Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Φύλακας... Άνχελ-ος!!

Δεν είχε... Μεσσία, αλλά φύλακα Άγγελο! Με τον Άνχελ Ντι Μαρία να βρίσκει δίχτυα στο 118' της παράτασης -έπειτα από ασίστ του Μέσι- η Αργεντινή προκρίθηκε στους «8», νικώντας 1-0 την αξιόμαχη Ελβετία!

Φύλακας... Άνχελ-ος!
Αγχώθηκε, της βγήκε η ψυχή, χρειάστηκε έναν Άγιο και τον… βρήκε! Την ώρα που τα πάντα έδειχναν πως πάμε σε πέναλτι, ο Άνχελ Ντι Μαρία πήρε την τέλεια πάσα απ’ τον Μεσι και σκοράροντας στο 118’ της παράτασης, λύτρωσε την Αργεντινή κόντρα στην Ελβετία (1-0)!

Έστω κι έτσι λοιπόν, οι Λατινοαμερικάνοι κατάφεραν να πάρουν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά του Μουντιάλ (κόντρα στο νικητή του Βέλγιο-ΗΠΑ) και να συνεχίσουν την πορεία τους για τον τίτλο!

Έπεσαν με το… κεφάλι ψηλά οι παίκτες του Χίτσφελντ που έπαιξαν στα ίσα την «μπιανκοσελέστε» και θα μπορούσαν στις καθυστερήσεις (του έξτρα χρόνου) να στείλουν το ματς στη… ρώσικη ρουλέτα, αν δεν είχε σημαδέψει δοκάρι ο Τζεμαϊλί!

Το ματς:

Αργεντινή φαβορί, Ελβετία αουτσάιντερ. Ναι στα… χαρτιά. Γιατί εκεί που παίζεται η μπάλα, η ομάδα του Χίτσφελντ κόντραρε στα ίσα την παρέα του Μέσι. Και παίζοντας με διπλή ζώνη άμυνας δεν άφηνε περιθώρια στους Αργεντινούς για να δημιουργήσουν σοβαρές απειλές. Κι όσο ο χρόνος περνούσε, όλο και περισσότερο οι παίκτες της «μπιανκοσελέστε» τα ‘βρισκαν σκούρα. Κι αν δεν είχε επέμβει –εντυπωσιακά- ο Ρομέρο, ο Τσάκα θα μπορούσε να είχε βάλει τους Λατίνους σε μεγάλους μπελάδες. Κι αν ο Ντρμιτς ήταν πιο… σοβαρός στο τετ-α-τετ του (στο 41’) και δεν είχε προσπαθήσει με λόμπα να ανοίξει το σκορ, τότε οι Ελβετοί θα μπορούσαν να είχαν πάρει το προβάδισμα πριν την ανάπαυλα.

Δεν ήταν καθόλου καλή η Αργεντινή. Δεν είχε χώρους να κινηθεί, δεν είχε… φαντασία, η άμυνα των αντιπάλων της την είχε εγκλωβίσει. Αλλά σιγά-σιγά στο δεύτερο μέρος έδειξε να αρχίζει να… στροφάρει. Και επιτέλους να απειλεί ουσιαστικά την εστία του Μπενάλιο. Ο γκολκίπερ των Ελβετών, όμως, απέδειξε ξανά πως είναι το τουρνουά των… συναδέλφων του, κρατώντας το μηδέν (σε σουτ του Ρόχο και κεφαλιά του Ιγκουαΐν). Αμφότεροι οι προπονητές έκαναν τις διορθωτικές τους κινήσεις για να πετύχουν αυτό το… χρυσό γκολ, αλλά όσο πηγαίναμε προς φινάλε, όλο κι έσφιγγαν τα λουριά. Και ο Μέσι ήταν ο τελευταίος που είχε την δυνατότητα να γίνει… Θεός, αλλά έπεσε ξανά στο… τείχος του Μπενάλιο, με το ματς να ολοκληρώνεται στο 0-0.

Το τέμπο ήταν ανάλογο και στην παράταση. Δεν φαινόταν στον… ορίζοντα πως θα υπάρξει κάποια αλλαγή. Γιατί όσο και να πάλευε για το γκολ ο Ντι Μαρία (σε φοβερό σουτ του), ο Μπενάλιο ήταν αποφασισμένος να κρατήσει τα ρολά… κατεβασμένα. Μέχρι βέβαια να φτάσουμε στο 118’. Εκεί όπου ο Μέσι το πήρε πάνω του, σε μια κίνηση αλτρουισμού και ομαδικότητας πάσαρε –αν και άλλος θα είχε τελειώσει μόνος την φάση- στον Ντι Μαρία και ο τελευταίος με ωραίο τελείωμα έστειλε τους Αργεντίνους στα… ουράνια. Και εκεί έμειναν γιατί για δική τους καλή τύχη και κακή των Ελβετών, ο Τζεμαϊλί (είχε μπει ως αλλαγή) σημάδεψε δοκάρι στην τελευταία φάση του αγώνα, με το 1-0 να χαρίζει τη νίκη-πρόκριση στην «μπιανκοσελέστε»!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Αργεντινή: Ρομέρο, Γκαράι, Ζαμπαλέτα, Γκάγκο (106’ Μπίλια), Ντι Μαρία, Ιγκουαΐν, Μέσι, Μασεράνο, Ρόχο (105’ Μπασάντα), Φερνάντεζ, Λαβέτσι (74’ Παλάσιο)

Ελβετία: Μπενάλιο, Λιχτστάινερ, Ινλέρ, Τσάκα (66’ Φερνάντες), Μπεχράμι, Ροντρίγκεζ, Μεχμέντι (133’ Τζεμαϊλί), Ντρμιτς (82’ Σεφέροβιτς), Τζουρού, Σχαρ, Σακίρι Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: