Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014

Η μεγάλη ατυχία μας στα Μουντιάλ!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος εξηγεί στο blog του στο gazzetta ποιά είναι η γκίνια που έχει η Ελλάδα σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου. 
ΕΑΝ θέλουμε να είμαστε δίκαιοι σε μία συνολική αποτίμηση της γενικότερης παρουσίας της εθνικής στα Παγκόσμια Κύπελλα, πρέπει να λάβουμε σοβαρά υπόψιν μας μία πολύ σημαντική παράμετρο.
Η Ελλάδα είχε την ατυχία τις τρεις φορές που προκρίθηκε σε τελική φάση Μουντιάλ, να είναι σε διοργάνωση, που δεν παίχτηκε στην Ευρώπη. Τη μία φορά ήταν στη Βόρεια Ευρώπη, τη δεύτερη στη Νότια Αφρική και τώρα στη Νότια Αμερική.
Για μία ευρωπαϊκή ομάδα δεν υπάρχει πιο δύσκολο πράγμα από το να παίζει μήνα Ιούνιο μακριά από την Ευρώπη. Να σας θυμίσω απλά ότι σε αμερικανικό, αλλά και ασιατικό έδαφος, ομάδα της Ευρώπης δεν έχει σηκώσει ποτέ το τρόπαιο. Αυτό από μόνο του τα λέει όλα.
Βλέπουμε και σε αυτό το Μουντιάλ της Βραζιλίας, ότι έμειναν έξω από τη φάση των ομίλων Ισπανία, Ιταλία, Αγγλία, Πορτογαλία και Ρωσία!
Να σκεφθούμε ότι στο τελευταίο Παγκόσμιο Κύπελλο που έγινε στην Ευρώπη, το 2006, από τις οκτώ ομάδες των προημιτελικών, μόνο η Βραζιλία κι η Αργεντινή ήταν εκτός Ευρώπης. Κι αυτές αποκλείστηκαν στα προημιτελικά, με συνέπεια τα ημιτελικά να ήταν από τέσσερις ευρωπαϊκές ομάδες. Τώρα στα προημιτελικά οι μισές ομάδες, λογικά, θα είναι από την Αμερική…
Η Ελλάδα ειδικά της τελευταίας 10ετίας αν έπαιζε σε τελική φάση Μουντιάλ στην Ευρώπη, τουλάχιστον θεωρητικά θα είχε πολύ περισσότερες πιθανότητες διάκρισης. Μην ξεχνάμε ότι το 2004 κατέκτησε το ΓΙΟΥΡΟ και το 2012 έφτασε στα προημιτελικά της διοργάνωσης.
Ίσως στο παγκόσμιο κύπελλο του 2018 στη Ρωσία να μας περιμένει το καλύτερο τουρνουά της Ελλάδας σε Μουντιάλ…
Πηγή: gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: