Πέμπτη 6 Μαρτίου 2014

Η Κορέα έδειξε τις ατέλειες!

Χρήσιμα συμπεράσματα στο δρόμο για το Μουντιάλ στη Βραζιλία έβγαλε ο Φερνάντο Σάντος στο χθεσινό φιλικό της Εθνικής με τη Νότιο Κορέα που συνήθως κάνει δύσκολη τη ζωή της «γαλανόλευκης».

Η Κορέα έδειξε τις ατέλειες
Δυσκολία στον έλεγχο του ρυθμού και φυσικά να αναλάβει πρωτοβουλίες έδειξε η Εθνική Ελλάδας σε ακόμη ένα παιχνίδι με ασιατική ομάδα, όπως προκύπτει από την ήττα με 2-0 από τη Νότιο Κορέα στο Καραϊσκάκη.

Στο χθεσινό ματς φάνηκε η κούραση αρκετών διεθνών από τις υποχρεώσεις που έχουν με τους συλλόγους τους, γεγονός που αποδεικνύει την έλλειψη «φρεσκάδας».

Οδεύουμε προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, τα πρωταθλήματα βρίσκονται στην τελική τους ευθεία και οι ποδοσφαιριστές προέρχονται από αρκετά και σε πολλές περιπτώσεις συνεχόμενα ματς.

Βέβαια, υπάρχουν και κάποιοι παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής όπως για παράδειγμα οι: Σαμαράς, Μήτρογλου και Σαλπιγγίδης.

Πολλές φορές ίσως να έχει καλύτερο αποτέλεσμα το να μην έχει πολλά παιχνίδια ένας ποδοσφαιριστής και να είναι σχετικά «φρέσκος», όμως δεν έχει αγωνιστικό ρυθμό.

Είναι γεγονός ότι οι Κορεάτες έπεφταν πρώτοι πάνω στην μπάλα, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Σάντος να μην έχουν την κατοχή της μπάλας και να δυσκολεύονται στο να αναπτυχθούν στον αγωνιστικό χώρο.

Θεωρητικά πάντα, η Ιαπωνία που θα αντιμετωπίσουμε στη Βραζιλία είναι ποιοτικότερη ομάδα από τη Νότιο Κορέα και γι' αυτό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να βελτιώσει την αγωνιστική του εικόνα.

Είναι θετικό ότι στα τελευταία 25 λεπτά του πρώτου ημιχρόνου η Εθνική είχε καλύτερη παρουσία, κερδίζοντας την κατοχή της μπάλας και δημιουργώντας φάσεις στην αντίπαλη εστία, με αποκορύφωμα τα τρία δοκάρια σε δύο φάσεις.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έβγαλε τα συμπεράσματά του, διαπιστώνοντας τα σημεία που η «γαλανόλευκη» πρέπει να βελτιώσει μέχρι το Μουντιάλ.

Στην έναρξη της προετοιμασίας και φυσικά στα φιλικά που ακολουθούν (σ.σ. με Πορτογαλία, Νιγηρία και Βολιβία) θα επιχειρήσει να διορθώσει τις «ατέλειες» της ομάδας, προκειμένου να παρουσιαστεί έτοιμη για την πρεμιέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου.Πηγή: sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: