Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Από εμάς εξαρτάται»

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/9da17090d72e0aa44c3e5187df064fe3_L.jpg?1259643581?1259643581?1259643581

Ο Γιώργος Καραγκούνης μπορεί να ήταν απών από το ντέρμπι αλλά τόνισε στους συμπαίκτες του ότι τίποτα δεν τελείωσε από μια ήττα σε ντέρμπι και όλα εξαρτώνται από αυτούς.

Ο Νικόλας Πατέρας στο χθεσινό ντου στην Παιανία αναφέρθηκε και σε συγκεκριμένους παίκτες. Ο πρόεδρος του τριφυλλιού μίλησε αποκλειστικά για τους Κώστα Κατσουράνη και Δημήτρη Σαλπιγγίδη: «Κώστα και Δημήτρη είστε έμπειροι παίκτες. Από τους ηγέτες της ομάδας. Περίμενα περισσότερα από εσάς αλλά δεν τα κάνατε. Με απογοητεύσατε. Έπρεπε να πάρετε την ομάδας στις πλάτες σας. Αυτό περιμένω να μην ξανά γίνει. Κοιτάξτε να το αλλάξετε στα ματς που ακολουθούν».

Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ισχυρού άνδρα του Παναθηναϊκού ο Γιώργος Καραγκούνης προσπάθησε να παρέμβει: «Πρόεδρε, να σου εξηγήσω, τα ντέρμπι είναι παιχνίδια ειδικών συνθηκών», με τον Πατέρα να τον διακόπτει και να του απαντά: «Γιώργο, δεν θέλω να ακούσω ούτε λέξη. Μιλάω για τους παρόντες και όχι για τους απόντες». Μετά το τέλος της ομιλίας υπήρξε τετ α τετ του Πατέρα με τον «Κάρα».

«Κάναμε δώρο, αλλά όλα εξαρτώνται από εμάς»

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού μετά την αποχώρηση του προέδρου του τριφυλλιού έπιασε τους συμπαίκτες του και τους μίλησε για δώρο προς τον «αιώνιο» αντίπαλο: «Δεν ήρθε το τέλος του κόσμου με μια ήττα σε ντέρμπι. Είμαι η καλύτερη ομάδα και στη συνέχεια θα το δείξουμε σε όλους. Υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος στο πρωτάθλημα και όλα εξαρτώνται από εμάς. Κάναμε δώρο στον Ολυμπιακό και πρέπει να επιστρέψουμε στην κορυφή. Θα το πάρουμε αρκεί να κάνουμε αυτά που πρέπει. Εμείς και μόνο μπορούμε να αντιστρέψουμε την κατάσταση».

«Δεν έχω ξανά ζήσει κάτι παρόμοιο»

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα βίωσε για τα καλά το ντέρμπι και όλα όσα έγιναν πριν βρεθεί το πούλμαν του Παναθηναϊκού στο «Καραϊσκάκη». Ο Βραζιλιάνος αμυντικός μέσος, όπως ανέφερε στο οικογενειακό του περιβάλλον, δεν έχει ξανά ζήσει κάτι παρόμοιο: «Είχα νεύρα κατά τη διάρκεια του αγώνα γιατί από ένα σημείο και μετά τίποτα δεν μας πήγαινε καλά. Δεν ήταν ότι παίξαμε άσχημα, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν καλύτεροι, αλλά δεν κάναμε στο γήπεδο αυτά για τα οποία είμαστε ικανοί. Δεν έχω ξανά ζήσει κάτι παρόμοιο στην ποδοσφαιρική μου καριέρα. Ήταν απίστευτο. Ημασταν σχεδόν δύο ώρες μέσα στο πούλμαν. Υπήρχαν φωτιές στους δρόμους, λάστιχα καμένα. Απίστευτο πραγματικά. Δεν ήταν αυτό που θέλαμε αλλά η ζωή συνεχίζεται. Πρέπει να συνέλθουμε και να κοιτάξουμε μπροστά και να διορθώσουμε την κατάσταση. Στο χέρι μας είναι αρκεί να μην επαναλάβουμε τα λάθη που κάναμε».

Σισέ: «Ζω για αυτά τα παιχνίδια»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ επιστρέφει την Πέμπτη στον τόπο όπου στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τη Λίβερπουλ το 2005. Ο Γάλλος φορ μίλησε στην ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ και τόνισε ότι είναι ενθουσιασμένος: «Είμαι πάντα ενθουσιασμένος να παίζω κόντρα σε μια ομάδα που οι οπαδοί της δημιουργούν καυτή ατμόσφαιρα και σε ένα ματς ανάμεσα σε δύο ομάδες δύο χωρών με μεγάλη αντιπαλότητα. Ζω για αυτά τα παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός είναι γνωστός για τις επιτυχίες του στα ευρωπαϊκά Κύπελλα και θέλει και φέτος να παρουσιαστεί δυνατός στην Ευρώπη. Ηταν μια πολύ ξεχωριστή στιγμή για μένα πριν εκτελέσω το πέναλτι γιατί πριν από τέσσερις μήνες ήμουν ακόμα με πατερίτσες και γύψο. Όταν είσαι τραυματίας ξέρεις πως θα γίνεις καλά αλλά είναι πιο δύσκολο να το αποδεχθείς ψυχολογικά. Ένα χρόνο αργότερα έσπασα το άλλο μου πόδι . Πολλοί είπαν τότε πως τελείωσε για μένα το ποδόσφαιρο, πρόωρα, αλλά όπως βλέπεται παίζω ακόμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια: