Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Τι τρέχει με Σπανούλη και Διαμαντίδη!!

Νοκ άουτ για μία ακόμη εβδομάδα, θα μείνει πιθανότατα, ο “V-Span” καθώς πρέπει να ξεκουράσει το γόνατό του, την ίδια ώρα, που ο τραυματισμός του “3D”, δεν εμπνέει ανησυχίες.
Πολύ πιο ανησυχητικές, όσον αφορά στην απουσία του από τα κρίσιμα τρέχοντα παιχνίδια, αποδείχτηκαν οι ενοχλήσεις που αισθάνθηκε στην επιγονατίδα του ο Βασίλης Σπανούλης, λίγες μέρες πριν τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας (28/02) με την Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (ηττήθηκε με 78-74).
 
Ο αρχηγός του Ολυμπιακού, που πονούσε αρκετά, δοκίμασε να προπονηθεί το πρωί της ίδιας μέρας, αλλά δεν τα κατάφερε κι έτσι, ελήφθη η απόφαση να μην αγωνιστεί και να αρχίσει θεραπείες, για να προλάβει τον πολύ σημαντικό αποψινό (21.00) αγώνα με την Εμπόριο Αρμάνι. Οι ενοχλήσεις, όμως, δεν υποχώρησαν αρκετά, έτσι ώστε ο 31χρονος διεθνής γκαρντ να μπορέσει να γυμναστεί σε φουλ ρυθμούς κι έτσι ο αρχηγός των “ερυθρολεύκων” θα αναγκαστεί να παρακολουθήσει με πολιτικά και το κρίσιμο παιχνίδι με τους Ιταλούς! 
 
Μάλλον χάνει και την Μπαρτσελόνα!
 
Το gazzetta.gr έψαξε το θέμα, μίλησε με ειδικούς ορθοπεδικούς του χώρου και σας αποκαλύπτει τι ακριβώς ταλαιπωρεί τον MVP των δύο τελευταίων φάϊναλ-φορ της Ευρωλίγκα. Ο V-Span, πάσχει από μία χρόνια οστεοχονδρίτιδα του κνημιαίου κυρτώματος, που λόγω της κούρασης και της καταπόνησης, έχει προκαλέσει φλεγμονή (τενοντίτιδα) στον επιγονατιδικό τένοντα. Αυτός τραυματισμός, για να περάσει απαιτεί ξεκούραση από 3-4 εβδομάδες.
 
Δεν είναι τίποτε σοβαρό και το έχουν ή το αποκτούν, πολλοί αθλητές στην πορεία. Για να φύγει αυτή φλεγμονή και να περάσει τελείως ο πόνος, πρέπει ο αθλητής να μείνει, στην καλύτερη περίπτωση, τουλάχιστον 10 μέρες εκτός προπονήσεων. Αυτό σημαίνει ότι, υπό κανονικές συνθήκες οΣπανούλης, δύσκολα θα δώσει το παρών και στον αγώνα της ερχόμενης Παρασκευής (14/03) με την Μπαρτσελόνα.
 
Ελαφριά θλάση στον ώμο ο Διαμαντίδης
 
Πολύ λιγότερο σοβαρή είναι η κατάσταση του Δημήτρη Διαμαντίδη, που στη διάρκεια της προπόνησης τουΠαναθηναϊκού, παραπονέθηκε για ενοχλήσεις στον ώμο και κατευθύνθηκε απευθείας στο “ΥΓΕΙΑ” για μαγνητική τομογραφία.
Το αποτέλεσμα έδειξε μία απλή ελαφριά θλάση στον υπερακάνθιο τένοντα του αριστερού ώμου, η οποία δυσκολεύει κάποιες κινήσεις του 33χρονου point-guard, αλλά η ζημιά είναι πολύ μικρή, έτσι ώστε να τον κρατήσει στα “πιτς”!
 
Έτσι λοιπόν, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, ο Καστοριανός πλέϊ-μέϊκερ που νωρίτερα σεζόν, είχε ταλαιπωρηθεί από μία κάκωση στον ίδιο ώμο, θα τεθεί στην διάθεση του Αργύρη Πεδουλάκη για το αυριανό (07/03, 21.45) σημαντικό παιχνίδι με την Λαμποράλ Κούτσα.  
Πηγή: gazzetta.gr

Τα "θαύματα" των μεγάλων ανατροπών!

Στην ένατη αγωνιστική του Τop 16 της Ευρωλίγκας ο Oλυμπιακός υποδέχεται την Ολύμπια Μιλάνο και ο Βασίλης Σκουντής βρίσκει την ευκαιρία να θυμηθεί τις μεγάλες ανατροπές (διαφορών) που έχουν πετύχει οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη...
Ασφαλώς ο πρώτος, ο βασικότερος και ενδεχομένως ο μόνος εφικτός στόχος του Ολυμπιακού στον αυριανό αγώνα με τους Μιλανέζους (θα πρέπει να) είναι η νίκη. Τώρα το εάν και κατά πόσον, εφόσον τη διασφαλίσει από νωρίς, θα μπορέσει κιόλας να κυνηγήσει το +31, αυτή είναι μια άλλη υπόθεση...
Βασικά είναι μια υπόθεση αποπροσανατολισμού, διότι (φαντάζομαι ότι) ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα τολμήσει ν' ανοίξει εκ προοιμίου μια τέτοια κουβέντα στα αποδυτήρια και απλώς θα εύχεται οι πρωταθλητές Ευρώπης να καθαρίσουν νωρίς την ιταλική μπουγάδα και εάν υπάρχουν ο χρόνος και οι προϋποθέσεις τότε μπορεί να ρίξει στο πλυντήριο και τα... άπλυτα της 9ης Ιανουαρίου (81-51)!
Παρεμπιπτόντως ο Ολυμπιακός είχε βρεθεί στο ίδιο τριπάκι και στην περυσινή σεζόν με αντίπαλο την Αναντολού Εφές από την οποία ηττήθηκε στη δεύτερη αγωνιστική της φάσης των ομίλων με 98-72 (-26π.) και έναν γύρο αργότερα (22 Νοεμβρίου 2012) κόντεψε να υπερκαλύψει αυτή τη διαφορά: εντέλει επικράτησε με διαφορά είκοσι δύο πόντων (75-53), αλλά η εξέλιξη του Γ' ομίλου απέδειξε ότι δεν είχε λόγο να κυνηγήσει το +27, διότι ελόγου του τερμάτισε δεύτερος με ρεκόρ 8-2, ενώ οι Τούρκοι κατέλαβαν την τρίτη θέση με 5-5. Παρεμπιπτόντως ο Ολυμπιακός βγήκε δεύτερος στην ισοβαθμία με τη Ζαλγκίρις από την οποία είχε ηττηθεί στο Νέο Φάληρο με 79-61, ενώ τη νίκησε στο Κάουνας με 77-63!
Αφήνω στην άκρη τον προφανή και τον αφανή στόχο του Ολυμπιακού στον αυριανό αγώνα και αρχίζω να ξεφυλλίζω τα αρχεία μου: είναι σίγουρα ιντριγκαδόρικο ακόμη και το μικρό (ή ανύπαρκτο ή μεγάλο, αυτό θα φανεί) ενδεχόμενο να μπορέσουν οι πρωταθλητές Ευρώπης να κυνηγήσουν μια τόσο εντυπωσιακή, ώστε να θεωρείται απίθανη ανατροπή! Μια ανατροπή η οποία, ωστόσο, πριν από μερικά χρόνια θα ήταν φυσιολογική!
Εδώ βεβαίως υφίσταται μια παραδοξολογία. διότι κανονικά τέτοιες μεγάλες ανατροπές θα έπρεπε να είναι πιο εφικτές και αναμενόμενες στη σημερινή εποχή, λόγω των σουτ τριών πόντων και των επιθέσεων των 24 δευτερολέπτων. Παρ' όλα αυτά σήμερα σπανίζουν, άλλωστε σε μια φάση ομίλων με δέκα ή 14 ματς οι διαφορές πόντων δεν παίζουν πλέον τόσο μεγάλο ρόλο όσο στο παρελθόν και δη σε περιπτώσεις, στις οποίες η πρόκριση παιζόταν σε νοκ άουτ αναμετρήσεις...
Το τελευταίο ελληνικό έπος τέτοιου τύπου γράφτηκε στις 29 Μαρτίου του 2005 στην Κοζάνη, όπου ο Μακεδονικός διέλυσε τη Χέμοφαρμ με 96-65 και προκρίθηκε στον τελικό του ULEB Cup, ανατρέποντας μια διαφορά 23 πόντων! Μια εβδομάδα νωρίτερα στο Βρσατς οι Σέρβοι (με προπονητή τον πρώην του ΠΑΟΚ, Ζέλικο Λούκαιτς και με παίκτες τον Πέταρ Ποποβιτς, τον Σάσα Βασίλιεβιτς, τον Σάβο Τζιγκάνοβιτς, τον Μιλένκο Τόπιτς και τον Βοντίγκο Κάμινγκς) είχαν επικρατήσει με 107-84 και ασφαλώς προέβαλαν ως το αδιαμφισβήτητο φαβορί για την πρόκριση στον τελικό, αλλά λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο και κυρίως χωρίς τον... δικηγόρο!
Στην προκειμένη περίπτωση -και σύμφωνα με την παροιμιώδη έκφραση, ως ξενοδόχο εννοώ τον Πιτ Μάικλ, που ούτως ή άλλως αποτελεί "πουλέν" του (ευρισκόμενου στον πάγκο του Μακεδονικού) Αργύρη Πεδουλάκη, και εκείνο το βράδυ πέτυχε 32 πόντους (με 9/10 δίποντα, ½ τρίποντα, 11/13 βολές) και "κατέβασε" επτά ριμπάουντ. Οσο για τον δικηγόρο, κυριολεκτώ, διότι στον επαναληπτικό ημιτελικό δεν κοουτσάρησε ο Αργύρης, που βρισκόταν στο νοσοκομείο με πρόβλημα υγείας, αλλά ο συνεργάτης του Γιάννης Ζαφειρόπουλος, ο οποίος παράλληλα με την καριέρα του στο μπάσκετ, ολοκλήρωσε τις σπουδές του στη Νομική και πλέον εργάζεται ως δικηγόρος, μάλιστα είναι νομικός σύμβουλος του ΠΣΑΚ!
Με τον Πεδουλάκη στο κρεβάτι του πόνου και με τον Zαφειρόπουλο στην άκρη του πάγκου, ο Μακεδονικός προηγήθηκε στο ημίχρονο με 47-37, έτρεξε ένα σερί 23-9 στην τρίτη περίοδο και κατάφερε να υπερκαλύψει το -23 του Βρσατς και να πετύχει έναν αληθινό άθλο, που δυστυχώς δεν είχε συνέχεια στις 19 Απριλίου, στον τελικό του Σαρλερουά, κόντρα στη Λιέτουβος Ρίτας (74-78). Κι εκεί πάντως πέτυχε μια εκπληκτική ανατροπή, καθώς από το -27 μείωσε στο -3, αλλά στο τέλος δεν πρόκαμε!
Η σύνθεση του Μακεδονικού σε αυτή την επική ανατροπή: Καυκής, Παπαμακάριος 15, Χαραλαμπίδης 5, Λουκόφσκι 6, Χάτσον 16 (6ρ.), Ρίματς 9, Χίζνιακ 11 (9ρ.), Μάικλ 32 (7ρ.), Τσάνακ 2, Δαλιάρης, Πέτρουλας, Σ. Γκιζόγιαννης.
Η μεγαλύτερη ανατροπή που έχει πετύχει ελληνική ομάδα στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης βρίσκεται αραχνιασμένη στο ράφι της ΑΕΚ: τη σεζόν 1971-72 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Κυπελλούχων η Ενωση ηττήθηκε στη Σόγια από τη Λέφσκι με διαφορά 34 πόντων (103-69), ωστόσο στη ρεβάνς στο Καλλιμάρμαρο επιβλήθηκε με 115-67 (+38) και προκρίθηκε πανηγυρικά στην επόμενη φάση!
Στο Νο 2 αυτών των μεγάλων ανατροπών βρίσκεται ο Αρης και μάλιστα δυο φορές: τη σεζόν 1982-83 στο Κύπελλο Κόρατς είχε ηττηθεί από τη Χάποελ Χαφούλα με 113-87 (-26) και στο Αλεξάνδρειο πήρε την πρόκριση με 93-66 (+27), χάρη στο buzzer beater του Χάρη Παπαγεωργίου, ενώ την περίοδο 1995-96, πάλι στην ίδια διοργάνωση κατάφερε να ανατρέψει το -26 (54-80) από τη Σταλ Μπόμπρεκ, συντρίβοντας στο "Παλέ" τους Πολωνούς με 94-51 (+43)!
Ο Ολυμπιακός ο οποίος (το επαναλαμβάνω για να μην παρεξηγηθώ) θα ήθελε να πάρει την εκδίκηση του από τους Μιλανέζους, αλλά πρώτιστος στόχος του είναι η νίκη, έχει επίσης στο παλμαρέ του μια μεγάλη ανατροπή: τη σεζόν 1972-73 στο Κύπελλο Κυπελλούχων ηττήθηκε από την ολλανδική Ράακ Παντς Ντελφτ με διαφορά είκοσι πόντων (68-88), αλλά επέστρεψε δριμύτερος στο "Παπαστράτειο", όπου επικράτησε με διαφορά τριάντα πόντων (107-77).
Στον αντίποδα βεβαίως υπάρχουν οι ανάποδες ανατροπές που έχουν πληγώσει συλλήβδην το ελληνικό μπάσκετ στα Κύπελλα Ευρώπης, με την αυριανή αντίπαλο του Ολυμπιακού να είναι ο θύτης της κορυφαίας και πλέον επώδυνης εξ όλων αυτών: το Νοέμβριο του 1986, στην προκριματική φάση του Κυπέλλου Πρωταθλητριών Ευρώπης, ο Αρης είχε ταπεινώσει την Τρέισερ Μιλάνο με 98-67, αλλά στη ρεβάνς γνώρισε την (εδώ και 28 χρόνια) καλυπτόμενη από πέπλο μυστηρίου συντριβή με 83-49 και αποκλείστηκε.
Πηγή: gazzetta.gr

Εντατική δουλειά από την Επιτροπή!

mikra
Από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ βρίσκονται, πλέον, στα Γραφεία της Μίκρας τα μέλη της Επιτροπής, αλλά και της ευρύτερης ομάδας υποστήριξης της ΠΑΕ και μάλιστα σε καθημερινή βάση. Επιχειρείται εντατική δουλειά, προκειμένου να καλυφθεί το χαμένο έδαφος σε όλους τους τομείς λειτουργίας, δράσης, αλλά και υποχρεώσεων της «κυανόλευκης» ποδοσφαιρικής εταιρείας, σε ένα κρίσιμο χρονικό σημείο για την αγωνιστική διαδρομή της ομάδας.
Η συνεργασία με τα στελέχη της ΠΑΕ και του ποδοσφαιρικού τμήματος, αλλά και οι συζητήσεις με ποδοσφαιριστές της ομάδας, για όλα τα ανοικτά θέματα, οι επαφές και οι συσκέψεις αποτελούν υπόθεση καθημερινότητας, προδίδοντας ότι, από εδώ και πέρα, στην Μίκρα επικρατεί μεγάλη κινητικότητα, με στόχο να αντιληφθούν άπαντες στον ποδοσφαιρικό «Ημίθεο» ότι τα δεδομένα άλλαξαν προς το θετικό και ότι υπάρχει η απαραίτητη στήριξη στην προσπάθεια για επιτυχία. Οι επιτελείς της Κίνησης «Ημίθεος Συμμετοχών» εξακολουθούν – παράλληλα – να «τρέχουν» κι όλα τα γραφειοκρατικά θέματα, που αφορούν στη σύσταση και λειτουργία της, ως υποστηρικτικού οργάνου της ΠΑΕ, ενώ δίνουν μέγιστο αγώνα για τη συγκέντρωση των οικονομικών εφοδίων, που θα διασφαλίσουν το να «βγει» η χρονιά χωρίς προβλήματα στο συγκεκριμένο τομέα.
Βεβαίως, επιμένουν να υπογραμμίζουν ότι για τη θετική έκβαση του οικονομικού σκέλους υποστήριξης της ΠΑΕ καταλυτική θα είναι η συμβολή όλων των Ηρακλειδέων, της μεγάλης μάζας του ανώνυμου «γαλάζιου» κόσμου, με το να βρεθούν κοντά και να ενισχύσουν με αγορά εισιτηρίων και παρουσία στο γήπεδο την όλη προσπάθεια.
Πηγή: arenafm.gr

«Μας τρώει η φαγωμάρα»



georgiadis-610x400
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το πρώην μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης.
Μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στο να παραιτηθεί και τόνισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να πάει στην ΠΑΕ.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η καταστροφή του Άρη ήρθε την περίοδο 2009-2012 και όχι νωρίτερα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο  Κωνσταντίνος Γεωργιάδης στον Arena FM 89.4:
Για  την παραίτηση του:
“Δεν έχει σημασία αν έγινε δεκτή η παραίτηση.  Η παραίτηση είναι παραίτηση και έχει ισχύ. Δεν σημαίνει αυτό πως μπαίνω στην ΠΑΕ. Δεν θα μπω και δεν έχω καμιά φιλοδοξία να αποτελέσω μέλος της διοίκησης του Άρη. Στηρίζω κάποιες προσπάθειες που θεωρώ πως είναι σωστές. Αυτό μόνο”.
Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του:
“Παραιτούμαι λόγο κάποιον συμπεριφορών. Όπως δηλώνω στην ανακοίνωση μου θεωρώ πως δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο στην ΚΜΑ και οι μεθοδεύσεις έχουν εκθέσει το σωματείο. Όταν το ίδιο το σωματείο καταθέτει δικόγραφο στο ειρηνοδικείο, το οποίο αναφέρει πως ο κ. Στεφανίδης και ο κ. Φουρλίγκας ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα δεν φαίνεται σαν να έχουν παραιτηθεί; Είμαι στο Άρη από την εκλογή μου και από τότε που συγκροτηθήκαμε σαν σώμα. Η ΚΜΑ δεν λειτουργεί σωστά. Έπρεπε να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες. Πρέπει να αποφασίζουν τα πραγματικά ενεργά μέλη και να τηρούνται κανόνες στις Γενικές Συνελεύσεις και όχι να ισχύει το “είδα φως και μπήκα” και φωνάζω και πιέζω ψυχολογικά τις καταστάσεις. Δεν γίνεται να ψηφίζουν μέλη που δεν έχουν δικαίωμα. Αν ένα διοικητικό συμβούλιο δεν τηρεί και επιβάλλει τους κανόνες του καταστατικού του, πως λειτούργει σωστά; Πως γίνεται να βρίσκεται στις Γενικές Συνελεύσεις λίγο παραπάνω από το 1%;».
Για τον Τατάκη:
“Ο Τατάκης έχει πέσει στο αξίωμα του επειδή δεν συμμετείχε σε σειρά Συνελεύσεων. Είχε πέσει σε ένα ποινικό αδίκημα και απομακρύνθηκε. Την ώρα του διοικητικού συμβουλίου, ηχογραφούσε κρυφά το όσα γίνονταν στο συμβούλιο. Αυτό είναι μια πράξη κακουργηματικής μορφής και τον εντόπισε ο κ. Ταμπακούλης. Του είπαμε τότε πως δεν έρχεται ξανά και να παραιτηθεί για να μην γίνουν και μηνύσεις. Τώρα επανήλθε. Γιατί εγώ παραιτήθηκα; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Πως επανήλθε και ποιος τον επανέφερε;»
Για την στάση του προέδρου της ΚΜΑ:
“Ο πρόεδρος κρατούσε στάση παθητική. Όταν παραιτούνταν τα άλλη μέλη δεν καλούσε τα αναπληρωματικά. Προφανώς επειδή ήθελε να κάνει όσες ενέργειες έκανε. Το είπε ο ίδιος πως θέλει να είναι πρόεδρος στον Άρη. Το ότι ο Σκόρδας πάει να διαλύσει τον Άρη είναι πρόφαση. Ο Σκόρδας, ο Ζαμπέτας και ο Ματθαίου είναι οι μόνοι που θα πάθουν ζημιά και που έχουν εγγυητική ευθύνη. Από το άρθρο 44 αυτό. Η σωτηρία της ομάδας είναι ταυτισμένη με περιουσίες αυτών των ανθρώπων. Ο Σκόρδας έχει ισχυρότατο κίνδυνο να σώσει την ομάδα όχι μόνο ως οπαδός αλλά και για να προστατέψει δικιές του περιουσίες”.
Για το ότι έγραφε μαζικά μέλη παραμονή εκλογών:
“Το να πείσεις κόσμο να γραφτεί στο σωματείο είναι και μέσα στο καταστατικό. Δεν βλάπτει αυτό άσχετα αν ο κ. Στεφανίδης πίστευε πως τους έπειθα τι να ψηφίσουν. Επιπλέον, η ψήφος είναι μυστική. Το οβολό του όμως ο καθένας τον έβαζε¨.
Για τις κατηγορίες πως δεν είχε εισιτήριο διαρκείας:
“Έχω διαρκείας κανονικά. Οικονομικά τακτοποιημένος να μην ήμουνα αυτό δεν με κάνει να χάνω την ιδιότητα του μέλους. Το τακτοποίησα βέβαια”.
Για την διχόνοια στον Άρη:
“Η διχόνοια είναι ένα μαράζι που κατατρώει τον Άρη. Το να αλλάξει αυτό δεν είναι στο χέρι μου αλλά στην συνείδηση του καθενός”.
Για το αν ο Άρης μπορεί να σωθεί:
“Ο Άρης είχε και έχει ελάχιστες πιθανότητες να σωθεί. Είχε ελάχιστες από την αρχή και από τον σχεδιασμό που έγινε. Υπήρξε μια ενίσχυση από τα νέα παιδιά τον Δεκέμβριο. Οι πιθανότητες παραμένουν ελάχιστες και πρέπει να τις εξαντλήσει. Αφού τελείωσε όλη η χρονιά ο κάθε Αρειανός έχει τον χρόνο να κάνει το αγαπημένο του σπορ την φαγωμάρα. Ήταν πολύ λάθος του κ. Στεφανίδη να προκαλέσει την διοικητική τρεμούλα , λες και είχε την λύση ή τα κεφάλαια”.
Για την περίπτωση του να υποβιβαστεί ο Άρης:
“Ανεξάρτητα με τον καθένα,  αν η ομάδα πέσει στην Β’ εθνική ξεχνάμε το άρθρο 99 γιατί είναι βασική προϋπόθεση τα έσοδα της Σούπερ Λιγκ. Επομένως μιλάμε αργότερα για άλλες κατηγορίες ή τις ιστορίες με την απορρόφηση των ΑΦΜ και όλα αυτά που ακούγονται. Στην ουσία σε απορροφάει ο άλλος και αποφασίζει να αλλάξει χρώμα σήμα και επωνυμία. Αν ο Άρης θέλει να μείνει ατόφιος πρέπει να έρθει κάποιος με χρήμα και κεφάλαια. Για να εξυπηρετήσει το άρθρο 99 και να δομήσει μια ομάδα και να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ. Όλα τα άλλα σενάρια είναι καταστροφικά. Αν η ομάδα  μείνει καιρό αλλάζουν όλα, για την ιδέα του ΑΦΜ δεν ξέρω πως το σκέφτονται πολλοί και δυστυχώς πέρασε μια λαίλαπα που καταχρέωσε τα πάντα”.
Για την “λαίλαπα” που διέλυσε τον Άρη:
“Άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στη λαίλαπα καταχρέωσαν τα πάντα επιδιώκουν και αλλαγές διοικήσεων και έχουν και λόγο. Μιλάω σε αυτούς που φαίνονται στο δικόγραφο της αίτησης που κατατέθηκε προχθές.  Ήταν στην ΚΜΑ συνεργαζόμενοι και στηρίζοντες μιας συγκεκριμένης κατάστασης. Το παραμύθι λέει πως η κατάσταση ξεκίνησε από το 2004 αλλά η καταστροφή επήλθε από το 2009 και έπειτα. Όλοι ήθελαν να διοικήσουν τον Άρη τότε με Ευρώπες, ομάδα ανταγωνιστική, ποδοσφαιρική υπεραξία μεγάλη, μεγάλο κύκλο εργασιών στα εισιτήρια και στις επιχειρήσεις του γηπέδου. Τότε ο Άρης ήταν πάρα πολύ ελκυστικός και όλοι ήθελαν να τον διοικήσουν. Το 2009-2012 ήταν η καταστροφική περίοδος που έγινε φτωχοάρης. Αν συγκρίνουμε το 2009 με τώρα βλέπουμε την κόλαση και τον παράδεισο”.
Για τους λόγους που ο Στεφανίδης θέλει μια ομάδα που είναι με ενάμιση πόδι στην Β’ εθνική:
“Η φιλοδοξία είναι ένα στοιχείο που υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους. Από την όλη του στάση έχω εισπράξει την άποψη πως πάντα ήθελε να διοικήσει τον Άρη. Χρηματίστηκε μαζί με τον κ. Σκόρδα κάποια στιγμή  έτσι είναι οι ανθρώπινες συμπεριφορές. Όλα αλλάζουν”.
Για τις δηλώσεις του Ζαμπέτα πως ο Σκόρδας δεν είχε πληρώσει εφορία:
“Ότι λέει κάποιος το λέει αρκεί να το αποδεικνύει. Αν αποδεικνύονται  αυτά που λέει από έγγραφα είναι έτσι. Αλλιώς αμφισβητείτε. Δεν έχω λεπτομερής γνώση για να αναφέρω τι μπορεί να είναι ακριβές και τι όχι”.Πηγή: arenafm.gr

«Να κοπεί κάθε δεσμός με το αμαρτωλό παρελθόν»!

paokfans1
Σε συνέχεια της κοινής ανακοίνωσης των 37 συνδέσμων φίλων ΠΑΟΚ, αποτελεί το κείμενο που δημοσιοποίησε ο Σ.Φ ΠΑΟΚ Πανελλήνιος  που εδρεύει στην Αθήνα, όπου τονίζει μεταξύ άλλων πως θα πρέπει ο ιδιοκτήτης της ομάδας, Ιβάν Σαββίδης, να κόψει κάθε δεσμό που υπάρχει με το αμαρτωλό παρελθόν, «φωτογραφίζοντας» τους ανθρώπους που είναι στην ΠΑΕ.
Διαβάστε την ανακοίνωση ΕΔΩ.

Παραιτήθηκε ο Γεωργιάδης!

georgiadis
Την παραίτησή του από το διοικητικό συμβούλιο της Κοινωνίας Μελών Άρη υπέβαλλε γραπτώς, χθες αργά το βράδυ, ο αντιπρόεδρος του φορέα, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης.
Στην επιστολή του αναφέρετε σε σωρεία παραβάσεων που έχουν συμβεί, σύμφωνα με τα λεγόμενα του, όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα. Αναλυτικότερα τα όσα ανέφερε:
«Σήμερα 5/3/2014 πληροφορήθηκα από τον Τύπο ότι πρόκειται να συνεδριάσει απόψε το Δ.Σ. της Κοινωνίας Μελών Αρη.
Η συνεδρίαση αυτή καθώς και η συνεδρίαση στις 25/2/2014, που όπως πληροφορήθηκα έλαβε χώρα, πραγματοποιήθηκαν ερήμην μου και εν αγνοία μου, χωρίς να κληθώ για να συμμετάσχω, κατά παράβαση ρητής διάταξης του Καταστατικού του Σωματείου.
Οι παραβιάσεις αυτές έρχονται να προστεθούν σε σωρεία παραβιάσεων του Νόμου και διατάξεων του Καταστατικού, που έχουν γίνει το τελευταίο χρονικό διάστημα με πρωταγωνιστές  τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Παναγιώτη Στεφανίδη  και τον Αντιπρόεδρο αυτού Βασίλειο Φουρλίγκα συνεπικουρούμενους  από τα ήδη παραιτηθέντα πρώην μέλη του Δ.Σ. ( Θ.Τανούλα ,  Αν. Ταμπακούλη και Αγγ. Μυσιρλή) και από τον αποπεμφθέντα από μηνών Δημ. Τατάκη, με αποκορύφωμα τη σύγκληση της παράνομης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 26/2/2014, δυνάμει απόφασης του Δ.Σ. στις 21/2/2014, που συνεδρίασε χωρίς να βρίσκεται σε απαρτία.
Αποτέλεσμα των ενεργειών αυτών ήταν η λήψη ακύρων αποφάσεων από την έκτακτη Γενική Συνέλευση  για θέματα εκτός ημερησίας διατάξεως από πρόσωπα, που δεν είναι καν μέλη του Σωματείου ή δεν είχαν δικαίωμα ψήφου.     Επειδή οι παραπάνω ενέργειες, τις οποίες ουδέποτε ενέκρινα και δημόσια κατέκρινα,  διακωμωδούν τις διαδικασίες του Σωματείου, απαξιώνουν τη θεσμική λειτουργία του στις συνειδήσεις των μελών του αλλά και του Αρειανού κόσμου και μειώνουν το κύρος του και την υπόληψή του στην κοινωνία γενικότερα, δηλώνω ότι δεν επιθυμώ πλέον να συμμετέχω σε ένα Δ.Σ., που μετέρχεται τέτοιες μεθόδους με σκοπό τη μεταπήδηση κάποιων από τα μέλη του  σε διοικητικούς θώκους στην Π.Α.Ε. ΑΡΗΣ.
Επειδή ούτως ή άλλως σήμερα δεν υφίσταται διοικητικό συμβούλιο στην Κ.Μ.Α. ,  διότι δεν έχουν απομείνει σ΄αυτό πέντε τουλάχιστον μέλη, όπως ορίζει το Καταστατικό, μετά τις ομολογημένες παραιτήσεις των Παναγιώτη Στεφανίδη και Βασίλειου Φουρλίγκα, σε δικόγραφο του Σωματείου, που  κατατέθηκε στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο ρητά αναφέρεται , μεταξύ άλλων, ότι οι προαναφερόμενοι ήταν «μέχρι πρότινος» μέλη του Δ.Σ., υποβάλω την παραίτησή μου από  το Δ.Σ. της Κοινωνίας Μελών Αρη
Κωνσταντίνος Γεωργιάδης».

Πρωταγωνιστές οι Νάγκετς! (vid)

J
Οι Ντένβερ Νάγκετς νίκησαν τους Ντάλας Μάβερικς και δύο φάσεις του αγώνα βρέθηκαν στην κορυφή της λίστας με τις καλύτερες στιγμές στη χθεσινή (05/03) βραδιά στο ΝΒΑ.









Πηγή: arenafm.gr

ΠΑΟΚ: «Αναρμόδια η ΕΠΟ»

Στη θέση πως η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ είναι αναρμόδια να εκδικάσει τη διένεξη του ΠΑΟΚ με τον Γιώργο Δώνη στηρίχθηκε η υπερασπιστική γραμμή της ΠΑΕ.

ΠΑΟΚ: «Αναρμόδια η ΕΠΟ»
Στην πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ βρέθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι νομικοί εκπρόσωποι της ΠΑΕ ΠΑΟΚ αφού εκδικαζόταν η καταγγελία του Γιώργου Δώνη σε βάρος της ομάδας.

Οι Αχιλλέας Μαυρομάτης και τον Λάμπρος Μπίρδας υποστήριξαν πως η επιτροπή είναι αναρμόδια να λάβει οποιαδήποτε απόφαση από τη στιγμή που ο Έλληνας τεχνικός έχει προσφύγει στα πολιτικά δικαστήρια και από την ΠΑΕ εκφράζεται αισιοδοξία για την έκβαση της υπόθεσης.

Τα δικά της επιχειρήματα παρουσίασε και η πλευρά του Γιώργου Δώνη, ενώ η συνέχεια στο θέμα θα δοθεί τη Δευτέρα μέσω κατάθεσης υπομνημάτων των εμπλεκομένων μερών. Πηγή: sport-fm.gr

Στον ΠΑΟΚ ο Σταματόπουλος!!

Καθήκοντα βοηθού προπονητή στον ΠΑΟΚ ανέλαβε και επίσημα ο Γιώτης Σταματόπουλος, στο πλευρό του Γιώργου Γεωργιάδη.

Στον ΠΑΟΚ ο Σταματόπουλος
Και με τη... βούλα στο τεχνικό τιμ του ΠΑΟΚ εντάχθηκε ο Γιώτης Σταματόπουλος. Ο 42χρονος προπονητής θα πλαισιώσει τον Γιώργο Γεωργιάδη στον πάγκο των Θεσσαλονικέων, προκειμένου να βάλει κι αυτός το λιθαράκι του στην «αναγέννηση» του συλλόγου.

Η ανακοίνωση:

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ ανακοινώνει την πρόσληψη του Γιώτη Σταματόπουλου στη θέση του βοηθού προπονητή. Ο κ. Σταματόπουλος εντάχθηκε ήδη στο προπονητικό τιμ, πραγματοποιώντας σήμερα την πρώτη του προπόνηση στο πλευρό του Γιώργου Γεωργιάδη.

Who is who

Είναι απόφοιτος της σχολής προπονητών της Κολωνίας και κάτοχος του διπλώματος UEFA Pro, έχει δουλέψει ως βοηθός προπονητή -μεταξύ άλλων- στις ομάδες Κ18 και Κ20 της Εθνικής Γερμανίας και στον Πανιώνιο ως βοηθός του Έβαλντ Λίνεν.

Στους Κυανέρυθρους διετέλεσε και πρώτος προπονητής, όπως και στην ΑΕ Ποντίων Κατερίνης, τον Τύρναβο και την Επισκοπή Ρεθύμνου και πρόσφατα στην Εσθονική Ταμέκα Ταρτού. Είναι γεννημένος στις 10.12.1972, μιλάει Γερμανικά και Αγγλικά και είναι επίσης κάτοχος πτυχίου Νομικής από το Πανεπιστήμιο της Κολωνίας.

Δίωρη ομιλία Παπαδόπουλου για τον Παναθηναϊκό!!

Να τονώσει ψυχολογικά τους παίκτες του Άρη προσπάθησε ο Σ. Παπαδόπουλος, εν όψει Παναθηναϊκού, ενώ έκανε ανάλυση του παιχνιδιού των «πρασίνων», καθυστερώντας την έναρξη της προπόνησης για δύο ώρες.

Δίωρη ομιλία Παπαδόπουλου για τον Παναθηναϊκό
Στη 1 το μεσημέρι αντί για τις 11 το πρωί που ήταν προγραμματισμένη ξεκίνησε η σημερινή προπόνηση του Άρη.

Ο λόγος είναι ότι ο Σούλης Παπαδόπουλος αφιέρωσε ένα δίωρο μιλώντας στους παίκτες της ομάδας εν όψει του σαββατιάτικου (8/3, 19:30) εκτός έδρας παιχνιδιού με τον Παναθηναϊκό. Ο 46χρονος τεχνικός, ο οποίος θα συνεχίσει στην ομάδα μετά και την παραμονή του Λάμπρου Σκόρδα, θέλησε αρχικά να προετοιμάσει ψυχολογικά τους ποδοσφαιριστές των «κίτρινων» για το ματς της Λεωφόρου.

Επιπλέον, στάθηκε πολύ στο αγωνιστικό κομμάτι, αναλύοντας τα δυνατά και τα αδύνατα σημεία του «τριφυλλιού». Στην προπόνηση ήταν παρών και ο πρόεδρος του συλλόγου, ο οποίος τα είπε νωρίτερα μαζί με τον Παπαδόπουλο και το μέλος του ΔΣ, Στέφανο Τσιόνκη.
Πηγή: sport-fm.gr

Ο Κάκος στην Τούμπα!!

Τους διαιτητές που θα διευθύνουν τις αναμετρήσεις της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανακοίνωσε η ΕΠΟ.

Ο Κάκος στην Τούμπα
Ο Αναστάσιος Κάκος ορίστηκε να διευθύνει την αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα στο πλαίσιο της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Δημήτρης Θάνος του συνδέσμου Γρεβενών θα διευθύνει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Άρη.

Αναλυτικά οι διαιτητές της 28ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας:

Σάββατο 8/3:

ΟΦΗ- ΠΑΣ Γιάννινα (15:00)

Διαιτητής: Αρετόπουλος (Τρικάλων)
Βοηθοί: Γεωργαράκος, Ταρανάς, Γιάχος

Ξάνθη- Αστέρας Τρίπολης (17:15)

Διαιτητής: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
Βοηθοί: Μπαλτάς, Σταυρουλάκης, Μάνταλος

Παναθηναϊκός-Άρης (19:30)

Διαιτητής: Θάνος (Γρεβενών)
Βοηθοί: Χαρίσης, Σταθόπουλος, Λαμπρόπουλος

Κυριακή, 9/3

Ατρόμητος-Πανιώνιος (15:00)

Διαιτητής: Δελφάκης (Αρκαδίας)
Βοηθοί: Τσολάκης, Βέρρης, Τοπούζης

Απόλλων-Πλατανιάς (17:15)

Διαιτητής: Παππάς (Αθηνών)
Βοηθοί: Καρσιώτης, Κωσταράς, Στυλιάρας

Λεβαδειακός- Παναιτωλικός (17:15)

Διαιτητής: Καμπαξής (Εύβοιας)
Βοηθοί: Αναστόπουλος, Καμπούρης, Παπαπέτρου

Πανθρακικός-Εργοτέλης (17:15)

Διαιτητής: Ιωαννίδης (Αργολίδας)
Βοηθοί: Κόντιζας, Γεωργιάδης, Κουτσιαύτης

ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός (19:30)

Διαιτητής: Κάκος (Κέρκυρας)
Βοηθοί: Ποντίκης, Καραϊσαρίδης, Καλογερόπουλος

Δευτέρα, 10/3

Καλλονή-Βέροια (19:30)

Διαιτητής: Τριτσώνης (Αθηνών)
Βοηθοί: Ακριβός, Αλεξέας, Κύζας

«Δεν υπήρξε τραυματισμός του Αναστασίου»

Στην πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας απολογήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης η ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

«Δεν υπήρξε τραυματισμός του Αναστασίου»
Για τα γεγονότα στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό απολογήθηκε την Πέμπτη ο Ολυμπιακός ενώπιον της Πειθαρχικής Επιτροπής της Σούπερ Λίγκας.

Ο δικηγόρος των Πειραιωτών, Θεόδωρος Γιαννίκος, ανέφερε πως δεν υπήρξε τραυματισμός του Γιάννη Αναστασίου από τη ρίψη του ποτηριού, κάτι που αναφέρει και ο παρατηρητής του αγώνα στην έκθεσή του. «Άλλωστε, δεν είναι εφικτό να υπάρξει τραυματισμός από ένα χάρτινο κύπελλο με υγρό», προσθέτει ο νομικός εκπρόσωπος των «ερυθρόλευκων».

Όσον αφορά τις ρίψεις φωτοβολίδων και την ολιγόλεπτη διακοπή στο 90', η οποία φέρεται να οφείλεται στην παρουσία πέντε με δέκα οπαδών στην περίμετρο του Καραϊσκάκη.

«Αυτό δεν έχει συμβεί. Δεν υπήρξε είσοδος φιλάθλων, η διακοπή πρέπει να ήταν λόγω των ρίψεων», τόνισε ο κ. Γιαννίκος και κατέληξε, λέγοντας: «Η ΠΑΕ Ολυμπιακός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες εδώ και τρία χρόνια κάνουμε αγώνα να μην έχουμε τέτοια περιστατικά. Οι συμπεριφορές των φιλάθλων μας έχουν βελτιωθεί αισθητά».

Τέλος, ο δικηγόρος της ΠΑΕ υποστήριξε ότι δεν είχε προετοιμαστεί επαρκώς για την απολογία της ΠΑΕ λόγω του ότι απουσίαζε αυτές τις ημέρες στο εξωτερικό και ζήτησε να υποβάλει αύριο και γραπτό υπόμνημα.

Το αίτημά του έγινε δεκτό από την Πειθαρχική Επιτροπή, η οποία του έδωσε προθεσμία για την κατάθεση του υπομνήματος μέχρι το πρωί της Παρασκευής στις δέκα και εντός της ίδιας ημέρας θα γίνει γνωστή η απόφασή της.Πηγή: sport-fm.gr

Παίρνει εξιτήριο ο Ολαϊτάν!

Σήμερα ή το αργότερο αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο ο Μάικλ Ολαϊτάν, με τους θεράποντες γιατρούς να εμφανίζονται καθησυχαστικοί για την κατάσταση του Νιγηριανού επιθετικού.

Παίρνει εξιτήριο ο Ολαϊτάν
Τίποτα το ανησυχητικό δεν εμπνέει η κατάσταση του Μάικλ Ολαϊτάν, ο οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του ντέρμπι του Ολυμπιακού με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη.

Ο Νιγηριανός επιθετικός αναμένεται να πάρει άμεσα εξιτήριο από το νοσοκομείο που μεταφέρθηκε μετά το συγκεκριμένο συμβάν.

Συγκεκριμένα, είναι θέμα ημερών να επιστρέψει ο 22χρονος στου Ρέντη, αφού σήμερα ή το αργότερο αύριο θα βγει από το νοσοκομείο.

Ωστόσο, δεν θα επιστρέψει αμέσως στις υποχρεώσεις των Πειραιωτών και η επάνοδός του στους αγωνιστικούς χώρους εξαρτάται από τα ευρήματα των εξετάσεων που υποβλήθηκε από την Κυριακή το απόγευμα.

Όπως λένε και οι γιατροί, η καρδιά του Ολαϊτάν δουλεύει ρολόι και η κατάρρευσή του οφείλεται σε μία ίωση που δεν είχε καταλάβει και την υπερπροσπάθειά του στον αγώνα με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μάλιστα, η ίωση που πέρασε ο Αφρικανός άσος ήταν η «ελαφριά» και όχι εκείνη που έχει αφαιρέσει τη ζωή σε περισσότερους από 70 ανθρώπους στην Ελλάδα. Πηγή: sport-fm.gr

Προσφυγή Σκόρδα κατά ΚΜΑ!!

Αίτηση για να ακυρωθεί κάθε απόφαση που πάρθηκε στο τελευταίο ΓΣ της ΚΜΑ κατέθεσε ο Λάμπρος Σκόρδας στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης, ενώ οι δύο πλευρές θα τα πουν στο δικαστήριο στις 18ης Μαρτίου.

Προσφυγή Σκόρδα κατά ΚΜΑ
Νομικά κατά της Κοινωνίας Μελών Άρη κινήθηκε ο Λάμπρος Σκόρδας. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αίτηση για να ακυρωθεί η Γενική Συνέλευση της ΚΜΑ της περασμένης Τετάρτης , στην οποία δεν είχε δώσει το «παρών» ο ίδιος. Ο κ. Σκόρδας ζητάει να ανακληθούν όλες οι αποφάσεις που πάρθηκαν στη συγκεκριμένη ΓΣ, μεταξύ των οποίων ήταν και η «πτώση» της νυν διοίκησης και η προσφυγή του θα εκδικαστεί αύριο (7/3). Επιπλέον, κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα ώστε να μην εφαρμοστούν οι αποφάσεις μέχρι να βγάλει απόφαση το δικαστήριο.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το Ειρηνοδικείο απέρριψε το αίτημα που είχε υποβάλλει η ΚΜΑ για ανάκληση της διοίκησης Σκόρδα, ενώ ορίστηκε δικάσιμος για τις 18 Μαρτίου και τότε θα βγει η οριστική απόφαση.

Προφανώς, με τη συγκεκριμένη του κίνηση ο επικεφαλής την ΠΑΕ θέλει να «καπαρώσει» την παραμονή του στην ΠΑΕ σε περίπτωση που το Ειρηνοδικείο κρίνει σε περίπου δύο εβδομάδες από τώρα ότι πρέπει να αποτελέσει παρελθόν το τωρινό ΔΣ. Πηγή: sport-fm.gr

Χαμόγελα στην Κομοτηνή!

Δύο σημαντικοί για τον Πανθρακικό ποδοσφαιριστές τέθηκαν στη διάθεση του Άκη Μάντζιου για την προσεχή αναμέτρηση με τον Εργοτέλη.

Χαμόγελα στην Κομοτηνή
Στην ευχάριστη θέση να υπολογίζει δύο σημαντικούς ποδοσφαιριστές του Πανθρακικού βρίσκεται από χθες ο Άκης Μάντζιος.

Οι Ακρίτες ξεκίνησαν ουσιαστικά την προετοιμασία τους για τον προσεχή αγώνα με τον Εργοτέλη και στη διάθεση του έμπειρου τεχνικού επέστρεψε ο Αχιλλέας Σαρακατσάνος (εξέτισε την ποινή του) και ο Ιγκόρ Ντε Σόουζα (που ξεπέρασε τις ενοχλήσεις στον προσαγωγό).

Πλέον το… απουσιολόγιο είναι σχεδόν άδειο για τον 44χρονο προπονητή, με την ομάδα της Κομοτηνής να θέλει να βάλει τέλος στα αρνητικά αποτελέσματα και την επιθετική «ανομβρία» στους τελευταίους αγώνες.
Πηγή: sport-fm.gr

«Τρέχει» το πλάνο!

Επέστρεψε από την Αγγλία, όπου είχε επαφές μεταγραφικού ενδιαφέροντος για τον Παναθηναϊκό, ο Νίκος Νταμπίζας και η SportDay αποκαλύπτει το «πράσινο» πλάνο που έχουν φτιάξει με τον Γιάννη Αναστασίου.

«Τρέχει» το πλάνο
Έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο θέλουν να είναι στον Παναθηναϊκό εν όψει της καλοκαιρινής μεταγραφικής περιόδου.

Προτεραιότητα για τους «πράσινους» για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ είναι η απόκτηση στόπερ, δεξιού μπακ και μεσοεπιθετικού.

Μάλιστα, η SportDay αναφέρει πως ο Νίκος Νταμπίζας σε συνεργασία με τον Γιάννη Αναστασίου έχουν ετοιμάσει λίστα με τους πρώτους αλλά και τους δεύτερους στόχους σε κάθε περίπτωση.

Επίσης, η στήλη «Τρελός του χωριού» υποστηρίζει πως πρόκειται για παίκτες που μένουν ελεύθεροι ή μπορούν να αποκτηθούν με τη μορφή δανεισμού.

Από εκεί και πέρα, ο τεχνικός διευθυντής του «τριφυλλιού» φέρεται να είχε επαφές και με τη Νιούκαστλ για την παραμονή του Αμπέντ και τη νέα σεζόν, αλλά και να εξετάσει άλλες περιπτώσεις εφικτών ποδοσφαιριστών από την Αγγλία εν όψει της προσεχούς μεταγραφικής περιόδου.Πηγή: sport-fm.gr

Έτοιμοι να υπογράψουν!

Οι Γκαρσία και Μπρίτο είναι οι επόμενοι με τους οποίους αναμένεται να ανανεώσει τη συνεργασία του ο Ατρόμητος, καθώς η διοίκηση έχει πάρει την οριστική της απόφαση. Ακολουθεί ο Τσενάμο.

Έτοιμοι να υπογράψουν
Μετά τις ανανεώσεις των Λαζαρίδη, Ταυλαρίδη που έχουν ανακοινωθεί, αλλά και αυτή του Γιώργου Παράσχου που είναι καθαρά τυπικό θέμα στον Ατρόμητο παίρνουν σειρά άλλες τρεις υποθέσεις.

Πρόκειται για τους Πίτου Γκαρσία, Εντουάρντο Μπρίτο και Λουίτζι Τσενάμο. Ήταν σίγουρο ότι οι «μπλε» μετά το αίσιο τέλος με τους δύο βασικούς στόπερ της ομάδας θα έκαναν προσπάθεια να κρατήσουν τους συγκεκριμένους παίκτες. Πλέον, το θέμα τους έχει προχωρήσει αρκετά σε σημείο που υπάρχει σιγουριά ότι θα μείνουν και αυτοί.

Γκαρσία και Μπρίτο έχουν ενημερωθεί για τις προθέσεις της διοίκησης, που περιμένει τους παίκτες για να υπογράψουν. Άμεσα θα γίνει συζήτηση και με τον 34χρονο πορτιέρο, που πραγματοποιεί εξαιρετική σεζόν, με αποκορύφωμα την εμφάνιση της περασμένης Κυριακής με τον Παναιτωλικό στον Αγρίνιο, όταν και αναδείχθηκε MVP της αναμέτρησης.

Μάλιστα, αναμένεται να του γίνει σημαντική αναπροσαρμογή στις αποδοχές του Τσενάμο, ο οποίος έχει κρατήσει το «μηδέν» στις 13 από τις 22 συμμετοχές στη φετινή Superleague.Πηγή: sport-fm.gr

«Τσεκάρει» Ολλανδούς ο Ολυμπιακός!

Με ποδοσφαιριστές από την Ολλανδία σκοπεύει ο Ολυμπιακός να ενισχύσει το υπάρχον ρόστερ του το καλοκαίρι, όπως αποκαλύπτει σήμερα η SportDay.

«Τσεκάρει» Ολλανδούς ο Ολυμπιακός
Τις περιπτώσεις αρκετών ποδοσφαιριστών από την Ολλανδία έχουν ξεχωρίσει στον Ολυμπιακό, όπως αποκαλύπτει η SportDay.

Συγκεκριμένα, η στήλη «Τρελός του χωριού» αναφέρει πως το καλοκαίρι οι Πειραιώτες είναι πιθανό να αποκτήσουν παίκτες που αγωνίζονται στο ολλανδικό πρωτάθλημα για την ενίσχυση του υπάρχοντος ρόστερ τους.

Επίσης, πρόκειται για ποδοσφαιριστές που έχουν μεγάλες δυνατότητες και έχουν ξεχωρίσει στη «χώρα της τουλίπας».

Το ενδιαφέρον τους είναι στραμμένο σε έναν μεσοεπιθετικό – «δεκάρι», έναν σέντερ φορ και έναν εξτρέμ που έχει εξαιρετικές ικανότητες. Πηγή: sport-fm.gr

Πρόταση-μαμούθ για Μέσι η Σίτι!

Έτοιμη να καταθέσει πρόταση ύψους 200 εκατ. ευρώ στην Μπαρτσελόνα για την απόκτηση του Λιονέλ Μέσι παρουσιάζεται η Μάντσεστερ Σίτι, όπως αποκαλύπτει η ισπανική εφημερίδα «Confidencial».

Πρόταση-μαμούθ για Μέσι η Σίτι
Στην αποκάλυψη ότι η διοίκηση της Μάντσεστερ Σίτι έχει προσεγγίσει τον πατέρα του Λιονέλ Μέσι, Χόρχε, και του μετέφερε την επιθυμία να καλύψει τη ρήτρα αποδέσμευσης των 200 εκατ. ευρώ που «δένει» τον Αργεντινό μεσοεπιθετικό με την Μπαρτσελόνα προέβη η ισπανική εφημερίδα «Confidencial».

Συγκεκριμένα, το δημοσίευμα υποστηρίζει ότι – παρότι ο παίκτης ή ο πατέρας του δεν έχουν εκφράσει κάτι για πιθανή αποχώρηση – οι «πολίτες» σκοπεύουν να βάλουν βαθιά το χέρι στην τσέπη για τη μεταγραφή – βόμβα του καλοκαιριού.

Μάλιστα, το ποσό της ρήτρας έχει γίνει γνωστό από τις επαφές που είχαν και οι άνθρωποι της Παρί Σεν Ζερμέν, η οποία φέρεται και εκείνη να θέλει να αποκτήσει τον διεθνή άσο.

Όσον αφορά τώρα τις απολαβές του Μέσι, ο βρετανικός σύλλογος σκοπεύει να του προσφέρει συμβόλαιο με τις ετήσιες απολαβές του να αγγίζουν τα 25 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, η «Confidencial» αναφέρει ότι η Παρί αναμένεται να πουλήσει τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς για να κάνει την απόκτηση του Μέσι πιο εφικτή και να ανταπεξέλθει στην εφορία που καλείται να πληρώσει για τα υψηλά συμβόλαιά της.

Το δημοσίευμα της ισπανικής εφημερίδας καταλήγει με την πρόθεση της Μπαρτσελόνα να προχωρήσει σε επέκταση του υπάρχοντος συμβολαίου του Αργεντινού, ώστε να κόψει την… όρεξη στη Σίτι και τους Γάλλους. Πηγή: sport-fm.gr

Πλησιάζει στην ΑΕΚ ο Ντούνης!!

Σε καλό δρόμο βρίσκεται το θέμα της μεταγραφής του Μάρκου Ντούνη από την ΑΕΚ. Φήμες για προφορική συμφωνία των «κιτρινόμαυρων» με τον παίκτη, τι γίνεται με τον Πανιώνιο.

Πλησιάζει στην ΑΕΚ ο Ντούνης!
Κοντά στην απόκτηση του Μάρκου Ντούνη βρίσκεται η ΑΕΚ, καθώς ο Δημήτρης Μελισσανίδης έδωσε τη συγκατάθεση του για να «τρέξει» την υπόθεση ο Νίκος Λυμπερόπουλος, ενώ κυκλοφορούν οι φήμες ότι υπάρχει προφορική συμφωνία με τον 22χρονο εξτρέμ.

Εφόσον, η Ένωση κλείσει οριστικά την υπόθεση από την πλευρά του παίκτη, θα πρέπει να δει τι θα κάνει και με τον Πανιώνιο. Ο Ντούνης δεσμεύεται με συμβόλαιο, αλλά φαίνεται πως οι «κυανέρυθροι» δεν τον έχουν… δεμένο, διότι του οφείλονται χρήματα και ίσως υπάρχει η δυνατότητα να μείνει ελεύθερος.

Πάντως, το πρώτο βήμα για την απόκτηση του φαίνεται πως το έχει κάνει η ΑΕΚ.

Σε 24 συμμετοχές στη φετινή Superleague o Ντούνης έχει 3 γκολ και 2 ασίστ, ενώ από το 2011 που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα των «κυανέρυθρων» έχει σημειώσει 6 τέρματα σε 47 εμφανίσεις.
Πηγή: sport-fm.gr

Η Κορέα έδειξε τις ατέλειες!

Χρήσιμα συμπεράσματα στο δρόμο για το Μουντιάλ στη Βραζιλία έβγαλε ο Φερνάντο Σάντος στο χθεσινό φιλικό της Εθνικής με τη Νότιο Κορέα που συνήθως κάνει δύσκολη τη ζωή της «γαλανόλευκης».

Η Κορέα έδειξε τις ατέλειες
Δυσκολία στον έλεγχο του ρυθμού και φυσικά να αναλάβει πρωτοβουλίες έδειξε η Εθνική Ελλάδας σε ακόμη ένα παιχνίδι με ασιατική ομάδα, όπως προκύπτει από την ήττα με 2-0 από τη Νότιο Κορέα στο Καραϊσκάκη.

Στο χθεσινό ματς φάνηκε η κούραση αρκετών διεθνών από τις υποχρεώσεις που έχουν με τους συλλόγους τους, γεγονός που αποδεικνύει την έλλειψη «φρεσκάδας».

Οδεύουμε προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, τα πρωταθλήματα βρίσκονται στην τελική τους ευθεία και οι ποδοσφαιριστές προέρχονται από αρκετά και σε πολλές περιπτώσεις συνεχόμενα ματς.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής όπως για παράδειγμα οι: Σαμαράς, Μήτρογλου και Σαλπιγγίδης.

Πολλές φορές ίσως να έχει καλύτερο αποτέλεσμα το να μην έχει πολλά παιχνίδια ένας ποδοσφαιριστής και να είναι σχετικά «φρέσκος», όμως δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό.

Είναι γεγονός ότι οι Κορεάτες έπεφταν πρώτοι πάνω στην μπάλα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Σάντος να μην έχουν την κατοχή της μπάλας και να δυσκολεύονται στο να αναπτυχθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Θεωρητικά πάντα, η Ιαπωνία που θα αντιμετωπίσουμε στη Βραζιλία είναι ποιοτικότερη ομάδα από τη Νότιο Κορέα και γι' αυτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα.

Είναι θετικό ότι στα τελευταία 25 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική είχε καλύτερη παρουσία, κερδίζοντας την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας φάσεις στην αντίπαλη εστία, με αποκορύφωμα τα τρία δοκάρια σε δύο φάσεις.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έβγαλε τα συμπεράσματά του, διαπιστώνοντας τα σημεία που η «γαλανόλευκη» πρέπει να βελτιώσει μέχρι το Μουντιάλ.

Στην έναρξη της προετοιμασίας και φυσικά στα φιλικά που ακολουθούν (σ.σ. με Πορτογαλία, Νιγηρία και Βολιβία) θα επιχειρήσει να διορθώσει τις «ατέλειες» της ομάδας, προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμη για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Πηγή: sport-fm.gr

Ο Κάμπελ νίκησε τους Παραγουανούς του Ολυμπιακού1

Με πρωταγωνιστή τον Τζόελ Κάμπελ η Κόστα Ρίκα κατάφερε να βάλει τέλος στις τρεις σερί ήττες που είχε σε φιλικά ματς, αφού κατάφερε να επικρατήσει με σκορ 2-1 της Παραγουάη των Βαλντές και Πέρες.

Ο Κάμπελ νίκησε τους Παραγουανούς του Ολυμπιακού
Εξαιρετική εμφάνιση πραγματοποίησε η Κόστα Ρίκα κόντρα στην Παραγουάη, την οποία νίκησε με σκορ 2-1 και έβαλε τέλος στο αρνητικό σερί με τρεις ήττες σε φιλικές αναμετρήσεις.

Οι Κοσταρικανοί προηγήθηκαν στο 44’ με την ένα γκολ για… Όσκαρ του Τζόελ Κάμπελ, ο οποίος είδε ότι ο Φερνάντες ήταν έξω από την εστία του και τον «κρέμασε» με ένα σουτ που έκανε έξω από την περιοχή.

Στη συνέχεια, οι γηπεδούχοι πέτυχαν και δεύτερο τέρμα, με τον Σαμπορίο που εκμεταλλεύτηκε άριστα την ασίστ του Μπαράντες και πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του αντίπαλου τερματοφύλακα.

Από την πλευρά τους, οι Παραγουανοί μείωσαν με τον Γκόμες, ο οποίος σκόραρε με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Ρόχας.

Όσον αφορά τώρα τους παίκτες του Ολυμπιακού, όλοι τους ξεκίνησαν ως βασικοί στη φιλική αναμέτρηση που έλαβε χώρα στο «Σαν Χοσέ». Ο Κάμπελ έπαιξε στο πρώτο ημίχρονο και ο Πέρες και ο Βαλντές αντικαταστάθηκαν στο 64’ και στο 67’, αντίστοιχα.

Δείτε το σχετικό βίντεο




Πηγή: sport-fm.gr

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Πιστόριους!! (video)

Ο Όσκαρ Πιστόριους ξέσπασε σε λυγμούς την ώρα που ο γείτονάς του περιέγραφε τη στιγμή που βρήκε το πτώμα της Ρίβα Στίνκαμπ και τον ίδιο από πάνω της να προσεύχεται.

Ξέσπασε σε λυγμούς ο Πιστόριους (video)
Συγκλονιστικές στιγμές εκτυλίχθηκαν την τέταρτη μέρα της δίκης του Όσκαρ Πιστόριους για τη δολοφονία της Ρίβα Στίνκαμπ. Ο γείτονας του παραολυμπιονίκη, Γιόχαν Στιπ, κλήθηκε να καταθέσει και ανέφερε λεπτομερώς όσα αντίκρισε όταν έτρεξε στο σπίτι τους μετά τους πυροβολισμούς που άκουσε. Ο Πιστόριους στο άκουσμα των λεπτομερειών δεν άντεξε, έσκυψε στη θέση του κρατώντας το κεφάλι του και φάνηκε να κλαίει με λυγμούς, όπως και αρκετά μέλη της οικογένειας του θύματος.

«Όταν έφτασα είδα ότι η Ρίβα είχε ένα τραύμα στο μηρό και στο χέρι, καθώς επίσης και στο κεφάλι. Γρήγορα αντιλήφθηκα πως με τέτοια τραύματα δεν μπορούσε να επιζήσει. Δεν είχε σφυγμό και δεν ανέπνεε. Ο Όσκαρ προσπαθούσε να τη βοηθήσει να αναπνεύσει και έκλαιγε, ενώ προσευχόταν στο Θεό να την αφήσει να ζήσει. Κάποια στιγμή μέσα στις προσευχές του είπε πως αν επιζούσε θα αφιέρωνε όλη τη ζωή του στο Θεό. Δυστυχώς εγώ δεν μπορούσα να κάνω κάτι, ήταν πολύ σοβαρά τραυματισμένη για να ζήσει», ανέφερε ο μάρτυρας, ενώ πρόσθεσε πως δεν ήθελε να αφήσει μόνο του τον Πιστόριους καθώς «… ήταν πολύ αναστατωμένος και φοβόμουν μήπως κάνει κακό στον εαυτό του».


Πηγή: sport-fm.gr

Ώρα για «ερυθρόλευκο» come back άνευ… αρχηγού!!

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται απόψε (06/03, 21:00) στο ΣΕΦ την Αρμάνι Μιλάνο για την 9η αγωνιστική του Top 16, χωρίς τον Σπανούλη στη 12άδα του, με μόνο στόχο την επιστροφή του στις νίκες!

Ώρα για «ερυθρόλευκο» come back άνευ… αρχηγού!
Ώρα για τη μεγάλη επιστροφή παρά τη μεγάλη απουσία! Με όπλο τον κόσμο του ο Ολυμπιακός φιλοξενεί απόψε (06/03, 21:00, Novasports 3, ΝovaΣΠΟΡ FM 94.6, www.sport-fm.gr) στο ΣΕΦ την Αρμάνι Μιλάνο για την 9η αγωνιστική του Top 16 της Euroleague και θέλει μόνο τη νίκη για να διατηρήσει τις ελπίδες του όσον αφορά στην κατάκτηση της δεύτερης, προνομιούχου θέσης του Ε’ ομίλου. Έξτρα κίνητρο, αν και δεν το παραδέχονται οι Πειραιώτες, είναι η ρεβάνς για τη συντριβή με 30 πόντους στο παιχνίδι του πρώτου γύρου.

Οι Πρωταθλητές Ευρώπης έρχονται από δύο συνεχόμενες ήττες στη διοργάνωση, από Παναθηναϊκό και Φενέρ, ενώ από την άλλη η Αρμάνι έχοντας νικήσει το «τριφύλλι» την περασμένη αγωνιστική απολαμβάνει μόνη της τη δεύτερη θέση του ομίλου.

Στην προσπάθειά τους αυτή οι «ερυθρόλευκοι» θα στερηθούν τις πολύτιμες υπηρεσίες του Βασίλη Σπανούλη. Όπως και στο παιχνίδι με τη Φενέρ την περασμένη εβδομάδα, έτσι και κόντρα στην Αρμάνι, ο Γιώργος Μπαρτζώκας δεν θα έχει στη διάθεση του τον Λαρισαίο γκαρντ καθώς δεν ξεπέρασε την τενοντίτιδα στο γόνατο και τέθηκε εκτός 12άδας για δεύτερο συνεχόμενο ματς στη φάση των «16».

Η απουσία του αρχηγού του Ολυμπιακού είναι βέβαιο ότι προβληματίζει. Ωστόσο οι Πειραιώτες απέδειξαν με την εμφάνισή τους κόντρα στην ομάδα του Ομπράντοβιτς ότι μπορούν να είναι ανταγωνιστικοί ακόμα και χωρίς το μεγάλο τους αστέρι. Σύμμαχός τους στην προσπάθεια τους αυτή, οι φίλαθλοι τους που σε ακόμα ένα ματς Ευρώπης, αναμένεται να δώσουν βροντερό «παρών» στο ΣΕΦ. Στα υπόλοιπα αγωνιστικά, ενοχλήσεις στη μέση είχε ο Γιώργος Πρίντεζης, αλλά δεν αναμένεται να τον κρατήσουν εκτός παρκέ.

Προβλήματα υπάρχουν και από την άλλη πλευρά. Αμφίβολος για λογαριασμό των φιλοξενούμενων είναι ο Κιθ Λάνγκφορντ. Ο Αμερικανός της γκαρντ έχει ενοχλήσεις στο γόνατο και η συμμετοχή του –ή μη- στην αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» θα αποφασισθεί από το ιατρικό τιμ και τον Λούκα Μπάνκι την τελευταία στιγμή.

Διαιτητές της αναμέτρησης θα είναι οι Μιλιβόγιε Γιόβτσιτς (Σερβία), Έντι Βιατόρ (Γαλλία) και Μπενχαμίν Χιμένεθ (Ισπανία).

Οι αριθμοί λένε…

… ότι ο Ολυμπιακός υπερέχει σε επίθεση (78,1-73,9) και άμυνα (72,6-73,4), ριμπάουντ στο σύνολο (34,1-33,2) και αμυντικά (24,4-22,7), ασίστ (17,2-12), τάπες (3,8-2,3), ευστοχία σε δίποντα (54,1%-49,2%) και τρίποντα (37,1%-34,7%), έχει λιγότερα λάθη (11,6-12,6) και μεγαλύτερο index (87,6-74,3). Η Αρμάνι υπερτερεί μόνο σε επιθετικά ριμπάουντ (9,6-10,4), κλεψίματα (5,3-6,2) και ευστοχία στις βολές (70,2%-72,2%).


Η προϊστορία λέει…

… ότι ο Ολυμπιακός έχει κι εδώ το πάνω χέρι, καθώς σε εννιά αναμετρήσεις μετρά έξι νίκες. Ως γηπεδούχος, δε, έχει τέσσερις νίκες σε ισάριθμα ματς, τρεις στο νήμα (87-84 τη σεζόν 1996/97, 84-81 το 2008/09 και 82-81 πέρσι) και μία με διαφορά (89-67 την περίοδο 2005/06).


Αναλυτικά το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής του Top 16

Ε’ Όμιλος

Ολυμπιακός-Εμπόριο Αρμάνι Μιλάνο 21:00
Μπαρτσελόνα-Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ 21:45
Παναθηναϊκός-Λαμποράλ Κούτσα (21:45, 7/3)
Ουνικάχα Μάλαγα-Αναντολού Εφές (21:45, 7/3)

Βαθμολογία (Σε 8 αγωνιστικές)

Μπαρτσελόνα 8-0
Αρμάνι Μιλάνο 5-3
Ολυμπιακός 4-4
Φενερμπαχτσέ 4-4
Παναθηναϊκός 4-4
Μάλαγα 4-4
Εφές Αναντολού 2-6
Λαμποράλ Κούτσα 1-7


ΣΤ’ Όμιλος

Ζαλγκίρις Κάουνας-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19:45
Παρτίζαν-Μπάγερν Μονάχου 21:45
Λοκομοτίβ Κουμπάν-Μακάμπι Τελ Αβίβ (18:00, 7/3)
Γαλατασαράι-Ρεάλ Μαδρίτης (20:00, 7/3)

Βαθμολογία (Σε 8 αγωνιστικές)

Ρεάλ Μαδρίτης 7-1
ΤΣΣΚΑ Μόσχας 7-1
Μακάμπι Τελ Αβίβ 6-2
Μπάγερν Μονάχου 4-4
Γαλατασαράι 3-5
Λοκομοτίβ Κουμπάν 3-5
Ζαλγκίρις Κάουνας 1-7
Παρτίζαν 1-7 Πηγή: sport-fm.gr

Έχασε, αλλά μοίρασε τάπες ο Θανάσης!

Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο έφυγε ηττημένος, αλλά με καλή εμφάνιση και τέσσερις τάπες από τον αγώνα της ομάδας του στο NBDL.

Έχασε, αλλά μοίρασε τάπες ο Θανάσης
Δεν ήταν η μέρα της οικογένειας Αντετοκούνμπο, αφού μετά τον Γιάννη και τους Μπακς στο ΝΒΑ, έχασε και ο Θανάσης με τους Ντέλαγουερ 87ερς στο NBDL.

Στην ήττα με 128-124 από τους Λος Άντζελες Ντιφέντερς, ο 21χρονος φόργουορντ είχε καλή παρουσία με 12 πόντους (2/3 βολές, 5/8 δίποντα), 8 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 4 τάπες σε 22:46. Πηγή: sport-fm.gr

Άρεσαν, αλλά έχασαν!

Κουφός και Καλάθης έκαναν πολύ καλή εμφάνιση αλλά οι Γκρίζλις έχασαν στο Μπρούκλιν. Ηττημένος και ο Αντετοκούνμπο. Συντριβή Πέισερς στη Σάρλοτ. Τέλος στο απίθανο σερί του Κόρβερ.

Άρεσαν, αλλά έχασαν
Οι Γκρίζλις γνώρισαν την ήττα με 103-94 από τους Νετς στο Μπρούκλιν παρά την πολύ καλή παρουσία που είχαν οι δύο Έλληνες της ομάδας. Ο μεν Κώστας Κουφός είχε 12 πόντους (6/9 δίποντα, 0/2 βολές), 8 ριμπάουντ, 2 κλεψίματα και 1 τάπα σε 19:12, ο δε Νικ Καλάθης είχε 10 πόντους (2/2 βολές, 4/7 δίποντα, 0/1 τρίποντο), 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 4 κλεψίματα σε 30:01.

Οι Μπακς ηττήθηκαν με 116-102 στο Μιλγουόκι από τους Κινγκς με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μένει στα ρηχά έχοντας 5 πόντους (1/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα), 1 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 1 τάπα σε 17:43.

Οι Πέισερς όχι απλώς έχασαν, αλλά συνετρίβησαν με 109-87 από τους Μπόμπκατς με κορυφαίο τον Αλ Τζέφερσον που είχε 34 πόντους, ενώ οι Ρόκετς με 31 πόντους του Τζέιμς Χάρντεν είχαν εύκολο έργο στο Ορλάντο με 101-89.

Οι Μπουλς επιβλήθηκαν 105-94 των Πίστονς στο Ντιτρόιτ και ο Γιοακίμ Νοά έφτασε σε δεύτερο τριπλ-νταμπλ στα τελευταία τρία παιχνίδια και έκτο συνολικά στην καριέρα του με 10 πόντους, 11 ριμπάουντ και 11 ασίστ.

Οι Νικς μετά από επτά σερί ήττες κέρδισαν με 118-106 στη Μινεσότα χάρη κυρίως στον Καρμέλο Άντονι που είχε 33 πόντους, αλλά αυτή τη φορά και συμπαράσταση από τους συμπαίκτες του.

Τέλος, οι Χοκς γνώρισαν βαριά ήττα με 102-78 από τους Μπλέιζερς με την είδηση της βραδιάς να είναι το γεγονός ότι το σερί-ρεκόρ του Κάιλ Κόρβερ με 127 αγώνες στους οποίους είχε πετύχει τουλάχιστον ένα τρίποντο σταμάτησε καθώς είχε 0/5.

Αναλυτικά:

Σάρλοτ Μπόμπκατς-Ιντιάνα Πέισερς 109-87 Τζέφερσον 34, Γουόκερ 19, ΜακΡόμπερτς 12, Ντάγκλας-Ρόμπερτς 12, Ζέλερ 11, Νιλ 10-Τέρνερ 22, Χιλ 17, Στίβενσον 12, Κόουπλαντ 11, Γουέστ 10.

Ορλάντο Μάτζικ-Χιούστον Ρόκετς 89-101 Αφλάλο 18, Βούτσεβιτς 15 (10 ριμπ.), Χάρκλες 15, Χάρις 10-Χάρντεν 31, Χάουαρντ 19 (13 ριμπ.), Πάρσονς 19, Τζόουνς 17 (11 ριμπ.).

Ουάσινγκτον Ουίζαρντς-Γιούτα Τζαζ 104-91 Αρίζα 26, Μπιλ 22, Γκορτάτ 16, Γκούντεν 12, Γουόλ 14 (10 ασίστ)-Μπερκς 19, Μπερκ 14, Χέιγουορντ 12, Καντέρ 11.

Μπόστον Σέλτικς-Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς 88-108 Όλινικ 19, Ρόντο 14, Μπας 11, Σάλιντζερ 11, Μπέιλες 10-Λι 18 (10 ριμπ.), Τόμπσον 18, Κρόφορντ 15, Κάρι 14, Ιγκουοντάλα 11.

Μπρούκλιν Νετς-Μέμφις Γκρίζλις 103-94 Τζόνσον 21, Θόρντον 20, Ουίλιαμς 16, Πιρς 14, Μπλάτσε 12-Λιούερ 19, Γκασόλ 18, Άλεν 15, Τζόνσον 12, Κουφός 12, Καλάθης 10.

Ντιτρόιτ Πίστονς-Σικάγο Μπουλς 94-105 Μονρό 27, Σίνγκλερ 16, Ντράμοντ 15, Σμιθ 15-Όγκουστιν 26, Γκίμπσον 22, Μπάτλερ 18 (12 ριμπ.), Νοά 10 (11 ριμπ., 11 ασίστ), Μπούζερ 10.

Μιλγουόκι Μπακς-Σακραμέντο Κινγκς 102-116 Νάιτ 25, Άντριεν 15, Μίντλετον 11-Τόμας 25, Γκέι 22, Κάζινς 21 (10 ριμπ.), ΜακΚόλουμ 15, Έβανς 13.

Μινεσότα Τίμπεργουλβς-Νιου Γιορκ Νικς 106-118 Λοβ 19, Πέκοβιτς 17, Μπρούερ 16, Μάρτιν 12, Ρούμπιο 11, Μουχάμαντ 10-Άντονι 33, Στούντεμαϊρ 18, Φέλτον 18, Τσάντλερ 15 (14 ριμπ.), Σμιθ 14, Χάρνταγουεϊ 11.

Ντένβερ Νάγκετς-Ντάλας Μάβερικς 115-110 Τσάντλερ 21, Λόσον 20, Φαρίντ 16, Φόι 16, Χίκσον 16, Άρθουρ 10, Μοζγκόφ 3 (10 ριμπ.)-Νοβίτσκι 27, Ράιτ 18, Κάρτερ 17, Έλις 16, Μάριον 15, Χάρις 2 (11 ασίστ).

Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς-Ατλάντα Χοκς 102-78 Ουίλιαμς 15, Μπατούμ 14 (18 ριμπ.), Λόπεζ 12, Λίλαρντ 12, Όλντριτζ 10, Μάθιους 10-Μάρτιν 16, Άντιτς 10, Τιγκ 10.

Οι βαθμολογίες του ΝΒΑ Πηγή: sport-fm.gr

Ο Μίτσελ δεν ξέχασε τη Ρεάλ! (pic)

Εκατόν δώδεκα χρόνια συμπληρώνονται σήμερα από την ίδρυση της Ρεάλ Μαδρίτης και ο Μίτσελ απέδειξε τι σημαίνει για εκείνον η «βασίλισσα της Ευρώπης».

Ο Μίτσελ δεν ξέχασε τη Ρεάλ (pic)
Τεράστια είναι η ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία σήμερα συμπληρώνει 112 από την ίδρυσή της.

Ένας από τους σημαντικότερους παίκτες που έχουν φορέσει τη φανέλα της «βασίλισσας» είναι και ο Μίτσελ, ο σημερινός προπονητής του Ολυμπιακού, που δεν ξέχασε να ευχηθεί στην ομάδα της καρδιάς του.

Το «τιτίβισμα» του Ισπανού τεχνικού

Felicidades al club que me lo dio todo como jugador por esos 112 años de leyenda @realmadrid


Πηγή: sport-fm.gr

Αργεντινή: Νέες «ζωγραφιές» από Νιούελς Ολντ Μπόις!! (videos)

Μία ακόμα ευρεία νίκη σημείωσαν οι Νιούελς Ολντ Μπόις διαλύοντας με 4-1 τη Βελέζ στην έκτη αγωνιστική του Final της Αργεντινής.
Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου άνοιξε το σκορ ο Γκαμπριέλ Χάιντσε, ενώ στο ξεκίνημα του δεύτερου οι Μίλτον Κάσκο και Κρίστιαν Ντίαζ «εκτόξευσαν» το σκορ στο 3-0. Ακολούθησε 3-1 με τον Ρομπέρτο Νάνι στο 79ο, αλλά στο 83ο αποβλήθηκε ο Φακούντο Καρντόζο των ηττημένων με δεύτερη κίτρινη κάρτα και στο 88ο ο Βίκτορ Φιγκερόα βρήκε δίχτυα από το… σπίτι του. Από την πλευρά της, η Μπόκα Τζούνιορς κέρδισε την Ολίμπο με 2-0 χάρη σε γκολ του Χουάν Σάντζεζ Μίνιο στο 53ο λεπτό και πέναλτι στο 85ο λεπτό από τον Χουάν Ρομάν Ρικέλμε, ο οποίος μόλις σήμερα επέστρεψε στη δράση.
Ακόμα, η Λανούς κατέβαλε τη Ρασίνγκ Κλουμπ με 1-0 χάρη σε γκολ του Φερνάντο Μπαριέντος στο 28ο λεπτό, ο οποίος είχε και δοκάρι, ενώ οι πρώην παίκτες της ΑΕΚ, Ισμαέλ Μπλάνκο και Σεμπαστιάν Σάχα, ήταν βασικοί για την ομάδα τους. Τέλος, η Εστουντιάντες έχασε την ευκαιρία να σκαρφαλώσει στην κορυφή της Inicial, αν και προηγήθηκε στο 72ο λεπτό με τον Ρομάν Μαρτίνεζ, αφού αρκέστηκε σε εκτός έδρας 1-1 με την Μπελγκράνο λόγω πέναλτι του Σέζαρ Περέιρα στο 88ο.
Παρακάτω όλα τα αποτελέσματα της βραδιάς:
Μπελγκράνο-Εστουντιάντες 1-1
Λανούς-Ρασίνγκ Κλουμπ 1-0
Μπόκα Τζούνιορς-Ολίμπο 2-0
Νιούελς Ολντ Μπόις-Βελέζ Σάρσφιλντ 4-1
Και οι βαθμολογίες:
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Κολόν Σάντα Φε
6
13
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
6
11
Γοδόι Κρουζ
6
10
Μπελγκράνο
6
10
Βελέζ Σάρσφιλντ
6
10
Νιούελς Ολντ Μπόις
6
9
Σαν Λορένζο
5
9
Χιμνάσια Λα Πλάτα
6
8
Ατλέτικο Ραφαέλα
6
8
Αρχεντίνος Τζούνιορς
6
8
Μπόκα Τζούνιορς
6
7
Ρίβερ Πλέιτ
5
7
Ροζάριο Σεντράλ
5
7
Ολίμπο
6
7
Λανούς
6
7
Τίγκρε
5
6
Άρσεναλ Σαραντί
5
6
Ολ Μπόις
6
6
Ρασίνγκ Κλουμπ
6
4
Κίλμες
5
3
Σημείωση: Ο πρωταθλητής του Final προκρίνεται στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2015 και θα αντιμετωπίσει την πρωταθλήτρια της Inicial, Σαν Λορένζο, στο τέλος της σεζόν. Ο υπερπρωταθλητής θα πάρει μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014.
ΟΜΑΔΑ
ΑΓΩΝΕΣ
ΒΑΘΜΟΙ
Μπελγκράνο
25
39
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
25
38
Ατλέτικο Ραφαέλα
25
37
Μπόκα Τζούνιορς
25
36
Γοδόι Κρουζ
25
34
Χιμνάσια Λα Πλάτα
25
34
Αρχεντίνος Τζούνιορς
25
33
Ροζάριο Σεντράλ
24
33
Τίγκρε
24
31
Ολίμπο
25
30
Ολ Μπόις
25
28
Ρίβερ Πλέιτ
24
28
Κίλμες
24
24
Ρασίνγκ Κλουμπ
25
20
Κολόν Σάντα Φε
25
19
Σημείωση: Η συνολική κατάταξη του 2013-14 θα καθορίσει τις ομάδες που θα πάρουν μέρος στο Κόπα Σουνταμερικάνα του 2014. Οι πρώτες πέντε ομάδες θα πάρουν «εισιτήριο» μαζί με τον υπερπρωταθλητή της σεζόν.
ΟΜΑΔΑ
ΜΕΣΟΣ ΟΡΟΣ
Βελέζ Σάρσφιλντ
1.64
Μπόκα Τζούνιορς
1.61
Νιούελς Ολντ Μπόις
1.60
Λανούς
1.58
Άρσεναλ Σαραντί
1.58
Μπελγκράνο
1.51
Ρίβερ Πλέιτ
1.48
Σαν Λορένζο
1.44
Ροζάριο Σεντράλ
1.38
Χιμνάσια Λα Πλάτα
1.36
Εστουντιάντες Λα Πλάτα
1.35
Ρασίνγκ Κλουμπ
1.30
Ατλέτικο Ραφαέλα
1.29
Τίγκρε
1.28
Κολόν Σάντα Φε
1.24
Ολ Μπόις
1.22
Ολίμπο
1.20
Γοδόι Κρουζ
1.20
Κίλμες
1.19
Αρχεντίνος Τζούνιορς
1.18
Σημείωση: Οι τρεις τελευταίες ομάδες της τριετής κατάταξης θα υποβιβαστούν στη δεύτερη κατηγορία.









Πηγή: onsports.gr

Χατζηαποστόλου στο Metropolis: «Δεν μπορεί να φερθεί εκδικητικά η ΕΠΟ στον ΠΑΟΚ»

Στο Αθλητικό Metropolis και την εκπομπή «Στη Σέντρα» φιλοξενήθηκε το μέλος του δ.σ. της ΕΠΟ Βασίλης Χατζηαποστόλου.

Αναλυτικά τα όσα τόνισε:

Για τον ορισμό του διαιτητή του ντέρμπι ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: «Ο Κάκος είναι ο καλύτερος διαιτητής των τελευταίων χρόνων. Διανύει τα τελευταία του χρόνια στην διαιτησία, πιθανώς του χρόνου θα είναι εκτός πινάκων γιατί πλέον είναι μεγάλος. Το μεγαλύτερο προσόν του είναι ότι δεν ακούει κανέναν. Είναι περίεργος, τον έχουμε ζήσει σε πολλά παιχνίδια, αλλά έχει κλειστά τα αυτιά του και γι? αυτό δεν έχει παίξει πολλά παιχνίδια του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Δε νομίζω ότι επειδή προέκυψε αυτή η κόντρα της ΕΠΟ με τον ΠΑΟΚ, μπορεί ο Ομοσπονδία να φερθεί εκδικητικά στο θέμα της διαιτησίας του ματς με τον Ολυμπιακό. Ειδικά αν είναι ο Κάκος ο διαιτητής. Αν μπει κάποιος άλλος, πχ Μάνταλος, δεν μπορώ να βάλω το χέρι μου στην φωτιά».

Για την εκδίκαση της προσφυγής Δώνη που ζητά υποβιβασμό του ΠΑΟΚ: «Εκτιμώ πως θα απορριφθεί το αίτημα του Δώνη. Δεν θα τολμήσει η Πειθαρχική Επιτροπή να βγάλει μια τέτοια απόφαση. Άλλωστε ο ΠΑΟΚ προσφεύγει ενάντια στην σύνθεση της επιτροπής. Το ίδιο έκανε παλιότερα και ο ΟΦΗ και δικαιώθηκε». Πηγή: metrosport.gr

Βασίλισσα ετών 112!!

«Σκυλίσια Μέρα» με την ίδρυση σαν σήμερα της Ρεάλ Μαδρίτης! Ήταν 6 Μαρτίου 1902 όταν ιδρυόταν η Ρεάλ Μαδρίτης. Και για την βασίλισσα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Και μόνο την τροπαιοθήκη της να δει κανείς, φτάνει και περισσεύει.
Ή μήπως να αναφερθούμε σε τόσους και τόσους παικταράδες που έχουν φορέσει την φανέλα της κι έχουν χορτάσει μπάλα όλο τον πλανήτη κατά περιόδους;
Η Ρεάλ, λοιπόν, έχει κατακτήσει 32 πρωταθλήματα στην Ισπανία. Άλλες 21 φορές ήρθε 2η.
Η βασίλισσα έχει σηκώσει 18 κύπελλα Ισπανίας από το 1905 μέχρι το 2011, ενώ ήταν φιναλίστ άλλες 20 φορές.
Το σουπερ καπ το έχει πάρει 9 φορές.
Φυσικά, τα μεγαλύτερα παράσημά της είναι στην Ευρώπη. Με εννιά κατακτήσεις πρωταθλητριών/τσάμπιονς λιγκ!
Συγκεκριμένα, το 1956, το 1957, το 1958, το 1959, το 1960, το 1966, το 1998, το 2000 και το 2002. Ήταν φιναλίστ άλλες τρείς. Φυσικά, στόχος της είναι μετά από τόσα χρόνια να ξαναπάρει το πιο βαρύ ποδοσφαιρικό κύπελλο. Και θα φανεί αν τα καταφέρει είτε φέτος, είτε κάποια από τις επόμενες σεζόν.
Ακόμα έχει κατακτήσει δυο ΟΥΕΦΑ και ήταν φιναλίστ σε δυο κυπελλούχων.
Με έδρα το Μπερναμπέου η Ρεάλ τιμήθηκε από την ΦΙΦΑ το 2000 ως «Ο μεγαλύτερος σύλλογος του 20ου αιώνα».
Πρώτος της πρόεδρος το 1902 ήταν ο Χουάν Ρούμπιο. Το λευκό χρώμα της φανέλας της είναι δανεισμένο από τα χρώματα της θρυλικής ερασιτεχνικής ομάδας «Κορίνθιανς», που αγωνιζόταν τον καιρό της ίδρυσης της Ρεάλ στην Αγγλία.
Πηγή: sportdog.gr

«Πονοκέφαλοι» εν όψει Τούμπας!

Με αρκετά προβλήματα συνεχίζεται η προετοιμασία του Ολυμπιακού για το κυριακάτικο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, με τον Μίτσελ να θέλει να επιστρέψει η ομάδα στον δρόμο των επιτυχιών.

«Πονοκέφαλοι» εν όψει Τούμπας
Με στόχο την επιστροφή στις νίκες και την μαθηματική κατάκτηση του πρωταθλήματος μέσα στην Τούμπα θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την προσεχή Κυριακή τον ΠΑΟΚ.

Το θέμα είναι ότι τα προβλήματα δεν λείπουν για τον Μίτσελ, ο οποίος προσπαθεί να φτιάξει το κλίμα στην ομάδα μετά την ήττα από τον Παναθηναϊκό και ζητά από τους παίκτες του να μην μείνουν στο παιχνίδι της προηγουμένης Κυριακής.

Ο Ισπανός τεχνικός καλείται να βρει λύσεις για το αρχικό σχήμα, υπολογίζοντας τους διεθνείς και τους τραυματισμούς που υπάρχουν στο «ερυθρόλευκο» στρατόπεδο.

Σίγουρα εκτός είναι ο Σαβιόλα και ο Ολαϊτάν, ενώ ο Μαρκάνο θεωρείται αμφίβολος. Εκείνο που περιμένει ο 51χρονος προπονητής είναι να διαπιστώσει σε τι κατάσταση βρίσκονται οι διεθνείς.

Τέσσερις Έλληνες (Μανιάτης, Μανωλάς, Παπαδόπουλος και Χολέμπας) «φορτώθηκαν» με επιπλέον λεπτά στο χθεσινό φιλικό της Εθνικής με την Κορέα, ενώ ως βασικοί έπαιξαν οι Κάμπελ, Πέρες και Βαλντές στο παιχνίδι της Κόστα Ρίκα με την Παραγουάη στο «Σαν Χοσέ».

Για αυτό δεν πρέπει να αποκλειστεί το ενδεχόμενο ο Μίτσελ να παρατάξει μία ενδεκάδα ανάγκη στην Τούμπα.

Λύσεις στην άμυνα μπορούν προσφέρουν ο Παπάζογλου και ο Μπονγκ, ενώ θέση στα χαφ ενδέχεται να πάρουν ο Μασάντο με τον Σάμαρη και ο Ιμπαγάσα.

Φανέλα βασικού θα πάρει ο Φουστέρ, ενώ μοναδικός και χωρίς προβλήματα φορ είναι ο Σέποβιτς. Πηγή: sport-fm.gr

«Μαζεύονται» στη Νέα Μεσημβρία!

Στη διάθεσή του θα έχει από σήμερα όλους τους διεθνείς ο Γιώργος Γεωργιάδης εν όψει του ντέρμπι του ΠΑΟΚ με τον Ολυμπιακό στη Τούμπα. Εκτός μόνος ο τραυματίας Λίνο.

«Μαζεύονται» στη Νέα Μεσημβρία
Το κυριακάτικο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό πλησιάζει και για τον ΠΑΟΚ ιδιαίτερα σημαντικό, αφού «παίζονται» οι θέσεις για τη διαδικασία των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας και τους αγώνες που έχουν οι Θεσσαλονικείς με τους Πειραιώτες για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η νίκη μοιάζει να είναι μονόδρομος για τον «Δικέφαλο του Βορρά», με τον Γιώργο Γεωργιάδη να πραγματοποιεί το ντεμπούτο του στον «ασπρόμαυρο» πάγκο.

Ο υπηρεσιακός τεχνικός μετρούσε μέχρι χθες δώδεκα απουσίες, αφού οι περισσότεροι είχαν υποχρεώσεις με τις εθνικές τους ομάδες και ο Λίνο είναι τραυματίας.

Στη διάθεση του Έλληνα προπονητή θα επιστρέψουν οι Κατσουράνης, Γλύκος, Σαλπιγγίδης, Τζαβέλλας, Κίτσιου, Πόζογλου, Κουλούρης, Δεληγιαννίδης, Στοχ, Νάτχο, Κάτσε και Λάζαρ.

Εν τω μεταξύ, καλά είναι τα νέα για την κατάσταση του Μάρτεν Μάρτενς, ο οποίος άργησε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις που αισθανόταν (στον λαγονοψοΐτη).

Κανονικά προπονήθηκε ο Μιγκέλ Βίτορ, με τον Βέλγο μεσοεπιθετικό να κάνει ατομικό πρόγραμμα σε φουλ ρυθμούς και να μην αισθάνεται την παραμικρή ενόχληση.

Επίσης, στην προπόνηση συμμετείχε και ο Ζβόνιμιρ Βούκιτς, που προχθές απουσίασε μια κι έπρεπε να τακτοποιήσει γραφειοκρατικές εκκρεμότητες σχετικά με την άδεια παραμονής του.

Όσον αφορά τώρα τους Μαντούρο και Χούσεν, προφυλάχθηκαν χθες από τον Γεωργιάδη, λόγω των συνεχόμενων αγώνων που έχουν παίξει και της σχετικής επιβάρυνσης που έχουν υποστεί.Πηγή: sport-fm.gr

Επαναφέρει τον Μέντες!

Την προσοχή των παικτών του Παναθηναϊκού στο προσεχές ματς με τον Άρη εφιστά ο Γιάννης Αναστασίου, ο οποίος αναμένεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα τον Μέντες μετά από δύο μήνες.

Επαναφέρει τον Μέντες
Το βάρος στην «προσγείωση» των ποδοσφαιριστών του Παναθηναϊκού μετά τη μεγάλη νίκη επί του Ολυμπιακού στο Καραϊσκάκη έχει ρίξει ο Γιάννης Αναστασίου εν όψει του σαββατιάτικου αγώνα με τον Άρη για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας (19:30).

Εκείνο που περιμένει ο 41χρονος προπονητής από τους «πράσινους» είναι να αντιμετωπίσουν με την ίδια σοβαρότητα το συγκεκριμένο παιχνίδι και να πάρουν τη νίκη κόντρα στους Θεσσαλονικείς.

Ο Έλληνας τεχνικός δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Λαγό και, σύμφωνα με την SportDay, αναμένεται να επαναφέρει στο αρχικό σχήμα μετά από περίπου δύο μήνες τον Μέντες.

Η τελευταία φορά που είχε αγωνιστεί ο Ολλανδός χαφ ήταν στις 11 Ιανουαρίου, στη νίκη με 1-0 επί του Παναθηναϊκού, και μετά είχε ενοχλήσεις στον δικέφαλο.

Στη συνέχεια, μπήκε ως αλλαγή στο εκτός έδρας 1-1 του Παναθηναϊκού με τον ΟΦΗ στην Κρήτη κι αγωνίστηκε για 33 λεπτά και πάλι είχε ενοχλήσεις και έμεινε εκτός στη συνέχεια, αλλά πλέον είναι έτοιμος.

Ήδη ο Αναστασίου είχε ένα τετ-α-τετ με τον Μέντες, ο οποίος του ζήτησε να είναι στην αποστολή του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, αλλά προτιμήθηκε να μείνει εκτός και τώρα είναι 100% έτοιμος να παίξει με τον Άρη.

Ο προπονητής του «τριφυλλιού» τόνισε ότι δεν θα ακολουθήσει την ίδια τακτική με τους «κίτρινους» και όλα δείχνουν ότι το 4-4-1-1 θα γίνει 4-4-2, ενώ αναμένεται να πάρει περισσότερο χρόνο συμμετοχής και ο Μλάντεν Πέτριτς.Πηγή: sport-fm.gr

«Φορτσάρει» για Ντούνη η ΑΕΚ!

Δυνατά στο κόλπο της απόκτησης του Μάρκου Ντούνη μπαίνει η ΑΕΚ, καθώς υπάρχει η πίστη, μετά και τις «ευλογιές» του Ίλια Ίβιτς, ότι ο παίκτης μπορεί να προσφέρει. Τι… φρενάρει τη μεταγραφή.

«Φορτσάρει» για Ντούνη η ΑΕΚ
Ο, τι καλύτερο κυκλοφορεί από νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές θα προσπαθήσει να κάνει άμεσα δικό της η ΑΕΚ εν όψει Foootball League.

Ένας από τους παίκτες που ανήκουν σε αυτήν την κατηγορία και βρίσκεται στα υπ’ όψιν εδώ και καιρό είναι ο Μάρκος Ντούνης. Μάλιστα, αυτές τις ημέρες οι «κιτρινόμαυροι» θα εντείνουν τις προσπάθειες τους ώστε να ολοκληρώσουν τη συγκεκριμένη μεταγραφή, όπως αναφέρεται στην «Ώρα των σπορ». Για τις δυνατότητες του 22χρονου εξτρέμ έχει εγγυηθεί ο Ίλια Ίβιτς, κάτι που σημαίνει πολλά για τους ανθρώπους της «Ένωσης».

Ωστόσο, δεν είναι τόσο απλή περίπτωση, διότι ο Ντούνης δεν μπορεί να υπογράψει από τώρα, διότι δεσμεύεται με συμβόλαιο με τον Πανιώνιο, ο οποίος θα πρέπει να ικανοποιηθεί οικονομικά. Αυτό το… εμπόδιο θα προσπαθήσουν να ξεπεράσουν άμεσα στην ΑΕΚ για να κλείσει η μεταγραφή.

Σε 24 συμμετοχές στη φετινή Superleague o Ντούνης έχει 3 γκολ και 2 ασίστ, ενώ από το 2011 που προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα των «κυανέρυθρων» έχει σημειώσει 6 τέρματα σε 47 εμφανίσεις.Πηγή: sport-fm.gr

Το «παράδειγμα» με Γκουντογκάν!!

Ο Ball Boy Λευτέρης Ντανοβασίλης γράφει για το ενδιαφέρον της Μπάγερν για τον Γκουντογκάν και το γιατί αυτή τη φορά θα πρέπει να κινηθεί διαφορετικά. «Τέτοιες παράλογες αποφάσεις δεν πρόκειται να πάρουμε». Η δήλωση ανήκει στον Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε, ο οποίος απάντησε στο ZDF σχετικά με ένα δημοσίευμα της Bild. Σύμφωνα με την τελευταία σε σύσκεψη κορυφής αποφασίστηκε οι Βαυαροί να μην κυνηγήσουν άλλους παίκτες της Ντόρτμουντ.
Μετά τα παραπάνω ήρθε το Focus να ανάψει φωτιές. Την περασμένη Δευτέρα (03/03), λοιπόν, ο Michael Klonovsky έγραψε ένα κείμενο για τον Γκουντογκάν. Για τον «μυστήριο» τραυματισμό του, το κόστος της απουσίας του, τα δεδομένα σχετικά με την παραμονή του και... κάπου μέσα σε όλα αυτά έριξε την βόμβα. «Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, ξεκίνησαν οι πρώτες διερευνητικές επαφές ανάμεσα σε Ντόρτμουντ και Μπάγερν για πιθανή μεταγραφή του Γκουντογκάν στους Βαυαρούς». Το Focus ήταν εκείνο που αποκάλυψε την μεταγραφή του Λεβαντόφσκι, οπότε είναι λογικό να υποθέσουμε ότι τα παραπάνω έχουν βάση.
Τον περασμένο Νοέμβριο το Kicker, που το... έχει στα θέματα της Ντόρτμουντ, είχε αποκαλύψει ότι οι Βεστφαλοί δεν πρόκειται να ακολουθήσουν την ίδια τακτική, όπως στην περίπτωση του Πολωνού. Αν μέχρι το καλοκαίρι δεν έχουν καταφέρει να αποσπάσουν το «ναι» του Γκουντογκάν για ανανέωση, τότε θα τον πουλήσουν.
Οι «μνηστήρες», φυσικά, πολλοί. Από την Μπαρτσελόνα, το ενδιαφέρον της οποίας έγινε γνωστό από το περασμένο καλοκαίρι, μέχρι τις Ρεάλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα μέσα του Φεβρουαρίου η Marca αποκάλυψε ότι η Ντόρτμουντ απέρριψε την πρώτη πρόταση της βασίλισσας, η οποία παρακολουθεί στενά την πορεία της αποθεραπείας του. Σύμφωνα με την Telegraph οι κόκκινοι διάβολοι είναι αισιόδοξοι ότι θα μπορέσουν να αποκτήσουν τον μέσο της Ντόρτμουντ το καλοκαίρι, προσφέροντας περίπου 24 εκατ. ευρώ. Στο δημοσίευμα, μάλιστα, γίνεται λόγος και για ρήτρα στο συμβόλαιό του ύψους 28 εκατ. ευρώ, κάτι που δεν επιβεβαιώνεται στην Γερμανία και μάλλον δεν ισχύει...
Όλα ξεκίνησαν μετά τις δηλώσεις του ίδιου του Γκουντογκάν στα μέσα του Γενάρη. «Θα πάρω σύντομα την απόφασή μου. Η Ντόρτμουντ έχει τον πρώτο λόγο, όμως όλα είναι ανοιχτά». «Θα μιλήσουμε, όταν θα είναι ξανά σε θέση να παίξει», είχε σχολιάσει ο πατέρας και ατζέντης του, Ιρφάν, στην AS. «Αν πιστεύαμε όσα διαβάζουμε, τότε δε θα είχαμε ομάδα να κατεβάσουμε. Δεν μας έχει ενημερώσει ούτε ο ίδιος ούτε ο πατέρας του ότι θέλει να φύγει», είπε ο Βάτκσε.
Και τώρα η Μπάγερν. Η αλήθεια είναι ότι είχε φανεί ότι η Ντόρτμουντ ίσως σταθεί τυχερή στην ατυχία της. Το συμβόλαιό του ολοκληρώνεται το καλοκαίρι του 2015, όμως όσο δεν παίζει, είναι λογικό και οι ενδιαφερόμενοι και ο ίδιος να είναι σκεπτικοί. Ο 23χρονος μέσος έκανε την τελευταία του εμφάνιση τον περασμένο Αύγουστο. Έχει ξεκινήσει τρέξιμο εδώ και καιρό, όμως νιώθει ακόμα ενοχλήσεις στη μέση. Οι αρχικές εκτιμήσεις έκαναν λόγο για επιστροφή με το τέλος του πρώτου γύρου, στη συνέχεια πήγαμε για το ξεκίνημα του δευτέρου και πλέον κανένας δεν γνωρίζει πότε θα είναι έτοιμος...
Σύμφωνα με το Focus το κόστος της μεταγραφής είναι πιθανό να ξεπεράσει τα 27 εκατ. ευρώ. Σε σχέση με το ενδιαφέρον της Μπάγερν τα δεδομένα είναι απλά. Όλα εξαρτώνται από τις σχέσεις των ομάδων (για ολοκλήρωση της μεταγραφής το καλοκαίρι). Και εδώ είναι πλέον η μεγάλη διαφορά. «Έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Συζητήσαμε με τον γενικό διευθυντή της Ντόρτμουντ (σ.σ. Βάτκσε) το περασμένο καλοκαίρι και όλα διευθετήθηκαν μεταξύ μας», είπε ο Ρουμενίγκε μετά την... κρίση με αφορμή τον Λεβαντόφσκι.
Στα τέλη του Γενάρη είχαν δει το φως της δημοσιότητας δηλώσεις του Βάτσκε, με τις οποίες έριχνε λάδι στη φωτιά. «Η Μπάγερν θέλει να μας διαλύσει», φερόταν να είπε. «Η δήλωση δεν αποδόθηκε όπως θα έπρεπε. Είπα ότι θέλει να προκαλέσει προβλήματα σε μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια την είχε δυσκολέψει πάρα πολύ. Είπα ότι αυτό είναι κάτι θεμιτό. Το ξαναλέω, ότι αυτό που κάνει η Μπάγερν δεν είναι σε καμία περίπτωση ανάρμοστο», διευκρίνισε ο παράγοντας της Ντόρτμουντ σε συνέντευξή του στην FAZ.
«Δεν υπάρχουν διαπραγματεύσεις με την Μπάγερν. Έχουμε ξεκαθαρίσει ότι η Ντόρτμουντ είναι η πρώτη μας επιλογή», σχολίασε ο πατέρας του Γερμανού μέσου. Στην ουσία, όμως, δεν διέψευσε την επαφή...
«Δεν μιλάμε ούτε με το Focus ούτε με τα υπόλοιπα media για τους παίκτες μας», τόνισε ο Τσορκ στην Ruhr Nachrichten. Οι φήμες ότι ο Γκουντογκάν έχει απορρίψει οριστικά την πρόταση ανανέωσης των Βεστφαλών έχουν ενταθεί. «Ουδέν σχόλιο» είπε ο τεχνικός διευθυντής της Μπορούσια και τα πράγματα δεν δείχνουν καλά.
Στο δημοσίευμα του Focus γινόταν λόγος για πρόθεση μακροπρόθεσμης αντικατάστασης του Σβάινσταϊγκερ με την απόκτηση του Γκουντογκάν. Ίσως στο Μόναχο να έχουν αυτό στο μυαλό τους. Ίσως να είναι ένας μοχλός πίεσης ή ένα plan B για τον Κρόος. «Σίγουρα δεν είναι μόνο τα χρήματα. Δεν είναι στον χαρακτήρα μου. Φυσικά, και τα χρήματα θα παίξουν ρόλο. Θα έλεγα ψέμματα αν ισχυριζόμουν το αντίθετο. Δεν υπάρχει διορία για την απόφασή μου», είπε ο τελευταίος στο Kicker, δείχνοντας ότι δεν βιάζεται.
Το κακό της υπόθεσης είναι ότι οι φήμες έρχονται σε μία περίοδο, που οι συζητήσεις για την ανταγωνιστικότητα της Μπουντεσλίγκα διαδέχονται η μία την άλλη. Έστω και αν αυτό δεν είναι απόλυτο - πείτε στους οπαδούς των υπόλοιπων 17 ομάδων ότι δεν έχει ενδιαφέρον το υπόλοιπο του πρωταθλήματος - υπάρχει σκεπτικισμός. Αυτός, όμως, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση (πως οι υπόλοιποι θα κλείσουν την ψαλίδα).
«Όταν φτάνουμε στα βασικά του ποδοσφαίρου, το μεγάλο ερώτημα είναι το εξής: Σε ποιον αρέσει η Μπάγερν να παίζει χωρίς αντίπαλο; Είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην αγορά, κάτι που είναι αποτέλεσμα του εξαιρετικού μάνατζμεντ», είπε ο Βάτσκε στην FAZ. Κανένας δεν είναι σε θέση να πει αν είναι καλύτερο για την Μπουντεσλίγκα να πωληθεί στο εξωτερικό ο Γκουντογκάν ή στην Μπάγερν, καθώς οι ισορροπίες είναι λεπτές. Όπως και το ποια θα έπρεπε να είναι η στάση των Βαυαρών αν επιλέξει να φύγει από την Ντόρτμουντ.
Με την κυριαρχία τους, όμως, να είναι δεδομένη και αναμενόμενη για τα επόμενα χρόνια, σίγουρα δεν τους είναι απαραίτητος. Μοιάζει ότι έφτασε ο καιρός που στο Μόναχο θα πρέπει να πάρουν την απόφαση να αποστασιοποιηθούν. Να αφήσουν έναν παίκτη παγκόσμιας κλάσης – και Γερμανό – να γλιστρήσει από τα χέρια τους. Σε καμία περίπτωση δε θα είναι ήττα. Έστω, όμως, και για τις εντυπώσεις ή την ψυχολογία των άλλων, θα πρέπει να μην κάνουν την κίνηση.
Ακόμη και αν στο μέλλον το μετανιώσουν, σε περίπτωση που η εξέλιξή του είναι παρόμοια με εκείνη του Βιδάλ. Αυτή τη φορά θα πρέπει να δώσουν την ευκαιρία στην Ντόρτμουντ να προσπαθήσει – με έναν ενδιαφερόμενο λιγότερο – να ανανεώσει το συμβόλαιό του με λίγο καλύτερους όρους όσον αφορά τον ανταγωνισμό. Αυτή τη φορά θα πρέπει να δώσουν άλλο παράδειγμα...
Υ.Γ.: Στη συνέντευξή του στην FAZ ο Βάτσκε αποκάλυψε ότι ένα από τα σενάρια που εξετάζονται για το μέλλον είναι και το άνοιγμα σε στρατηγικούς επενδυτές.
Πηγή: gazzetta.gr