Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Ρομπέρτο-Καπίνο, το καλύτερο δίδυμο!!

Ο Κώστας Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την μεταγραφή του Καπίνο στον Ολυμπιακό. 
Δεν ήταν αναπάντεχη η απόκτηση του Καπίνο από τον Ολυμπιακό. Υπό την έννοια ότι πάντοτε του άρεσε του Ολυμπιακού αυτός ο γκολκίπερ.
ADVERTISEMENT
Από τον Παναθηναϊκό δεν θα μπορούσε να γίνει η μεταγραφή πέρσι, οπότε έγινε τώρα από τη γερμανική ομάδα, με τον Καπίνο μάλιστα να είχε φροντίσει το περασμένο καλοκαίρι στη συμφωνία του με τον Παναθηναϊκό για την παραχώρησή του στη Μάϊντζ να ήταν μία ξεκάθαρη πώληση-χωρίς δηλαδή ρήτρα να μην μπορεί να πάει σε άλλη ελληνική ομάδα η, χωρίς να δικαιούται κάποιο ποσό ο Παναθηναϊκός (μήπως γιατί κατά βάθος είχε στο μυαλό του μία εξέλιξη σαν τη σημερινή;…).
Έλληνας τερματοφύλακας, Νο 2 στην εθνική πίσω από τον Καρνέζη, μόλις 21 ετών, με 48 επίσημα παιχνίδια στα πόδια του με τον Παναθηναϊκό (όντας βασικός σε όλη τη σεζόν πέρσι), με καλά σωματικά προσόντα (1μ96), με 39 παιχνίδια στις μικρές εθνικές ομάδες (βασικός στο Μουντιάλ -20 ετών το καλοκαίρι του 2013). Γιατί όχι!
Ένα παιδί από τον Πειραιά, που παίζοντας στον Παναθηναϊκό τουλάχιστον εγώ δε θυμάμαι να είχε προκαλέσει ποτέ τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Άσε που σίγουρα αύριο-μεθαύριο αν στον Παναθηναϊκό δουν τον Καπίνο κάτω από τα δοκάρια του Ολυμπιακού να διαπρέπει, δεν θα νιώθουν και τόσο άνετα. Μακράν το καλύτερο δίδυμο στην Ελλάδα θα είναι με το Ρομπέρτο.
Νομίζω ότι είναι πιο καλό να έχει ο Ολυμπιακός δίδυμο Ρομπέρτο-Καπίνο, παρά Ρομπέρτο-Λόρια. Όχι ότι ο Λόρια δεν είναι καλός γκολκίπερ. Είναι μάλιστα πιο έμπειρος κι έχει άλλες παραστάσεις, όντας 40 φορές διεθνής με τη Γεωργία, κόντρα και σε μεγάλους αντιπάλους, όπως Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία κ.α. Ο Λόρια, που μπορεί να φύγει για την Τράμπζονσπορ, είναι τόσο καλός τερματοφύλακας, που μπορεί να σου δώσει ένα παιχνίδι μόνος του. Αλλά είναι και ασταθής-μπορεί να φάει το πιο απίθανο γκολ. Και δεν ξέρω πως θα ήταν η ψυχολογία του, που για πρώτη φορά στην καριέρα του και μετά από 10 ολόκληρα χρόνια θα ήταν ρεζέρβα, αφού πάντοτε βασικός έπαιζε, στην Γεωργία, στην εθνική του και στον ΟΦΗ.
Ο Καπίνο έχει όλο το μέλλον μπροστά του. Να δουλέψει καλά στον Ολυμπιακό με το Ράντο και να ετοιμαστεί κάποια στιγμή για να πάρει τη θέση του Ρομπέρτο κάτω από τα δοκάρια. Γιατί αυτή την στιγμή ο Ρομπέρτο είναι ξεκάθαρα αναντικατάστατος. Κι η πληροφόρηση που υπάρχει από τον Ολυμπιακό είναι ότι επειδή έρχεται ο Καπίνο, δεν σημαίνει ότι φεύγει ο Ρομπέρτο.
Απολύτως λογικό, μπορώ να πω. Γιατί ο Καπίνο χωρίς καμία αμφιβολία είναι ο γκολκίπερ του μέλλοντος. Αλλά δεν έχει στα πόδια του ούτε μία συμμετοχή σε αγώνα ευρωπαϊκής διοργάνωσης, ενώ και στην μεγάλη εθνική ομάδα έχει τρία φιλικά παιχνίδια.
Αν προκύψει μέσα στο καλοκαίρι σοβαρή προσφορά για μεταγραφή του Ρομπέρτο και δεν έχει φύγει στο μεταξύ ο Λόρια; Θα μου φαίνονταν μάλλον δύσκολο να πάει ο Ολυμπιακός στη νέα χρονιά με Καπίνο-Λόρια.
Αλλά ας έρθει πρώτα για το Ρομπέρτο και βλέπουμε. Άλλωστε, να σας πω και το άλλο:  Γιατί να μην έχει τριάδα Ρομπέρτο-Καπίνο-Λόρια ο Ολυμπιακός! Όπως είχε Ρομπέρτο-Μέγερι-Κάρολ πέρσι!

*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: