Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Άρης-Χάποελ Ιερουσαλήμ: 81-77

http://www.sport24.gr/ast/cov/ic/ich_2009_12_1_22_26_2_b.jpgΠαρότι πήρε προβάδισμα 18 πόντων στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Άρης χάλασε την εικόνα του στην τελευταία περίοδο και έφτασε αγχωτικά στη νίκη με 81-77 επί της Χάποελ Ιερουσαλήμ στο "Αλεξάνδρειο", μένοντας μόνος πρώτος στη βαθμολογία του ομίλου.Οι "κίτρινοι" ήταν πολύ καλοί ως το τέλος της τρίτης περιόδου, αλλά στη συνέχεια έπεσαν στις... δαγκάνες της ζώνης του Γκούντες και χρειάστηκαν ένα εύστοχο σουτ του Ντίξον 24 δευτερόλεπτα πριν το τέλος, αλλά κι ένα χαμένο λέι απ του Τζέτερ για να "σφραγίσουν" το θετικό αποτέλεσμα.

Πρώτος σκόρερ και καλύτερος παίκτης από πλευράς ελληνικής ομάδας ήταν ο Ντίξον με 20 πόντους, ενώ ακολούθησε με 13 ο Μπετς και 12 ο Χατζηβρέττας. Η τριάδα των Τζέτερ (19 πόντοι), Ναΐμι (18) και Σίμονς (17) πρωταγωνίστησε από πλευράς Χάποελ.

Πλέον η ομάδα της Θεσσαλονίκης θα πρέπει να νικήσει και την επόμενη αγωνιστική στην έδρα της ουραγού του ομίλου Σιαουλιάι, για να κλείσει μόνο με "ροζ φύλλα" τον πρώτο γύρο και να γίνει το πρώτο φαβορί όχι μόνο για την πρόκριση αλλά και για την πρωτιά.

Ο αγώνας
Το ξεκίνημα άνηκε στον Άρη που με τα τρίποντα των Ρίτσαρντσον και Κακιούζη προηγήθηκε στο δίλεπτο με 6-2. Σ' εκείνο το σημείο ο Σίμονς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και έβαλε την ομάδα του ξανά στο ματς μειώνοντας σε 8-7 στο πεντάλεπτο. Τροφοδοτώντας τον Μπετς και με τον Ρίτσαρντσον να σκοράρει οι "κίτρινοι" απάντησαν με σερί 4-0 φτάνοντας για πρώτη φορά στο +5 (12-7).

Ο Ναΐμι μείωσε σε 12-9 αλλά ο Χατζηβρέττας με το πρώτο του τρίποντο στο ματς έδωσε στην ομάδα του το προβάδισμα με 15-9. Η ζώνη που επιστράτευσε ο Γκούντες σε συνδυασμό με το επιθετικό κρεσέντο του ασταμάτητου Ναΐμι έφεραν το ματς στα ίσια με την Χάποελ να ισοφαρίζει σε 17-17.

Ο Άντριου Μπετς όμως ήταν αυτός που ανέλαβε να "ξεκολλήσει την ομάδα του και με δύο συνεχόμενα καλάθια έκανε το 23-19. Απάντησε με ακόμα ένα τρίποντο ο Ναΐμι πριν ο Ρίτσαρντσον διαμορφώσει το 25-22 του πρώτου δεκαλέπτου.

Σούπερ άμυνα και σερί 13-0 του Άρη
Tρία λεπτά άντεξε η Χάποελ απέναντι στην πολύ καλή άμυνα του Άρη στη δεύτερη περίοδο. Το τρίποντο του Ντίξον έφερε την ελληνική ομάδα στο +4 (28-24) αλλά ένα σερί 0-4 από τους Κόκια και Τζέτερ έφερο το ματς στα ίσα.

Η συνέχεια και συγκεκριμένα τα επόμενα 5 λεπτά άνηκαν αποκλειστικά στους παίκτες του Φώτη Κατσικάρη. Με πολυφωνία στην επίθεση και άμυνα για σεμινάριο, οι Θεσσαλονικείς έκαναν επιμέρους 15-0 με αποτέλεσμα να προηγηθούν με 43-28.

Η είσοδος του Ναΐμι άλλαξε ελαφρώς την εικόνα της Χάποελ που μείωσε στους 11 (43-32) με σερί 0-4. Ο Χατζηβρέττας όμως απάντησε με τρίποντο για το 46-32 και στο τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους οι Πίνκεϊ και Ντκούδης έκαναν το 48-34. Μία βολή του Τόμπσον μείωσε τη διαφορά του ημιχρόνου στους 13 (48-35).

Για πρώτη φορά στο +18
Στον καλό ρυθμό που είχε με τη λήξη του πρώτου μέρους ξεκίνησε ο Άρης στο δεύτερο, παίρνοντας και πάλι προβάδισμα 15 πόντων (50-35 και 51-36). Οι "κίτρινοι" δεν σταμάτησαν να πιέζουν και κατάφεραν να "εκτοξεύσουν" τη διαφορά στους 18 (57-39) με σερί 6-0 από τους Ντίξον, Μάιλς και Κακιούζη. Όταν ο Μπετς σκόραρε για το 59-42 η Χάποελ γύρισε και πάλι σε ζώνη κι αυτό έδειξε να αποσυντονίζει τους αθλητές του Άρη.

Ο Τζέτερ οδήγησε την αντεπίθεση των Ισραηλινών που γρήγορα μείωσαν στους 11 (59-48), αναγκάζοντας τον Κατσικάρη να πάρει αμέσως τάιμ άουτ. Ο Σίμονς έριξε μετά από πολλή ώρα την πρωτοπορία του Άρη σε μονοψήφιο νούμερο (59-50), αλλά οι παίκτες των "κίτρινων" άρχισαν να βρίσκουν λύσεις στην επίθεση με αποτέλεσμα να ανέβουν ξανά στο +14 (64-60) πριν ο Σασόν "γράψει" το 64-53 του δεκαλέπτου.

Άνατροπή από τη Χάποελ αλλά νίκη για τον Άρη
Mε ζώνη συνέχισαν στις αρχές τις τελευταίας περιόδου οι φιλοξενούμενοι και αυτό φάνηκε να δυσκολεύει τους παίκτες του Άρη, που είδαν τη διαφορά να πέφτει ως τους 7 (69-62) με τον Σίμονς να βρίσκει και πάλι το δρόμο προς το καλάθι και τον Τζέτερ να τιμωρεί σε κάθε ευκαιρία. Ως τα μισά της τελευταίας περιόδου η Χάποελ είχε παγιδεύσει τους παίκτες των γηπεδούχων, που με άσχημες επιλογές στην επίθεση δεν μπορούσαν να "ξεκολλήσουν", με αποτέλεσμα η διαφορά να πέσει στους 5 (71-66).

Ο Μπετς απάντησε με μία βολή αλλά με λιγότερο από 4' για τη λήξη, ο Τζέτερς μείωσε για πρώτη φορά μετά από πολλή ώρα στους 3 (72-69), ενώ στη συνέχεια ο Μπετς έχασε και τις 2 βολές που εκτέλεσε. Σαν να μην έφτανε αυτό ο Ναΐμι μείωσε στον πόντο (72-71), ο Ντίξον απάντησε με δίποντο αλλά ο άσος της Χάποελ πέτυχε γκολ φάουλ με δύο λεπτά να απομένουν ισοφαρίζοντας σε 74-74.

Βαθιά ανάσα στον Άρη έδωσε το τρίποντο του Ρίτσαρντσον ο οποίος έκανε το 77-74 αλλά η απάντηση ήρθε εκ νέου από τον Ναΐμι που ισοφάρισε σε 77-77. Με 24 δευτερόλεπτα να απομένουν ο Ντίξον ήταν αυτός που έβαλε τη σφραγίδα του για να φτάσει ο Άρης στην τελική επικράτηση, ευστοχώντας σε σουτ δύο πόντων από το χάι ποστ για το 79-77. Ο Τζέτερ αστόχησε σε λέι απ υπό πίεση στην προτελευταία επίθεση των Ισραηλινών και στα 5'' ο Μάιλς κέρδισε φάουλ και ευστόχησε σε 2 βολές διαμορφώνοντας το τελικό 81-77 (ο Ναΐμι αστόχησε σε τρίποντο στην τελευταία προσπάθεια των Ισραηλινών).

Tα δεκάλεπτα: 25-22, 48-35, 64-53, 81-77

Οι σκόρερ των δύο ομάδων:

Άρης (Κατσικάρης): Κλαρκ, Μπετς 13, Ρίτσαρντσον 10 (2), Χατζηβρέττας 12 (2), Ντικούδης 5, Σκορδίλης 2, Ντίξον 20 (2), Κακιούζης 11 (1), Μάιλς 8

Χάποελ (Γκούντες): Κόκια 9, Σασόν 6 (2), Πίνκνεϊ 5, Σίμονς 17 (2), Ναΐμι 18 (1), Λάιονς, Τόμπσον 1, Οχαγιόν, Τζέτερ 19 (3), Χάντερ 2

Σπυδαίο "διπλό" ο Πανελλήνιος


Ο Χαραλαμπίδης σε προσπάθειά του απέναντι στην Γκραν Κανάρια Το «δύο στα δύο» πέτυχε στο EuroCup ο Πανελλήνιος, ο οποίος πλέον είναι μόνος πρώτος στην κορυφή του 7ου ομίλου. Το σύνολο του Ηλία Ζούρου επικράτησε 81-72 στην παράταση (65-65κ.α.) της Νανσί στη Γαλλία, σε αγώνα για τη 2η ημέρα της διοργάνωσης, και πανηγύρισε ένα «σπουδαίο» διπλό στην προσπάθεια που κάνει για να εξασφαλίσει την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του EuroCup.

Τα δεκάλεπτα: 24-24, 34-40, 43-48, 65-65κ.α., 72-81 (παράταση).

Tenorio...Στοίχημα...


Την καλησπέρα μου στη παρέα.


Αρκετά μεγάλο το σημερινό μεσοβδόμαδο πρόγραμμα κυρίως
με παιχνίδια των μικρών κατηγοριών της Αγγλίας.

Στις επιλογές μου το διπλό της ΣΟΥΙΝΤΟΝ όπου παίζει στην έδρα της
απογοητευτικής Στόκπορτ πού έχει 6 σερί ήττες με απολογισμό εντός έδρας 1-2-6 !! με τέρματα 8-20!! η χειρότερη επίθεση στη κατηγορία με 15 γκόλ !!
Απο την άλλη η ΣΟΥΙΝΤΟΝ σε αρκετά καλή φόρμα με 4 σερι νίκες σε
πρωτάθλημα και κύπελλο με μόλις 3 ήττες στο πρωτάθλημα.
θα πάω με το διπλό.


Επόμενη επιλογή μου το διπλό της ΤΣΑΡΛΤΟΝ η οποία και μόνο με τον
απολογισμό που έχει μεχρι στιγμής στο πρωτάθλημα, σε 18 αγώνες μόλις
2 ήττες!! δείχνει το πόσο δυνατή ομάδα είναι 10-6-2 !! παρά το ότι δεν είναι
και στα πολύ πολύ καλά της. ομάδα πού διεκδικεί 'ανοδο καλύτερη σαφώς
ομάδα έναντι της Μπραιτον η οποία έχει 2 νίκες στα τελευταία 10 παιχνίδια.
Διπλό η ΤΣΑΡΛΤΟΝ.



Το διπλό της ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ μου αρέσει και θα το προτιμήσω σε απόδοση 2,45, πολύ δυνατή ομάδα σε πολύ καλή φόρμα με 2 ήττες σε 18 παιχνίδια
στο πρωτάθλημα, εναντι μιάς κακής και ασταθούς Μπρέντφορντ νομίζω
έχει το προβάδισμα για το διπλό.



Δύο σημεία θα επιλέξω απο την Κόνφερανς, το διπλό της ΟΞΦΟΡΝΤ
σε απόδοση 2,00, μου αρέσει το ποσοστό στην πρωτοπόρο του πρωταθλήματος με την καλύτερη επίθεση και άμυνα στη κατηγορία.


Δύσκολο διπλό το ξέρω ότι παίρνω και δώ, ο λόγος για την ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ
η οποία αν καί έχει πρόβληματα απουσιών στην επίθεση αφού λείπουν
3 παίκτες πού έχουν πετύχει συνολικά 25 γκόλ!! ακόμη και έτσι παω με το διπλό,πιστεύω στο καλύτερο υλικό των φιλοξενουμένων και σε ένα στατιστικό πού έχει η γηπεδούχος εδώ και πολύ καιρό να εναλάσει τα αποτελεσματά της από νίκη σε ήττα ,παίρνω τα ρίσκα μού και περιμένω.

Στο κλείσιμο να πώ ότι μου αρέσει και ο άσσος της ΜΙΛΓΟΥΟΛ.


Καλά να περνάτε, τα σέβη μου....



Επιμέλεια-Tenorio

Πετάει η ΕΠΟ για Cape Town

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το βράδυ της Τρίτης μέσω Ντουμπάι θα αναχωρήσει για το Κέιπ Τάουν η αντιπροσωπεία της ΕΠΟ που θα εκπροσωπήσει την Εθνική ομάδα της χώρας στην κλήρωση της Παρασκευής για τον καταρτισμό των ομίλων της τελικής φάσης του Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Σοφοκλής Πιλάβιος, ο τιμ μάνατζερ Τάκης Φύσσας και ο υπεύθυνος του γραφείου Τύπου της ομοσπονδίας, Μιχάλης Τσαπίδης θα συναντηθούν στο Ντουμπάι με τον Οτο Ρεχάγκελ και τον συνεργάτη του Γιάννη Τοπαλίδη (θα ταξιδέψουν από τη Φρανκφούρτη) και τις πρώτες πρωινές ώρες θα αναχωρήσουν για το Κέιπ Τάουν στο οποίο αναμένεται να φθάσουν το μεσημέρι της Τετάρτης προκειμένου από την Πέμπτη να μετάσχουν σε όλες τις διαδικασίες και τις εκδηλώσεις στο περιθώριο της κλήρωσης της Παρασκευής.

Στη διάρκεια της πολύωρης πτήσης Πιλάβιος και Ρεχάγκελ θα έχουν τη δυνατότητα να μιλήσουν και για οργανωτικά θέματα ενόψει της προετοιμασίας της Εθνικής για τους επόμενους μήνες στα πλαίσια της προετοιμασίας της για τη συμμετοχή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Mundial 2010: Mε Σαρλίζ Θερόν η κλήρωση


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η Νοτιοφρικανή ηθοποιός και νικήτρια του βραβείου Οσκαρ Σαρλίζ Θερόν θα είναι το κεντρικό πρόσωπο στην κλήρωση της τελικής φάσης του Μουντιάλ την Παρασκευή στις επτά το απόγευμα στο Εκθεσιακό Κέντρο του Κέιπ Τάουν.

Η πανέμορφη Σαρλίζ Θερόν θα είναι δίπλα στον γενικό γραμματέα της FIFA, Ζερόμ Βάλκε, ο οποίος θα διευθύνει την κλήρωση και δίπλα τους μία σειρά αστέρων του ποδοσφαίρου αλλά και του αθλητισμού γενικότερα.

Πρώτος απ' όλους ο Ντέιβιντ Μπέκαμ, ένας από τους ελάχιστους ποδοσφαιριστές που έχουν σκοράρει σε τρία συνεχόμενα Μουντιάλ, ο μεγάλος Αιθίοπας δρομέας Χάιλε Γκεμπρελασιέ, ο Μακχάγια Ντίνι, πρώτος μαύρος παίκτης στην Εθνική ομάδα της Νοτίου Αφρικής στο κρίκετ, ο Τζον Σμιτ, αρχηγός της Εθνικής ομάδας ράγκμπι της Νοτίου Αφρικής και ο παίκτης των Μπαφάνα Μπαφάνα, Μάθιου Μπουτ.

Το καλωσόρισμα στους υψηλούς καλεσμένους θα κάνουν ο Γιάκομπ Ζούμα, πρόεδρος της Νοτίου Αφρικής και ο Σεπ Μπλάτερ, πρόεδρος της FIFA, ενώ παρών θα είναι βεβαίως ο Ισσά Χαγιάτου, πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής και αντιπρόεδρος της FIFA, οι τιμημένοι με όσκαρ ειρήνης Φρεντερίκ ντε Κλερκ και Ντέσμοντ Τούτου, ενώ μήνυμα μέσω βίντεο θα απευθύνει ο Νέλσον Μαντέλα.

200 εκατ. τηλεθεατές

Την κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, που θα διεξαχθεί από τις 11 Ιουνίου έως τις 11 Ιουλίου στη Νότια Αφρική, αναμένεται να παρακολουθήσουν 200 εκατομμύρια τηλεθεατές σε 200 χώρες καταρρίπτοντας το ρεκόρ της κλήρωσης του προηγούμενου Μουντιάλ στη Γερμανία. Περίπου 2.000 είναι οι επίτιμοι καλεσμένοι και 1.700 οι διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι απ' ολόκληρο τον πλανήτη.

Καλο!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Καλός ο Παναθηναϊκός, αλλά δεν άντεξε...

«Υπομονή μέχρι την Παρασκευή»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το οικονομικό πρόβλημα που απασχολεί την ΑΕΚ έχει φτάσει, πλέον και στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Την Τρίτη (1/12), παραμονή του αγώνα με την Εβερτον για το Europa League (2/12, 20:00, ΟΑΚΑ), οι Παντελής Καφές και Ντάνιελ Μαϊστόροβιτς μίλησαν πριν την προπόνηση και αναφέρθηκαν στις εξελίξεις, με τον μέσο της «Ενωσης» να δίνει διευκρινίσεις για τον τρόπο αντίδρασης των παικτών.

«Χθες προέκυψε ένα θέμα για το οποίο όλοι οι παίκτες της ΑΕΚ συζητήσαμε για περίπου 1 ώρα και αφορά το οικονομικό. Επειδή υπήρχαν κάποιες ανακρίβειες, θέλω να πω για να μάθει ο κόσμος τι συμβαίνει. Εμείς κάναμε κάποιες σκέψεις, υπήρχε μια συζήτηση μεταξύ μας και όλοι μαζί σκεφτήκαμε ότι θα ήταν λάθος να αντιδράσουμε τώρα και ότι για το καλό της ομάδας δεν πρέπει να προβούμε σε καμία ενέργεια. Αν μέχρι την Παρασκευή δεν βρεθεί κάποιος άνθρωπος να μας μιλήσει ή να μας δώσει εγγυήσεις και να μας δώσει λύση, θα δούμε τι θα κάνουμε», τόνισε αρχικά ο Καφές, ο οποίος προηγουμένως είχε ενημερώσει τους Μπάγεβιτς και Δημητριάδη σχετικά με την πρόθεσή του να μιλήσει.

Όταν ρωτήθηκε για το αν οι παίκτες δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, σχολίασε: «Δεν θέλω να απαντήσω. Θα περιμένουμε μέχρι την Παρασκευή και θα δούμε τότε».

Οσο για το τι ανακρίβειες υποστηρίζει ότι έχουν προκύψει, ανέφερε: «Είχαμε αποφασίσει να μην πάμε στο ξενοδοχείο. Αυτό ειπώθηκε στη μεταξύ μας συζήτηση, σαν τρόπος αντίδρασης, αλλά όλοι μαζί, για το καλό της ομάδας και φυσικά για το καλό το δικό μας, είπαμε να μην κάνουμε κάτι μέχρι την Παρασκευή».

Μουντιάλ 2010: Ο Μπόνο των U2 στο πλευρό της Ακτής Ελεφαντοστού!



Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι Ιρλανδοί φίλαθλοι είναι ακόμα "πληγωμένοι" από τον τρόπο που η εθνική ομάδα της χώρας τους έμεινε εκτός τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου και δεν έχουν συγχωρήσει ακόμα τη FIFA για τη στάση που κράτησε μετά το αντικανονικό χέρι του Ανρί στον αγώνα μπαράζ των δύο ομάδων στο "Σταντ ντε Φρανς".

Ένας μάλιστα από τους πιο διάσημους Ιρλανούς, ο αρχηγός του διάσημου συγκροτήματος U2, Μπόνο, ξεσπάθωσε με δηλώσεις του κατά της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια του Μουντιάλ θα υποστηρίζει την... Ακτή Ελεφαντοστού.

"Η FIFA είναι γεμάτη από εξυπνάκηδες. Τουλάχιστον να εκμεταλλευτούν τη γνώση που διαθέτουν για να αφήσουν τις νέες τεχνολογίες να αξιοποιηθούν στο ποδόσφαιρο", τόνισε ο Μπόνο κατά τη διάρκεια καμπάνιας της αθλητικής εταιρίας Nike για τον αγώνα κατά του Aids, και συνέχισε:

"Είμαι πολύ ενοχλημένος, αυτό που έγινε ήταν κάτι το εκπληκτικό. Τώρα στο Μουντιάλ θα υποστηρίξω την Ακτή Ελεφαντοστού του φίλου μου Ντιντιέ Ντρογκμπά. Εκτός των άλλων η σημαία τους έχει τα ίδια χρώματα με αυτά της Ιρλανδίας.

Και έπειτα ίσως έχει έρθει η στιγμή για μία αφρικανική ομάδα να κατακτήσει το Μουντιάλ. Θα ήταν μία μεγάλη χαρά, μετά από όλα αυτά που έχουν περάσει και περνούν ακόμα οι πληθυσμοί αυτής της ηπείρου".

Σάντος: "Να φτάσουμε Ολυμπιακό και ΠΑΟ"


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την επιθυμία του ο ΠΑΟΚ να καλύψει την διαφορά από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό εξέφρασε με δηλώσεις του ο Φερνάντο Σάντος.

Ο Πορτογάλος τεχνικός σε συνέντευξη του στον ραδιοφωνικό σταθμό "sport103 FM" μίλησε για την συνεργασία του με τον Κονσεϊσάο, εμφανίστηκε απογοητευμένος από το γεγονός πως δεν έφυγε νικητής από το ΟΑΚΑ, υπογράμμισε πως η πορεία του Δικεφάλου του Βορρά στα τελευταία παιχνίδια είναι ανοδική, ενώ δήλωσε πως οι παίκτες του θα κάνουν τα πάντα για να περάσουν οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ καλά Χριστούγεννα.

Για τις εντυπώσεις που του αφήνει το κλείσιμο του 2009: "Στους πρώτους μήνες της αγωνιστικής περιόδου 2009-2010 μας αφήνουν μια γεύση θετική αλλά όχι εξαιρετική. Αυτό γιατί έχουμε τις δυνατότητες να πετύχουμε πολλά παραπάνω. Δεν μπορούμε να πούμε ότι ακόμη έχουμε κάνει μία εξαιρετική σεζόν.

Ξέραμε και είχαμε σε γνώση μας ότι η φετινή σεζόν θα ήταν διαφορετική από την περσινή. Αναγκαστήκαμε να ξεκινήσουμε προετοιμασία πιο νωρίς και να φθάσουμε σε ένα επίπεδο καλύτερο των ποδοσφαιριστών μας από πέρσι λόγω των υποχρεώσεών μας για τα προκριματικά του Europa League. Μας επηρέασε όμως το ότι κάποιοι ποδοσφαιριστές μας όπως οι Βιτόλο και Βιεϊρίνια ενσωματώθηκαν όταν έφθαναν οι επίσημοι μας αγώνες".

Κι όσο για την πορεία της ομάδας του σχολίασε: "Η εξέλιξή μας όμως είναι ανοδική", ενώ για το ντέρμπι του περασμένου Σαββάτου κόντρα στην ΑΕΚ το Σάββατο για το πρωτάθλημα της Super League είπε: "Για μένα είναι μεγάλη η λύπη ότι δεν κερδίσαμε την ΑΕΚ γιατί πίστευα σε αυτήν την νίκη και ότι η ομάδα μου ήταν έτοιμη για να τα καταφέρει.

Αυτό το παιχνίδι όμως το έχουμε αφήσει πίσω μας και επικεντρωνόμαστε στο παιχνίδι που έχουμε μπροστά μας με την Λάρισα για να μην επιτρέψουμε να ανοίξει η ψαλίδα από τους Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό ώστε στον Β΄ γύρο να καλύψουμε την διαφορά και αν είναι δυαντό να τους φθάσουμε".

Για το αν θεωρει ότι θα κάνουνε καλά Χριστούγεννα οι οπαδοί του ΠΑΟΚ δήλωσε: "Είναι κάτι που το εύχομαι για μένα και τους ποδοσφαιριστές μου. θα κάνουμε ότι είναι δυνατόν για να τους δώσουμε καλά Χριστούγεννα από οικογενειακής πλευράς αλλά και από αθλητικής".

Κι όσο για την συνεργασία του με τον Σέρχιο Κονσεϊσάο από ποδοσφαιριστή σε τεχνικό διευθυντή της ΠΑΕ ΠΑΟΚ σχολίασε: "Είναι μια συνεργασία αρκετά καλή μέχρι αυτήν την στιγμή. Ο πρώην ποδοσφαιριστής μας έχει καταλάβει ότι είναι εντελώς διαφορετική η θέση του και προσπαθεί να προσαρμοστεί. Έχει πολλά ακόμη να μάθει αλλά δείχνει διάθεση. Είναι ένας ακόμη άνθρωπος για να βοηθήσει το έργο το δικό μου και του Ζήση Βρύζα".

Για το αν βρεθούν Ελλάδα και Πορτογαλία στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής απάντησε σε άπταιστα ελληνικά: "Μισό μισό".

ΕΛΛΑΔΑ - Στο Κέιπ Τάουν ο Ρεχάγκελ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο Ότο Ρεχάγκελ ξεπέρασε το κρυολόγημα που τον ταλαιπωρούσε και θα δώσει κανονικά το παρών στην κλήρωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Νοτίου Αφρικής, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή στο Κέιπ Τάουν.

Ο ομοσπονδιακός προπονητής θα ταξιδέψει σήμερα το βράδυ μαζί με τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο, τον τεχνικό διευθυντή, Τάκη Φύσσα, και τον συνεργάτη του, Γιάννη Τοπαλίδη για την πρωτεύουσα της Νοτίου Αφρικής.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - Στον εισαγγελέα ο Τζόρβας


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Το ντέρμπι των «αιωνίων» θα έχει αρκετά επεισόδια ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες. Ο Αλέξης Τζόρβας βρίσκεται στην εισαγγελία Πειραιά και καταθέτει την άποψή του για τα όσα συνέβησαν την Κυριακή στο «Γ. Καραϊσκάκης», για το αεροβόλο, τον σουγιά και όλα όσα ισχυρίστηκε.

Ο τερματοφύλακας του Παναθηναϊκού επιμένει στην άποψή του ότι δεχόταν συστηματική και οργανωμένη επίθεση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού με πυρά από αεροβόλο και οι πληροφορίες αναφέρουν πως έχει μαζί του και φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει τα λεγόμενά του. Παράλληλα επιμένει και στο ότι οι Ερυθρόλευκοι του πέταξαν έναν σουγιά.

Ο Παναθηναϊκός θα προχωρήσει κι άλλο το θέμα, με καταγγελία στη Σούπερ Λίγκα και όπου αλλού χρειαστεί, προκειμένου να αποδοθεί ένα είδος δικαιοσύνης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - Χωρίς Ζεβλάκοφ με Αρσεναλ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Χωρίς τον Μίχαλ Ζεβλάκοφ θα αντιμετωπίσει ο Ολυμπιακός την Αρσεναλ στο τελευταίο παιχνίδι της φάσης των ομίλων του Champions League, όπου χρειάζεται έναν βαθμό για να εξασφαλίσει το εισιτήριο για τους «16» της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Ο διεθνής Πολωνός αμυντικός, μαζί με τους Λουίς Ντιόγκο και Ιεροκλή Στολτίδη υποβλήθηκαν σήμερα το πρωί σε εξετάσεις, στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών στο Μαρούσι, ενώ εξετάστηκαν και από τον Επικεφαλής του Ιατρικού Επιτελείου του Ολυμπιακού, Παντελή Νικολάου.

Ο έμπειρος άσος υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία, από την οποία διαπιστώθηκε ότι έχει ένα τράβηγμα στον αριστερό προσαγωγό, κάτι που σημαίνει πως θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Πειραιωτών για περίπου δύο εβδομάδες.

Ντιόγκο και Στολτίδης υποβλήθηκαν σε επανέλεγχο, προκειμένου να διαπιστωθεί η πορεία της αποθεραπείας τους, η οποία εξελίσσεται ομαλά. Τόσο ο Βραζιλιάνος όσο και ο Έλληνας άσος θα ξεκινήσουν το ερχόμενο διάστημα πρόγραμμα επανένταξης από την πορεία του οποίου θα εξαρτηθεί και η πλήρης ένταξή τους στο πρόγραμμα της ομάδας.

Παγκόσμια ημέρα κατά του AIDS: Ενημερώνομαι - Προστατεύομαι


Ο ιός του AIDS που ονομάζεται και ιός HIV ή ιός της ανθρώπινης ανοσολογικής ανεπάρκειας, μολύνοντας τον ανθρώπινο οργανισμό, καταστρέφει σταδιακά το αμυντικό ή ανοσοποιητικό σύστημα με αποτέλεσμα να τον αφήνει εκτεθειμένο σε βαριές λοιμώξεις ή διάφορες μορφές καρκίνου.

Από το 1981 που πρωτοεμφανίστηκε ο ιός έως σήμερα, επιστήμονες σ' όλο τον κόσμο αγωνίζονται εντατικά κατά του AIDS. Γνωρίζουμε πολλά για τον ιό και είναι απολύτως γνωστό το πως προκαλείται και πως προλαμβάνεται η μόλυνση.

Δυστυχώς δεν έχει ακόμη παρασκευαστεί εμβόλιο και δεν υπάρχει θεραπεία αποτελεσματική για τη νόσο. Όμως, πολλές από τις εκδηλώσεις της λοίμωξης αντιμετωπίζονται, και οι φορείς της νόσου εμφανίζουν τα συμπτώματα της ασθένειας πολλά χρόνια μετά τη μόλυνσή τους. Ακόμα, η επιβίωση των ασθενών με AIDS, με τη χρήση φαρμάκων όπως το ΑΖΤ, έχει παραταθεί και έχει καλυτερεύσει η ποιότητα της ζωής τους.

Το AIDS δεν περιορίζεται σε κάποιο συγκεκριμένο σύστημα του οργανισμού. Μπορεί να εκδηλωθεί με πολλές μορφές και οι άρρωστοι αντιμετωπίζονται ανάλογα με την κλινική εικόνα που παρουσιάζουν.

Ο ιός, μολύνοντας τον άνθρωπο, τον καθιστά φορέα για όλη του τη ζωή. Ο φορέας δεν παρουσιάζει συμπτώματα και είναι άτομο ικανό για κοινωνική δραστηριότητα έχοντας κάθε δικαίωμα να συνεχίσει την επαγγελματική και κοινωνική του ζωή ανάμεσά μας. Οι φορείς, όπως και οι ασθενείς, μπορούν να μεταδώσουν τον ιό στους άλλους, με τρεις συγκεκριμένους τρόπους:
1. Με τη σεξουαλική επαφή (κολπική, πρωκτική ή στοματική) τόσο μεταξύ ατόμων του αντιθέτου φύλου, όσο και μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.
2. Με το αίμα, όταν αίμα μολυσμένου ατόμου εισέλθει στην κυκλοφορία του αίματος του άλλου.
3. Από τη μολυσματική μητέρα στο νεογνό κατά την κύηση, τον τοκετό και τον θηλασμό.
Δηλαδή, ο ιός του AIDS μεταδίδεται με το αίμα, το σπέρμα, τα κολπικά υγρά και το μητρικό γάλα.

Το αίμα που χρησιμοποιείται για μετάγγιση από το 1985 ελέγχεται και στη χώρα μας πολύ προσεκτικά για τον ιό του AIDS. Έτσι σήμερα, πρακτικά, μόνον στις χώρες του Τρίτου Κόσμου υπάρχει δυνατότητα μετάδοσης του ιού από το προς μετάγγιση αίμα.

Ο ιός του AIDS δεν μεταδίδεται με την καθημερινή επαφή, ούτε με τα βιολογικά υγρά όπως σάλιο, δάκρυα κλπ. Δεν μεταδίδεται με την κοινή χρήση αντικειμένων, από τις τουαλέτες ή τα έντομα. Γενικά, δεν υπάρχει κίνδυνος μόλυνσης κατά την κοινή οικογενειακή, σχολική, εργασιακή ή αθλητική συμβίωση με φορείς του ιού του AIDS. Ο ιός του AIDS ζει ελάχιστα στον αέρα και στο νερό και καταστρέφεται πολύ εύκολα με κοινά απολυμαντικά ή καθαριστικά μέσα, όπως το οινόπνευμα ή αραιό διάλυμα χλωρίνης.

Η προφύλαξη από τη μόλυνση με τον ιό του AIDS, ελαττώνει ή εξαφανίζει τον κίνδυνο μετάδοσης και αποτελεί προσωπική ευθύνη του καθενός.


Έτσι, όποιος δεν απέχει από τις σεξουαλικές σχέσεις και δεν διατηρεί μακροχρόνια σταθερή και αμοιβαία πιστή ερωτική σχέση με έναν αποκλειστικά σύντροφο που δεν έχει μολυνθεί από τον ιό, πρέπει σε κάθε σεξουαλική επαφή να χρησιμοποιεί προφυλακτικό. Ο περιορισμός του αριθμού των διαφορετικών ερωτικών συντρόφων και η αποφυγή των ευκαιριακών σεξουαλικών σχέσεων είναι αυτονόητο ότι μειώνουν τον κίνδυνο. Τα προφυλακτικά είναι αποτελεσματικά όταν χρησιμοποιούνται από την αρχή της ερωτικής πράξης, όταν είναι ακέραια και καλής ποιότητας, όταν σε αυτά αναγράφεται η ημερομηνία λήξης τους και δεν έχουν εκτεθεί για πολύ καιρό στο φως ή στη ζέστη.

Σαν μέτρο προφύλαξης πρέπει να αποφεύγεται η χρήση μεταχειρισμένων συριγγών από τους χρήστες ενδοφλεβίων ουσιών και οι τραυματισμοί από χρησιμοποιημένα αιχμηρά αντικείμενα που έχουν μολυνθεί. (π.χ. για τατουάζ ή τρύπημα αυτιών).

Ο καθένας μπορεί να διαπιστώσει εάν έχει μολυνθεί με τον ιό του AIDS, κάνοντας το τεστ αντισωμάτων του ιού, στο αίμα. Απαιτούνται συνήθως 2 ή 3 μήνες από τη στιγμή που κάποιος μολύνθηκε έως τη στιγμή που αντισώματα μπορούν να ανιχνευθούν στο αίμα, αν και το μολυσμένο άτομο μπορεί να μεταδώσει τον ιό σ΄ αυτό το χρονικό διάστημα. Εάν κάποιος πιστεύει ότι έχει μολυνθεί πρέπει να περιμένει 2 έως 3 μήνες πριν κάνει το τεστ. Θετικό αποτέλεσμα δε σημαίνει ότι κάποιος έχει AIDS μόνο ότι μολύνθηκε από τον ιό του AIDS. Το τεστ δεν μπορεί να προσδιορίσει εάν και πότε κάποιος θα εκδηλώσει την ασθένεια. Το αρνητικό αποτέλεσμα δεν προφυλάσσει κάποιον από μελλοντική λοίμωξη. Η εξέταση γίνεται εμπιστευτικά και δωρεάν στα Κέντρα Αναφοράς και Ελέγχου του AIDS, σε όλα τα μεγάλα νοσοκομεία και τις κλινικές της χώρας.

Η άγνοια για το AIDS προκαλεί πανικό. Η ελλιπής ενημέρωση μας κάνει να ξεχνάμε το σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα. Όταν η κοινωνία είναι απορριπτική προς τους φορείς και του ασθενείς με AIDS, αυτοί προτιμούν να μην καταφεύγουν στο γιατρό, να κρύβουν τη μόλυνσή τους φοβούμενοι τον κοινωνικό αποκλεισμό. Είναι απαραίτητο, ο φορέας να μπορεί να υπολογίζει στη συμπαράσταση και βοήθεια των συνανθρώπων του. Η συμπαράσταση αυτή, όχι μόνο δε μας εκθέτει σε κίνδυνο αλλά συμβάλλει στον περιορισμό της εξάπλωσης της νόσου.

Για το AIDS δεν πρέπει να ξεχνάς:
Το να έχεις σεξουαλικές σχέσεις με κάποιον, ουσιαστικά σημαίνει ότι έχεις σεξουαλικές σχέσεις με όλους τους προηγούμενους ερωτικούς συντρόφους του
Οι περισσότεροι φορείς του ιού του ΑΙDS παραμένουν απολύτως υγιείς για αρκετά χρόνια
Ο καθένας μπορεί να έχει μολυνθεί από τον ιό του AIDS και να μην το γνωρίζει
Μην διακινδυνεύεις αποδεχόμενος σεξουαλικές επαφές χωρίς προφυλάξεις.



Επιμέλεια-Tenorio

ΠΑΟΚ: Πήρε 6.200 εισιτήρια για Καβάλα

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Σχεδόν το 1/4 των οπαδών που πηγαίνουν στην Τούμπα θα ενισχύσει τον ΠΑΟΚ στο παιχνίδι κόντρα στην Καβάλα τη 14η αγωνιστική. Η «κυανόλευκη» ΠΑΕ έκανε δεκτό το αίτημα των ανθρώπων του ΠΑΟΚ για 6.200 εισιτήρια.

Στο «δικέφαλο» γνωρίζουν τη μεγάλη δίψα των οπαδών να εκδράμουν στην Καβάλα, αλλά και το έντονο «ασπρόμαυρο» στοιχείο που επικρατεί στη συγκεκριμένη πόλη αλλά και στις γύρω περιοχές και θεωρούν ότι τα εισιτήρια θα απορροφηθούν.

Μουρίνιο: «Δεν με νοιάζει αν απολυθώ»


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Τις φήμες που θέλουν τον Ζοσέ Μουρίνιο να απολύεται από την Ιντερ φαίνεται να μην τον αγγίζουν. Υστερα από την ήττα της ομάδας του από την Μπαρτσελόνα ο Πορτογάλος τεχνικός δέχτηκε σκληρή κριτική ενώ ειρωνεύτηκε τις ήττες των άλλων δύο ιταλικών ομάδων, Γιουβέντους και Μίλαν:

«Η ήττα από την Μπαρτσελόνα ήταν άσχημη για το ιταλικό ποδόσφαιρο; Ναι, αλλά όχι τόσο άσχημη όπως να χάνεις εκτός έδρας από τη Μπορντό ή τη Ζυρίχη στην έδρα σου», ανέφερε ο Μουρίνιο ενώ στη συνέχεια σχολίασε τα σενάρια που το θέλουν να απολύεται από την Ιντερ:

«Διαβάζω πως έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης μου, αλλά αυτό δεν είναι πρόβλημα για εμένα. Αν απολυθώ θα βρω δουλειά σε μία εβδομάδα».

ΜΑΝΤΣΙΝΙ: «Ιντερ μέχρι... τέλους»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Αποφασισμένος να παλέψει για μία θέση στην ενδεκάδα της Ιντερ δηλώνει ο Αμαντίνο Μανσίνι.

Ο Βραζιλιάνος άσος που το καλοκαίρι σκεφτόταν το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από το Μιλάνο, επισήμανε πως θα δουλέψει ακόμα πιο σκληρά για να καθιερωθεί. Ίσως να περιμένει να αλλάξουν τα δεδομένα μιας και έχει ξεσπάσει φημολογία για πιθανή αποχώρηση του Ζοσέ Μουρίνιο.

«Έχω βολευτεί στο Μιλάνο και θέλω να συνεχίσω να παίζω στην Ίντερ. Το σημαντικότερο είναι να παραμείνω ήρεμος και να δουλεύω ώστε να πάρω περισσότερες ευκαιρίες στη συνέχεια», δήλωσε ο 29χρονος στο «Sportitalia».

Ο Μαντίσινι όταν ρωτήθηκε για τους λόγους που έμεινε εκτός αποστολής ο Μπαλοτέλι με την Ιντερ δήλωσε: «Ο Μπαλοτέλι είναι μία χαρά. Δούλεψε σκληρά καθ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας χωρίς να αντιμετωπίζει το παραμικρό πρόβλημα φυσικής κατάστασης», είπε ο Βραζιλιάνος «καρφώνοντας» ουσιαστικά τον Μουρίνιο που άφησε τον Ιταλό εκτός καθώς είχε αργήσει στην προπόνηση.

ΦΟΡΜΟΥΛΑ1: Με δώδεκα ομάδες το νέο πρωτάθλημα


Επιμέλεια: Δ.Μ.

H FIA ανακοίνωσε τη λίστα των ομάδων που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Φόρμουλα 1 τη νέα σεζόν.
Οκτώ« παλιές» και τέσσερις καινούργιες έχουν δηλωθεί προς το παρόν, ενώ εκκρεμεί η υπόθεση της Sauber (θα γίνει γνωστό στις 11 Δεκεμβρίου), καθώς ακόμη δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα πουλήσει τη θέση της ή όχι η Toyota.
Η Manor μετονομάστηκε σε Virgin Crosworth, ενώ εκκρεμούν και τα ονόματα εννέα οδηγών, αφού έχουν ανακοινωθεί οι πρώτοι 15.

Οδηγοί Ομάδες - Κατασκευαστές
1. Μπάτον, VODAFONE McLAREN MERCEDES, McLAREN MERCEDES
2. Χάμιλτον, VODAFONE McLAREN MERCEDES, McLAREN MERCEDES
3. Ρόσμπεργκ, BRAWN GP FORMULA ONE TEAM, BRAWN MERCEDES BENZ
4. TBA, BRAWN GP FORMULA ONE TEAM, BRAWN MERCEDES
5. Φέτελ, RED BULL RACING,RED BULL RENAULT
6. Γουέμπερ, RED BULL RACING, RED BULL RENAULT
7. Μάσα, SCUDERIA FERRARI, MARLBORO FERRARI
8. Αλόνσο, SCUDERIA FERRARI, MARLBORO FERRARI
9. Μπαρικέλο, AT&T WILLIAMS,WILLIAMS
10. Χούλκενμπεργκ, AT&T WILLIAMS,WILLIAMS
11. Κούμπιτσα, RENAULT F1 TEAM, RENAULT
12. ΤΒΑ, RENAULT F1 TEAM, RENAULT
14. Σούτιλ,FORCE INDIA F1 TEAM,FORCE INDIA MERCEDES
15. Λιουίτσι, FORCE INDIA F1 TEAM, FORCE INDIA MERCEDES
16. Μποεμί, SCUDERIA TORO ROSSO, STR FERRARI
17. θα ανακοινωθεί προσεχώς, SCUDERIA TORO ROSSO, STR FERRARI
18. θα ανακοινωθεί προσεχώς, LOTUS F1 RACING, LOTUS COSWORTH
19. θα ανακοινωθεί προσεχώς, LOTUS F1 RACING, LOTUS COSWORTH
20. θα ανακοινωθεί προσεχώς, CAMPOS META 1, CAMPOS DALLARA
21. Σένα, CAMPOS META 1, CAMPOS DALLARA
22. θα ανακοινωθεί προσεχώς, US F1 TEAM, US F1 COSWORTH
23. θα ανακοινωθεί προσεχώς, US F1 TEAΜ, US F1 COSWORTH
24. Γκλοκ, VIRGIN RACING, VIRGIN COSWORTH
25. θα ανακοινωθεί προσεχώς, VIRGIN RACING, VIRGIN COSWORTH

ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΟΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΣΤΟΝ ΠΙΕΡΙΚΟ.


Τα λόγια είναι πολύ φτωχά για να περιγράψει κανείς ό,τι ζήσανε όσοι παρευρέθηκαν στη βραδιά τιμής στη θρυλική ομάδα του Πιερικού του 1961-63 που διοργανώθηκε από τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Παλαιμάχων Πιερικού, εκδήλωση που έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο τον κύκλο των εκδηλώσεων στο πλαίσιο των Αικατερινίων 2009. Ο ιστορικός Πιερικός δε θα μπορούσε να είναι απών από τις εορταστικές εκδηλώσεις της πόλης, καθώς όπως χαρακτηριστικά είπε ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, "πόλη δεν είναι τα κτήρια, είναι οι άνθρωποι που χτίσανε αυτή την πόλη. Δόξα για την πόλη μας αποτέλεσε το πιερικό ποδόσφαιρο, ο Πιερικός μας". Το katerinisport ήταν εκεί για να σας μεταφέρει στιγμές από το ένδοξο παρελθόν...

Οι...παππούδες του Πιερικού...
Το "ταξίδι" στις αναμνήσεις του παρελθόντος ήταν γλυκό, και ο .....
Περικλής Χατζηγιάννης αποδείχτηκε ιδανικός "τιμονιέρης". Το "πρώτο πιάτο" ήταν βγαλμένο μέσα από το πολύ μακρινό παρελθόν, με αναφορά και οπτικά ντοκουμέντα σε όλες τις προπολεμικές κατερινιώτικες ομάδες, μερικές από αυτές άγνωστες στο ευρύ κοινό όπως Μ. Αλέξανδρος (1928), Σπάρτακος (1929), Πιερικός (παλαιός!-1931-είδηση της βραδιάς!), Ερμής (1938), Πανεργατική 1940), Όλυμπος (1944), Δόξα Κατερίνης (1945), Αστραπή (1946), Αστέρας (1948). Το 1961, το κοινό όραμα για ποδοσφαιρικές διακρίσεις στην πόλη παραμερίζει τις αντιπαλότητες και οδηγεί στη γέννηση του Πιερικού με τη συγχώνευση των "αστών" του Μ. Αλεξάνδρου και των "λαϊκών στρωμάτων" του Ολύμπου.
Τιμή στη "χρυσή" ομάδα 1961-1963.
Ομάδα-μοντέλο, ο Πιερικός το 1961-63, έθελξε με το ωραίο και χωρίς σκοπιμότητες ποδόσφαιρο που έπαιζε και έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδος το 1963 όπου και ηττήθηκε με 0-3 από τον Ολυμπιακό, στη μεγαλύτερη στιγμή της ιστορίας του. Η "φουρνιά" αυτή αποτελούταν από παίχτες που, όπως λένε οι παλιότεροι, εύκολα παίζανε σε οποιαδήποτε από τις "μεγάλες" ομάδες της χώρας. Όταν οι ποδοσφαιριστές-θρύλοι της...ντριμ τιμ της Κατερίνης σηκώθηκαν για να παραλάβουν τις τιμητικές διακρίσεις, η αίθουσα σείστηκε από χειροκροτήματα και...ράγισαν καρδιές...Ήταν όλοι τους εκεί. Εκτός από δύο. Τους Βαγγέλη Δρανδάκη και Γιάννη Μουστακίδη. Αυτοί έφυγαν νωρίς...Ήταν όμως παρόντες οι Γιάννης Μαρινόπουλος, Γιώργος Κεφαλίδης, Τάσος Αναστασιάδης, Παρασκευάς Πορτοκαλίδης, Αλέκος Ταξίδης, Θόδωρος Κυζίρογλου, Κώστας Ορφανίδης, Γιάννης Χριστοφορίδης, Βαγγέλης Καραφουλίδης, Χρήστος Θεοδωρίδης, Πολύδωρος Φουλίδης, Λάκης Αμανατίδης, Κώστας Μπίκας, Θόδωρος Σιδηρόπουλος, Χρήστος Τσίρος και Γιάννης Φελεκίδης. Όσο για τους Δρανδάκη και Μουστακίδη, μάλλον θα τα' βλεπαν όλα, από μια γωνιά εκεί ψηλά...

Τιμή και στους "διεθνείς" μελανολεύκους.
Δε θα μπορούσαν να λείπουν από αυτή την ξεχωριστή βραδιά οι παίκτες που όντες εν ενεργεία παίκτες του Πιερικού αγωνίστηκαν στην Εθνική Ελλάδος. Αναμφισβήτητα μεγάλη τιμή και για τους ίδιους, και για τον ιστορικό Πιερικό. Την αρχή έκανε ο Γιάννης Χριστοφορίδης (1963-2), για να ακολουθήσουν οι Νίκος Πανταζής (1971-1), Ντίνος Καμπάς (1971-2), Νίκος Καλαμπάκας (1975-3), Λάκης Παπαϊωάννου (1977-4), Γιώργος Κωστίκος (1977-1) και Αστέριος Γιώτσας (1991-3). Εκπρόσωποι όλοι τους, διαφορετικών "φάσεων" της πιερικής ιστορίας, κοινό τους γνώρισμα όμως, η προσφορά τους στο σύλλογο και το κατερινιώτικο ποδόσφαιρο.
Βραβευτήκαν ακόμη:

Τα Μέλη της πρώτη διοίκησης του Πιερικού.
Ο πληρέστερος Έλληνας ποδοσφαιριστής, Τάκης Λουκανίδης (Δόξα Δράμας, ΠΑΟ, Άρης)
Ο Κώστας Καραπατής, παλαίμαχος διεθνής τερματοφύλακας (Ηρακλής, ΟΣΦΠ) και πρώην προπονητής του Πιερικού.
Ο σύλλογος παλαιμάχων Πιερικού, στο πρόσωπο του Προέδρου του, Πέτρου Χρυσοστόμου.
Ο "Πατριάρχης" του κατερινιώτικου μπάσκετ Αλέκος Τσιώτσιος.
Οι "σκαπανείς" των αθλητικών ανταποκρίσεων στην Πιερία, Ντίνος Γκουγκουρέλας και Λάζαρος Παπακωνσταντίνου.
Ο Παύλος Γερακάρης, Πρόεδρος του ΠΣΑΤ.
Ο Γιάννης Δέλκος, αναπληρωτής προϊστάμενος του αθλητικού τμήματος ΕΤ3 για την προβολή που τυγχάνει ο Πιερικός, αλλά και το πιερικό ποδόσφαιρο από το τρίτο κρατικό κανάλι.
Ο Μάκης Σεντελίδης, καθηγητής ΤΕΦΑΑ και πρώην ομοσπονδιακός προπονητής.
Ο Δήμαρχος Κατερίνης δεσμεύτηκε ότι όταν ο Πιερικός ανεβεί στην Α' Εθνική, η τοπική αυτοδιοίκηση (δήμος και νομαρχία σε συνεργασία) θα μεριμνήσει προκειμένου να ανακαινιστούν και να επεκταθούν οι κερκίδες του γηπέδου για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των φιλάθλωνΠηγη

ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΟ ΓΚΑΛΑ: Μια αγκαλιά για τον Ντιέ


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Το δεύτερο εν Ελλάδι φιλανθρωπικό γκαλά του Σερτζ Ντιέ πραγματοποιήθηκε χτες σε κεντρικό ξενοδοχείο της πόλης (φωτό). Την εκδήλωση που διοργάνωσε ο ποδοσφαιριστής του Ηρακλή τίμησαν συνάδελφοί του από ομάδες της Θεσσαλονίκης (Βιερίνια, Κονσεϊσάο, Μαλεζάς, Αμπουμπακάρι, Μουν, Σνάουτσνερ, Σηφάκης, Ρομπέρζ, Ναφτί), σύσσωμος ο Ηρακλής, ο Μπακαγιόκο από τον ΠΑΣ και από την Αθήνα οι Μπλάνκο, Νικοπολίδης (τελευταία στιγμή ματαιώθηκε του Σαλπιγγίδη). Ο διεθνής τερματοφύλακας χαρακτήρισε «κόσμημα για το ελληνικό ποδόσφαιρο» τον Ντιέ, ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε τους Ελληνες για την ανταπόκρισή τους, ενώ τόνισε ότι τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν από τη δημοπράτηση φανελών διάσημων παικτών του εξωτερικού (Λάμπαρντ, Ντρογκμπά, Καλού, Τέρι, Ανελκά, Ρομπίνιο, Αντεμπαγιόρ, Νασρί, Γουόλκοτ) θα διατεθούν εξ ολοκλήρου στα παιδιά της Αφρικής.

Ο Αντώνης Νικοπολίδης κατέβαλε 500 ευρώ για τη φανέλα του Ντρογκμπά και 1200 για τη φανέλα του Λάμπαρντ, ενώ ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο αγόρασε τις φανέλες των Τέρι και Γουόλκοτ έναντι 900 και 2000 ευρώ, αντίστοιχα.

Σαμαράς: «Παράδεισος η Σέλτικ»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Ευτυχής στη Γλασκώβη, ικανοποιημένος με το ρόλο του στη Σέλτικ, και… ήσυχος για τη θέση του στην ομάδα δήλωσε ο Γιώργος Σαμαράς στον Τύπο της Σκωτίας. Οι «καθολικοί» βρίσκονται σε αναζήτηση επιθετικού, αλλά ο Έλληνας επιθετικός δεν φοβάται πως η έλευση νέου φορ θα έχει αρνητικές επιδράσεις πάνω του.

«Είμαι μέλος της ομάδας και προσπαθώ όταν με επιλέγει ο προπονητής μου να σκοράρω και να βοηθώ με την απόδοσή μου. Αν δεν καταφέρω να σκοράρω, προσπαθώ τουλάχιστον να τροφοδοτήσω κάποιον συμπαίκτη μου. Δεν αντιδρώ στις φήμες για την απόκτηση νέου επιθετικού και αφοσιώνομαι στη δική μου απόδοση. Δεν ξέρω πόσοι παίκτες θα έρθουν τον Ιανουάριο, αλλά αν έρθουν σίγουρα θα είναι για καλό της ομάδας και θα μας βοηθήσουν να κατακτήσουμε τον τίτλο», τόνισε ο «Sam» και πρόσθεσε:

«Αισθάνομαι πως είναι 100% στα πλάνα του προπονητή. Είναι ειλικρινής άνθρωπος και οι παίκτες γνωρίζουν την κατάσταση. Αγωνίζομαι, σκοράρω και πιστεύω πως γενικά έχω καλή απόδοση. Δεν σκέφτομαι να φύγω από τη Σέλτικ και είμαι απόλυτα ικανοποιημένος στη Γλασκώβη. Είμαι σε μία ομάδα που παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο και διεκδικεί τίτλους. Είναι παράδεισος. Αντιμετωπίζω τα θετικά και τα αρνητικά σχόλια με τον ίδιο τρόπο. Βλέπω τους αγώνες, αναλύω τα λάθη μου και προσπαθώ να μάθω από αυτά. Δεν επαναπαύομαι λέγοντας στον εαυτό μου πως έπαιξα καλά».

Ο Γιώργος Σαμαράς θα είναι παρών στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Εθνική ομάδα, αλλά για την ώρα είναι αφοσιωμένος ολοκληρωτικά στη Σέλτικ. «Δεν θέλω να σκέφτομαι από τώρα το Μουντιάλ. Για την ώρα το μυαλό μου είναι στη Σέλτικ».

Άσεμνες χειρονομίες Νόβο κόντρα σε Αμπερντίν!


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Η 13η αγωνιστική της σκωτσέζικης Πρέμιερ Λιγκ μόνο... γούρικη δεν αποδείχτηκε για τη Ρέιντζερς. Και αυτό γιατί πέρα από την ήττα που γνώρισε στην έδρα της Αμπερντίν (1-0) που ήταν η πρώτη φετινή της στο πρωτάθλημα και πρώτη μετά από 25 συνολικά ματς, ίσως χάσει λόγω τιμωρίας για μερικά παιχνίδια τον Νάτσο Νόβο.

Ο Ισπανός επιθετικός, ο οποίος στο συγκεκριμένο ματς πέρασε ως αλλαγή στο 69' χωρίς να μπορέσει να αλλάξει τη μοίρα της ομάδας του που ήταν πίσω στο σκορ από το 17', φωτογραφήθηκε να κάνει άσεμνες χειρονομίες στους οπαδούς των γηπεδούχων μετά τη λήξη του ματς, με την αστυνομία να ανακοινώνει πως θα διεξάγει έρευνα.

Δύο πάντως φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δεν αφήνουν και πολλά περιθώρια για ερωτηματικά, καθώς δείχνουν καθαρά τον 30χρονο άσο να ασχημονεί: στην πρώτη υψώνει το μεσαίο δάχτυλό του και στη δεύτερη έχει κατεβάσει με επιδεικτικό τρόπο το σορτσάκι του.

Να σημειωθεί πως πέρα από την τιμωρία που ενδέχεται να του επιβληθεί από την ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Σκωτίας, ο Νόβο απειλείται και με "καμπάνα" από τον σύλλογό του, καθώς μετά από επικοινωνία που είχαν οι διοικήσεις των Αμπερντίν και Ρέιντζερς συμφωνήθηκε αυτό το περιστατικό να μην περάσει ατιμώρητο.

Γκαλιάνι: "Θα υποστηρίζω Γιουβέντους στο ντέρμπι"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Xάρη στο εκπληκτικό ντεμαράζ της το τελευταίο διάστημα, η Μίλαν έχει καταφέρει να σκαρφαλώσει στην 2η θέση και ευελπιστεί μετά το πέρας και της ερχόμενης αγωνιστικής να μειώσει στους πέντε βαθμούς τη διαφορά από την κορυφή του Καμπιονάτο.

Για να συμβεί κάτι τέτοιο, θα πρέπει βέβαια η πρωτοπόρος Ίντερ να γνωρίσει την ήττα στο "ντέρμπι της Ιταλίας" από τη Γιουβέντους, με τον αντιπρόεδρο των "ροσονέρι" να ξεκαθαρίζει πως θα υποστηρίζει στον αγώνα του "Ολίμπικο" τη "βέκια σινιόρα".

"Αν κερδίσουμε τη Σαμπντόρια -κάτι που είναι δύσκολο από μόνο του- θα υποστηρίξω σίγουρα τη Γιουβέντους. Ως παιδί, είχα μία ελαφρά αδυναμία για τη Γιουβέντους.

Στη Μπριάντζα πολλοί την υποστηρίζουν, όμως η άλλη ομάδα που παρακολουθούσα ήταν η Μίλαν. Ποτέ η Ίντερ", τόνισε ο ισχυρός άνδρας των Μιλανέζων και συνέχισε:

"Η Μίλαν έχει ένα πολύ καλό σερί, όμως μπροστά από εμάς υπάρχει μία εκπληκτική Ίντερ. Έχουμε όνειρα, όπως όλοι, όμως δεν είμαστε αντί-Ίντερ.

Στα τελευταία επτά παιχνίδια, έχουμε κερδίσει έξι ματς και έχουμε φέρει ισοπαλία σε ένα, χωρίς να φύγουμε σε κανένα από αυτά με άδεια χέρια. Σκεφτόμαστε μόνο την ομάδα μας".

Τέλος, ο Γκαλιάνι έστειλε μήνυμα σε μερίδα οπαδών, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν γυρίσει την πλάτη στην αγαπημένη τους ομάδα λόγω διαφορών με τη διοίκηση:

"Θα πρέπει να αγαπούν τη Μίλαν. Ούτε τη διοίκηση, ούτε τον προπονητή, ούτε έναν παίκτη, αλλά τα κόκκινα και μαύρα χρώματα. Αν γίνει αυτό θα είμαστε μία μεγάλη ομάδα".

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ: MVP ο Σκόκο, καλύτερο γκολ ο Μπρίτο


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Κορυφαίος παίκτης της 12ης αγωνιστικής ανακηρύχθηκε ο Νάτσο Σκόκο μετά από σχετική ψηφοφορία. Ο Αργεντίνος παίκτης της ΑΕΚ ήταν ο πολυτιμότερος στο ντέρμπι των «δικεφάλων» με τον ΠΑΟΚ. Σε αντίστοιχη ψηφοφορία, καλύτερο γκολ της αγωνιστικής ψηφίστηκε το τέρμα του Μπρίτο, που νίκησε τον Ελευθερόπουλο με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά, στην αναμέτρηση του Ατρομήτου με τον ΠΑΣ Γιάννινα.

Αναλυτικά:

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού MVP ΟΠΑΠ:
-Νάτσο Σκόκο (ΑΕΚ) 46,6 %
-Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός) 45 %
-Μανουέλ Σίλβα Τζούνιορ (Εργοτέλης) 8,4 %

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού Best Goal ΟΠΑΠ:
- Εντουάρντο Μπρίτο (Ατρόμητος) 51,3 %
- Κώστας Μήτρογλου (Ολυμπιακός) 40 %
- Στέφανο Ναπολεόνι (Λεβαδειακός) 8,7 %

ΙΣΠΑΝΙΑ: Τράκαρε ο Μπενζεμά

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Εφιαλτικό το Σαββατοκύριακο που πέρασε για τον Καρίμ Μπενζεμά. Ο Γάλλος επιθετικός της Ρεάλ, τράκαρε καθώς οδηγούσε για να επιστρέψει σπίτι του μετά την ήττα στο ντέρμπι με τη Μπαρτσελόνα. Ο 21χρονος παίκτης οδηγούσε με ταχύτητα 40 έως 50 χιλιομέτρων την ώρα, όταν έχασε το έλεγχο του αυτοκινήτου του και έπεσε πάνω σε μπάρες. Στη συνέχεια το αυτοκίνητο του σταμάτησε πάνω σε μια βελανιδιά.

Το Audi που οδηγούσε ο άσος της «βασίλισσας» καταστράφηκε αλλά ευτυχώς ο ίδιος δεν έπαθε ζημιά αφού τον προστάτεψαν οι αερόσακοι. Το ατύχημα συνέβη τα ξημερώματα της Δευτέρας κοντά στο σπίτι του παίκτη, σε περιοχή όπου κατοικούν πολλά αστέρια των «γκαλάκτικος», όπως ο Ραούλ και ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

«Δεν κατεβαίνουμε»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/28487d774ddd8cd876462358d1d3e7ee_L.jpg?1259604593?1259604593?1259604593

Πανικός στην ΑΕΚ δύο 24ωρα πριν το ματς με την Έβερτον, καθώς οι παίκτες φέρονται να σκέφτηκαν αρχικά να μην παίξουν λόγω των οφειλών της ΠΑΕ.


Οι ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ περίμεναν ότι θα έπαιρναν τη Δευτέρα κάποια από τα λεφτά που τους χρωστάει εδώ και μήνες η ΠΑΕ, αλλά κάτι τέτοιο δεν έγινε. Κι επειδή είναι στα όρια τους, αποφάσισαν να μιλήσουν με τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ ορισμένοι φέρεται ότι έθεσαν ακόμη και θέμα συμμετοχής στο ματς με την Έβερτον.

Ο τεχνικός της Ένωσης αναγνώρισε στους παίκτες ότι έχουν απόλυτο δίκιο να αντιδρούν και να ζητάνε τα λεφτά τους, αποφασίστηκε φυσικά ότι άπαντες θα αγωνιστούν κανονικά στο ευρωπαϊκό ματς της Τετάρτης και θα συζητήσουν ξανά για αυτό το θέμα την Πέμπτη, ώστε να δουν πώς μπορούν να αντιδράσουν. Αν, πάντως, δεν υπάρξουν πληρωμές, έστω ενός μέρους των οφειλών, μέχρι και την Παρασκευή, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τα πράγματα να ξεφύγουν για τα καλά.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν και επιταγές που έχει δώσει η ΠΑΕ προς άλλους και ο Νίκος Θανόπουλος -που στη συνέντευξη Τύπου έλεγε ότι δεν υπάρχουν χρωστούμενα προς τους παίκτες- τρέμει το ενδεχόμενο να σφραγιστούν κάποιες από αυτές τις επιταγές...

Λογικό, βέβαια, να γίνονται όλα αυτά, όταν οι μέτοχοι έχουν παρατήσει στο έλεος του Θεού την ομάδα στην οποία είναι αφεντικά, ενώ και η συμφωνία για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος καθυστερεί συνεχώς.

Αλλάξανε τα πλάνα του

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e3a455240f22facef058629b477f5347_L.jpg?1259643372?1259643372?1259643372

Μετά το ντέρμπι ακολουθεί το καθοριστικό ματς με την Άρσεναλ για τον Ολυμπιακό και στη συνέχεια έπονται και οι μεταγραφές. Το βάρος πάντως, θα πέσει στην απόκτηση αριστερού χαφ.

Αυτή τη στιγμή οι «ερυθρόλευκοι» σκέφτονται τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους και πως θα βγάλουν εις πέρας το βαρύ πρόγραμμα που ακολουθεί. Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό πέρασε, αλλά έρχεται το ματς στην Ξάνθη και στη συνέχεια η αναμέτρηση της τελευταίας αγωνιστικής του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στην Άρσεναλ που θα κρίνει την πρόκριση στην επόμενη φάση.

Μόλις περάσουν οι συγκεκριμένοι αγώνες το βάρος θα πέσει στη μεταγραφική ενίσχυση της ομάδα. Μία ή και δύο μεταγραφές αναμένεται να κάνει ο Ολυμπιακός τον Ιανουάριο, κάτι το οποίο θα ξεκαθαρίσει αμέσως μετά το ματς με την αγγλική ομάδα αφού μια ενδεχόμενη πρόκριση στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ θα φέρει στα ταμεία του συλλόγου 5 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον.

Αν η διοίκηση κρίνει ότι θα γίνει μία μεταγραφή ο παίκτης που θα αποκτηθεί θα είναι αριστερός χαφ. Εκεί θεωρούν στον Ολυμπιακό ότι πονούν. Ωστόσο, αν γίνει και δεύτερη μεταγραφή, το βάρος θα πέσει σε έναν επιτελικό μέσο. Το αγωνιστικό φορμάρισμα του Κώστα Μήτρογλου σε συνδυασμό με τις επικείμενες επιστροφές των Λουίς Ντιόγκο και Ματ Ντέρμπισιρ έχουν αλλάξει τα πλάνα και η σκέψη απόκτησης ενός επιθετικού έχει αρχίσει να εξασθενεί.

Τα ονόματα που βρίσκονται ψηλά στα λίστα των «ερυθρολεύκων» είναι αυτά των Μίλαν Γιοβάνοβιτς και Ντιέγκο Σόουζα, ωστόσο ο πρώτος αν είναι να αποκτηθεί αυτό θα γίνει το καλοκαίρι, αφού ούτως ή άλλως δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Τελευταία ακούγεται και το όνομα του Νέρι Καστίγιο, ο οποίος θέλει σαν τρελός να επιστρέψει στον Ολυμπιακό. Για να συμβεί κάτι τέτοιο πάντως, θα πρέπει ή να μείνει ελεύθερος από τη Σαχτάρ ή να παραχωρηθεί με ένα λογικό ποσό.

Στο στρατόπεδο των πρωταθλητών ωστόσο θεωρούν ότι δύσκολα θα προχωρήσει το συγκεκριμένο θέμα, αλλά δεν αποκλείουν την περίπτωση του Μεξικανού άσου. Στα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του Λομάνα Λούα Λούα, η περίπτωση του οποίου είναι πιο εύκολη από τις υπόλοιπες, αλλά στον Ολυμπιακό έχουν κάποιους ενδοιασμούς που έχουν να κάνουν κυρίως με τον χαρακτήρα του παίκτη.

Η Σούπερ Λίγκα ...πήγε Al Jazeera!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/d335bab345861b59d3d5bb8b17d69ad7_L.jpg?1259643756?1259643756?1259643756

To Al Jazeera είναι το νέο τηλεοπτικό δίκτυο που θα δείχνει αγώνες της ελληνικής Σούπερ Λίγκας και θα το κάνει στη Μ. Ανατολή. Το Al Jazeera εξαγόρασε το ART που έκανε μέχρι τώρα τις μεταδόσεις της Σούπερ Λίγκας...

Το Al Jazeera έκανε πρεμιέρα το περασμένο Σαββατοκύριακο, καθώς έδειξε τις αναμετρήσεις Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και Άρη-Πανιωνίου.

ΑΝΤ1 και Europa League...

Ο Βασίλης Τσιάρτας θα είναι σχολιαστής του ΑΝΤ1 στην μετάδοση του αγώνα ΑΕΚ-Έβερτον (περιγραφή Μιχάλης Τσώχος) για το Europa League που θα γίνει την Τετάρτη στις 8 το βράδυ. Στο δε στούντιο του καναλιού θα είναι ο Χρήστος Κωστής. Για το Γαλατασαράι-Παναθηναϊκός (περιγραφή Τάσος Κολλίντζας) θα είναι πιθανότατα ο Στράτος Αποστολάκης στο στούντιο.

Πρεμιέρα για Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ

Η Τετάρτη είναι σημαντική για το Conn-X TV Sport και για το ότι θα κάνει πρεμιέρα στις μεταδόσεις του Τσάμπιονς Λιγκ βόλεϊ. Στις 19.30 το Conn-X TV Sport 1 θα δείξει το Ολυμπιακός-Τρεντίνο και το Conn-X TV Sport 3 το Γιαστρέμπσκι-Παναθηναϊκός σε περιγραφή Κώστα Ασημακόπουλου και Κώστα Ψάρρα αντίστοιχα.

Φουλ NBA

Δύο αγώνες για το NBA θα δείξει ο ΣΚΑΙ την ερχόμενη Κυριακή. Πιο συγκεκριμένα, στη 1.00 τα ξημερώματα της Δευτέρας το κανάλι του Φαλήρου θα μεταδώσει live το Ντιτρόιτ-Ουάσιγκντον και στις 3.00 σε "κονσέρβα" το Μιλγουόκι-Κλίβελαντ. Η Nova έχει την Κυριακή τα ξημερώματα (3.20) το Ντένβερ-Σαν Αντόνιο και στις 3.00 τα ξημερώματα της Παρασκευής το Σαν Αντόνιο-Μπόστον Σέλτικς.

Αθλητικές ανασκόπήσεις στον ΣΚΑΙ

Η 26η και 27η Δεκεμβρίου είναι οι πιο πιθανές ημερομηνίες για την μετάδοση απ' τον ΣΚΑΙ των αθλητικών ανασκοπήσεων. Μίας ποδοσφαιρικής και μίας μπασκετικής.

Από εμάς εξαρτάται»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9da17090d72e0aa44c3e5187df064fe3_L.jpg?1259643581?1259643581?1259643581

Ο Γιώργος Καραγκούνης μπορεί να ήταν απών από το ντέρμπι αλλά τόνισε στους συμπαίκτες του ότι τίποτα δεν τελείωσε από μια ήττα σε ντέρμπι και όλα εξαρτώνται από αυτούς.

Ο Νικόλας Πατέρας στο χθεσινό ντου στην Παιανία αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένους παίκτες. Ο πρόεδρος του τριφυλλιού μίλησε αποκλειστικά για τους Κώστα Κατσουράνη και Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Κώστα και Δημήτρη είστε έμπειροι παίκτες. Από τους ηγέτες της ομάδας. Περίμενα περισσότερα από εσάς αλλά δεν τα κάνατε. Με απογοητεύσατε. Έπρεπε να πάρετε την ομάδας στις πλάτες σας. Αυτό περιμένω να μην ξανά γίνει. Κοιτάξτε να το αλλάξετε στα ματς που ακολουθούν».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Καραγκούνης προσπάθησε να παρέμβει: «Πρόεδρε, να σου εξηγήσω, τα ντέρμπι είναι παιχνίδια ειδικών συνθηκών», με τον Πατέρα να τον διακόπτει και να του απαντά: «Γιώργο, δεν θέλω να ακούσω ούτε λέξη. Μιλάω για τους παρόντες και όχι για τους απόντες». Μετά το τέλος της ομιλίας υπήρξε τετ α τετ του Πατέρα με τον «Κάρα».

«Κάναμε δώρο, αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μετά την αποχώρηση του προέδρου του τριφυλλιού έπιασε τους συμπαίκτες του και τους μίλησε για δώρο προς τον «αιώνιο» αντίπαλο: «Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με μια ήττα σε ντέρμπι. Είμαι η καλύτερη ομάδα και στη συνέχεια θα το δείξουμε σε όλους. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα και όλα εξαρτώνται από εμάς. Κάναμε δώρο στον Ολυμπιακό και πρέπει να επιστρέψουμε στην κορυφή. Θα το πάρουμε αρκεί να κάνουμε αυτά που πρέπει. Εμείς και μόνο μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση».

«Δεν έχω ξανά ζήσει κάτι παρόμοιο»

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βίωσε για τα καλά το ντέρμπι και όλα όσα έγιναν πριν βρεθεί το πούλμαν του Παναθηναϊκού στο «Καραϊσκάκη». Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, όπως ανέφερε στο οικογενειακό του περιβάλλον, δεν έχει ξανά ζήσει κάτι παρόμοιο: «Είχα νεύρα κατά τη διάρκεια του αγώνα γιατί από ένα σημείο και μετά τίποτα δεν μας πήγαινε καλά. Δεν ήταν ότι παίξαμε άσχημα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν κάναμε στο γήπεδο αυτά για τα οποία είμαστε ικανοί. Δεν έχω ξανά ζήσει κάτι παρόμοιο στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Ήταν απίστευτο. Ημασταν σχεδόν δύο ώρες μέσα στο πούλμαν. Υπήρχαν φωτιές στους δρόμους, λάστιχα καμένα. Απίστευτο πραγματικά. Δεν ήταν αυτό που θέλαμε αλλά η ζωή συνεχίζεται. Πρέπει να συνέλθουμε και να κοιτάξουμε μπροστά και να διορθώσουμε την κατάσταση. Στο χέρι μας είναι αρκεί να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε».

Σισέ: «Ζω για αυτά τα παιχνίδια»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ επιστρέφει την Πέμπτη στον τόπο όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ το 2005. Ο Γάλλος φορ μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ και τόνισε ότι είναι ενθουσιασμένος: «Είμαι πάντα ενθουσιασμένος να παίζω κόντρα σε μια ομάδα που οι οπαδοί της δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα και σε ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες δύο χωρών με μεγάλη αντιπαλότητα. Ζω για αυτά τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι γνωστός για τις επιτυχίες του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και θέλει και φέτος να παρουσιαστεί δυνατός στην Ευρώπη. Ηταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα πριν εκτελέσω το πέναλτι γιατί πριν από τέσσερις μήνες ήμουν ακόμα με πατερίτσες και γύψο. Όταν είσαι τραυματίας ξέρεις πως θα γίνεις καλά αλλά είναι πιο δύσκολο να το αποδεχθείς ψυχολογικά. Ένα χρόνο αργότερα έσπασα το άλλο μου πόδι . Πολλοί είπαν τότε πως τελείωσε για μένα το ποδόσφαιρο, πρόωρα, αλλά όπως βλέπεται παίζω ακόμα».

A, ρε ΠΑΟΚ

A, ρε ΠΑΟΚ, στεναχώρησες και το κορίτσι...

Τριανταφύλλου: «Ακόμα και να φύγει θα είναι Ηρακλής ο Ρέμος»

Τριανταφύλλου: «Ακόμα και να φύγει θα είναι Ηρακλής ο Ρέμος»

Ο πρόεδρος του Γυμναστικού Συλλόγου Ηρακλής, κ. Δημήτρης Τριανταφύλλου μίλησε στο «Αθλητικό Metropolis» για την απόφαση του Αντώνη Ρέμου να αποχωρήσει και την συνάντηση που είχαν στην Αθήνα λέγοντας; «Πραγματικά μετά από συζήτηση που είχα με τους Συνδέσμους, αποφάσισα να κατέβω στην Αθήνα για να έχω μία συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Ρέμο, για την αναστάτωση που επικρατεί στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Πήγα για να κάνω μία… βαριά συζήτηση με τον κ. Ρέμο. Αυτή η ανακοίνωση αποφασίστηκε χθες» και συνέχισε: «Μία μερίδα φιλάθλων φωνάζει εναντίον της διοίκησης, μία άλλη μερίδα είναι εναντίον αυτών που είναι κατά της διοίκησης. Είναι ένας φαύλος κύκλος και πρέπει να βρούμε μία λύση, η οποία υπάρχει και πρέπει να την βρούμε. Αυτοί που ήρθαν δεν είναι… ουρανοκατέβατοι, τους γνωρίζουμε. Βρήκαν μία άσχημη κατάσταση μετά τον κ. Σπανουδάκη. Άλλαξαν κάποια πράγματα στο οικονομικό, στο αγωνιστικό. Η μεγάλη τους αγάπη τους οδήγησε να κάνουν και κάποια λάθη. Ήρθε ένας άνθρωπος που είχε ως όνειρο να κάνει τρίτο τον Ηρακλή σε μερικά χρόνια, αυτό το όνειρο όμως έμεινε όνειρο. Απ’ ότι μου είπε είναι σε συζητήσεις με κάποιους ανθρώπους και σύντομα θα υπάρχει αποτέλεσμα. Του είπα ότι αν δεν υπάρξει αποτέλεσμα, να ορίσει ο ίδιος μία διοίκηση με άτομα του συλλόγου, αν δεν συμβεί ούτε αυτό τότε του είπα να δώσει τις μετοχές στον Γ.Σ μέχρι τις 31/12».
Ο πρόεδρος του Γ.Σ. αναφέρθηκε και στον Αντώνη Ρέμο λέγοντας: «Ήταν προβληματισμένος σε μεγάλο βαθμό, δεν περίμενε αυτή την εξέλιξη. Η χρονιά ξεκίνησε με συσπείρωση του κόσμου, πως φτάσαμε να είναι διχασμένος δεν μπορώ να το καταλάβω. Αν τις δύο τελευταίες αγωνιστικές η ομάδα έπαιρνε έξι βαθμούς, θα μιλούσαμε για άλλα πράγματα και όχι για αυτά που λέμε τώρα.
Έχω πάρει την διαβεβαίωση του ότι πάνω απ’ όλα είναι η ασφάλεια της ομάδας. Δεν μου διευκρίνισε τι λέει με την μεταβίβαση ή την πώληση των μετοχών. Αλλά μου είπε ότι και μετά το τέλος των συζητήσεων πάλι Ηρακλής θα είναι. Ο ίδιος μου είπε ότι είναι σε συζητήσεις, του είπα επίσης αυτός ο άνθρωπος να είναι του… ποδοσφαίρου. Θα πρέπει επίσης και να είναι αποδεκτός από την οικογένεια του Ηρακλή. Το θέμα των μετοχών έχει ξεκαθαρίσει, είναι στο όνομα του. Ακόμα μία επιλογή είναι να κρατήσει τις μετοχές και να ορίσει μία άλλη διοίκηση. Μόνο αν έρθουν στα χέρια του Ερασιτέχνη θα πάμε σε διοίκηση Πρωτοδικείου. Έχω ξαναπεί ότι στην Αθήνα ο Ηρακλής… μετράει πολύ και πιστεύω ότι σύντομα θα τελειώσει η ιστορία».

Ανακούφιση με Αμπρέου

Ανακούφιση με Αμπρέου

Δεν αποδεικνύεται σοβαρός τελικά ο τραυματισμός του Σεμπαστιάν Αμπρέου για τον οποίο αρχικά εκφράστηκαν φόβοι για θλάση. Ο Ουρουγουανός επιθετικός όπως διαπιστώθηκε έχει υποστεί μία διάταση στον δικέφαλο, όμως αύριο θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί επακριβώς το πρόβλημα του. Λογικά πάντως, ο Αμπρέου θα είναι στην διάθεση του κ. Κούπερ για το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Κάτι ανάλογο ισχύει κατά τα φαινόμενα και για τον Κριστιάν Νασούτι που θα δοκιμάσει αύριο να μπει σε κανονικούς ρυθμούς προπόνησης.

Χτυπήθηκε από γρίπη!

Χτυπήθηκε από γρίπη!

Τέσσερις ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ βρίσκονται κλινήρεις από ίωση. Η… παλιά γρίπη ταλαιπωρεί τους Πάμπλο Γκαρσία, Ολιβιέ Σορλέν, Μπρούνο Τσιρίλο και Ντάριο Κρέσιτς, με τον Ουρουγουανό μέσο, ο οποίος αγωνίστηκε με πυρετό στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, να είναι έτσι κι αλλιώς απών από το επόμενο ματς με τη Λάρισα, λόγω καρτών. Ο Γάλλος μέσος, που απουσίασε από το ΟΑΚΑ, λογικά θα είναι καλύτερα από σήμερα και μάλλον θα επιστρέψει στη σαββατιάτικη αναμέτρηση. Για τους Τσιρίλο και Κρέσιτς θα διαφανεί εντός 48ώρου πως θα εξελιχθεί η κατάστασή τους. Και οι τέσσερις απουσίασαν από τη σημερινή προπόνηση του Δικεφγάλου, που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στη Σουρωτή. Το πρόγραμμα περιλάμβανε ασκήσεις αποθεραπείας και χαλαρώματος για όσους αγωνίστηκαν ως βασικοί στο παιχνίδι με την ΑΕΚ και ασκήσεις τακτικής και τεχνικής για τους υπόλοιπους. Για μία ακόμη μέρα ατομικό πρόγραμμα ακολούθησε ο Λούτσιο Φιλομένο.Πηγη Μετροσπορ

Φωτο Ημέρας

Ο θηλυκός… πιστολέρο είναι το ίδιο... θανατηφόρος όπως και ο Μήτρογλου!

Ειπε...............

"Είχαμε θέληση και πάθος και το δείξαμε από το πρώτο λεπτό του αγώνα. Το θέλαμε και το κερδίσαμε το ντέρμπι"

Ραούλ Μπράβο

Ψιθυροι......................

  • Την αποθέωση από τους οπαδούς του Ολυμπιακού που βρέθηκαν στο παιχνίδι νέων των δύο "αιωνίων" στο "Καραϊσκάκη" γνώρισε το απόγευμα της Δευτέρας (30/11) ο Κώστας Μήτρογλου
  • Ολοι οι Ολυμπιακοί νίκησαν την Κυριακή (29/11). Αυτος του ποδοσφαίρου, του μπάσκετ και ο... Σαμαράς!
  • Υπάρχει χειρότερο πράγμα αυτή τη στιγμή από το να είσαι οπαδός του Παναθηναϊκού και... Μητσοτακικός;

Ο Μέσι τη «Χρυσή Μπάλα»! Ιστορική νίκη με ρεκόρ βαθμών. Αυτός κι ο Ντι Στέφανο

http://www.sportdog.gr/Articles/Images/sd11/imgv3b_KWFrLpl7GB.jpg

Ο Λιονέλ Μέσι έσπασε όλα τα ρεκόρ και κατέκτησε τη «Χρυσή Μπάλα» για το 2009, όπως ανακοινώνει κάθε χρόνο τέτοια εποχή το γαλλικό περιοδικό «France Football».

O 22χρονος άσος, που οδήγησε πέρυσι την Μπαρτσελόνα στην κατάκτηση του τρέμπλ (Τσάμπιονς Λιγκ και νταμπλ στην Ισπανία), συγκέντρωσε 473 βαθμούς στη ψηφοφορία των δημοσιογράφων απ’ όλο τον κόσμο από τους 480 βαθμούς που θα μπορούσε να πάρει για να αναδειχθεί πρώτος!

Είναι χαρακτηριστικό ότι 89 από τους 96 δημοσιογράφους είχαν πρώτο τον Μέσι στη λίστα με τους πέντε που είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν ως τους καλύτερους της χρονιάς.

Στη διαδικασία ψηφοφορίας, άλλωστε, οι δημοσιογράφοι απ’ όλο τον κόσμο ψηφίζουν 5 κορυφαίους παίκτες με σειρά προτίμησης, δίνοντας στον πρώτο 5 βαθμούς, στον δεύτερο 4 βαθμούς, στον τρίτο 3 βαθμούς, στον τέταρτο 2 βαθμούς και στον πέμπτο 1 βαθμό.

Οι διακρίσεις, ωστόσο, του Μέσι δεν σταματούν εδώ αφού έγινε ο τρίτος Αργεντινός που κατακτά τη «Χρυσή Μπάλα» μετά τον Σίβορι της Γιουβέντους το 1961! Μπορεί, μάλιστα, να ισοφαρίσει ή ακόμη και να ξεπεράσει στο μέλλον τον συμπατριώτη του και μεγάλο Αλφρέντο Ντι Στέφανο που έχει κατακτήσει τη «Χρυσή Μπάλα» δύο φορές (1957,1959). Ακόμη, έγινε ο δεύτερος νεότερος μετά τον Μάικλ Όουεν, οποίος πήρε το βραβείο στα 21 του χρόνια το 2001.

Εξάλλου, o Λιονέλ Μέσι τις δύο προηγούμενες χρονιές ήταν στην τριάδα, το 2007 βγήκε τρίτος και το 2008 δεύτερος.

Από εκεί και πέρα, ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ο οποίος είχε κατακτήσει πέρυσι τη «Χρυσή Μπάλα» αφήνοντας δεύτερο τον Μέσι, είναι εκείνος που αυτή τη φορά πήρε την 2η θέση με 233 βαθμούς, ενώ τρίτος είναι ένας ακόμη παίκτης της Μπαρτσελόνα, ο Τσάβι, με 170.

Όλοι οι νικητές της «χρυσής μπάλας»

1956 - Στάνλεϊ Μάθιους / Αγγλία / Μπλάκπουλ
1957 - Αλφρέντο Ντι Στέφανο / Αργεντινή / Ρεάλ Μαδρίτης
1958 - Ρεϊμόν Κοπά / Γαλλία / Ρεάλ Μαδρίτης
1959 - Αλφρέντο Ντι Στέφανο / Αργεντινή / Ρεάλ Μαδρίτης
1960 - Λουϊσίτο Σουάρες / Ισπανία / Μπαρτσελόνα
1961 - Ομάρ Σίβορι / Αργεντινή / Γιουβέντους
1962 - Γιόζεφ Μάζοπουστ / Τσεχοσλοβακία / Ντούκλα
1963 - Λεβ Γιασίν / ΕΣΣΔ / Ντιναμό Μόσχας
1964 - Ντένις Λόου / Σκωτία / Μάντσεστερ Γιουν.
1965 - Εουσέμπιο Ντα Σίλβα / Πορτογαλία / Μπενφίκα
1966 - Μπόμπι Τσάρλτον / Αγγλία / Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1967 - Φλόριαν Αλμπερτ / Ουγγαρία / Φερεντσβάρος
1968 - Τζορτζ Μπεστ / Β. Ιρλανδία / Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
1969 - Τζιάνι Ριβέρα / Ιταλία / Μίλαν
1970 - Γκερντ Μίλερ / Δ. Γερμανία / Μπάγερν
1971 - Γιόχαν Κρόιφ / Ολλανδία / Αγιαξ
1972 - Φραντς Μπεκενμπάουερ / Δ. Γερμανία /Μπάγερν
1973 - Γιόχαν Κρόιφ / Ολλανδία / Μπαρτσελόνα
1974 - Γιόχαν Κρόιφ / Ολλανδία / Μπαρτσελόνα
1975 - Ολεγκ Μπλαχίν / ΕΣΣΔ / Ντιναμό Κιέβου
1976 - Φραντς Μπεκενμπάουερ / Δ. Γερμανία / Μπάγερν
1977 - Αλαν Σίμονσεν / Δανία / Γκλάντμπαχ
1978 - Κέβιν Κίγκαν / Αγγλία / Αμβούργο
1979 - Κέβιν Κίγκαν / Αγγλία / Αμβούργο
1980 - Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε / Δ. Γερμανία / Μπάγερν
1981 - Καρλ Χάιντς Ρουμενίγκε / Δ. Γερμανία / Μπάγερν
1982 - Πάολο Ρόσι/ Ιταλία / Γιουβέντους
1983 - Μισέλ Πλατινί / Γαλλία / Γιουβέντους
1984 - Μισέλ Πλατινί / Γαλλία / Γιουβέντους
1985 - Μισέλ Πλατινί / Γαλλία / Γιουβέντους
1986 - Ιγκόρ Μπελάνοφ / ΕΣΣΔ / Ντιναμό Κιέβου
1987 - Ρούουντ Γκούλιτ / Ολλανδία / Μίλαν
1988 - Μάρκο Φαν Μπάστεν / Ολλανδία / Μίλαν
1989 - Μάρκο Φαν Μπάστεν / Ολλανδία / Μίλαν
1990 - Λόταρ Ματέους / Δ. Γερμανία / Ιντερ
1991 - Ζαν-Πιέρ Παπέν / Γαλλία / Μαρσέιγ
1992 - Μάρκο Φαν Μπάστεν / Ολλανδία / Μίλαν
1993 - Ρομπέρτο Μπάτζιο / Ιταλία / Γιουβέντους
1994 - Χρίστο Στόιτσκοφ / Βουλγαρία / Μπαρτσελόνα
1995 - Ζορζ Γουεά / Λιβερία / Μίλαν
1996 - Ματίας Ζάμερ / Γερμανία / Ντόρτμουντ
1997 - Ρονάλντο / Βραζιλία / Ιντερ
1998 - Ζινεντίν Ζιντάν / Γαλλία / Γιουβέντους
1999 - Ριβάλντο / Βραζιλία / Μπαρτσελόνα
2000 - Λουίς Φίγκο / Πορτογαλία / Ρεάλ Μαδρίτης
2001 - Μάικλ Όουεν / Αγγλία / Λίβερπουλ
2002 - Ρονάλντο / Βραζιλία / Ρεάλ Μαδρίτης
2003 - Πάβελ Νέντβεντ / Τσεχία / Γιουβέντους
2004 - Αντρέι Σεβτσένκο / Ουκρανία / Μίλαν
2005 - Ροναλντίνιο / Βραζιλία / Μπαρτσελόνα
2006 - Φάμπιο Καναβάρο / Ιταλία / Ρεάλ Μαδρίτης
2007 - Κακά / Βραζιλία / Μίλαν
2008 - Κριστιάνο Ρονάλντο / Πορτογαλία / Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ
2009 - Λιονέλ Μέσι / Αργεντινή / Μπαρτσελόνα

Πρόστιμο στην Παρτιζάν

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/a60d5efc38f0539d66ff41e828a8e2a1_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Το χέρι στην... τσέπη θα βάλει η διοίκηση της Παρτιζάν Βελιγραδίου, καθώς η Ευρωλίγκα της επέβαλε πρόστιμο 15.000 ευρώ για την προκλητική συμπεριφορά των οπαδών της στον αγώνα με τον Ολυμπιακό.

Οι Πρωταθλητές Σερβίας θα κληθούν να πληρώσουν «τσουχτερό» πρόστιμο, καθώς η αναμέτρηση με τους «ερυθρόλευκους» διακόπηκε πολλάκις, ύστερα από την συνεχομενη ρίψη αντικειμένων στο παρκέ, αλλά και τις ύβρεις των οπαδών προς τους διαιτητές.

Δύο μήνες εκτός ο Μπέλιτς

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/919c434e66d4715955a6122c1358debc_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Περίπου δύο μήνες θα απουσιάσει από τις αγωνιστικές υποχρεώσεις του Πανιωνίου ο Τόμας Μπέλιτς. Ο τερματοφύλακας των Νεοσμυρνιωτών υποβλήθηκε σε επέμβαση στον δεξιό ώμο για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα που αποκόμισε στον αγώνα με τον Άρη.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σήμερα το απόγευμα υποβλήθηκε ο ποδοσφαιριστής Τόμας Μπέλιτς σε χειρουργική επέμβαση αποκατάστασης εξαρθρήματος ακρωμιοκλειδικής δεξιού ώμου. Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε από τον επικεφαλής του ιατρικού τημ κ. Γιώργο Κατσιφαράκη στην Κλινική «Λευκός Σταυρός» Αθηνών.

Η μετεγχειρουργική αποκατάσταση του αθλητή, ξεκινάει αμέσως μετά την έξοδο του από την κλινική, η οποία αναμένεται να γίνει είτε αύριο Τρίτη αργά το απόγευμα, ή το πολύ την Τετάρτη το πρωί.

Ο πιθανός χρόνος επιστροφής του Τόμας Μπέλιτς στις προπονήσεις υπολογίζεται σε 45 με 60 ημέρες και αυτό λόγω της θέσης (τερματοφύλακας) στην οποία αγωνίζεται. Η κατάσταση του θα επανεκτιμηθεί κατά τη διάρκεια της αποκατάστασης του.

«Δεν μπορεί ο... Τεν Κάτε»!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/e41c2e67b9b0e211e65ba8755f31b7c0_L.jpg?1259580343?1259580343?1259580343

Ο Μίμης Δομάζος μίλησε για την εμφάνιση του Παναθηναϊκού και αναρωτήθηκε για τις δυνατότητες του ρόστερ. Αναφέρθηκε και στον Τεν Κάτε τονίζοντας ότι είναι καλός για... γυμναστής.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον «Sentra 103,3»:

Για την εικόνα που παρουσίασε ο Παναθηναϊκός στο ντέρμπι:

«Ισως δε φταίνε και οι ποδοσφαιριστές, γιατί τους έχουν δώσει αυτή την εικόνα... Αν δείτε όσα παιχνίδια έχουν παίξει, ο Παναθηναϊκός κερδίζει χωρίς να παίζει μπάλα. Με αυτό το ρόστερ που υπάρχει και να μην παίζει μπάλα, να κερδίζει με ένα γκολ, που μπαίνει πάντα στο τέλος του αγώνα ή στο τέλος του ημιχρόνου. Αυτό που κάνανε, τους έκανε χτες ο Ολυμπιακός».

Για το ρόστερ:

«Ο Ολυμπιακός μπορεί και να χάσει βαθμούς με την Ξάνθη, αλλά αυτό δεν θα με χαροποιήσει. Εγώ ήθελα να δω τους παίκτες που έχουμε αγοράσει με 40 εκατ. να παίζουν και να κερδίζουν. Και άκουσα και λέγανε ότι το ρόστερ του Παναθηναϊκού είναι καλό. Ποιο ρόστερ είναι καλό; Για τον Ατρόμητο; Εμείς το ρόστερ το θέλαμε να κερδίσουμε τον Ολυμπιακό. Τι να λέμε τώρα; Εντάξει, το πρωτάθλημα δεν χάθηκε...».

Για την απουσία του Καραγκούνη:

«Ο Καραγκούνης είναι ένας παίκτης που τα δίνει όλα. Δίνει και την ψυχή του και χτες που δεν έπαιξε ο Παναθηναϊκός έχασε τη δύναμη και τη θέληση που έχει. Επρεπε να τον έχει ο Τεν Κάτε έστω στον πάγκο».

Για τον Χενκ τεν Κάτε:

«Δαπανούνται τόσα χρήματα, όχι για να παίξουμε την Κυριακή με τον Ατρόμητο. Φταίει κι ο προπονητής. Εγώ δυο χρόνια τώρα λέω ότι ο προπονητής αυτός δεν μπορεί. Εγώ ως διοίκηση θα τον κρατούσα, γιατί είναι πολύ καλός γυμναστής, να μου γυμνάζει από Δευτέρα ως Παρασκευή τους παίκτες και το Σαββατοκύριακο να κάθεται άλλος στον πάγκο».

Για την ψυχολογία του ντέρμπι:

«Δεν μπορώ να εξηγήσω τι γίνεται στα αποδυτήρια. Υπάρχουν πολλοί ξένοι. Σε ένα ντέρμπι πρέπει να τα σκέφτεσαι όλα. Εγώ όταν παίζαμε με τον Ολυμπιακό έκανα μια βδομάδα να κοιμηθώ. Τώρα αλλάξανε οι νοοτροπίες, υπάρχουν ξένοι παίκτες. Εμείς αν χάναμε έκανα τρεις μέρες να βγω έξω για να μη φάω την καζούρα! Δεν ξέρω ποιος μιλάει στα αποδυτήρια. Δεν ξέρω πως το σκέφτονται οι άνθρωποι... Το ρίξανε στα μπουζούκια... Το περίμεναν ένα χρόνο αυτό το παιχνίδι, τους παίκτες τους φέραμε για αυτά τα παιχνίδια. Οι μεγάλοι παίκτες φαίνονται μέσα στο γήπεδο».

Για την προσφορά των νεοφερμένων:

«Εγώ δεν είδα τίποτα χτες από τους μεγάλους παίκτες. Αυτά φαίνονται στο γήπεδο. Αυτό που εγώ είδα ήταν μια ομάδα που δεν ήξερε τι θέλει μέσα στο γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός παίζει με το ίδιο σύστημα δυο χρόνια, δεν αλλάζει. Με ένα μπροστά και 10 πίσω. Με τον Ολυμπιακό παίζεις αλλιώς και με τις άλλες ομάδες αλλιώς. Δεν έχει ακραίους ο Παναθηναϊκός αυτή τη στιγμή. Εβαλε τον Λέτο μετά το 2-0».

Για το τι πρέπει να αλλάξει:

«Πρέπει να αλλάξουν και πρόσωπα στον Παναθηναϊκό. Όταν πηγαίνεις σε ένα ντέρμπι πρέπει να έχεις πρόσωπα που θα σου δώσουν και την ψυχή τους. Δεν τα έχει ο Παναθηναϊκός αυτά τα πρόσωπα. Ανθρώπους, παλαίμαχους, να τον εμπνεύσουν. Εγώ δεν θέλω να πάω. Υπάρχουν όμως άτομα που με την προσωπικότητά τους μπορούν στα αποδυτήρια να τους κάνουν να παίξουν μπάλα. Αλλά επειδή μιλάνε σαν και μένα τους έχουν απ’ έξω».

Μια ανάσα από Ρωσία ο Κουρνέτας

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/8320fb5383b13fa015684962ea43716c_L.jpg?943912800?943912800?943912800

Πολύ κοντά στο να συνεχίσει την καριέρα του στην Ρωσία και την Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ είναι ο Βασίλης Κουρνέτας. Το ενδιαφέρον των Ρώσων αναζωπυρώθηκε και σύντομα αναμένονται εξελίξεις.

Αίσιο τέλος θα έχει όπως όλα δείχνουν η αναζήτηση ομάδας για τον Βασίλη Κουρνέτα. Και όμως ο άνθρωπος που κατέκτησε με τον Ολυμπιακό το νταμπλ, όντας βασικός πασαδόρος, ενώ είναι φυσικά και διεθνής, μέχρι τώρα δεν είχε βρει ομάδα που να πληρεί φυσικά τις προϋποθέσεις, για να συνεχίσει την καριέρα του. Πριν λίγες ημέρες είχε φτάσει μια ανάσα από το μεταγραφεί στην Ρωσία και την Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ, ωστόσο το φλερτ δεν είχε καταλήξει σε γάμο. Οι Ρώσοι ωστόσο επανήλθαν για δεύτερη φορά και αν δεν χαλάσει κάτι την τελευταία στιγμή ο Κουρνέτας θα αγωνίζεται με τα χρώματα της ομάδας του Γενάντι Τσιπούλιν, του ανθρώπου δηλαδή που είναι το Ρωσικό βόλεϊ...

Θέλουν έμπειρο στην θέση του

Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Όπως προαναφέραμε το ενδιαφέρον της Μπέλγκοροντ υπήρξε και πριν μέρες, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Οι Ρώσοι που βρίσκονται στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχουν πραγματοποιήσει σημαντική ανανέωση και για τον λόγο αυτό ο Τσιπούλιν αρνήθηκε να δηλωθεί η ομάδα στα Ευρωπαϊκά κύπελλα, προκειμένου να έχει χρόνο να φτιάξει μια ομάδα, όπως αυτός την θέλει. Το θέμα ωστόσο που προκύπτει είναι αυτό με τους πασαδόρους. Ο Σεργκέι Μπαχρίβ που είναι ο βασικός (22 ετών), στην ήττα της Μπέλγκοροντ από την Ουράλ με 3-2, έκανε ένα ακόμα πολύ άσχημο παιχνίδι. Ο δεύτερος πασαδόρος είναι ο Ουκρανός Ντμίτρι Τοροζίλοφ, ο οποίος εκτός του ότι καταλαμβάνει θέση ξένου, δεν δείχνει ικανός να καλύψει τον Μπαχρίβ. Για τον λόγο αυτό οι Ρώσοι επανήλθαν για τον Κουρνέτα. Θέλουν να τον αποκτήσουν προκειμένου να έχουν μια πολύ καλή λύση, τόσο για την θέση του βασικού, όσο και για την θέση του... δάσκαλου, δίπλα στον νεαρό Μπαχρίβ, στον οποίοι στην Μπέλγκοροντ ποντάρουν πολύ.

Ξεκαθαρίζει σύντομα

Η μεταγραφή του Βασίλη Κουρνέτα στην Λοκομοτίβ Μπέλγκοροντ αναμένεται να ξεκαθαρίσει το συντομότερο δυνατό και όλου εύχονται να έχει θετική κατάληξη, τόσο για το καλό του διεθνούς πασαδόρου, όσο και για το καλό της Εθνικής, που βλέπει τον έναν από τους δύο, μαζί με τον Προύσαλη, παίκτες στην συγκεκριμένη θέση, να έχει μείνει ανενεργός για σημαντικό χρονικό διάστημα.

Χειρουργήθηκε στη μύτη ο Κιελίνι


Ο Τζιόρτζιο Κιελίνι Σε χειρουργική επέμβαση στη μύτη υποβλήθηκε ο διεθνής κεντρικός αμυντικός της Γιουβέντους, Τζιόρτζιο Κιελίνι. Ο Ιταλός διεθνής της "βέκια σινιόρα" τραυματίστηκε χθες, κατά τη διάρκεια του αγώνα πρωταθλήματος με την Κάλιαρι, καθώς σε μία φάση υπέστη κάταγμα στο ρινικό οστό ύστερα από σύγκρουσή του με τον Νενέ.

Το απόγευμα ο Κιελίνι πήρε εξιτήριο. Στις προπονήσεις θα επιστρέψει την Πέμπτη, φορώντας ειδική προστατευτική μάσκα.

Στάζει "μέλι" για τον Αντσελότι ο Ντρογκμπά


Ο Ντρογκμπά χάρισε τη νίκη στην Τσέλσι απέναντι στην Χαλ Την αναγνώρισή του προς τον Κάρλο Αντσελότι εξέφρασε ο Ντιντιέ Ντρογκμπά, ο οποίος χαρακτήρισε τον προπονητή του στην Τσέλσι "τεράστιο". Ο "μπόμπερ" της πρωτοπόρου στην πρέμιερσιπ, ο οποίος σκόραρε τα δύο από τα τρία γκολ των "μπλε" στην εκτός έδρας νίκη επί της Αρσεναλ, απέδωσε τα εύσημα στον Αντσελότι για την πορεία του λονδρέζικου συγκροτήματος.

"Είναι μια σοβαρή προσωπικότητα, που δεν θέλησε να αλλάξει αμέσως τα πάντα όταν ανέλαβε την ομάδα. Εκτός των άλλων, μαζί του μπορείς να αστειευτείς στα αποδυτήρια και αυτό είναι καλό", είπε χαρακτηριστικά ο άσος από την Ακτή Ελεφαντοστού.

Κιντάνα: "Μπορούσαμε και την νίκη"


Ο Κιντάνα... Η Σκόντα Ξάνθη, μπορεί σε ένα ακόμα παιχνίδι της εκτός έδρας να μην κατάφερε να σκοράρει, όμως τουλάχιστον πήρε τον πρώτο της βαθμό. Ο Ντιέγκο Κιντάνα, μίλησε την Δευτέρα για την αναμέτρηση με τον Αστέρα Τρίπολης και τόνισε ότι η ομάδα του έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πάρει την νίκη.

"Το Σάββατο παίξαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο, αυτό πιστεύω οφείλετε ότι ακολουθήσαμε πιστά τις οδηγίες που μας έδινε όλη την εβδομάδα για το συγκεκριμένο παιχνίδι ο προπονητής μας, με αποτέλεσμα να πάρουμε και τον πρώτο μας βαθμό εκτός έδρας για την φετινή σαιζόν. Αν ήμασταν και πιο προσεκτικοί στην τελική προσπάθεια ,θα μπορούσαμε να πάρουμε και την νίκη", είπε χαρακτηριστικά.

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό την επόμενη αγωνιστική: "Τώρα κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι που είναι με τον πρωτοπόρο πλέον Ολυμπιακό στο γήπεδο μας. Σίγουρα είναι πάντα χαρά να παίζει με μεγάλες ομάδες και σου δίνει κίνητρο. Εμείς βέβαια, όποιος και αν είναι ο αντίπαλος μας παίζουμε πάντα για την νίκη. Το παιχνίδι του Σαββάτου όσο δύσκολο θα είναι για εμάς θα είναι και για τον Ολυμπιακό. Με την ευκαιρία ήθελα να καλέσω τον κόσμο στο γήπεδο γιατί η βοήθεια του θα είναι πολύτιμη".

Στον αγωνιστικό τομέα, την Δευτέρα οι παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης, αγωνίστηκαν σε φιλικό με αντίπαλο τον ΑΠΟΞ. Για την ιστορία, το φιλικό έληξε 6-1 και τα γκολ για την ομάδα της Σκόντα Ξάνθης πέτυχαν, 3 Αλ Σαΐφι και από ένα, Βασιλακάκης, Λιαπάκης και Στίβαρ.

Από τον αγώνα της Τρίπολης, ο μοναδικός που αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού είναι ο Σταθάκης. Η κατάσταση του νεαρού παίκτη πάντως, δεν παρουσιάζει καμία ανησυχία.

Μοίρασε συγχαρητήρια ο Ερνάντεθ


Ο Ερνάντεθ στον πάγκο του Λεβαδειακού Η νίκη του Λεβαδειακού στην Κομοτηνή όπως είναι φυσικό επέφερε και ενθουσιασμό στις τάξεις του. Ο Κίκε Ερνάντεθ μοίρασε συγχαρητήρια στους παίκτες του, παράλληλα όμως έσπευσε να τονίσει ότι θα πρέπει να ξεχάσουν αυτό το παιχνίδι και να αφοσιωθούν στην αναμέτρηση με τον Αρη.

Ο Ισπανός τεχνικός γνωρίζει ότι αν δεν υπάρξει συνέχεια με νικηφόρο αποτέλεσμα κόντρα στην ομάδα της Θεσσαλονίκης, τότε θα είναι ουσιαστικά χωρίς αντίκρισμα η νίκη στην Κομοτηνή.

Στον αγωνιστικό τομέα, δεν έλαβε μέρος στην προπόνηση της Δευτέρας ο Κόλτζος, λόγω ενοχλήσεων που έχει στον προσαγωγό και την Τρίτη θα υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία για να διαπιστωθεί το μέγεθος του τραυματισμού του. Αντίθετα, κανονικά προπονήθηκε ο Μουλόπουλος, ο οποίος ξεπέρασε πλήρως τον τραυματισμό του.

Βλέπουν Ηρακλή και Εργοτέλη στα Γιάννινα


Ο Σαϊτιώτης σε φάση από παιχνίδι Αστέρας Τρίπολης-Γιάννινα Ο ΠΑΣ Γιάννινα δεν μπόρεσε να συνεχίσει με επιτυχία τις υποχρεώσεις του στο πρωτάθλημα, καθώς μία εβδομάδα μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, υποχρεώθηκε σε ήττα από τον Ατρόμητο στο Περιστέρι. Πλέον η προσοχή στρέφεται στα ματς με τον Ηρακλή και τον Εργοτέλη.

Το γεγονός και μόνο ότι και οι δύο αναμετρήσεις είναι εντός έδρας, δίνει το δικαίωμα στους Γιαννιώτες να ελπίζουν ότι θα πάρουν και τους έξι βαθμούς, προκειμένου να ξεφύγουν από την επικίνδυνη ζώνη, στην οποία βρέθηκαν για πρώτη φορά την φετινή περίοδο.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Γιώργος Παράσχος είδε την Δευτέρα τους Λάμπρο Βαγγελή και Νίκο Γεωργιάδη που ήταν τραυματίες να παίρνουν μέρος στο κανονικό πρόγραμμα της προπόνησης, ενώ οι Γιώργος Ντάσιος και Δημήτρης Σιαλμάς έκαναν ατομικό πρόγραμμα. Κανονικά προπονήθηκε και ο Βάντερσον, ο οποίος λόγω οικογενειακού προβλήματος δεν ακολούθησε την αποστολή στο Περιστέρι.

"Το ταξίδι συνεχίζεται", λένε στην Κομοτηνή


Οι οπαδοί του Πανθρακικού Η διοίκηση του Πανθρακικού, με ανακοίνωση που εξέδωσε την Δευτέρα, θέλησε να ευχαριστήσει όλους τους οπαδούς της ομάδας που βρέθηκαν την Κυριακή στο γήπεδο για το παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ταυτόχρονα όμως, τόνισε ότι "το ταξίδι συνεχίζεται" και τίποτα δεν έχει κριθεί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει: "Η ΠΑΕ Πανθρακικός θέλει να ευχαριστήσει ακόμη μια φορά τους φιλάθλους, που συμπαραστάθηκαν τους ποδοσφαιριστές μας στον Κυριακάτικο αγώνα με τον Λεβαδειακό. Οπως επίσης ευχαριστεί και τους μαθητές των σχολείων που κατέκλυσαν τη Θύρα -6 του δημοτικού σταδίου Κομοτηνής.

Το ταξίδι του Πανθρακικού μας συνεχίζεται, οι αγώνες δεν τελειώνουν, θέλουμε τους φιλάθλους κοντά μας σε όλη την προσπάθεια που κάνουν ποδοσφαιριστές, προπονητές και διοίκηση".

Από την πλευρά του και ο Αλμπέρ Καρτιέ, στην ομιλία του προς τους παίκτες, μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον Λεβαδειακό, ήταν καυστικός στην κριτική του, τονίζοντας προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν πρόκειται ο ίδιος να καταθέσει τα όπλα, αλλά και ούτε θα επιτρέψει σε κανέναν να το κάνει.

Διορθώνει τα λάθη ο Γούτης


Ο Βαγγέλης Γούτης στον πάγκο της Καβάλας... Η Καβάλα γνώρισε την ήττα στο παιχνίδι με την Λάρισα στο Αλκαζάρ, με τον Βαγγέλη Γούτη να έχει παράπονα κυρίως για τις ευκαιρίες που χάθηκαν και δεν μετουσιώθηκαν σε γκολ. Πλέον θα προσπαθήσει να δουλέψει σε αυτόν τον τομέα, ενόψει της αναμέτρησης με τον Εργοτέλη στο Παγκρήτιο.

Στον αγωνιστικό τομέα, Ο Ρινκόν δεν έχει κάτι το σοβαρό και αναμένεται να είναι στην διάθεση της τεχνικής ηγεσίας, σε αντίθεση με τον Ορούμα, ο οποίος παραμένει τραυματίας, όπως και ο Ιωάννου, ο οποίος συνεχίζει την θεραπεία του.

Αυτός που θα απουσιάσει σίγουρα είναι ο Παβίσεβιτς, ο οποίος συμπλήρωσε κάρτες και θα εκτίσει την ποινή του. Ο Ντουγκλάο, εξέτισε την δική του ποινή και έτσι αναμένεται να επιστρέψει στην ενδεκάδα.

"Χρυσώνει" τους παίκτες ο Παπουτσάκης


Ο πρόεδρος του Εργοτέλη, Απόστολος Παπουτσάκης Η προοπτική της κατάληψης της 4ης θέσης της βαθμολογίας, όπως είναι φυσικό έχει σκορπίσει θύελλα ενθουσιασμού στις τάξεις του Εργοτέλη. Μάλιστα και ο πρόεδρος της ομάδας, Απόστολος Παπουτσάκης, προτίθεται να δώσει έξτρα πριμ, σε περίπτωση νίκης, τόσο κόντρα στην ΑΕΛ, όσο και στην Καβάλα.

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Νίκος Καραγεωργίου προπόνησε την Δευτέρα τους παίκτες του και είδε τους Μιχάλη Φραγκουλάκη, Δημήτρη και Γιάννη Κοιλιάρα να προπονούνται κανονικά. Αντίθετα, θεραπεία έκαναν οι Δημήτρης Ορφανός (ενοχλήσεις στον αστράγαλο) και Μάριο Χίμπλινγκερ (ενοχλήσεις στο γόνατο).

Από τέσσερις κίτρινες κάρτες συμπλήρωσαν στην αναμέτρηση με τον Ηρακλή οι Σίλβα Τζούνιορ και Ντιέγκο Ρομάνο. Ο πρώτος θα εκτίσει τη μια αγωνιστική της τιμωρίας του στο εκτός έδρας παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα (12/12) και ο δεύτερος σε εκείνο με τον ΠΑΟΚ στο Παγκρήτιο στάδιο (19/12).

Ανεβασμένη η ψυχολογία στο Περιστέρι


Οι παίκτες του Ατρομήτου πανηγυρίζουν το γκολ του Μπρίτο Η νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, όπως είναι φυσικό επανέφερε στις τάξεις του Ατρόμητου την αισιοδοξία για καλύτερη πορεία στην συνέχεια του πρωταθλήματος. Πλέον η σκέψη όλων στο Περιστέρι, στρέφεται στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στο ΟΑΚΑ, στο οποίο θα έχουν μαζί τον κόσμο τους.

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ αναφέρει: "Η ΠΑΕ Ατρόμητος εξασφάλισε 500 εισιτήρια για το ματς πρωταθλήματος της Κυριακής με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στη σύσκεψη για τα μέτρα ασφάλειας του αγώνα, την ΠΑΕ Ατρόμητος εκπροσώπησαν ο υπεύθυνος ασφάλειας, Νίκος Βατικιώτης και ο υπεύθυνος διαχείρισης εισιτηρίων, Γιώργος Χατζής.

Στη σύσκεψη έγινε δεκτό το αίτημα του Ατρόμητου για την εξασφάλιση εισιτηρίων, προκειμένου να διευκολυνθούν οι φίλαθλοι της ομάδας. Η τιμή των εισιτηρίων είναι 10 ευρώ και αντιστοιχούν στη θύρα 22 του ΟΑΚΑ.

Η διάθεσή τους θα ξεκινήσει από την Δευτέρα και θα συνεχιστεί μέχρι την Πέμπτη, από τις 17.30 ως τις 20.30, από το Τμήμα Διαχείρισης εισιτήριων της ΠΑΕ. Σε αυτό το διάστημα (Δευτέρα ως Πέμπτη) προτεραιότητα για την αγορά των εισιτηρίων έχουν οι κάτοχοι των καρτών διαρκείας".

Στον αγωνιστικό τομέα, ο Ηλίας Κάμπας ο οποίος το μεσημέρι της Κυριακής ανέβασε πυρετό, δεν προπονήθηκε την Δευτέρα και παρέμεινε κλινήρης στο σπίτι. Στο ματς με τον Παναθηναϊκό έχουν δηλωθεί να εκτίσουν την ποινή τους (μία αγωνιστική) οι Φαβάλι και Νεμπεγλέρας.