Πέμπτη 16 Ιουλίου 2015

Οι 50 καλύτεροι προπονητές του 2015!! (50-46)

Είναι εδώ! Το FFT σας παρουσιάζει τους 50 καλύτερους προπονητές του Πλανήτη για το 2015! Η πρώτη πεντάδα έφτασε με τους Οθόριο, Βρμπα, Ιμπένζ, Φανχάεζεμπρουκ, Αρίνα!
50)Φλοράν Ιμπένζ (Κονγκό)
Συχνό φαινόμενο οι ομάδες της Αφρικής να δείχνουν εμπιστοσύνη σε ξένους προπονητής, ωστόσο οι Αφρικάνοι τεχνικοί έχουν ένα πρότυπο, τον Φλοράν Ιμπένζ. Η Δημοκρατία του Κονγκό του έδωσε τα ηνία κι αυτό την οδήγησε στην 3η θέση του Κόπα Αφρικα, ενώ με το ποδόσφαιρο που έπαιξε σκόρπισε εμπιστοσύνη πως η ομάδα μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα...Ωστόσο, ο Ιμπένζ δεν έμεινε εκεί, τον Αύγουστο του 2014 ανέλαβε την AS Vita Club και την οδήγησε στον τελικό του Champions League. Το υπόβαθρο του Ιμπένζ... ασυνήθιστο: Είναι ένας ειδικός οικονομολόγος, ενώ εργάστηκε σε αρκετές ομάδες της Γαλλίας ως λογιστής. Το... ξεπέταγμα του Ιμπένζ ήρθε το 2012 στη Σανγκάη Σενχουά, όταν και του ζήτησε βοήθησε ο φίλος του Νικολάς Ανελκά. Τι και αν αυτό έγινε στα 51 του χρόνια, ο Ιμπένζ δικαιώθηκε...

Χουάν Κάρλος Οθόριο (Σάο Πάουλο)
Οι Βραζιλιάνοι δεν είναι πρόθυμοι να αφήνουν δουλειές σε ξένους προπονητές! Στην περίπτωση του Οθόριο όμως η Σάο Πάουλο δικαιώθηξε! Ενα εντυπωσιακό βιογραφικό, με τον Κολομβιανό να γίνεται γνωστός για τις μελέτες του στο ποδόσφαιρο. Αλλωστε, σπούδασε σε Ηνωμένες Πολιτείες, Αγγλία και Ολλανδία. Ο Οθόριο εργάστηκε στη Μάντσεστερ Σίτι ως βοηθός του Κίγκαν, έκανε εξαιρετική καριέρα στο MLS και τους Νιου Γιορκ. Το 2010 πήρε ένα απίθανο πρωτάθλημα με την Ονσε Κάλντας, πήγε στην Πουέμπλας στο Μεξικό και πήρε πέντε τίτλους σε δυο χρόνια με την Ατλέτικο Νασιονάλ. Παίρνει το 100% από τους παίκτες του και το ύφος της προπόνησης του είναι ελκυστικό. Εχει μελετήσει προπονήσεις τόσο του Φαν Χάαλ όσο και του Γκουαρδιόλα. «Μελετάω όλη την ώρα» τονίζει. 
Πάβελ Βρμπα (Τσεχία)
Ο 51χρονος τεχνικός είναι... άγνωστος εκτός Τσεχίας, ωστόσο το ρεκόρ του τα λέει όλα, αφού είναι ο καλύτερος τεχνικός στη χώρα του πέντε διαδοχικές σεζόν! Η καριέρα του μέχρι τώρα έμοιαζε με κάτι από το... Football Manager. Ανέλαβε την Πλζεν και από μικρή επαρχιακή ομάδα τη μεταμόρφωσε σε μια υπολογίσημη δύναμη σε όλη την Ευρώπη, βοηθώντας αρκετούς παίκτες να φύγουν για το εξωτερικό. Κέρδισε τέσσερα τρόπαια, έβαλε την ομάδα στους ομίλους του Champions League δυο φορές με ελάχιστο προϋπολογισμό, ενώ εξαιρετικά τα πήγε και στο Europa League. Στην Εθνική Τσεχίας ξεκίνησε τα προκριματικά με τέσσερις διαδοχικές νίκες. Ωστόσο, οι γκέλες με Λετονία και Ισλανδία τον έφεραν σε αυτή τη θέση. Θα μπορούσε να ήταν ψηλότερα. 
Χάιν Φανχάεζεμπρουκ (Γάνδη)
Το όνομά του είναι γλωσσοδέτης για τους μη Φλαμανδούς, ωστόσο η παρουσία των τελευταίων ετών στους πάγκους τον έχει φέρει στους κορυφαίους του Βελγίου. Μετά από μια αξιόλογη πορεία στην Κορτράικ, το 2014 η διοίκηση της Γάνδης του έδωσε τα ηνία του πάγκου της. Η ομάδα κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο της πρωτάθλημα και ο Φανχάεζεμπρουκ να γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην 115χρονη ιστορία της ομάδας. Εξαιρετικό «μάτι» κάτι που φάνηκε με την περίπτωση του Νιγηριανού, Σιμόν. Δεν φοβάται να ρισκάρει και να χρησιμοποιήσει μη συμβατικές μεθόδους. Κάποτε χρησιμοποίησε τη μηχανή αναζήτησης για έναν αριστερό εξτρέμ. Τα αποτελέσματα έβγαλαν... Ιστβαν Μπακχ και ο παίκτης τον δικαίωσε με την εικόνα του στην Κορτράικ. 
Μπρους Αρίνα (Λ.Α. Γκάλαξι)
Ο Βετεράνος τεχνικός του ΜLS με πέντε κύπελλα, ο Αρίνα έχει κάνει τη διαφορά! Μπορεί στην ομάδα να έχουν παίξει Μπέκαμ και Ντόνοβαν, αλλά το κύριο χαρακτηριστικό του είναι πως... χτίζει αστέρια. Νέα ταλέντα που ενισχύουν την ομάδα και τη θωρακίζουν για το μέλλον. Πήρε τα ηνία της Εθνικής έπειτα από ένα καταστροφικό Μουντιάλ το (1998) και οδήγησε την ομάδα στην 4η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης της FIFA! Απίστευτο...
*Πηγή: gazzetta.gr*

Δεν υπάρχουν σχόλια: