Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

«Σε τέσσερις χώρες το Ευρωμπάσκετ του 2015»

Το Ευρωμπάσκετ του 2015 είναι πολύ πιθανό να συνδιοργανωθεί από τέσσερις διαφορετικές χώρες, όπως αποκάλυψε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Ενδιαφέρον και από την Ελλάδα.

«Σε τέσσερις χώρες το Ευρωμπάσκετ του 2015»
Όχι μία, ούτε δύο, αλλά τέσσερις χώρες είναι πιθανό να διοργανώσουν το Ευρωμπάσκετ του 2015, σύμφωνα με όσα αποκάλυψε ο Ντέγιαν Μποντιρόγκα. Αρχικά, ήταν προγραμματισμένο να διεξαχθεί στην Ουκρανία το προσεχές Ευρωμπάσκετ, αλλά ύστερα από τις πολιτικές αναταραχές στη χώρα, η FIBA Europe της αφαίρεσε τη διοργάνωση.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα λεγόμενα του Ντέγιαν Μποντιρόγκα, που είναι πρόεδρος της σερβικής ομοσπονδίας μπάσκετ και σημαντικό στέλεχος της FIBA Europe, είναι πολύ πιθανό η διοργάνωση του 2015 να γίνει σε συνεργασία τεσσάρων χωρών. Το συνολικό κόστος της διοργάνωσης ανέρχεται στα 6 εκατ. ευρώ και στην περίπτωση που επιλεγούν τέσσερις χώρες, τότε το ποσό που θα ξοδέψει η καθεμία θα είναι κοντά στα 1,6 εκατ.

Μάλιστα, η ελληνική ομοσπονδία καλαθοσφαίρισης έχει εκφράσει το ενδιαφέρον να συγκαταλέγεται στις χώρες αυτές, με την τελική απόφαση να αναμένεται προς τα τέλη του Σεπτέμβρη. Μέχρι στιγμής, Ισπανία και Τουρκία έχουν καταθέσει φάκελο για την εξ ολοκλήρου ανάληψη της διοργάνωσης.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: