής) δεν είναι καλές και οι επενδύσεις σχεδόν ανύπαρκτες .Είναι το πάθος για το παιχνίδι που κρατάει τις περισσότερες από αυτές τις χώρες», τονίζει ο διεθνής με το με τη Μπελίζε Ντίον ΜακΚόυουλι και γνωρίζει καλά: Μαζί με τον Λουίς Σουάρες και τον Ρόμπιν Φαν Πέρσι ήταν ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά του Μουντιάλ.
Η Κόστα Ρίκα, οι Ονδούρες και το Μεξικό δεν πρόκειται ποτέ να βρουν τους εαυτούς τους στην οικονομική ελίτ του ποδοσφαίρου, αλλά όπως έχει δείξει το Παγκόσμιο Κύπελλο, ο υγιής ισολογισμός δεν αποτελεί εγγύηση επιτυχίας ή προόδου.
Πριν την έναρξη της διοργάνωσης, η Κόστα Ρίκα αναμενόταν να είναι κάτι παραπάνω από θεατής ενώ η Αγγλία, η Ουρουγουάη και η Ιταλία θα έδιναν τη μάχη για τις δύο πρώτες θέσεις του τέταρτου ομίλου. Πόσο λάθος ήμασταν. Ενώ ο Ρόι Χόντσον, ο Τσέζαρε Πραντέλι και οι ομάδες των πολυεκατομμυριούχων τα μάζεψαν και γύρισαν σπίτι, η η ομάδα της Κεντρικής Αμερικής συνεχίζει.
Στους «16» την ακολούθησε και το Μεξικό, που έδωσε ό,τι καλύτερο μπορούσε απέναντι στη Βραζιλία και οι ΗΠΑ, που πέταξαν εκτός την Πορτογαλία του Κριστιάνο Ρονάλντο στον 8ο όμιλο. Ήταν η πρώτη φορά στην ιστορία του Μουντιάλ που τρεις ομάδες της CONCACAF πέρασαν την πρώτη φάση. Μόλις δύο φορές στο παρελθόν, το 2010 και το 1994, οι ομάδες που τα κατάφεραν ήταν δύο.
Δυστυχώς, οι Ονδούρες δεν κατάφεραν να ακολουθήσουν. Αποχώρησαν από το πάρτι νωρίς, αλλά αφού πρώτα είχαν μια... δυναμική παρουσία στο πέμπτο γκρουπ, αφήνοντας το σημάδι τους στη διοργάνωση. Και σε αμέτρητες επικαλαμίδες. Ωστόσο, η πρόοδος της Κόστα Ρίκα είναι αυτή που κάνει τη φαντασία να οργιάζει. Η αγγλόφωνη εφημερίδα της χώρας, η Tico Times, περιέγραψε την αντίδραση που ακολούθησε όταν το απόλυτο αουτσάιντερ του ομίλου υπέταξε την προ οκταετίας πρωταθλήτρια.

«Οι δρόμο του Σαν Χοσέ ερήμωσαν κατά τη διάρκεια του αγωνιώδους πρωινού αγώνα, αλλά όταν το παιχνίδι έληξε, με τους Τίκος να καταλαμβάνουν την πρώτη θέση του αποκαλούμενου ομίλου του θανάτου, ένα πλήθος οπαδών κατέλαβε τις μεγάλες πλατείες για να γιορτάσει τον ιστορικό θρίαμβο».
Στην  Fuente de la Hispanidad είχε στηθεί κανονικό πάρτι, σε αντίθεση με τη διάθεση που επικρατούσε στην Αγγλία μετά τις εκτελέσεις του Λουίς Σουάρες στο Σάο Πάολο. Και τα πράγματα έγιναν πιο... άγρια όταν η Κόστα Ρίκα νίκησε την Ελλάδα στη δραματική διαδικασία των πέναλτι το απόγευμα της Κυριακής, εξασφαλίζοντας μια θέση στα προημιτελικά του Μουντιάλ για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Χαμηλές προσδοκίες, αυξανόμενες δυνατότητες

Αλλά ίσως το πάρτι στο Σαν Χοσέ να ήταν τόσο μεγάλο επειδή η ομάδα του Λουίς Πίντο ταξίδεψε στη Βραζιλία με τόσο χαμηλές προσδοκίες. Μιλώντας στο FourFourTwo πριν την έναρξη του Μουντιάλ, ο σχολιαστής του BBC και πρώην τερματοφύλακας των ΗΠΑ, Μπραντ Φρίντελ, εξήγησε γιατί θεωρούσε ότι η Κόστα Ρίκα είχε λίγες πιθανότητες απέναντι στην Αγγλία, την Ιταλία και την Ουρουγουάη. Και δεν ήταν μόνο οι τρομακτικοί αντίπαλοι, αλλά και το ότι μακριά από την έδρα της δεν τα πηγαίνει και τόσο καλά.
«Όταν παίζεις με την Κόστα Ρίκα στα προκριματικά, σε πηγαίνουν στην Σάπρισα, αγωνίζεσαι σε πλαστικό χλοοτάπητα στη 1.30 το μεσημέρι, σε θερμοκρασία 40 βαθμών», εξήγησε ο Φρίντελ. «Όλοι οι οπαδοί σε φτύνουν, σου πετούν ούρα και έτσι παίρνουν πολλά αποτελέσματα στην έδρα τους. Όταν ταξιδεύουν; Νομίζω ότι δεν έχουν νικήσει στις ΗΠΑ τα τελευταία 17 χρόνια. Δεν είναι σπουδαίοι».

Η ομάδα του Πίντο απέδειξε ότι ο Φρίντελ και χιλιάδες άλλοι έκαναν λάθος, αλλά γιατί; Δεν μπορεί απλά να είναι το στοιχείο της έκπληξης ή η πιο εύκολη προσαρμογή στις κλιματικές συνθήκες που δεν μοιάζουν και τόσο με αυτές της Κεντρικής Αμερικής. Η ικανότητα των ομάδων βελτιώνεται συνεχώς.
Ο Τομ Κέρτις είναι ένας από τους λίγους Άγγλους προπονητές που πρόσφατα δούλεψαν στην περιοχή. Κατά τη διάρκεια των προκριματικών για το Μουντιάλ της Βραζιλίας, οδήγησε την Αντίγουα και Μαρμπούδα στην υψηλότερη θέση της ιστορίας της και πέρασε αρκετό χρόνο κάνοντας σκαόυτινγκ στην περιοχή. Αυτά που είδε τον έπεισαν ότι το επίπεδο του ανταγωνισμού, που για καιρό υποτασσόταν στους δικούς της τιτάνες, τις ΗΠΑ και το Μεξικό, βελτιωνόταν με ταχείς ρυθμούς.
«Παρακολούθησα ένα παιχνίδι στο Κίνγκστον ανάμεσα στη Τζαμάικα και τον Παναμά και το τεχνικό επίπεδο των παικτών ήταν φανταστικό», λέει ο Κέρτις. «Η ταχύτητα που κυκλοφορούσαν τη μπάλα ήταν αυτό που μου προκάλεσε εντύπωση. Είναι μια περιοχή σε άνοδο».

Ο Κέρτις περιέγραψε ένα πληθυσμό που λατρεύει το παιχνίδι: «Ήμουν στην Γκουαδαλαχάρα για μια συνάντηση με τους τεχνικούς διευθυντές της CONCACAF και βγήκα έξω για μια βόλτα με δύο ακόμα τύπους. Ο κόσμος μας είδε με τις μπλούζες της FIFA και ξεκινήσαμε ένα μικρό παιχνίδι με μερικούς ντόπιους. Γυρίσαμε μετά από λίγα λεπτά και είχαν μαζευτεί εκατοντάδες να μας παρακολουθήσουν. Είναι ένα κλισέ το ότι τα παιδιά παίζουν μπάλα σε συντρίμμια και πεζοδρόμια, αλλά στην Κεντρική Αμερική και την Καραϊβική συμβαίνει ακριβώς αυτό. Αυτά τα παιδιά είναι πραγματικά τρελά με το ποδόσφαιρο, παίζουν παντού και με τα πάντα».
Η ζήτηση υπάρχει, όπως προφανώς και οι παίκτες. Αυτό που ίσως λείπει είναι οι καλοί προπονητές, αλλά ο Κέρτις λέει ότι υπάρχει βελτίωση και σε αυτό. «Το περιβάλλον είναι ιδανικό και πάντα θα παράγει παίκτες. Υπάρχει μια εισροή ξένων προπονητών πρόσφατα στην περιοχή και η εκπαίδευση των κόους έχει αυξηθεί. Αν έχεις τους παίκτες, μια ομάδα ποδοσφαιριστών που έχουν ενθουσιασμό και την οργάνωση και την τακτική γνώση, τότε πάντα θα έχεις καλές ομάδες να βγαίνουν από αυτή την περιοχή».

Ενισχυμένη φήμη

Μαζί με την Κόστα Ρίκα, το Μεξικό έχτισε από την πλευρά του την επιτυχία του στους Ολυμπιακούς του 2012, όταν και αναστάτωσε τη Βραζιλία στο Γουέμπλεϊ. Ο Έκτορ Εράρα, ο Ορίμπε Μπεράλτα και ο αγέραστος Ράφαελ Μάρκες ήταν στην ομάδα που νίκησε τη Βραζιλία, η οποία δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι είχε τον Νεϊμάρ, τον Τιάγκο Σίλβα, τον Χουλκ, τον Όσκαρ και τον Μαρσέλο. Μολονότι δεν τα κατάφεραν στις καθυστερήσεις των «16» με την Ολλανδία, μικρή αμφιβολία υπάρχει για το ότι οι Tri αύξησαν τη φήμη τους στη διοργάνωση του τρέχοντος καλοκαιριού.
Οι ΗΠΑ, στο μεταξύ, ήταν άτυχες που δεν σφράγισαν τη θέση τους στους «16» με νίκη επί της Πορτογαλίας. Η ισοφάριση του Σιλβέστρε Βαρέλα στο τέλος τους το αρνήθηκε, αλλά η ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν κατάφερε να προκριθεί παρότι έχασε από τη Γερμανία με 1-0 στο τελευταίο ματς του ομίλου.
Τώρα δεν υπάρχει έλλειψη από σχολιαστές που να περιμένουν να νικήσουν το Βέλγιο στο Σαλβαδόρ. Αν τα καταφέρουν, θα είναι η πρώτη φορά που δύο ομάδες από την CONCACAF θα φτάσουν στα προημιτελικά. Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι η Οδύσσεια των ΗΠΑ το 2002 μέχρι τα προημιτελικά αποτέλεσε την πρώτη φορά που μια ομάδα από την ευρύτερη περιοχή έφτασε μέχρι τα προημιτελικά χωρίς να διοργανώνει το τουρνουά.
Ακόμα κι αν οι ΗΠΑ ακολουθήσουν το Μεξικό και αποκλειστούν, θα έχουν φτάσει πιο μακριά από τις ομάδες της UEFA, την Ισπανία, την Ιταλία, την Πορτογαλία, την Αγγλία, την Κροατία και τη Ρωσία. Και ενώ η μεγαλύτερη πορεία στο Μουντιάλ θα βοηθήσει τη δημοτικότητα του παιχνιδιού στις ΗΠΑ, η παρουσία της Κόστα Ρίκα στα προημιτελικά είναι ενδεικτική των «μικρότερων» εθνών της CONCACAF.
Mετά τη νίκη επί της Ιταλίας, ένας τοπικός τηλεοπτικός σταθμός της Κόστα Ρίκα έδειξε μια εικόνα ενός Tico που κρατούσε το εξής πλακάτ: «Αφεντικό, παράτησα τη δουλειά μου. Μένω για να παρακολουθήσω τη δεύτερο γύρο». Ο Ρόι Χόντσον και ο Βιθνέντε Ντελ Μπόσκε ίσως έχουν τις ίδιες σκέψεις...
Πηγή: gazzetta.gr

Γνωριμία με τον Κέιλορ Νάβας!!

Ο Pete Hall συστήνει τον τερματοφύλακα της Κόστα Ρίκα που κλέβει καρδιές στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.
Κατάφερε να έχει το 6ο καλύτερο clean sheets ρεκόρ στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Φυσικά όχι με κάποια μεγάλη ομάδα, αλλά με μία μικρή που τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας της Primera Division. Μάλιστα οι τρεις από τους πέντε τερματοφύλακες που βρέθηκαν από πάνω του, κατέκτησαν και τους τίτλους στις δικές τους Λίγκες. Ο πορτιέρο της Κόστα Ρίκα, Κέιλορ Νάβας συνεχίζοντας την εκπληκτική χρονιά του, έχει κατορθώσει να κλέψει καρδιές και στο Μουντιάλ.
Και όμως στα 27 του δεν τα έχει βρει εύκολα στην καριέρα του, περιμένοντας για χρόνια υπομονετικά την ευκαιρία του. Με το που την είδε όμως, την άρπαξε για τα καλά και οδήγησε την ταπεινή Λεβάντε σε μία πολύ καλή χρονιά στο ισπανικό πρωτάθλημα και με μόλις πέντε βαθμούς λιγότερους από τη μεγάλη συμπολίτισσα Βαλένθια.
Η ελαστικότητα και η πλαστικότητα στις κινήσεις του, ήταν το μεγαλύτερο ατού του. Και να φανταστεί κανείς ότι ξεκίνησε με τον χειρότερο τρόπο, δεχόμενος επτά γκολ από τη Μπαρτσελόνα. Ο Νάβας όμως ήταν αποφασισμένος και δουλεύοντας σκληρά, βοήθησε την ομάδα του να μην γνωρίσει ανάλογο διασυρμό.
Την επόμενη φορά που συναντήθηκε με τη Μπάρτσα, ήταν ο άνθρωπος του αγώνα, όπως και κόντρα στην Ατλέτικο, από την οποία λίγο ήθελε να της στερήσει τον τίτλο. Τώρα ο Νάβας χρησιμοποιεί τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική πίστα του κόσμου, το Μουντιάλ, ώστε να δείξει και στον υπόλοιπό κόσμο εκτός Ισπανίας τις μεγάλες ικανότητες του και το ότι μπορεί να αγωνιστεί σε μία TOP ομάδα.
Από τίτλους πάντως έχει πλούσιο παρελθόν. Εχοντας υπηρετήσει τη Σαπρίσα που στην πατρίδα του πανηγυρίζει συνεχώς το πρωτάθλημα, έφτασε ακόμα και στην κατάκτηση του Champions League Βόρειας και Κεντρικής Αμερικής και αισθάνθηκε πως ήρθε η ώρα να μετακομίσει στην Ευρώπη. Εκεί που πολλοί συμπατριώτες του προσπάθησαν, αλλά δεν τα κατάφεραν και γύρισαν γρήγορα πίσω. Η Αλμπαθέτε του προσέφερε την πρώτη ευκαιρία, παίζοντας στη Β' κατηγορία της Ισπανίας.
Ωστόσο, το όνειρο πραγματοποιήθηκε όταν τον πλησίασε η Λεβάντε. Βέβαια χρειάστηκε να καθίσει στον πάγκο υπομονετικά για δύο χρονιές, περιμένοντας να φύγει ο Γκουστάβο Μουνούα για τη Φιορεντίνα. Από το περασμένο καλοκαίρι λοιπόν καθιερώθηκε και εξέπληξε ακόμα και τους ανθρώπους που τον πήραν στο «Θιουτάτ ντε Βαλένθια».



Ικανότητες
Παρά το ότι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο της Λεβάντε δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, εκείνος μπόρεσε να κρατήσει πολύ χαμηλά το παθητικό. Τα στατιστικά του είναι απίστευτα. Κανείς άλλος τερματοφύλακας στα πέντε μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα δεν πραγματοποίησε περισσότερες σωτήριες επεμβάσεις (160) και δεν είχε μεγαλύτερο ποσοστό επιτυχημένων αποκρούσεων ανά σουτ (80,4%).
Η αθλητικές ιδιότητες που τον χαρακτηρίζουν αποτελούν και το κλειδί για την επιτυχία του. Η ευελιξία και η ταχύτητα μαζί με την οξυδέρκεια του τον βοηθούν να προλαβαίνει ακόμα και τους κορυφαίους αντίπαλους επιθετικούς, όπως συνέβη π.χ. με μία εκπληκτική διπλή επέμβαση κόντρα στη Μπαρτσελόνα ή σε μία κεφαλιά του Ράκιτιτς στο ματς με τη Σεβίλλη. Οπότε το να αντιμετωπίζει τόσο σπουδαίους επιθετικούς στο Μουντιάλ δεν του προκαλεί ιδιαίτερο άγχος. Στα προκριματικά για τη διοργάνωση ο Νάβας δέχτηκε μόλις επτά γκολ, ένα λιγότερο από τους πρώτους Αμερικανούς.
Αδυναμίες
Ισως ο Νάβας λοιπόν αυτό το καλοκαίρι να έχει την ευκαιρία να κάνει το άλμα στην καριέρα του. Σε αυτή την περίπτωση θα πάει σε μία ομάδα που θα δέχεται λιγότερη πίεση και σουτ. Θα μπορέσει όμως τότε να δείξει τις ηγετικές ικανότητες που θα απαιτηθούν; Επίσης μειονεκτεί στο παιχνίδι με τα πόδια. Οι μισές πάσες του πηγαίνουν σε αντίπαλους παρά στον επιθυμητό στόχο. Ορισμένες φορές είναι από βιασύνη και δείχνει να ζορίζεται να ηρεμήσει το παιχνίδι της ομάδας του. Ωστόσο, είναι ακόμα 27 ετών, δηλαδή νεαρός για τερματοφύλακας και μπορεί να τα μάθει όλα αυτά.
Είπαν γι αυτόν
«Αυτή τη στιγμή έχουμε τον κορυφαίο τερματοφύλακα που αγωνίζεται στην Primera», είπε ο πρόεδρος της Λεβάντε, Κίκο Καταλάν, θέλοντας να δείξει ότι με τις εμφανίσεις του Κέιλορ Νάβας στο Μουντιάλ, θα τον πουλήσει πολύ ακριβά.
Γνώριζες ότι;
Ο Κέιλορ Νάβας εμφανίστηκε σε δύο διοργανώσεις για το CONCACAF Gold Cup και αναδείχτηκε κορυφαίος πορτιέρο του τουρνουά του 2009, οδηγώντας την Κόστα Ρίκα στα ημιτελικά.
Και τώρα τι γίνεται;
Η καλοκαιρινή αποχώρηση του από τη Λεβάντε μοιάζει σχεδόν βέβαιη. Ηδη ακούγεται το όνομα της Λίβερπουλ, της Μίλαν, αλλά και της Ατλέτικο που αναζητά τον αντικαταστάτη του Τιμπό Κουρτουά (επέστρεψε στην Τσέλσι). Ο ίδιος έχει παραδεχτεί ότι φυσικά και θα τον ενδιέφερε μία τέτοια μετακίνηση. Οποιος πάντως ενδιαφερθεί, η ρήτρα αποδέσμευσης των 8 εκατ. ευρώ, δύσκολα θα αποτελέσει πρόβλημα στην απόκτηση του.

Πηγή: gazzetta.gr

Ένα... τιτίβισμα αξίζει συγχώρεση;

Με αφορμή το... παραπονεμένο τιτίβισμα του Γιώργου Κατίδη, ο Μιχάλης Τσαμπάς σκέφτεται και την δεύτερη ευκαιρία που δικαιούται ο κάθε άνθρωπος! Ειδικά ένα παιδί...  
Για την πορεία της εθνικής στο Μουντιάλ, γι' αυτή την... γλυκόπικρη γεύση που μας άφησε, για το «αχ» που όλοι είπαμε όταν έχασε το πέναλτι ο Γκέκας, για την μοναδική χαμένη ευκαιρία να βρεθούμε στους 8 του κόσμου, για το αντίο του μεγάλου Γιώργου Καραγκούνη γράφτηκαν πολλά τις προηγούμενες ημέρες.
Θα γραφτούν ακόμη περισσότερα τις επόμενες. Άλλωστε αυτή η ομάδα που την τελευταία 10ετία μας έκανε πολλές φορές περήφανους και μας έκανε άλλη μια στα γήπεδα της Βραζιλίας το αξίζει. Γιατί δεν είναι ένα πυροτέχνημα του ενός μήνα, του ενός χρόνου. Είναι μια ΟΜΑΔΑ με όλα τα γράμματα κεφαλαία, με φλόγα, κίνητρο, ταλέντο και πάθος. Σε πολλά υστερεί. Σε πάρα πολλά. Μπαμ κάνουν στο γήπεδο... Δεν είναι Γερμανία ή Ολλανδία.
Δεν είναι Βραζιλία ή Αργεντινή. Δεν είναι Ιταλία, Ισπανία ή Αγγλία κι ας τις άφησε πίσω σε αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο. Είναι η Ελλάδα μας όμως. Είναι όμως μια ομάδα που όσο κι αν την χλευάζουν (-ουμε), όσο κι αν πολλές φορές μας κάνει να... βαριόμαστε όταν την βλέπουμε έχει την δική της ταυτότητα και πλέον σε κάθε ευκαιρία την βάζει στο Ευρωπαϊκό και το Παγκόσμιο Ποδόσφαιρο!
Όπως ανέφερα και παραπάνω πολλά ακόμη θα γραφτούν τις επόμενες ημέρες για την όμορφη αυτή περιπέτεια στο Αρακαζού, το Ρεσίφε, την Φορταλέζα, το Μπέλο Οριζόντε... Για τα όσα έζησαν εκεί όλοι οι διεθνείς που κάνουν όλους εμάς που τα βιώσαμε από πολλά χιλιόμετρα μακριά να τα ζηλεύουμε... Όπως το ζήλεψε κι ο Γιώργος Κατίδης, ο παίκτης που είναι ισόβια αποκλεισμένος από τις εθνικές ομάδες πληρώνοντας την βλακεία του.
Τον... ναζιστικό χαιρετισμό μετά από ένα γκολ που είχε πετύχει ως παίκτης της ΑΕΚ σε ένα ματς με την Βέροια στο ΟΑΚΑ. «Μια φάση, μια στιγμή, μια πρόκριση» είπε ο Αλέξης Σπυρόπουλος από μικροφώνου ΝΕΡΙΤ στο πέναλτι του Σαμαρά. «Μια βλακεία, μια στιγμή, ένας αποκλεισμός» ισχύει στην περίπτωση Κατίδη που υπό άλλες συνθήκες ίσως και να ήταν στα γήπεδα της Βραζιλίας ή να διεκδικούσε μια θέση σε αυτή την ομάδα που σήμερα δικαιολογημένα ζηλεύει.
Τώρα όμως ξέρει όπως έγραψε και στο twitter «Εγώ θα 'μαι εδώ από την TV. Πάντα»! Αυτό το «πάντα» όμως όταν μιλάμε για παιχνίδι, όπως είναι το ποδόσφαιρο, πόσο σκληρό μπορεί να είναι για ένα παιδί 21 ετών; Σε αυτά τα 2 χρόνια που τον έφαγε το... ποδοσφαιρικό ξερονήσι, ο Κατίδης έχασε θέση στην εθνική (σ.σ ήταν αρχηγός στις... μικρές) και παράλληλα την ευκαιρία να βρεθεί σε μια μεγάλη ποδοσφαιρική διοργάνωση. Ακόμη έχασε την ευκαιρία να καθιερωθεί σε μια μεγάλη Ελληνική ομάδα όπως η ΑΕΚ, έχασε και την ευκαιρία να κάνει μια καλή μεταγραφή σε ένα club του εξωτερικού. Όπως τόσοι και τόσοι διεθνείς και μη...
Για ένα παιδί που έχει όνειρα, για ένα αμόρφωτο (κατά δήλωση του) παιδί που πέρα από την μπάλα δεν ξέρει τίποτα άλλο να κάνει, αυτή η τιμωρία είναι εξοντωτική. Τον... τελειώνει. Κι αυτό συνέβη με τον Κατίδη, όσο κι αν προσπαθεί να βρει ξανά τα βήματα του στα «χαμηλά» της Ιταλίας!
Τις παραμονές των ευρωεκλογών, αλλά και των Αυτοδιοικητικών εκλογών, όλα τα κόμματα που καταδικάζουν με τον πλέον σαφή τρόπο τον ναζισμό και τις πρακτικές του, δεν είχαν το πρόβλημα να... κλείσουν το μάτι σε ψηφοφόρους προκειμένου να εκλέξουν έναν Ευρωβουλευτή ή να πάρουν ένα δήμο και μια Περιφέρεια.
Κι όταν στα «στρογγυλά τραπέζια» της τηλεόρασης επισημαίνονταν κάτι τέτοιο ως... ελαφρυντικό τόνιζαν πως δεν επιθυμούν «να χαρίσουν τους Έλληνες ψηφοφόρους στα ναζιστικά μορφώματα»! Μήπως ήρθε η ώρα να μην... χαρίσουμε και ένα παιδί 21 ετών, ένα ατόφιο ποδοσφαιρικό ταλέντο;
Μήπως αυτό το «ισόβιος αποκλεισμός» του κυρίου Σαρρή θα πρέπει να γίνει «δεύτερη ευκαιρία;». Άλλωστε ο πρόεδρος της ΕΠΟ και σε πιο... σοβαρά αμαρτήματα ήταν ιδιαίτερα επιεικής! Εξάλλου ο Κατίδης και όσοι είχαν σκοπό να συμπεριφερθούν σαν κι αυτόν (ποδοσφαιρικά τουλάχιστον) το πήραν το μάθημα. Πιθανότατα να μην αλλάξει κάτι. Το πιο πιθανό είναι να παραμείνει αυτή η απόφαση. Έτσι τα γράφω ως... τροφή για σκέψη.
Έτσι γιατί αυτό το... παράπονο που έβγαλε το «τιτίβισμα» του παίκτη που πέρσι έπαιζε στην ιταλική Νοβάρα, θυμίζει τα παιδικά χρόνια του καθενός που για μια μαλακιά (προφανώς όχι τόσο χοντρή όσο του Κατίδη) έμενε κάποιες ώρες κλεισμένος στο σπίτι χάνοντας την μπάλα στην αλάνα ή ένα παιδικό πάρτι! Ή ακόμη κι έναν ποδοσφαιρικό αγώνα που κι αυτός τον έβλεπε ως τιμωρημένος από την TV... Έτσι γιατί μας μας θυμίζει ότι καμία φορά αρετή είναι να συγχωρούμε και να δίνουμε μια δεύτερη ευκαιρία. Ακόμη και με τους μεγαλύτερους εγκληματίες του κόσμου έχει γίνει αυτό...
Πηγή: gazzetta.gr

Χάλια Αργεντινή και Βραζιλία…!!

«Ντου από Παντού» για τα χάλια που έχουν στο μουντιάλ Βραζιλία κι Αργεντινή. Την Βραζιλία την είδαμε. Δεν βλέπεται. Την Αργεντινή την παρακολουθήσαμε. Ούτε αυτή βλέπεται. Τα χάλια
Είναι δυνατόν δυο ομάδες που παραδοσιακά παίζουν μπάλα να έχουν τέτοια χάλια σ’ αυτό το μουντιάλ;
Χοντρή πλάκα
Κοίταζα πριν λίγο το ματς της Αργεντινής και τσιμπιόμουνα. Παραλίγο, δηλαδή, να της κάνει χοντρή πλάκα η Ελβετία.
Σε κάτι
Ή μήπως η Βραζιλία ήταν σε κάτι καλύτερη από την Χιλή; Είχε, δηλαδή, Σάντσες η Βραζιλία;
Δεν μου γεμίζουν το μάτι
Δεν ξέρω αν θα φτάσουν τελικό οι δυο ομάδες μετά την αβανταδόρικη αρχική κλήρωση, όμως προσωπικά δεν μου γεμίζουν το μάτι.
Μπάλα
Περισσότερη μπάλα έχουμε δει από την Ολλανδία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Κολομβία, ακόμα και την Κόστα Ρίκα, παρά από Βραζιλία κι Αργεντινή.
Βαρετά
Ο Μέσι δεν είναι σε σούπερ κατάσταση, ο Νεϊμάρ θέλει μια μπάλα μόνος του, έχουνε κι από έναν, δυο καλούς συμπαίκτες κι αυτό ήταν. Κι έτσι τα παιχνίδια τους είναι βαρετά, κουραστικά, προβλέψιμα.

Πηγή: sportdog.gr

Λίγος ο Σάντος απέναντι στον Ρεχάγκελ!!

Άσε τις παπαριές κάποιων επώνυμων και ειδικών, ονόματα δεν λέμε, ότι η σημερινή εθνική ομάδα επί Σάντος είναι η καλύτερη, ανώτερη από εκείνη επί Ρεχάγκελ. Στο υπογράφω. Τα λένε δημοσίως, όμως δεν τα πιστεύουν αυτά που λένε. Γράφει ο αποδυτηριάκιας
Έγινε ό, τι έγινε στο μουντιάλ, μακρυά πια από τη θερμότητα της παρουσίας στο μουντιάλ, μπορούμε να πούμε κάποιες αλήθειες, με τις οποίες βέβαια κάποιοι πιθανόν να διαφωνούν. Κανένα πρόβλημα.
Κατ' αρχάς ο αποδυτηριάκιας βάζει στην ακρη το αποτέλεσμα. Η ίδια ομάδα με τον ίδιον αντίπαλο στο ίδιο τουρνουά μπορεί να κερδίσει, μπορεί να χάσει. Συμβαίνει. Δεν εκτιμώ πολύ καλύτερη την εθνική ομάδα του 2004 επειδή το σήκωσε. Όχι, βέβαια. Ούτε θα πω ότι η ομάδα του 2014 είναι καλύτερη ακόμα κι αν κατακτούσε το μουντιάλ.
Η ομάδα του 2004 εκπαιδεύτηκε να ψάχνει το γκολ, το αποτέλεσμα μέσα από την άμυνα. Πολύ σωστά. Δεν ήταν σε θέση η ομάδα να κτυπήσει τη νίκη στα ίσα, επιθετικά, με οργάνωση και παραγωγή παιχνιδιού για να δαμάσει τον αντίπαλο. Όχι αυτό.
Γι' αυτό ο Ρεχάγκελ δίδαξε την αμυντική συμπεριφορά, να κάνουν άμυνα ακόμα και οι επιθετικοί, όμως η σκέψη να μη φεύγει ποτέ από την αγωνία της αντεπίθεσης. Ο Γερμανός ήξερε τι υλικό είχε και δεν μπορούσε να πορευθεί διαφορετικά. Δεν ήταν Αγγλία και Γερμανία, Ισπανία και Γαλλία για να κυττάει στα μάτια τον αντίπαλο. Δεν είχε παίκτες ευφυείς, προσωπικότητες.
Ο Σάντος δεν έχει ιδέες στο ποδόσφαιρο σαν προπονητής. Κι αν έχει δεν τις δείχνει. Τον ενδιαφέρει μονάχα η παθητική άμυνα, όχι η ενεργητική άμυνα του Ρεχάγκελ, όχι η άμυνα που αντιδρά, που αν βρει χαραμάδα μπροστά της θα ορμήσει να αρπάξει την ευκαιρία.
Επιμένω. Στο ματς με την Ακτή που η Ελλάδα πήγε περίφημα δεν ήταν εκείνη που πήρε τις πρωτοβουλίες. Ο αντίπαλος, σχεδόν εκβιαστικά, έβαλε την εθνική μας στο παιχνίδι.
Ο Σάντος είναι ένας προκάτ προπονητής. Κατάφερε να μη κερδίσει η ομάδα στην παράταση την Κόστα Ρίκα που έπαιζε με δέκα και σερνότανε, και από στιγμή σε στιγμή περίμενε το μοιραίο, να γλυτώσει και το μαρτύριό της.
Προκάτ προπονητής ο Πορτογάλος όταν έφθασε στο σημείο να αφήσει δύο παπούδες, τον Κατσουράνη και τον Καραγκούνη, να βγάζουν τη δουλειά στο κέντρο. Το έγκλημα. Η αμαρτία. Μέχρι να γυρίσει πίσω από τον Μήτρογλου τον Σαμαρά, προκειμένου αυτός να αβαντάρει τα δύο γερόντια. Σε παρακαλώ.


Πηγή: sportdog.gr

«Δώσαμε ψυχή και σώμα!»

1404240801_962382_1404240902_noticia_grande
Ανχελ Ντι Μαρία μίλησε για το άγχος και την πολύ προσπάθεια της ομάδας του μέχρι να φτάσει στην πρόκριση.
«Ηταν μία νίκη περισσότερο και από δίκαιη. Καταθέσαμε σώμα και ψυχή για 120 λεπτά και δεν εξαφανιστήκαμε ποτέ από το γήπεδο. Προσπαθήσαμε να παίξουμε μπάλα και τελικά έστω και με τρομερά άγχος, καταφέραμε να προκριθούμε». δήλωσε ο Αργεντινός.
Πηγή: arenafm.gr

Τάντιτς ο Αντι-Λαλάνα!!

twente
Η Σοαυθάμπτον δεν έχασε καθόλου χρόνο μετά την μεταγραφή του Άνταμ Λαλάνα στην Λίβερπουλ και προχώρησε στην απόκτηση του Ντούσαν Τάντιτς από την Τβέντε.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει δημοσίευμα του «Sky Sports», ο 25χρονος αναμένεται να  αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Άγγλου μέσου, Άνταμ Λαλάνα.
Πηγή: arenafm.gr

Προς Μελβούρνη ο Λάμπαρντ!

lampardpa1_2474665b
Ο Φρανκ Λάμπαρντ, μετά την αποχώρηση του από την Τσέλσι αναμένεται να συνεχίσει τη καριέρα του στην ομάδα της Melbourne City.
Ένα τεράστιο κεφάλαιο για τον έμπειρο μέσο έκλεισε στη Τσέλσι και σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα της «Daily Mirror» ο Λάμπαρντ τα έχει βρει σε όλα με την Melbourne City!
Πάντως, όπως αναφέρεται ο Άγγλος διεθνής θα παραμείνει στο σύλλογο για μία μόνο σεζόν καθώς υπάρχει «σχέδιο» για τη μετακίνησή του στο MLS και συγκεκριμένα στη New York City.
Πηγή: arenafm.gr

«Με καλούν σε απολογία τα παιδιά μου»

Ο Νικήτας Ματθαίου έκανε δήλωση με αφορμή την κλήση του σε απολογία από την ΚΜΑ.

«Με καλούν σε απολογία τα παιδιά μου»
Δεν νοιώθει κατηγορούμενος ο Νικήτας Ματθαίου, όπως τόνισε και ανέφερε ότι δεν θα αρνηθεί την πρόκληση την Κοινωνίας Μελών Άρη, αλλά και πως δεν πρόκειται να απολογηθεί. «Όταν πηγαίνω να μιλήσω με αρειανούς, πάω μόνος μου», είπε μεταξύ άλλων.

«Είμαι ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ γεννήθηκα, μεγάλωσα και γέρασα ΑΡΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ. Με καλούν σε απολογία τα παιδιά μου. Δεν θα αρνηθώ την πρόσκλησή τους ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΛΟΓΗΘΩ. Δεν νοιώθω κατηγορούμενος. Θα μιλήσω με την ΚΜΑ σαν αρειανός προς αρειανό . ΕΞΑΛΛΟΥ ΚΑΙ Η ΚΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΟΤΑΝ ΠΗΓΑΙΝΩ ΝΑ ΜΙΛΗΣΩ Σ΄ ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ ΠΑΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ», ήταν η γραπτή του δήλωση.

Οι πρεμιέρες του ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα!!

verv3358
Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανάρτησε στην επίσημη ιστοσελίδα της κείμενο με θέμα τις πρεμιέρες του “Δικεφάλου” στο πρωτάθλημα.
Αναλυτικά:
Την ΑΕΛ Καλλονής θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ στην  εκκίνηση του εφετινού μαραθωνίου της Superleague.
Το paokfc.gr σας παρουσιάζει όλες τις πρεμιέρες του ΠΑΟΚ στο εθνικό πρωτάθλημα. Ο Δικέφαλος θα αντιμετωπίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του την Καλλονή σε πρεμιέρα, ενώ το ρεκόρ παρουσιών ως αντίπαλος στην πρώτη αγωνιστική το έχει η ΑΕΚ με επτά αναμετρήσεις σε πρεμιέρα πρωταθλήματος από το 1959 όταν και καθιερώθηε το πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής κατηγορίας.
Αναλυτικά οι πρεμιέρες του ΠΑΟΚ από την έναρξη της Α’ Εθνικής και μετά είναι:
1959-60 ΠΑΟΚ – Μέγας Αλέξανδρος Κατερίνης 3-2
1960-61 ΠΑΟΚ-Απόλλων Καλαμαριάς 2-2
1961-62 Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΟΚ 0-0
1963-64 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-0
1964-65 Πιερικός-ΠΑΟΚ 1-1
1965-66 Αιγάλεω-ΠΑΟΚ 1-0
1966-67 ΠΑΟΚ-Αιγάλεω 3-1
1967-68 ΠΑΟΚ-Αιγάλεω 2-0
1968-69 ΠΑΟΚ-ΟΦΗ 4-1
1969-70 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 1-2
1970-71 Εθνικός Πειραιώς-ΠΑΟΚ 0-0
1971-72 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-0
1972-73 ΠΑΟΚ-Ομόνοια Λευκωσίας 3-1
1973-74 ΑΠΟΕΛ-ΠΑΟΚ 2-3
1974-75 Παναχαϊκή-ΠΑΟΚ 2-0
1975-76 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 3-1
1976-77 Καβάλα-ΠΑΟΚ 0-0
1977-78 Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ 0-0
1978-79 ΠΑΟΚ-Καβάλα 4-1
1979-80 ΠΑΟΚ-Καβάλα 6-2
1980-81 Καστοριά-ΠΑΟΚ 1-1
1981-82 Γιάννινα-ΠΑΟΚ 0-0
1982-83 ΠΑΟΚ-Λάρισα 3-2
1983-84 Απόλλων Καλαμαριάς-ΠΑΟΚ 2-3
1984-85 Απόλλων-ΠΑΟΚ 1-3
1985-86 ΠΑΟΚ-Πανιώνιος 1-2
1986-87 ΠΑΟΚ-Δόξα Δράμας 4-1
1987-88 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-2
1988-89 ΠΑΟΚ-Λάρισα 2-1
1989-90 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 1-1
1990-91 ΠΑΟΚ-Λάρισα 2-1
1991-92 ΠΑΟΚ-Άρης 1-1
1992-93 ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 3-0
1993-94 ΠΑΟΚ-Παναχαϊκή 4-1
1994-95 ΠΑΟΚ-Καβάλα 4-0
1995-96 Ξάνθη-ΠΑΟΚ 2-2
1996-97 ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 3-1
1997-98 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 0-0
1998-99 Ιωνικός-ΠΑΟΚ 1-0
1999-00 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 4-4
2000-01 Καλαμάτα-ΠΑΟΚ 0-0
2001-02 ΠΑΟΚ-Άρης 1-1
2002-03 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-1
2003-04 ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός 0-2
2004-05 ΠΑΟΚ-Κέρκυρα 1-0
2005-06 Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-0
2006-07 ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 0-0
2007-08 Ξάνθη-ΠΑΟΚ 1-0
2008-09 ΟΦΗ-ΠΑΟΚ 0-2
2009-10 ΠΑΟΚ-Λεβαδειακός 3-0
2010-11 ΠΑΟΚ-Πανσερραϊκός 3-2
2011-12 ΠΑΟΚ-Ξάνθη 1-0
2012-13 ΠΑΟΚ-Πανθρακικός 1-0
2013-14 ΠΑΟΚ-Ξάνθη 3-0
Πηγή: arenafm.gr