Τρίτη 16 Μαρτίου 2010

Η Ίντερ στους 8 του Champions League

Ο νόμος του Ζοσέ Μουρίνιο στο «Στάμφορντ Μπριτζ» εφαρμόστηκε και το βράδυ της Τρίτης, αν και αυτήν την φορά ο Πορτογάλος κατεύθυνε από τον πάγκο την Ίντερ και όχι την Τσέλσι. Οι Ιταλοί επικράτησαν με 1-0 μέσα στο Λονδίνο της ομάδας του Αντσελότι που εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έσπασαν την τριετή «κατάρα» που τους ήθελε να μην προκρίνονται στα προημιτελικά, κάτι που έκαναν φέτος με δύο νίκες επί των Άγγλων. Ο Ετό το «χρυσό» γκολ των «νερατζούρι» στο 78’, χάνουν το επόμενο ματς οι Λούσιο και Μότα που δέχτηκαν κάρτες, αποβλήθηκε στο 87’ ο Ντρογκμπά.

Πολλή τακτική, λιγο θέαμα στα πρώτα 45'

Το πρώτο ημίχρονο δεν έκρυβε πολλές συγκινήσεις καθώς κυριάρχησε ο αργός ρυθμός, η σκοπιμότητα και οι τακτικές των δύο τεχνικών, που παρέταξαν τις ομάδες τους με κοινό άξονα το 4-3-3. Ο Μουρίνιο έκανε την έκπληξη και ξεκίνησε τον Πάντεφ που αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο της επίθεσης, με τον Ετό δεξιά και τον Μιλίτο στην κορυφή, ενώ στο κέντρο προτίμησε την τριάδα των Μότα, Καμπιάσο και Σνάιντερ. Όσο για τους γηπεδούχους, παρατάχθηκαν όπως ακριβώς αναμενόταν, με τον Ζιρκόφ και τον Ιβάνοβιτς στα δύο άκρα της άμυνας και τον Άλεξ παρτενέρ του Τέρι.

Η Τσέλσι «εκτόξευσε» μια πρώτη απειλή με μακρινό σουτ του Μπάλακ στο 11’ αλλά δεν έπειθε πως ήταν αυτή που έπρεπε να κυνηγήσει το γκολ και να εκμεταλλευθεί την έδρα της στο αποψινό ματς. Οι «νερατζούρι» χειρίστηκαν άνετα τα δεδομένα του ματς, κράτησε τον ρυθμό που τους συνέφερε και έδειχναν ικανοί να πετύχουν το εκτός έδρας γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα. Για να φτάσουν στην πρώτη πραγματικά καλή τους στιγμή πάντως, έπρεπε να έρθει 33ο λεπτό του, με μια κεφαλιά του Ετό που πέρασε πάνω από την εστία του Ρος Τέρνμπουλ.

Οι Λονδρέζοι είχαν το καλύτερο τους διάστημα λίγο αργότερα, στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου, όταν πίεσαν την εστία των Ιταλών ανεβάζοντας στροφές αλλά στην σημαντικότερη της στιγμή ο Ανελκά δεν έκανε καλό κοντρόλ και ο Μότα πρόλαβε να απομακρύνει την μπάλα, αποσοβώντας τα χειρότερα για την ομάδα του.

Πιο επικίνδυνη η Ίντερ

Με την υπόθεση «πρόκριση» να κρέμεται από μια κλωστή μετά το 0-0 του πρώτου μέρους, τα πάντα κρίθηκαν στην επανάληψη. Εκεί η Τσέλσι ξεκίνησε και πάλι πιο δυνατά, με τον Μαλουντά να αναγκάζει τον Ζούλιο Σέρζιο να διώξει την μπάλα σε κόρνερ στο 51’ με σουτ από πλάγια αριστερά, αλλά αυτή ήταν και η μοναδική στιγμή που οι «μπλε» έδωσαν λόγο στους φίλαθλους τους να πεταχτούν από το κάθισμα τους.

Οι Μιλανέζοι εξουδετέρωσαν πλήρως τα «όπλα» των γηπεδούχων στην επανάληψη και ήταν ξανά εκείνοι που έλεγξαν απόλυτα τον ρυθμό, έχοντας και τις μεγαλύτερες ευκαιρίες για να πετύχουν πρώτοι γκολ. Στο 52’ και στο 59, ο Γιούρι Ζιρκόφ πρόλαβε την τελευταία στιγμή τους Ετό και Πάντεφ αντίστοιχα που βρέθηκαν απέναντι στο 0-1 το οποίο δεν ήρθε ούτε στο 65’ όταν ο Μιλίτο βρέθηκε απέναντι στον Τέρνμπουλ από την καταπληκτική μπαλιά του Σνάιντερ όμως σημάδεψε άστοχα με το αριστερό.

Σνάιντερ, Ετό και τέλος...

Ο Αντσελότι δοκίμασε να αντιστρέψει τα δεδομένα, βάζοντας στο ματς τους Τζο Κόουλ και Σάλομον Καλού που δεν πρόσφεραν το παραμικρό στην ομάδα τους. Το «ξέσπασμα» του Ντρογκμπά, του Ανελκά και του Λάμπαρντ δεν ήρθε ποτέ και μια νέα αριστουργηματική μπαλιά του κορυφαίου Γουέσλεϊ Σνάϊντερ τιμώρησε τους χώρους που άφηναν ακάλυπτοι οι Λονδρέζοι στα μετόπισθεν. Ο Ετό κατέβασε ιδανικά την μπάλα, πλάσαρε με εξωτερικό φάλτσο τον Τέρνμπουλ και διαμόρφωσε το 0-1 στο 78’ που δεν άφηνε την παραμικρή αμφισβήτηση για το ποια ομάδα θα περνούσε στην επόμενη φάση.

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, οι «μπλε» έμειναν με «10» λόγω αποβολής του Ντρογκμπά που ενώ πρώτα ανατράπηκε από τον Μότα μέσα στην περιοχή (δεν το είδε ο Βόφγκανγκ Σταρκ) στην συνέχεια πάτησε τον πεσμένο Βραζιλιάνο. Ο Ετό απέτυχε στο 92’ να δώσει έκταση στην νίκη της Ίντερ που στο πρώτο παιχνίδι των προημιτελικών δεν θα έχει την βοήθεια των Μότα και Λούσιο που συμπλήρωσαν κάρτες…

Τσέλσι: Τέρνμπουλ, Ιβάνοβιτς, Άλεξ, Τέρι, Ζιρκόφ (73΄ Καλού), Μπάλακ (62΄ Κόουλ), Όμπι Μίκελ, Λάμπαρντ, Ανελκά, Ντρογκμπά, Μαλουντά.

Ίντερ: Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Σάμουελ, Ζανέτι, Καμπιάσο, Σνάιντερ (85΄ Μαρίγκα), Μότα (93’ Ματεράτσι), Πάντεφ (75΄ Στάνκοβιτς), Ετό, Μιλίτο.

ΑΡΗΣ: Με Πανιώνιο εκτίει ο Κόκε

Ο Σέρχιο Κόκε συμπλήρωσε στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ 4 κίτρινες κάρτες. Οι άνθρωποι του Άρη αποφάσισαν τελικά να εκτίσει την ποινή του στον αγώνα της Κυριακής με τον Πανιώνιο. Έτσι στη Νέα Σμύρνη δεν αποκλείεται να δούμε ως επιθετικό δίδυμο τους Τζόνσον – Κάμπορα.

Επιστρέφει στο ντέρμπι με την Ιντερ ο Τότι


Χατ τρικ πέτυχε ο Τότι Στο τέλος του μήνα αναμένεται να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση ο Φραντσέσκο Τότι και συγκεκριμένα θα είναι έτοιμος να παίξει στο ντέρμπι της Ρόμα με την Ιντερ. Ο 33χρονος αρχηγός των "τζαλορόσι" ταλαιπωρείται από τραυματισμό στο γόνατο και δεν έχει παίξει από τον Φεβρουάριο.

Σύμφωνα με την "Corriere Dello Sport", η αποθεραπεία του Τότι πηγαίνει καλύτερα από το αναμενόμενο, η φλεγμονή στο γόνατο έχει υποχωρήσει και ο παίκτης έχει ήδη αρχίσει να ακολουθεί πρόγραμμα προπονήσεων με τρέξιμο.

Ζαράτε, ο σωτήρας της Λάτσιο


Ο Μάουρο Ζάρατε το γκολ που πέτυχε κόντρα στη Ρόμα Έτοιμος να κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τη Λάτσιο να ανέβει στη βαθμολογία δηλώνει ο Μάουρο Ζάρατε. Η ομάδα της Ρώμης παλεύει να εξασφαλίσει την παραμονή της στη Serie A και ο Αργεντινός αισθάνεται ότι έχει μερίδιο ευθύνης για τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει.

"Σκοπεύω να σώσω τη Λάτσιο. Το οφείλω σε αυτούς τους φανταστικούς οπαδούς", είπε μιλώντας στο περιβάλλον του, σύμφωνα με δημοσίευμα της "Corriere Dello Sport". Ωστόσο, ο 23χρονος επιθετικός θα χρειαστεί να περιμένει λίγο μέχρι να εφαρμόσει το σχέδιο διάσωσης, αφού στο προσεχές ματς πρωταθλήματος με την Κάλιαρι εκτίει την τελευταία αγωνιστική της τιμωρίας του. Αναμένεται να επιστρέψει την επόμενη Τετάρτη κόντρα στη Σιένα.

Εισιτήρια τέλος μέσα σε επτά ώρες


Τρέλα για ένα μαγικό χαρτάκι... Με τις ουρές που είχα δημιουργηθεί, με τη δίψα που υπήρχε στον κόσμο και με την θέληση όλων των Παναθηναϊκών να βρεθούν το βράδυ της Κυριακής στο ΟΑΚΑ για να στηρίξουν την ομάδα τους κόντρα στον Ολυμπιακό, έγινε απλά το αυτονόητο. Τρίτη κυκλοφόρησαν τα εισιτήρια του ντέρμπι και όποιος είχε την συνηθισμένη Ελληνική λογική "δεν πειράζει θα πάω αύριο", θα μείνει με το "θέλω". Εισιτήρια τέλος λοιπόν, μέσα σε λιγότερο από επτά ώρες! Τα εκδοτήρια άνοιξαν στις 10:00 το πρωί. Λίγο πριν τις 17:00, η επιγραφή "εισιτήρια τέλος" σηκώθηκε.

Πλέον, όσοι το επιθυμούν μπορούν να απευθύνονται στους οργανωμένους συνδέσμους, μήπως σταθούν τυχεροί.
Για το θέμα, εξέδωσε ανακοίνωση η ΠΑΕ, ευχαριστώντας παράλληλα τον κόσμο για το sold out που έγινε πιο γρήγορα απότι προέβλεπαν οι πιο αισιόδοξοι. Αναλυτικά:
"Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους μας ότι τα προς διάθεση εισιτήρια για τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ εξαντλήθηκαν από όλα τα σημεία διάθεσης.

Με αυτή την αφορμή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού που για μια ακόμα φορά σπεύδουν να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας και να την υποστηρίξουν μαζικά με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν".

Ματς της χρονιάς για την Καβάλα!


Πανηγυρισμοί στην Καβάλα... Όλα τα λεφτά είναι για την Καβάλα η εκτός έδρας συνάντηση με τον Αρη για την ημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας και ο Ααντ Ντε Μος επισημαίνει στους παίκτες του την αξία του συγκεκριμένου παιχνιδιού. Πανέτοιμοι για τον πρώτο...τελικό με είναι άπαντες στο στρατόπεδο ομάδας ,με τους «κυανόλευκους» να ζουν και να αναπνέουν για την συγκεκριμένη αναμέτρηση.

Ο Ααντ Ντε Μος χαρακτηρίζει το ματς στο «Κλεάνθης Βικελίδης» ως το ματς της χρονιάς και κρούει καμπανάκια κινδύνου στους παίκτες του ώστε να μην επαναλάβουν εμφάνιση όπως αυτή στο εκτός έδρας ματς με την ΑΕΚ.

Οι επιστροφές των Ντουγκλάο, Ρινκόν και Ντιέ, είναι σαφώς ένα γεγονός ικανό να κάνει τον Ντε Μός να τρίβει με ικανοποίηση τα χέρια του, αφού και οι τρεις επιστρέφουν στην ενδεκάδα για τον πρώτο ημιτελικό. Ο Ντουγκλάο-λογικά- θα πάρει τη θέση του Ψωμά, ο Ντιέ, του Ντομπρασίνοβιτς και ο Ρινκόν του Λάκη. Από εκεί και πέρα ίσως μία αλλαγή να έχουμε στην επίθεση, με μόνο σίγουρο τον Ονουάτσι.

Ήττα με 3-2 σετ και αποκλεισμός του Ηρακλή

Ήττα με 3-2 σετ και αποκλεισμός του Ηρακλή

Στον τελικό του κυπέλλου βρίσκεται από σήμερα ο Ολυμπιακός. Μετά από ένα μεγάλο παιχνίδι στη Μίκρα, οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν 3-2 σετ του Ηρακλή παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό έπειτα από νοκ άουτ παιχνίδι. Στο γήπεδο επικράτησε εκρηκτική ατμόσφαιρα, με τους οπαδούς του «Γηραιού» να προσπαθούν να «σπρώξουν» την ομάδα τους στην πρόκριση. Ο Ηρακλής αιφνιδιάστηκε και έχασε το πρώτο σετ 19-25. Παρόλ΄ αυτά κέρδισε το δεύτερο 25-23 και κατάφερε να γυρίσει το ματς μετά από ένα επεισοδιακό τρίτο σετ το οποίο ο Ηρακλής κέρδισε 31-29. Στο τέταρτο σετ ο Ολυμπιακός επικράτησε 25-19 και το ματς οδηγήθηκε στο Τάι Μπρέικ. Εκεί έγινε μία μεγάλη μάχη, με τον Ηρακλή να φθάνει σε match point (14-13) αλλά να μη μπορεί να «καθαρίσει» το παιχνίδι. Ο Ολυμπιακός γύρισε το σκορ σε 14-15 και τελικά κέρδισε το ματς 14-16. Οι φιλοι του Ηρακλή χειροκρότησαν την ομάδα τους στο φινάλε παρά τον αποκλεισμό.

Κλήθηκε σε απολογία ο Ζαγοράκης

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ, Θοδωρής Ζαγοράκης κλήθηκε σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας για την συμπεριφορά του στο ντέρμπι με τον Άρη. Ακόμα στο «εδώλιο» θα καθίσει και ο προπονητής της Ξάνθης, Νίκος Κεχαγιάς, για τα όσα διαδραματίστηκαν στο παιχνίδι με τον Λεβαδειακό. Ακόμα κλήθηκαν και οι ΑΕΚ, Άρης, Αστέρας Τρίπολης, Ολυμπιακός, Παναθηναϊκός, Ατρόμητος, Λεβαδειακός.

Αναλυτικά οι κλήσεις:

«Α) ΠΑΕ Skoda Ξάνθη, Ν. Κεχαγιά (προπονητή) : Για τη συμπεριφορά του προπονητή της ΠΑΕ Skoda Ξάνθη κ. Ν.Κεχαγιά στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 11 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Β) ΠΑΕ ΑΕΚ : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ ΑΕΚ-ΠΑΕ ΝΕΑ Καβάλα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Γ) ΠΑΕ Αρης : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Δ) ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης – ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14, 15 και 17 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ε) ΠΑΕ Ατρόμητος : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ατρόμητος-ΠΑΕ Ηρακλής. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

ΣΤ) ΠΑΕ Λεβαδειακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Λεβαδειακός-ΠΑΕ Skoda Ξάνθη. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Ζ) ΠΑΕ Ολυμπιακός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Ολυμπιακός – ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5, 14 και 15 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Η) ΠΑΕ Παναθηναϊκός : Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της καθώς επίσης και για υβριστικά συνθήματα των φιλάθλων της στον αγώνα ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης-ΠΑΕ Παναθηναϊκός. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ.

Θ) ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Θ.Ζαγοράκη ( Πρόεδρος) : Για τη συμπεριφορά του προέδρου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ κ. Θ.Ζαγοράκη στον αγώνα ΠΑΕ Αρης-ΠΑΕ ΠΑΟΚ. Επί παραβάσει των άρθρων 1 επ, 5 και 14 του Π.Κ. της ΕΠΟ».

Λίπι: «Ποιος είναι ο Κασάνο»!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Οι όποιες ελπίδες είχε ο Αντόνιο Κασάνο να πάρει μέρος στο Μουντιάλ 2010 πλέον εξανεμίστηκαν. Ας είναι καλά ο Μαρσέλο Λίπι ο οποίος με την απάντησή του σε σχετική ερώτηση έβαλε τέλος στα… όνειρα. Ποια ήταν αυτή η απάντηση; «Ποιος είναι ο Κασάνο»!!!

Με τον τρόπο αυτό απάντησε ο Λίπι σε ερώτηση δημοσιογράφου της “La Repubblica” για τις πιθανότητες συμμετοχής του Κασάνο στην αποστολή της Εθνικής Ιταλίας. Η συνέχεια, ήταν χειρότερη!

«Μα ποιος είναι ο Κασάνο; Δεν τον ξέρω. Δεν κάθε περίπτωση αυτή είναι μια παλιά ερώτηση. Μέχρι τις 18 Μαϊου κοιτώ κάθε πάικτη. Δεν έχω πει ποτέ πως ο ένας ή ο άλλος είναι εκτός. Ο Τύπος είναι αυτός που τα γράφει αυτά για δικούς του λόγους», συνέχισε, χωρίς -πάντως- να πείσει τον Ιταλό δημοσιογράφο.

«Ο Μπαλοτέλι έχει εξαιρετικές ικανότητες», τόνισε. «Είμαι σίγουρος πως όταν ωριμάσει στην Ίντερ, τότε, θα είναι σε θέση να βοηθήσει με τις ικανότητές του την Εθνική», κατέληξε.

ΠΑΟ: «Καπνός» τα εισιτήρια!

Επιμέλεια: Δ.Μ.

Μόνο λίγες ώρες έμειναν στα εκδοτήρια τα εισιτήρια του ντέρμπι του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό. Οι οπαδοί των πράσινων εξάντλησαν όσα βγήκαν προς πώληση για την αναμέτρηση της Κυριακής.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός:

«Η ΠΑΕ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ενημερώνει τους φιλάθλους μας ότι τα προς διάθεση εισιτήρια για τον αγώνα της προσεχούς Κυριακής με τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ εξαντλήθηκαν από όλα τα σημεία διάθεσης.

Με αυτή την αφορμή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τους χιλιάδες φιλάθλους του Παναθηναϊκού που για μια ακόμα φορά σπεύδουν να βρεθούν στο πλευρό της ομάδας και να την υποστηρίξουν μαζικά με τον τρόπο που μόνο αυτοί ξέρουν».

Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκδόθηκε λίγο μετά τις πέντε το απόγευμα της Τρίτης. Πρόκειται για την πρώτη φορά που εισιτήρια για έναν αγώνα του "τριφυλλιού" για το πρωτάθλημα εξαντλούνται απο την πρώτη κιόλας ημέρα διάθεσής τους.

Κονσεϊσάο: «Προσπαθούσε να περιορίσει το παιχνίδι μας ο Σπάθας»


Eπιμέλεια: Δ.Μ.

Στον διαιτητή της αναμέτρησης με τον Άρη, Ηλία Σπάθα, καταλόγισε την ήττα από τους «κίτρινους», ο τεχνικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Σέρτζιο Κονσεϊσάο. Ο Πορτογάλος πρώην ποδοσφαιριστής μίλησε στον «Sport103 FM» για το παιχνίδι της περασμένης Κυριακής αλλά και για την μεταχείριση που είχε η ομάδα του στο «Κλ. Βικελίδης».

Για το παιχνίδι με τον Άρη δήλωσε: «Έχω διάφορες γνώμες για το παιχνίδι. Όταν είσαι πρώην ποδοσφαιριστής κι έχοντας παίξει τόσα πολλά παιχνίδια είναι ακόμη πιο δύσκολα τα πράγματα παρακολουθώντας το έξω από τον αγωνιστικό χώρο. Εδώ και 3-4 μήνες που σταμάτησα είναι πολύ πιο δύσκολα για μένα γιατί δεν μπορούσα να βοηθήσω την ομάδα αλλιώς. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ δεν έπαιξε καλά αλλά μεγάλο βαθμό έπαιξε ο διαιτητής της αναμέτρησης».

Για την διαιτησία του Σπάθα υπογράμμισε: «Δεν έχω ξανασυναντήσει κάτι τέτοιο εδώ και τόσα χρόνια που είμαι στον χώρο. Χωρίς να είναι κραυγαλέος φαινόταν ότι ήταν αρνητικός ο τρόπος του και ήθελε να περιορίσει τον τρόπο παιχνιδιού του ΠΑΟΚ. Ήταν ξεκάθαρο ότι με τις πράξεις του είχε στοχοποιήσει την ομάδα μας».

Σε ερώτηση για το αν ήταν μία προσπάθεια να κοπεί ο δρόμος του ΠΑΟΚ προς το πρωτάθλημα απάντησε: «Βρίσκομαι πολλά χρόνια στον χώρο του ποδοσφαίρου και έχω δει πάρα πολλά πράγματα αλλά η διαιτησία του Σπάθα είναι αξιοσημείωτη. Πλέον όμως θα πρέπει να συγκεντρωθούμε στο επόμενο παιχνίδι (σ.σ. με την ΑΕΚ στο γήπεδο της Τούμπας) και να το κερδίσουμε και να αποδείξουμε ότι η ομάδα μπορεί να συνεχίσει με τα πολύ καλά στοιχεία που έχει δείξει μέχρι τώρα και να αφήσει πίσω της το παιχνίδι της Κυριακής».

Για την φιλοξενία της αποστολής της ομάδας του ΠΑΟΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» είπε: «Ήταν πολύ κακή η μεταχείριση που είχε τόσο η διοίκηση όσο και οι ποδοσφαιριστές του ΠΑΟΚ και της ομάδας. Πρώτη φορά είδα να μπαίνουν τόσα πολλά εμπόδια στην προθέρμανση της ομάδας, όπως έγινε μάλιστα με τον τερματοφύλακα της ομάδας μας. Πρώτη φορά είχε τόσα πολλά άτομα στον αγωνιστικό χώρο, περισσότερα από τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων. Υπήρχανε θέματα οργάνωσης που δεν πήγανε τόσο καλά από την διοίκηση του Άρη και πολλά από αυτά ήταν εσκεμμένα με στόχο να δημιουργούταν ένα κακό κλίμα που θα επηρέαζε αρνητικά την ομάδα μας».

Για την επόμενη μέρα του ΠΑΟΚ στην συνέχεια της χρονιάς σημείωσε: «Ο ΠΑΟΚ θα πρέπει να συνεχίσει με τον ίδιο τρόπο και με τα ίδια χαρακτηριστικά που τον έχουν φέρει στην θέση που βρίσκεται. Είμαστε ακόμη στο σωστό μονοπάτι και με αυτόν τον τρόπο θα πρέπει να συνεχίσουμε. Θα πρέπει να προσπαθήσουμε να κερδίσουμε τα παιχνίδια που απομένουν μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος γιατί υπάρχουν ακόμα μαθηματικές ελπίδες για την 1η θέση. Αλλά και πάλι αν δεν καταφέρουμε να φτάσουμε τον Παναθηναϊκό, να μπορέσουμε να πάρουμε όσο το δυνατόν περισσότερους βαθμούς για να μπορέσουμε να μπούμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις στα πλέι οφ και με το πνεύμα νικητή που μας έχει χαρακτηρίσει και σε μία πάρα πολύ καλή κατάσταση».

Για το τι σημαίνει για τον ίδιο ο ΠΑΟΚ είπε: «Όποιος βρίσκεται μέσα στην οικογένεια του ΠΑΟΚ νιώθει ένα άσβεστο πάθος και μια αγάπη για αυτήν την ομάδα και θέλει να κάνει ότι μπορεί για να βοηθήσει και να μπορέσει να την οδηγήσει όσο πιο ψηλά μπορεί. Εγώ ορκίζομαι και δίνω υπόσχεση ότι θα κάνω ότι περνάει από το χέρι μου ως τεχνικός διευθυντής για να πάει η ομάδα όσο πιο ψηλά γίνεται. Να μπορέσει να συνεχίσει να κερδίζει παιχνίδια και να φθάσει σε κάποιον τίτλο γιατί είναι κάτι που αξίζει σύμφωνα με την ιστορία και την δυναμική της ομάδας αλλά και στην μάζα των οπαδών που την βοηθάνε και την υποστηρίζουνε πάντα. Ο ΠΑΟΚ είναι η πραγματικότητά μου και η ποδοσφαιρική μου ζωή, η δουλειά μου και το μέλλον μου. Πράγματα πάρα πολύ έντονα και αυτό γιατί είναι η ομάδα στην οποία κρέμασα τα παπούτσια μου και τερμάτισα την καριέρα μου και δεν πρόκειται να αλλάξει ποτέ. Για αυτό και ο ΠΑΟΚ θα έχει πάντα μια ξεχωριστή θέση στην καρδιά μου».

Καταδικάζει την επίθεση στον Βασιλειάδη η ΚΕΔ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Την βιαιοπραγία κατά του βοηθού διαιτητή FIFA του αγώνα Λεβαδειακός-SKODA Ξάνθη, Λεωνίδα Βασιλειάδη, καταδικάζει με ανακοίνωση που εξέδωσε η ΚΕΔ, εκφράζοντάς του την απεριόριστη συμπαράστασή της.

Η ανακοίνωση της ΚΕΔ

Η ΚΕΔ/ΕΠΟ καταδικάζει τη βιαιοπραγία κατά του βοηθού διαιτητή FIFA Βασιλειάδη Λεωνίδα που έλαβε χώρα την Κυριακή 14/2/2010 και εκφράζει την απεριόριστη συμπαράστασή της στον εν λόγω βοηθό.

Πιστεύοντας ότι τέτοια φαινόμενα βίας είναι πέρα από κάθε λογική και στην σημερινή εποχή θα πρέπει να εκλείψουν, στρέφουμε όλες τις προσπάθειες και τις ενέργειές μας με την βοήθεια των θεσμοθετημένων οργάνων της πολιτείας προς αυτή την κατεύθυνση, ελπίζοντας ότι θα παρθούν άμεσα όλα τα αναγκαία μέτρα για την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών εις βάρος των διαιτητών.

Σε κάθε περίπτωση η ΚΕΔ/ΕΠΟ δεν πρόκειται να μείνει απαθής απέναντι σε τέτοιες ενέργειες.

Ήρωας της Ελληνικής μυθολογίας ο Μπέκαμ


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Με τον Αχιλλέα παρομοίασε τον Ντέιβιντ Μπέκαμ η ποιήτρια της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας. Ο Άγγλος σούπερ σταρ δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στο Mουντιάλ λόγω του τραυματισμού στο αχίλλειο τένοντα και αυτό το γεγονός έχει προκαλέσει κύματα συμπαράστασης από ολόκληρη τη χώρα.

«Όπως και στην Ελληνική μυθολογία έτσι και με τα δημόσια πρόσωπα υπάρχουν ιστορίες που περιέχουν το θρίαμβο και την τραγωδία. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και με τον Μπέκαμ» δήλωσε η Κάρολ Ανν Ντάφι που αφιέρωσε ένα ποίημα στον Μπέκαμ!

Την συμπαράσταση του στον παίκτη εξέφρασε και ο πρωθυπουργός Γκόρντον Μπράουν με γράμμα που του έστειλε. Το τι γράφει σε αυτό δεν έγινε γνωστό, αλλά η πληροφορία επιβεβαιώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο.

Στο πλευρό του άντρα της βρέθηκε και η Βικτόρια Μπέκαμ που ταξίδεψε στη Φιλανδία όπου πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα η εγχείρηση.

Βλάχος: "Στηρίξτε την διοίκηση"

Επιμέλεια: Δ.Μ.

O Bαγγέλης Βλάχος σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα "arcadia-sports.gr", αναφέρθηκε στα θέματα της ομάδας, μιλώντας με τα καλύτερα λόγια για τους ιδιοκτήτες της ομάδας της Τρίπολης, ενώ αναφέρθηκε και στην δική του φιλοδοξία να συνεχίσει στην ομάδα.

Ο προπονητής του Αστέρα Τρίπολης μίλησε με απόλυτη ειλικρίνεια, η οποία αποτυπωνόταν στο βλέμμα του και στο πάθος με το οποίο εξέφραζε αυτά τα οποία ένοιωθε! Δίχως υπεκφυγές και διπλωματία, μίλησε για τον Αστέρα, την Τρίπολη, τον Μπάκο, τον Καϋμενάκη, τον Μποροβήλο, τον Αμπάρη, τον Παναρκαδικό, το ενδεχόμενο συγχώνευσης, τα συμβόλαια που λήγουν, την πρόταση που είχε από την ΑΕΚ, τις φιλοδοξίες του, τα λάθη του και τα πιστεύω του! Αναλυτικά η συνέντευξη Βαγγέλη Βλάχου στο "arcadia-sports.gr":

Βλάχος-Αστέρας και του χρόνου μαζί. Ας ξεκινήσουμε από αυτό.

"Επειδή θεωρούμαι από τους ηθικούς και τίμιους του ποδοσφαίρου εγώ, νομίζω ότι οι ιδιοκτήτες του Αστέρα μου ταιριάζουν. Είναι δύο άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν "λερωθεί", δεν έχουν δώσει το παραμικρό δικαίωμα για να πουν κάτι εναντίον τους, αγαπούν αυτό που κάνουν, αγαπούν την ομάδα και της προσφέρουν ό,τι χρειάζεται για να είναι στη Superleague.

Για εμένα όλα αυτά είναι αρκετά για να συνεχίσω στη μεγάλη μου αγάπη που είναι το ποδόσφαιρο, και για να υπάρχω σε μια ομάδα όπως ο Αστέρας. Γι' αυτό όταν μου είπαν να ανανεώσω το συμβόλαιο μου, είπα αμέσως ναι, θέλω να μείνω στον Αστέρα, με την προϋπόθεση πάντα, ότι ο Αστέρας θα παραμείνει στην κατηγορία".

Γιατί έφτασε ο Αστέρας να κινδυνεύει με υποβιβασμό;

"Αν πρέπει να πω κάτι για αυτό, θεωρώ ότι θα είναι δύσκολα αλλά στο τέλος θα τα καταφέρουμε. Η ομάδα όταν πάει καλά έχουν όλοι μερίδιο, όταν η ομάδα δεν πάει καλά, επίσης όλοι έχουν ευθύνη. Θεωρώ ότι για το ότι δεν τελειώσαμε γρήγορα την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία, είναι ευθύνη όλων μας. Πρέπει να τα λέμε τα πράγματα όπως έχουν, δεν κρυβόμαστε από πουθενά. Αλλά στο τέλος, θα δικαιωθεί και η προσπάθεια η δική μου και αυτή των παικτών, οι οποίοι είναι και οι πρωταγωνιστές. Και φυσικά οι προσδοκίες των ανθρώπων που είναι στην ομάδα".

Είχατε πει πως αν τα χνώτα μου δεν ταιριάζουν με αυτά της ομάδας θα φύγετε. Φαίνεται όμως ότι ταιριάζουν και γι αυτό παραμένετε; Θέλετε να μιλήστε για αυτή τη σχέση;

"Θα κάνω μια τελική συζήτηση το Πάσχα, που θα είναι όλοι οι άνθρωποι της διοίκησης εδώ. Όπως κάθε ομάδα έτσι και ο Αστέρας έχει κάποια προβλήματα σαν ομάδα, τα οποία πρέπει να λυθούν. Εγώ έχω επισημάνει κάποια από αυτά τα θέματα, όπως και κάποια λάθη που έχουν γίνει. Είμαι υποχρεωμένος ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου να αναφέρω αυτά τα πράγματα, προκειμένου η ομάδα και το ποδοσφαιρικό τμήμα να λειτουργήσει καλύτερα.

Έχω υποχρέωση στον εαυτό μου και στην επαγγελματική μου συνείδηση να τους πω την αλήθεια και όποιες αλλαγές εγώ πιστεύω ότι πρέπει να γίνουν. Θεωρώ ότι ο προπονητής έχει τον πρώτο και τον τελευταίο λόγο σε ότι αφορά την ποδοσφαιρική ομάδα και η διοίκηση έχει τον πρώτο και τελευταίο λόγο στη διαχείριση των θεμάτων των διοικητικών. Αυτά είναι δύο θέματα που πρέπει να ξεκαθαρίζονται. Αφορά λοιπόν στις μεταγραφές, αφορά στην καλύτερη λειτουργία του τμήματος του δικού μου, του ποδοσφαιρικού, και εκεί δεν πρέπει να μπαίνει κανείς. Αν λοιπόν σε όλα αυτά τα πράγματα συμφωνήσουμε με τη διοίκηση, θα συνεχίσουμε τη συνεργασία".

Καλό κλίμα και ανανέωση σημαίνει και τέρμα στις φήμες περί αποχώρησης του Αστέρα από την Τρίπολη. Ισχύει;

"Συμφωνώ απόλυτα. Νομίζω ότι ο Αστέρας Τρίπολης θα παραμείνει εδώ. Εγώ τη γνώμη μου την είπα όταν ξεκίνησε το θέμα. Αστέρας Τρίπολης σημαίνει ότι ο Αστέρας ανήκει στην Τρίπολη. Αυτά τα εγχειρήματα, κατά την άποψη μου, είναι λάθος. Βέβαια το τί σκέφτεται η διοίκηση είναι δικό της θέμα και εγώ ποτέ δεν αναμειγνύομαι σε τέτοια θέματα. Όμως νομίζω πως η μετακίνηση μιας τέτοιας ομάδας από ένα μέρος σε ένα άλλο, όπου ίσως να μην είναι τόσο φιλόξενο το περιβάλλον και οι άνθρωποι, είναι λάθος κατά των ανθρώπων οι οποίοι θέλουν να φτάσουν τον Αστέρα ψηλά".

Από την άλλη όμως βλέπουμε μια ομάδα που προσπαθεί να λειτουργήσει σωστά και με υγεία αλλά ο κόσμος δεν ανταποκρίνεται σε μεγάλο βαθμό. Για ποιό λόγο συμβαίνει αυτό;

"Θεωρώ ότι είναι ένα κομμάτι το οποίο μπορεί εύκολα ο Αστέρας να το λύσει. Ο κόσμος σε όλη την Ελλάδα διψάει για ποδόσφαιρο. Ο κόσμος όταν έχει μόνο μια ομάδα στη μεγάλη κατηγορία σε μια περιοχή όπως η Πελοπόννησος, τότε πρέπει να τη στηρίξει. Δε νομίζω ότι υπάρχει φίλαθλος σε αυτή την πόλη που να μη θέλει να πάει στο γήπεδο.

Οπωσδήποτε έχουν γίνει λάθη. Αλλά αυτό είναι εύκολο στο να αλλάξει. Για παράδειγμα μια έρευνα αγοράς μπορεί να δείξει στοιχεία για την αποχή του κόσμου από τα γήπεδα. Εγώ είμαι αισιόδοξος σε αυτό το θέμα. Μπορούμε για παράδειγμα στις ακαδημίες να έχουμε μόνο παίκτες από την ευρύτερη περιοχή της Πελοποννήσου, προκειμένου να έρθουν και οι συγγενείς των παιδιών κοντά στην ομάδα. Επίσης το φθηνό εισιτήριο μπορεί να φέρει κόσμο στο γήπεδο. Υπάρχουν πράγματα που μπορεί να κάνεις".

Είναι τόσο εύκολα τα πράγματα;

"Οι ιδιοκτήτες του Αστέρα έχουν πετύχει πολλά πράγματα στη ζωή τους. Αυτό σημαίνει ότι είναι πανέξυπνοι. Το ότι φέτος δεν ανταποκρίθηκε ο κόσμος στην ομάδα είναι ένα από τα θέματα που τους απασχολεί. Το μεγαλύτερο "λάθος" της ομάδας αυτής είναι ότι ανέβηκε τόσο γρήγορα τις κατηγορίες. Το να ξεκινάς από τη Δ' Εθνική και να φτάνεις στη Superleague τόσο εύκολα δεν είναι τελικά τόσο καλό. Θέλει προσοχή μεγάλη και τεράστια υπομονή από όλους. Και από τον κόσμο και από τη διοίκηση. Πρέπει η ομάδα να αποκτήσει ταυτότητα στη Superleague και σεβασμό από όσους ασχολούνται με το ποδόσφαιρο. Αν δεν υπάρχει σεβασμός θα είσαι πάντα το εύκολο θύμα. Πρέπει να βάλεις τις βάσεις. Το έχω ξαναπεί".

Για το μέλλον του Αστέρα στη Superleague;

"Για να κάνεις ένα ταξίδι χιλίων μιλίων χρειάζεται απλά ένα πρώτο βήμα. Το ένα βήμα ο Αστέρας το έχει κάνει. Του χρόνου θα είναι πολύ πιο δύσκολα τα πράγματα για τον Αστέρα διότι θα έχει να συναγωνιστεί ομάδες με πολύ κόσμο και ταυτότητα. Σε αυτή τη φάση, ο στόχος της ομάδας είναι να παραμένει στην κατηγορία και κάθε χρόνο να βάζει ένα λιθαράκι. Μόλις πατήσεις στα πόδια σου καλά δεν έχεις να φοβηθείς τίποτα".

Τι πρότυπο πρέπει να έχει ο Αστέρας;

"Ο Αστέρας πρέπει να έχει πρότυπο την Ξάνθη. Μια ομάδα που είχε προβλήματα στην αρχή, πέρασε από πολλά στάδια και έζησε το άγχος παραμονής στην κατηγορία. Όλα αυτά της έδωσαν ταυτότητα. Όταν ο Αστέρας καταφέρει να επιβιώσει σε όλα αυτά και με δεδομένο ότι έχει δύο ανθρώπους όπως είναι ο Μπάκος και ο Καϋμενάκης, θα είναι πολύ πιο εύκολα τα πράγματα. Ανεξάρτητα από το ποιός θα είναι προπονητής".

Πώς λειτουργεί στην ομάδα και στον κόσμο ο κίνδυνος υποβιβασμού;

"Συσπειρωτικά. Ο κόσμος μπορεί να έχει παράπονα. Μπορεί να μην του αρέσω εγώ αλλά εγώ δεν είμαι ο Αστέρας. Οι Μποροβήλοι δεν είναι ο Αστέρας. Ο Αστέρας είναι μια ομάδα που από το τοπικό κατόρθωσε να φτάσει ψηλά. Δεν πρέπει τον κόσμο να τον νοιάζει αν είναι ο Βλάχος ή όχι στην ομάδα.

Αυτό που πρέπει να μας ενδιαφέρει είναι η ομάδα της πόλης μας να συμμετέχει στη Superleague. Άρα, λοιπόν, έχει κάνει και ο κόσμος λάθη σε αυτό το κομμάτι. Το να έρθω στο γήπεδο και να βρίζω την ομάδα ή ανθρώπους που είναι στην ομάδα, το μόνο που κάνει είναι να δημιουργεί κακό στην ομάδα. Ας τα ξεχάσουμε όλα αυτά. Ο Αστέρας χρειάζεται στήριξη. Όταν στηρίζεις τον Αστέρα, στηρίζεις την πόλη σου, η οποία ακούγεται σε όλη την Ελλάδα. Αυτό ζητάμε από τον κόσμο.

Θέλουμε το χειροκρότημα ακόμα και στη δύσκολη στιγμή. Ας γίνει ο φίλαθλος της Τρίπολης ένας διαφορετικός φίλαθλος από τους υπόλοιπους της Ελλάδας. Ας κάνει τη διαφορά. Ας παρουσιάσουν κάτι που δεν υπάρχει στην Ελλάδα. Ας γίνουν όπως οι φίλαθλοι στο εξωτερικό, που χάνει η ομάδα και αυτοί χειροκροτούν. Μπορούν να γίνουν. Αν δεν έχεις τον κόσμο ως 12ο παίκτη δε μπορείς να προοδεύσεις. Όταν έχεις 1200 άτομα στη Superleague, είσαι εύκολος στόχος. Πρέπει ο κόσμος να το καταλάβει αυτό!"

Δημιουργήθηκε πρόβλημα στο εσωτερικό της ομάδας από τη σκέψη μετακίνησης σε άλλη πόλη;

"Πέρασε μέσα στην ομάδα και ειδικά οι ξένοι παίκτες σας λέω ότι ερχόντουσαν και ρωτούσαν τι θα γίνει. Αν θα πάμε Καλαμάτα ή θα μείνουμε στην Τρίπολη και γιατί γίνεται αυτό! Δημιουργήθηκε ένας προβληματισμός και αυτό οπωσδήποτε δε λειτούργησε θετικά για την ομάδα. Η ομάδα για μερικές μέρες είχε αγωνία και οι παίκτες επηρεάστηκαν. Ο παίκτης πρέπει να είναι πανέτοιμος και ψυχολογικά για τους αγώνες, όχι μόνο αγωνιστικά. Όταν υπάρχουν προβλήματα στον παίκτη, δε μπορεί να αποδώσει σύμφωνα με τις δυνατότητες του. Θεωρώ όμως ότι αυτό έχει λήξει. Έχει περάσει".

Υπάρχουν έξι συμβόλαια που λήγουν. Τι μπορούμε να πούμε για αυτούς τους παίκτες;

"Εγώ θα κάνω, πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, τις εισηγήσεις για το ποιά παιδιά θέλω να μείνουν στην ομάδα και ποιά να φύγουν. Υπάρχουν όμως και τα συμβόλαια που λήγουν. Αυτά τα παιδιά είναι πολύ καλά και ξεκινάω από αυτό, γιατί θα ήταν πολύ εύκολο γι' αυτούς, από τη στιγμή που δεν είναι δεδομένο ότι θα παραμείνουν στην ομάδα, να μη δίνουν το 100% από αυτό που μπορούν. Είμαι τυχερός και εγώ και η ομάδα που αυτοί οι 6 παίκτες είναι καλά παιδιά. Θα μπορούσαμε να πάθουμε μεγάλη ζημιά αν ήταν αδιάφοροι και δεν ασχολιόντουσαν με το τι θα κάνει η ομάδα. Τους ευχαριστούμε γιατί όχι μόνο δεν είναι αδιάφοροι, αλλά τραβάνε και τους υπόλοιπους σε αυτή τη δύσκολη πορεία που μας περιμένει. Αν η ομάδα παραμείνει στην κατηγορία, θα το οφείλει στα παιδιά που ήταν επί ξύλου κρεμάμενοι!"

Βλέπουμε μια νοοτροπία στον Αστέρα που διαφέρει από άλλες ομάδες. Δηλαδή παίκτες που λήγουν τα συμβόλαια τους δε μπαίνουν στο ψυγείο.

"Αυτοί οι δύο άνθρωποι δεν ήρθαν στο ποδόσφαιρο για να πάρουν. Δεν κάνουν πράγματα που κάνουν άλλες ομάδες για να κονομήσουν λεφτά. Είναι στο ποδόσφαιρο γιατί αγαπούν αυτή την πόλη και το άθλημα. Αυτό καταλαβαίνω εγώ τουλάχιστον. Θα φαινόταν με το καλημέρα αν αυτοί οι άνθρωποι είχαν άλλους στόχους και σκοπούς από το ποδόσφαιρο. Ήρθαν για να κάνουν το κέφι τους. Αυτός είναι ο λόγος και τον ξέρουν όλοι. Αυτό είναι το αβαντάζ του Αστέρα και το ξέρει όλος ο κόσμος του ποδοσφαίρου".

Πιστεύεις στον Έλληνα παίκτη;

"Το ελληνικό πρωτάθλημα είναι από τα χειρότερα πρωταθλήματα στον κόσμο αλλά δεν είναι εύκολο πρωτάθλημα. Το ποδόσφαιρο παίζεται και...γύρω-γύρω από το γήπεδο. Οι Έλληνες παίκτες επειδή τα έχουν ζήσει όλα αυτά για χρόνια, είναι πιο εύκολο να ανταποκριθούν. Από τους Έλληνες παίκτες παίρνεις περισσότερο φιλότιμο και ξέρουν καλύτερα τι γίνεται σε αυτό το περιβάλλον. Αυτοί θα μείνουν πίσω. Οι ξένοι κάποια στιγμή θα φύγουν. Οι Έλληνες όμως μένουν πίσω και αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Όλα τα πληρώνουν αυτοί. Οι Έλληνες τραβάνε και τους ξένους. Στην Ελλάδα δε μπορούμε να στηριζόμαστε μόνο σε ξένους παίκτες. Αν είναι οι ξένοι καλοί, ας έρθουν. Αν είναι ισάξιοι ή χειρότεροι από τους Έλληνες τότε να μην έρθουν. Δεν καταλαβαίνω το λόγο. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να ενδιαφέρει όλους όσοι ασχολούνται με το ελληνικό ποδόσφαιρο".

Για τους Αρκάδες παίκτες τι άποψη έχεις;

"Εγώ βλέπω όλα τα παιχνίδια. Δε μπορεί ολόκληρη Αρκαδία και ολόκληρη Πελοπόννησος να μην έχει παίκτες καλούς. Όταν η Παναχαϊκή παλιά ήταν στη μεγάλη κατηγορία, είχε πολλούς ποδοσφαιριστές από την περιοχή. Δε μπορεί να μην υπάρχουν Αρκάδες οι οποίοι είναι καλοί. Για αυτό είπα πριν ότι ίσως θα ωφελούσε η ακαδημία να στηριζόταν μόνο σε Αρκάδες. Εκτός βέβαια αν βρεις το κορυφαίο ταλέντο από άλλη περιοχή και προλάβεις Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ, τότε αξίζει να το πάρεις στην ομάδα. Η ομάδα του τόπου πρέπει να είναι κίνητρο για όλους γιατί στο τέλος εκεί θα καταλήξουν όλοι"!

Σε ποιές θέσεις πονάει ο Αστέρας και πρέπει να ενισχυθεί;

"Ο Αστέρας πρέπει να πάρει παίκτες σε όλες τις θέσεις. Κάποτε ο Παναγιώτης Γιαννάκης είχε πει ότι η χημεία είναι το πιο σπουδαίο πράγμα. Δηλαδή, μπορεί να φέρεις τον Μαραντόνα στον Αστέρα και να μην παίξει. Αυτό δε σημαίνει ότι ο Μαραντόνα είναι κακός παίκτης. Οι παίκτες που θα πάρει ο Αστέρας πρέπει να έχουν κάποια στοιχεία. Να είναι φιλόδοξοι, να έχουν όραμα και όνειρο.

Επίσης πρέπει να έχουν και κάποια ποιότητα. Πρέπει επίσης να έχουν ταχύτητα και δύναμη. Πρέπει να έχεις ένα κράμα που θα τα συνδυάζει όλα αυτά. Εάν λοιπόν αυτό το ψάξεις καλά, μπορείς να βρεις εύκολα παίκτες, που κάθε φορά θα γίνονται λίγες προσθήκες. Ο Αστέρας μπορεί να το πετύχει αυτό για έναν απλό λόγο. Επειδή υπάρχουν δύο άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να βάλουν λεφτά. Και μην ξεχνάμε ότι αυτό είναι όλο το θέμα. Τα λεφτά καθορίζουν τα πάντα.

Εάν λοιπόν οργανωθεί σωστά η κατάσταση δε μπορείς να αποτύχεις. Και εδώ θα επιστρέψω στο θέμα της Ξάνθης. Η Ξάνθη όταν έπεσε κατηγορία κατάλαβε γιατί έπεσε κατηγορία. Εδώ υπάρχουν δύο άνθρωποι οι οποίοι μπορούν να κάνουν τρομερά πράγματα. Και δεν το λέω επειδή δουλεύω εδώ. Εγώ μπορεί αύριο να φύγω. Το λέω επειδή είναι η αλήθεια. Όποιος και αν έρθει και αγαπάει την πρόοδο, τα ίδια θα πει. Μπορεί εδώ να γίνει τρομερή δουλειά.

Πρέπει όλοι να βάλουν ένα λιθαράκι και να δημιουργήσουμε τις υποδομές. Εμένα θα με ενδιαφέρει να πω καλά λόγια. Δεν είμαι γλύφτης και δεν το έκανα ποτέ. Τα λέω επειδή είναι αλήθεια. Εγώ αν ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος θα πω ότι πρέπει να πάρει το πρωτάθλημα, αν ο Παναθηναϊκός είναι καλύτερος το ίδιο, και ας είμαι ΑΕΚτσής. Πάντα λέω την αλήθεια. Και σε αυτό διαφέρω από κάποιους. Και το πληρώνω αλλά δε με ενδιαφέρει. Δε με νοιάζει. Αγαπώ το χώρο και το ποδόσφαιρο. Και όταν το αγαπάς πρέπει να το λες όταν υπάρχει υγεία. Και εδώ υπάρχει υγεία.

Μη διώξουν δύο υγιείς ανθρώπους από το ποδόσφαιρο. Θα εγκληματήσουν. Και επειδή το ποδόσφαιρο το ελληνικό βασίζεται στη βρωμιά και το παρασκήνιο δεν προοδεύει. Ας κρατήσουμε δύο ακόμα υγιείς ανθρώπους στο ποδόσφαιρο. Να μείνουν μόνο αυτοί. Ας γίνουμε μια ομάδα πρότυπο που θα έρχονται οικογένειες στο γήπεδο. Μπορούν να το κάνουν. Ας κάνουν τη διαφορά εδώ στην Τρίπολη. Σε μια συζήτηση που είχα κάνει με τον κύριο Μπάκο, αυτό ήταν το όνειρο του.

Εγώ τώρα έκανα το εγχείρημα και είπα τρείς μικροί παίκτες να ανέβουν στην πρώτη ομάδα. Μια συμβουλή τους έδωσα: σας κάνω αυτή την τιμή όπως και εμένα μου έκαναν κάποιοι την τιμή. Εγώ δεν έφτασα ποτέ εκεί που άξιζα. Μην κάνετε το ίδιο λάθος με μένα.

Θα τρώτε καλά, θα προπονείστε σωστά, θα ακούτε και δε θα μιλάτε. Αυτή τη συμβουλή μου είχε δώσει ο Φάντροκ. Και δεν την έκανα ποτέ κτήμα μου. Θυμάμαι ότι μου έδειχνε θα ακούς, θα δουλεύεις και δε θα μιλάς. Δεν το έκανα ποτέ.

Το μετανιώνω μέχρι σήμερα. Μπορώ όμως αυτό να το μεταδώσω σε ένα νέο παιδί. Ότι αυτό είναι το σωστό. Μπορώ στους παίκτες να πω ότι όταν ήμουν επαγγελματίας στον Παναθηναϊκό και την ΑΕΚ δεν άκουγα. Έχω κίνητρα και πράγματα να δώσω στους παίκτες. Αγαπώ το ποδόσφαιρο".

Από την ανησυχία για την παραμονή πιστεύετε ότι θα βγει κάτι θετικό;

"Εύχομαι και πιστεύω ότι η ομάδα θα παραμείνει στην κατηγορία. Από όλο αυτό που συμβαίνει από το Δεκέμβρη και μετά, από τα λάθη που έγιναν, τη στενοχώρια και την πικρία θα βγει το καλό. Από ένα λάθος και μια αποτυχία, μπορείς να βγάλεις το θετικό. Αρκεί να έχεις την ανταπόκριση. Αν δεν την έχεις τα μαζεύεις και λες ευχαριστώ πολύ, φεύγω. Αν θες να βολευτείς είναι μια άλλη ιστορία. Εγώ δε βολεύομαι.

Αν θέλεις να είσαι βολεμένος τότε εντάξει. Αν τα βρεις τότε προχωράς, αν όχι φεύγεις. Για εμένα ό,τι και να γίνει, την άποψη για την ομάδα και τον κόσμο εδώ δεν την αλλάζω. Ακόμα και εάν αύριο μου πουν φύγε, εμένα δε θα αλλάξει αυτό που ισχύει στο μυαλό μου. Δεν αλλάζει αυτό. Απλά ο επόμενος πρέπει να συνεχίζει ότι θετικό ξεκίνησε ο προηγούμενος".

Βλέπουμε ότι θέλεις να μπεις στη νοοτροπία του μέσου Τριπολιτσιώτη. Τι γνώμη έχεις για τον Παναρκαδικό. Θεωρείς ότι είναι καραμέλα αυτό που λένε κάποιοι ότι δηλαδή δεν πάνε γήπεδο επειδή προτιμούν τον Παναρκαδικό. Εσύ θα πήγαινες να δεις ποτέ Παναρκαδικό;

"Έχω πάει ήδη. Μάλιστα θυμάμαι πριν από αρκετό καιρό, όταν ο Παναρκαδικός έπαιζε με τη Φαλαισία, περνούσα έξω από το γήπεδο και είδα πολλά αυτοκίνητα. Αυτό μου έκανε τρομερή εντύπωση. Από παράπονο κιόλας, και δε σας το κρύβω, αναρωτήθηκα αν είναι στο γήπεδο περισσότερος κόσμος από ότι στον Αστέρα που τότε ήταν 5ος στη βαθμολογία. Μου έκανε εντύπωση και μπήκα μέσα στο γήπεδο και στάθηκα όρθιος επειδή ήταν στο δεύτερο ημίχρονο.

Εγώ λέω το εξής: είναι δυνατόν στην ίδια πόλη να έχουμε προβλήματα του τύπου είμαι Αστέρας ή είμαι Παναρκαδικός; Πρέπει να το λύσουμε αυτό το πρόβλημα. Εγώ αν είμαι εδώ, πρώτα ο Θεός, θα βάλω ως ένα στόχο να λυθούν και αυτά τα θέματα. Πρέπει να έχουμε σχέσεις με τον Παναρκαδικό. Πρέπει να έχουμε τη δυνατότητα να χτυπήσουμε την πόρτα του Παναρκαδικού, αν μας κάνει ένας παίκτης και να τον πάρουμε να παίξει στην ομάδα. Αν μας κάνει, να τον βάλουμε να παίξει. Γιατί να μη βάλω ένα παιδί από εμάς εδώ να παίξει! Ή να χτίσουμε μια σχέση που ο ένας να βοηθάει τον άλλον! Γιατί να υπάρχει αντιδικία και μάχη μεταξύ μας; Είναι λάθος. Το θεωρώ λάθος.

Δε μπορώ βέβαια να μπω στο μυαλό των διοικούντων και να καταλάβω πώς σκέφτονται; Εγώ ως άνθρωπος του ποδοσφαίρου νομίζω ότι είναι λάθος. Από εκεί και πέρα, πρέπει και εμείς να βοηθήσουμε τον Παναρκαδικό. Για παράδειγμα, υπάρχουν κάποιοι παίκτες σε εμάς οι οποίοι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον Παναρκαδικό. Γιατί να μην τον στηρίξουμε για να ανέβει και ο Παναρκαδικός; Είναι ένα από τα θέματα που προτίθεμαι να συζητήσω προκειμένου να έχει όφελος και η μία και η άλλη πλευρά.

Έχω σκεφτεί πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να φταίνε και δεν έχουμε την εικόνα που θέλουμε στο γήπεδο. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που χαίρεται όταν χάνει ο Αστέρας! Είμαι εδώ για να βοηθήσω, αρκεί να έχω και την έγκριση, διότι καταλαβαίνετε ότι μπορεί να υπάρχουν θέματα που δε γνωρίζω. Γιατί δε μπορώ να ξέρω κάποια πράγματα που ίσως υπάρχουν. Αλλά ως προπονητής λέω τη θέση μου καθαρά ποδοσφαιρικά. Αλλά ως άνθρωπος που θέλω να είμαστε όλοι αγαπημένοι στην Τρίπολη, γιατί αυτό θα μας σώσει, λέω γιατί να μην έχουμε καλές σχέσεις με τον Παναρκαδικό;"

Βλέπουμε να μιλάς με πάθος για το ποδόσφαιρο; Θέλουμε να μας πεις πώς γίνεται ένας άνθρωπος που έχει τόσο πάθος για το άθλημα, να λέει ξαφνικά μια μέρα, σταματάω και φεύγω από το χώρο;

"Η απάντηση είναι απλή. Διότι δεν είμαι λαμόγιο! Ήθελα πάντα στη ζωή μου να διαφέρω και αυτό έκανα και όταν αποφάσισα να γίνω προπονητής. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν είμαι φίλος με κανέναν πρώην συμπαίκτη μου. Έχω γνωστούς αλλά όχι φίλους. Το επέλεξα και το κέρδισα. Έλεγα πάντοτε τη γνώμη μου και το πλήρωνα! Δεν είναι τυχαίο ότι είχα τρείς διακοπές συμβολαίου ως ποδοσφαιριστής, διότι εξέφρασα την άποψη μου σε ακραία θέματα. Και ως ποδοσφαιριστής, δεν είχα δικαίωμα να πάρω θέση αλλά εξέφρασα την άποψη μου και τιμωρήθηκα.

Ως προπονητής επέλεξα το καλύτερο. Πήγα στην καλύτερη σχολή που υπάρχει, το "Κοβερτσιάνο", το οποίο δεν έχω τελειώσει ακόμη. Είπα ότι ως προπονητής δε θα μπλέξω σε θέματα που αφορούν σε στοίχημα, δωροδοκίες, "θάψιμο" παικτών! Θέλω πάντα να είμαι ειλικρινής και δίκαιος. Όταν λοιπόν στο χώρο του ποδοσφαίρου υπάρχουν άνθρωποι οι οποίοι μέσω του ποδοσφαίρου κοιτάζουν άλλα πράγματα ενώ εγώ άλλα, τότε δεν ταιριάζω στο ποδόσφαιρο. Το ξέρω ότι δεν κάνω για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω αν έκανα για το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αλλά δε με ενδιαφέρει.

Εγώ στην Ελλάδα ζω! Δεν κάνω όμως για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα το παλέψω όμως όσο μπορέσω. Μπορεί να με πετάξει το σύστημα έξω. Παραλίγο να γίνει αυτό. Με πέταξε μάλλον, επειδή δεν ταίριαζαν τα χνώτα μου και οι φιλοδοξίες μου με τη φιλοσοφία κάποιων. Μετά τον Αστέρα μπορεί να έχουν μείνει δύο-τρείς ομάδες που λειτουργούν έτσι όπως ο Αστέρας. Μετά από αυτό θα πω ότι δεν κάνω για αυτό το πράγμα.

Θα το αγαπώ το ποδόσφαιρο και θα το παρακολουθώ από μακριά. Αλλά δε θα συμμετέχω ποτέ σε θέματα που δεν ταιριάζουν στο χαρακτήρα μου. Με υπερηφάνεια θα βγω πάλι και θα πω: σας ευχαριστώ όλους αλλά δεν κάνω για προπονητής και πάω στη θέση μου!"

Επειδή θίγουμε όλα τα θέματα, θέλω να ρωτήσω για ένα συγκεκριμένο θέμα. Ακούει στο όνομα Αμπάρης. Τι γίνετε με αυτή την περίπτωση; Τι σκέφτεσαι να κάνεις για αυτό το ζήτημα;

"Ο Αμπάρης θα είναι ο πρώτος παίκτης που θα ζητήσω να παραμείνει στην ομάδα! Έχω ακούσει διάφορα για τους λόγους που είναι υπό τιμωρία ο Αμπάρης αλλά δεν το έχω ψάξει. Ο Αμπάρης όμως είναι εξαιρετικός άνθρωπος και εξαιρετικός τερματοφύλακας. Είναι από τους καλύτερους στην Ελλάδα, τον έχουμε στον Αστέρα Τρίπολης και δεν τον εκμεταλλευόμαστε. Αδικούμε τους εαυτούς μας, αδικούμε την ομάδα και αδικούμε και το παιδί.

Για να μπορέσει ο Αμπάρης να πουληθεί από τον Αστέρα θα πρέπει να παίζει, αν το εξετάσουμε από αυτή την πλευρά. Για να μπορέσει ο Αστέρας να κάνει απόσβεση των χρημάτων που έχει πληρώσει για τον Αμπάρη θα πρέπει να παίζει. Το να κάθεται έξω για κάποιους λόγους δεν ωφελεί. Δε θα πάρω το μέρος της διοίκησης, αν έχει λάθος η διοίκηση, ούτε του ποδοσφαιριστή αν έχει άδικο αυτός. Όμως ο Αμπάρης είναι περιουσιακό στοιχείο το οποίο πληρώνει ο Αστέρας. Ο Αμπάρης αυτή τη στιγμή μπορεί να έπαιζε στην Εθνική ομάδα και να πήγαινε στο Μουντιάλ.

Και αυτό να μη συνέβαινε, θα μπορούσε να είχε πουληθεί σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός, η ΑΕΚ ή να πήγαινε σε έναν ευρωπαϊκό σύλλογο. Αν δεν παίζει, έχεις μόνο χάσιμο. Ο Αμπάρης λοιπόν, θα είναι ένα από τα ζητήματα τα οποία θα συζητήσω με τη διοίκηση. Ξέρετε όμως πολύ καλά ότι οι διοικούντες έχουν και το μαχαίρι και το καρπούζι. Δε θα φτάσω στα άκρα αν δεν ξέρω 100% το θέμα.

Διότι κάτι υπάρχει που όμως εγώ δεν το γνωρίζω πολύ καλά. Δε μπορεί να μην ξέρουν οι άνθρωποι της ομάδας την αξία του Αμπάρη. Την ξέρουν καλά. Αν η διοίκηση επιθυμεί ο Αμπάρης να μην υπάρχει στην ομάδα και το θέσει σαν βέτο, καταλαβαίνετε ότι δε θα μπορέσω να βρω λύση".

Βλέπουμε να ρισκάρεις πολύ μέσα στον αγώνα;

"Δουλεύω με όλους τους παίκτες που έχω στη διάθεση μου και δεν ξέρει κανείς πως θα παίξει η ομάδα την Κυριακή. Έχω χωρίσει με τέτοιο τρόπο τις ασκήσεις τακτικής ώστε όλοι να ξέρουν τι κάνουν στην προπόνηση. Αφήνω πάντα δυο-τρείς λύσεις ανοιχτές μέχρι την τελευταία στιγμή και έτσι έχουν όλοι κίνητρο.

Θέλω να τους κρατάω σε εγρήγορση. Ό,τι υπάρχει στο ρόστερ το έχω διαχειριστεί. Όποιος αρπάζει την ευκαιρία μου δηλώνει παρών. Έχω δείξει ότι όταν παίζεις καλά, όπως και αν λέγεσαι, δε σε βγάζω την άλλη εβδομάδα από την ομάδα. Παίζεις. Συνεχίζεις. Παρότι ο προηγούμενος που έφυγε, είτε από τιμωρία, είτε από τραυματισμό δεν έφταιγε.

Κατά την άποψη μου, ο προπονητής πρέπει να είναι δίκαιος και σωστός. Και αυτός που στεναχωριέται επειδή δεν έπαιξε, κατανοεί ότι είναι άδικο όταν παίζει ο άλλος καλά να βγει. Αν είχες παίκτες οι οποίοι έκαναν την τεράστια διαφορά, αν είχες το Μέσι δηλαδή, τότε εντάξει. Αυτό το καταλαβαίνουν και οι ίδιοι οι παίκτες. Αν όμως το ρόστερ σου δεν έχει μεγάλες διαφορές γιατί να μην πάρουν όλοι ευκαιρίες;"

Ενδεχομένως αυτός ο τρόπος σκέψης να πληγώνει κάποιους παίκτες. Όπως για παράδειγμα τον Βίλτσες που έγινε αλλαγή στην αλλαγή την προηγούμενη αγωνιστική;

"Ένας από τους λόγους είναι ότι έχω λίγους παίκτες. Έχουμε λίγους παίκτες σε αριθμό. Δε μπορείς κατά τη διάρκεια του ματς να κάνεις εύκολα μια αλλαγή. Όταν κάνω αλλαγή στον Αστέρα σημαίνει ότι φτάνω στα όρια μου. Δηλαδή λέω δεν πάει άλλο.

Όταν ήρθα στον Αστέρα είπα ότι αυτός ο παίκτης (σ.σ. Βίλτσες) δε μπορεί να παίζει στη Superleague. Ήταν εντελώς αδιάφορος, δεν έτρεχε καθόλου, ωστόσο τεχνικά ήταν από τους καλύτερους. Τον φώναξα λοιπόν και του είπα ότι εγώ θα σε τιμωρώ μέχρι να κερδίσω το στοίχημα. Ο Βίλτσες μπορεί να κάνει τη διαφορά. Είναι όμως ή του ύψους ή του βάθους. Δεν έχει διάρκεια. Αυτό εξαρτάται από αυτόν, εγώ δε μπορώ να τον βοηθήσω άλλο.

Εμείς έχουμε την πολυτέλεια να έχουμε έναν παίκτη με τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Βίλτσες και άλλες ομάδες δεν έχουν αυτή την ευκαιρία. Φτάνω και εκεί στα όρια μου. Ο Βίλτσες μπορεί να ντριμπλάρει στο ένας με έναν, να κάνει την κάθετη που μας λείπει, τα ξέρω όλα αυτά. Όμως μερικές φορές χρειαζόμαστε άλλα πράγματα εις βάρος της ποιότητας. Έκανα τις προάλλες ένα εγχείρημα με τον Βίλτσες και τον Ρίος μαζί. Την πάτησα. Είναι ποιοτικοί παίκτες και οι δύο αλλά την πάτησα. Πίστεψα ότι με αυτό το επιθετικό σχήμα θα τους "σκοτώσουμε"! Εκεί έκανα λάθος εγώ και ανέλαβα την ευθύνη. Λέω ρίσκαρα και την πάτησα".

Πιστεύεις ότι μπορεί μια ομάδα όπως ο Αστέρας να παίξει επιθετικά; Βλέπαμε τα προηγούμενα χρόνια ότι με τακτική-οχυρό έπαιρνε αποτελέσματα;

"Σε γενικές γραμμές νομίζω ότι ο Αστέρας έχει παίξει καλά. Έχουμε παίξει και επιθετικά, έχουμε παίξει και παραγωγικό ποδόσφαιρο και σε κάποια από τα τελευταία παιχνίδια έχουμε μια πτώση. Η αλήθεια είναι ότι έχει επέλθει η κούραση. Δεν είναι δικαιολογία, απλά τα κουκιά είναι μετρημένα. Οι παίκτες έχουν κουραστεί και σωματικά και ψυχολογικά διότι σε κάποια ματς ενώ έπαιξε καλά η ομάδα δεν πήρε αποτέλεσμα ενώ στον αγώνα που ήμασταν κακοί μας καταδίκασε και το αποτέλεσμα.

Το 0-4 με τον Ηρακλή μας καταδικάζει ως σκορ. Είμαι της άποψης ότι η άμυνα δίνει τη νίκη. Νόμος. Όταν είσαι Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός έχεις τη δυνατότητα να έχεις παίκτες με ποιότητα που μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Εκεί μπορείς να ρισκάρεις. Εμείς πρέπει πρώτα να είμαστε σωστοί στην άμυνα και μετά όλα τα άλλα. Πλέον έχουμε καταλάβει τι θέλουμε να κάνουμε στο αμυντικό κομμάτι και με 4-5 παίκτες πιο μπροστά μπορείς να ζητήσεις την ποιότητα.

Γιατί να μην παίζουμε επιθετικά με τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό; Είναι ματς που αν παίξεις καλά μπορεί να πάρεις αποτέλεσμα που δεν το φαντάζεται κανείς. Μπορούμε να κάνουμε έναν συνδυασμό τέτοιο. Ο Αστέρας κάποτε έπαιρνε αποτελέσματα αλλά ήταν από τις χειρότερες ομάδες του πρωταθλήματος".

Για τον Έλληνα προπονητή;

"Παρότι είχα παίξει στην ΑΕΚ και τον Παναθηναϊκό δεν ήξερα τακτική. Από ένστικτο κάναμε κάποια πράγματα. Γιατί να μην ξέραμε και εμείς τακτική όπως κάποιοι ευρωπαίοι παίκτες; Ξέρετε πόσο καλύτερος παίκτης θα ήμουν; Δεν ήξερα τίποτα και λειτουργούσα από ένστικτο. Τώρα που άλλαξαν τα πράγματα, είναι ευκαιρία για τον Έλληνα προπονητή ο οποίος είναι ικανός, έξυπνος και έχει ευκαιρίες.

Πρέπει να δίνουμε κίνητρα στους νέους παίκτες αλλά πρέπει οι προπονητές των ακαδημιών να είναι καλύτεροι από τους προπονητές της πρώτης ομάδας. Πρέπει το πρόγραμμα της πρώτης ομάδας να το ακολουθούν και η δεύτερη με την τρίτη. Εγώ ρωτάω να μάθω. Ρωτάω τους Αργεντινούς πώς λειτουργούν εκεί τα πράγματα, ρωτάω τους Βραζιλιάνους.

Μόνο εμείς είμαστε πίσω σε όλους τους τομείς. Μπορούμε να βελτιωθούμε αλλά είμαστε όλοι βολεμένοι. Ας γεμίσουμε Ελληνόπουλα τις ομάδες. Έχουμε τη δυνατότητα. Άλλωστε μην ξεχνάτε ότι από την εποχή τη δικιά μου, οι Εθνικές Ελπίδων είχαν ταλέντο και δυνατότητες. Μόλις περνούσαμε στην Ανδρών εξαφανιζόμασταν. Γιατί; Κάτι συμβαίνει. Είμαστε όλοι του "έλα μωρέ"! Για αυτό λέω ότι πρώτα χρειαζόμαστε παιδαγωγούς".

Για την καριέρα του ως παίκτης;

"Εγώ τα παράτησα. Θα μπορούσα να είμαι πολύ καλύτερος παίκτης, αλλά έκλεβα στις προπονήσεις, δεν είχα παιδεία, κορόιδευα, κοίταγα πώς θα γλιτώσω τη φυσική κατάσταση! Το πλήρωσα ακριβά με τραυματισμούς και προβλήματα και δεν έφτασα εκεί που έπρεπε να φτάσω. Ξεκίνησα το μεγαλύτερο ταλέντο. Δομάζος, Παπαϊωάννου, Κούδας είχαν πει τα καλύτερα λόγια για μένα. Ποιοί; Οι μεγαλύτεροι παίκτες της Ελλάδας, έλεγαν ότι είμαι ο συνεχιστής της δικής τους γενιάς. Αλλά δε δούλευα και δεν έκανα αυτά που έπρεπε. Για αυτό σας λέω ότι αν αποτύχει ένα παιδί που έχει ταλέντο, φταίει πρώτα αυτός και κανείς άλλος, όπως εγώ έφταιγα για την πορεία μου"!

Για τον εαυτό του και το ποδόσφαιρο;

"Αγαπώ το ποδόσφαιρο. Δεν είμαι πλούσιος ούτε μπορώ εύκολα να πω όπως είπα ότι σταματάω. Δόξα το Θεό είμαι καλά, αλλά δεν είμαι πλούσιος. Δεν είναι εύκολο γιατί ξέρετε πώς όλοι θέλουμε τα λεφτά. Εύκολα όμως μπορώ να πω αύριο ότι δεν ξανασχολούμαι με το ποδόσφαιρο για τους δικούς μου λόγους. Εγώ είμαι αυτός. Σε όποιον αρέσει.

Έχω φτάσει 48 ετών και δεν έχω δώσει το παραμικρό δικαίωμα, ούτε ως παίκτης ούτε ως προπονητής. Δεν αλλάζω τώρα ούτε θα τα χαλάσω τώρα αυτά που πιστεύω. Όπου πάω με χαιρετάνε όλοι. Πάω στο Καραϊσκάκη να δω ματς και με χαιρετάνε όλοι. Με βλέπουν στο δρόμο όλοι οι παράγοντες είτε λέγεται Κόκκαλης, είτε Ζαγοράκης, είτε όπως λέγεται και μιλάμε. Έχω ψηλά το κεφάλι μου πάντα. Αυτός είμαι, αυτός θα είμαι πάντα. Δε μπαίνω σε παιχνίδια. Τέλος! Και ας είναι αυτό εις βάρος μου".

Πού οριοθετείς την υπόθεση παραμονής στην κατηγορία;

"Δυστυχώς ο Αστέρας ανέβασε τον πήχη ψηλά. Διότι ο Αστέρας έχασε από όλες τις ομάδες που ήταν από κάτω του και ανέβασε τον πήχη. Θεωρώ ότι 34 με 35 βαθμοί είναι αρκετοί για την παραμονή".

Να σου βάλουμε δύσκολα; Αν σε ένα χρόνο από τώρα είσαι στον Αστέρα και σου κάνει πρόταση η ομάδα της καρδιάς σου, η ΑΕΚ. Τι επιλέγεις;

"Θα σας πω κάτι. Όταν ήμουν στον Ιωνικό, έφυγε ο Μπάγεβιτς από την ΑΕΚ. Τότε ο Μπάγεβιτς είπε στους ανθρώπους της ΑΕΚ να πάρουν το Βλάχο προπονητή. Θυμάμαι έφτασα πολύ κοντά. Θυμάμαι ήταν ο συγχωρεμένος ο Κανελλάκης, ο οποίος με προέτρεψε κιόλας. Γύρισα και του είπα: "κύριε Νίκο δε φεύγω. Εγώ όπου δουλεύω δε φεύγω".

Τότε με κοίταξε με έκπληξη και απόρησε, λέγοντάς μου «τι είπες ρε Βαγγέλη;». Εγώ όπου ξεκινάω, εκεί τελειώνω. Αν είναι καλοκαίρι και πρόκειται να ξεκινήσω από την αρχή σε μια ομάδα τότε θα πάω. Αλλά δε φεύγω στα μέσα της χρονιάς από μια ομάδα για μια άλλη. Και τώρα το λέω, όπου και αν δουλεύω, όσο οικτρά και αν είναι τα πράγματα εκεί που δουλεύω δεν φεύγω! Έτσι είμαι. Δεν αλλάζω τα στάνταρ μου".

Στόχος συνεργασίας Βλάχου-Αστέρα;

"Δυστυχώς δεν έχω δουλέψει σε μεγάλη ομάδα. Σε όσες ομάδες δούλεψα, πάλευαν για την παραμονή. Φέτος στον Αστέρα για δύο μήνες μας χτύπαγε την πόρτα η τύχη μήπως και κάναμε την υπέρβαση καθώς ήμασταν ψηλά στο βαθμολογικό πίνακα. Δεν τη βοηθήσαμε όμως την ομάδα. Ούτε εγώ, ούτε η διοίκηση ούτε κανείς.

Δε σας λέω ότι μπορούσαμε να κάνουμε την υπέρβαση αλλά μπορούσαμε να το έχουμε παλέψει. Αν μείνει η ομάδα στην κατηγορία, θέλω να πάμε πολύ πιο ψηλά στην κατηγορία. Πρέπει κάθε χρόνο να κάνουμε ένα βήμα μπροστά. Ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός έχουν καθορισμένους στόχους. Κάθε χρόνο πάνε για το πρωτάθλημα και για μια καλή πορεία στο Τσάμπιονς Λιγκ. Αυτές οι ομάδες όμως βλέπουν και καθορίζουν τους στόχους".

Ηρακλής- Γκαρσία: "Με σωστή τακτική και πίστη"

Eπιμέλεια: Δ.Μ.

O Σεμπάστιαν Πίτου Γκαρσία παραχώρησε ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της γνωστής εταιρίας τηλεφωνίας και υποστηρικτή - χορηγού της ΠΑΕ Ηρακλής, WIND, www.wind.com.gr.

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του Αργεντινού μέσου έχει ως εξής:

- Τι ήταν αυτό που δεν είχε ο Ηρακλής για να συνεχίσει το αήττητο σερί του στον πρόσφατο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι;

"Νομίζω πως δεν προσέξαμε όπως έπρεπε αυτό το ματς. Ενώ στα προηγούμενα παιχνίδια ήμασταν πολύ συνεπείς και προσπαθήσαμε για τα θετικά αποτελέσματα με διάρκεια στην καλή μας απόδοση, στο Περιστέρι κάναμε πολλά και αδικαιολόγητα λάθη ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Κάπως βελτιώσαμε την απόδοσή μας στο δεύτερο ημίχρονο και νομίζω πως με λίγη τύχη θα παίρναμε τουλάχιστον τον έναν βαθμό. Ξέρετε στο ποδόσφαιρο όλα παίζουν ρόλο και εμείς πληρώσαμε ακριβά τα λάθη μας σε ένα ματς όπου οι αντίπαλοί μας ήταν πιο προσεκτικοί βρίσκοντας την ουσία σε στιγμές που εμείς δεν προσέξαμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Μας στεναχώρησε αυτή η ήττα αφού έχουμε δείξει πολλές φορές φέτος πως έχουμε ικανότητες σαν ομάδα και ασφαλώς δεν νομίζω πως μας αξίζει αυτή η βαθμολογική θέση".

- Ο κόσμος του Ηρακλή περίμενε και περιμένει από εσάς περισσότερα πράγματα. Για ποιους λόγους πιστεύεις πως δεν βρίσκεται η ομάδα στην βαθμολογική θέση που θα της άξιζε;

"Για να πας καλά σε ένα πρωτάθλημα παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Είναι η αυτοσυγκέντρωση, η προσοχή και σε μεγάλο βαθμό η τύχη που καθορίζει την πορεία μιας ομάδας. Εμείς φαίνεται πως έχουμε πληρώσει ακριβά τα λάθη μας και νομίζω πως σε πολλά παιχνίδια δεν είχαμε τύχη να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς. Με λίγη τύχη παραπάνω θα ήμασταν εδώ και αρκετές εβδομάδες πιο πάνω στη βαθμολογία και σίγουρα δεν θα υπήρχε αυτή η πίεση που ζήσαμε πρόσφατα. Με πιο καθαρό μυαλό και περισσότερη αυτοσυγκέντρωση σε αυτό που έχουμε να κάνουμε στο γήπεδο, παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Εμείς πιστεύουμε πως ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες. Όμως τώρα προσπαθούμε να τελειώσουμε όσο γίνεται καλύτερα το πρωτάθλημα".

- Οι τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές τι ιδιαίτερο μπορεί να έχουν για την ομάδα σας;

"Όπως σας είπα, από την αρχή της χρονιάς υπάρχει η αίσθηση πως διαθέτουμε μια καλή ομάδα. Έχουν αλλάξει πολλά όμως νομίζω πως όλοι οι παίκτες που μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια κάνουν ότι μπορούν. Τώρα λοιπόν, θα πρέπει να ξεχάσουμε τα νεκρά διαστήματα που είχαμε στον αγώνα με τον Ατρόμητο και διορθώνοντας τα λάθη μας να δούμε πως θα μπορέσουμε να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών ως το φινάλε. Θα κοιτάξουμε ένα προς ένα τα παιχνίδια βλέποντας και αξιοποιώντας τα θετικά στοιχεία που έχουμε ως ομάδας. Τώρα δηλαδή έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τον Εργοτέλη όπου με σωστή τακτική και πίστη στις δυνατότητές μας θα πάμε για να νικήσουμε. Δεν θέλω να κοιτάζω στο πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία αλλά το τι έχουμε να κάνουμε εμείς για να κερδίσουμε όλους τους αγώνες από εδώ και πέρα. Να ικανοποιήσουμε τους εαυτούς μας, τους φιλάθλους της ομάδας μας και πάνω από όλα τον σύλλογο. Βέβαια παίζει σημαντικό ρόλο τι έχεις μάθει από το προηγούμενο παιχνίδι. Εμείς συνεχώς μαθαίνουμε πράγματα και αυτό που μένει είναι να τα περνάμε μέσα στο γήπεδο. Να έχουμε καθαρό μυαλό και πίστη στις ικανότητές μας. Αυτά είναι σημαντικά πράγματα και εξαρτώνται από εμάς".

- Ποια η γνώμη σου για την χώρα μας, το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πως βλέπεις το μέλλον σου εδώ;

"Μου αρέσει πάρα πολύ η Ελλάδα. Περνάω πολύ όμορφα και ήσυχα με την οικογένειά μου αλλά και τους δικούς μου ανθρώπους. Είναι μια όμορφη χώρα με πολύ καλούς ανθρώπους. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα παρατηρώ πως γίνεται ολοένα και πιο καλό, πιο ποιοτικό. Το πρωτάθλημα είναι κάθε αγωνιστική και πιο δύσκολο και σ΄ αυτό παίζουν ρόλο οι καλοί ποδοσφαιριστές που έρχονται για να πάρουν μέρος. Όταν αγωνίζεσαι σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται κάθε φορά και ποιο ανταγωνιστικό, είσαι αναγκασμένος να δουλεύεις όλο και πιο πολύ στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες για να δώσεις όσο γίνεται και περισσότερα πράγματα. Αυτό θέλω να σκέφτομαι τώρα. Θέλω η ομάδα μου να πάρει σύντομα αυτό που της αξίζει. Υπάρχουν δυνατότητες κι ας ξεκινήσουμε από τις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν στο φετινό πρωτάθλημα ώστε όλοι μας να δώσουμε χαρά και ικανοποίηση σε όσους μας πιστεύουν. Ο Ηρακλής έχει τις προϋποθέσεις για διακρίσεις αρκεί σε πρώτη φάση να βρει την ηρεμία που πρέπει. Η ηρεμία είναι το σημαντικότερο πράγμα για να δουλεύουμε κάθε μέρα με όρεξη αναζητώντας τα θετικά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι θέμα οργάνωσης στον απαιτητικό χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εμείς είμαστε εδώ με καλή διάθεση για να κάνουμε ακόμα καλύτερα πράγματα".

Απολύθηκε λόγω του χρώματος του κασκόλ!


Επιμέλεια: Δ.Μ.

Όπως κάθε πόλεμος έχει παράπλευρες απώλειες έτσι ισχύει και για αυτόν που έχει ξεσπάσει μεταξύ μερίδας οπαδών της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και της οικογένειας Γκλέιζερ.

Οι οπαδοί με σήμα-κατατεθέν τα κιτρινοπράσινα κασκόλ (τα χρώματα που φορούσε η Γιουνάιτεντ στα πρώτα χρόνια από την ίδρυσή της όταν ονομαζόταν ακόμα Νιούτον Χιθ) προσπαθούν εδώ και καιρό να εξωθήσουν σε έξοδο τους ιδιοκτήτες που έχουν υπερχρεώσει τον σύλλογο με εκατοντάδες εκατομμύρια λίρες, και η πιο "σκληρή" απάντηση από τους Αμερικανούς ήρθε μέσω απολύσεων!

Ναι, καλά διαβάσατε, το τελευταίο "θύμα" της κόντρας ήταν ένας part-time εργαζόμενος στο "Ολντ Τράφορντ" ο οποίος απολύθηκε επειδή στο πλαίσιο της αναμέτρησης του Τσάμπιονς Λιγκ κόντρα στη Μίλαν έκανε τη δουλειά του (πλανόδιος πωλητής) φορώντας το κιτρινοπράσινο κασκόλ που είναι σύμβολο αντίστασης κατά των ιδιοκτητών, αρνούμενος μάλιστα να το βγάλει όταν του έγινε σχετική επίπληξη.

Την αποκάλυψη αυτή έκανε ο ίδιος ο απολυμένος, ο 21άχρονος Τζέρι Βάις (εργαζόταν για λογαριασμό των "κόκκινων διαβόλων" από τα 19 του χρόνια), με συνέντευξη που έδωσε στην τοπική εφημερίδα "Manchester Evening News".

"Αγόρασα το κασκόλ έξω από το στάδιο", ξεκίνησε τις δηλώσεις του ο πρωτοετής φοιτητής Ανθρωπολογίας, για να συνεχίσει: "Είπα στον πωλητή ότι θα το φορούσα την ώρα της βάρδιας μου στο Ολντ Τράφορντ. Με προειδοποίησε ότι μερικοί άνθρωποι είχαν ήδη απολυθεί επειδή έκαναν το ίδιο.

Κάποια στιγμή ήρθε ένας επόπτης και μου είπε να το βγάλω. Τότε ακούστηκαν εις βάρος του σφυρίγματα από οπαδούς, οι περισσότεροι από τους οποίους φορούσαν κασκόλ με τα ίδια χρώματα. Όταν αρνήθηκα να το βγάλω, οι οπαδοί ξέσπασαν σε επιδοκιμασίες.

Ακολούθως σφυρίχτηκε όταν έβαλε τους υπόλοιπους σε σειρά στο κιόσκι και μου ζήτησε να τον ακολουθήσω επειδή είχα κασκόλ "αντι-Γκλέιζερ".

Αξίζει να σημειωθεί πως κιτρινοπράσινο κασκόλ φόρεσε και ο Ντέιβιντ Μπέκαμ μετά το τέλος του αγώνα ενώ αποχαιρετούσε τον κόσμο, με τον "Μπεκς" να δηλώνει πως δεν γνώριζε πως το συγκεκριμένο χρώμα κασκόλ ήταν ως ένδειξη διαμαρτυρίας από οπαδούς προς το υπάρχον ιδιοκτησιακό καθεστώς.

Στοίχημα με το Στέλιο Γελαστό


Καλησπέρα! Για σήμερα έχουμε την ακόλουθη τετράδα...

ΓΟΥΙΓΚΑΝ - ΑΣΤΟΝ ΒΙΛΑ 2 αποδ 2.10
ΚΟΒΕΝΤΡΥ - ΚΑΡΝΤΙΦ 1 αποδ 2.25
ΝΤΕΡΜΠΙ - ΜΙΝΤΛΕΣΜΠΡΟ 1 αποδ 2.30
ΚΡΙΣΤΑΛ ΠΑΛΑΣ - ΛΕΣΤΕΡ 1 αποδ 2.45

Άντε και καλή τύχη μάγκες
Μετά τιμής,
Στέλιος Γελαστός

Παπαδημητρίου: “Αισθανόμαστε βλάκες”

Παπαδημητρίου: “Αισθανόμαστε βλάκες”

Στο Αθλητικό Metropolis και στην εκπομπή “Revolution” μίλησε ο Γιάννης Παπαδημητρίου, με αφορμή την αδικία που έζησε η Ξάνθη στη Λιβαδειά. “Το λιγότερο που μπορείς να αισθανθείς είναι βλάκας. Δεν μπορείς διαφορετικά. Όταν προσπαθείς να παίξεις μπάλα και να κερδίσεις. Οι μοναδικοί που δεν έχουμε σχέση με το θέμα είμαστε εμείς οι ποδοσφαιριστές” δήλωσε αρχικά ο αρχηγός της Ξάνθης και συνέχισε: “Παίζαμε ένα ματς, το οποίο καλώς ή κακώς ήταν πολύ κρίσιμο. Εμείς φταίμε που η Ξάνθη έφτασε σε αυτό το σημείο, να παίζει ένα παιχνίδι με το Λεβαδειακό σε αυτή τη θέση. Πέρα όμως από αυτό, δεν περιμέναμε να γίνει “σφαγή”. Σκοράραμε δύο φορές στο πρώτο μέρος, μέτρησε το ένα γκολ. Αν κερδίζεις στο ημίχρονο με 0-2 και με 9 να παίξεις, δε γυρίζει το ματς. Ο διαιτητής μας γέμισε με κίτρινες κάρτες στο πρώτο ημίχρονο, με αποτέλεσμα να μας είχε έτοιμους στο δεύτερο και έτσι αποβληθήκαμε κι εγώ και ο Πόι, ακόμα να καταλάβω γιατί. Οι διαιτητές έχουν το άσυλο, δεν μπορείς να τους πλησιάσεις, Λένε εγώ είμαι και αν μιλήσεις θα σε γράψω στο φύλλο αγώνα και θα φας δέκα αγωνιστικές. Έχω κουραστεί, όταν βλέπεις τέτοια πράγματα, όση πρόθεση και να έχεις να αγωνιστείς, κι ας χάσεις, τι να πεις, και ο κόσμος βαρέθηκε. Όταν δεν υπάρχει ποδόσφαιρο, τι να πούμε. Αλλά και 0-2 να ήταν το ματς, μπορεί οι κύριοι αυτοί, να το κρατούσαν ως το 120′ για να γίνει 3-2 το σκορ. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να μιλήσουμε, γιατί θα μας τιμωρήσουν, θα μας σταματήσουν το ποδόσφαιρο, ζούμε από αυτό, είναι η δουλειά μας. Υπάρχουν βέβαια πολλά άλλα παιδιά, που έχουν ποτιστεί από άλλη νοοτροπία. Εμείς δε μιλάμε, γυρίζουμε στο σπίτι και ακούμε δηλώσεις.
Ο προπονητής του Λεβαδειακού είπε ότι έπαιζαν με 12 παίκτες επειδή είχαν τη βοήθεια του κόσμου τους. Εγώ λέω ότι εμείς παίζαμε εναντίον 14. Οι ποδοσφαιριστές του Λεβαδειακού λέγανε ότι κλείσανε την Ξάνθη στην εστία της, ναι φυσικά όταν παίζει με 9 παίκτες”.
Για τη συνέχεια, ο αμυντικός της SKODA επισήμανε: “Εμάς μας συσπείρωσε αυτό, πλέον θα προσπαθήσουμε να πάρουμε 4 νίκες στα 4 ματς και θα σωθούμε και τότε να δούμε ποιος θα γελάσει. Αρκεί να μην έχουμε κανέναν Τσινιάρη ή Βασιλεάδη και μας τελειώσει. Οι κύριοι αυτοί ήρθαν να παίξουν με τα συμβόλαιά μας και πάνε ήσυχοι σπίτι τους, κοιμούνται ήσυχοι και εμάς παίζονται τα συμβόλαιά μας, η ιστορία μας. Αυτό το πράγμα είναι ασυλία. Μας βάζουν σε μια διαδικασία να κοιτάμε δεξιά ή αριστερά και πίσω μας”.
Σχολιάζοντας γενικότερα το ελληνικό πρωτάθλημα ο Παπαδημητρίου είπε: “Το πρωτάθλημα έχει γίνει καλύτερο, ανέβηκε η Θεσσαλονίκη, αλλά και ομάδες όπως ο Ατρόμητος, η Καβάλα. Οι ομάδες επέστρεψαν σε καλούς παίκτες και αυτό βοηθάει προς το καλύτερο. Βεβαίως πρέπει να βελτιωθούν και τα γήπεδα, υπάρχουν γήπεδα χωράφια, δεν είναι δυνατόν να παιχτεί ποδόσφαιρο εκεί. Για ποιο ποδόσφαιρο να γίνει κριτική σε τέτοια γήπεδα”.
Μιλώντας ειδικότερα για ΠΑΟΚ και Άρη, ανέφερε: “Πολύ καλές ομάδες. Ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα με αρχή και τέλος, έχει παίκτες και προπονητή που είναι χρόνια μαζί. Ο Άρης έχει βελτιωθεί πολύ με την έλευση του Κούπερ. Είχε χάσει πολύ έδαφος στη βαθμολογία στην αρχή της σεζόν”.

Η αποστολή του Άρη για Καβάλα

Η αποστολή του Άρη για Καβάλα

Με μία πρωινή προπόνηση ολοκληρώθηκε η προετοιμασία του Άρη για τον αγώνα κυπέλλου κόντρα στην Καβάλα αύριο στις 17:00 στο «Kλεάνθης Βικελίδης». Ο Έκτορ Ραούλ Κούπερ ανακοίνωσε την 18μελή αποστολή, την οποία απαρτίζουν οι Σηφάκης, Φρασέρι, Ντέιλι, Πρίττας, Χαβίτο, Νέτο, Κόκε, Ρονάλντο, Κάλβο, Νασούτι, Αράνο, Γκαρσία, Κάμπορα, Τζόνσον, Μεριέμ, Κουλουχέρης, Βαγγέλη, Ναφτί. Εκτός αποστολής έμειναν οι Αντού, Φερνάντεζ, Ορτίθ, Πέσκοβιτς, Πιοβεζάν, Οικονομόπουλος, Γραικός, Αγτζίδης, Μπουγαίδης, Αραβίδης, Λαμπριάκος.

Ίβιτς: “Δεν τελείωσε το πρωτάθλημα”

Ίβιτς: “Δεν τελείωσε το πρωτάθλημα”

Στο Αθλητικό Metropolis μίλησε ο Βλάνταν Ίβιτς, με αφορμή την ανανέωση της συνεργασίας του με την ΠΑΕ ΠΑΟΚ. “Συμφωνήσαμε εδώ και αρκετό καιρό και είχαμε αφήσει τις υπογραφές, τις οποίες βάλαμε χθες. Είμαι πολύ χαρούμενος” δήλωσε αρχικά ο Ίβιτς, ο οποίος αναφέρθηκε και στη στενή σχέση φιλίας που υπάρχει ανάμεσα στους οπαδούς τυο ΠΑΟΚ και της Παρτιζάν, υπογράμμισε: “Ο ΠΑΟΚ μετά την Παρτιζάν, όπου έμεινα έξι χρόνια, θα είναι η ομάδα που θα έχω αίξει τα περισσότερα χρόνια, θα συμπλήρωσω τέσσερα. Έχω περάσει πολύ καλά εδώ, είχαμε πολλά καλά αποτελέσματα και πιστεύω ότι στο μέλλον θα πάρουμε τίτλους. Για μένα σημαίνει κάτι παραπάνω ιδιαίτερα η σχέση των οπαδών των δύο ομάδων. Όταν παίζεις στο εξωτερικό και η ομάδα που παίζεις έχει καλές σχέσεις με την αγαπημένη σου ομάδα, σου βγάζει πιο δυνατά αισθήματα”.
Για την Ελλάδα ο Σέρβος χαφ είπε: “Είμαι έξι ολόκληρα χρόνια στην Ελλάδα, είμαι σε μια χώρα που ήθελα πολύ να έρθω, ερχόμουν νωρίτερα επίσκεψη με τον αδερφό μου. Η Ελλάδα σαν χώρα είναι για μένα μία από τς καλύτερες στον κόσμο. Είμαι πολύ καλά εδώ”.
Για τη συνέχεια του πρωταθληματς και την ήττα από τον Άρη τόνισε: “Ακόμα δεν έχει τελειώσει τίποτα, υπάρχουν 12 βαθμοί, εάν θα κερδίσουμε την ΑΕΚ, που είναι ένα δύσκολο παιχνίδι φυσικά, όλα γίνονται. Δεν πιστεύω ότι είναι τελειωμένο το πρωτάθλημα. Με τον Άρη δεν είχαμε καλή απόδοση, σίγουρα δεν κάναμε το παιχνίδι που ξέρουμε, δεν μπήκαμε δυνατά από την αρχή. Αλλά μετά το πεντάλεπτο προσπαθήσμαε να κάνουμε κάτι, να ανεβάσυμε την απόδοσή μας, αλλά δε μας αφήσανε. Όλος ο κόσμος έχει δει ακριβώς τι έχει γίνει. Δεν υπάρχουν λόγια και δεν αξίζει να μιλάμε”.
Για την κίτρινη κάρτα στον Πάμπλο Γκαρσία στην έναρξη του αγώνα, είπε: “Δεν έχω καταλάβει για ποιο λόγο έδωσε κίτρινη κάρα στον Γκαρσία, ήμουν δίπλα αλλά δεν ξέρω πραγματικά. Μόνος ο ίδιος ο διαιτητής μπορεί να απαντήσει”.
Για τη δική του αντικατάσταση στο ματς στο Χαριλάου, διευκρίνισε: “Στο 75′ ζήτησα αλλαγή γιατί μου είπε ο διαιτητής ότι θα μου δώσει κόκκινη κάρτα. Δεν ήθελε να με αλλάξει ο προπονητής, αλλά του είπα ότι θα αποβληθώ και θα χάσω τα επόμενα ματς”.
Για τον Ηλία Σπάθα σημείωσε: “Με αυτό το διαιτητή κάναμε άλλα δύο ματς, πήραμε μόλις ένα βαθμό, μας έδωσε 4 κόκκινες και 16 κίτρινες, ενώ δεν μας έχει δώσει τρία πέναλτι”.
Σχολιάζοντας τις τοποθετήσεις του Γιάννη Παπαδημητρίου στο Αθλητικό Metropolis, είπε: “Συμφωνώ με τον αρχηγό της Ξάνθης, είναι αληθινό αυτό που είπε ότι εμείς οι ποδοσφαιριστές αισθανόμαστε πολλές φορές σαν μαριονέτες”.
Για την ομάδα του ΠΑΟΚ, ο Ίβιτς τόνισε: “Ο καθένας μας ξέρει τι πρέπει να κάνει στον αγωνιτικό χώρο. Από την αρχή δεν ήταν έτσι τα πράγματα βέβαια, αλλά όσο γνωριζόμαστε καλύτερα μεταξύ μας, μετά το περσινό πρωτάθλημα και το φετνό, όλοι ξέρουμε τι ζητάει ο προπονητής και βγάζουμε πολλά πράγματα στο γήπεδο”.
Για τα πλέι οφ ο άσος του ΠΑΟΚ ανέφερε: “Αυτά τα πλέι οφ κανείς δεν καταλαβαίνει γατί γίνονται. Παίζεις όλο το χρόνο και προσπαθείς να φτάσεις όσο ψηλότερα γίνεται. Και ξαφνικά, ενώ έχεις 15 βαθμούς διαφορά από τους πιο κάτω, βρίσκεται να έχεις μόνο δύο ή τρεις. Έτσι έγινε πέρσι, αλλά φέτος πιστεύω ότι θα είμαστε πιο έτοιμοι και πιο έμπειροι, αν βέβαια παίξουμε στα πλέι οφ”.
Όσο για το αν είναι η καλύτερή του σεζόν στην Ελλάδα, είπε: “Μπορώ να πω ότι στα χρόνια που είμαι στην Ελλάδα είναι η καλύτερη σεζόν φέτος για μένα προσωπικά. Έχουμε ακόμα 4 ματς για το πρωτάθλημα, κι αν παίξουμε και στα πλέι οφ άλλα 6, θα προσπαθήσω να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και να βοηθήσω τον ΠΑΟΚ”.

Νέα επίθεση Μότζι...


Εχει δίκιο ο Μότζι... ; Ο Λουτσιάνο Μότζι έκανε πάλι την επανεμφάνιση του, θέλοντας να προετοιμάσει την επιστροφή του στο ποδόσφαιρο. Ο πρώην διευθυντής της Γιουβέντους κατηγόρησε τη διοίκηση της ομάδας για το σχεδιασμό στις δύο μεταγραφικές περιόδου της σεζόν που διανύουμε.

Ο Μότζι που είναι τιμωρημένος μέχρι το καλοκαίρι του 2011, καθώς βρέθηκε αναμεμειγμένος στο σκάνδαλο "Calciopoli" το 2006, το οποίο είχε οδηγήσει στον υποβιβασμό της Γιουβέντους, υποστήριξε ότι Μέλο και Ντιέγκο αποκτήθηκαν για άλλες θέσεις από αυτές που αγωνίστηκαν μέχρι τώρα στο πρωτάθλημα, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι ντροπή για τη "γηραιά κυρία" να ισοφαρίζεται από τη Σιένα, ενώ είχε προηγηθεί με 3-0.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Μότζι επιτίθεται στην τωρινή διοίκηση της Γιουβέντους, ενώ προσπαθεί να πείσει τον Ανιέλι να πάρει τα ηνία του συλλόγου και να τον επαναφέρει στη... δουλειά όταν λήξη η τιμωρία του.

Πίτου: "Ελλειψη τύχης και αυτοσυγκέντρωσης"


Ο Πίτου Γκαρσία σε προσπάθεια του Ο 26χρονος μεσοεπιθετικός του Ηρακλή, Πίτου Γκαρσία μίλησε αποκλειστικά στο www.wind.com.gr για τη χαμένη ευκαιρία που είχε η ομάδα του να συνεχίσει το αήττητο σερί στο Περιστέρι το περασμένο Σάββατο. Θεωρεί πως η έλλειψη τύχης και αυτοσυγκέντρωσης στοίχησε στην απώλεια πολλών βαθμών φέτος στην ομάδα του, όμως τώρα περιμένει ένα καλό φινάλε στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν έτσι ώστε να πάρει όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς προκειμένου να βελτιώσει τη βαθμολογική της θέση.

Τι ήταν αυτό που δεν είχε ο Ηρακλής για να συνεχίσει το αήττητο σερί του στον πρόσφατο αγώνα με τον Ατρόμητο στο Περιστέρι;
«Νομίζω πως δεν προσέξαμε όπως έπρεπε αυτό το ματς. Ενώ στα προηγούμενα παιχνίδια ήμασταν πολύ συνεπείς και προσπαθήσαμε για τα θετικά αποτελέσματα με διάρκεια στην καλή μας απόδοση, στο Περιστέρι κάναμε πολλά και αδικαιολόγητα λάθη ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Κάπως βελτιώσαμε την απόδοσή μας στο δεύτερο ημίχρονο και νομίζω πως με λίγη τύχη θα παίρναμε τουλάχιστον τον έναν βαθμό. Ξέρετε στο ποδόσφαιρο όλα παίζουν ρόλο και εμείς πληρώσαμε ακριβά τα λάθη μας σε ένα ματς όπου οι αντίπαλοί μας ήταν πιο προσεκτικοί βρίσκοντας την ουσία σε στιγμές που εμείς δεν προσέξαμε κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες. Μας στεναχώρησε αυτή η ήττα αφού έχουμε δείξει πολλές φορές φέτος πως έχουμε ικανότητες σαν ομάδα και ασφαλώς δεν νομίζω πως μας αξίζει αυτή η βαθμολογική θέση..»

Ο κόσμος του Ηρακλή περίμενε και περιμένει από εσάς περισσότερα πράγματα. Για ποιους λόγους πιστεύεις πως δεν βρίσκεται η ομάδα στην βαθμολογική θέση που θα της άξιζε;
«Για να πας καλά σε ένα πρωτάθλημα παίζουν ρόλο πολλά πράγματα. Είναι η αυτοσυγκέντρωση, η προσοχή και σε μεγάλο βαθμό η τύχη που καθορίζει την πορεία μιας ομάδας. Εμείς φαίνεται πως έχουμε πληρώσει ακριβά τα λάθη μας και νομίζω πως σε πολλά παιχνίδια δεν είχαμε τύχη να μαζέψουμε περισσότερους βαθμούς. Με λίγη τύχη παραπάνω θα ήμασταν εδώ και αρκετές εβδομάδες πιο πάνω στη βαθμολογία και σίγουρα δεν θα υπήρχε αυτή η πίεση που ζήσαμε πρόσφατα. Με πιο καθαρό μυαλό και περισσότερη αυτοσυγκέντρωση σε αυτό που έχουμε να κάνουμε στο γήπεδο, παίζουμε καλύτερο ποδόσφαιρο. Εμείς πιστεύουμε πως ο Ηρακλής είναι μια ομάδα με μεγάλες δυνατότητες.. Όμως τώρα προσπαθούμε να τελειώσουμε όσο γίνεται καλύτερα το πρωτάθλημα..»

Οι τελευταίες τέσσερις αγωνιστικές τι ιδιαίτερο μπορεί να έχουν για την ομάδα σας;
«Όπως σας είπα, από την αρχή της χρονιάς υπάρχει η αίσθηση πως διαθέτουμε μια καλή ομάδα. Έχουν αλλάξει πολλά όμως νομίζω πως όλοι οι παίκτες που μετέχουν σε αυτή την προσπάθεια κάνουν ότι μπορούν. Τώρα λοιπόν, θα πρέπει να ξεχάσουμε τα νεκρά διαστήματα που είχαμε στον αγώνα με τον Ατρόμητο και διορθώνοντας τα λάθη μας να δούμε πως θα μπορέσουμε να πάρουμε το απόλυτο των βαθμών ως το φινάλε. Θα κοιτάξουμε ένα προς ένα τα παιχνίδια βλέποντας και αξιοποιώντας τα θετικά στοιχεία που έχουμε ως ομάδας. Τώρα δηλαδή έχουμε μπροστά μας τον αγώνα με τον Εργοτέλη όπου με σωστή τακτική και πίστη στις δυνατότητές μας θα πάμε για να νικήσουμε. Δεν θέλω να κοιτάζω στο πως έχει διαμορφωθεί η βαθμολογία αλλά το τι έχουμε να κάνουμε εμείς για να κερδίσουμε όλους τους αγώνες από εδώ και πέρα. Να ικανοποιήσουμε τους εαυτούς μας, τους φιλάθλους της ομάδας μας και πάνω από όλα τον σύλλογο. Βέβαια παίζει σημαντικό ρόλο τι έχεις μάθει από το προηγούμενο παιχνίδι. Εμείς συνεχώς μαθαίνουμε πράγματα και αυτό που μένει είναι να τα περνάμε μέσα στο γήπεδο. Να έχουμε καθαρό μυαλό και πίστη στις ικανότητές μας.. Αυτά είναι σημαντικά πράγματα και εξαρτώνται από εμάς..»

Ποια η γνώμη σου για την χώρα μας, το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πως βλέπεις το μέλλον σου εδώ;
«Μου αρέσει πάρα πολύ η Ελλάδα. Περνάω πολύ όμορφα και ήσυχα με την οικογένειά μου αλλά και τους δικούς μου ανθρώπους. Είναι μια όμορφη χώρα με πολύ καλούς ανθρώπους. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα παρατηρώ πως γίνεται ολοένα και πιο καλό, πιο ποιοτικό. Το πρωτάθλημα είναι κάθε αγωνιστική και πιο δύσκολο και σαυτό παίζουν ρόλο οι καλοί ποδοσφαιριστές που έρχονται για να πάρουν μέρος. Όταν αγωνίζεσαι σε ένα πρωτάθλημα που γίνεται κάθε φορά και ποιο ανταγωνιστικό, είσαι αναγκασμένος να δουλεύεις όλο και πιο πολύ στις προπονήσεις αλλά και στους αγώνες για να δώσεις όσο γίνεται και περισσότερα πράγματα. Αυτό θέλω να σκέφτομαι τώρα. ΘΕΛΩ η ομάδα μου να πάρει σύντομα αυτό που της αξίζει. Υπάρχουν δυνατότητες κι ας ξεκινήσουμε από τις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν στο φετινό πρωτάθλημα ώστε όλοι μας να δώσουμε χαρά και ικανοποίηση σε όσους μας πιστεύουν. Ο Ηρακλής έχει τις προϋποθέσεις για διακρίσεις αρκεί σε πρώτη φάση να βρει την ηρεμία που πρέπει. Η ηρεμία είναι το σημαντικότερο πράγμα για να δουλεύουμε κάθε μέρα με όρεξη αναζητώντας τα θετικά αποτελέσματα. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα είναι θέμα οργάνωσης στον απαιτητικό χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου. Εμείς είμαστε εδώ με καλή διάθεση για να κάνουμε ακόμα καλύτερα πράγματα..»

Πάει Μουντιάλ ο Μπέκαμ...


Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ με τη φανέλα της Εθνικής Αγγλίας μετά το τέλος  του αγώνα με τη Λευκορωσία Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ δεν θα προλάβει να αγωνιστεί για τέταρτη φορά σε τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ωστόσο αν ο ίδιος το θελήσει θα βρίσκεται στη Νότια Αφρική με την αποστολή της εθνικής ομάδας της Αγγλίας. Ο Φάμπιο Καπέλο θέλει το 35χρονο άσο στην αποστολή των "λιονταριών", όχι, όμως ως παίκτη, αλλά ως εμψυχωτή.

Ο Ιταλός τεχνικός έδωσε ένα έξτρα κίνητρο για να επανέλθει στη δράση ο Μπέκαμ, λέγοντας πως τον υπολογίζει για την προκριματική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος του 2012 που θα γίνει σε Πολωνία και Ουκρανία. "Είναι ένας από τους καλύτερους μας παίκτες και ελπίζω να μπορέσει να επανέλθει", τόνισε ο ομοσπονδιακός προπονητής της Αγγλίας.

Η Σίτι θέλει, ο Μπουφόν όχι


Ο Τζιαλουίτσι Μπουφόν Νέα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η Μάντσεστερ Σίτι είναι έτοιμη να προσφέρει στον Μπουφόν ένα βασιλικό συμβόλαιο για να τον πείσει να υπογράψει στον αγγλικό σύλλογο στη μεταγραφική περίοδο του καλοκαιριού. Ο Ιταλός γκολκίπερ δύσκολα θα ενδώσει στις συγκεκριμένες πιέσεις...

Ο Μπουφόν δεν είναι διατεθειμένος να αφήσει τη Γιουβέντους για τη Μάντσεστερ Σίτι, κάτι που επιβεβαίωσε ο μάνατζέρ του Σιλβάνο Μαρτίνα. "Δεν υπάρχει περίπτωση ο Μπουφόν να δεχθεί την πρόταση της Σίτι. Όλα αυτά είναι μόνο φήμες που το μόνο που πετυχαίνουν είναι να τον εκνευρίζουν".

Με ψυχή και τσαμπουκά

Με ψυχή και τσαμπουκά

Με στόχο την πρόκριση στο τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ο Ηρακλής υποδέχεται σήμερα στις 5μμ (ET1)στη Μίκρα τον Ολυμπιακό σε έναν αγώνα δίχως αύριο αφού ο νικητής εξασφαλίζει τη συμμετοχή του στον τελικό και ο ηττημένος αποχαιρετάει τη διοργάνωση. Με ψυχή και τσαμπουκά οι αθλητές του Φρέντι Μπρουκς θα επιδιώξουν να εκμεταλλευτούν τη δυναμική της έδρα τους και να κερδίσουν το εισιτήριο για το μεγάλο τελικό αλλά και παραμείνουν ζωντανοί στο κυνήγι του τίτλου. Η συμμετοχή στη τελική φάση της διοργάνωσης αποτελεί διακαή πόθο και για τις δύο ομάδες που μετά και τον αποκλεισμό τους από τα Ευρωπαϊκά κύπελλα έχουν στρέψει το βλέμμα τους στις εγχώριες διοργανώσεις. Στον Ηρακλή καλούνται να εκμεταλλευτούν τη κλήρωση του κυπέλλου και να δείξουν για μία ακόμα φορά πως στους αγώνες που κρίνουν τους τίτλους η ομάδα μεταμορφώνεται. Στο φετινό πρωτάθλημα οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί δύο φορές με τον Ηρακλή να μετράει νίκη μέσα στο Ρέντη με 3-0 και τον Ολυμπιακό νίκη μέσα στη Μίκρα με 3-1. Η προετοιμασία του Ηρακλή ολοκληρώνεται σήμερα με τον τεχνικό του Γηραιού να σκοπεύει να παρατάξει την ομάδα με τον Κάλα στη πίσω ζώνη αντί του Μπάρανεκ. Πλήρης εντωμεταξύ έφθασε στη Θεσσαλονίκη και η αποστολή του Ολυμπιακού, αφού Μίλκοβιτς και Καλντέιρα ταξίδεψαν κανονικά.

Παραπέμφθηκαν οι συλληφθέντες

http://www.contra.gr/images/m/epeisodia_m.jpgΣτο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης παραπέμφθηκαν οι τρεις συλληφθέντες των επεισοδίων που σημειώθηκαν στην πόλη πριν το ντέρμπι του "Κλεάνθης Βικελίδης" μεταξύ Άρη και ΠΑΟΚ.

Οι συλληφθέντες αντιμετωπίζουν -κατά περίπτωση- κατηγορίες για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή, παράβαση του νόμου περί Αθλητισμού και διατάραξη κοινής ειρήνης. Δύο εκ των κατηγορουμένων συνελήφθησαν επειδή μαζί με άλλα άτομα πετούσαν πέτρες κι άλλα αντικείμενα σε αστυνομικούς, έξω από το γήπεδο. Ο τρίτος κατηγορείται για κατοχή δύο πυρσών. Εξάλλου, δώδεκα αστυνομικοί τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομείο για να τους παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Παράλληλα, προανάκριση διενεργεί η αστυνομική διεύθυνση Θεσσαλονίκης, σχετικά με περιστατικό που σημειώθηκε τα μεσάνυχτα στην περιοχή των Μετεώρων Πολίχνης, όταν αστυνομικός πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα με το υπηρεσιακό του περίστροφο, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη συμπλοκή μεταξύ οπαδών του Άρη και του ΠΑΟΚ σε καφετέρια.

Η αστυνομία ανακοίνωσε τα εξής: "Διερχόμενος αστυνομικός, που βρισκόταν εκτός διατεταγμένης υπηρεσίας, αντιλαμβανόμενος ότι τα άτομα αυτά προσπαθούσαν να πλήξουν με μαχαίρι δύο από τους θαμώνες, πυροβόλησε ελεγχόμενα στον αέρα με το υπηρεσιακό του περίστροφο, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή".

Να σημειωθεί πάντως, ότι επεισόδια μεγάλης έκτασης έγιναν και αργά το βράδυ μετά το τέλος του παιχνιδιού. Από την αστυνομία έγινε γνωστό ότι ομάδα φιλάθλων του ΠΑΟΚ με καλυμμένα τα πρόσωπά τους με διακριτικά της ομάδας τους, προκάλεσαν φθορές με ρόπαλα, μαχαίρια και άλλα αντικείμενα σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος όπου βρίσκονταν φίλοι του Άρη. Συνέπεια αυτών ήταν να τραυματιστούν δύο οπαδοί των "κιτρίνων". Πηγη contra.gr

Ένα μήνα εκτός ο Σπυρόπουλος

http://www.contra.gr/images/m/spyropoulos15_03__m.jpgΗ χαρά των ανθρώπων του Παναθηναϊκού για το διπλό στην Τρίπολη και την διαφαινόμενη κατάκτηση του πρωταθλήματος μετριάστηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Νίκου Σπυρόπουλου.Ο διεθνής αριστεροπόδαρος αμυντικός υπέστη κάκωση β' βαθμού στον έσω πλάγιο του δεξιού γονάτου και θα μείνει εκτός αγωνιστικής δράσης περίπου 1 μήνα. Αυτό σημαίνει πως δεν θα παίξει στους αγώνες με Σταντάρ Λιέγης και Ολυμπιακού, θα απουσιάσει από τον πρώτο ημιτελικού κυπέλλου με τον ΠΑΣ Γιάννινα στις 24 Μαρτίου, από τον εκτός έδρας αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο 4 μέρες αργότερα, από την αναμέτρηση του ΟΑΚΑ με τον Ηρακλή στις 11 Απριλίου και θα κάνει αγώνα δρόμου να προλάβει το ματς με τον ΠΑΣ Γιάννινα την τελευταία αγωνιστική.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, οι "πράσινοι" την Δευτέρα είχαν ρεπό και από την Τρίτη θα μπουν σε ρυθμούς Σταντάρ. Ο Νίκος Νιόπλιας δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Σιμάο, ενώ θα πάρει στην αποστολή όλους τους ποδοσφαιριστές, αφού την Παρασκευή (την επόμενη μέρα του επαναληπτικού) θα γίνει πρωινή προπόνηση και το απόγευμα της ίδιας μέρας η αποστολή θα επιστρέψει στην Αθήνα.

Topless για την Μοντερέι

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/6d07b0a95d9d6c7e21340d587411585c_L.jpg?1265348769?1265348769Φίλαθλοι από φιλάθλους διαφέρουν. Η Λέα Κάθριν Σπένσερ, φαν της Μοντερέι... πρόταξε στην κυριολεξία τα στήθη της για την Μοντερέι.Η νεαρή φίλαθλος βρήκε έναν ιδιαίτερο τρόπο να πανηγυρίσει για την ομάδα της και το... πλήρωσε. Η Κάθριν βρέθηκε στο γήπεδο για να υποστηρίξει τον μεξικάνικο σύλλογο και για να τραβήξει τα βλέμματα αλλά και για να γιορτάσει έβγαζε σε κοινή θέα τα στήθη της. Όλα αυτά έγιναν στο ντέρμπι με την Κρουζ Αζούλ με το τελικό αποτέλεσμα να είναι η Σπένσερ να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο 600 δολαρίων για άσεμνη έκθεση σε δημόσιο χώρο.

Εισαγγελέας καλεί Ντάτολο

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/f3b6d54cd71d28325b6f8a2b3ac9c94a_L.jpg?1268721765?1268721765?1268721765Το θέμα των παράνομων διαβατηρίων σε Αργεντινούς ποδοσφαιριστές ήδη ερευνάται στην Ιταλία και ένα από τα ονόματα παικτών που βρίσκονται στη λίστα είναι αυτό του Χεσούς Ντάτολο. Όπως αποκαλύπτει η γαλλική εφημερίδα «L' Equipe» 15 ποδοσφαιριστές από την Αργεντινή φέρεται να έχουν εξασφαλίσει με παράνομες διαδικασίες υπηκοότητα έτσι ώστε να αγωνίζονται ως κοινοτικοί σε ευρωπαϊκές ομάδες. Μάλιστα, στην Ιταλία έχει αρχίσει εισαγγελική έρευνα σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές της Αργεντινής.

Εκτός από τον άσο του Ολυμπιακού που ανήκει στο δυναμικό της Νάπολι υπάρχουν στη λίστα και άλλοι γνωστοί παίκτες από τη χώρα του τανγκό όπως οι Φερνάντο Γκάγκο της Ρεάλ Μαδρίτης, Ντιέγκο Πλασέντε της Μπορντό, καθώς και οι Αουγκούστο Φερνάντες και Γκονσάλο Μπεγκρέσιο της Σεντ Ετιέν.

Για μπύρες Αντσελότι - Μουρίνιο!

http://www.gazzetta.gr/media/k2/items/cache/b0986b71ac9fb5d1901b7872d57805a3_L.jpg?943912800?943912800?943912800Το παιχνίδι της Τσέλσι με την Ιντερ ξεχωρίζει απόψε για το Τσάμπιονς Λιγκ με τον Κάρλο Αντσελότι να τονίζει ότι θα κερδίσει τον Μουρίνιο και μετά θα τον καλέσει να πιουν μπύρες.Ο προπονητής των «μπλε» μίλησε στη «Corriere della Sera» για τον επαναληπτικό του «Στάμφορντ Μπριτζ» αναφέροντας πως φιλοξενούνται οι αντίπαλοι στο Λονδίνο: «Θα νικήσω τον Μουρίνιο και μετά θα τον καλέσω για μπίρα. Ετσι συμβαίνει εδώ. Θα τύχει μεγάλης υποδοχής στο Στάμφορντ Μπριτζ και το αξίζει. Για να τα καταφέρουμε, πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας και να προσέξουμε πολύ τις αντεπιθέσεις, καθώς είναι πολύ καλοί».

Ειπε........

"Πρέπει να τα δώσουμε όλα στο Μπορντό, γιατί ακόμα μια απογοητευτική εμφάνιση θα μας... σκοτώσει"

Ολαφ Μέλμπεργκ

Ψιθυροι

  • Την... τύχη να δουν από κοντά την Τζούλια Αλεξανδράτου είχαν οι παίκτες του Ολυμπιακού, λίγο πριν την αναχώρηση της ομάδας για το Μπορντό
  • Φορώντας... σαρίκι στο κεφάλι και τραγουδώντας μαζί με τους οπαδούς της ομάδας το γνωστό σύνθημα "είναι ένα χόρτο μαγικό δώστε μου λίγο για να πιώ...", πανηγύρισαν οι κοπέλες του Παναθηναϊκού την κατάκτηση του Κυπέλλου επί του Ολυμπιακού στο κλειστό του Ρεθύμνου...
  • Αίσθηση προκάλεσε ο πρωτότυπος τρόπος με τον οποίο οι οπαδοί της Δόξας Δράμας αντέδρασαν για την απαγόρευση των μετακινήσεων κρεμώντας πανό στον εντός έδρας αγώνα με τον Πανσερραϊκό το οποίο έγραφε: "Στις Τζούλιες λέτε ναι, στις μετακινήσεις όχι"...
  • Η ένταση που δημιουργήθηκε ανάμεσα στον φροντιστή του ΠΑΟΚ και σε άνδρες της εταιρείας Security λίγο έλειψε να τινάξει το ντέρμπι της Θεσσαλονίκης στον αέρα. Όλα ξεκίνησαν στη διάρκεια της προθέρμανσης, όταν ο φροντιστής κατευθύνθηκε προς το τέρμα, για να αφήσει τις μπάλες. Οι άνδρες της εταιρείας Security τού ζήτησαν να μην τις τοποθετήσει σε τόσο κοντινή απόσταση από τις εξέδρες, κάτι που δεν βρήκε σύμφωνο τον πρώτο.

Ταραλίδης: Στους 32-33 η σωτηρία

http://www.sport.gr/files/news/2010-03-15/1268664282_taralidis_250x.jpgΜπορεί εξαιτίας του διπλού τίτλου του Παναθηναϊκού μέσα στην Τρίπολη και της ήττας του ΠΑΟΚ από τον Αρη στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης η μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού να περνάει σε δεύτερη μοίρα, ωστόσο το μεσημέρι της Κυριακής (14/3) έγινε ένα πολύ σημαντικό παιχνίδι στην Λιβαδειά, ανάμεσα στον Λεβαδειακό και την Skoda Ξάνθη μ' ένα απίστευτο φινάλε, αφού οι βοιωτοί κατάφεραν με δυο γκολ στα τελευταία λεπτά να ανατρέψουν το εις βάρος τους σκορ από το πρώτο ημίχρονο και να πάρουν μια πολύτιμη νίκη που τους κρατά ζωντανούς, όσον αφορά την παραμονή τους. Ο Γιάννης Ταραλίδης μίλησε

"Μεγάλη ανάσα για μας"
"Για μας ήταν μεγάλη ανάσα αυτό το παιχνίδι. Δεν περιμέναμε να βρεθούμε πίσω και να κυνηγάμε το σκορ, γιατί δεν ήταν απειλητική η Ξάνθη. Δεν τους δώσαμε χώρους αλλά στο δύσκολο τερέν που έγινε ο αγώνας απο μια αδράνεια ή από μια σέντρα θα έμπαινε γκολ όπως και έγινε δυσκολεύοντας πολύ το έργο μας", είπε αρχικά ο Ταραλίδης.

"Είπαμε είμαστε καλύτεροι πάμε να το γυρίσουμε"
Στη συνέχεια περιέγραψε τι συνέβη στο ημίχρονο στα αποδυτήρια τονίζοντας την πίστη που υπήρχε για την ανατροπή: "Ωστόσο δεν το βάλαμε κάτω. Είπαμε στα αποδυτήρια στο ημίχρονο, όπου κατέβηκε και ο πρόεδρος ότι είμαστε καλύτεροι και πάμε μέσα να το γυρίσουμε, όπως και έγινε. Δεν το παρατήσαμε. Ημασταν καλύτεροι σε όλο το ματς και η ισοπαλία σε αυτο το παιχνίδι θα ήταν αρνητικό και συγχρόνως άδικο αποτέλεσμα για μας βάσει της εικόνας που είχαμε. Πιστέψαμε πολύ στην ανατροπή και παρότι μας βγήκε η ψυχή στο τέλος τα καταφέραμε".

"Το πιστεύαμε και είχαμε ψυχικά αποθέματα"
Οι αποβολές του Πόι και του Παπαδημητρίου σαφέστατα έπαιξαν το ρόλο τους, όπως τονίζει ο παίκτης του Λεβαδειακού: "Είναι γεγονός ότι μας βοήθησε πολύ ότι η Ξάνθη έμεινε με 9 παίκτες, αλλά και εμείς παίξαμε με 10. Τους πιέσαμε, τους βάλαμε μέσα στην περιοχή, αλλά το σημαντικότερο είναι ότι το πιστεύαμε και είχαμε ψυχικά αποθέματα μέχρι το τέλος. Και αποκτάει μεγαλύτερη αξία η ανατροπή αν αναλογιστούμε ότι το γήπεδο με την βροχή ήταν σε τραγική κατάσταση, αλλά εμείς είχαμε σωστή κυκλοφορία της μπάλας και πετύχαμε δύο γκολ πραγματικό χρυσάφι".

"Ας τους να λένε για την διαιτησία"
Ζητώντας του να κάνει ένα σχόλιο για τις διαμαρτυρίες της Ξάνθης για την διαιτησία, ο 29χρονος χαφ είπε: "Καλά ενταξει... δεν μπορούμε να το ρίξουμε εκεί τώρα. Κάθε εβδομάδα αυτοί βγάζουν ανακοίνωση ότι τους φταίει η διαιτησία. Στα 90 λεπτά δεν βάλανε μπάλα κάτω και στέκονται σε μια φάση που είναι οριακή; Δε νομίζω ότι η διαιτησία έπαιξε ρόλο. Εμείς το θέλαμε πιο πολύ και παλέψαμε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα για να κερδίσουμε. Ας λένε ότι θέλουν...".

"Ματς παγίδα με Πανθρακικό"
Σχετικά με την μάχη της παραμονής ο άσος του Λεβαδειακού ανέφερε: "Δεν έχει τελειώσει τίποτα. Ολα είναι ανοιχτά. Έχουμε μπροστά μας ενα ματς με τον Πανθρακικό που είναι παιχνίδι παγίδα. Γνωρίζουμε όλοι ότι έχει πέσει, αλλά είναι μια ομάδα που έχει αλλάξει πολλούς προπονητές είναι αδιάφορη δεν έχει άγχος και κάνει ζημιές όπως με την Λάρισα και τον Αρη. Δεν πρέπει να τον υποτιμήσουμε. Θα έχουμε και πέντε απουσίες, οπότε δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι".

"Στους 33 βαθμούς η παραμονή"
Οσο για το ποιό θα είναι το όριο της παραμονής, ο Ταραλίδης εκτίμησε πως "Θεωρώ ότι το όριο θα είναι στους 32 με 33 βαθμούς. Οποιος φτάσει εκεί θα έχει ήσυχο το κεφάλι του. Μέχρι τότε, όλοι είναι μέσα στον κίνδυνο. Εμείς θα πρέπει να πάρουμε όσο γίνεται περισσότερους βαθμούς. Εδώ που φτάσαμε δεν έχεις πολυτέλεια να διαλέγεις παιχνίδια. Τα χτυπάς όλα και ψάχνεις για βαθμούς, ώστε να σωθείς".

"Έχουμε καλά αποδυτήρια, κοντά μας ο πρόεδρος"
Τέλος, ο έμπειρος μέσος αναφέρθηκε στο καλό κλίμα μέσα στην αποδυτήρια, αλλά και την στήριξη που τους παρέχει ο Γιάννης Κομπότης: "Υπάρχει τρομερό κλίμα μεταξύ μας και είναι σημαντικό ότι έχουμε καλά αποδυτήρια. Για όσους έχουν περάσει από ομάδες που παλεύουν για την παραμονή τους καταλαβαίνουν τι εννοώ. Βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και ο πρόεδρος. Ολη τη χρονιά είναι δίπλα μας και ειδικά τις τελευταίες εβδομάδες μας έχει στηρίξει όσο δεν πάει".

για την τεράστια νίκη του Λεβαδειακού, ενώ εκτίμησε ότι το όριο για την σωτηρία θα είναι στους 32 με 33 βαθμούς