Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Γούτας και οι άλλοι Ακρίτες του Ολυμπιακού!!

Ο Γούτας ετοιμάζεται να ακολουθήσει το δρομολόγιο Ξάνθη-Πειραιάς και το sport-fm.gr θυμάται τις άλλες περιπτώσεις παικτών που την τελευταία 20ετία άφησαν τους Ακρίτες για χάρη του Ολυμπιακού.

Ο Γούτας και οι άλλοι Ακρίτες του Ολυμπιακού
Με την επικειμένη απόκτηση του Δημήτρη Γούτα ο Ολυμπιακός «κλείνει» έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νεαρούς Έλληνες παίκτες και διόλου απίθανο τον βασικό στόπερ των επόμενων χρόνων.

Ο 21χρονος αμυντικός ετοιμάζεται ν’ αφήσει την Ξάνθη για να κατηφορίσει στον Πειραιά και το sport-fm.gr θυμίζει ποιοι ακόμη παίκτες ακολούθησαν το ίδιο δρομολόγιο τις δύο τελευταίες δεκαετίες παίρνοντας μεταγραφή στους πρωταθλητές.

Παρασκευάς Άντζας

Το 1998 αποκτήθηκε από την Ξάνθη, και για 5,5 σεζόν ήταν ο «στυλοβάτης» της άμυνας του Ολυμπιακού. Τον Ιανουάριο του 2004 αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, χάνοντας και το «τρένο» για το Euro της Πορτογαλίας. Ο Δραμινός στόπερ επέστρεψε στη γενέτειρά του για μια χρονιά, επανήλθε για μια τριετία στην Ξάνθη για να κλείσει την καριέρα του στο Λιμάνι (2007-09).

Λουτσιάνο Ντε Σόουζα

Ο Λουτσιάνο πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό το 1998 κι αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες μεταγραφές που έγιναν από την Ξάνθη. Ο Βραζιλιάνος μέσος έμεινε για μια τριετία στην ομάδα, με highlight το 1-4 στη Λεωφόρο και ενθύμιο το τακουνάκι στο γκολ του Αλεξανδρή και το άπιαστο φάουλ από 40 μέτρα!

Χρήστος Παπατζόγλου

Στο ξεκίνημα της καριέρας του θεωρήθηκε δικαίως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 2000 άφησε την Ξάνθη και ντύθηκε στα ερυθρόλευκα, για να εξελιχθεί γρήγορα σε βασικό παίκτη παίζοντας κυρίως ως δεξί μπακ, αλλά και με την ίδια επιτυχία ως αμυντικός χαφ ή ακόμη και στόπερ! Το 2003 τραυματίστηκε στον αχίλλειο, και για δύο και πλέον χρόνια ανέβηκε «γολγοθά» έως ότου να επανέλθει. Κατάφερε να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και να μείνει στην ομάδα μέχρι το 2009.

Σπύρος Βάλλας

Ένα ακόμη μεγάλο ταλέντο, που όμως δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν, ήταν ο Σπύρος Βάλλας. Το 2003, την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, πήρε αρκετές ευκαιρίες ωστόσο δεν «έπιασε» κι έπειτα από τρία χρόνια αποχώρησε για να επιστρέψει στην Ξάνθη, όπου και παρέμεινε μέχρι την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 2014.

Γιουράι Μπούτσεκ

Το ίδιο καλοκαίρι εντάχθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού και ο Γιουράι Μπούτσεκ, αλλά δεν κατάφερε να στεριώσει στους Πειραιώτες. Την πρώτη σεζόν ήταν 3η επιλογή (πίσω από Ελευθερόπουλο, Γιάννου) και περιορίστηκε σε 7 συμμετοχές. Τη δεύτερη έμεινε στη σκιά του Νικοπολίδη, δεν έπαιξε καθόλου και στο τέλος της λύθηκε το συμβόλαιό του.

Βασίλης Τοροσίδης

Η πιο επιτυχημένη μετακίνηση παίκτη από την Ξάνθη στον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να βγαίνουν νικητές στην μάχη με την ΑΕΚ. Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 κι άμεσα έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας και εν συνεχεία της Εθνικής. Ο πολυσύνθετος άσος φόρεσε το περιβραχιόνιο κι είχε τεράστια συμβολή στις επιτυχίες των «ερυθρολεύκων» μέχρι και το 2013 όταν έκανε το βήμα στο εξωτερικό για λογαριασμό της Ρόμα.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος αποκτήθηκε το 2012, αλλά δεν κατάφερε να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες. Ο 23χρονος πλέον μεσοεπιθετικός έπεσε στα… βαθιά την πρώτη του χρονιά παίρνοντας 19 συμμετοχές. Έκτοτε παραχωρήθηκε δανεικός διαδοχικά σε Άουγκσμπουργκ, Πλατανιά, Εργοτέλη και Νιμ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Σχεδόν… στην Λίβερπουλ ο Μπεντέκε!!

Ολοένα και πλησιάζει στην Λίβερπουλ ο Κρίστιαν Μπεντέκε, καθώς οι «Ρεντς» με τη νέα τους πρόταση αγγίζουν την ρήτρα αποδέσμευσής του από την Άστον Βίλα ύψους 44.5 εκατ. ευρώ.

Σχεδόν… στην Λίβερπουλ ο Μπεντέκε
Πολύ κοντά στην απόκτηση του Κρίστιαν Μπεντέκε βρίσκεται η Λίβερπουλ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Birmingham Mail, οι «Ρεντς» κατέθεσαν νέα πρόταση στην Άστον Βίλα, η οποία βρίσκεται πολύ κοντά στο ποσό της ρήτρας αποδέσμευσης του Βέλγου επιθετικού.

Οι «χωριάτες», που δεν σκοπεύουν να παραχωρήσουν τον παίκτη, έχουν ορίσει το buy-out στο ποσό των 44.5εκατ. ευρώ. Στην Λίβερπουλ παρακολουθούσαν εδώ και καιρό την περίπτωση του Μπεντέκε, ωστόσο, μετά την αποχώρηση του Ραχίμ Στέρλινγκ για την Μάντσεστερ Σίτι φούλαραν για τα καλά για την απόκτησή του. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα!!

Ανοιχτά θα είναι από την επόμενη Δευτέρα τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών, σύμφωνα με πληροφορίες. Τι αναφέρουν τραπεζικές πηγές για το όριο αναλήψεων.

Ανοίγουν οι τράπεζες τη Δευτέρα

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι πολίτες θα μπορούν, αντί να παίρνουν καθημερινά 60 ευρώ, θα μπορούν να λαμβάνουν σωρευτικά τα ποσά που δικαιούνται, προκειμένου να μη δημιουργούνται ουρές στα καταστήματα ή στις αυτόματες ταμειακές μηχανές (ΑΤΜ) των τραπεζών. Για παράδειγμα, εάν ένας πολίτες δεν προσέλθει μία ημέρα για ανάληψη 60 ευρώ, θα μπορεί την επομένη να λαμβάνει 120 ευρώ.

Πηγή: Newsbeast.gr

Ανανέωσε ο Τζεντίλε!!

Την επέκταση της συνεργασίας με τον Αλεσάντρο Τζεντίλε ως το 2018 ανακοίνωσε η Αρμάνι Μιλάνο.

Ανανέωσε ο Τζεντίλε
Τον Αλεσάντρο Τζεντίλε θα βρει στο δρόμο του ο Ολυμπιακός, στην πρώτη φάση της Ευρωλίγκας.

Ο Ιταλός φόργουορντ ανανέωσε το συμβόλαιό του με την Αρμάνι ως το 2018, όπως ανακοινώθηκε και επίσημα.

Ο 23χρονος φόργουορντ βρίσκεται ήδη τέσσερα χρόνια στην ιταλική ομάδα και για την ώρα παραμένει «πιστός» παρά τις σειρήνες ευρωπαϊκές και… αμερικανικές.

Σε 20 ματς Ευρωλίγκας την περσινή σεζόν, ο Τζεντίλε μέτρησε κατά μέσο όρο 14.3 πόντους, 3 ριμπάουντ, και 2.5 ασίστ. Η χρονιά βέβαια ήταν απογοητευτική για τους Μιλανέζους που δεν κατέκτησαν τίποτα και γι’ αυτό έχουν ήδη προχωρήσει σε «καλές» μεταγραφές, προκειμένου να φανούν ανταγωνιστικοί του χρόνου. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο εδώλιο η Κέρκυρα!!


Την ερχόμενη Πέμπτη θα απολογηθεί η Κέρκυρα στην Πειθαρχική της Σούπερ Λίγκας, που την κάλεσε αμέσως μετά την έκθεση της ΕΕΑ, για την υπόθεση της εικονικής μεταβίβασης μετοχών.

Στο εδώλιο η Κέρκυρα
Απολογείται στη Σούπερ Λίγκα η Κέρκυρα, μετά την ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών.

Η πειθαρχική επιτροπή της διοργανώτριας του πρωταθλήματος κάλεσε τους Φαίακες σε απολογία, προκειμένου να αποφασιστεί το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία.

Η ανακοίνωση:

«Η πρωτοβάθμια Πειθαρχική Επιτροπή κάλεσε σε απολογία για την Πέμπτη 23-07-2015 και ώρα 12.00 την ΠΑΕ AOK. Αναλυτικά:

Α) ΠΑΕ Α.Ο.Κ.: «Κατόπιν της έκθεσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού που περιέχεται στο από 2-7-2015 Απόσπασμα Πρακτικού της Επιτροπής αυτής, καλείσθε προς απολογία ενώπιόν μας την 23-7-2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 12.00, σύμφωνα με τις διατάξεις του Παραρτήματος Α΄ του Π.Κ. της ΕΠΟ και του άρθρου 69 του Ν. 2725/1999 όπως οι διατάξεις αυτές ισχύουν σήμερα
».

Δεν υποχωρεί για Τζιοβάνι η ΑΕΚ!!

Η υπόθεση Τζιοβάνι εξελίσσεται σε σίριαλ -κι οι εμπλοκές του έχουν προκαλέσει δυσαρέσκεια- ωστόσο η ΑΕΚ δεν παραιτείται. Βασιζόμενη στις διαβεβαιώσεις που παίρνει, η «Ένωση» θα περιμένει λίγο ακόμα.

Δεν υποχωρεί για Τζιοβάνι η ΑΕΚ

Ακόμα όμως κι αν στην ίδια την ΑΕΚ υπάρχει δυσαρέσκεια για τις (μη) εξελίξεις, δε σκοπεύει να παραιτηθεί απ’ τη μεταγραφή του Τζιοβάνι.

Ενώ η Φλουμινένσε επιμένει να παρουσιάζεται σίγουρη ότι θα κρατήσει τον Βραζιλιάνο, η «Ένωση» είχε νέες επαφές με την «Elenko Sports».

Απ’ τη μία λοιπόν οι εκπρόσωποί της διαψεύδουν τις φήμες και επιμένουν ότι ο παίκτης θα τηρήσει τη συμφωνία. Κι αφετέρου σημειώνουν ότι είναι και υποχρεωμένος να το κάνει, καθώς τα δικαιώματά του ανήκουν στην εταιρεία.

Δεδομένου λοιπόν ότι αντίστοιχες διαβεβαιώσεις υπάρχουν κι απ’ την πλευρά του ποδοσφαιριστή κι ότι υπάρχει πίστη πως η ποιότητά του αξίζει την αναμονή, η ΑΕΚ θα περιμένει λίγο ακόμα για να ξεκαθαρίσει οριστικά το θέμα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Γερμανία για Βιδάλ ο Μαρότα!!

Στο Μόναχο προκειμένου να διευθετήσει τις τελευταίες λεπτομέρειες για το deal της Γιουβέντους με την Μπάγερν για την παραχώρηση του Αρτούρο Βιδάλ βρίσκεται ο Μπέπε Μαρότα.

Στην Γερμανία για Βιδάλ ο Μαρότα
Ολοένα και πλησιάζει στην Μπάγερν ο Αρτούρο Βιδάλ. Σύμφωνα με την Gazzetta dello Sport, ο αθλητικός διευθυντής της Γιουβέντους βρίσκεται στο Μόναχο προκειμένου να τακτοποιήσει τις τελευταίες εκκρεμότητες πριν την τελική συμφωνία.

Αν όλα πάνε καλά, οι «μπιανκονέρι» θα εισπράξουν ένα ποσό κοντά στα 36 εκατ. ευρώ, ενώ εκτιμάται πως το deal περιλαμβάνει και ακόμη 5 εκατ. με την μορφή μπόνους.

Όσον αφορά τον Χιλιανό μέσο, φαίνεται πως έχει ήδη δώσει τα χέρια με τους Βαυαρούς για συμβόλαιο που θα του αποφέρει 6.5εκατ. ευρώ ετησίως. *Πηγή: sport-fm.gr*

Η σέξι κυρία Μπεργκ!! (pic)

Ανέβασε στα ύψη την ήδη ανεβασμένη θερμοκρασία η Ζοζεφίν Μπεργκ, με την πόζα της στην πισίνα (με μαγιό).

Η σέξι κυρία Μπεργκ (pic)
*Πηγή: sport-fm.gr*

Επίσημα ο Γιαννούλης στον Αστέρα!!

Ολοκληρώθηκε και το τυπικό μέρος της μεταγραφής του Κώστα Γιαννούλη στον Αστέρα Τρίπολης. Συμβόλαιο διετούς διάρκειας υπέγραψε ο 28χρονος αμυντικός, που βρίσκεται ήδη στην Ολλανδία.

Επίσημα ο Γιαννούλης στον Αστέρα!
Οι τυπικές λεπτομέρειες που είχαν απομείνει ολοκληρώθηκαν και ο Κώστας Γιαννούλης ανήκει επίσημα στον Αστέρα Τρίπολης.

Ο 28χρονος αμυντικός ανακοινώθηκε σήμερα με συμβόλαιο διετούς διάρκειας, παρότι βρίσκεται στην Ολλανδία απ’ την πρώτη μέρα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας της ομάδας.

Η ανακοίνωση:

«Η ΠΑΕ ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον ποδοσφαιριστή Κώστα Γιαννούλη, ο οποίος για τα επόμενα δύο χρόνια θα φορά την κιτρινομπλέ φανέλα!

Ο Έλληνας αμυντικός (αριστερό μπακ), γεννημένος στις 9 Δεκεμβρίου 1987, υπέγραψε συμβόλαιο με την ομάδα μας μέχρι τον Ιούνιο του 2017 και επέλεξε το νούμερο "18"
».

Στις πρώτες του δηλώσεις, τόνισε: «Χαίρομαι που ανήκω πλέον στην οικογένεια του ΑΣΤΕΡΑ Τρίπολης. Είμαι πολύ χαρούμενος για την επιλογή μου, η ομάδα έχει όλα όσα χρειάζεται ένας ποδοσφαιριστής και είμαι σίγουρος πως έκανα το σωστό. Θα τα δώσω όλα για να βάλω και εγώ ένα λιθαράκι στην υπέρβαση που θέλουμε να κάνουμε για έναν τίτλο και για την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Θα είναι μία τεράστια επιτυχία. Αν καταφέρω να δείξω όσα μπορώ θα είναι μία ευκαιρία για εμένα ώστε να ανοίξει και πάλι η πόρτα της Εθνικής», σχολίασε και συνέχισε:

«Διάλεξα το 18 γιατί το έχω ως γούρι. Οποτε είναι ελεύθερο το επιλέγω και πιστεύω πως θα μου πάει καλά. Ελπίζω ο κόσμος να μας στηρίξει και να έρχεται σε κάθε παιχνίδι. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ έχει κάνει μεγάλη πρόοδο και τον χρειαζόμαστε ακόμη περισσότερο φέτος για να κάνουμε την υπέρβαση».

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
2004-2005 Βατανιακός Κατερίνης
2005-2006 Πανιώνιος (Α)
2005-2006 Φωστήρας
2006-2007 Πιερικός (Γ) 27
2007-2010 Ηρακλής 60
2010-2011 Κολονία
2011-2015 Ατρόμητος 114 (2)
2014-2015 Ολυμπιακός 14» *Πηγή: sport-fm.gr*

Έρχεται ο Γούτας, προτάθηκε ο Πάρντο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τον ερχομό απόψε του Γούτα από τη Βουλγαρία και την πρόταση προς τον Ολυμπιακό για ένα πολύ καλό Κολομβιανό εξτρέμ.

Έρχεται ο Γούτας, προτάθηκε ο Πάρντο!

· Πρόκειται για Κολομβιανό, που τον άλλο μήνα γίνεται 25 ετών. Παίζει επί μία διετία στην Σπόρτινγκ Μπράγκα, που τον κοστολογεί 6 εκ. Ευρώ, αφού ήδη έχει 75 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, με 19 γκολ και 14 ασίστ!

· Πέρσι ο Πάρντο είχε 9 γκολ (7 στο πρωτάθλημα, ένα στο Κύπελλο κι ένα στο Λιγκ καπ) σε 41 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 30 στο πρωτάθλημα (23 βασικός). Φέτος είχε είχε άλλα 10 γκολ σε 35 παιχνίδια, εκ των οποίων τα 25 στο πρωτάθλημα (τα 21 βασικός). Φέτος είχε 5 ασίστ και φέτος άλλες 9! Φέτος έπαιξε κάπως λιγότερο λόγω ενός όχι πάντως ιδιαίτερα σοβαρού τραυματισμού.

· Η επιτυχημένη παρουσία του στην Πορτογαλία έχει προκαλέσει ενδιαφέρον συλλόγων από την Μπουντεσλίγκα και την Ιταλία (ακούστηκε η Μπολόνια). Το συμβόλαιό του λήγει σε δύο χρόνια κι η χρηματιστηριακή αξία του κατά το transfermarkt φτάνει τα 7,5 εκ. Ευρώ.

· Παρότι δεξιοπόδαρος ο Πάρντο (1μ78), παίζει το ίδιο συχνά κι από αριστερά, συγκλίνοντας προς τα μέσα για να σουτάρει. Με την Μπράγκα έφτασε φέτος στον τελικό του Κυπέλλου, όπου έχασε από την Σπόρτινγκ του Μάρκο Σίλβα.

· Στην Κολομβία έκανε όνομα με ένα από τους μεγαλύτερους συλλόγους της χώρας, την Ιντεπεντιέντε του Μεντεγίν, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα του 2009. Συνολικά μαζί της είχε 149 εμφανίσεις (κάποιες και στο Κόπα Λιμπερταδόρες), με 19 γκολ και 12 ασίστ. Προηγουμένως είχε παίξει λίγο και στην άλλη μεγάλη ομάδα της Κολομβίας, την Ντεπορτίβο Κάλι (17 εμφανίσεις και 2 γκολ). Διεθνής με τις μικρές εθνικές ομάδες της χώρας του.

· Και η επιβεβαίωση της μεταγραφής του Γούτα: ο πανύψηλος νεαρός στόπερ ειδοποιήθηκε πριν μία ώρα από τον Πανόπουλο να αναχωρήσει το απόγευμα από το αθλητικό κέντρο όπου προετοιμάζεται η Ξάνθη στη γειτονική χώρα και να έρθει στην Αθήνα για να υπογράψει στον Ολυμπιακό.

· 0 Ολυμπιακός τον είχε κλείσει τέλη Γενάρη και στο τσακ είχε χαλάσει η μεταγραφή του. Ο Ολυμπιακός έκανε πάλι επαφές εσχάτως για την απόκτησή του και ήταν κοντά στη μεταγραφή. Μόλις χθες υπέστη θλάση ο Μποτία κι η κίνηση ήταν άμεση.

· Ό,τι δεν έγινε 31 Γενάρη θα γίνει 16 Ιουλίου. *Πηγή: sport-fm.gr*

ΟΣΦΠ: «Κόσμος και ομάδα μια γροθιά!»

Ξεπερνά τις προσδοκίες η διάθεση των εισιτηρίων διαρκείας με την ΠΑΕ Ολυμπιακός να στέλνει το δικό της μήνυμα στον κόσμο της ομάδας.

ΟΣΦΠ: «Κόσμος και ομάδα μια γροθιά!»
Μέσα σε λιγότερο από μια βδομάδα σχεδόν 6.500 κάρτες διαρκείας έχουν βρει κάτοχο, γεμίζοντας με ικανοποίηση τη διοίκηση του Ολυμπιακού που μείωσε αισθητά τις τιμές και ο κόσμος αγκάλιασε αυτή την κίνηση.

«Η ανταπόκριση του κόσμου για τα εισιτήρια διαρκείας της νέας χρονιάς είναι μοναδική! Κόσμος και ομάδα μια γροθιά, για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε!», το μήνυμά της.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Μένει Βενετία ο Βιτζιάνο!!

Ο Τζεφ Βιτζιάνο ανανέωσε τη συνεργασία του για έναν ακόμη χρόνο με τη Βενέτσια.

Μένει Βενετία ο Βιτζιάνο
Έναν πολύτιμο παίκτη κορμού διατήρησε στο δυναμικό της η Βενέτσια, καθώς ανανέωσε για ένα χρόνο το συμβόλαιο του Τζεφ Βιτζιάνο.

Ο 30χρονος φόργουορντ (1,97μ.) είχε φέτος 9,7 πόντους και 3,1 ριμπάουντ κατά μέσο όρο σε 41 συμμετοχές στην ιταλική ομάδα με το σύλλογο της Βενετίας. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στο Βόλο για τεστ και Ευρωπαϊκό η Εφήβων!!

Η Εθνική Εφήβων βρίσκεται από το μεσημέρι της Πέμπτης στο Βόλο, αρχικά για τα τελευταία τεστ και εν συνεχεία για το Ευρωπαϊκό U18 που αρχίζει σε μια εβδομάδα. Οι 14 του Ηλία Παπαθεοδώρου.

Στο Βόλο για τεστ και Ευρωπαϊκό η Εφήβων
Έτοιμη για ένα ακόμη μεγάλο ραντεβού είναι η Εθνική Εφήβων, καθώς σε μια εβδομάδα από τώρα ρίχνεται στη μάχη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος U18 (23/7, 2/8). Η διοργάνωση θα φιλοξενηθεί στο Βόλο, όπου βρίσκεται από το μεσημέρι η αποστολή της ελληνικής ομάδας, η οποία θα δώσει 18-20 Ιουλίου τρία δυνατά φιλικά, με ελεύθερη είσοδο για το κοινό, στο κλειστό της Νέας Ιωνίας.

Το πρόγραμμα του τουρνουά
Σάββατο 18 Ιουλίου
18.00 Γαλλία-Σερβία
20.30 Ελλάδα-Ιταλία
Κυριακή 18 Ιουλίου
18.00 Σερβία-Ιταλία
20.30 Ελλάδα-Γαλλία
Δευτέρα 19 Ιουλίου
18.00 Ιταλία-Γαλλία
20.30 Ελλάδα-Σερβία

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει μαζί του 14 παίκτες και μετά τα τελευταία φιλικά θα γίνει η επιλογή της δωδεκάδας.

Το ρόστερ της Εθνικής Εφήβων
Όνομα Ημ. Γεν. Ύψος Θέση Ομάδα
Γιάννης Αγραβάνης 13.11.1998 1.96 SF
Νίκος Δίπλαρος 28.06.1997 1.90 G
Μιχάλης Λούντζης 04.08.1998 1.92 G
Ιάκωβος Μιλεντίγεβιτς 11.01.1997 1.88 G
Γιάννης Μιχαλούτσος 09.01.1997 1.98 F
Βασίλης Μουράτος 24.11.1997 1.92 G
Θανάσης Ντουζίδης 18.08.1997 2.04 SF
Γιώργος Παπαγιάννης 03.07.1997 2.18 C
Παντελής Σκορδάς 11.04.1997 2.03 PF
Διονύσης Σκουλίδας 29.07.1997 2.00 G/F
Αλέξανδρος Σταματογιάννης 16.12.1997 2.10 C
Δημήτρης Φλιώνης 08.04.1997 1.90 G
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος 06.01.1997 2.08 F
Βασίλης Χρηστίδης 10.07.1998 2.06 C

Προπονητής: Ηλίας Παπαθεοδώρου
Β. Προπονητής: Γιώργος Λιμνιάτης
Β. Προπονητής: Γιώργος Δοξάκης
Β. Προπονητής: Γιάννης Ελευθεριάδης *Πηγή: sport-fm.gr*

Τελειώνει θετικά του Γιάνγκ!!

Σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η ολοκλήρωση της μεταγραφής του Πάτρικ Γιάνγκ στον Ολυμπιακό, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του www.sport-fm.gr, άρθηκαν οι αμφιβολίες του για την κατάσταση στην Ελλάδα.

Τελειώνει θετικά του Γιάνγκ

Από τον Ολυμπιακό, είχαν ρίξει αρκετά τους τόνους γύρω από την υπόθεση και περίμεναν να δουν αν θα παραμείνει η χώρα στην Ευρωζώνη, γεγονός που θα έκανε τον Γιάνγκ να άρει τις –φυσιολογικές- αμφιβολίες που είχε και να υπογράψει. Εξέφραζαν την αισιοδοξία ότι δύσκολα θα «χαλάσει» η μεταγραφή αφού υπάρχει δεδομένη συμφωνία και περίμεναν τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες του www.sport-fm.gr, ο παίκτης πλέον νιώθει πολύ πιο σίγουρος για την κατάσταση στην χώρα και δεν αποκλείεται άμεσα να βάλει την υπογραφή του στο συμφωνηθέν συμβόλαιο και να ανακοινωθεί από την ΚΑΕ.

Θυμίζουμε πως ο Γιάνγκ, πριν συμφωνήσει με τον Ολυμπιακό, είχε δεχθεί πρόταση με καλύτερα χρήματα από την τουρκική Νταρουσάφακα την οποία και απέρριψε, ενώ ενδιαφέρον σε ανεπίσημο επίπεδο είχε εκφράσει και η Αρμάνι Μιλάνο. Η ιταλική ομάδα όμως στράφηκε σε άλλες λύσεις, αφού είναι δεδομένο πως ο 23χρονος πρώην σέντερ της Γαλατάσαραϊ είχε επιλέξει Ολυμπιακό.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Ζήση η Μπάμπεργκ!!

Την απόκτηση του Νίκου Ζήση ανακοίνωσε η Μπάμπεργκ. Διετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Γερμανίας υπέγραψε ο 32χρονος γκαρντ.

Ανακοίνωσε Ζήση η Μπάμπεργκ!
Παίκτης της Μπάμπεργκ είναι πλέον ο Νίκος Ζήσης. Ο 32χρονος αρχηγός της Εθνικής υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους πρωταθλητές Γερμανίας και θα συνεργαστεί για τρίτη φορά στην καριέρα του με τον Αντρέα Τρινκιέρι, μετά την Ούνιξ και την «επίσημη αγαπημένη». Η γερμανική ομάδα απέκτησε και τον 32χρονο Γερμανό σέντερ Γιασίν Ιντμπίχι.

inner

«Είμαι ενθουσιασμένος που βρίσκομαι εδώ. Ο Ντανιέλε Μπαϊέζι και ο Αντρέα Τρινκιέρι μού έδειξαν πως με θέλουν σε όλες τις συζητήσεις που είχαμε. Για μένα είναι μεγάλο κίνητρο να παίξω για άλλη μια σεζόν στην Ευρωλίγκα, τη συμμετοχή στην οποία κέρδισε με το σπαθί της η ομάδα. Δεν έχω να πω πολλά τώρα, παρά μόνο να τα δείξω στο παρκέ το Σεπτέμβριο. Θα δώσω τα πάντα για να πετύχουμε», τόνισε.

Ο εκτελεστικός διευθυντής της Μπάμπεργκ, Ρολφ Μπέγερ, είπε με τη σειρά του: «Ο Νίκος είναι ένας βετεράνος που μπορεί να ηγηθεί της ομάδας μας. Θα είναι ένα σημείο αναφοράς για τους νεότερους παίκτες μας, που θα μας προσφέρει πολλά με την εμπειρία του».








*Πηγή: sport-fm.gr*

Έφερε Κοιλιάρα ο Σεροπιάν!!


Την έναρξη της συνεργασίας με τον Γιάννη Κοιλιάρα -που αποτελεί μια απ’ τις βασικές επιλογές του Μουράτ Σεροπιάν- ανακοίνωσε ο ΟΦΗ, που συνεχίζει δυναμικά την μεταγραφική ενίσχυση.

Έφερε Κοιλιάρα ο Σεροπιάν
Παίκτης του ΟΦΗ θα είναι για την επόμενη σεζόν ο Γιάννης Κοιλιάρας, ο οποίος έδωσε τα χέρια με τους ανθρώπους της ομάδας.
Ο 27χρονος μεσοαμυντικός αποτελεί προσωπική επιλογή του Μουράτ Σεροπιάν, με τον οποίο είχε συνεργαστεί ξανά στην Παναχαϊκή.

Η ανακοίνωση:
«Ο ΟΦΗ συνεχίζει τον μεταγραφικό του σχεδιασμό όπου οι παίκτες από την Κρήτη, βρίσκονται στην πρώτη γραμμή των επιλογών της ομάδας, που δημιουργείται για τη νέα χρονιά στην Γ Εθνική.

Ο 27χρονος αριστεροπόδαρος αμυντικός και μέσος Γιάννης Κοιλιάρας, είναι από τις βασικές επιλογές του προπονητή του ΟΦΗ Μουράτ Σεροπιάν, καθώς γνωρίζει τον παίκτη από την κοινή τους θητεία στην Παναχαϊκή. Η μεταγραφή του Κοιλιάρα ανακοινώθηκε και επίσημα την Πέμπτη (16/7) και προστίθεται και αυτή σε εκείνες που έχουν ήδη γίνει στον ΟΦΗ (Περογαμβράκης, Φαμπίνιο, Φραγκουλάκης, Μπολάκης, Δαμιανάκης, Φαζός)».

Στις πρώτες του δηλώσεις ως παίκτης του ΟΦΗ ο Γιάννης Κοιλιάρας σχολίασε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που γίνομαι κομμάτι του ΟΦΗ. Από τη στιγμή που δέχθηκα την πρόταση δεν το σκέφτηκα καν. Ξέρουμε όλοι ότι ο ΟΦΗ δεν αξίζει να παίζει σε αυτές τις κατηγορίες. Ο ΟΦΗ είναι περαστικός από αυτές τις κατηγορίες και θέλω να βοηθήσω και εγώ στην προσπάθεια αυτή», ενώ για τον Μουράτ Σεροπιάν ανέφερε:

«Για μένα σημαντικό η παρουσία του προπονητή, είχαμε συνεργαστεί στην Παναχαική. Είναι ένας πρόσθετος και σημαντικός λόγος που ήθελα πολύ να συμμετάσχω στην προσπάθεια του ΟΦΗ».

Αναφερόμενος στον κόσμο της ομάδας ανέφερε ότι «αυτό που μπορώ να υποσχεθώ είναι ότι θα δώσω το 100% στην ομάδα για να πετύχει τους στόχους της και να μπορέσει να επιστρέψει στην Σούπερ Λίγκ».

Τάιους, ο… μεθεπόμενος;


Με τη συμφωνία με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα δεδομένη, ο Παναθηναϊκός κινείται για έναν ακόμη ψηλό. Μετά τις δυσκολίες για Μιλουτίνοφ, εξετάζεται σοβαρά η λύση του Άλεξ Τάιους.

Τάιους, ο… μεθεπόμενος;
Ο Πάβλοβιτς και ο Καλάθης ήταν μόνο η αρχή, καθώς έπεται δυναμική μεταγραφική συνέχεια για τον Παναθηναϊκό. Οι «πράσινοι» είναι θέμα χρόνου να επισημοποιήσουν τη συνεργασία τους με τον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα, καθώς η συμφωνία είναι δεδομένη.

Ήδη γίνονται κινήσεις για τον τρίτο σέντερ της ομάδας, που θα πλαισιώσει τον Σέρβο σέντερ και τον νεαρό Παπαγιάννη. Ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν είναι μυστικό πως είχε (και έχει ακόμη) πρώτη επιλογή τον Νίκολα Μιλουτίνοφ, ωστόσο οι απαιτήσεις της Παρτιζάν δημιουργούν δυσκολίες για την απόκτησή του.

Το νέο όνομα που έρχεται στο προσκήνιο είναι αυτό του Άλεξ Τάιους. Ο 27χρονος άσος μπορεί να διαθέτει αρκετά διαφορετικά χαρακτηριστικά από τον Μιλουτίνοφ και να είναι undersized (2,03μ.), ωστόσο διαθέτει τεράστια αθλητικά προσόντα. Επιπλέον έμεινε ελεύθερος από τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και έχει κοινοτικό διαβατήριο, μιας και έχει παντρευτεί γυναίκα από το Ισραήλ, ενώ το φλερτ που είχε με τη Χίμκι δεν καρποφόρησε και προ ημερών η ομάδα της Μόσχας απέκτησε τον Μάρκο Τοντόροβιτς και ανανέωσε με τον Πολ Ντέιβις.

Ο Τάιους μοιάζει πολύ με τον Λάσμε, αλλά έχει μικρότερο κασέ και είναι σε καλύτερη ηλικία. Το μόνο ερωτηματικό που τον συνοδεύει έχει να κάνει με το χαρακτήρα του, καθώς στην ομάδα του λαού είχαν παράπονα από τη συμπεριφορά του στις προπονήσεις και τον κατηγορούσαν πως επικαλείτο συχνά-πυκνά ενοχλήσεις, που όμως δεν επιβεβαιώνονταν από το ιατρικό τιμ. Φέτος είχε 7,2 πόντους (61,1% στα δίποντα, αλλά μόλις 52,9% στις βολές), 5,2 ριμπάουντ και 1,4 τάπες σε 21:05 κατά μέσο όρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

«Κλείνει» Γούτα ο Ολυμπιακός!!

Επιταχύνει τις διαδικασίες ο Ολυμπιακός για την απόκτηση του Δημήτρη Γούτα. Κοντά σε συμφωνία με την Ξάνθη για τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό.

«Κλείνει» Γούτα ο Ολυμπιακός
Μια ακόμη μεταγραφή Έλληνα είναι έτοιμος να ολοκληρώσει ο Ολυμπιακός. Πρόκειται για τον Δημήτρη Γούτα, τον 21χρονο κεντρικό αμυντικό της SKODA Ξάνθης, που βρίσκεται πολύ κοντά στο λιμάνι.

Ο νεαρός διεθνής με τις «μικρές» εθνικές ομάδες παίκτης ήταν εδώ και καιρό στο στόχαστρο των Πειραιωτών, ωστόσο μετά τον τραυματισμό του Αλμπέρτο Μποτία, που θα μείνει εκτός δράσης για περίπου 20 μέρες και λόγω της έλλειψης πολλών επιλογών στα στόπερ, αποφασίστηκε να επισπευτούν οι διαδικασίες για την απόκτησή του.

Ο Γούτας κλήθηκε να ενσωματωθεί άμεσα στο δυναμικό των «ερυθρόλευκων» με στόχο να παίξει στο τουρνουά της Τουρκίας.

Με την επικείμενη ολοκλήρωση της συγκεκριμένης μεταγραφής, αυτό δεν σημαίνει πως οι «ερυθρόλευκοι» θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια απόκτησης ξένου στόπερ. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει να θέλει έναν έμπειρο παίκτη για το κέντρο της άμυνας, με τον Νέτο να είναι ο εκλεκτός του Μάρκο Σίλβα, αλλά τη Ζενίτ να αποτελεί για την ώρα εμπόδιο για να αποκτηθεί.

Παρά το νεαρό της ηλικίας του, ο Γούτας μετρά 95 συμμετοχές και 8 γκολ με την Ξάνθη, έχοντας την τελευταία σεζόν 33 εμφανίσεις και 2 τέρματα. *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Βαρέζε ο αδερφός του Κλέι Τόμπσον!!

Την απόκτηση του Μάικελ Τόμπσον, αδερφού του Κλέι που κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Γουόριορς, ανακοίνωσε η Βαρέζε.

Στη Βαρέζε ο αδερφός του Κλέι Τόμπσον
Παίκτης της Βαρέζε είναι πλέον ο Μάικελ Τόμπσον. Ο 27χρονος σούτινγκ γκαρντ/φόργουορντ (2,01μ.), είναι ο μεγαλύτερος αδερφός του Κλέι, που φέτος κατέκτησε το πρωτάθλημα με τους Γουόριορς.

Δεν κατάφερε να βρει θέση στο ΝΒΑ και μετά από κάποιες θητείες στο NBDL πήρε πλέον το δρόμο της Ευρώπης. Πέραν του διάσημου αδερφού του, Κλέι, μπάσκετ έπαιζε και ο πατέρας του, Μάικαλ, ενώ με το άθλημα ασχολείται και ο έτερος αδερφός του, Σεθ.







*Πηγή: sport-fm.gr*

Πέταξε το μπαλάκι η ΕΕΑ για Κέρκυρα!!

Στην Πειθαρχική Επιτροπή της Super League πετά το μπαλάκι η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για την υπόθεση της εικονικής μεταβίβασης των μετοχών της Κέρκυρας.

Πέταξε το μπαλάκι η ΕΕΑ για Κέρκυρα
Η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού απεφάνθη ομόφωνα πως η μεταβίβαση των μετοχών της ΠΑΕ Κέρκυρα είναι εικονική, ωστόσο δεν εισηγείται ξεκάθαρα την αποβολή της ομάδας από τη Super League και αντιθέτως πετά το μπαλάκι στην Πειθαρχική Επιτροπή της λίγκας.

«Η Επιτροπή διαβιβάζει την παρούσα απόφασή της ως ‘έκθεση’… στο αρμόδιο δικαιοδοτικό όργανο για να πράξει τα δέοντα και ειδικότερα για να αποφανθεί ως αρμόδιο όργανο για το θέμα της αποβολής ή μη της Κέρκυρας από τη Super League», αναφέρει το σχετικό έγγραφο που έστειλε η ΕΕΑ στη Super League, την ΕΠΟ, την ομάδα του νησιού των Φαιάκων, αλλά και τον Εργοτέλη που έκανε τη σχετική καταγγελία επικαλούμενος το δεδικασμένο στις υποθέσεις Καβάλας και Ολυμπιακού Βόλου από το 2011. Πλέον την ευθύνη της απόφασης έχει η Πειθαρχική Επιτροπή της Super League.

Η καταγγελία του Εργοτέλη είχε βασιστεί σε ένα ιδιωτικό συμφωνητικό που υπέγραψαν στις 17/12/2013 ο Γιώργος Λιμπάντσης και ο Χαρίτων Κουτσούρης, οι οποίοι ουσιαστικά ομολογούσαν ότι ο σημερινός μεγαλομέτοχος της ομάδας Αθανάσιος Ίσσαρης ήταν απλώς «αχυράνθρωπος» και πως ουσιαστικός κάτοχος του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών είναι ο κ. Λιμπάντσης!

Υπενθυμίζεται πως η Super League λόγω των υποθέσεων της Βέροιας και της Κέρκυρας άφησε ανοιχτές δύο θέσεις στην κλήρωση για το νέο πρωτάθλημα. Εργοτέλης, Λεβαδειακός και Απόλλων Σμύρνης ελπίζουν να καλύψουν τυχόν κενά που θα προκύψουν. *Πηγή: sport-fm.gr*

Μουσλίμοβιτς, η επιστροφή!!

Μετά από έναν περίπου χρόνο μακριά από τη δράση, ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ Ζλάταν Μουσλίμοβιτς βρήκε και πάλι ποδοσφαιρική στέγη, καθώς υπέγραψε στην Ζάβριτς.

Μουσλίμοβιτς, η επιστροφή
Δεν σταματάει ακόμη ο Μουσλίμοβιτς. Ο 34χρονος φορ έμεινε έναν χρόνο περίπου χωρίς ομάδα (είχε αποχωρήσει από την κινέζικη, Γκουϊζχου), αλλά δεν τα παράτησε και τελικά θα συνεχίσει την καριέρα του στο πρωτάθλημα της Σλοβενίας με την Ζάβριτς.

Το τελευταίο επίσημο ματς στο οποίο πήρε μέρος ήταν στις 25 Μαΐου του 2014, όταν και είχε αγωνιστεί για περίπου 35 λεπτά κόντρα στην Σαντόνγκ.

Ο πρόεδρος του συλλόγου, Μίραν Βουκ δήλωσε: «Αποκτήσαμε έναν παίκτη με μεγάλη φήμη. μετά τον Ρόμπερτ Προσινέστκι είναι το μεγαλύτερο όνομα ξένου παίκτη, που θα παίξει στο πρωτάθλημα μας».

Την Παρασκευή η Ζάβριτς έχει ματς με την πρωταθλήτρια Μάριμπορ, αλλά ο πρώην επιθετικός του ΠΑΟΚ δεν πρόκειται να αγωνιστεί, καθώς κρίνεται ανέτοιμος. *Πηγή: sport-fm.gr*

Εξαντλείται η υπομονή τους με Τζιοβάνι!


Η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της μεταγραφής του Τζιοβάνι έχει προκαλέσει δυσαρέσκεια στην ΑΕΚ. Πιέζει η Φλουμινένσε τον παίκτη, αλλά η εταιρεία που έχει τα δικαιώματά του ορίζει την τύχη του.

Εξαντλείται η υπομονή τους με Τζιοβάνι

Οι «κιτρινόμαυροι» είχαν διαβεβαιώσεις από την πλευρά του ποδοσφαιριστή πως θα ερχόταν να υπογράψει μέσα στην εβδομάδα, ωστόσο η άφιξή του πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή.

Ο 26χρονος αριστερός μπακ δέχεται μεγάλες πιέσεις από τη Φλουμινένσε να ανανεώσει το συμβόλαιό του και σύμφωνα με ανθρώπους της ομάδας έχει πειστεί να το κάνει. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, καθώς η «Ένωση» έχει ήδη συμφωνήσει με την εταιρεία Elenco Sports, που διαχειρίζεται τα δικαιώματά του και η οποία μέσω της Πεναπολένσε τον έχει δώσει δανεικό στην Φλουμινένσε.

Δίχως την έγκριση της συγκεκριμένης εταιρείας, με την οποία η ΑΕΚ έχει ευρύτερη συνεργασία, ο Τζιοβάνι δεν μπορεί να κάνει καμία συμφωνία και ουσιαστικά εκείνη ορίζει την τύχη του.

Μένει να φανεί αν η παρέμβαση της εταιρείας θα ξεκαθαρίσει οριστικά την υπόθεση, τη στιγμή που οι «κιτρινόμαυροι» έχουν κουραστεί και δεν θα περιμένουν για πολύ ακόμη τον ποδοσφαιριστή. Αν το κάνουν μέχρι τώρα, είναι γιατί πιστεύουν πως πρόκειται για παίκτη που θα κάνει τη διαφορά, ενώ οι εναλλακτικές επιλογές που υπάρχουν φαίνεται να μην είναι της ίδιας ποιότητας.
*Πηγή: sport-fm.gr*

Πελεκάνος: «Να πάρουμε τίτλο με τον Άρη»

Τη φιλοδοξία να κατακτήσει έναν τίτλο με τον Άρη έχει ο Μιχάλης Πελεκάνος όπως δήλωσε κατά την παρουσίασή του από την ΚΑΕ.

Πελεκάνος: «Να πάρουμε τίτλο με τον Άρη»
Ο Μιχάλης Πελεκάνος επιστρέφει σε έναν πιο δυνατό, από όλες τις απόψεις Άρη και θέλει σύντομα να τον δει να διεκδικεί τίτλους. Όνειρό του είναι να προλάβει να πανηγυρίσει μαζί του ένα τρόπαιο.

«Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος που επέστρεψα στον Άρη. Έχουμε αγαπήσει τον κόσμο και τους ανθρώπους που εργάζονται στην ΚΑΕ. Με την οικογένεια μου, είμαστε χαρούμενοι που επιστρέψαμε. Θα δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μία καλή πορεία σε Ελλάδα και Ευρώπη. Υγεία να έχουμε και θα τα καταφέρουμε. Ευχαριστώ την διοίκηση που με εμπιστεύεται, όπως και τον κ. Λάσκαρη. Όλοι μαζί και με τον κόσμο, θα κάνουμε το καλύτερο. Ο κόουτς Πρίφτης είναι εξαιρετικός και είμαι χαρούμενος που θα συνεργαστώ πάλι μαζί του», τόνισε.

Όσο για τους παράγοντες που έπαιξαν ρόλο στην επιστροφή του, είπε: «Η Ευρώπη έπαιξε σπουδαίο ρόλο στην επιστροφή μου. Ο κ. Λάσκαρης βοηθάει σημαντικά την ομάδα και σίγουρα βοήθησε αυτός ο παράγοντας στην επιστροφή μου. Θέλουμε να δούμε την ομάδα να κερδίζει τίτλους. Την έχω αγαπήσει και θέλω να πάρουμε κάποιο τίτλο».

Σχετικά με το ρόλο του είπε: «Ο,τι ρόλο μου αναθέσει, θα τον κάνω. Το προτέρημα κου είναι στην άμυνα. Και στην επίθεση φυσικά, θα προσπαθήσω να βοηθήσω όσο περισσότερο μπορώ. Όλα τα παιδιά είναι ηγέτες στην ομάδα. Γίνεται ομαδική δουλειά. Έτσι και φέτος κάθε παίκτης θα έχει τον δικό του ρόλο. Άλλος σε ένα ματς θα τραβάει περισσότερο και άλλος λιγότερο. Αυτό είναι πολύ σημαντικό σε μία ομάδα».

Για την επιθυμία και της οικογένειας του να επιστρέψει στον Άρη ανέφερε: «Η οικογένεια μεγαλώνει και έπαιξε ρόλο στην επιστροφή μας. Να είμαστε σταθεροί. Κάναμε τις συζητήσεις με τον ΑΡΗ και καταλήξαμε ότι ο Άρης ήταν η καλύτερη επιλογή. Για αυτό και αποφασίσαμε να επιστρέψουμε. Πριν τον Απρίλιο λέγαμε ότι η μόνη επιλογή αν επιστρέψουμε στην Ελλάδα, είναι ο Άρης. Και έτσι έγινε».

Τέλος για το έντονο ελληνικό στοιχείο στον φετινό Άρη δήλωσε: «Είναι πολύ σημαντική η δημιουργία ενός ελληνικού κορμού, για να υπάρχει και μία χημεία. Πιστεύω θα δημιουργηθεί ένα πολύ καλό σύνολο». *Πηγή: sport-fm.gr*

Απάντηση-«καρφί» του Βαλντές σε Φαν Χάαλ!! (pics)

Ο Βίκτορ Βαλντές απάντησε μέσω Facebook στα αιχμηρά σχόλια του Λουίς Φαν Χάαλ.

Απάντηση-«καρφί» του Βαλντές σε Φαν Χάαλ (pics)
Ο Λουίς Φαν Χάαλ αιτιολόγησε την απόφασή του να αφήσει εκτός πλάνων στη Μαν. Γιουνάιτεντ τον Βίκτορ Βαλντές αναφέροντας πως ο Ισπανός γκολκίπερ δεν συμβάδιζε με τη φιλοσοφία της ομάδας και αρνείτο να παίξει με τους αναπληρωματικούς.

Ο παίκτης πέρασε στην αντεπίθεση ανεβάζοντας ένα κολάζ με φωτογραφίες από το ματς που αγωνίστηκε με τις «ρεζέρβες» και το ερώτημα «Σεβασμός;».




*Πηγή: sport-fm.gr*

Ο... χορός του Καλάθη στο ΣΕΦ!! (video)

Επιτομή του πλέι μέικερ ο Νικ Καλάθης. Ένα απ' τα highlight στην πρώτη του θητεία στον Παναθηναϊκό είναι εκείνο το coast to coast στο ΣΕΦ, όπου νίκησε τον χρόνο κι... έσπασε την μέση του Παπανικολάου.

Ο... χορός του Καλάθη στο ΣΕΦ (video)
Μερικά απ' τα προσόντα του Νικ Καλάθη είναι η ταχύτητα και ο εξαιρετικός χειρισμός της μπάλας.

Και αν μη τι άλλο αυτά -μεταξύ άλλων- θα προσφέρει διάπλατα στον Παναθηναϊκό απ' του χρόνου. Όχι ότι δεν τα 'χε παρουσιάσει και στην πρώτη του τριετία στο τριφύλλι.

Ενδεικτική είναι η κίνησή του στους τελικούς της Α1 το 2011. Με 5.5'' να απομένουν για τη λήξη του ημιχρόνου στο ΣΕΦ, ο διεθνής γκαρντ πήρε την μπάλα απ' τη μία άκρη του παρκέ, «έσπασε» την μέση του Παπανικολάου... που δεν μπορούσε να παρακολουθήσει τις ντρίμπλες του αντιπάλου του και σκόραρε στην επιτομή ενός πανέξυπνου και ικανότατου πλέι μέικερ.





*Πηγή: sport-fm.gr*

Στην Κίνα ο Ρομπίνιο!!

Σμίγει με τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι ο Ρομπίνιο που αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Κίνα!

Στην Κίνα ο Ρομπίνιο!

Στην Κίνα λοιπόν ο Βραζιλιάνος σταρ θα σμίξει με τον Λουίς Φελίπε Σκολάρι, που είναι προπονητής. Στις 20 Ιουλίου αναμένεται να κάνει το μεγάλο ταξίδι για την Ασία, προκειμένου να περάσει από ιατρικές εξετάσεις και να βάλει την υπογραφή στο νέο του συμβόλαιο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Έσκασε η «βόμβα» Σβεντ!!

Είναι πλέον επίσημο: ο Αλεξέι Σβεντ ανήκει και τυπικά στη Χίμκι, που ανακοίνωσε ότι τον απέκτησε για τρία χρόνια.

Έσκασε η «βόμβα» Σβεντ!
Σπουδαία προσθήκη για τη Χίμκι. Η ρωσική ομάδα, κάτοχος του Eurocup, απέκτησε τον Αλεξέι Σβεντ, ο οποίος επιστρέφει μετά από τριετή απουσία στην Ευρώπη. Ο άλλοτε άσος της ΤΣΣΚΑ θα φορέσει τη φανέλα της ίδιας ομάδας που είχε περάσει το δεύτερο μισό της περιόδου 2007/08.

Ο 26χρονος γκαρντ (1,98μ.) πέρασε τρία χρόνια στο ΝΒΑ σε Τίμπεργουλβς, Σίξερς, Ρόκετς και Νικς έχοντας 7,4 πόντους, 2,5 ασίστ και 2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.






*Πηγή: sport-fm.gr*

Μέχρι το 2018 στον OTE TV η ΑΕΚ!!

Για άλλα τρία χρόνια επέκτεινε τη συνεργασία της η ΚΑΕ ΑΕΚ με τον OTE TV, που θα μεταδίδει τα εντός έδρας παιχνίδια στο πρωτάθλημα και το Eurocup.

Μέχρι το 2018 στον OTE TV η ΑΕΚ

Η κοινή ανακοίνωση αναφέρει:

«Στον ΟΤΕ TV έως το 2018 και οι εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ και το Eurocup

Συνεχίζονται και την επόμενη τριετία, έως το 2018, οι μεταδόσεις των εντός έδρας αγώνων της ομάδας μπάσκετ της ΑΕΚ για την Basket League ΣΚΡΑΤΣ, αποκλειστικά στα κανάλια ΟΤΕ SPORT, καθώς ο ΟΤΕ TV και η ΚΑΕ ΑΕΚ ανανέωσαν τη συνεργασία τους και τις επόμενες τρεις αγωνιστικές περιόδους.

Ο OTE TV θα συνεχίσει να μεταδίδει, ζωντανά, αποκλειστικά και σε υψηλή ευκρίνεια, όλους τους εντός έδρας αγώνες της ΑΕΚ στην κανονική περίοδο και τα play off της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, καθώς επίσης όλους τους εντός έδρας φιλικούς αγώνες της ΚΑΕ και τους εντός έδρας αγώνες του Eurocup, για τις αγωνιστικές περιόδους 2015/16, 2016/17 και 2017/18.

«Από τις καλύτερες και πλέον ιστορικές ομάδες μπάσκετ, η ΑΕΚ συνεχίζει τη σημαντική της πορεία εντός και εκτός Ελλάδας, έχοντας κατακτήσει 8 Πρωταθλήματα, 3 Κύπελλα Ελλάδας, 2 Κύπελλα Κυπελλούχων, αλλά και τον πρώτο, για τη χώρα μας, ευρωπαϊκό τίτλο. Είμαστε χαρούμενοι που η πορεία αυτή συνεχίζεται στην τηλεοπτική στέγη του ΟΤΕ TV. Με την άρτια και ποιοτική κάλυψη των καναλιών OTE SPORT και την έμπειρη δημοσιογραφική μας ομάδα, θέλουμε να δίνουμε προστιθέμενη αξία στο μπασκετικό θέαμα που απολαμβάνει στον ΟΤΕ TV το φίλαθλο κοινό», είπε ο Δημοσθένης Βασιλόπουλος, Υποδιευθυντής Αθλητικών Καναλιών ΟΤΕ TV.

«Είναι ευχάριστο που η «Βασίλισσα» συνεχίζει τη μεγάλη της προσπάθεια για καθιέρωση στην κορυφή και της Ελλάδας και της Ευρώπης, με βασικό σύμμαχο και συνεργάτη τον ΟΤΕ ΤV. Είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η συνεργασία προς όφελος των οπαδών της ΑΕΚ, και όχι μόνο, θα μακροημερεύσει και θα έχει εξαιρετικά αποτελέσματα», είπε ο διευθυντής Επικοινωνίας και ΜΜΕ της ΚΑΕ ΑΕΚ, Γιώργος Νικολάου.

Την κάλυψη των αγώνων της ΑΕΚ για το Πρωτάθλημα αναλαμβάνει η δημοσιογραφική ομάδα του ΟΤΕ TV με επικεφαλής τον Βασίλη Σκουντή, ενώ πλούσιο ρεπορτάζ και ενημέρωση θα προβάλλονται στο Pick & Roll κάθε Τρίτη βράδυ στο OTE SPORT 4HD.

Πρόσφατα ο OTE TV ανακοίνωσε την ανανέωση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τους εντός έδρας αγώνες του μπασκετικού Ολυμπιακού έως το 2019, το NBA έως το 2018, ενώ στα κανάλια OTE SPORT φιλοξενούνται επίσης η Liga Endesa ACB, η Lega Basket Serie A και το Eurobasket 2015». *Πηγή: sport-fm.gr*

Χτύπησε κι επιστρέφει ο Μποτία!!

Νοκ άουτ για 20 μέρες με θλάση στη γάμπα τέθηκε στον Ολυμπιακό ο Αλμπέρτο Μποτία. Ο Ισπανός αμυντικός αφήνει το Ζέεφελντ για να γυρίσει στην Αθήνα και να κάνει θεραπείες στην Αθήνα.

Χτύπησε κι επιστρέφει ο Μποτία
Είχε που είχε ελλείψεις στο κέντρο άμυνας ο Ολυμπιακός, καθώς αναζητείται ένας στόπερ που προορίζεται για βασικός, έχασε και τον Αλμπέρτο Μποτία.

Ο Ισπανός αμυντικός υπέστη θλάση στη γάμπα και υπολογίζεται πως θα μείνει εκτός δράσης για 20 μέρες.

Από τη στιγμή, δε, που χάνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας, κρίθηκε προτιμότερο να αποχωρήσει από το Ζέεφελντ και να επιστρέψει στην Αθήνα για να αρχίσει θεραπείες. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ευκολίες για διαρκείας ο Παναθηναϊκός!!

Με αφορμή τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι έλληνες πολίτες, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ανακοίνωσε πως όσοι ενδιαφέρονται για αγορά εισιτηρίου διαρκείας, μπορούν να το κάνουν και με πέντε άτοκες δόσεις.

Ευκολίες για διαρκείας ο Παναθηναϊκός
Σε μία αξιέπαινη κίνηση-διευκόλυνση προς τους φιλάθλους της ομάδας που θέλουν να αγοράσουν εισιτήριο διαρκείας τη νέα σεζόν προχώρησε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Όπως ανακοίνωσαν οι «πράσινοι», όσοι ενδιαφέρονται να εξασφαλίσουν θέση στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας για όλη τη σεζόν, θα μπορούν να το κάνουν και με πέντε άτοκες δόσεις.

Αφορμή για αυτή την απόφαση, αποτέλεσε το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες το τελευταίο διάστημα λόγω της επιβολής των Capital Controls .

Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει πως λόγω της οικονομικής κατάστασης και για να διευκολύνει τους φιλάθλους, αποφασίστηκε να δοθεί η δυνατότητα των πέντε άτοκων δόσεων και στις συναλλαγές μετρητοίς, για όλους όσοι επιθυμούν να αγοράσουν ή να ανανεώσουν την Κάρτα Διαρκείας τους.

Η διευκόλυνση της πληρωμής με πέντε άτοκες δόσεις θα διαρκέσει από τις 16/7 έως τις 8/8 και αφορά αποκλειστικά τα παλιά και νέα Μέλη της Παναθηναϊκής Συμμαχίας.

Τέλος, ενημερώνουμε τους παλιούς κατόχους Καρτών Διαρκείας ότι η προτεραιότητα ανανέωσης της θέσης τους λήγει το Σάββατο 18 Ιουλίου».

«Καρφώνει» Ολυμπιακό ο Σίλντενφελντ!!

«Το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να είναι καθαρό. Και όχι όταν φτάνεις στους δύο πόντους από τον Ολυμπιακό να σου έρχονται τρία πέναλτι και να μην ξέρεις γιατί», η ατάκα του Κροάτη που ανάβει φωτιές!

«Καρφώνει» Ολυμπιακό ο Σίλντενφελντ!

Συγκεκριμένα, ο πρώην στόπερ των ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκού μίλησε στην ιστοσελίδα «vecernji.hr», με αφορμή τον Ιγκόρ Τούντορ και τη νέα προσπάθεια που πάει να κάνει ο «δικέφαλος».

Δεν παρέλειψε, όμως, να… στάξει φαρμάκι να ρίξει «καρφιά» για τους ερυθρόλευκους, με την ατάκα… «το ελληνικό πρωτάθλημα πρέπει να είναι καθαρό. Και όχι όταν φτάνεις στους δύο πόντους από τον Ολυμπιακό να σου έρχονται τρία πέναλτι και να μην ξέρεις γιατί».

Όταν ο «Σίφο» ρωτήθηκε «αν είναι οπαδός του ΠΑΟΚ ή του Παναθηναϊκού», απάντησε: «Έμεινα λίγο παραπάνω στον Παναθηναϊκό, αλλά και στις δύο ομάδες έπαιξα καλά και αισθάνθηκα όμορφα. Έψαχναν και οι δύο ομάδες το καλύτερο, πιο καθαρό ποδόσφαιρο. Ήθελαν ένα καλό παιχνίδι με δίκαιος όρους. Και η ατμόσφαιρα είναι ένα θαύμα όταν παίζουν μεταξύ τους. Είναι τρέλα στα ντέρμπι, νομίζεις θα κατεδαφιστεί το γήπεδο. Αλλά το ποδόσφαιρο πρέπει να είναι καθαρό. Και όχι όταν έρχεσαι στους δύο πόντους με τον Ολυμπιακό να σου έρχονται τρία πέναλτι και να μην ξέρεις γιατί».

Για τις φιλοδοξίες του ΠΑΟΚ, ο Κροάτης είπε: «Θέλουν να κερδίσουν το ελληνικό πρωτάθλημα, μέχρι τώρα ήταν κάτω από τον Ολυμπιακό και πάλευαν με τον Παναθηναϊκό για τη δεύτερη θέση. Το είχαν πετύχει τη χρονιά που ήμουν στην ομάδα. Τώρα, όμως, αλλάζουν οι ισορροπιες στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Ολυμπιακός έχει προβλήματα, η ΑΕΚ επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία και θα υπάρξει ανταγωνισμός».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στον Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Είναι ακόμη στην ομάδα, αλλά δεν είναι μόνο αυτός. Υπάρχουν και άλλοι παίκτες από την εποχή που ήμουν εκεί. Είναι δυνατή ομάδα, έχουν πολλούς παίκτες και αρκετούς νεαρούς με ποιότητα».

Σε ό, τι έχει να κάνει με τον Τούντορ και το αν μπορεί να «κουμπώσει» με το ελληνικό πρωτάθλημα, ο Σίλντενφελντ σχολίασε: «Είναι λίγο ανυπόμονοι, θέλουν συνέχει να βλέπουν τις ομάδες τους να κερδίζουν και να παίρνουν το πρωτάθλημα. Οι οπαδοί είναι πολύ περήφανοι και έχουν καρδιά. Εντός γηπέδου ο Τούντορ δεν θα έχει πρόβλημα γιατί είναι προπονητής που θέλει από τις ομάδες του να παίζουν με καρδιά. Οι οπαδοί θα το εκτιμήσουν αυτό». *Πηγή: sport-fm.gr*

Στη Σολέ ο Κιντέλ Γουντς!!

Συνεχίζει και στα 34 του να βρίσκει καλά συμβόλαια ο Κιντέλ Γουντς. Ο άλλοτε φόργουορντ του Ολυμπιακού υπέγραψε στη Σολέ.

Στη Σολέ ο Κιντέλ Γουντς!
Παίκτης της Σολέ είναι πλέον ο Κιντέλ Γουντς. Ο 34χρονος φόργουορντ (2,03μ.), που τη σεζόν 2007/08 είχε παίξει στον Ολυμπιακό, αγωνιζόταν μέχρι πρότινος στην Πολωνία με την Κόζαλιν έχοντας 19,3 πόντους και 7,2 ριμπάουντ κατά μέσο όρο.

Ο Αμερικανός άλλοτε ΝΒΑερ είναι γυρολόγος των ευρωπαϊκών γηπέδων έχοντας περάσει επίσης από Φορτιτούντο Μπολόνια, Κράσνε Κρίλια, Πρόκομ, Μακάμπι Χάιφα, Ντνίπρο και Λαγκούν Άρο. *Πηγή: sport-fm.gr*

Χάκετ: «Τιμή μου!»

Ενθουσιασμένος για τη μεταγραφή του στον Ολυμπιακό δήλωσε ο Ντάνιελ Χάκετ στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ. «Τιμή που με ήθελε μια ομάδα με τέτοια παράδοση και πνεύμα πρωταθλητή», τόνισε.

Χάκετ: «Τιμή μου!»
Ο Ντάνιελ Χάκετ δεν είχε δεύτερες σκέψεις… Από τη στιγμή που δεν βρήκε αυτό που έψαχνε στο ΝΒΑ και δεν ήταν διατεθειμένος να περιμένει πολύ, ο Ολυμπιακός ήταν για εκείνον η προφανής επιλογή.

«Είναι τιμή μου που μια μεγάλη ομάδα σαν τον Ολυμπιακό, με την τεράστια παράδοση και το πνεύμα πρωταθλητή που έχει, με ήθελε στο ρόστερ της», δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΚΑΕ λίγο μετά τις υπογραφές και πρόσθεσε: «Δεν είχα καμία αμφιβολία ότι αν δεν πήγαιναν καλά τα πράγματα με το ΝΒΑ, ότι θα πήγαινα στον Ολυμπιακό. Δεν ήταν η στιγμή για μένα και το ΝΒΑ και μετά τη συνάντηση που είχα με τον κόουτς Σφαιρόπουλο και τον GM (Χρήστο Σταυρόπουλο) όλα έγιναν πολύ εύκολα».

Ο 28χρονος άσος δήλωσε έτοιμος για σκληρή δουλειά. «Έχω δουλέψει πολύ σκληρά τον προηγούμενο καιρό για να είμαι έτοιμος για το σάμερ λιγκ αλλά και για την εθνική. Ξέρω επίσης ότι ο Ολυμπιακός έχει πολλούς Έλληνες διεθνείς και τον Ματ Λοτζέσκι, οπότε ουσιαστικά θα ξεκινήσουμε δουλειά όλοι μαζί τον Σεπτέμβριο Είμαι έτοιμος να παίξω το ρόλο μου και να κάνω ό,τι χρειαστεί για να κερδίζει η ομάδα. Ο Ολυμπιακός είναι μια ομάδα με σπουδαίο σύστημα κι εγώ θέλω να ταιριάξω σ’ αυτό το σύστημα, σαν έναν κομμάτι που ταιριάζει σε ένα παζλ».

Όσο για τον κόσμο της νέας του ομάδας, είπε: «Κάθε φορά που έπαιζα στο ΣΕΦ ήμουν έκπληκτος με την ατμόσφαιρα. Ξέρω ότι η παράδοση είναι πολύ βαθιά και μεγάλη σ’ αυτή την ομάδα. Θέλω να παίξω με την καρδιά μου για τον κόσμο και θα δίνω τα πάντα ανεξάρτητα αν τα πράγματα στο τέλος θα είναι καλά ή κακά». *Πηγή: sport-fm.gr*

Πασαρέλα στα ESPYS!! (pics)

Οι όμορφες παρουσίες δεν έλειψαν στα αθλητικά βραβεία ESPYS. Αθλήτριες, αλλά όχι μόνο έκλεψαν την παράσταση μετατρέποντας το κόκκινο χαλί σε πασαρέλα.

Πασαρέλα στα ESPYS (pics)
Τους νικητές τους διαβάσατε σε προηγούμενα κείμενο. Τώρα ήρθε η ώρα να δείτε και τις πιο όμορφες παρουσίες στα αθλητικά βραβεία ESPYS στις ΗΠΑ.

Το μοντέλο Χάνα Ντέιβις
inner

Η τενίστρια Καρολίν Βοσνιάκι
inner

Η ηθοποιός Ρέιτσελ ΜακΆνταμς
inner

Η παίκτρια ποδοσφαίρου Άλεξ Μόργκαν
inner

Η σέρφερ Αναστέζια Άσλεϊ
inner

Η αθλήτρια του MMA Ρόντα Ράουζι
inner

Η οδηγός αγώνων αυτοκινήτου Ντάνικα Πάτρικ
inner

Η γκολκίπερ Χόουπ Σόλο
inner

Η ηθοποιός Χάλι Μπέρι
inner

Η σκιέρ Λίντσεϊ Βον
inner

Η τραγουδίστρια Σιάρα
inner

Το μοντέλο Κένταλ Τζένερ
inner


*Πηγή: sport-fm.gr*

Χάκετ: «Πάμε Ολυμπιακέ»

Ο Ντάνιελ Χάκετ ανέβασε στο Instagram τη φωτογραφία των υπογραφών στο συμβόλαιό του με τον Ολυμπιακό και έδωσε το… σύνθημα.

Χάκετ: «Πάμε Ολυμπιακέ»

Ο Ιταλοαμερικανός γκαρντ φόρεσε το καλύτερό του χαμόγελο και ανέβασε στο Instagram τη φωτογραφία των υπογραφών στο διετές συμβόλαιό του και έδωσε το σύνθημα «Go Reds», που μεταφράζεται ελεύθερα ως «Πάμε Ολυμπιακέ!». *Πηγή: sport-fm.gr*

Φέρνει και Πέρνις ο Ηρακλής!!

Μετά την απόκτηση του Απόστολου Βέλλιου, ο Ηρακλής είναι έτοιμος να κάνει δικό του και τον Ντούσαν Πέρνις, με τον παίκτη να αναμένεται την Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη για τα τυπικά.

Φέρνει και Πέρνις ο Ηρακλής
Ενίσχυση και στον «άσο» για τον Ηρακλή. Ο «Γηραιός», ο οποίος χθες το απόγευμα ανακοίνωσε ότι επιστρέφει στην ομάδα ο Απόστολος Βέλλιος, έχει κλείσει τον τερματοφύλακα, Ντούσαν Πέρνις. Ο 30χρονος ποδοσφαιριστής θα έρθει εκτός απροόπτου στην Ελλάδα έως την Παρασκευή για τα διαδικαστικά. Δηλαδή, για να περάσει από ιατρικά και να υπογράψει το συμβόλαιο του.

Πρόκειται για παίκτη που είχε απασχολήσει και το 2007, αλλά τότε δεν υπήρξε αίσιο τέλος. Την περυσινή σεζόν έκανε 25 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα της πατρίδας του, της Σλοβακίας. Επιπλέον, είχε έξι συμμετοχές στα προκριματικά του Champions League, όσες και στους ομίλους του Europa League. *Πηγή: sport-fm.gr*

Ανακοίνωσε Σλότερ η Μπάνβιτ!!

Παίκτης της Μπάνβιτ κι επίσημα είναι ο Έι Τζέι Σλότερ, που τη σεζόν αυτή αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό.

Ανακοίνωσε Σλότερ η Μπάνβιτ
Από την Ελλάδα στην Τουρκία μετακομίζει ο Έι Τζέι Σλότερ. Ο Αμερικανός σούτινγκ γκαρντ μετά από μια σεζόν με σκαμπανεβάσματα στον Παναθηναϊκό, ανακοινώθηκε από την Μπάνβιτ.

Ο 28χρονος άσος είχε 10,7 πόντους και 2 ασίστ κατά μέσο όρο στην Α1, ενώ στην Ευρωλίγκα είχε 9,7 πόντους και 1,7 ασίστ ανά αγώνα.








*Πηγή: sport-fm.gr*