Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2009

Φιλανθρωπικό γκαλά από τον Σερζ Ντιέ


Ντιέ και Ιβιτς σε φάση από το παιχνίδι ΠΑΟΚ-Ηρακλής Οικείοι σε ελληνικό έδαφος με την ευαισθησία του Σερζ Ντιέ γίναμε πέρυσι, όταν με την έλευση του στη χώρα για τον Ηρακλή, φρόντισε τάχιστα να γνωστοποιήσει το σκοπό της ζωής του: Να βοηθήσει ανθρώπους που έχουν ανάγκη στον τόπο καταγωγής του, στην Ακτή Ελεφαντοστού, μέσω του ιδρύματος "Μανασέ" που σύστησε για τούτο το λόγο.

Κατάσταση που βίωσε έντονα και ο ίδιος, όταν από μικρό παιδί χρειάστηκε να μεγαλώσει, όντας κομμάτι πολυμελούς οικογένειας, στην ανέχεια.

Πιστός στο... δρόμο του ο Ιβοριανός μέσος διοργάνωσε απόψε φιλανθρωπικού χαρακτήρα εκδήλωση σε κεντρικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, με σκοπό τη συλλογή χρημάτων για να βοηθηθούν παιδιά στην πόλη Αμπιτζάν της πατρίδας του.

Διαδικασία που επιτεύχθηκε μέσω δημοπράτησης φανελών που εξασφάλισε από αστέρες του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, από ομάδες όπως η Τσέλσι, η Μάντσεστερ Σίτι, Αρσεναλ, η Μίλαν, η Ιντερ και κατά βάση "χτύπησαν", βάζοντας το χέρι στην τσέπη, παίκτες από την ελληνική ποδοσφαιρική πραγματικότητα.

Συνολικά συγκεντρώθηκαν 8.300 ευρώ με τον Ντιέ, εμφανώς ικανοποιημένο, να εκφράζει τις ευχαριστίες του για τη συμπαράσταση στο έργο του.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, ανταποκρίθηκαν σύσσωμη η ποδοσφαιρική ομάδα του Ηρακλή, οι παίκτες του ΠΑΟΚ Βιεϊρίνια, Μαλεζάς, Αμπουμπάρι, Σνάουτσνερ, Μουν, μαζί με τον τεχνικό διευθυντή του "Δικεφάλου", Σέρτζιο Κονσεϊσάο, ο Ιμπραχίμα Μπακαγιόκο από τον ΠΑΣ Γιάννινα, οι Σηφάκης, Ρομπέρζ, από τον Αρη, ο Νικοπολίδης από τον Ολυμπιακό, ο Μπλάνκο από την ΑΕΚ.

Χαρακτηριστικό της βραδιάς η "θέρμη" με την οποία οι παριστάμενοι... μόχθησαν για να αποκτήσουν της υπό δημοπράτηση φανέλες. Μεταξύ άλλων, ο Αντώνης Νικοπολίδης έδωσε 500 ευρώ για μια φανέλα του Ντιντιέ Ντρογμπά και 1200 για μια του Φρανκ Λάμπαρντ, ενώ ο Σέρτζιο Κονσεϊσάο εξασφάλισε φανέλες των Τζον Τέρι, Θίο Γουόλκοτ δίνοντας 900 και 2000 ευρώ αντίστοιχα. Ο Μπακαγιόκο έδωσε 1300 ευρώ για φανέλα του Νικολά Ανελκά και ο Ηλιάδης 700 ευρώ για μία του Ρομπίνιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: