Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ο Γούτας και οι άλλοι Ακρίτες του Ολυμπιακού!!

Ο Γούτας ετοιμάζεται να ακολουθήσει το δρομολόγιο Ξάνθη-Πειραιάς και το sport-fm.gr θυμάται τις άλλες περιπτώσεις παικτών που την τελευταία 20ετία άφησαν τους Ακρίτες για χάρη του Ολυμπιακού.

Ο Γούτας και οι άλλοι Ακρίτες του Ολυμπιακού
Με την επικειμένη απόκτηση του Δημήτρη Γούτα ο Ολυμπιακός «κλείνει» έναν από τους πιο ελπιδοφόρους νεαρούς Έλληνες παίκτες και διόλου απίθανο τον βασικό στόπερ των επόμενων χρόνων.

Ο 21χρονος αμυντικός ετοιμάζεται ν’ αφήσει την Ξάνθη για να κατηφορίσει στον Πειραιά και το sport-fm.gr θυμίζει ποιοι ακόμη παίκτες ακολούθησαν το ίδιο δρομολόγιο τις δύο τελευταίες δεκαετίες παίρνοντας μεταγραφή στους πρωταθλητές.

Παρασκευάς Άντζας

Το 1998 αποκτήθηκε από την Ξάνθη, και για 5,5 σεζόν ήταν ο «στυλοβάτης» της άμυνας του Ολυμπιακού. Τον Ιανουάριο του 2004 αποχώρησε για προσωπικούς λόγους, χάνοντας και το «τρένο» για το Euro της Πορτογαλίας. Ο Δραμινός στόπερ επέστρεψε στη γενέτειρά του για μια χρονιά, επανήλθε για μια τριετία στην Ξάνθη για να κλείσει την καριέρα του στο Λιμάνι (2007-09).

Λουτσιάνο Ντε Σόουζα

Ο Λουτσιάνο πήρε μεταγραφή για τον Ολυμπιακό το 1998 κι αποδείχθηκε μια από τις καλύτερες μεταγραφές που έγιναν από την Ξάνθη. Ο Βραζιλιάνος μέσος έμεινε για μια τριετία στην ομάδα, με highlight το 1-4 στη Λεωφόρο και ενθύμιο το τακουνάκι στο γκολ του Αλεξανδρή και το άπιαστο φάουλ από 40 μέτρα!

Χρήστος Παπατζόγλου

Στο ξεκίνημα της καριέρας του θεωρήθηκε δικαίως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα του ελληνικού ποδοσφαίρου. Το 2000 άφησε την Ξάνθη και ντύθηκε στα ερυθρόλευκα, για να εξελιχθεί γρήγορα σε βασικό παίκτη παίζοντας κυρίως ως δεξί μπακ, αλλά και με την ίδια επιτυχία ως αμυντικός χαφ ή ακόμη και στόπερ! Το 2003 τραυματίστηκε στον αχίλλειο, και για δύο και πλέον χρόνια ανέβηκε «γολγοθά» έως ότου να επανέλθει. Κατάφερε να επιστρέψει σε υψηλό επίπεδο και να μείνει στην ομάδα μέχρι το 2009.

Σπύρος Βάλλας

Ένα ακόμη μεγάλο ταλέντο, που όμως δεν είχε την εξέλιξη που όλοι περίμεναν, ήταν ο Σπύρος Βάλλας. Το 2003, την πρώτη του σεζόν στον Ολυμπιακό, πήρε αρκετές ευκαιρίες ωστόσο δεν «έπιασε» κι έπειτα από τρία χρόνια αποχώρησε για να επιστρέψει στην Ξάνθη, όπου και παρέμεινε μέχρι την απόσυρσή του από την ενεργό δράση το 2014.

Γιουράι Μπούτσεκ

Το ίδιο καλοκαίρι εντάχθηκε στο ρόστερ του Ολυμπιακού και ο Γιουράι Μπούτσεκ, αλλά δεν κατάφερε να στεριώσει στους Πειραιώτες. Την πρώτη σεζόν ήταν 3η επιλογή (πίσω από Ελευθερόπουλο, Γιάννου) και περιορίστηκε σε 7 συμμετοχές. Τη δεύτερη έμεινε στη σκιά του Νικοπολίδη, δεν έπαιξε καθόλου και στο τέλος της λύθηκε το συμβόλαιό του.

Βασίλης Τοροσίδης

Η πιο επιτυχημένη μετακίνηση παίκτη από την Ξάνθη στον Ολυμπιακό, με τους Πειραιώτες να βγαίνουν νικητές στην μάχη με την ΑΕΚ. Αποκτήθηκε τον Ιανουάριο του 2007 κι άμεσα έγινε βασικό και αναντικατάστατο μέλος της ομάδας και εν συνεχεία της Εθνικής. Ο πολυσύνθετος άσος φόρεσε το περιβραχιόνιο κι είχε τεράστια συμβολή στις επιτυχίες των «ερυθρολεύκων» μέχρι και το 2013 όταν έκανε το βήμα στο εξωτερικό για λογαριασμό της Ρόμα.

Παναγιώτης Βλαχοδήμος

Ο Παναγιώτης Βλαχοδήμος αποκτήθηκε το 2012, αλλά δεν κατάφερε να δικαιώσει τις υψηλές προσδοκίες. Ο 23χρονος πλέον μεσοεπιθετικός έπεσε στα… βαθιά την πρώτη του χρονιά παίρνοντας 19 συμμετοχές. Έκτοτε παραχωρήθηκε δανεικός διαδοχικά σε Άουγκσμπουργκ, Πλατανιά, Εργοτέλη και Νιμ. *Πηγή: sport-fm.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: