Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

«Μας τρώει η φαγωμάρα»



georgiadis-610x400
Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε το πρώην μέλος της Κοινωνίας Μελών Άρη, Κωνσταντίνος Γεωργιάδης.
Μίλησε για τους λόγους που τον οδήγησαν στο να παραιτηθεί και τόνισε πως δεν έχει καμία πρόθεση να πάει στην ΠΑΕ.
Παράλληλα, υπογράμμισε πως η καταστροφή του Άρη ήρθε την περίοδο 2009-2012 και όχι νωρίτερα.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο  Κωνσταντίνος Γεωργιάδης στον Arena FM 89.4:
Για  την παραίτηση του:
“Δεν έχει σημασία αν έγινε δεκτή η παραίτηση.  Η παραίτηση είναι παραίτηση και έχει ισχύ. Δεν σημαίνει αυτό πως μπαίνω στην ΠΑΕ. Δεν θα μπω και δεν έχω καμιά φιλοδοξία να αποτελέσω μέλος της διοίκησης του Άρη. Στηρίζω κάποιες προσπάθειες που θεωρώ πως είναι σωστές. Αυτό μόνο”.
Για τους λόγους που τον οδήγησαν στην παραίτηση του:
“Παραιτούμαι λόγο κάποιον συμπεριφορών. Όπως δηλώνω στην ανακοίνωση μου θεωρώ πως δεν υπάρχει διοικητικό συμβούλιο στην ΚΜΑ και οι μεθοδεύσεις έχουν εκθέσει το σωματείο. Όταν το ίδιο το σωματείο καταθέτει δικόγραφο στο ειρηνοδικείο, το οποίο αναφέρει πως ο κ. Στεφανίδης και ο κ. Φουρλίγκας ήταν μέχρι πρότινος πρόεδρος και αντιπρόεδρος αντίστοιχα δεν φαίνεται σαν να έχουν παραιτηθεί; Είμαι στο Άρη από την εκλογή μου και από τότε που συγκροτηθήκαμε σαν σώμα. Η ΚΜΑ δεν λειτουργεί σωστά. Έπρεπε να τηρούνται κάποιοι βασικοί κανόνες. Πρέπει να αποφασίζουν τα πραγματικά ενεργά μέλη και να τηρούνται κανόνες στις Γενικές Συνελεύσεις και όχι να ισχύει το “είδα φως και μπήκα” και φωνάζω και πιέζω ψυχολογικά τις καταστάσεις. Δεν γίνεται να ψηφίζουν μέλη που δεν έχουν δικαίωμα. Αν ένα διοικητικό συμβούλιο δεν τηρεί και επιβάλλει τους κανόνες του καταστατικού του, πως λειτούργει σωστά; Πως γίνεται να βρίσκεται στις Γενικές Συνελεύσεις λίγο παραπάνω από το 1%;».
Για τον Τατάκη:
“Ο Τατάκης έχει πέσει στο αξίωμα του επειδή δεν συμμετείχε σε σειρά Συνελεύσεων. Είχε πέσει σε ένα ποινικό αδίκημα και απομακρύνθηκε. Την ώρα του διοικητικού συμβουλίου, ηχογραφούσε κρυφά το όσα γίνονταν στο συμβούλιο. Αυτό είναι μια πράξη κακουργηματικής μορφής και τον εντόπισε ο κ. Ταμπακούλης. Του είπαμε τότε πως δεν έρχεται ξανά και να παραιτηθεί για να μην γίνουν και μηνύσεις. Τώρα επανήλθε. Γιατί εγώ παραιτήθηκα; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Πως επανήλθε και ποιος τον επανέφερε;»
Για την στάση του προέδρου της ΚΜΑ:
“Ο πρόεδρος κρατούσε στάση παθητική. Όταν παραιτούνταν τα άλλη μέλη δεν καλούσε τα αναπληρωματικά. Προφανώς επειδή ήθελε να κάνει όσες ενέργειες έκανε. Το είπε ο ίδιος πως θέλει να είναι πρόεδρος στον Άρη. Το ότι ο Σκόρδας πάει να διαλύσει τον Άρη είναι πρόφαση. Ο Σκόρδας, ο Ζαμπέτας και ο Ματθαίου είναι οι μόνοι που θα πάθουν ζημιά και που έχουν εγγυητική ευθύνη. Από το άρθρο 44 αυτό. Η σωτηρία της ομάδας είναι ταυτισμένη με περιουσίες αυτών των ανθρώπων. Ο Σκόρδας έχει ισχυρότατο κίνδυνο να σώσει την ομάδα όχι μόνο ως οπαδός αλλά και για να προστατέψει δικιές του περιουσίες”.
Για το ότι έγραφε μαζικά μέλη παραμονή εκλογών:
“Το να πείσεις κόσμο να γραφτεί στο σωματείο είναι και μέσα στο καταστατικό. Δεν βλάπτει αυτό άσχετα αν ο κ. Στεφανίδης πίστευε πως τους έπειθα τι να ψηφίσουν. Επιπλέον, η ψήφος είναι μυστική. Το οβολό του όμως ο καθένας τον έβαζε¨.
Για τις κατηγορίες πως δεν είχε εισιτήριο διαρκείας:
“Έχω διαρκείας κανονικά. Οικονομικά τακτοποιημένος να μην ήμουνα αυτό δεν με κάνει να χάνω την ιδιότητα του μέλους. Το τακτοποίησα βέβαια”.
Για την διχόνοια στον Άρη:
“Η διχόνοια είναι ένα μαράζι που κατατρώει τον Άρη. Το να αλλάξει αυτό δεν είναι στο χέρι μου αλλά στην συνείδηση του καθενός”.
Για το αν ο Άρης μπορεί να σωθεί:
“Ο Άρης είχε και έχει ελάχιστες πιθανότητες να σωθεί. Είχε ελάχιστες από την αρχή και από τον σχεδιασμό που έγινε. Υπήρξε μια ενίσχυση από τα νέα παιδιά τον Δεκέμβριο. Οι πιθανότητες παραμένουν ελάχιστες και πρέπει να τις εξαντλήσει. Αφού τελείωσε όλη η χρονιά ο κάθε Αρειανός έχει τον χρόνο να κάνει το αγαπημένο του σπορ την φαγωμάρα. Ήταν πολύ λάθος του κ. Στεφανίδη να προκαλέσει την διοικητική τρεμούλα , λες και είχε την λύση ή τα κεφάλαια”.
Για την περίπτωση του να υποβιβαστεί ο Άρης:
“Ανεξάρτητα με τον καθένα,  αν η ομάδα πέσει στην Β’ εθνική ξεχνάμε το άρθρο 99 γιατί είναι βασική προϋπόθεση τα έσοδα της Σούπερ Λιγκ. Επομένως μιλάμε αργότερα για άλλες κατηγορίες ή τις ιστορίες με την απορρόφηση των ΑΦΜ και όλα αυτά που ακούγονται. Στην ουσία σε απορροφάει ο άλλος και αποφασίζει να αλλάξει χρώμα σήμα και επωνυμία. Αν ο Άρης θέλει να μείνει ατόφιος πρέπει να έρθει κάποιος με χρήμα και κεφάλαια. Για να εξυπηρετήσει το άρθρο 99 και να δομήσει μια ομάδα και να επιστρέψει στην Σούπερ Λιγκ. Όλα τα άλλα σενάρια είναι καταστροφικά. Αν η ομάδα  μείνει καιρό αλλάζουν όλα, για την ιδέα του ΑΦΜ δεν ξέρω πως το σκέφτονται πολλοί και δυστυχώς πέρασε μια λαίλαπα που καταχρέωσε τα πάντα”.
Για την “λαίλαπα” που διέλυσε τον Άρη:
“Άνθρωποι που πρωταγωνίστησαν στη λαίλαπα καταχρέωσαν τα πάντα επιδιώκουν και αλλαγές διοικήσεων και έχουν και λόγο. Μιλάω σε αυτούς που φαίνονται στο δικόγραφο της αίτησης που κατατέθηκε προχθές.  Ήταν στην ΚΜΑ συνεργαζόμενοι και στηρίζοντες μιας συγκεκριμένης κατάστασης. Το παραμύθι λέει πως η κατάσταση ξεκίνησε από το 2004 αλλά η καταστροφή επήλθε από το 2009 και έπειτα. Όλοι ήθελαν να διοικήσουν τον Άρη τότε με Ευρώπες, ομάδα ανταγωνιστική, ποδοσφαιρική υπεραξία μεγάλη, μεγάλο κύκλο εργασιών στα εισιτήρια και στις επιχειρήσεις του γηπέδου. Τότε ο Άρης ήταν πάρα πολύ ελκυστικός και όλοι ήθελαν να τον διοικήσουν. Το 2009-2012 ήταν η καταστροφική περίοδος που έγινε φτωχοάρης. Αν συγκρίνουμε το 2009 με τώρα βλέπουμε την κόλαση και τον παράδεισο”.
Για τους λόγους που ο Στεφανίδης θέλει μια ομάδα που είναι με ενάμιση πόδι στην Β’ εθνική:
“Η φιλοδοξία είναι ένα στοιχείο που υπάρχει σε πολλούς ανθρώπους. Από την όλη του στάση έχω εισπράξει την άποψη πως πάντα ήθελε να διοικήσει τον Άρη. Χρηματίστηκε μαζί με τον κ. Σκόρδα κάποια στιγμή  έτσι είναι οι ανθρώπινες συμπεριφορές. Όλα αλλάζουν”.
Για τις δηλώσεις του Ζαμπέτα πως ο Σκόρδας δεν είχε πληρώσει εφορία:
“Ότι λέει κάποιος το λέει αρκεί να το αποδεικνύει. Αν αποδεικνύονται  αυτά που λέει από έγγραφα είναι έτσι. Αλλιώς αμφισβητείτε. Δεν έχω λεπτομερής γνώση για να αναφέρω τι μπορεί να είναι ακριβές και τι όχι”.Πηγή: arenafm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: